PDA

View Full Version : Ik ben het helemaal ZAT!


ikke
22 februari 2003, 01:06
Zo'n twee jaar geleden vond ik dat m'n haar wat minder werd. Tot een half jaar terug niks aan gedaan, met het idee dat t wel over zou gaan.

Half jaar geleden eens op internet gaan zoeken, VEEL onderzoek gedaan naar de verschillende oorzaken.

Hormonaal: Ik dacht dat dit het probleem was. Ben aan de pil gegaan, met het idee dat als de hormonen onder controle waren, het allemaal wel goed zou komen. Dit 3 maanden gedaan, het werd niet beter. Na die drie maanden moest ik eigenlijk een nieuw doosje halen, maar dat heb ik toen niet gedaan en ee nweek later merkte ik pas wat echte haaruitval was! Ik was de hele dag haren van m'n kleren af aan het plukken.

Toen dacht ik dus dat ik me aangesteld had voor ik aan de pil ging.

Gestopt met de pil, en naar de dokter gegaan, met veel moeite verteld hoe het zat...

Schildklier: Bloedonderzoek laten doen, ik was er zeker van dat dit het moest zijn, aangezien mijn moeder ook schildklierproblemen (en veel haarverlies) heeft. Ook niet dus. De waarden waren perfect, helemaal geen problemen.

Androgenetica lijkt me ook niet de oorzaak, ik lees dat dat veel sneller gaat, en in 2 jaar is er nog niet zo HEEL veel veranderd. Ik begin nu dus vooraan doorkijk-haar te krijgen.

M'n haar ziet er verder gezond uit en groeit als kool...ik snap het ECHT niet meer..zit het soms tussen m'n oren??

Misschien ben ik wel geobsedeerd geraakt vanwege m'm moeders haaruital ofzo..

Misschien is het ook wel een vitaminetekort, ik eet niet bepaald gezond..

Ik weet alleen dat ik er helemaal gek van wordt! Het ergste vind ik nog dat het allemaal MAAAAAAAAAAANDEN duurt voordat je enige verandering zult zien...en ondertusse

Zo...ff uitgeraasd, dat lucht op. Een beetje.

vera springveer
22 februari 2003, 14:19
Hoi Ikke,

Ik begrijp dat je het zat bent, ik en velen anderen zitten dezelfde of een soort gelijke situatie. Ik merk al een paar jaar dat mijn haar dunner word of uitvalt. Alle smeerseltjes lijken mij niet, of slechts tijdelijk, te helpen. Ik eet gezond en denk niet dat het bij mij aan stress ligt. Ik denk zelf dat het wel hormonaal is. Ik ben bij een dermatoloog geweest, waar ik met een paar minuten weer buiten stond. Er was toch niets aan te doen. Ik heb nog wel de Diane 35 pil laten voorschrijven, maar ik weet niet of het helpt. In elk geval kan ik het nog aardig verbloemen en vinden mijn beste vrienden dat ik me aanstel, maar of ik daar nu blij mee moet zijn. Ik overweeg haartransplantatie, in de hoop het aan de voorzijde te verdichten. Het valt me verder op dat veel vrouwen haarproblemen hebben (een vervelende eigenschap inmiddels bij mij is dat ik continu naar de kruin van mensen kijk). Ik wil er eigenlijk wat aan doen voor het mensen die mij niet kennen opvalt. Maar wat. Ik wacht ook met smart op De uitvinding!

okki
22 februari 2003, 19:13
Hoi Vera,

Jou vrienden waren vast de mijne niet geweest, ik snap zoals zovelen op deze site wat het hebben van een haarprobleem, in welke vorm dan ook, is. Dus als zij zeggen dat jij je aanstelt vraag ik me af of ze het wel waard zijn om je vrienden te zijn! Het enige wat ik kan zeggen en dat geld ook voor Ikke (hierboven) ookal kun je niet achterhalen wat je oorzaak is, hier kun je in ieder geval je ei kwijt want, hier wordt je verhaal wel gesnapt, door mij zeker wel.

Nou, koppie d'r veur wicht (Laat je niet gek maken op z'n Drents)
en heel veel groetjes van Okki

ikke
24 februari 2003, 22:43
Ik was vandaag aan het winkelen, heb ik me zo'n potje vitmainen en mineralen van Centrum meegenomen. Ik met veel hoop naar huis, misschien dat t gewoon een vitamineprobleem is vanwege mijn ongezonde eten...

Lees ik net dit:

http://www.haartransplantatie.com/informatie/haarziekten.htm



De ene site zegt dit, de andere site zegt dat...

Nou ben ik weer aan t denken of het toch Alopecia Androgenetica is..ik zou m'n moeder eens een mailtje moeten sturen hoe zij nou precies aan dat haarverlies is gekomen. Alleen...ik heb niet veel contact met m'n moeder, en ik weet niet of ze zich dan met mijn zaken gaat bemoeien, of het niet op prijs stelt dat ik dat vraag...


GRR!!! Hoe kom ik hier nou van af!!!

Loop je lekker in de winkels mooie kleren te kopen met je piepjonge slanke 18 jarige lijfje...heb je zo'n hoofd erop. Kan toch gewoon niet. Ik snap het echt niet.

Is er nu iets kenmerkends waaraan ik kan zien of het Androgenetica is of niet? Iemand die me daar iets meer over kan vertellen?

okki
25 februari 2003, 18:42
Neem eens contact op met AAPV of kijk eens op hun website WWW.AAPV.NL, ze kunnen je vast een heleboel vertellen over je haarprobleem. Zo ben ik er ook achter gekomen. Misschien heb je er nog wel iets aan,
Sterkte en heel veel groetjes,
Okki

Do
25 februari 2003, 19:07
Hai,

Voor informatie over Androgenetica moet je niet bij de AAPV zijn (Areata vereniging) maar bij de VAAP (Androgenetica vereniging)

Is ook verwarrend lijkt allemaal op elkaar:D

Je kunt eens bellen met de infolijn van de VAAP of op dinsdagavond bellen met lotgenoten. Die kunnen je veel informatie geven uit eigen ervaring, tel: 077-3082491 Iedere dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

Groetjes.

dharma
1 maart 2003, 18:40
Beste Ikke,
Wat jij schrijft klinkt me bekend. Mijn haar uitval begon heel onopvallend toen ik tegen de twintig liep. Het werd steeds een beetje dunner. Vooral aan de voorkant. Verder groeide het nog als kool en had ik geen last van echte haaruitval. De artsen stelden de diagnose alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid) heb een tijdje androcur gesmeerd, wat niet hielp en een hele tijd de Diane pil geslikt waarvan ik niet zeker weet of het het proces wat vertraagd heeft. Ben nu 40 en het is nu zo erg dat ik echt een haarwerk nodig heb, vooral voor en een beetje op mijn achterhoofd. Mijn moeder had precies hetzelfde en het is erfelijk. Wil je zeker zijn van de diagnose, dan raad ik je aan om een specialist te raadplegen.
Het dunner worden kan dus erg langzaam gaan.
Ik wens je veel sterkte. Lees de berichtjes op de site maar eens goed door, er staat heel veel informatie. Twintig jaar geleden was er helemaal niks.
Sterkte.
Groetjes
Dharma

Spin
2 maart 2003, 10:55
Originally posted by vera springveer
(een vervelende eigenschap inmiddels bij mij is dat ik continu naar de kruin van mensen kijk).

Hoi Vera!

Ik ben een man, maar ik wilde toch even reageren wat iets dat je schreef. Ik doe namelijk precies hetzelfde; ik kijk ook een beetje dwangmatig naar kruinen. In elke kalende kop zie ik mezelf (en dan bedoel ik niet doordat het spiegelt ofzo). Het valt mij ook op dat er inderdaad ook vrouwen zijn die er last van hebben. Voordat ik zelf een kale plek begon te krijgen was het me eigenlijk nooit opgevallen.
Telkens als ik een kalende kruin zie denk ik een beetje bedroefd aan mijn eigen haar. Aan de andere kant is ook wel fijn om te zien dat ik niet de enige ben, dat een kale(nde) kop lang niet altijd slecht staat (alhoewel ik ernstig betwijfel of dat bij mij ook het geval zal zijn) en dat sommige kalende jongens evengoed een leuke vriendin aan de haak hebben geslagen.

ikke
7 maart 2003, 21:56
Goed, Maandag e-mail ik m'n moeder eens. Volgens m'n zus komt zij aan haar haarverlies door een vergiftiging tijdens de zwangerschap?

Dit was toen ze zwanger was van mijn 2 jaar oudere zus (die overigens geen haarproblemen lijkt te hebben, heeft zij geluk)

Als zij nou al zeker weet dat ze alopecia androgenetica heeft, kan ik de huisarts tenminste om een doorverwijzing vragen naar de dermatoloog.

Ik heb trouwens eens onderzoek gedaan naar het feit dat mijn haar verder groeit als kool (geldt dus ook voor dharma). Dit heeft dermatoloog Boersma er over te zeggen:

Boersma vertelt dat het normaal is dat je 100 haren per dag verliest. Een haar groeit gemiddeld vier jaar, tenzij je, en dat is erfelijk bepaald, teveel van het hormoon dihydrotestosteron hebt. In dat geval wordt je haargroei versneld. Een haarzakje kan maximaal 25 keer een haar produceren en dan is het op. Groeit je haar de normale vier jaar, dan is er niets aan de hand, maar als je haar te snel groeit dan kun je op je 20ste kaal zijn.

Dus als je haar al je hele leven te snel groeit zijn de haarzakjes gewoon op, als ik het goed begrijp...

Dus Maandag moeders mailen, Dinsdag dokter bellen. Ik wil nu toch eindelijk wel een weten wat ik heb! :frusty: