PDA

View Full Version : shampoo van dermatoloog


okki
18 februari 2003, 21:12
Hallo allemaal,

Ik gebruik sinds ruim een maand de shampoo DENOREX SX in combinatie met vitaminetabletten en een creme. De shampoo moest ik de eerste veertien dagen om de dag gebruiken en daarna minstens twee maal per week. Enig effect heeft het niet gehad, in tegendeel ik ben er alleen maar kaler van geworden. Ik moet pas 9 mei weer terug komen bij de dermatoloog en zie het eigenlijk met die shampoo niet zo zitten. Ik weet niet of ik juist van die shampoo nog kaler ben gaan worden of niet.

Is er misschien iemand die deze shampoo kent (de shampoo bevat een koolteeroplossing) of misschien zelf (heeft) gebruikt. Ik zou graag willen weten of het verstandig is om mee te stoppen of een andere normale shampoo te gebruiken. Ik weet het ff niet meer. Wie oh wie kan me helpen?

groetjes van Okki

tamara
20 februari 2003, 18:15
hallo okki

de shampoo die jij gebruikt, heb ik ook een tijdje gebruikt in combinatie met een vettige creme.
De dermatoloog had mij dit in eerste instantie ook voor geschreven. maar het heeft bij mij helemaal niets geholpen.
Die shampoo is voornamelijk bedoelt voor psoriasis en niet voor A.A. daar wordt over het algemeen minoxidil voorgeschreven en kan in combinatie met de diane pil.
Even voor de duidelijkheid; bij mij was er op dat moment nog niet A.A. geconstateerd.
de dermatoloog dacht dat mijn haaruitval te wijten was aan stress, wat dus achteraf niet waar was.
mag ik vragen welke dermatoloog jij bezoekt? het zit n.l. zo, ik ben ook woonachtig in Emmen.
Ik had toendertijd dhr. té, en daarna dhr. stam, die mij niet verder konden helpen met mijn probleem.
Ik heb toen een afspraak gemaakt bij een kliniek in Rotterdam die bij A.A. heeft geconstateerd.

misschien is het een idee om aan je dermatoloog te vragen of hij/zij jouw minoxidil wil voor schrijven?.

groetjes tamara

Annelies
20 februari 2003, 23:33
Hoi Okki,

In den beginne kreeg ik van de huisarts het advies: niet druk maken. (Is niet gelukt en of het geholpen zou hebben, laten we maar in het midden!)
Toen kreeg ik corticosteroiden en Denorex RX, omdat ik nogal last had van een vette hoofdhuid/vet haar. Mijn haar bleef ook niet zitten, maar of het te wijten valt aan de shampoo, ik denk het niet, alhoewel ik het toen ook dacht.
Ik ben op een gegeven moment ook nog maar 1 x in de week mijn haar gaan wassen (tjah) en ook vanalles gebaseerd op kruiden en spulletjes enzo gebruikt. Niks..helaas.
Mijn stress werd er niet echt minder om, omdat ik er echt niet tegen kon, beetje vicieuze cirkel werd het misschien wel.

Probeer er rustig onder te blijven, en als je de shampoo echt misselijk vind, probeer een tijdje een andere, misschien dat dat wel helpt. Ik had van mijn zusje kastanjeshampoo gehad van de Tuinen, en die gebruikte ik een tijdje maar ik ben toch weer teruggegaan op de Denorex. Owja Denorex is zover ik weet gewoon "Resdan" uit de winkel... (Dezelfde productsamenstelling, alleen tikje goedkoper voor de drogist omdat het niet zo'n merknaam is waarop zoveel winst bovenop komt).

Ik vind het heel vervelend voor je, en ik begrijp ook hoe je je voelt toen ik las dat je zei dat je pas in mei terug hoeft te komen bij de dermatoloog. (Ik ken het, bij mij idem dito).

Als je a.a. hebt, zul je misschien wel weten (en anders zal de dermatoloog het nog wel tig keer zeggen) het is een heel grillige ziekte en ze kunnen niet voorspellen wat het doet.
Als je weet hoeveel haar je kunt overhouden aan a.a., probeer positief te blijven en zeg tegen jezelf dat je er niets aan kunt doen, en misschien overkomt het jou wel helemaal niet. Sommige mensen krijgen maar een paar plekjes ("maar" !!).

Veel sterkte,
groetjes Annelies

okki
21 februari 2003, 16:50
Hoi Tamara,

Ik kom inderdaad uit Emmen en dr. The is mijn dermatoloog. Ik vind het een beetje vreemd mannetje maar goed, als het maar helpt wat ie doet en dat doet het dus niet. Weet je misschien of ik telefonisch een ander recept kan regelen of niet? Ik kom haast nooit in een ziekenhuis (omdat ik nog nooit zulke ernstige aandoeningen heb gehad en dus het ziekenfonds mij geen troffee kon geven!)
Dr The heeft mij aanbevolen te "tamponeren" dwz: hoofdhuid massseren en bloedsomloop stimuleren. Het enige wat ik daar van krijg is hooguit gespierde typvingertjes en verder moet ik 9 mei terug voor controle. Mocht het niet lukken met andere medicijnen dan gebruik ik het gewoon 1 x per week en was ik mijn haar wel uit met een wat vriendelijke shampoo. (Trouwens in de bijsluiter stond wel dat ik ermee moest stoppen als de aandoening erger werd).
Maar harstikke bedankt voor je reactie, ik ben er zeker wel wat wijzer van geworden!

okki
21 februari 2003, 17:08
Hoi Annelies,

Oook bedankt voor je reactie, zoals je hierboven al gelezen hebt weet je denk ik wel wat ik ga doen. En de rest wat je schreef, ach, je moet met AA of elke ander haarprobleem, hoe moeilijk het is, leren leven. 't Wil niet zeggen dat ik me iedere dag supergoed voel, maar ik heb wel zoiets van: Ik heb het nu eenmaal, ik heb er niet voor gekozen, het is me overkomen en leer daar maar mee te leven. Maar ik snap dondersgoed wat je bedoelt meid. Heel veel groetjes van mij Okkepok en ik laat snel weten wat er verder gaat gebeuren, oke?!

okki
2 april 2003, 20:55
Hallo Allemaal,

Of het nou aan de shampoo ligt of niet, mijn haar groeit (weer). Ik had nogal last van jeuk de laatste tijd op mijn hoofdhuid en tot kort geleden heb ik geconstateerd dat de plekken op mijn hoofd ineens langzamerhand kleiner werden. Overal krijg ik nu van die zachte babyhaartjes, dus ik hoop dat deze blijven groeien, je weet tenslotte maar nooit.....
Ik denk persoonlijk dat het weer is gaan beginnen te groeien van af het moment dat ik plots in de beste regenbui zonder mijn haarbandje over straat liep. Toen ik thuis kwam realiseerde ik me een tijd later dat ik geen last meer had van paniek: Dat mensen me zouden aangapen enzo. Voor mijn gevoel had ik iets overwonnen. Vanaf dat moment ben ik me alleen maar beter en beter gaan voelen en blijkbaar is toen weer een beetje haargroei gekomen. De shampoo gebruik ik nog wel maar, slechts twee keer per week. Ik ben benieuwd wat mijn dermatoloog hierop te zeggen heeft. Da's nog ff afwachten!

groetjes,
Okki

Maddy
5 februari 2006, 16:09
Hoi,

Zelf heb ik kale plekken gehad, anderhalf jaar geleden ontdekt, na al veel haaruitval gehad te hebben. Aa werd geconstateerd. Eerst heb ik minoxidil gebruikt, daarna bethamethason, tussendoor nog door een gespecialiseerde kapster mijn hoofdhuid van de onderhuid loslaten masseren, met de nodige shampoos en lotions, maar op een gegeven moment was ik het zo zat, en er kwam weer haargroei op de plekken, dus op een gegeven moment moest ik stoppen met bethamethason. Wel slik ik al een hele tijd ferrograd, vanwege ferritine tekort in mijn bloed. Aa kan ook door bepaalde vormen van ijzertekort komen, dus en mijn ferritine gehalte was veel te laag. Maar op het moment heb ik nog wel erg haaruitval, en het jeukt veel op mijn hoofd, en het is gauw vet. En ik heb droge schilfertjes. Wie herkent dit? Mijn kapster raadde mij een shampoo aan wat helpt tegen droge schilfertjes, gevoelige huid, en haaruitval. Dus dat ga ik dan proberen, dinsdag moet ik erheen. Ik weet nu nog niet hoe die shampoo heet. Na gebruik zal ik jullie informeren hoe het bevalt.
Groetjes Maddy

kas
5 februari 2006, 21:45
Tja die hoofdhuid problemen ken ik maar al te goed. Shampoo van de kapper heb ik ook al vele male geprobeerd en met triest resultaat.. want over het algemeen helpen die middelen bij dit soort hoofdh problemen echt niet.
Ik denk dat jij iets van la biosthethique krijgt aange(*****) Mocht dit zo zijn, dan hoop ik dat het voor jou werkt, want shampoo die o.m. zou werken tegen haaruitval...? bestaat gewoonweg niet.
Biosthetique is op zich geen verkeerd spul maar in 'ons' geval vereist dit toch meer specialistische kennis.
Ga naar een dermatoloog joh en laat die kijken of je ergens mee geholpen kunt worden.
Verder... tegen de jeuk ik gebruik toch sinds kort antihistamine, 1 pilletje per dag zolang er (nog) geen andere oplossing is. Dat helpt dus echt wel. Je bent dan overdag vaak jeukvrij zodat je je vrijer kunt bewegen... want jeuk is vreselijk althans ik kan er niet mee verder..
Kitty

ritzje
17 februari 2006, 16:24
Denorex is niet tegen haaruitval, maar voor o.a. jeuk. Ik denk ook niet dat hij het voor haaruitval heeft voorgeschreven. Ik gebruik het ook en ik heb niet het idee dat mijn haaruitval erger of beter wordt, maar daar heb ik het ook niet voor gekregen.

Blue-D
17 februari 2006, 17:44
Ik denk persoonlijk dat het weer is gaan beginnen te groeien van af het moment dat ik plots in de beste regenbui zonder mijn haarbandje over straat liep. Toen ik thuis kwam realiseerde ik me een tijd later dat ik geen last meer had van paniek: Dat mensen me zouden aangapen enzo. Voor mijn gevoel had ik iets overwonnen.


Wat cool Okki! goed van je dat je niets meer aantrekt van de mensen en daardoor je beter voelt. Zou er ook misschien een magische haargroeimiddel in die regen hebben gezeten? ;)

@ Maddy: Heb je ook Rooscure geprobeerd? bij mij werd de jeuk aanzienlijk minder. Maar als ik niet dagelijks mee was dan neemt de jeuk snel toe! Ik heb wel geprobeerd een week mijn haar niet te wassen, toen was de jeuk weg, maar na een week was mijn haar vies en vettig..gelukkig hoefde ik nergens heen waar ik geen muts op kon, om de mensen mijn stinkende hoofd te besparen :P zo'n actie kan ik dus niet vaak herhalen helaas.

kas
18 februari 2006, 11:50
Ik gebruik sinds een kleine week ketocozanol hoofdgel (via arts voorschrift) voor mijn hoofdhuidklachten die gepaard gaan met, jeuk,roodheid, schilfering.
Ik denk dat dit 'mijn' middel is want na slechts 3x gebruik is de jeuk verminderd, de roodheid ook en schilfering weg.
Moet nog ff doorzetten om na te gaan of dit het echt is... want na 2 wk moet duidelijk verbetering zijn, (maar dat is er eigenlijk al) na 4 wk moet alles weg zijn en kan je stoppen met de behandeling.
Ketocozanol zit ook in rooscure, maar daar kan ik dus niet tegen want dat verergerde mijn probleem. Rooscure heeft een lager bestanddeel keto en nog andere bestanddelen, wellicht is dat het verschil.

Misschien heeft iem. van jullie er iets aan. Ik denk dat ik nu eindelijk geholpen wordt.. dmv dit produkt. Je moet het wel op recept halen, en het bestemd voor seborrisch eczeem, oftwel schimmelinfectie aan de (hoofd)huid.
Kitty

Blue-D
18 februari 2006, 19:15
Ik gebruik sinds een kleine week ketocozanol hoofdgel (via arts voorschrift) voor mijn hoofdhuidklachten die gepaard gaan met, jeuk,roodheid, schilfering.
Ik denk dat dit 'mijn' middel is want na slechts 3x gebruik is de jeuk verminderd, de roodheid ook en schilfering weg.
Moet nog ff doorzetten om na te gaan of dit het echt is... want na 2 wk moet duidelijk verbetering zijn, (maar dat is er eigenlijk al) na 4 wk moet alles weg zijn en kan je stoppen met de behandeling.
Ketocozanol zit ook in rooscure, maar daar kan ik dus niet tegen want dat verergerde mijn probleem. Rooscure heeft een lager bestanddeel keto en nog andere bestanddelen, wellicht is dat het verschil.

Misschien heeft iem. van jullie er iets aan. Ik denk dat ik nu eindelijk geholpen wordt.. dmv dit produkt. Je moet het wel op recept halen, en het bestemd voor seborrisch eczeem, oftwel schimmelinfectie aan de (hoofd)huid.
Kitty

Erg bedankt Kitty! ik zal zeker hier achteraan gaan, misschien dat ik dan mijn haar minder dan dagelijks kan wassen als de gel helpt!

ritzje
19 februari 2006, 11:37
Kitty,

Ik gebruik het nu ook sinds een week of drie en bij helpt mij ook heel goed. Ik heb net mijn haar gewassen en ik zie nu eigenlijk geen schilfertjes en ik heb eigenlijk na de tweede keer wassen al geen jeuk meer. Ik heb dit overigens ook als zalf gebruikt voor op mijn bovenarmen (schimmeltje), maar dit heeft de eerste kuur geholpen, maar de schimmel komt net als een verkoudheid altijd terug. Dus nu na een aantal keren deze schimmel te hebben gehad ben ik blijkbaar immuun geworden voor de zalf. Ik hoop dat het met mijn hoofd niet zo is, want het is heerlijk geen vies, jeukerig haar te hebben!

Liefs, Ritz

Maddy
19 februari 2006, 12:36
Blue d

Hoi, nee, ik heb nog geen rooscure geprobeerd, maar ik heb er wel mee in mijn handen gestaan. Ik moet in maart weer naar de dermatoloog, ik zal eens navraag doen over die ketoconazol gel voor op het hoofd.
Heeft er iemand ook ervaring met de diane pil? De dermatoloog zei de vorige keer dat dit voor mij misschien ook ee optie was? Groetjes Maddy

kas
19 februari 2006, 21:11
Ik gebruik de diane-pil in combinatie met androcur waar dezelfde androgeenremmende stof in zit als in de diane, maar dan ik hogere dosering.
Ik heb jarenlang erg veel baat gehad bij de diane-pil alleen. Ik had totaal geen last van haaruitval en aanverwante problemen, zoals vet haar, jeuk, roos etc.
Nu voldoet de diane alleen dus niet meer en gebruik in androcur erbij.
Het effect is pas merkbaar op langere termijn Ik denk nu te merken na een klein half jaar dat androcur mijn haaruitval nu sterk verminderd en hopelij onder controle krijgt, in comb. met de diane. Ik heb van beide medicijnen geen bijwerkingen anders dan dat ik van Cup C naar Cup D ben gegaan qua BH-maat maar dat vind ik dus niet zo erg.

kas
19 februari 2006, 21:16
Als je jeuk hebt in comb. met veel talg, roos en rode hoofdhuid dan heb je kans dat je idd. een seborrische dermaritis hebt, oftwel een seborrisch eczeem oftewel een schimmelinfectie aan de hh.
Hier wordt overigens ook denorex teer voor voorgeschreven maar die hielp bij mij dus niet.
Ketocozanol hoofdgel, 2% (of nizoral = hetzelfde)
Je moet wel ff doorzetten als je het gebruikt want het kan.... als bijwerking je haar tijdelijk vetter:mad: of juist veel droger:D maken een (beetje)haaruitval kan trouwens ook optreden:(
Maar.. als het aanslaat dan merk je dat heel erg snel, zeker binnen 2 wk. en een kuur duurt circa 4 wk. Ik gebruik het nu een kleine week en had vandaag dus helemaal nergens last van.. geen schilfer te zien, geen jeuk en minder roodheid.
Kortom het is het proberen waard.
Kitty

Georgie
20 februari 2006, 10:49
Kitty, dat klinkt wel heel goed! Fijn dat je van die jeuk af bent.

kas
21 februari 2006, 17:15
Hoi,
Bedankt voor je reactie. Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben dat dit middel eindelijk aanslaat. Haaruitval is nog tot daar aan toe maar die jeuk.... daar kun je niet omheen. Het werkt. idd. schilfering is echt weg, roodheid veel minder en jeuk te verwaarlozen. Ik moet nog 3 wk maar ik durf nu wel te zeggen dat het aanslaat.
Minder is, dat gisteren bij mijn kleintje van 3 hetzelfde eczeem is geconstateerd op haar bolletje. Men wilde gelijk topicorte voor haar meegeven maar ik vind haar nog te klein. Ook zij is nu "aan de ketocozanol".
Groetjes
Kitty

Maddy
23 februari 2006, 21:47
Hoi Kitty,

Als ik dat zo lees van jou over de diane pil, zal ik toch aan de dermatoloog vragen of ik die ook mag krijgen. Die wordt toch zeker wel vergoed door de verzekering, aangezien we het niet gebruiken voor anticonceptie? Toen ik nog aan de pil was ( al was het wel een ander merk ) had ik nooit last van mijn haarprobleem. Na de geboorte van mijn derde zoon, is het ook eigenlijk pas echt begonnen. En ik ben toen ook gestopt met de pil, omdat mijn man zich liet steriliseren. Ik was zo blij dat ik die troep niet meer hoefde te slikken. Maar nu heb ik het er wel voor over. Je hebt er in principe alles voor over om weer mooi haar te krijgen.
Die shampoo die ik toen bij de kapster heb gekocht heette trouwens Alpecin. Bekend bij jou? Of bij iemand anders? Ik ben er ook al weer mee gestopt. Het hielp wel tegen de schilfertjes en de jeuk, maar mijn haar werd na anderhalve dag al weer vet. Verschrikkelijk. Ik ben nu weer begonnen met de shampoo van Mevr Fluks ( die heeft voorheen ook mijn hoofd gemasseerd. ) Zij maakt die shampoo zelf . Er zit wel teer in. En ik heb er ook een lotion bij gekocht. Ze maakt alles zelf, in samenwerking met de professor uit het Dijkzigt. Ik probeer het gewoon weer. Baadt het niet, dan schaadt het niet. Maar ik zit erg met de diane pil in mijn hoofd. En een grotere cup maat vind ik ook niet erg, aangezien ik maar een kleine b cup heb. Hihi, lachen kan ik gelukkig ook nog. Hoe lang heb jij al haarproblemen? Groetjes Maddy

Blue-D
23 februari 2006, 22:32
Bedankt kitty ik zal daar achteraan gaan ja ipv mezelf dwingen af te blijven mijn hh omdat het jeukt. Ik heb vandaag een shampoo gekocht met dode zeezout en daar staat op dat het ook tegen jeuk is en haaruitval. Ik heb een post bij medicijnen erover gedaan met de bestandsdelen. Ik ga deze proberen tot ik een afspraak maak bij de arts..misschien wordt de jeuk minder van.

kas
24 februari 2006, 09:18
Diane 35 wordt vaak voorgeschreven aan vrouwen met aandoeningen die veroorzaakt worden door of een hoge androgenenspiegel of een hoge gevoeligheid voor androgenen. .. wordt voorgeschreven voor o.m. acne/vette huid, hirsutisme en haarverlies. Als diane 35 alleen niet volstaat wordt vaak androcur toegevoegd, die dezelfde stof bevat alleen dan in hogere dosering.
Garanties dat het bij je aanslaat heb je natuurlijk nooit. Gemidd. staat er een termijn van 6-9 mnd voor om te weten of het helpt.
Kitty

kas
24 februari 2006, 09:19
Erg he? die jeuk... ik wen daar nooit aan en zal alles blijven doen om daar blijvend vanaf te komen voor zover mogelijk.

groetjes
Kitty

Maddy
24 februari 2006, 18:49
Hoi Kitty,


Ik vraag me nog steeds af hoe ik aa heb kunnen krijgen, en als je aa hebt, kom je er dan ooit nog van af? Er is me eens verteld, dat het door mijn medicijn gebruik kwam. Na de bevalling van mijn derde zoon, gaf ik borstvoeding, en toen kreeg ik borstontsteking. Niet zomaar alleen harde schijven, nee, heel mijn borsten zaten onder de etterkopjes, erg pijnlijk, en vies. Toen moest ik zware antibiotica, en ook iedere dag een anti schimmel medicijn, omdat je van die antibiotica schimmelinfecties kan krijgen. Die combinatie zou er voor gezorgd hebben dat ik aa kreeg. De dermatoloog zei echter dat het kwam door ferritine tekort in mijn bloed. Ook veroorzaakt door de laatste bevalling, want toen is de placenta blijven zitten, en die heeft de gynaecoloog er met zijn hand uitgetrokken, en zodoende was ik erg veel bloed verloren. Ik moest eerst een zak bloed en een nachtje blijven, maar uiteindleijk mocht ik toch net op het randje weg naar huis. Daar was ik natuurlijk wel blij om, maar ik voelde me zo slecht. En ik kreeg wel ferrograd mee naar huis, maar die heb ik maar zes weken geslikt ofzo. Wist ik veel, ze hadden me niet verteld dat ik daarna dan weer moest prikken. Zo blijf ik altijd gissen, van hoe heb ik het nou gekregen, en kom ik er van af. Of blijf je er altijd gevoelig voor. Ik las pas nog een andere naam hier op het web, maar daar kan ik nou even niet op komen, diffuus nog wat ofzo. Wat is dat nou weer. Groetjes Maddy:( :(

kas
26 februari 2006, 12:20
Als we spreken over alopecia androgenetica... nee daar kom je nooit meer van af.
Het zit in je genen en wordt getriggerd... veelal door hormonale veranderingen althans bij vrouwen dan. Op welke leeftijd het toeslaat is altijd maar de vraag.
Ikzelf nogmaals heb het 10j onder controle gehouden met alleen de diane. nu met zoveel meer erbij in de vorm van androcur is het toch nog niet, na 6 mnd gebruik van beiden, op het niveau als daarvoor. Wellicht is mijn leeftijd 41 nu de trigger en krijg ik het daardoor moeilijk/niet? onder controle.
Ik heb definitief besloten dat dit het maar moet zijn, meer of andere zaken ga ik niet meer uitproberen.

Kitty