PDA

View Full Version : Saw palmetto blocked meer DHT


Lovedoctor118
31 december 2002, 16:06
lees het volgende eens!

Graag reacties aub?

Het wordt gebruikt bij de behandeling van kaalheid bij mannen en vrouwen en goedaardige vergroting van de prostaat -bij mannen De omzetting van testosteron in DHT is het werk van een enzym: 5alpha-reductase. Dat enzym versterkt de vermannelijkende werking van testosteron. Saw palmetto tast beide versies aan. Er bestaat zowel een type-1 als een type-2 versie (isozymes) van 5AR. Type-2 is aanwezig in de prostaat, en Proscar is een goede blokker van dit isozyme. Type- 1 is aanwezig in de hoofdhuid en de huid, en ongelukkigerwijs is Proscar een slechte blokker voor dit type. Er bestaan een groot aantal experimentele types bezetters, zoals b.v. MK-386, die vast wel van pas komt bij behandelen van mannelijke kaalheid of acné, maar het is nog niet voor de commercie te koop.



Er zijn medicijnen, zoals Finasteride, die specifiek het type enzym bestrijden dat prostaatkanker veroorzaakt. Saw palmetto blokkeert receptoren voor DHT en testosteron in de huid en de prostaat. Saw palmetto blokkeert eveneens de receptoren voor prolactine

Bron: http://www.bodypage.nl/saw_palmetto.htm

Alessandro
1 januari 2003, 01:24
Volgens dokter Plinck blokt fina wel het goede type.

Gerben
18 juli 2003, 04:45
Saw palmetto schijnt zelfs beter te zijn, maar dat is niet bewezen.

Medisch Bioloog
7 september 2003, 14:17
Volgens literatuur werkt Paw Palmetto juist minder sterk dan van Finasteride. Bovendien is het nog niet echt wetenschappelijk bewezen zoals bij Propecia het geval is.

peter10
2 augustus 2004, 03:16
[QUOTE=Lovedoctor118]lees het volgende eens!

Het wordt gebruikt bij de behandeling van kaalheid bij mannen en vrouwen en goedaardige vergroting van de prostaat -bij mannen De omzetting van testosteron in DHT is het werk van een enzym: 5alpha-reductase. Dat enzym versterkt de vermannelijkende werking van testosteron. Saw palmetto tast beide versies aan. Er bestaat zowel een type-1 als een type-2 versie (isozymes) van 5AR. Type-2 is aanwezig in de prostaat, en Proscar is een goede blokker van dit isozyme. Type- 1 is aanwezig in de hoofdhuid en de huid, en ongelukkigerwijs is Proscar een slechte blokker voor dit type. "

blokt fina niet juist type I ? En zit er nu juist type I of II bij de hoofdhuid ?

Gerben
2 augustus 2004, 06:47
Ik denk dat SP wel werkt. Wat veel mensen niet weten is dat vrijwel alle geneesmiddelen zijn gebaseerd op natuurlijke kruiden. Zo is Asprine gebaseerd op extracten van Wilgenbast en anti-biotica op schimmels die Alexander Fleming ontdekte. De werkzame stoffen worden vervolgens in sterk geconcentreerde vorm in een pil gestopt, waardoor het relatief snel zijn werking krijgt. Omdat het zo sterk is geconcentreerd, begrijpt je lichaam het niet helemaal en kun je bijwerkingen krijgen. Natuurlijke producten geven hetzelfde effect (denk maar aan de Wilgenbast) maar het duurt iets langer, voordat je het merkt. Dat is een nadeel. Het voordeel is dat je lichaam er 'normaal' op reageert en je geen of weinig bijwerkingen zult ondervinden.

Tiuri
2 augustus 2004, 08:24
Natuurlijke producten geven hetzelfde effect (denk maar aan de Wilgenbast) maar het duurt iets langer, voordat je het merkt. Dat is een nadeel. Het voordeel is dat je lichaam er 'normaal' op reageert en je geen of weinig bijwerkingen zult ondervinden.
Dit vooroordeel dat men altijd maar heeft over natuurlijke producten moet ook maar eens afgelopen zijn. Heb je wel eens een besje gegeten van de Bitterzoet-plant? Dan ga je in 1x dood, terwijl het een 100% natuurlijk product is.

Mensen hebben vaak het rare idee dat alles wat uit de natuur komt veilig is en goed, en dat alles wat uit farmaceutische laboratoriums verschrikkelijk slecht voor je is. Dat klopt gewoon niet.

Haarmannetje
2 augustus 2004, 13:35
Ik ben het eens met Laurens. Finasteride en Saw Palmetto verlagen beide het DHT-gehalte, dus als je met Finasteride bijwerkingen ondervindt, zul je die ook ondervinden met Saw Palmetto. Wat maakt het namelijk uit wat je neemt? Het DHT-gehalte wordt in beide situaties verlaagt en die verlaging zorgt voor de eventuele bijwerkingen.

pizzacat
2 augustus 2004, 14:03
Dit vooroordeel dat men altijd maar heeft over natuurlijke producten moet ook maar eens afgelopen zijn. Heb je wel eens een besje gegeten van de Bitterzoet-plant? Dan ga je in 1x dood, terwijl het een 100% natuurlijk product is.

Mensen hebben vaak het rare idee dat alles wat uit de natuur komt veilig is en goed, en dat alles wat uit farmaceutische laboratoriums verschrikkelijk slecht voor je is. Dat klopt gewoon niet.

I have taught you well, my friend! ;)

Tiuri
2 augustus 2004, 14:05
I have taught you well, my friend! ;)
aha was jij dat pizzacat, die dat als eerste zei hier op t forum. heel goed, respect :)

Gerben
2 augustus 2004, 19:59
Ik weet ook wel dat er gevaarlijke planten bestaan. Maar dat doet niks af aan het feit dat medicatie vrijwel altijd op natuurlijke bronnen is gebaseerd. De werkzame stof wordt nagemaakt en in geconcentreerde en/of gemodificeerde vorm toegediend. Voilà, daar komen natuur en farmacie samen. Het één is niet slechter dan het ander.

Boris
2 augustus 2004, 21:22
We hebben het er een paar maanden geleden ook al eens over gehad,. maar is het niet interessant om SP en Fina samen te gebruiken??????