PDA

View Full Version : tractie alopecia


Diksy
23 januari 2003, 16:33
Beste leden,

Steeds meer zie je als haarmode een soort braiths, vlechtjes of iets dergelijks waarbij aan de voorrand het haar wordt gevlochten en strak achterover vastgemaakt. (kan iemand mij vertellen hoe dit heet ? )

Het probleem hierbij is dat er een contante druk wordt uitgeoefend op de haarwortel. Nu is het zo dat als je een gezonde haar uit je hoofd trek er wel weer een nieuwe haar terugkomt omdat de wortel blijft zitten. Echter, als je dat steeds herhaalt zegt de wortel op een gegeven moment: "doe het nou zelf maar" en stopt met het produceren van nieuw haar.
Als dit met meerdere haren op een bepaalde plek gebeurt noemen we dat "Traction Alopecia" (tractie van trekken)

Het komt de laatste tijd nog al eens voor dat ik jonge meisjes zie die kale plekken hebben op de slapen als gevolg hiervan.

Een haartransplantatie is in deze gevallen meestal niet mogelijk en/of aan te bevelen en ik zou ook geen andere oplossing weten.

Vroeger zag je dit soort haardrachten veel bij onze gekleurde mede-mens en het staat ook vreselijk leuk. Nu echter doen heel veel jonge meisjes het, ongeacht de huidskleur. Ook de gevolgen zijn echter nu pas zichtbaar.

Een waarschuwing is hier op zijn plaats.

Hans Diks / Diksy

Do
23 januari 2003, 16:58
Hallo Diksy,

Bepaalde huidige bevestigingsmethode's voor haaraanvullingen (ringen, kamklemmen, opdraaien/vlechten eigen haar etc.)hebben hetzelfde principe als bovenstaande dus ook hetzelfde effect.

Graag zou ik willen weten welke ervaringen jij hiermee hebt opgedaan als specialist zijnde, wat volgens jou de beste/minst schadelijke bevestigingsmethode voor een bepaalde haaraanvulling is etc.

Ik heb hier zo mijn eigen ideeen over en ervaringen mee, maar zou graag willen weten hoe een (ex)specialist hierover denkt.

Bedankt alvast voor de moeite.

Groetjes Do.

Do
23 januari 2003, 17:34
Trouwens ik neem aan dat je dit bedoelt (zie foto).

Dit zijn vlechtextensies.

Deze kunnen zowel in zijn geheel gevlochten worden maar ook alleen bij de haaraanzet. Met of zonder gebruikmaking van lijm.

Priya
7 maart 2003, 13:52
auw, dat doet wel pijn hoor zulke vlechtjes, heb er ooit 1 gehad, genoeg om te weten dat dat niet leuk is (voor je hoofdhuid)