PDA

View Full Version : Beenhaar wegbranden?


Paulus1111
11 april 2007, 15:50
Ik heb best veel haren op mijn benen, ze zijn nog zwart ook dus valt extra op. ik wil dit graag een beetje uitdunnen. Ik ben bang dat als ik ga knippen dat je ze vaak bij moet houden. daarom dacht ik als ik ze nou met een aansteker wegbrand.

Iemand ervaring? heb al een stukje geprobeerd gaat snel en makkelijk...

Stinkt wel een beetje hihihii

Marte
11 april 2007, 17:08
dag paulus,

ik verbrand de haartjes op mijn armen al jaren aangezien ik niet zomaar kan scheren of epileren zonder ontstekingen, huidproblemen, ...

Een voordeel is dat het redelijk snel en gemakkelijk gaat, nadeel is wel dat je makkelijk, indien je neit uitkijkt, je huid hier en daar verbrand, met alle gevolgen vandien, en dat je de eerste dagen inderdaad met witte kronkeltjes aan de uiteinden van elk haartje zit, even goed scrubben en daarna insmeren maakt dat wel al een stuk minder.
Op zich is het een prima methode indien je neit wil scheren of epileren en om het idnerdaad uit te dunnen, je meot er wel rekening mee houden dat ze door veelvuldig wegbranden, ze pettertijd wel iets dikker en donkerder worden(alrthans dat is mijn ervaring). Bovendien verdwijnen(tijdelijk, niet blijvend) ze niet, het is dus een methode die je zal moeten blijven uitvoeren.

Het beste gebruik je hiervoor een gasaansteker, met lange aanstekervorm, dat is gemakkelijker te hanteren en kun je langer laten branden, in vergelijking met een kleine echte aansteker, door rokers gebruikt.

Veel succes.

xxx m

lanny
23 mei 2007, 20:34
Is dit niet super gevaarlijk en pijnlijk?

Hanna
23 mei 2007, 20:42
Ja, tuurlijk is het risico op brandwonden veel groter dan dat je een mini-sneetje krijgt door te scheren.
Eén voordeel: op het litteken van een brandwond zal nooit meer haar groeien en de huid wordt superglad....:confused:

Marte
24 mei 2007, 11:39
wat hanna aangeeft is niet waar. Ook op brandwonden blijven haren groeien. Kijk, als ik scheer of epileer heb ik onmiddellijk last van ingegroeide haren, ontstekingen, scheerbrand, ..., bovendien zou ik dan mijn hele lichaam moeten doen. Ik kan niet enkel mijn onderarm doen, daar je op mijn bovnenarm en schouders eveneens flink veel haren ziet, de grens zou dus overduidelijk zijn, met wegbranden is die grens er niet.

Je moet hier natuurlijk uiterst voorzichtig mee zijn, maar voor mij is dit een betere oplossing dan scheren.

Hanna
24 mei 2007, 11:47
wat hanna aangeeft is niet waar. Ook op brandwonden blijven haren groeien. Kijk, als ik scheer of epileer heb ik onmiddellijk last van ingegroeide haren, ontstekingen, scheerbrand, ..., bovendien zou ik dan mijn hele lichaam moeten doen. Ik kan niet enkel mijn onderarm doen, daar je op mijn bovnenarm en schouders eveneens flink veel haren ziet, de grens zou dus overduidelijk zijn, met wegbranden is die grens er niet.

Je moet hier natuurlijk uiterst voorzichtig mee zijn, maar voor mij is dit een betere oplossing dan scheren.

Martje, ik doe mijn best om jou te begrijpen, maar ik snap er echt niks van. Bij de meeste mensen groeit er op een litteken (van b.v. een brandwond) echt geen haar meer, maar bij jou dus wel?
En waarom krijg jij ingegroeide haren na het scheren? Dat is mij nog nooit overkomen.
En waarom zou jij bij scheren 't hele lichaam moeten doen en niet bij wegbranden?

lanny
24 mei 2007, 20:56
Waarom branden als het ook gewoon met lichtflits of laser kan, ik wordt nu zelf behandeld en ik vind het 100 procent meevallen! Heb het eerst afgewacht totdat mijn vriendin 4 behandelingen had gehad met een goed resultaat.

Tini
27 juni 2007, 15:15
Sorry hoor, maar dit vind ik nogal ziek. Wegbranden! Dat is hartstikke gevaarlijk! En die littekens, nou, dat is mooi zeg!
Tip: Doe dit nooit in je leven en ga gewoon naar een arts of huidtherapeut.

Juutje
27 juni 2007, 19:15
Ik sluit me aan bij Tini, dit lijkt me echt heel gevaarlijk! dan kun je nog beter haar hebben groeien dan een lichaam dat onder de brandwonden zit lijkt mij.. :cool:
Ben ook wel benieuwd hoe dat bij jou zit Martje, dat je je hele lichaam zou moeten ontharen als je scheert maar niet als je ze wegbrandt..??:confused:

Marte
29 juni 2007, 22:00
Ik begrijp dat dit vrij moeilijk te begrijpen is voor jullie.

Vooreerst, bij scheren(epileren en harsen) krijg ik onmiddellijk last van scheerbrand, ontstekingen, ingegroeide haren, blijvende littekens, ..., dus probeer ik dit tot het minimum te beperken. Aangezein ik een dikke blonde vacht heb over mijn hele lichaam betekent dit eveneens dat, indien ik bijvoorbeeld enkel de onderarm zou scheren, je vanaf de bovenarm heel veel haren ziet die doorlopen op de rest vna mijn lichaam. Bij wegbranden brandt je nooit alles weg, je strijkt voorzichtig met een aansteker over je haren waardoor ze uitgedund worden en korter, met gevolg dat het effect eruitziet alsof mijn onderarmen (zowel binnenkant van armen als buitenkant) niet zo behaard is en dus sterker overeenkomt met de bovenkant van mijn armen en rug die blonder zijn en iets minder dicht behaard. Wanneer ik de haren simpelweg zou kortknippen dun ik ze neit uit en blijven ze dus dichtbehaard. Mijn armen zijn even dicht behaard als een zeer behaarde mannenarm, alleen is het haar blond, en door het enigszins wegbranden lijkt het veel minder behaard.

Kijk, ik ben allerminst een voorstander van deze methode, daar ze inderdaad gevaarlijk is en kan zijn indien ze klungelig of onkundig wordt toegepast, (wat
in de meeste gevallen zal zijn, met alle gevolgen vandien), maar voor mij is het momenteel een idea

Marte
29 juni 2007, 22:09
het momenteel een ideale methode
En inderdaad, op mijn littekens, ik heb al heel wat brandwonden en wondjes opgelopen in mijn leven door ongelukkige stoten tegen strijkijzers, kachels, zonnebrand 2de graads, ..., en op geen enkele plaats groeit er geen haar, op elke vroegere wond, en nu dus litteken(deels of inmiddels volledig vervaagd) of dat nu 1ste -2de of derdegraads was, groeit haar, even dicht begroeid als op de andere plaatsen.

Lanny, wat de IPL of Lasermethode betreft; mijn haar bevat erg weinig pigment, het grootste gedeelte is wit tot hoogblond en een klein gedeelte bevat wat meer pigment, waardoor het soms een donkere schijn heeft, maar veel te weinig pigment om deze methoden uit te voeren(ik heb het al geprobeerd en geinformeerd, maar krijg iedere keer een njet). Wat de epilar betreft; vooralsnog zie ik daar geen resultaten van, en die methode om lichte haren donker te maken, de resultaten daarvan zijn nauwelijks positief geweest, dus daar ben ik neit eens aan begonnen).

Nogmaals, ik begrijp perfect jullie afschuw en ongeloof, en ikzelf ben eveneens alllerminst een voorstander om dee methode te promoten, maar voor sommige mensen is het wel een manier om toch iets toonbaarder eruit te zien. Het blijft natuurlijk erg gevaarlijk en moet met grote voorzichtigheid gedaan en gebruikt worden.

Marte
29 juni 2007, 22:16
Tini, ik heb al heel wat huidartsen en gynecologen afgelopen voor een oplossing, slik alle mogelijke medicatie in vrij hoge doseringen, heb vrij veel zoniet alles overwogen, of geprobeerd, indien het kon en maar enigszins helpt of hielp, maar de combinatie van hormonale (en dus een aantal keer per jaar met 100 procent verergerende) overbeharing, overgevoelige en allergiegevoelige huid, blonde overbeharing zorgt ervoor dat zo goed als bijna alle tijdelijke ontharingen en blijvende ontharingen nauwelijsk tot geen resutaten hebben en enkel maar sterke huidreacties veroorzaken als littekens, vanwege huid die mee weggetrokken wordt, ontstekingen die door een dermatologe opgelost dienen te worden, ...

Hanne; Ik heb een extreem gevoelige huid, spataderen, couperose, huid die tijdens het harsen vaak mee eraf getrokken wordt (eveneens bij een specialist), allergiegevoeligheid, vrij gemakkelijk last heb van ontstekingen en ingegroeide haren, ... , wanneer je met een dergelijke huid scheert of onthaart vraag je om problemen. Inmiddels probeer ik het epileren met scheren van mijn benen wat af te wisselen, maar enkel met bepaalde scheermesjes, nat scheren, maar eens in de twee weken (wat dus betekent dat ik na een dag al geen rokje of kortere broek of open schoenen aankan), ..., het epileren moet eveneens aan een groot aantal eisen voldoen, waardoor ik ervoor kan zorgen dat ik zo min mogelijk problemen heb. Wat niet wegneemt dat ik nog het grootste gedeelte van de tijd geen benen of voeten bloot kan hebben. En scrubben of kleimaskers of zo helpen daar vrij weinig aan. DAt is nu eenmaal zo.

Juutje
29 juni 2007, 23:01
Jeetje Martje, dat klinkt inderdaad wel vrij heftig inderdaad. Ik las in een ander berichtje van jou dat je ook androcur slikt, dat is volgens mij een erg heftig medicijn (anti mannelijke hormonen), maar komt jouw type overbeharing wel door overgevoeligheid voor/verhoogde aanwezigheid van mannelijke hormonen? Ik begreep altijd dat dat alleen helpt bij hirsutisme, waarbij een vrouw haargroei heeft op mannelijke plekken, maar niet een 'vacht' over haar hele lichaam. Ik ben dus nieuwsgierig of androcur bij jou helpt en of je deze medicijnen wel moet slikken als het niet echt helpt, want lijkt mij vrij heftig medicijn..! Ook ik heb trouwens heel erg veel last van ingegroeide haren, en dan heb ik het niet over wat rode bultjes maar hele 'gezwellen' van onderhuids groeiende haren. Ik dacht in harsen van mijn bikinilijn een goede oplossing te hebben gevonden, maar die ingegroeide haren verpesten dat erg. heb er net weer wat proberen uit te drukken maar niet gelukt, het ziet er echt niet uit zo!!

Marte
1 juli 2007, 12:31
dag juutje, ja dat is een van de redenen waarom ik van mijn bikinilijn af blijf, aangezien ik bij mijjn zussen gezien heb welke effecten dit heeft gehad, bovendien is de schaamstreek daar over het algemeen ng gevoeliger voor dan andere plaatsen, en als ik zie hoe sterk de ontstekingen zijn bij mij op andere plaatsen, ... .


Wat de androcur betreft, het helpt, weliswaar beperkt, maar het helpt. Bovendien ben ik op zich al blij dat ik deze medicatie heb (de diane, androcur en spironolactone) daar ze de overbeharing toch enigszins vermidneren. Mijn overbeharing wordt nl veroorzaakt door zowel lichamelijke als geestelijke stress en de daarbij horende en geproduceerde stresshormonen(waaronder androgenen en testosteron), daarnaast zijn mijn haarvaatjes allen zeer gevoelig voor normale hoeveelheden van deze hormonen, waardoor ze zelfs, bij normale heoveelheiden gestimuleerd worden.

Wat die ontstekingen van het schaamhaar en schaamstreek betreft, mijn zus heeft daarvoor IPL ondergaan en heeft daar vrij goede resultaten mee. (zij heeft itt mij vrij donker haar waardoor de IPL zeer goed aanslaat daar.) Mss is dat iets vr je??

Hanna
1 juli 2007, 23:53
Hallo Martje,

Bedankt voor de uitvoerige uitleg. Jouw huid en haar is inderdaad wel heel erg problematisch en het tegendeel van wat ik heb.
Ik heb bij scheren nooit enig probleem gehad; ik gebruikte wel altijd een ouderwets scheermesje, waarmee ik soms "nat" schoor, maar meestal gewoon droog; heel makkelijk, snel en glad, waarbij ik misschien 2 keer in mijn hele leven een mini-sneetje heb veroorzaakt; slechts 1 keer een ingegroeide haar, nooit ontstekingen.
Inmiddels hoef ik me helemaal nooit meer te scheren, omdat het aantal okselharen en schaamharen vanzelf enorm gereduceerd is; onder iedere oksel nog slechts 2 of 3 haartjes...

Dat er bij jou zelfs haren groeien op littekenweefsel, is echt heel bijzonder.
Bij mij vervagen littekens niet eens; ik heb alle littekens nog steeds, zelfs uit mijn kindertijd. Kijk ook maar 's even in de threads over haartransplantaties via de FUT-methode. Mensen die een haartransplantatie hebben laten doen, moeten daarna nieuw haar laten implanteren in het littekenweefsel van het donorgebied, omdat het litteken helemaal niet vervaagt en er geen nieuw haar groeit uit zichzelf; via de FUE-methode schijnen er wel nieuwe haartjes te kunnen worden geplaatst in het littekengebied.

Zou 't bij jou niet een tekort aan oestrogeen (of progestageen) kunnen zijn? Nu wordt reeds de overdaad aan testosteron aangepakt, maar ondanks de Diane heb je misschien een tekort aan vrouwelijke hormonen? Je zou misschien kunnen proberen om je benen of armen met oestrogeen-lotion te behandelen?
Zomaar een idee hoor; ik heb er immers geen snars verstand van.

Marte
3 juli 2007, 14:39
dag hanna, wat dat tekort aan oestrogeen betreft; ik slik momenteel al spironolactone, androcur en diane, die ervoor zorgen dat mijn oestrogeenpijl stijgt. Hier kan ik echter niet verder gaan dan ik momenteel doe, gezien de vele bijwerkingen(zie andere threads). Ik heb ook een tijdje phyto soya(bevatten een natuurlijke vorm van oestrogeen) genomen, alleen had dit dezelfde bijwerkingen als de andere medicatie, met midner effect op de overbeharing. Het is dus echt een overgevoeligheid aan androgenen en stresshormonen. Ik merk het ook duidelijk aan mijn lichaam, en plaatselijk behandelen met cremes terwijl het van binnenuit toch mis gaat zal dan waarschijnlijk weinig effectief zijn. Niettemin bedankt voor je tip.

Vreemd dat blijkbaar niet iedereen hier haargroei heeft op littekenweefsel. Ik heb zelfs littekens van mijn kindertijd, nog duidelijk zichtbaar, waar een hoop haren op staan(mss iets minder dan op de rest van de huid, maar toch geen erg groot verschil). Nu hangt het mss ook af van het soort en ernst litteken?? Hoewel een derdegraads litteken in mijn gezicht(van mijn kindertijd) ook behaard is. Tja hanna, ik weet het ook niet.