PDA

View Full Version : bijwerking Saw Palmetto


whopper
27 december 2002, 21:40
Hallo allemaal!

Ik gebruik al een tijdje Saw Palmetto en het valt me op dat m'n haren op m'n armen en benen veel minder zijn geworden. Is dat eigenlijk normaal en/of zijn er meer mensen die daar ook ervaringen mee hebben??
alvast bedankt

Robster
27 december 2002, 22:35
He Whopper,

Ik gebruik zelf ook al een tijdje SP, maar van vermindering van haren op mn armen en benen is absoluut geen sprake. Het lijkt me ook niet dat SP daar iets mee te maken heeft.

Groetjes
Robster

Uitgeblust
28 december 2002, 23:01
Originally posted by Robster
He Whopper,

Ik gebruik zelf ook al een tijdje SP, maar van vermindering van haren op mn armen en benen is absoluut geen sprake. Het lijkt me ook niet dat SP daar iets mee te maken heeft.

Groetjes
Robster

Gun whopper dan toch het voordeel van de twijfel.

Whopper, het kan zijn dat door een lagere DHT-niveau je haren op armen en benen minder zijn geworden. Sommige varianten van behandelingen tegen hirsutisme (overbeharing) bestaan uit het pleksgewijs verlagen van het DHT-niveau o.a. met behulp van spironolactone-zalf... deze spiro wordt aan de andere kant ook gebruikt om hoofdhaar uitval te voorkomen ook weer door DHT te verlagen.

Gerben
18 juli 2003, 04:48
Via www.vitamust.nl/haaruitval gebruik ik nu al een paar maanden Alopesan (8). De haaruitval is wel gestopt, maar bijwerkingen heb ik nog niet gemerkt.

User-X
18 juli 2003, 10:21
Zou heel goed kunnen :

http://www.ergogenics.org/ha2.html

(link gevonden elders op dit forum)

Francis
22 juli 2003, 01:06
Anderen hier aanwezig die SP gebruiken en die bijwerkingen ondervinden, van welke aard dan ook?

Ik gebruik momenteel fina, maar heb daardoor als bijwerking last van borstzwelling. Ik zou willen overstappen naar SP, maar op sommige sites lees ik dat SP ook wat borstzwelling zou kunnen veroorzaken.

RICK
22 juli 2003, 08:36
Francis,

al eens geprobeerd om 0.5mg of 0.25 mg te slikken? Bijwerkingen zullen waarschijnlijk verdwijnen en de werking is nagegoeg hetzelfde...

Jaapie
22 juli 2003, 11:14
ik heb last van acné ik weet niet zeker of het door de SP komt.
Ik die aan Bodybuilding en volg nu dus een bulk dieet. Dat doe ik eigenlijk al een half jaar, maar sinds ik SP gebruik is de acné vergergert.

Francis
22 juli 2003, 12:31
Originally posted by RICK
Francis,

al eens geprobeerd om 0.5mg of 0.25 mg te slikken? Bijwerkingen zullen waarschijnlijk verdwijnen en de werking is nagegoeg hetzelfde...

Ja, hoor! Ik heb ongeveer 6 maanden 1mg genomen, daarna 1mg om de 2 dagen en nu uiteindelijk neem ik 0.5mg iedere dag (zodat de dosis mooi verspreid is over de dagen)...

De borstzwelling blijft nog steeds bestaan maar is wel gestabiliseerd - ik had gehoopt dat door het overschakelen naar 0.5mg de zwelling zou verminderen maar da's niet het geval. Ik weet niet wat ik nog allemaal kan proberen in de toekomst, maar één ding is zeker... die zwelling van die klieren MOET weg, want het lijkt nergens op :( (vooral als je, net als ik, niet breed gebouwd bent).

Jaapie
22 juli 2003, 12:57
Hey francis,
Je kan ook een oestrogeen blocker nemen.
Deze zorgt dat je oestrogeen spiegel omlaag gaat, en de gyno -> vrouwlijke borstvorming weggaat.
Een middel die in de bodybuilding scene hier veel voor gebruikt word is nolvadex. Het is niet legaal, ik kan er wel aan komen.

Jaapie
22 juli 2003, 12:58
Oh ja, als ik jou was zou ik er snel iets aan doen. Want de kans is, dat als je het een tijd zo laat, dat het niet meer weggaat. en een operatie nodig is.

Francis
22 juli 2003, 13:52
Originally posted by Jaapie
Oh ja, als ik jou was zou ik er snel iets aan doen. Want de kans is, dat als je het een tijd zo laat, dat het niet meer weggaat. en een operatie nodig is.

Meen je dat? En ik die dacht dat middeltjes als fina, duta, enz... volledig omkeerbaar waren - m.a.w. als je er mee stopt dat de bijwerkingen weggaan, maar dus ook je haar verder uitvalt...

Nate
22 juli 2003, 14:26
Ik denk dat je het beste gewoon een tijdje geen fina moet slikken en kijken of het weggaat.

Daarna weer voorzichtig beginnen met een zeer lage dosis.

Of een topical vorm van fina gebruiken als je er toch nog last van houdt.

Nolvadex kan wel maar zou ik in overleg met je arts doen,maar deze zal wel zeggen dat je direct moet stoppen met fina.

Jaapie
22 juli 2003, 15:17
Je moet niet bij de dokter over nolvadex aankomen. 90% van de huisartsen hebben geen verstand van dergelijke middelen.
Ik weet niet precies hoe dat met DHT blokkers zit en blijvende gyno. Maar ik weet wel dat met bepaalde anabole steroiden, de kans dat de gyno blijft zitten heel erg groot is.

pupuh
22 juli 2003, 21:15
Hoi,

ik heb ook wat last van borstvorming door duta. Heb een tijdje oestrogeen remmers geslikt maar helpt niet. Misschien had ik een te lage dosis, maar ik hoorde dat als je een te hoge dosis neemt er weer meer haarverlies optreedt. Maar waar kun je het operatief weg laten halen en is het een grote ingreep? En is het dan blijvend weg?

groeten Pupuh

Francis
22 juli 2003, 21:21
Pupuh, heb je nooit geprobeerd om (gedeeltelijk) te stoppen met het innemen van duta? Als het inderdaad niet meer verdwijnt bij stopzetting van de inname van de produkten, dan is dat echt wel een RAMP!

Jaapie
22 juli 2003, 21:58
Hallo pupuh,
doseringen die artsen voorschrijven zijn veels te laag, algemeen bekend. Ik weet niet in welke stadium van gyno jij zit, is het heel erg? of heb je het maar een beetje?
Hier heb je een aantal voor en na-operatie foto's mbt gyno. http://www.plasticsurgery4u.com/procedure_folder/male_breast/large_breasts_in_men.html
Ik hoorde laatst van iemand dat hij een operatie laat doen voor maar 8 euro, omdat zijn verzekering dat dekt.
Ik zal eens aan een maat van me vragen die net klaar is met een steroiden kuur, en nakuurt met nolvadex hoeveel het kost e.d.

Francis
22 juli 2003, 22:17
Wat ik zie op de foto's is echt wel het gedeelte rond de tepels dat opgezwollen is - hetgeen wat ik echter heb is een opzwelling van de klieren die vanaf de oksels/schouders vertrekken naar de borst... Hangende "borsten" (zoals http://www.plasticsurgery4u.com/procedure_folder/male_breast/gyno_bodybuilding.html - oké, hier is het nu wel extreem) daar heb ik tot nu toe geen last van...

Francis
23 juli 2003, 01:35
Wat voor soort arts zou je eigenlijk het best kunnen raadplegen voor wat advies i.v.m. die zwelling van de borstklier?

Ik heb het reeds getoond aan mijn haartransplantatie-chirurg, dermatoloog en huisarts, maar die bekijken het allemaal alsof ze het in Keulen horen donderen hebben :rolleyes:

Jaapie
23 juli 2003, 10:24
Je moet naar een chirurg die gespecialiseerd is in gyno.
Bekijk deze sites ook even. Vraag aan je huisarts of hij je door wilt verwijzen naar het ziekenhuis, waar ze met een speciaal apparaat je borst bekijken. ik weet niet zoiets heet. Vraag het maar. Dus NIET naar de dermatoloog.

http://www.ergogenics.org/gynaecomastie.html
http://www.ergogenics.org/nolvadex3.html
http://www.ergogenics.org/nadler.html

Maare als ik jou was zou ik het een en ander over nolvadex gaan lezen en leren, en evt gaan gebruiken.

groetjes.

Francis
23 juli 2003, 14:45
http://www.ziekenhuis.nl/ziektebeelden/19.html
-> ook hier wat meer informatie omtrent gynaecomastie...

pupuh
23 juli 2003, 16:58
hoi,

Als ik het zo zie heb ik niet zoveel last van borstvorming. Hetoperatief laten verwijderen zie ik eigenlijk ook niet zitten.
Maar welke oestrogeenremmer is nu het beste? En hoe lang moet je het gebruiken voordat je resultaat ziet? En krijg je door de remmers geen last van extra haaruitval?
wie weet hier antwoord op
ik wil eigenlijk ook niet stoppen met duta, want het gaat net goed met mijn haar!

groeten Pupuh

Francis
23 juli 2003, 17:09
Bijkomende vraag op de posting van pupuh:

Kan je met die remmers hetgeen wat je nu al aangemaakt hebt, nog verwijderen (of is er blijvende schade aangericht)?

pupuh
23 juli 2003, 17:11
ik hoop het niet:(

Francis
23 juli 2003, 17:17
Ik neem het zeker voor het onzekere... ik ga een afspraak maken met een chirurg heelkunde - alleen die zal uitsluitsel kunnen geven (want op den duur word je stapelgek van al die info op internet).

Jaapie
23 juli 2003, 17:37
Ja, vraag aan de chirurg wat voor jou het beste is. Maargoed, ik zou eerst met wat oestrogeen remmers aan de gang gaan.
Ik weet niet precies hoe lang het duurt voordat die bitch tits weg zijn bij gebruik van oestrogeen remmers. Ik weet dat nolvadex de beste oestrogeen remmer op de markt is. Je krijgt er geen haaruitval van, want het heeft niks met DHT te maken. Dutasteride kun je dus gewoon blijven gebruiken.

Francis
23 juli 2003, 17:40
Originally posted by Jaapie
Ik weet dat nolvadex de beste oestrogeen remmer op de markt is. Je krijgt er geen haaruitval van, want het heeft niks met DHT te maken. Dutasteride kun je dus gewoon blijven gebruiken.

Dus in feite zou je oestrageen-remmers kunnen (blijven) gebruiken in combinatie met duta. Dŕt zou pas een oplossing zijn (maar waarschijnlijk zeker niet aan te bevelen).

Jaapie
23 juli 2003, 17:49
Voor eeuwig blijven gebruiken lijkt mij geen goede zaak. Ik zal het voor je navragen.
Nolvadex heeft weinig tot haast geen bijwerkingen, clomid is ook een oestrogeen remmer, hier word je depressief van en krijg je ook weleens acné van.
Nolvadex is minder giftig en heeft minder bijwerkingen. Geen pukkels en geen depri gevoelens. Daarbij heeft nolvadex een positieve impact op je HDL en verlaagt het je LDL.

pupuh
23 juli 2003, 18:26
waar kun je nolvadex kopen??"Ik slikte een half pilletje proviron per dag. Maar na 2 weken zag ik geen resultaat dus ben ik gestopt. Volgens diegene van wie ik ze had gekregen moet je na 2 weken wel resultaat zien!

Pupuh

Jaapie
23 juli 2003, 20:09
Proviron is net zoiets als nolvadex. Waar heb je proviron vandaan? en hoeveel MG is een half tabletje?
2 weken is te weinig, ik denk dat je het zo'n 6 weken moet innemen.
Nolvadex.... kun je halen bij steroiden dealers.

Jaapie
23 juli 2003, 21:37
Ok ik heb aan wat kenners gevraagd.
Nolvadex enkel gebruiken om te genezen. Dus continu is niet zo verstandig.
Eens de gyno weg is door gebruik van nolva zou ze toch (geruime tijd) weg moeten blijven. Proviron zou ik niet doen, het is een steroide en werkt juist als DHT, de stof waar je in de eerste plaats iets aan wilde doen. Nolvadex is trouwens sneller in werking. O ja, en het is op voorschrift verkrijgbaar. Ga even naar je huisarts en vraag of hij nolvadex wil voorschrijven. Zo niet, laat hem dan een stukje over nolvadex lezen.

Francis
23 juli 2003, 22:20
Originally posted by Jaapie
Ok ik heb aan wat kenners gevraagd.
Nolvadex enkel gebruiken om te genezen. Dus continu is niet zo verstandig.
Eens de gyno weg is door gebruik van nolva zou ze toch (geruime tijd) weg moeten blijven.

Maar het allerbelangrijkste (voor mij dan toch) is dat het te genezen valt... en da's al een hele geruststelling... Stel je voor dat je het niet meer wegkrijgt en dat je verplicht bent om het operatief te laten verwijderen...pfff...

pupuh
24 juli 2003, 06:47
Hoi Jaapie,

bedankt voor je info! Ik had proviron van een kennis van mijn broer. Hij doet ook af en toe een kuurtje. En hij kan ook overal aan komen. Ik ga het proberen via die kennis denk ik.
Als het niet helpt twijfel ik eraan om weer over te stappen op fina.
Hier had ik er geen last van. Is er iemand van duta weer terug naar fina gegaan? Zal fina dan net zo goed werken als toen of raakt nu je hele hormoonhuishouding door de war.

groeten Pupuh

Jaapie
24 juli 2003, 12:07
Ik weet zeker dat nolvadex zal helpen. Mits je de juiste doses gebruikt.

pupuh
24 juli 2003, 18:04
Hoi,

sprak de kennis van mijn broer en die raadt het af om nolvadex te gebruiken. Hij zegt dat het zware pillen zijn en dat het in sommige situaties averechts kan werken. Ik denk dat ik volgende week ff naar de huisarts ga om het te overleggen

Pupuh

Jaapie
24 juli 2003, 18:06
Maar hij heeft je wel proviron gegeven?!?
Nolvadex is veel milder dan proviron!
En nolvadex helpt je lever ook nog eens extra goed te functioneren! Blijkbaar weet die kennis niet waar hij het over heeft.

Heer Olivier
30 juli 2003, 10:40
Ik ben gisteren bij Plinck geweest en die vertelde mij dat borstvorming voorkomt bij ongveeer 1 op de 10.000 gebrukkers van finasteride. Als ik de ervaringen hier hoor lijkt dat wel anders.....

Hoe is jullie mening hierover?

Groeten,

Heer Olivier