PDA

View Full Version : splijten/dof worden synthetisch haarwerk


Do
23 december 2002, 17:53
Hai,

Regelmatig lees ik hier dat er nogal wat gevraagd wordt omtrent het splijten/dof worden van een synthetisch haarwerk.
Heb dit al vaker gezegd maar schijnbaar wordt dit niet gelezen omdat deze informatie tussen andere subjects staat. Vandaar een aparte thread hierover.

Als je een synthetisch haarwerk hebt is het verstandig om eens in de zoveel tijd een haarwerkspecialist te bezoeken. Een synthetische vezel beschadigd door schuring, kammen, borstelen etc. Mijn haarwerkspecialist zei dat je het kan vergelijken met een plastic tuintafel, op een gegeven moment komen hier krasjes in door het gebruik. Ook je haarwerk heeft te lijden en hier komen ook "krasjes" in door het gebruik. Vond dit een goede vergelijking.

Een haarspecialist die bekend is met synthetische vezels kan deze weer "glad" maken dmv warmte. Ga aub niet zelf lopen expirimenteren want dit schijnt heel voorzichtig te moeten gebeuren.
Door deze warmte en handelingen (plastic smelt) maakt een specialist deze z.g. beschadigingen als het ware weer glad en is de beschadigde vezel als het ware weer als nieuw (zonder beschadigingen).

Wacht je echter te lang met deze behandeling dan zal de vezel meer en meer beschadigen tot het zover is dat het haar gaat splijten. Is dit het geval dan is hier niets of nauwelijks meer iets aan te doen.

Om je synthetische haarwerk extra bescherming te geven, kun je hier het beste een laag overheen leggen met de spray's die ze verkopen in de haarwerksalons, de meeste van deze sprays zijn op basis van siliconen (dit is NIET slecht voor een synthetisch haarwerk).

De meeste mensen met dit soort haarwerken die niet naar een haarspecialist gaan voor "onderhoud" gaan na verloop van tijd merken dat hun haarwerk doffer wordt.
Dat doffer worden komt omdat je met het wassen van je haarwerk niet alle lagen verwijdert van de produkten die je gebruikt (sprays, lak etc.) Je krijgt als het ware laag op laag op laag op laag etc.
Ook als je je haarwerk niet iedere dag wast en je gebruikt b.v. sprays dan kun je je voorstellen dat vuil en stof wat op je haarwerk zit overdekt wordt met die sprays en als het ware vastgeplakt zit aan de vezel.

Zodra je merkt dat je haarwerk doffer wordt gebruik een goede reinigende shampoo (zwemmersshampoo of een anti-roosshampoo), maar ik blijf erbij dat je beter eens in de zoveel tijd naar een haarwerkspecialist kunt gaan die je haar weer eens goed "schoon" kan maken en alle kleine beschadigingen weer glad kan maken. Je zult zien dat je veel langer doet met je haarwerk en dat na een behandeling je haarwerk er weer toppie uitziet, maar nogmaals wacht niet te zo lang met een bezoek aan de salon want als het gaat splijten dan wordt het erg moeilijk zoniet onmogelijk.

Groetjes Do.

monique3
24 december 2002, 13:37
Hey Do, fijn dat je het zo duidelijk hebt neer gezet, was inderdaad een goed idee van je om er een aparte thread voor aan te maken.
Bedankt.

Fijne kerstdagen en een goed en gezond 2003 voor jou!!!

groetjes Monique3.

boes
27 december 2002, 12:45
hALLO,

Ik heb een pruik van echt haar. Dit is veel mooier dan synth. haar vind ik. Je kan echt niet zien dat het een pruik is. Het gedraagt zich ook als echt haar. Je doet er ook langer mee. Het kost ook meer maar ik voel me er zoooo goed mee!!!

groetjes

Mie
1 januari 2003, 17:30
Las net het berichtje van Boes over het echt haar haarwerk. Ben heel blij dat het je zo goed bevalt en je dus een goed haarwerk voor jou hebt. Moet echter zeggen dat er dus heel veel verschil is in een echt haar haarwerk! Als je dus heel fijn haar hebt, zoals ik dan zul je echt aan een europees echt haar haarwerk moeten (of een mix ervan) wil je het natuurlijk er uit laten zien! En die zijn dus niet een beetje duur, maar heel duur! Daarbij is synthetisch haar een goede optie voor degene met een dunnere haarstruktuur! Lijkt er gewoon meer op, wat je gewend bent! Het glanzen van synthetisch haar is een nadeel maar er zit hierin dus ook een groot verschil in van kwaliteit en merk dat je koopt. De ene is meer glanzend, dus iets nepper dan een ander! Dit is dus wat ik gemerkt heb Bijvoorbeeld Jon renau pruiken zijn veel glanzender, dan Rene of Paris pruiken. Die laatste lijken echt op echt haar, ook in t.l. licht! Nou wilde dit dus even laten weten, voor degene die een pruik nodig heeft en niet meteen veel geld uit wil geven, of bijvoorbeeld nog niet precies weet wat zij wil, en daarna iets zekerder is in het kopen van een duur haarwek van echt haar!
Mylene

boes
5 januari 2003, 14:27
Nou schijnt het zo te zijn dat cyberhaar bijna niet van echt te onderscheiden is. Nou weet ik alleen niet of er prijsverschil is tussen echt en cyber haar. het zal wel minder lang meegaan.

Ik moet eerlijkheidshalve wel meedelen dat ik de indruk heb dat echt haar zichzelf dreigt los te knopen. dit omdat het tegennatuurlijk is dat echt haar geknoopt wordt en gaat hiet tegen protesteren. Nou zit dat van mij in flink strakke knoopjes maar de gedachte is wel een beetje griezelig.

Wat ook grappig is dat als het vriest buiten mijn haar heel springerig wordt net als bij mijn vriend (die heeft nl. wel mazzel met een echte dikke bos eigen haar). Ik heb inmiddels een reserverpruik in de maak. deze zal wat langer zijn dan de bobline die ik nou heb, want dan kan ik het ook bij elkaar binden. Ik heb kastanjebruin haar genomen. welke kleur en model heb jij? Het is wel leuk om hier met anderen over te praten vind je niet?

Mie
5 januari 2003, 15:46
Hoi Boes,
Vind het ook leuk om er over te praten met anderen want zo leer je ook nog wat van elkaar. En mijn ervaring met mensen die geen probleem met hun haar hebben , is dat ze het niet kunnen begrijpen! Moet zeggen dat je gelijk hebt dat synthetisch haar dus niet lang mee gaat je zult om de 8 maand à 1 jaar een nieuwe moeten kopen. Beter nog 2 dezelfde die bevallen te hebben! Dat is als je weet wat je wilt niet zo erg want dan kun je ze dus goedkoop bestellen online. Maar als je een europees haarwerk of echt haar haarwerk hebt ook wel zo... misschien 2 jaar te houden??? Als het wat dunner wordt doordat er wat haar uit is kun je ze wel bij laten knopen toch? Goed wel als je een reserve hebt! Ik wil trouwens ook iets langer haar om het nog in een vlecht of staart of zo te kunnen doen! Lijkt me ook handig als het waait!
Mie

Kris
6 januari 2003, 21:13
Boes zegt:
Nou schijnt het zo te zijn dat cyberhaar bijna niet van echt te onderscheiden is.

Ik heb vorige week toevallig met mijn haarwerkspecialist nog over Cyberhaar gepraat.
Die zei dat Cyberhair al wel een tijdje "out" is, en dat het aanzienlijk dikker is dan echt haar. Te dik eigenlijk.


Zijn jullie daarvan op de hoogte?

Mvg,
Kris

Do
6 januari 2003, 22:41
Ben ik het niet mee eens.
Cyberhaar vind ik niet extreem dik of uberhaubt dikker van structuur dan een andere synthetische vezel.

Vind zelfs dat sommige haarwerken van Aziatisch echt haar dikker van structuur zijn dan Cyberhaar.

Verzoekje: laten we even in de gaten houden waar de eerste post over ging n.l. splijten/dof worden synthetisch haarwerk, er worden teveel postings gedaan die niets meer met het onderwerp te maken hebben. Voor mensen die info willen over een bepaald onderwerp word het moeilijk zoeken.




Gr. Do.