PDA

View Full Version : uiensap


yasmin
19 december 2002, 15:21
hoi
ik ben een meisje van 19 op mijn 16de begon ik met het verliezen van haar dat was dus echt een ramp ik kreeg over mijn hele hoofd verspreid kale plekjes gelukkig kon je ze niet zien omdat ik van mezelf donker en dik haar heb in mijn borstel zag ik vet haren van mijn na het kammen als ik mijn haren in en staartje wilde doen ik ging der mee naar mijn huisarts die gaf na een hb prik gedaan tehebben ijzertabletten die heb ik toen 3-4 maanden gebruikt daarna ben ik terug gegaan naar de huisarts weer zo`n hb prik gedaan toen bleek ik dus weer goed tezitten en werd ik hier mee naar huis gestuurt maar omdat de haaruitval maar erger werd ging ik weer terug en zij dat ik door wilde gestuurt worden naar een huidspecialist eerst zei ze nee dat hoeft niet maar door het niet opgeven van mij werd ik dus toch nog door gestuurt daar heeft ie man naar mijn hoofdhuid gekeken en bloed van mij genomen (dus geen prikje!! zoals bij de huisarts) nadie tehebben onderzocht bleek dat ik toch nog een veelste lage ijzergehalte had daar voor heb ik dus betere ijzertabletten gehad en tegen de jeuk nizoral shampoo en allebei werkte ze perfect ik had helemaal geen last meer van haar uitval eerst stopte de jeuk en langzamer hand ook de haar uitval .nu is het weer begonnen bij mij ik weet ook wel dat het weer de ijzer de boosdoener is dus slik ik weer die tabs en gebruik die shampoo maar 2 weken terug las ik dus hier op deze site bij de medicijnen /oplossingen ofzoiets dat uiensap goed tegen haar uitval was enzo en dat iemand binnen 2 maanden al zijn haar weer terug had dus eerst mailde ik nog naar die hans want want ik d8 dat hij daar ook mee bezig was om tevragen of hij al wat kon merken maar kreeg maar geen reactie bedankt nog hansje!! dus toen moest ik het zelf maar uitproberen het was best wel een gedoe zo`n ui uitpersen maar goed ik ben nu al een week der mee bezig geweest 2keer pd en ik moet jullie zeggen dat het bij mij ook echt helpt ik zie nu eigenlijk al een beetje resultaat de kale plekjes die ik nog van mijn vorige haar uitval had daar groeien nu al wat kleine haartjes in en de haaruitval is ook al vet verminderd geworden dus ook tijdens het douchen het is eigenlijk best wel iets dat je kunt uitproberen maar ff om eerlijk tezijn ik denk niet dat het echt prettig is om met een uien geur de deur uittegaan ik ben nu dus ook voornamenlijk thuis en het is geen promotie shit over dat uien sap tjaaa ik denk niet echt dat ik hier de groenten boeren ga lopen helpen bij hun verkoop niet :D ff een vraagje ik ben 14 julli dit jaar bevallen van een jongen nou krijgen vrouwen ook haaruitval na de bevalling maar hoe lang duurt zoiest dan toch niet de hele leven he volgens me ma maar 3-4 maanden ofzo weten jullie hier meer over graag reacties thankuu
groetjesssss

hans
21 december 2002, 13:58
Hoi Yasmine,
Sorry dat ik niet op je mail heb gereageerd. Maar ik gebruik dat e-mail adres tegenwoordig niet meer. Ik heb dat uiensap niet geprobeerd. Het verhaal was erg veelbelovend, maar ik heb inmiddels wel meer van dat soort verhalen gelezen, dus erg veel vertrouwen had ik er ook niet in. Maar wat jij schrijft klinkt erg veelbelovend. Hou ons op de hoogte zou ik zeggen.
Ik hoop dat je me stiekum een beetje vergeven hebt en succes met je behandeling.
Groetjes,
Hans

yasmin
25 december 2002, 16:06
hoi hans sorry van die berichtje van mij ik wist namenlijk niet dat je dat geval niet meer gebruikte maar it`s ok i hope en nu nog ff wat ik namenlijk gezegt had over die uiensap ik gebruik het nu namenlijk niet meer niet omdat het niet helpt maar omdat ik er gek van werd want wat ik al eerder had vermeld dat er ook negatieve punten der aan vast zaten en dat was onder andere destank en dat je juist hier door niet meer naar buiten kon gaan nou ik heb het wel ff vol kunnen houden maar laterz niet meer het is me maar een gedoe maar het hielp echt maar wat ook wel is dat ik er ook laterz mee ging zitten van of de uiensap bij mij hielpen tegen de haaruitval of de ijzertabletten maar ik denk toch ook wel dat het de uiensap het ook wel een beetje was want ik gebruikte toch al best wel lang die tabletjes maar ik merkte daar door niet dat het hielp tegen haaruitval pas nade uiensap actie zag een vette verschil van de haren die in de was bak lagen tijdens het wassen van mijn haar so...maar ja ik ga 17 jan naar de gyn. omtekijken of hij der achter kan komen wat er aan de hand bij mij ik had eigenlijk nog een vraag en dat was waar je aan kunt zien dat je a.a heb toch niet alleen aan haaruitval als ik het goed heb is dat toch een soort ziekte waardoor je niets of haast niets eet en als je het wel doet je voor een gedeelte weer alles uit kotst is dat het mischien ???

hans
26 december 2002, 13:38
Hoi Yasmin,
Aa is geen anorexia nervosa. Van anorexia kun je ook haaruitval krijgen, maar dat komt (denk ik) door een tekort aan vitaminen. Hoe aa bij vrouwen zit weet ik niet precies, maar bij mannen komt het doordat er een te groot gedeelte van de hormonen (testosteron) wordt omgezet in dihydrotestosteron. Vrouwen hebben een ander soort hormoon, oestrogeen, dus daar weet ik niet alles van.
Over de uiensap: de uiensap schijnt te werken door de zwavel die uien bevat. Zelf gebruik ik sinds een paar maand MSM dat gewoon te koop is bij een drogisterij. MSM bevat ook natuurlijke zwavel. Dit zijn gewoon pillen, dus je hebt geen last van de geur, wat uien wel heeft. Ik weet overigens nog niet of het helpt, maar dat zie je meestal pas naar 3 maanden.
Groetjes,
Hans

yasmin
26 december 2002, 19:52
ok thankx hans voor de info volgens mij hoef ik helemaal niet bang tezijn dat ik 1 van die ziektes heb want het ligt bij mij gewoon meer aan de eetpartoon waardoor ik dus een vette gebrek heb aan ijzer want ik eet namenlijk niet gezond maar eten doe ik dus wel (gelukkig) maar ff over die uiensap het is best wel iest dat mensen kunnen gaan uitproberen en als ze dat liever niet doen omdat het wat probs oplevert net als bij mij dan kunnen ze het beste doen wat jy ook doet ik w8 voorlopig nog wel ff met die msn tabs kijken wat de resultaat zal zijn bij jou wil je dan wel zo vriendelijk mogenlijk zijn om het wel ff door tegeven alvast bedankt voorlopig slik ik davitamon tabletjes en in jan kom ik dan wel achter wat er werkelijk aan de hand is ik heb der eerlijk gezegt wel spijt van dat ik niet direct acties had onder nomen toen ik voor het eerst begon met mijn haar problemen ant als dat wel zo zal zijn geweest dan hoefde ik me nu der niet zo zorgen om te maken maar ja..

hans
1 maart 2003, 16:29
Hoi,
ik heb beloofd om de resultaten van msm te geven. Ik moet eerlijk zeggen: volgens mij werkt het bij mij niet. ik zie geen verschil met mijn beginsituatie. Maar ja..... nooit geschoten is altijd mis he. Ik gebruik het nog wel steeds, maar ik verwacht meer van de finas waar ik november mee begonnen ben.
Groetjes,
Hans

Priya
4 maart 2003, 15:02
moet je dat uiensap nou drinken of op de kale plekken doen?

hans
7 maart 2003, 10:13
Op de kale plekken doen en misschien ter preventie over je hele hoofdhuid (waar haar groeit dan).

Priya
7 maart 2003, 13:41
dank je, ga ik eens probereb, ik hoop wel dat ik dan nog slaap :rolleyes: ondankks de stank :P

hans
7 maart 2003, 15:34
Succes, ik ben benieuwd naar je resultaten!

Priya
7 maart 2003, 19:50
het eerste resultaat: STANK :D

Do
7 maart 2003, 21:02
Pas maar op dat je geen gasvorming krijgt (GETVER!!):puke:

okki
7 maart 2003, 21:13
Euhh....Dat is toch....ha!...ha..!...ha! als je uien eet..? Die gasvorming? Gniffeldegniffel!

Do
7 maart 2003, 21:20
moet je dat uiensap nou drinken of op de kale plekken doen?

Sorry hoor Priya heb over bovenstaande echt in een deuk gelegen:D Hoop niet dat je inmiddels een sapcentrifuge hebt aangeschaft

Priya
7 maart 2003, 23:13
ik moet nou ook wel heel hard laggen :D :D :D
maar uh, dat van dat uiensap was dus niet serieus bedoeld he (dat dat tegen haaruitval helpt)

hans
8 maart 2003, 18:53
Nou, als je het onderstaand onderzoek leest dan moet het wel helpen:

Onion juice (Allium cepa L.), a new topical treatment for alopecia areata.

Sharquie KE, Al-Obaidi HK.

Department of Dermatology and Venereology, Baghdad Teaching Hospital, Iraq.

Alopecia areata is a patchy, non-scarring hair loss condition. Any hair-bearing surface may be involved, and different modalities of treatment have been used to induce hair regrowth. This study was designed to test the effectiveness of topical crude onion juice in the treatment of patchy alopecia areata in comparison with tap water. The patients were divided into two groups. The first group [onion juice treated] consisted of 23 patients, 16 males (69.5%) and 7 females (30.5%). Their ages ranged between 5-42 years with a mean of 22.7 years. The second group [control; tap-water-treated] consisted of 15 patients, 8 males (53.3%) and 7 females (46.6%). Their ages ranged between 3-35 years with a mean of 18.3 years. The two groups were advised to apply the treatment twice daily for two months. Re-growth of terminal coarse hairs started after two weeks of treatment with crude onion juice. At four weeks, hair re-growth was seen in 17 patients (73.9%), and, at six weeks, the hair re-growth was observed in 20 patients (86.9%) and was significantly higher among males (93.7%) compared to females (71.4%) P<0.0001. In the tap-water treated-control group, hair re-growth was apparent in only 2 patients (13%) at 8 weeks of treatment with no sex difference. The present study showed that the use of crude onion juice gave significantly higher results with regard to hair re-growth than did tap water (P<0.0001), and that it can be an effective topical therapy for patchy alopecia areata.

Maar nadeel is inderdaad dat uien niet al te prettig ruiken......

Priya
11 maart 2003, 21:00
[

Department of Dermatology and Venereology, Baghdad Teaching Hospital, Iraq.



dat klinkt toch niet helemaal zo betrouwbaar :rolleyes:
en er zijn veels te weinig patienten bij betrokken geweest.Iraq

Priya
11 maart 2003, 21:01
nou dat gaat ook lekker, komt dat woord onderaan te staan :frusty: ik moet nog veel leren voor ik dit forum helemaal door heb

Priya
25 maart 2003, 18:54
er blijkt trouwens toch een soort van waarheid in te schuilen, ik las toevallig hetzelfde in een oud boek:D dat niks met deze studie van doen heeft.