PDA

View Full Version : Overzicht Thread AGA


Dude22
15 mei 2007, 20:20
Beste Haarwebbers.

Er zijn ongelofelijk veel threads, en ik merk een afname van het aantal posters de laatste tijd. Al kan dat aan mij liggen, ook ik post niet heel veel.

In mijn geval, en ik denk ook in dat van anderen, zie ik vaak door de bomen het bos niet meer. Te veel posts met - enigszins - onzinnige, of in ieder geval niet bruikbare informatie. Daarnaast heel veel dezelfde posts. Nu is tienduizend(!) leden ook niet niks, en dat is lastig ordenen.

Dit is verder ook goed. Mensen delen ervaringen, vinden steun etcetera. Een beetje chaos is dan prima. Maar uiteindelijk hebben we allemaal een heel simpel doel; een oplossing voor Alopecia androgenetica.

Wat ik voorstel: Laat er één Thread zijn waarin overzichtelijk, gecontroleerd en Oplossingsgericht wordt gepost. Er zijn toch wel chemici/onderzoekers/geneekundigen of mensen van de universiteit Wageningen die suggesties die zij aannemelijk achten kunnen toetsen bij hoogleraren/onderzoekers daar?

Ik heb zo'n gevoel dat het toch niet heel moeilijk kan zijn te doorgronden wat er aan AGA ten grondslag ligt.

Wie stemt in?

Hanna
15 mei 2007, 20:47
Ik heb zo'n gevoel dat het toch niet heel moeilijk kan zijn te doorgronden wat er aan AGA ten grondslag ligt.

Als 't simpel was, dan waren ze er al lang achter gekomen.....

Dude22
15 mei 2007, 20:47
Een aantal grondslagen en verbindingen zijn inmiddels duidelijk. DHT is de boosdoener. Dit dihydrotestosteron hecht zich aan de androgeenreceptoren (AR) van de haarfollikels. Het haar wordt langzaamaan dunner.

DHT is een metaboliet, een sterkere variant, van testosteron, het mannelijke geslachthormoon. Onder invloed van de het enzym 5-alpha-reductase metaboliseert testosteron tot Dihydrotestosteron. Enzymen, ofwel eiwitten, zorgen in heel ons lichaam voor verschillende omzettingen. Het geheel van omzettingen is onze stofwisseling.

Testosteron wordt dus omgezet in DHT. Dit gebeurt in de huid en, voor 90 procent, in de lever. Samen zorgen ze voor mannelijke geslachtskenmerken. Testosteron zorgt in de pubertijd voor de anabole effecten. Zoals productie sperma, ontwikkeling penis etc. DHT zorgt voor androgene effecten, zoals baardgroei, borsthaar en ook haaruitval.

Iedere man heeft dus beide in zich. Ook worden vele mannen op den duur kaal. Maar waarom sommigen al snel op -vrij- jonge leeftijd?

En wat te doen?

----------------

http://www.ergogenics.org/anabolenboek/index11.html

Een interessant artikel. Wellicht een idee die Aede de Groot (oud-hoogleraar chemie) eens te ondervragen? Iemand van Uni Wageningen die mij wil helpen?

Dude22
15 mei 2007, 21:01
He Hanna,

Het is natuurlijk ook niet simpel. Het is juist een zeer complex systeem. Maar ik denk dat de specialisten meer weten van het geheel dan wij vermoeden, maar ook geen oplossing zien. Of Alopecia Androgenetica in bepaalde gevallen niet als uitgangspunt nemen. (Zie link)

Een interessant symposian over de androgeen receptoren. Gericht op prostaatkanker, dat wel. Maar niettemin belangrijk.

http://www.erasmusmc.nl/urologie/edu/cursussen/symp_andro_prost_sept05.htm

Bijvoorbeeld:

"Dr Albert Brinkmann startte de dag over Androgenen met een overzicht over het samenspel van androgenen en hun invloed op de normale ontwikkeling van het embryo tot, met name, de man. Een veelheid van fenotypes kan ontstaan indien er sprake is van een gestoorde ontwikkeling op basis van een van de vele (punt)mutaties in de genen die de vorming van de eiwitten die in relatie staan tot de androgene signaalvorming en stofwisseling."

De vraag is natuurlijk. Willen wij dit allemaal wel weten. Onze hormonen + stofwisseling bepalen ons 'zijn' inclusief onze uiterlijke kenmerken (= fenotypen) meer dan wij denken. Veel meer.