PDA

View Full Version : haartransplantatie harde feiten.....


marco
18 december 2002, 21:59
Beste lezers

Er komt nogal wat voorbij op de deze pagina over HT
Maar als je goed de reacties leest zijn er nogal ontevreden mensen die er spijt van hebben ,ik heb het zelf meegemaakt
ze laten het aan de hand van fotos advertenties noem maar op,
je laat je gauw misleiden door en voor je het weet trap je erin.
Ze beloven je levenslange haargroei,maar de harde feiten worden] niet genoemd
te veel micros plaatsen kan een groot deel afstoten
De getransplanteerde haren moeten zeer snel in het gebied
geplaats worden anders komen ze te weinig zuurstof te kort
en kunne dan naar verloop van tijd toch nog uitvallen .
Dit risico kan je gewoon lopen door onzorgvuldig te werk gaan.
En het resultaat nou dan ben ik nog liever kaal
want ik zelf loop er nu bij als een speldenkussen nooit meer
voor mij althans ...
Er worden al een paar klinieken genoemd op deze pagina
Ik zelf word gewoon misselijk als ik de naam van deze kliniek,
waar ik ben geweest te moeten intikken..
Mensen laat u goed voorlichten voordat u in zee gaat met dit soort mensen...

Chris
19 december 2002, 11:56
Hoi Marco,

Ik vind het echt heel klote voor je dat je deze ervaringen hebt moeten meemaken. Ikzelf weet niets van haartransplantatie's af, maar ik dacht dat deze nare dingen alleen 'vroeger' voorkwamen: tientallen jaren terug bij bedrijven die zeer ondeskundig waren...? Blijkbaar is dit niet zo, want jouw transplantatie heb je recentelijk laten doen?

Net zoals bij lotgenoten die haarwerken dragen zijn er lotgenoten die niet te spreken zijn over de kwaliteit van hun transplantatie en de kliniek die dit heeft uitgevoerd. Hier moet echt eens een einde aan komen!

Ik zelf word gewoon misselijk als ik de naam van deze kliniek, waar ik ben geweest te moeten intikken..
Mensen laat u goed voorlichten voordat u in zee gaat met dit soort mensen... Dat kan ik me heel goed voorstellen. Maar JUIST door deze naam wèl te noemen kun je wellicht voorkomen dat andere lotgenoten dezelfde ervaringen moeten doorstaan en kunnen we horen wie er nog meer ervaringen heeft bij dit bedrijf.

De tranen springen me in de ogen als ik dit soort vehalen lees... waar kun je als gedupeerde heen als je op deze ondeskundige manier wordt behandeld? Als ik een nieuwe TV koop en hij blijkt na aankoop niet te voldoen door een defect, dan krijg ik mijn geld terug. Hoe zit dit met een haartransplantatie? Heb jij je geld teruggekregen? Iets zegt me van niet..... :sad:

Ik vind dat dit soort praktijken aangekaart zou moeten worden bij consumenten-belangenorganisatie's. Er bestaat op dit gebied geen enkele specifieke instelling waar je als getroffen patiënt heen kan, behalve de rechtbank.......

Het wordt hoog tijd dat hier een einde aan komt en dat er een keurmerk/belangenorganisatie/klachtencommissie whatever komt voor die transplantatie-bussiness!

Chris.

jornkielman
19 december 2002, 13:38
Hoi Chris,

dat is iets waar aan gewerkt wordt, maar hoe lang gaat het nog duren?????

Er moet inderdaad een keurmerk komen. De inspectie is wel bezig met invallen te plegen bij klinieken om te kijken of alles er volgens wettelijke richtlijnen gebeurt. DIt is een eerste stap. DE consumentenbond heeft een jaar terug ' onderzoek' gedaan door als anoniem persoon naar de klinieken te bellen(algemene klinieken) en vragen te stellen. De antwoorden op de vragen waren de basis voor de uitslag van het onderzoek...BELACHELIJK.
Bij ons zitten er bijvoorbeeld 2 receptionistes die echt niet specifieke vragen omtrent de behandeligen kunnen beantwoorden. Mensen worden voor deze vragen doorverbonden met de specialisten.
Bij ndere klinieken, vooral de kleinere, bestaat er geen receptie en wordt de telefoon beantwoord door de specialist, die die vragen dan net wel kan beantwoorden. Is deze kliniek dan beter?????????Ik vind dit soort onderzoek door een objectieve instantie als de consumentenbond ontzettend slecht



Verder:
Waarom kiest een persoon voor een bepaalde kliniek. Is dit de brochure met informatie? de internetsite?Het consult?de prijs?

Ook aan de misleiding moet iets gedaan worden. OK< je mag je product mooi verkopen, maar FEITELIJKE ONWAARHEDEN moeten niet mogen! Dat is iets waar ik me verschrikkelijk aan irriteer. Ik weet niet hoe jullie hier over denken.


Jorn

Diksy
24 december 2002, 14:15
Beste Jorn,

Om een en ander in het juiste licht te zien kan ik je meedelen dat de inspectie volksgezondheid normaal gesprokjen g e e n invallen doet.

Wat ze wel doet is een aangekondigde controle zo ongeveer om de 5 jaar. Als iets niet in orde is kunnen ze eerder terugkomen.
Pas als er stelselmatig iets niet in orde is zullen ze onaangekondigd langkomen.

Van die normale 5 jaarlijkse controle wordt dat een rapport gemaakt waarin zij, indien nodig, aanbevelingen doen om een en ander te verbeteren.

Beste wensen,

Hans J.Diks
Ex directeur Inst.Hairplus en zelf ook client

Pat
22 januari 2003, 02:03
De reactie van de heer Diks, duidelijk ook belanghebbende die dit ook goed laat merken. Ik blijf over de continue en overactieve inmenging van Kielman een raar gevoel overhouden. Waar ook het onderwerp transplantatie ter sprake komt is hij haantje de voorste om weer een opmerking te plaatsen als 'een transplantatie is wel goed, mits je de juiste kliniek bezoekt, Transhair... blablabla.'
Nooit eens een kritisch woord over transplantaties. Sterker: hij is de enige die ik iets positiefs hoor zeggen over transplantaties, en ook de enige die zelf tevreden is over zijn transplantatie. Over het algemeen lees ik niets dan ellende van mensen die er een ondergaan hebben, iets wat mij er absoluut van weerhoudt.
Ik zag ook dat dit niet het enige forum is waar hij zich roert. Op het prikbord van kaalheid.pagina.nl (zie http://www.prikpagina.nl/list.php?f=777) is hij ook zeer frequent aanwezig. Ook daar weer wordt iedere vraag of opmerking over transplantaties gevolgd door een reactie van hem die transhair weer bewierookt (en maar blijven benadrukken dat hij welliswaar een stagiar is bij Transhair, maar toch echt wel het beste met ieder voor heeft). Inmiddels duurt die stage ook al wel weer een aardig poosje, volgens mij al bijna een jaar terug op het haarweb geintroduceerd.

Aan de reacties op dit prikbord te zien lijkt er ook wel wat belang bij intermedica van (daar is-ie weer) dhr Boersma. Een ieder die vraagt waar je Fina of Proscar kan bestellen wordt door Kielman direct naar die site verwezen (waar je eerst een duur consult van 150 eurootjes moet afnemen voordat je Fina MAG kopen...). Nou, het is heus gemakkelijker en goedkoper te verkrijgen.
En op het moment dat iemand reageert dat hij die 150 euro voor een consult wel wat erg overdreven vindt reageert hij:
"150? Dat weet ik niet meer. Is niet goedkoop, maar je slikt het dan wel onder begeleiding en je kan het proces visueel perfect controleren. Daar heb ik het wel voor over hoor".

Nog even wat reacties van Kielman:

- op de vraag van iemand 'welke kliniek kan ik het beste kiezen' zijn reactie:
"kijk eens op www.transhair.nl"

- Op een algemene vraag van iemand wat te doen bij kaalheid:
"kaal? dan helpt een haartransplantatie>>>www.transhair.nl , daar ben ik behandeld haaruitval, maar dus nog niet kaal?
finasteride helpt het beste"

- En de volgende opmerking op de vraag wat zijn bevindingen met fina waren, is zowel weer reclame voor boersma en transplantaties:
"mijn bevindingen zijn erg goed. slik het via Boersma(www.intermedica.nl) slik het nu ruim 2.5 jaar en geen haaruitval meer. Heb mijn inhammen laten volzetten met transplantaten en ziet er erg mooi uit"

Ik zet dit er niet op om Jorn Kielman zwart te maken, maar wel om toch wat andere mensen hierop te wijzen want sorry Jorn, maar dit is 'too much' om nog geloofwaardig te zijn.

Ik ga echt heel lang uit van de goede bedoelingen van mensen. Je zou een goede dienst bewijzen om van jezelf ergens 'voor-na' foto's op het web te zetten zodat we in elk geval kunnen oordelen of het bij jou echt allemaal zo goed gegaan is.

Chris
22 januari 2003, 12:34
Originally posted by Pat
Nooit eens een kritisch woord over transplantaties. Sterker: hij is de enige die ik iets positiefs hoor zeggen over transplantaties, en ook de enige die zelf tevreden is over zijn transplantatie. Over het algemeen lees ik niets dan ellende van mensen die er een ondergaan hebben, iets wat mij er absoluut van weerhoudt.
Ik zag ook dat dit niet het enige forum is waar hij zich roert. Op het prikbord van kaalheid.pagina.nl (zie http://www.prikpagina.nl/list.php?f=777) is hij ook zeer frequent aanwezig. Hee Pat,

Ja, inderdaad: Jorn Kielman zie je op bijna elk nederlands haarforum op Internet. Er zijn mensen die zich daar aan irriteren, aangezien deelname van een commerciële haarspecialist aan dergelijke forums als niet-geloofwaardig wordt gezien : het lijkt op die wijze uitsluitend te gaan om naamsbekendheid op te bouwen. Ik vind dat forums (waaronder ook dit forum) regels moeten opstellen om hier goed mee om te kunnen gaan, maar goed: veel forums op Internet zijn ook niet bepaald 'belangeloos'...maw: vaak zit er een bedrijf achter die een dergelijk forum exploiteert. Veel startpagina.nl - rubriekpagina's bijv. worden beheerd door commerciële bedrijven.... met als consequentie: commerciële banners...gesponsordere links, enz. Het gaat er dan niet meer om de bezoekers kwalitatief goede, objectieve en betrouwbare informatie te geven, maar het gaat uiteindelijk om..... geld.

Aan de reacties op dit prikbord te zien lijkt er ook wel wat belang bij intermedica van (daar is-ie weer) dhr Boersma. Een ieder die vraagt waar je Fina of Proscar kan bestellen wordt door Kielman direct naar die site verwezen (waar je eerst een duur consult van 150 eurootjes moet afnemen voordat je Fina MAG kopen...). Nou, het is heus gemakkelijker en goedkoper te verkrijgen.
En op het moment dat iemand reageert dat hij die 150 euro voor een consult wel wat erg overdreven vindt reageert hij:
"150? Dat weet ik niet meer. Is niet goedkoop, maar je slikt het dan wel onder begeleiding en je kan het proces visueel perfect controleren. Daar heb ik het wel voor over hoor". Als je naar de 'links-pagina' gaat op de intermedica dan staat daar direct als eerste een link naar Transhair. Als je naar de 'links-pagina' op Transhair.nl kijkt, dan staat daar weer een link naar Intermedica...... dus tja: de commerciële relatie is duidelijk.....

Goed dat er een belangeloos forum is zoals HaarWeb waar wij elkaar hierop kunnen wijzen!

Chris.

Henk
22 januari 2003, 13:11
Inderdaad Chris en Pat. Onder het motto van ik wil jullie helpen, is het enigste wat hij wil iemand bij transhair in de stoel helpen.
Zelf zijn baas doet nog mee aan huichelachtige praktijken.
Hij zegt dat hij hier niet in het belang van transhair op het net zit, maar kijk maar eens naar de tijden dat hij wat gepost heeft.
Meer dan de helft gewoon onder werktijd. Gewoon dus bij zijn baas.
En dat gelul dat hij stagair is, geloven jullie dat ze een stagair de
verantwoordelijkheid geven over de marketing?

Pat
22 januari 2003, 15:23
Het feit dat die directeur van Transhair zich zelf ook al een keer belachelijk gemaakt heeft op dit forum door zgn anoniem iets te plaatsen geeft ook wel een beetje de professionaliteit van dat bedrijf aan.

Een beetje serieus te noemen directeur van een zichzelf professioneel achtende organisatie, zou zijn medewerkers, en al helemaal stagiars, verbieden op een dergelijke manier de integriteit en geloofwaardigheid van mijn bedrijf te op zijn zachts gezegd discutabel naar voren te laten komen.
Maar zoals gezegd, dit ondermijnd alleen maar de geloofwaardigheid en dus professionaliteit. Zonde en stom, want MISSCHIEN zijn ze wel heel goed in transplantaties. Een bedrijf wat op deze manier alleen denkt klanten te moeten werven vertrouw ik niet (en ik vertrouw er al helemaal mijn geld niet aan toe)

Heb nog even op het haarweb gekeken, Jorn Kielman meldt in juli 2001 (!!!! anderhalf jaar geleden !!!!) al dat hij stagiar was bij Transhair. zie deze thread: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=9

Jorn, vriend, wat voor studie is dat, dat je al anderhalf jaar stage loopt?
Vraag me trouwens ook af waar een student een HT van betaalt....

Als je nu echt lef hebt, laat dan de foto's van jezelf zien zoals ik voorgesteld heb (voor - na je HT, als je die al gehad hebt).

Ik wacht in spanning af (en hoop vele forum lezers met mij).

Do
22 januari 2003, 15:55
Hai,

Wilde even zeggen dat ik echt helemaal in een deuk lig van jullie reacties (terwijl het eigenlijk in en in triest is).

Ook "wij" haarwerkdragers komen dezelfde problemen tegen, ontwikkelen een flinke achterdocht v.w.b. de specialisten en moeten op onze hoede zijn voor valse en gekleurde informatie.
Ook het niet vermelden van de "nadelen" van een produkt zodat alles erg rooskleurig lijkt is een issue die de "specialisten" gemeen hebben.

Jullie hebben mijn begrip.
Maar goed weet niet of dit de bedoeling is maar hier foto's van Kielman die op de website van T.H. staan.

Groetjes Do.

Do
22 januari 2003, 16:21
Jorn,

Op de website van jullie Duitse vestiging zijn de prijzen VEEEEEEEEEEEEEEEEL goedkoper. En niet zo'n beetje ook!

Waar zit hem dat in?

Prijsvoorbeeld Duitse klinieken (de goedkoopste)

Preisbeispiele:

Die Behandlung von
- Geheimratsecken oder Tonsur: ca. EURO 2.000.-


Prijzen Nederlandse kliniek: (de goedkoopste)

Geen chirurgische maatregelen zijn noodzakelijk.
Indien mentoch besluit een transplantatie te ondergaan, zijn de kosten €3400,- tot €3900,-

Gr. Do.

jornkielman
23 januari 2003, 12:50
Hoi allen,

ben een week wezen skien en ik zie alweer dat er menigeen mij als leugenaar ziet. Vind ik toch wel jammer, daar ik absoluur geen leugenaar ben. Overactief ben ik niet op internet. Er zijn verschillende forums die ik bezoek inderdaad om te kijken of er vragen of opmerkingen zijn over kaalheid en haarproblemen.
Dat ik naar transhair.nl verwijs klopt, maar ik verwijs ook vaak naar sites als. www.regrowth.com, www.hairsite.com, www.haarkabinet.nl en nu www.intermedica.nl.
Dit is een onafhankelijke kliniek waar BOersma aan verbonden is. NOersma zat eerst bij de Dr. Keulen kliniek, maar vanwege de vele aanvragen is hij een eigen instantie gestart met een andere dermatoloog. HOe het precies zit weet ik niet. Over enkele maanden zal ik ook voor het eerst weer een controle laten uitvoeren bij intermedica.
Ik vind het ver gaan als er gezegd wordt dat ik een leugeneaar ben en dat ik iedereen naar transhair wil lokken. Ook lees ik dat Boersma iets met transhair te maken heeft. belachelijk. Ik weet dat bij de Dr.Keulen kliniek en nu intermedica mensen worden doorgestuurd naar verschillende klinieken die kwalitatief goed zijn.
Positief ben ik zeker over haartransplantaties. Het is en blijft een uitstekende oplossing voor kaalheid , mits goed uitgevoerd(ja ja , weer die regel).
ALs iemand slecht donormatariaal heeft, dan wordt een haartransplantatie afgeraden. Met name als de kale plek erg groot is. Ik zal weer gaan herhalen waar een goede donorstuatie aan moet voldoen:
1)goede dichtheid
2)niet te klein donorgebied)hoefijzervorm ,die bij jonge mensen moeilijker is vast te stellen als men nog niet geheel kaal is)
3)goede sopelheid van de huid(kan er vaker een reepje huid worden weggenomen)

Ik lees wel eens kritiek over haartransplantaties, maar ik zou zo graag meer willen weten van die kritiek. Wanneer is de haartransplantatie uitgevoerd en door wie, welke techniek, hoe was het consult etc.
EEn haartransplantatie kan bijna niet mislukken. De kans op afstoten vaneigen haar is echt minimaal. Deze minimale kans wordt wel altijd in het consult meegenomen. Mocht eigen haar afstoten , wat bij transhair NL een keer is gebeurd, krijgt de persoon zijn geld terug.

Over mijn stage: ik werk nu bijna 2 jaar bij transhair. eerst 3 maanden voor mijn stage. Ik wist al dat ik stage ging lopen en had gedurende 9 weken voor aanvang al vrij(minorprocedure, Erasmus Universiteit Rotterdam, studie Bedrijfskunde).
Toen 5 maaden stage gelopen en mijn scriptie wilde ik er ook schrijven. Ik ben daar nog steeds mee bezig ja. Duurt veel te lang, maar stage lopen en werken gaat nu eenmaal iet goed samen. Ik hoop over 3 maanden klaar te zijn.
Ik ben aan het onderzoeken of er te segmenteren en positioneren valt bij mensen met haarproblemen op basis van een aantal factoren. Uitgangspunt hierbij is risicoperceptie en Trust.

Over finasteride: ik heb het geslikt via de apotheek, maar die doet het niet meer. Ik zou niet weten hoe men aan fina kan komen buiten Boersma of internet. Propecia, komt deze zomer op de markt en dan zal iedereen helaas het volle bedrag moeten betalen aan MSD voor het medicijn(misschien ook niet, maar dat ben ik aan het bekijken)

Over mijn reacties:


---------------------------------------------------------------------------------Nog even wat reacties van Kielman:

- op de vraag van iemand 'welke kliniek kan ik het beste kiezen' zijn reactie:
"kijk eens op www.transhair.nl"

- Op een algemene vraag van iemand wat te doen bij kaalheid:
"kaal? dan helpt een haartransplantatie>>>www.transhair.nl , daar ben ik behandeld haaruitval, maar dus nog niet kaal?
finasteride helpt het beste"

- En de volgende opmerking op de vraag wat zijn bevindingen met fina waren, is zowel weer reclame voor boersma en transplantaties:
"mijn bevindingen zijn erg goed. slik het via Boersma(www.intermedica.nl) slik het nu ruim 2.5 jaar en geen haaruitval meer. Heb mijn inhammen laten volzetten met transplantaten en ziet er erg mooi uit"

Ik zet dit er niet op om Jorn Kielman zwart te maken, maar wel om toch wat andere mensen hierop te wijzen want sorry Jorn, maar dit is 'too much' om nog geloofwaardig te zijn.

Ik ga echt heel lang uit van de goede bedoelingen van mensen. Je zou een goede dienst bewijzen om van jezelf ergens 'voor-na' foto's op het web te zetten zodat we in elk geval kunnen oordelen of het bij jou echt allemaal zo goed gegaan is.

--------------------------------------------------------------------------------


Ik zou niet weten wat ik verkeerd heb beantwoord. Ik ben overtuigd van de kwaliteit van transhair in Europa. Weet ook dat er veel kaf onder het koren zit. Uiteindelijk beslis je zelf of je een HT overweegt en kies je de eigen kliniek, omdat je bij die kliniek jezelf het beste voelt.


DE opmerking:
' Ik vind dat forums (waaronder ook dit forum) regels moeten opstellen om hier goed mee om te kunnen gaan, maar goed: veel forums op Internet zijn ook niet bepaald 'belangeloos'...maw: vaak zit er een bedrijf achter die een dergelijk forum exploiteert'


Dit klopt is sommige gevallen. Ik vind haarweb.nl en kaalheid.pagina.nl de beste forums op internet.

Over die 2 report van mijn baas kan ik kort zijn. Hij heeft mensen inderdaad naar transhair.nl willen leiden, maar daar is niets mis mee, al vind ik het niet slim dat hij dat gedaan heeft. Ik vergelijk het een beetje met Newave die een keer op de site komt om een OPEN DAG aan te kondigen van NEWAVE waar Dr Khulaci in NL verschijnt voor consulten.

NOg 2 dingen:
Onder werktijd beantwoord ik amper vragen, daar ik het al druk genoeg heb op mijn werk. Dit doe ik bijna allemaal in mijn vrije tijd. En dat ik dit mag van de directie, is puur, omdat ik een goede opleidng geniet, ontzettend veel weet van de ontwikkelingen op haargebied en het best voor heb met lotgenoten, al ben ikzelf nu tevreden met mijn situatie


NOg even reageren:
------------------------------------------------------------------------------------

Heb nog even op het haarweb gekeken, Jorn Kielman meldt in juli 2001 (!!!! anderhalf jaar geleden !!!!) al dat hij stagiar was bij Transhair. zie deze thread: http://www.haarweb.nl/forum/showthr...p?s=&threadid=9

Jorn, vriend, wat voor studie is dat, dat je al anderhalf jaar stage loopt?
Vraag me trouwens ook af waar een student een HT van betaalt....

Als je nu echt lef hebt, laat dan de foto's van jezelf zien zoals ik voorgesteld heb (voor - na je HT, als je die al gehad hebt).

------------------------------------------------------------------------------------

Studie: bedrijfskunde Rotterdam EUR
Betaalt door mijn vader!
Voor/na staan er al en ik zal er volgende week nog duidelijker foto's op zetten!


ZO,
ik heb in ieder geval even mijn verhaal gedaan.

Jorn





Report this post to a moderator | IP: Logged

22-01-2003 15:23



Do
Senior Member

Registered: Aug 2001
Location:
Posts: 307
Re
Hai,

Wilde even zeggen dat ik echt helemaal in een deuk lig van jullie reacties (terwijl het eigenlijk in en in triest is).

Ook "wij" haarwerkdragers komen dezelfde problemen tegen, ontwikkelen een flinke achterdocht v.w.b. de specialisten en moeten op onze hoede zijn voor valse en gekleurde informatie.
Ook het niet vermelden van de "nadelen" van een produkt zodat alles erg rooskleurig lijkt is een issue die de "specialisten" gemeen hebben.

Jullie hebben mijn begrip.
Maar goed weet niet of dit de bedoeling is maar hier foto's van Kielman die op de website van T.H. staan.

Groetjes Do.

Do

Diksy
23 januari 2003, 14:26
Beste forum members,

Zie mijn opmerkingen bij: Haarinplantatie, de beperkingen van haartransplantatie. Wellicht onnodig maar ik zal het toch nogmaals zeggen: Foto-s, video-s etc. zijn 2-dimensionaal.
Door het ontbreken van diepte lijkt haar daardoor dikker.
Ook de stand van het hoofd kan de "dikte" aandikken.
( In dit verband bedoel ik beslist niet dat haartransplantatie
dik haar geeft)

Op dit moment zie ik ook regelmatig een advertentie die in het nieuwe jaar een nieuwe bos haar beloofd met ht.

Even de feiten. Laten we de hele haardos, als die nog aanwezig is stellen op 100 %. Het is mogelijk om daarvan meer dan 50 % te verliezen. Hoeveel iemand gaat verliezen is tevoren niet bekend. Laten we dus uitgaan van 50 %. De andere 50 % wordt dus behouden. Uit die 50 %, het donorhaar dus kan je ongeveer wederom 50 % verwijderen voor verplaatsing.
Dit betekend dus dat op de kale 50 % uiteindelijk maar 25 % van de vroegere dikte staat. Op zichzelf kan dit een prima resultaat geven en het is zeker voor veel mensen beter dan niets maar om dan van een "bos haar"te spreken gaat me te ver.
De waarheid en niets dan de waarheid. Daar is de haaraanvullingsbranche mee gediend.

Hans Diks / Diksy

Do
23 januari 2003, 14:58
Jorn,

Waarom krijg ik geen antwoord op de vraag waar de prijsverschillen van T.H. vandaan komen. Bij T.H. in Duitsland is het veel goedkoper en dat verbaasd mij. Misschien is hier een reden voor maar dan zou ik die heel graag van je willen weten.

Diksy,

De waarheid en niets dan de waarheid. Daar is de haaraanvullingsbranche mee gediend.

Daar is deze branche inderdaad mee gediend, maar helaas zitten over deze gehele branche mensen die er niet zo over denken.

Zolang er geen controle/verbod wordt uitgevoerd op o.a. het verkondigen van onwaarheden en de consument met de rug tegen de muur staat bij complicaties zal er naar mijn mening altijd met achterdocht worden gekeken naar deze branche. En terecht!

Groetjes Do.

Pat
24 januari 2003, 16:36
Goede reactie Jorn,

Voor de duidelijkheid (en lees maar eens goed terug), ik noem je geen leugenaar, maar je hebt de schijn tegen, en dat doe je zelf. Dus vertel ook eens over de andere kant. Zoals gezegd zie ik van andere mensen, waaronder klanten van jullie, geen enkel jubelverhaal, maar met name horror verhalen. En daarom komt het ook niet zo geloofwaardig over. Volgens jouw verhalen verlaat iedereen bij jullie blij het pand om daarna die blijde boodschap aan een ieder door te vertellen.
Alleen ik kom ze niet tegen. Niet op het web en niet in levende lijve. Ik ken ook enkele mensen die het gedaan hebben. Het is niet mislukt, ziet er best aardig uit, maar ze zouden het toch nooit gedaan hebben als ze alles vantevoren wisten. Toch een lange tijd voordat alles er een beetje normaal uitziet, lidteken dat toch pijnlijk en ook wel zichtbaar blijft, minder resultaat dan ze verwacht hadden en uiteraard wel een heel fors prijskaartje.
Ik zou heel graag hier positieve verhalen (objectief!) van anderen lezen (en zien).
Dus hierbij de oproep aan een ieder die (bijvoorbeeld bij het fantastische transhair) een HT hebben ondergaan (medewerkers, dan wel stagiars of directeuren uitgesloten....): VERTEL ONS JE VERHALEN!
Zou je het gedaan hebben als je het over mocht doen? Vallen de vouwen nu bij bosjes voor je? Wordt je opeens nooit meer voor kale neet uitgemaakt? Tell me!

(en Jorn: HOU JE ER BUITEN EVENTJES...)

Henk
25 januari 2003, 14:59
Nou ik durf jorn kielman wel een leugenaar te noemen, en Jorn als je daar problemen mee hebt wil ik best een paar voorbeelden
noemen.
Je noemt jezelf trouwens ook nog eens stagair, maar je werkt er gewoon!! Eerst zeg je dat je niet kunt voorstellen dat je directeur zoiets op dit forum zou schrijven, en later zeg je dat er niks mis mee is. Je zit gewoon de boel te beduvelen, sorry maar netter kan ik het niet zeggen.

jornkielman
27 januari 2003, 23:23
Hier hebben jullie nog een foto van mijn situatie. Zoals ik al gezegd heb, en Diksy ook, zijn deze foto's 2 dimensionaal. Je moet me eigenlijk in het echt zien, maar zoals op de foto ziet het er ook uit. BEn erg tevreden.

Verder: de prijzen van Duitsland zijn zo goed als gelijk met die van transhair NL. Echter, het consult is erg belangrijk om de prijs vast te stellen! Duitsland heeft wel een hele minimale prijsindicatie.


Jorn

PS: beetje flauw dat Henk mij een leugenaar noemt. Misschien moet ik maar niets meer op het forum zetten...........

Mathijs
28 januari 2003, 13:37
Jorn, je moet dit forum niet verlaten!!! We hebben je "objectieviteit" nodig op dit forum! Ik smeek je! Mensen, zonder Jorn geen forum, geen forum geen reclame!!!! Jorn blijf!!

jornkielman
28 januari 2003, 15:00
Hier een mailtje vanaf mijn werk bij transhair.
Ik ga gewoon door met antwoorden geven en een aantal moeten maar geloven wat zij zelf willen. Ik weet in ieder geval dat ik als afstudeerder bij transhair ontzettend veel weet over de ontwikkelingen op haargebied en de verschillende klinieken met hun werkwijzen. Wie vragen heeft kan me via het forum vragen stellen of anders prive een mail sturen: jornkielman@hotmail.com


Jorn

alberto
28 januari 2003, 17:39
Originally posted by jornkielman
Ik ga gewoon door met antwoorden geven

Mooi zo ! We hebben alle expertise nodig.

groetjes

hairry
12 februari 2005, 12:53
De reactie van de heer Diks, duidelijk ook belanghebbende die dit ook goed laat merken. Ik blijf over de continue en overactieve inmenging van Kielman een raar gevoel overhouden. Waar ook het onderwerp transplantatie ter sprake komt is hij haantje de voorste om weer een opmerking te plaatsen als 'een transplantatie is wel goed, mits je de juiste kliniek bezoekt, Transhair... blablabla.'
Nooit eens een kritisch woord over transplantaties. Sterker: hij is de enige die ik iets positiefs hoor zeggen over transplantaties, en ook de enige die zelf tevreden is over zijn transplantatie. Over het algemeen lees ik niets dan ellende van mensen die er een ondergaan hebben, iets wat mij er absoluut van weerhoudt.
Ik zag ook dat dit niet het enige forum is waar hij zich roert. Op het prikbord van kaalheid.pagina.nl (zie http://www.prikpagina.nl/list.php?f=777) is hij ook zeer frequent aanwezig. Ook daar weer wordt iedere vraag of opmerking over transplantaties gevolgd door een reactie van hem die transhair weer bewierookt (en maar blijven benadrukken dat hij welliswaar een stagiar is bij Transhair, maar toch echt wel het beste met ieder voor heeft). Inmiddels duurt die stage ook al wel weer een aardig poosje, volgens mij al bijna een jaar terug op het haarweb geintroduceerd.

Aan de reacties op dit prikbord te zien lijkt er ook wel wat belang bij intermedica van (daar is-ie weer) dhr Boersma. Een ieder die vraagt waar je Fina of Proscar kan bestellen wordt door Kielman direct naar die site verwezen (waar je eerst een duur consult van 150 eurootjes moet afnemen voordat je Fina MAG kopen...). Nou, het is heus gemakkelijker en goedkoper te verkrijgen.
En op het moment dat iemand reageert dat hij die 150 euro voor een consult wel wat erg overdreven vindt reageert hij:
"150? Dat weet ik niet meer. Is niet goedkoop, maar je slikt het dan wel onder begeleiding en je kan het proces visueel perfect controleren. Daar heb ik het wel voor over hoor".

Nog even wat reacties van Kielman:

- op de vraag van iemand 'welke kliniek kan ik het beste kiezen' zijn reactie:
"kijk eens op www.transhair.nl (http://www.transhair.nl/)"

- Op een algemene vraag van iemand wat te doen bij kaalheid:
"kaal? dan helpt een haartransplantatie>>>www.transhair.nl (http://www.transhair.nl/) , daar ben ik behandeld haaruitval, maar dus nog niet kaal?
finasteride helpt het beste"

- En de volgende opmerking op de vraag wat zijn bevindingen met fina waren, is zowel weer reclame voor boersma en transplantaties:
"mijn bevindingen zijn erg goed. slik het via Boersma(www.intermedica.nl (http://www.intermedica.nl/)) slik het nu ruim 2.5 jaar en geen haaruitval meer. Heb mijn inhammen laten volzetten met transplantaten en ziet er erg mooi uit"

Ik zet dit er niet op om Jorn Kielman zwart te maken, maar wel om toch wat andere mensen hierop te wijzen want sorry Jorn, maar dit is 'too much' om nog geloofwaardig te zijn.

Ik ga echt heel lang uit van de goede bedoelingen van mensen. Je zou een goede dienst bewijzen om van jezelf ergens 'voor-na' foto's op het web te zetten zodat we in elk geval kunnen oordelen of het bij jou echt allemaal zo goed gegaan is.



ik wil hier toch wel even iets toevoegen aan het feit dat er alleen maar ellende zou bestaan van mensen die een HT hebben laten uitvoeren,dit lijkt me echter sterk, gezien de aantallen van patienten die er per maand voor behandeld zijn en (nog) worden.dat zijn er in een jaar toch wel zo"n 1500 per kliniek in nederland alleen al.en als je dan nagaat dat er meerdere klinieken zijn in ons land dan dan zie ik hier op dit forum toch niet meer dan 20 mensen die er slechte ervaringen mee hebben gehad jullie moesten eens weten hoeveel mensen er meer dan die 20 zijn bij wie het wel allemaal goed zit,maar die hoor je natuurlijk hier op dit forum niet omdat ze niets hebben om over te klagen.ik wil hiermee alleen maar zeggen,natuurlijk zijn er 5 op de 1500 mensen bij wie een HT is mislukt.en meestal hangt het af van je eigen situatie.de kwalieteit van je haar en huid en hoe snel word men kaal in het proces.ten tweede speelt ook wel de toegepaste techniek en de hand van de chirurg een rol.maar zoals altijd zit aan alles risico"s verbonden.en dat is per persoon heel verschillend omdat we niet allemaal hetzelfde zijn.ik zou zelfs durven te beweren dat niet alles voor iedereen geschikt is

Henk
12 februari 2005, 17:45
Het mooiste was als we de gegevens van de behandelde patiënten konden krijgen, en zo een onafhankelijk onderzoek konden doen om te kijken hoe groot het percentage tevreden cliënten is.
Er zullen natuurlijk wel meer ontevreden klanten zijn dan die twintig die hier op haarweb hun verhaal hebben gedaan. En er zullen ook wel meer tevreden klanten zijn dan die paar die hier hun verhaal hebben gedaan.
Het gaat niet alleen om het slagen van de behandeling. Er is hier ook iemand die twee behoorlijke ht's heeft gehad, die volgens hemzelf en deskundigen technisch goed geslaagd zijn, maar als hij het terug kon draaien dan deed hij dat vast zonder twijfel.
Zoals Smorlez ook meerdere malen heeft aangegeven, het verwachtingspatroon wat je van een ht heb is heel belangrijk.

test123
12 februari 2005, 21:01
Hallo allemaal momenteel beginnen de haren van mijn 3-e transplantatie te groeien. Zoals elders op dit forum te lezen heb ik 3 (kleinere) behandelingen bij Transhair ondergaan en ben ik tevreden over het hele traject :rolleyes: . Als ik de reacties en het gekrakeel over Jorn in deze thread lees dan denk ik: tjongejonge wat een hoop emoties allemaal :frusty:. Ik ga me afvragen of de mensen bij hun bezoeken aan de transplantatieklinieken niet alleen gehoord en gezien hebben wat ze wilden horen en zien. En dachten dat hun haar weer zo dik zou worden als toen ze 12 waren. Ik ben wel goed voorgelicht en heb over paar maanden haar dat ruim voldoende dekkend is en er niet meer kaal of kalend uitziet. Ik vraag me (ook) af in hoeverre frustratie over de prijs van haartransplantatie een rol speelt bij de negatieve reacties. Ook ik vind het een hoop geld dat ik liever in een andere auto had gestopt maar voel me zo prima dus was het het waard.
Groet en relax...

Henk
12 februari 2005, 21:42
Een eerlijke voorlichting is héél belangrijk. Ik heb wel het idee dat dat meer gebeurd de laatste tijd.
Geloof me, ik heb die niet gehad.
Wat me nog wel stoort aan (o.a) Transhair zijn de foto's die ze op hun site hebben staan.
http://www.transhair.nl/mannen.asp?offset=12
Kijk o.a maar eens naar Van Dalfsen en Egon.
De suggestie wordt toch duidelijk gewekt dat je van een Norwood 6 (een flink kaal hoofd) naar een Norwood 1 kunt gaan. Wat natuurlijk onmogelijk is met een haartransplantatie.
Voor de rest neig ik overigens al hoe meer naar de mening van Haarmannetje dat kaalheid een psychisch probleem, waarbij een haartransplantie eigenlijk een symptoomoplossing is. En niet de oplossing van het probleem.
Maar goed, dat was even off-topic.

hairry
13 februari 2005, 19:20
Hallo allemaal momenteel beginnen de haren van mijn 3-e transplantatie te groeien. Zoals elders op dit forum te lezen heb ik 3 (kleinere) behandelingen bij Transhair ondergaan en ben ik tevreden over het hele traject :rolleyes: . Als ik de reacties en het gekrakeel over Jorn in deze thread lees dan denk ik: tjongejonge wat een hoop emoties allemaal :frusty:. Ik ga me afvragen of de mensen bij hun bezoeken aan de transplantatieklinieken niet alleen gehoord en gezien hebben wat ze wilden horen en zien. En dachten dat hun haar weer zo dik zou worden als toen ze 12 waren. Ik ben wel goed voorgelicht en heb over paar maanden haar dat ruim voldoende dekkend is en er niet meer kaal of kalend uitziet. Ik vraag me (ook) af in hoeverre frustratie over de prijs van haartransplantatie een rol speelt bij de negatieve reacties. Ook ik vind het een hoop geld dat ik liever in een andere auto had gestopt maar voel me zo prima dus was het het waard.
Groet en relax...


ik sluit me aan bij het bovenstaande over dat je niet te veel moet verwachten van een haartransplantatie op zich en nooit moet afgaan op reclame"s en dergelijke.wel ben ik het er mee eens dat mocht de transplantatie mislukt zijn,dat er dan een niet goed geld terug garantie moet bestaan.er zijn immers meer mensen bij wie het wel goed is afgelopen dan bij die niet.daar zullen de klinieken heus niet armer van worden.maar verder vind ik dat er niet veel te verwijten valt omdat aan zulke dingen altijd wel een eigen risico zit.het is dus altijd wel een gok of je er achteraf beter of slechter mee af bent.en dat is dus altijd maar afwachten