PDA

View Full Version : kan er iemand mij helpen aub?


janac
28 februari 2007, 19:02
hallo iedereen!

Ik ben een studente aan een hogeschool in Brussel. De opdracht dat ik dit jaar kreeg was een werkstuk over hisutisme maken (wat het is? bestaande behandelingen, nieuwe behandelingen,enz). Mijn leerkracht vond mijn werkstuk zeer goed maar nu verwacht ze van mij dat ik daar een anoniem interview kan bijsteken. kan er iemand mij aub helpen?


Met vriendelijke groeten
Jana C

n.libra
18 april 2007, 21:00
"hirsutisme" geeft voor vele vrouwen psychische problemen, als zij er mee in aanraking komen.
Wat er ook aan de basis ligt van "H", het is en blijft een moeilijk onderwerp om mee naar buiten te treden.
Velen gaan dan ook de strijd niet aan tegen de overtallige beharing. Zij schamen zich rot om raad te vragen aan dokters of schoonheidsspecialisten.
Jong of ouder het blijft een probleem.
Wat wil ik hiermee zeggen !
Reeds jong had ik veel donshaartjes in mijn gezicht... Ze waren bleek getint... Eigenlijk vond ik het niet te erg... mij scheren zou ik niet... en... als iemand het zou zien, ja, dan was het zo. De beharing op mijn benen was voor mij moeilijker. Ze waren donker (zwart) van kleur en ik had er veel. Dat stond toch niet onder kousen. Dus maar scheren... maar ik kende de gevolgen niet. Ze werden stugger en kwamen terug... het waren GEEN donsjes meer. Na mijn scheerbeurten kreeg ik uitslag... "scheerbrand". Het duurde meerdere dagen vooraleer die pijn verminderde en de roodheid verdween. Dan iets anders proberen. Ik probeerde epilatie met warme was... Het resultaat was niet slecht maar, de achterzijde van de benen...!!
Dan maar naar het schoonheidsinstituut voor epilatie. Daar kregen mijn benen de nodige verzorging. Dit heb ik tamelijk lang volgehouden.
Maar... 3 jaar geleden werd er bij mij darmkanker vastgesteld. Reeds 14dagen nadien was de ingreep reeds een feit. Aangezien er buiten de darm ook aangetaste klieren verwijderd werden, kreeg ik 6x 5daagse chemotherapie. Na de 2e was ik zo ziek dat ik in spoed terug binnen moest. Gedurende 10dagen kreeg ik astronautenvoeding. Na een 3-tal weken ging de chemo opnieuw van start. De sterkte werd aangepast : 75% ipv. 100%.
Ik had lange haren en die vielen grotendeels uit... ik liet de overblijvenden knippen. Maar nu komt het... de donshaartjes in mijn gezicht werden erger en erger. Als ik ergens in het zonnelicht stond kon men denken dat ik een baard had. Ik heb dan informatie gevraagd aan de behandelende arts... die dit euvel zelden gezien had. Ik zocht op medische sites naar degelijke informatie maar hopeloos. Tijdens mijn volgende check-up kreeg ik meer informatie van de arts... Ook hij was op zoek gegaan. Het betreft 1 op 100.000 gevallen waarbij VROUWEN na DARMKANKERoperatie en de daaropvolgende adjuvante CHEMOtherapie, een uitgesproken vorm krijgen van hirsutisme. (Ik ben dus een van de bevoorrechte ontvangsters) De donshaartjes worden veel langer, kunnen verkleuren, en zelfs een echte baard vormen. Hij liet mij een foto zien van een vrouw van 60, die eruit zag als een man met een grijs/witte baard. Het was wel degelijk een VROUW en GEEN man.
Zijn raad : ga bij een huidspecialist en leg alles uit. Hij of zij zal dan de nodige informatie aan mogelijke opties aan je doorgeven. Bleken van de haartjes is een optie.
Laserbehandeling is ook een optie maar, kost veel en duurt lang.
Zo, lieve jonge dame, ik hoop dat mijn reactie op het onderwerp je tot nut kan zijn.
Moge de reactie ook een steun zijn voor hen die hetzelfde meemaken als ik. Er zijn belangrijker dingen in het leven... begrijp me niet verkeerd... Soms kan dat teveel aan gezichtsbeharing een mentale handicap zijn op je levensweg, dat begrijp ik doch... Laat je leven niet stuk lopen door dat teveel aan onsierlijke haartjes. Smile :):):) :sleepy:

Marte
19 april 2007, 16:07
Dag n.libra,

Allereerst wil ik je heel veel succes, beterschap en sterkte wensen. Indien het blonde tot witte donsharen zijn dan is het misschien iets om via epilarsystem ze te behandelen? Dat werkt het beste op blonde haartjes. Ik denk eveneens dat je reactie wel een openbaring is, aangezien dit een volledig andere invalshoek van het mogelijk ontstaan is van overbeharing, fijn dus dat je je reactie hierop gezet hebt, mogelijks voor de volgende (bevoorrechte)mensen kan dit een steun zijn.


En eerlijk gezegd ben ik zelf eveneens erg geschrokken van je reactie. Ikzelf draag (zeer waarschijnlijk) het overerfbare gen voor darmkanker en maak dus een grote kans darmkanker te ontwikkelen, daarbij heb ik tevens overbeharing(een variant van hirsutisme en niet de traditionele vorm), en reageert mijn overbeharing en haargroei stimulerend op zeer veel aspecten. Ik was er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat, mocht ik ooit darmkanker krijgen, en chemo, ik tijdens de chemo zeer waarschijnlijk haarloos zijn, waar ik dus nu danig aan kan twijfelen. Ik weet dat de kans 1 op 100.000 is, maar vooralsnog heb ik gemerkt dat ik qua overbeharing werkelijk op en bij bijna alles uitzondering (in negatieve zin) op de regel vormde, dus het zou me neit verwonderen.

Een lichtpuntje, ik zal dan niet de enige zijn. ;-)

heel veel succes en sterkte.

xxx marte