PDA

View Full Version : Advies Huidarts Tegen Korpos!!!!


Sjacco
17 februari 2007, 15:07
Zie hieronder mijn correspondentie met de huidarts van Huid en laserkliniek Lievensberg te Bergen op Zoom (aangesloten bij ziekenhuis Lievensberg) www.huidlaser.nl: (http://www.huidlaser.nl:)

Ik heb de site bekeken van korpos.
Het spijt me, maar met dat nivo wil ik ons niet eens vergelijken. Heeft u gezien
wie daar werken?
Bij ons werken 3 BIG-geregistreerde dermatologen, en 2 erkende
BIG-geregistreerde Huidtherapeuten, die volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden
werken.

Veel instituten geven op de site lagere prijzen aan, maar dat zijn dan vaak
vanaf prijzen. Bovendien worden vaak allerlei dubieuze extra middeltjes en
cremes aangesmeerd om de omzet te verhogen. Aan dat soort dingen doen wij niet.
Bij ons krijgt u de meest deskundige behandeling, de beste adbviezen en
betrouwbare eerlijke prijsafspraken.

Dr HJL van Gerwen

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: H. van Hest []
Verzonden: donderdag 25 januari 2007 9:06
Aan: Gerwen, D. van
Onderwerp: RE: laserbehandeling lievensberg


Dat klinkt positief!

Op www.korpos.nl (http://www.korpos.nl) zegt men ook met de Lightsheer Diodelaser te werken, maar
het opmerkelijke is dat bij hen een uitgebreide behandeling
slechts 180 euro per behandeling kost. Bij u is dat 420 euro per
behandeling.

Ik begrijp niet goed hoe het verschil in kosten zo groot kan zijn.

>From: "Gerwen, D. van" <>
>To: "H. van Hest" <>
>Subject: RE: laserbehandeling lievensberg
>Date: Wed, 24 Jan 2007 08:37:06 +0100
>
>Soms, zien we nog wel eens mensen terug na 1 jaar voor nog eens 1
>behandeling.
>De meesten zien we niet meer terug.
>Wel komen mensen later om ook nog andere huidgebieden te laten behandelen,
>omdat ze zo tevreden zijn.
>
>Groeten
>Dr HJl van Gerwen

Korpos heeft inderdaad geen dermatoloog in hun team (Lievensberg heeft er 3; voordeel zou zijn dat bij klinieken met dermatologen het hoogst haalbare resultaat word behaald in relatief weinig behandelsessies), Korpos waarschuwt voor allerlei pigmentcomplicaties en durven daarom de energieniveau's niet al te hoog in te stellen (Lievensberg zegt dat de risico op pigmentafwijkingen met Lightsheer Diodelaser nihil is en dat het een verkooppraatje en klinkklare onzin is dat er met Lasers meer risico op pigmentafwijkingen zou zijn dan met flitslampen).

Wie / wat moet ik geloven?

Misschien toch maar eerst langs de kliniek in Bergen op Zoom en daarna pas naar Korpos om te vergelijken wat ze adviseren qua aantal behandelsessies en behandelmethodes?

Marte
17 februari 2007, 20:14
de zoveelste keer dat ik, op het moment dat ik een bericht wil doorsturen, mijn reactie verdwijnt, dus deze keer wat korter;

Indien korpos het centrum is dat ik voor ogen heb, ik heb indertijd een centrum in Den Haag gecontacteerd, en denk dat het hetzelfde is), dan kan ik je zeggen dat ik korpos persoonlijk vertrouw. Mijn zus gaat er zelfs, vanuit België helemaal voor naar Den Haag toe.

Hun motto en troeven; de behandelaars(sters) zijn allen(bijna allen?) zelf overbehaard (geweest), ze verkopen je geen gebakken llucht, je krijgt een realistisch beeld voorgeschoteld( hetgeen voor hen erg belangrijk is), de prijzen zijn veel lager vanwege het feit dat dit inititatief in feite ontstaan is door een paar vrienden die het apparaat zelf gekocht hebben aangezien ze zelf problemen hadden en de prijzen in een centrum schandalig duur vonden. Ze wilden met dit initiatief zo veel mogelijk mensen bereiken en helpen, door een zo laag mogelijke prijs aan te bieden(om de kosten eruit te krijgen), ze hebben allen een opleiding gevolgd om met een dergelijk apparaat om te gaan, ze weten waar ze over spreken, zijn realistisch en eerlijk.

Ik begrijp dat het andere centrum enigszins geirriteerd reageert, aangezien dit natuurlijk een bedreiging voor hen inhoudt. Ik ben over het algemeen zéér kritisch, maar dit centrum, ik had me graag laten behandelen bij hen, en zou er helemaal voor vanuit leuven gekomen zijn, ware het niet dat het op blonde beharing geen effect heeft.

alleszins veel succes met je keuze.

xxx m

Sjacco
19 februari 2007, 09:49
Dankjewel voor je reactie en het opklaren van wat zaken!
Ik vind het een nobele zaak van Korpos om mensen tegen zulke lage prijzen te helpen en dat het doel niet winst, maar mensen helpen is en daarbij de kosten voor het materiaal uithalen. Ik heb al een afspraak bij Korpos, die houd ik aan. Aan de hand van de consult kijk ik wel verder.

rikdh
8 maart 2007, 13:34
Allereerst kan ik je uit eigen ervaring mededelen dat de kans op pigmentafwijkingen met de Lightsheer Diodelaser inderdaad groter is dan met flitslampen en ELOS. Ikzelf ben op een gegeven moment overgestapt op Lightsheer Diodelaser en na de eerste behandeling had ik op bepaalde delen van mijn lichaam van die typische witte laserpigmentvlekjes en ik vermoed dat de lichaamsdelen waarop ik de pigmentvlekjes kreeg inderdaad lichaamsdelen zijn die met hogere instellingen zijn behandeld. Voorheen, met flitslampen en ELOS heb ik nauwelijks last gehad van pigmentvlekjes. Volgens mij is het niks om je/me zorgen over te maken: de pigmentvlekjes verdwijnen na verloop van tijd vanzelf. Naar het schijnt verdwijnen de pigmentvlekjes vooral weer vanaf het moment dat je de zon weer in gaat (iets wat ik zelf niet verwacht had), als ze op dat moment niet al verdwenen zijn. Ik moet zeggen dat de pigmentvlekjes bij mij nu alweer voor het grootste deel zijn verdwenen, en misschien zelfs al helemaal, ik hou het niet echt nauwlettend in de gaten omdat het niet echt storend is gedurende de winterperiode. Het zou misschien zo kunnen zijn (maar dat weet ik niet zeker) dat het lijkt alsof de pigmentvlekjes verdwenen zijn maar dat in werkelijkheid mijn huid nu lichter is dan afgelopen najaar waardoor de pigmentvlekjes niet meer zichtbaar zijn maar nog wel aanwezig zijn.

Korpos heeft ruim 4 jaar ervaring met deze behandelingen en hun ervaring en de daardoor vergaarde kennis is wat mij betreft hun kracht. Ze vragen na iedere behandeling hoe het resultaat van de voorgaande behandeling was en zullen steeds per lichaamsdeel de instellingen aanpassen om zo tot een optimaal resultaat te komen. Ikzelf (als client) heb ervaring met diverse behandelklinieken waardoor ik 'vergelijkingsmateriaal' heb wat betreft klinieken en hun werkwijzen. Ik weet inmiddels dat klinieken die dermatologen in dienst hebben niet persé 'beter' hoeven te zijn. Integendeel. Het is fijn om te weten dat een behandelaar een papiertje op zak heeft, maar wanneer die behandelaar vervolgens op de automatische piloot gaat werken en er niet per behandeling naar de resultaten wordt gekeken en de instellingen daar vervolgens op aangepast worden dan is dat voor de client niet erg zinvol. Wat je je ook kunt afvragen: hoe lang heeft die behandelaar zijn/haar papiertje al op zak, en hoeveel parktijkervaring heeft de behandelaar en de kliniek? Worden instellingen en resultaten per behandeling en lichaamsdeel gedocumenteerd? Als je het mij vraagt komt het uiteindelijk toch op praktijkervaring neer en daar ontbreekt het Korpos bepaald niet aan! Dat blijkt ook wel uit het feit dat Korpos altijd voor een bepaalde periode volgeboekt is en je dus ruim van tevoren een afspraak moet maken. Daar komt bij: een kliniek/instituut dat bij wijze van spreken dag en nacht behandeld heeft nou eenmaal veel ervaring, en daar kan geen diploma tegenop.

Overigens vind ik de reactie van Dr. HJL van Gerwen nou niet bepaald professioneel. Ik vind het zelfs laag bij de grond! Wanneer de ene kliniek de andere naar beneden haalt door te zeggen: 'Het spijt me, maar met dat nivo wil ik ons niet eens vergelijken. Heeft u gezien wie daar werken?', dan zegt dat toch eigenlijk al genoeg? Ik kén de mensen die daar werken. Ik weet met hoeveel toewijding zij hun werk doen. Ik kan alleen maar blij zijn om het feit dat Korpos zich niet tot het niveau van Dr. HJL van Gerwen hoeft te verlagen.. Hij zal waarschijnlijk niet hebben verwacht dat zijn e-mail publiekelijk op een forum gepost zou worden (en terecht dat hij dat niet verwachtte..), maar dan nog.. Hij had dit veel subtieler kunnen brengen, of beter nog: met écht goede argumenten kunnen komen (maar ja, die zijn er waarschijnlijk niet). Korpos is top en doet niet aan verkooppraatjes. Ik denk dat iedereen die bekend is met Korpos dit zal beamen. Als het nodig is zet Korpos trouwens de laser wel degelijk op maximaal, maar als ik het goed heb doen zij dit alleen in overleg met de client en waarschuwen dan voor eventuele pigmentvlekjes die kunnen optreden. En mocht je het belangrijk vinden: Korpos heeft ook een arts in dienst.

Tot slot, wat betreft het inschatten van het aantal behandelsessies: misschien kun je hiervoor eens met Astrotijd van RTL bellen, of koffiedik kijken? Grapje natuurlijk.. Maar serieus, en ik kan natuurlijk alleen vanuit mijn eigen ervaring spreken: het aantal behandelsessies is niet te voorspellen. Er kan natuurlijk een schatting gegeven worden, maar volgens mij kloppen deze schattingen zelden of nooit. Zo heb ik lichaamdelen die sterk behaard waren die al na 4 of 5 behandelingen 'klaar' waren, maar heb ik ook lichaamsdelen die na 12 behandelingen nog niet klaar zijn, en misschien ook wel nooit volledig klaar zullen zijn. De ene plek is nou eenmaal veel hardnekkiger dan de andere en waarschijnlijk zal ik voor bepaalde plekken en lichaamsdelen jaarlijks een onderhoudsbehandeling moeten blijven doen. Dat is op zich ook niet heel erg ongebruikelijk. Ik denk dat niet veel klinieken het zullen toegeven maar de permanente ontharing blijft voor een deel een mysterie; de logica van de effecten op bepaalde instellingen is soms ver te zoeken en wanneer dat voor een bepaald lichaamsdeel zo blijkt te zijn dan zit er niks anders op dan 'experimenteren' met andere (misschien wel minder voor de hand liggende) instellingen (en misschien zelfs met andere apparaten), en dit kost tijd en geld. Ik wil je dan ook adviseren om dit in te calculeren wanneer jou zo'n standaard schatting van 5 a 7 behandelingen wordt gegeven. Want dat zijn pas verkooppraatjes als je het mij vraagt.. En uiteraard hoop ik dat je een kliniek vindt die aan jouw verwachtingen voldoet.

Veel succes!

Sonya
7 juni 2007, 15:02
Hierbij mijn reactie op uitlatingen van dr. H.J.L. van Gerwen over zijn collega’s van Korpos (zie bericht Sjacco, 17-02-2007). Evenals rikdh (zie bericht van 08-03-2007) vind ik de reactie van Van Gerwen niet professioneel en laag bij de grond. Deze onbeschoftheid van Van Gerwen heb ik zelf ondervonden toen ik na een behandeling in de Huid- en laserkliniek Lievensberg, mijn beklag deed over de gevolgen van de behandeling.

Mijn probleem hoort misschien niet op HaarWeb, maar het lijkt mij toch zinvol te reageren:
Vier jaar geleden heb ik een EOS-behandeling gehad bij de Huid- en laserkliniek Lievensberg. Volgens de site van deze kliniek zou de laserbehandeling volledig veilig zijn: “Er is geen down time, dat wil zeggen u bent niet weken tot maanden uit de roulatie. U kunt de volgende dag gewoon naar uw werk. De huid blijft bij de behandeling intakt en daardoor zijn de risicos op bijwerkingen of complicaties (infecties) nihil. Doordat er bij de behandeling geen wonden ontstaan is er geen intensieve nazorg nodig en blijven de kosten beperkt” (einde citaat).

Zonder mij daarover in kennis te stellen, had de kliniek de laser hoger ingesteld. Na de behandeling was mijn gezicht bedekt met brandwonden. Het heeft circa 3 weken geduurd voordat de wonden “genezen” waren. Nadat de korsten weg waren, was het resultaat van de behandeling zichtbaar: een verminkt gezicht vol littekens. Van Gerwen en dr. R.L. van Leeuwen, zijn collega van de Huid- en laserkliniek Lievensberg, ontkenden met stelligheid dat de brandwonden en de littekens een gevolg konden zijn van hun behandeling. Van nazorg was dus absoluut geen sprake. De heren hadden mijn geld geďnd, en dat was het enige wat belangrijk voor hen was. Ik heb duizenden Euro’s uitgegeven aan herstelbehandelingen bij andere klinieken, en ben nu weer enigszins toonbaar. Ik heb echter nog steeds problemen om mezelf in het openbaar te vertonen. In ben ook nog steeds in behandeling in verband met de psychische klachten die ik t.g.v. de behandeling van de kliniek Lievensberg heb opgelopen.

De heren Van Gerwen en Van Leeuwen pochen dat ze dermatoloog zijn, en beweren dat hun hogere prijzen voor behandelingen daarom gerechtvaardigd zijn. Ik wil iedereen waarschuwen: Verwacht geen professionaliteit van deze lui! En verwacht zeker geen klantvriendelijke benadering of nazorg. In mijn ogen zijn het kwakzalvers die een gevaar vormen voor de volksgezondheid!

Marte
7 juni 2007, 18:25
dag sonya,

hartelijk bedankt voor je reactie, zeer nuttig, zeer nodig en zeer moedig.

Ik wil je heel veel sterkte wensen met je verwerkingsproces en mogelijke behandelingen die je ondergaat of nog moet ondergaan. Het is erg dat het zo gelopen is, en deze heren hun verantwoordelijkheid ontlopen.
Ik hoop dat je een klacht hebt ingediend? En nog meer te hopen valt natuurlijk dat de beide heren eens serieus tegen de lamp lopen.

Heel veel succes en sterkte!!

xxx marte

parell
8 juni 2007, 11:38
Marte, laat jij je ook behandelen bij korpos..?

Marte
8 juni 2007, 13:09
neen, maar mijn zus gaat daar om de 12 weken van Gent uit naar hen toe om zich daar te laten behandelen en zij is er erg over te spreken, we zijn nochtans moeilijke(kritisch, en schaamte) en veeleisende klanten, dus dat zegt toch wel wat, ;-).

parell
9 juni 2007, 09:14
nou, ja dat zegt zeker wel wat. Ik zal het onthouden mochten andere dingen niet werken ;) bedankt!

Marte
9 juni 2007, 17:58
het grote voordeel aan korpos is dat het bijna allemaal mensen zijn die hetzelfde probleem hebben (gehad) als wij. Hetgeen de drempel soms erg verlaagt. Bovendien zijn hun prijzen zo goedkoop omdat ze vinden dat iedereen de kans moet kunnen hebben zich te laten behandelen(ze maken er dus zo goed als geen winst op, de prijzen zijn juist om de hypotheek van het apparaat af te kunnen betalen.)

spijtig genoeg werkt het neit op blonde overbeharing

nordman
6 april 2008, 01:14
Ff een teken van leven....ik kan me herinneren dat ik vorig jaar had gezegd om voor eind 2007 me te gaan laten behandelen...nou tis inmiddels 2008 en...nee, nog steeds heb ik me niet laten behandelen. Ik ben ook een tijdje expres niet op het forum geweest omdat ik er ff niet aan wilde denken. Vandaag na het douchen begon alles weer door mn hoofd te spoken, ik zie tegen de zomer op...iedereen gaat leuk zwemmen, kan in leuke tshirts rondlopen etc..en ik (en vele anderen) moeten zich eerst laten harsen of scheren ... in de winter vind ik het ontharen minder erg want dan groeit het niet zo snel terug volgens mij maar in de zomer...ik wil me niet meer om de 2 dagen ofzo hoeven scheren of wanneer men vraagt 'hey ga je mee zwemmen, we vertrekken zo...' Dan moet ik me als een gek gaan scheren. Ik heb vorige week mn rug geschoren (ja ik kan er wel bij haha) en ja hoor, ik word gek van al die wondjes die ontstaan. Omdat ik het zo glad mogelijk wil hebben en er lang van wil genieten druk ik best wel hard met het scheermesje op mn huid, tis niet goed maarja ik wil niet na een paar uur die stoppels al voelen.
Ik zit internet af te speuren om een betrouwbare kliniek te zoeken, vooralsnog lijkt Korpos me wel goed, ik ben ook niet bang voor het feit dat er een kans is dat de behandeling niet bij mij werkt, dan heb ik het in elk geval geprobeerd, maar ben wel erg bang voor brandwonden of iets dergelijks :( Ik wil dit zo graag, tis gewoon een wens, zelfs wanneer ik bid heb ik het erover...het beheerst niet echt mn leven ofzo (gelukkig niet) maar sommige dingen wel, wil ik bij vrienden een weekendje slapen dan wil ik ook net als hen in mn blote bovenlijf (bijv) kunnen rondlopen en niet heel snel een tshirt aantrekken, al dat soort dingen....
Ik moest het in elk geval ff van me afschrijven omdat ik me, na het lezen van een aantal forumberichten, rot begon te voelen...

Ik ben net naar de website van 'Instituut de Salon'gegaan, aantrekkelijke prijzen maar als je googled vind je ook al een aantal negatieve berichten/ervaringen, als ik het vergelijk met Korpos (ik lees opzich wel vrij goede ervaringen) dan denk ik van waarom zouden die mensen niet uit zijn op geld? De prijzen zijn dan wel laag maar krijg ik dan wel een goede behandeling :( en die mensen zeggen misschien wel van 'wij zijn vroeger ook overbehaard geweest en nu niet meer' tsja dat kan iedereen zeggen toch?

Ik wilde trouwens bijna bioxet gaan aanschaffen maar dan moet je alsnog eerst gaan harsen of scheren en dat spul er elke dag blijven opsmeren, stop je dan komen de haren terug..tis wel lekker dat ze zolang je bezig bent wegblijven(als het werkt natuurlijk) maarja dat kost ook geld en tijd...

Marte
9 april 2008, 15:22
eventjes kort, door gezondheidsproblemen kan k niet uitgebreid reageren, mr wilde toch eventjes reageren.

Ik begrijp dat het zeker neit gemakkelijk is. Dat is zo. En gezien je verlangen en het feit dat je er al zolang mee bezig bent ozu ik bijna zeggen, gewoon doen. Bioxet raad ik je onmiddellijk af, dat is weggegooid geld, evenals al die andere vergelijkbare producten. Ik ken de centra in Nederland niet zo goed, maar weet wel dat mijn zussen er van Gent uit speciaal voor naar Den Haag gaan, het professioneel is, erg attente begeleiding, prijzen goed meevallen, ... Een vroeger lid van haarweb is Korpos begonnen vanuit in eerste instantie eigen nood en wens haarvrij te zijn en een laser gekocht, en daarna om de hypotheek voor dat ding te betalen en omdat ze vond dat de prijzen indertijd schandalig duur waren in andere centra, is ze zelf een centrum begonnen. Zo is Korpos ontstaan.

Wat de andere centra betreft, er staan hier een aantal andere centra op de site die ook telkens erg positief worden vermeld. (oa door lanny dacht ik, anders moet je daar ook eens tussen kijken en bekijken wat het dichtste bij is en je het meeste aanspreekt.)

Zie vooral dat je een goede keuze maakt, dan heb je veel minder kans op niet goed opgeleide behandelaars en dus oa op brandwonden.

Hoe dan ook veel succes en houd je taai!

xxx marte

nordman
11 april 2008, 00:21
hey Marte, thanks voor je berichtje :) Hoe gaat het met jou verder?
Dat van korpos, over hoe het is onstaan wist ik niet! Ik hou het voorlopig nog wel vol maarja we kennen het allemaal wel he, de zomer komt eraan dus willen we niet in truien en lange broeken blijven lopen toch? Ik kijk morgen ff verder tis nu al laat maar nogmaals bedankt!!!!!!!!!!!!!

ik1
12 april 2008, 17:10
Beste Haarwebleden,

Ik heb een tijd behandelingen gevolgd bij Velthuiskliniek in Rdam, na een lange tijd kwam ik erachter dat ze meer weg begonnen te scheren dan nodig was. Commercieel belang, is het ook!! En als je er wat van zegt, zeggen ze, je hormonen blijven actief bezig dus het komt niet door ons maar door je hormonen, was er opeen klaar mee en ben op zoek gegaan naar een ander kliniek.

Kwam vervolgens terecht bij PerfectClinic te Den Haag.
Ik had daar een gesprek, was iets te laat. Dat vrouwtje behandelde me als grof vuil!! Ze zat daa helemaal alleen in zo een kliniek en het was zo een aso!! Ik had een vragenformulier ingevuld en ik vertrouwde het gelijk al niet. Ze stuurde me even later een offerte op en ze waren nog duur ook!
Heb er niet meer op gereageerd.

Vorige week ben ik bij Korpos geweest.
Je wordt daar met open armen ontvangen, de dames zijn daar superlief en er waren meer klanten. Ondanks dat hun interieur niet superdeluxe is is het zo dat als je daar binnen komt het net is of je daar 100 keer bent geweest, je voelt warmte en respect!! De prijzen vallen mee en ze zijn niet vies van je en weten hoe je je voelt, dat scheelt enorm! Ik ben best argwanend en wantrouwend maar Korpos is een topkliniek, je krijgt zoveel testjes als je maar wilt, mocht je bang zijn voor pigmentvlekken en/of brandwonden.
Ik heb er al een afspraak staan voor eind april en ik ga er helemaal voor. Ook al moet ik er een eindje voor reizen, het is de moeite waard want ze zijn eerlijk tegen je.
De mensen daar hebben geen vlotte babbel nodig om te verkopen want commercieel belang staat niet op 1 bij hun en dat stralen ze ook uit!

Laat je niet gek maken door andere klinieken die Korpos naar beneden halen. Overtuigingskracht heb je pas als je de concurrent niet zwart maakt! :D

Succes en sterkte....

nordman
12 april 2008, 23:29
Hoi ik1, wat super dat je na een bezoek aan Korpos in elk geval een positieve indruk hebt gehouden, eind April krijg je je eerste laserbehandeling? Ben erg benieuwd, ik zat vandaag nog na te denken over korpos, hetgeen wat ik erover lees is vrij positief dus wellicht zal ik binnekort een afspraak gaan maken. Voor mij is het ook een eind reizen maar dat heb ik er dan graag voor over

ik1
13 april 2008, 12:30
Hoi ik1, wat super dat je na een bezoek aan Korpos in elk geval een positieve indruk hebt gehouden, eind April krijg je je eerste laserbehandeling? Ben erg benieuwd, ik zat vandaag nog na te denken over korpos, hetgeen wat ik erover lees is vrij positief dus wellicht zal ik binnekort een afspraak gaan maken. Voor mij is het ook een eind reizen maar dat heb ik er dan graag voor over

Hallo Nordman,

Ja eind april heb ik mijn eerste behandeling bij Korpos maar heb ervoor dus al behandelingen gehad maar niet bij Korpos.
Je kunt een afspraak maken, je kunt beter zelf uit ervaring spreken want er zijn zoveel verschillende meningen over het laseren en diverse klinieken.
Je betaalt bij Korpos wel 35 euro kosten voor je intakegesprek en als je je wilt laten behandelen dan verrekenen ze dat met je behandelkosten maar 35 euro is niets naar mijn inziens.

Ik heb het er ook graag voor over, ik wil er graag moeite voor doen, als ik maar eerlijkheid ervoor terugkrijg!!

Als je vragen hebt, brand los.
Ben er zelfs achter gekomen dat Velthuiskliniek te Rdam tegen de klanten zegt dat ze met de laser werken maar het is een flitslichtmethode.
Toen gingen mijn haren rechtovereind staan hahahahahaha! ;) inkoppertje!

Alex20
13 april 2008, 22:13
Hey ik1,

Succes ermee. En deel je ervaringen aub, daar zal ik op zitten wachten.
Ben zelf ook van plan om bij Korpos eens langs te gaan, maar moet nog effe wat sparen.

Hebben ze bij Korpos ook een all-in-one aanbieding ofzo ?
Bijv. een speciale prijs bij ontharing hele lichaam. Zelf ben ik niet echt overbehaard maar toch vindt ik het onbehaard en gladjes fijner. Het is irritant vooral met de zomer, je zweet dubbel en het is ook klote met massages etc.

nordman
13 april 2008, 22:43
Inderdaad eerlijkheid is erg belangrijk, en daar ben ik oa ook bang voor, iedereen zou me zo maar wat wijs kunnen maken want ik heb er nauwelijks verstand van maar ondanks dat ik nog student ben en dus ook moet (leren) sparen lol heb ik uitgerekend dat ik per behandeling iets van 200 tot 250 kwijt ben(heb ff op de website gekeken) en dit is niet eens maandelijks dus dat moet dan wel te doen zijn maarja ik hoop dat het aanslat dan. Binnekort ga ik denk ik een afspraak maken wil er eerst nog ff over nadenken, zou het ook fijn vinden om anderen dan op de hoogte te stellen :)

ik1
16 april 2008, 18:00
Hallo!!

Tuurlijk doe ik jullie op de hoogte houden :D
Je moet gewoon je eigen ding doen en je niet teveel laten beinvloeden door anderen, twijfel niet teveel. Soms moet je gewoon stappen maken in het leven en het zien waar het je brengt. Overal heb je risico's maar dat hoef ik niemand te vertellen! Ik heb het dan iig geprobeerd, iemand die een ander doet belazeren komt zichzelf nog wel tegen.

Ik hoef nog maar 2 weekjes, ik heb 1,5 week geleden een test gehad en ik moet zeggen dat het verschil wel te zien is nu. De haartjes vallen er uit en ik zat er niet eens op te wachten hihi, klinkt raar maar misschien ook omdat ik al ervaring heb met laserontharen.

Een all-in-one pakket durf ik niet te zeggen, denk wel dat ze het eea voor je kunnen regelen maar dat kost wel heel veel tijd en Korpos werkt met tijd.
je zou het moeten vragen tijdens je intake.

Jullie horen van mij.

nordman
17 april 2008, 00:45
maar haren vallen ineens uit?af? Tis toch niet zo dat, stel ik zit op school en ik sta op dat er ineens haren op de grond liggen haha ;)

ik1
17 april 2008, 19:44
maar haren vallen ineens uit?af? Tis toch niet zo dat, stel ik zit op school en ik sta op dat er ineens haren op de grond liggen haha ;)

Hahaha sorry, haartjes vallen idd eruit!!!!

Zo scherp, ik was moe toen ik een bericht aan het typen was hahaha!! ;) mooi excuus of niet dan......

Als je opeens opstaat dan liggen er allemaal haren, net of je bij de kapper bent geweest :D

Marte
21 april 2008, 17:01
dag ik1;

heel veel succes met je behandelingen!!! Hoop dat het helpt!!

xxx marte

ik1
21 april 2008, 17:25
dag ik1;

heel veel succes met je behandelingen!!! Hoop dat het helpt!!

xxx marte

Dank je wel Marte, ik hoop ook zeker dat het helpt!! :D

victoria
24 april 2008, 15:47
ik heb net jullie reactie op deze forum gelezen en ik kon wel bijna janken.
ik ben zelf ook overbehaard en ben nog op jonge leeftijd(16).
ik zat er erg lang mee een maandje geleden heb ik het tegen mijn moeder verteld,ik dacht nu kom alles goed.maar nu ik lees wat voor problemen er allemaal zijn en dat je het niet zo 1 2 kunt weghalen voor goed ben ik zwaar depri over.
de zomer komt eraan en ik ga in september naar bacelona met school,ik weet echt nie wat ik moet doen.
ik ga het proberen om met mij moeder over korpos te hebben en kijken wat ik er aan kan doen.
ik voel me zo klote,ik denk steeds waarom moet het mij overkomen:(
ik wist niet dat er zoveel mensen met het zelfde probleem zaten,fijn dat jullie er zo open over zijn(op de forum)

ik hoor graag jullie reactie of tips

ik1
26 april 2008, 12:20
ik heb net jullie reactie op deze forum gelezen en ik kon wel bijna janken.
ik ben zelf ook overbehaard en ben nog op jonge leeftijd(16).
ik zat er erg lang mee een maandje geleden heb ik het tegen mijn moeder verteld,ik dacht nu kom alles goed.maar nu ik lees wat voor problemen er allemaal zijn en dat je het niet zo 1 2 kunt weghalen voor goed ben ik zwaar depri over.
de zomer komt eraan en ik ga in september naar bacelona met school,ik weet echt nie wat ik moet doen.
ik ga het proberen om met mij moeder over korpos te hebben en kijken wat ik er aan kan doen.
ik voel me zo klote,ik denk steeds waarom moet het mij overkomen:(
ik wist niet dat er zoveel mensen met het zelfde probleem zaten,fijn dat jullie er zo open over zijn(op de forum)

ik hoor graag jullie reactie of tips

Dag meid,

Ik kan begrijpen dat je je niet fijn voelt maar er zijn er idd veel meer die hetzelfde probleem hebben als jij.
Ik ben zelf ook iemand met het probleem, nu moet ik er wel bij zeggen dat ik een stuk ouder ben dan jij.
Ik kan helaas geen advies geven als je nog zo jong bent of laserbehandelingen wel aanslaat aangezien jouw hormonen op jouw leeftijd op gang komen.

Ik adviseer je wel om met je moeder erover te praten.
Je moeder is jouw vlees en bloed, hoe je er ook uitziet, zij zal je nooit pijn doen of voorbij lopen. Zij zal er alles aan doen om je te helpen.
Ik zou daarna samen naar een intakegesprek gaan bij Korpos, doe ik zelf ook. Dinsdag heb ik mijn behandeling.

Het is wel zo dat je meer behandelingen nodig hebt en om de 2 maanden ongeveer dus voor de zomer is helaas niet haalbaar.
Het enige wat je kunt doen is bijwerken in die periode met scheren/epileren etc maar kijk wel uit met alles weghalen waar je maar 1 haartje ziet want het komt 10 keer erger terug want ik was niet overbehaard maar ik haalde alles weg waar er maar 1 haartje was en nu? Nu heb ik spijt.......

Sterkte.

Ik1

ik1
30 april 2008, 18:35
Hallo lieve lotgenoten!

Nou ik ben geweest....... Ervaring omschrijven: uitstekend bevallen!!
Je voelt je zo op je gemak daar, althans ik1 wel! :D
Was heel content.

Alleen het nadeel is als je 15 min te laat bent dat ze hun stopwatch gaan starten, en dat ga je betalen.
Kan je me enigzins wel iets bij voorstellen maar is een nadeel voor mij natuurlijk aangezien ik van ver kom en vaak te kammen heb met file etc.
Maar als je het weet kan je er rekening mee houden en dat is in ieder geval iets wat me niet tegen zal houden om terug te komen!!

Het doet wel pijn, zeker waar het werkt.
Even doorzetten, dan heb je er profijt van en zolang het pijn doet slaat het aan dus of ik daar nou echt over moet klagen?? Nee toch ;)

victoria
1 mei 2008, 15:29
okej maar toch bedankt voor je reactie, ik had het zelfde verhaal ook op een andere forum gezet en ik kreeg ook het zelfde te horen.
ik praat er zeker over met mijn moeder,en ja verder moet ik nog zien.

veel succes met je behandeling!

Marte
1 mei 2008, 17:09
lieve viky,

Overbeharing is idd absoluut niet plezierig, maar, zoals ik1 al zij, er zijn zo veel mensen die hiermee kampen.
Voor je uberhaupt een behandeling start wil ik je toch graag het volgende zeggen, hoe jonger je bent, zeker voor je 20ste, hoe meer kans dat de laserbehandelingen niet aanslaan, of op zijn minst niet blijvend zijn, aangezien je lichaam hormonaal nog niet op peil staat. Houdt daar dus wel rekening mee dat als je je nu laat behandelen, je zeer waarschijnlijk over een flink aantal jaar die zone opnieuw moet laten behandelen. Hoe ouder, hoe meer kans op succes(voor de overgang weliswaar, want dan speelt ook de hormonale kwestie weer een rol).

Sowieso zou ik, als je echt last hebt van overbeharing, ezn ik weet niet of het in jouw geval erfelijk is, een specialist, dermatologe of gynecologe, raadplegen om te kijken of er een mogelijke oorzaak en dus ook een mogelijke behandeling gestart kan worden. Het heeft nl weinig zin je te laten laseren als je hormonen volledig in de knoop liggen om welke reden dan ook, en daardoor het effect van de laserbehandelingen tegenwerken. Voor welke zones is het eigenlijk?

Laat je leven hoe dan ook niet vergallen door die haren, en zorg er ook voor dat je je niet blind staart op de haren die er staan(aanggezien daardoor de problemen alleen maar groter lijken te worden en soms groter lijken te zijn dan ze in werkelijkheid zijn).

Hoe dan ook, mocht je wat tips willen hebben voor bepaalde zones, of bepaalde situaties, laat maar horen, en kop op, je bent neit de enige!

heel veel succes en sterkte!!

xxx marte

dag ik1;

fijn dat de behandeling dus reuze is meegevallen. Hopen maar dat het werkt!!

xxx marte

victoria
2 mei 2008, 15:49
Beste Marte, dankje voor je steun.
ik ben van plan om maandag een afspraak te maken met mijn huisart zodat die mij naar een dermatoloog verwijst.
ik heb er over zitten na te denken,maar ik denk nie dat het bij mij erfelijk is.
ik heb het aan mijn moeder gevraagd en die zei dat niemand bij ons in de familie (van ma en pa`s kant) zoiets heeft(bij vrouwen)
Maar je weet het nooit,dus toch maar wachten wat de dermatoloog zegt.
Ik vind het vooral moeilijk omdat het zo snel is gegaan, binnen een jaar kreeg ik echt overal haren buik, rug, gezicht ect
Waarom ik nu al wil laten behandelen; ik ben nog jong wil graag dingen doen die mijn vrienden ook doen, zwemmen,topjes dragen, vrije(ff laten merken wat ik nu allemaal nie kan doen en ook vrijen hoort er bij :P) en ook al moet ik dan over paar jaar nog een keer behandeld worden, dan heb ik toch paar jaar gehad om die dingen te doen snap je?
Maar in tussen tijd wil ik je wel iets vragen een tip miss?
ik heb zegma een snoretjes gekregen en ik vind echt nie mooi, maar ik wil het nie harsen dan komen er dikkere haren terug en dat is zo`n gedoe.
En als je je snor harst dan zie je dat heel goe toch? zo`n wit plek op je gezicht?
Dus vroeg ik me af weet je waar je een blondeer spul kunt kopen voor het blonderen van je gezichts haar?

groetjes Victoria

Marte
4 mei 2008, 11:57
dag victoria,

wat dat snorretje betreft, ben daar toch wat voorzichtig mee, ikzelf heb dat vroeger ook eens geprobeerd, rond jouw leeftijd, met een hele oranje streep huid(die pas na een paar weken tot maand verdween) tot gevolg en witgelige haren die nog meer opvielen. Een haarweblid heeft wel eens een tip gegeven om daar van het kruidvat blondeershampoo(alleszins een product voor het blonderen van je hoofdhaar) of zoiets voor te gebruiken. Die blondeert evengoed, maar niet zo sterk als waterstofperoxide(koop je bij de apotheek, althans in België) waardoor je dus minder kans hebt op meeverkleuring van de huid en nog zichtbaardere haren.

Ik snap je instelling (van laseren) perfect, en als je de middelen daarvoor hebt, zeker doen!!

Als het echt binnen een jaar sterk is opgekomen, ligt het mss toch aan je hormoonhuishouding, heb je het afgelopen jaar extreem veel stress gehad of zo? Amfetaminen(soort softdrugs) hebben ook een versterkende invloed op overbeharing, op korte tijd extreem veel afgevallen??

xxx marte

victoria
6 mei 2008, 15:45
hey Marte,

okej dankje voor je tip,ik ga maar eens kijken of ze dat bij kruidvat nog hebben.
Tja stress een beetjes, ik ben kort geleden verhuisd en eehm ja mijn ouders gingen bijna scheiden.
Maar echt stress was het niet.
En eeh ik doe niet echt aan drugs dus die valt zoizo uit.
En ben ook niet afgevallen.

Maar ik ben nog steeds niet naar een dermatoloog geweest,moet nog gebeuren.

Nog bedankt voor je tip.

xxxtjes

Marte
8 mei 2008, 17:59
dag victoria,

soms ervaar je meer stress dan je denkt, onbewust! ik heb laatst haaruitval gehad op mijn hoofdhuid(helaas niet op de goede plaatsen dus), en de enige verklaring daarvoor was stress, terwijl ikzelf dacht dat het best meeviel. Zo zie je maar. Bovendien verhuis en dreigende scheiding, dat gaat ook niet in de koude kleren zitten!!

Hoop dat het allemaal wat rustiger is bij je?? Veel succes en probeer van tijd tot tijd wat aandacht en tijd aan jezelf te geven, kwestie van wat tot rust te komen;)

xxx marte

victoria
9 mei 2008, 16:22
hey marte

ohw jammer van je haaruitval, alsof het niet genoeg is dat je overbeharing hebt.
nu ik er over na denk , bij mij vallen ook vaak veel haren maar volgens mij niet zo erg als bij jou.

Dankje voor je begriep, het is echt fijn om met iemand te praten die het snapt.

ik moet je wel zeggen ik ben nu wel te einde raad, ik weet echt niet wat ik nog moet doen.
met mij moeder gepraat, niets opgeleverd.
ik denk dat ik het gewoon maar zelfstandig ga doen.

Xxx Victoria

Marte
9 mei 2008, 22:42
dag victoria,

het is idd erg vervelend als je het gevoel hebt neit serieus genomen te worden. Het beste kun je dan idd zelf naar een specialist toe stappen en raad vragen. Zij kunnen je alleszins beter helpen, kunnen evt een oorzaak zoeken(hoewel die in de meeste gevallen niet gevonden wordt, aangezin overbeharing met hormonen samenhangt en dat nu net een veld is waar nog heel veel niet over geweten is), en een behandeling opstarten, indien nodig. Je kunt naar een dermatologe gaan, maar mss is het toch beter naar een gynecologe te gaan aangezien je grote kans hebt dat die dermatologe je toch door zal sturen voor een gynecologisch onderzoek en echo van de eierstokken.

wat die haaruitval betreft, het is normaal als je regelmatig haar oper dag verliest, maar houd het wel in de gaten, als je merkt dat je ineens echt een stuk dunner begroeid haar hebt, of kale plekken, trek dan toch eens aan de bel, want dit kan samenhangen met overbeharing (omdat het allebei door stress veroorzaakt kan worden, en heeft ook, wat ingewikkeld allemaal om het uit te leggen, met hormonen te maken).

heel veel succes en hopelijk vind je een oplossing!!


xxx marte

spinnertje
21 januari 2009, 18:01
Hallo, ik las de berichtjes over Korpos;
Ik ben zelf ook bij Korpos. Super lieve meiden en leven erg met je mee. Ze zijn erg eerlijk en sinds ik de behandelingen daar heb gekregen is mijn overbeharing op billen,benen en bikinilijn enorm gereduceert.:D Ik heb nu mijn lichaam sinds de pubertijd geaccepteerd en loop nu sinds een jaar rond zonder stress in bikini. Sinds kort laat ik nu mijn snor behandelen, die helaas is ontstaan in het najaar:crybaby::crybaby::crybaby::crybaby::crybaby ::crybaby::crybaby::crybaby::crybaby::crybaby::cry baby::crybaby::crybaby::crybaby::crybaby:.
Hopelijk heeft het net zulk resultaat als op billen en benen, is wel helaas donkerblond haar. Korpos vertelde me ook eerlijk dat de kans van aanslaan veel minder is dan als het donker zou zijn.
Ik vertrouw Korpos 100%! Ik las ook van iemand anders, dat bij een ander instituut daar meer haren wordt weggehaald dan nodig was voor meer behandelingen dus meer geld. SCHANDALIG!!!!!!!!!!!!!!!! Dit zal Korpos nooit doen; mijn snor mag ik nl zelf aftekenen en scheren, daar terplekke.
gr
spinnertje

Rene38
23 september 2011, 20:26
Hierbij mijn reactie op uitlatingen van dr. H.J.L. van Gerwen over zijn collega’s van Korpos (zie bericht Sjacco, 17-02-2007). Evenals rikdh (zie bericht van 08-03-2007) vind ik de reactie van Van Gerwen niet professioneel en laag bij de grond. Deze onbeschoftheid van Van Gerwen heb ik zelf ondervonden toen ik na een behandeling in de Huid- en laserkliniek Lievensberg, mijn beklag deed over de gevolgen van de behandeling.

Mijn probleem hoort misschien niet op HaarWeb, maar het lijkt mij toch zinvol te reageren:
Vier jaar geleden heb ik een EOS-behandeling gehad bij de Huid- en laserkliniek Lievensberg. Volgens de site van deze kliniek zou de laserbehandeling volledig veilig zijn: “Er is geen down time, dat wil zeggen u bent niet weken tot maanden uit de roulatie. U kunt de volgende dag gewoon naar uw werk. De huid blijft bij de behandeling intakt en daardoor zijn de risicos op bijwerkingen of complicaties (infecties) nihil. Doordat er bij de behandeling geen wonden ontstaan is er geen intensieve nazorg nodig en blijven de kosten beperkt” (einde citaat).

Zonder mij daarover in kennis te stellen, had de kliniek de laser hoger ingesteld. Na de behandeling was mijn gezicht bedekt met brandwonden. Het heeft circa 3 weken geduurd voordat de wonden “genezen” waren. Nadat de korsten weg waren, was het resultaat van de behandeling zichtbaar: een verminkt gezicht vol littekens. Van Gerwen en dr. R.L. van Leeuwen, zijn collega van de Huid- en laserkliniek Lievensberg, ontkenden met stelligheid dat de brandwonden en de littekens een gevolg konden zijn van hun behandeling. Van nazorg was dus absoluut geen sprake. De heren hadden mijn geld geďnd, en dat was het enige wat belangrijk voor hen was. Ik heb duizenden Euro’s uitgegeven aan herstelbehandelingen bij andere klinieken, en ben nu weer enigszins toonbaar. Ik heb echter nog steeds problemen om mezelf in het openbaar te vertonen. In ben ook nog steeds in behandeling in verband met de psychische klachten die ik t.g.v. de behandeling van de kliniek Lievensberg heb opgelopen.

De heren Van Gerwen en Van Leeuwen pochen dat ze dermatoloog zijn, en beweren dat hun hogere prijzen voor behandelingen daarom gerechtvaardigd zijn. Ik wil iedereen waarschuwen: Verwacht geen professionaliteit van deze lui! En verwacht zeker geen klantvriendelijke benadering of nazorg. In mijn ogen zijn het kwakzalvers die een gevaar vormen voor de volksgezondheid!


Heel vervelend zulke berichten. Zeker als het valselijk is geschreven. Helaas weet de schrijver niet hoeveel schade hij hiermee artsen berokkent en hoeveel angst hij onder patiënten aanricht. Ik ga een intensief traject van behandelingen in dit ziekenhuis aan. Ik bedank je vriendelijk voor het onnodig onrust zaaien!

René