PDA

View Full Version : de prijzen van haarwerken


Justice
22 februari 2003, 12:20
? Hallo,

Van een lotgenoot hier op haarweb hoorde ik dat er veel prijsverschillen zijn in haarwerken. Ik bedoel prijsverschillen tussen precies dezelfde soort haarwerken, dus : je koopt bij specialist A een haarwerkje voor € 1000,00, terwijl je er bij specialist B € 1300,00 voor betaald.

Het schijnt dat veel van deze specialisten dezelfde leverancier hebben in het buitenland (en dus hetzelfde betalen voor de inkoopsprijs van een haarwerkje?) en dus ook precies hetzelfde product leveren aan hun klanten (dat zijn wij...). Maar dat ze er zelf net zoveel bovenop doen op de verkoopsprijs als ze zèlf willen. Toen ik dit voor het eerst hoorde was ik blij en boos tegelijk. Blij omdat ik altijd dacht dat ik alleen bij mijn huidige specialiste de beste haarwerken kon krijgen en mij nu een stuk minder afhankelijk voel en boos omdat ik al die jaren veels te veel heb betaald. Ik kan blijkbaar precies hetzelfde soort haarwerkje elders voor zeker € 400,00 goedkoper krijgen ! Dezelfde tule, dezelfde bevestiging, dezelfde soort haar.....want het wordt allemaal besteld bij dezelfde leverancier!!!!!

De prijs voor mijn haarwerkje is al moeilijk op te brengen want ik vind de kosten veels te hoog, maar nu blijkt dus dat de kosten veel lager voor mij hadden kunnen zijn. Ik heb ook de verhalen gelezen over de standaard-haarwerkjes die wij in het buitenland kunnen bestellen waarvan de kosten ookal enorm veel lagerder zijn, maar het geld dus ook voor de maathaarwerkjes begrijp ik die je in nederland besteld.

ik ga nog eventjes verder zoeken,

Justice.

Do
22 februari 2003, 14:28
Hai Justice,

Wat jij hierboven beschrijft is helaas een waarheid als een koe!

Toevallig dat je dit aanhaalt omdat ik van de week hier meerdere gesprekken over heb gevoerd.

Er zijn een aantal haarspecialisten die bij dezelfde leverancier/fabriek zitten.
Deze fabriek/leverancier zal heus verschillende prijsafspraken hebben met de desbetreffende haarspecialisten. Kan me zo voorstellen dat als je een specialist bent die bijv. gemiddeld 100 haarwerken per maand besteld bij die bewuste leverancier/fabriek een wat lagere inkoopsprijs krijgt als een haarspecialist die daar gemiddeld maar 50 haarwerken per maand besteld, maar die prijzen kunnen NOOIT zo ontzettend veel schelen dat dit voor ons als consument honderden euro's scheelt.
Kortom het is maar net wat die bewuste specialist ervoor rekent en hoeveel winst hij wil maken op een haarwerk.



Een rekenvoorbeeld:

Haartendens te Woerden: rekent voor een haarwerk (gehele prothese): 995 euro

Haarhoeve Vermaat: rekent voor een haarwerk (gehele prothese) 1595 euro



Nu zul je zeggen, ja maar dan zal Haarhoeve wel een geheel ander haarwerk leveren.

Dus niet!!!!!

Zowel Haartendens als Vermaat zitten bij dezelfde leverancier, zelfde fabriek. Als je dus 2 exact dezelfde haarwerken bestelt (lengte, kleur, systeem etc.), maar je bestelt 1 bij Haarhoeve en 1 bij Haartendens dan is het enige verschil............. de prijs te weten:

EEN VERSCHIL VAN MAAR LIEFST 600 EURO!!!!!!!! f1320 gulden


Hetzelfde is van toepassing op de confectiestukken.

Kortom, door een aantal haarwerkers wordt gewoon even een natte vinger in de lucht gestoken, even snel een berekening gemaakt van hun vaste lasten (aflossing/huur pand, personeelskosten, leasekosten van de auto, de maandelijkse kosten van de schoonheidsspecialiste van moeders de vrouw:D etc.) en op basis daarvan word even een prijs bepaalt.


Nou geef mij dan maar een haarspecialist in een pand zonder marmeren muren die in een renault 5 van 10 jaar rondrijd, maar die wel betaalbare prijzen rekent voor een haarwerk waar jij afhankelijk van bent.
Kijk met winst maken is niets mis, daarvoor heb je een bedrijf, maar deze prijsverschillen .....? Sorry, kan hier geen begrip voor opbrengen, helemaal niet als ik bedenk dat er in mijn ogen goed gebruik wordt gemaakt van de wanhoop, goedgelovigheid, vertrouwen en afhankelijkheid van mensen met een probleem.


Ik persoonlijk krijg dan ook een nare smaak in mijn mond als ik hoor dat sommige Haarspecialisten "mensen willen helpen" maar ondertussen wel prijzen berekenen waar je iemand echt niet mee helpt.
En wat ik helemaal een schande vind is dat het TOPHAARWERKERSGILDE (de overkoepelende organisatie waar de meeste H.S. zijn aangesloten) hier niets aan doet!
Dit is voor mij dus een van de VELE redenen dat ik NOOIT maar dan ook NOOIT naar een lid van deze vereniging ga.

Gr. Do.

Jessie
23 februari 2003, 16:23
Dit is toch iets om misselijk van te worden. Sinds dat ik op het forum kom val ik van de ene verbazing in de andere. Ook ik word al jaren gen**id en geflest.Ook altijd gedacht dat het aan mij lag. Ik weet dus nu wel beter en wordt met de dag wijzer.

PLUIM voor diegene die dit forum heeft opgezet. ****BEDANKT*****

Word het niet eens tijd om de Consumentenbond, Pieter Storms, Ook dat nog en Kassa in te schakelen?
Is hier dan geen enkele controle op? Mag dit allemaal?
Die haarwerkers moeten inderdaad niet doen alsof ze bezig zijn om mensen te helpen. Laat ze maar eens normale prijzen berekenen. Wie weet hoe dit zit, ligt dit nu echt aan de haarwerker of heeft dat gilde deze prijsafspraken gemaakt met hun leden en is het zo zoals iemand anders hier ook al zei dat die prijzen kunstmatig hoog worden gehouden. Ik vraag dit omdat ik even heb gekeken en het valt wel op dat die haarhoeve bij dat gilde zit en haartedens bij de landenlijke haarspecialisten vereniging. Ik mag toch aannemen dat als het gilde weet dat de prijsverschillen zo groot zijn en zei hier niet verantwoordelijk voor zijn dat zij die leden op de vingers tikken. Waarvoor ben je anders een gilde dat naar hun eigen zeggen er ook is voor de veiligheid van de klant.Dat gilde is trouwens een waardeloze instelling iedere idioot kan zich daarbij aansluiten jammer voor degene die wel goed met hun vak bezig zijn. Vandaar dat mijn huidige specialist zich hier ook niet bij aan wil sluiten. Het heeft een slechte naam en hij wil zijn goede naam niet te grabbel gooien omdat hij bij een vereniging is aangesloten waarbij een stel klunsen zijn aangesloten Dit zijn zijn eigen woorden hoor. Ook die klachtencomissie stelt geen ene moer voor je word beoordeeld door andere haarspecialisten van dat gilde die je gewoon voor gek verklaren. Hoe het zit met die andere vereniging weet ik niet daar heb ik geen ervaring mee misschien iemand op dit forum die dit wel heeft?
Maar goed het is kort gezegd een bende en een grote schande dat dit allemaal mogelijk is. Volgens mij kunnen we beter naar het buitenland gaan in plaats van hier die klunsen rijker te maken.Zoals iemand hier al zegt de bouwfraude enquete is er niets bij.

Haarweb ga zo door jullie hebben mij een boel geld bespaart hartstikke bedankt.

Doei
Jessie

Madelief
23 februari 2003, 18:26
Inderdaad belachelijk dat er met zulke prijsverschillen wordt gewerkt. Maar ja, hoe kom je erachter of jou haarwerk specialist met correcte prijzen werkt? Je bent blij dat je 'geholpen' bent met je haarwerk en ja als de prijs genoemd wordt neem ik aan dat het klopt..........als ik dan dit alles lees heb ik ook mijn twijfels???
Durf er eerlijk gezegd moeilijk naar te vragen, ook omdat ik niet zou weten wat ik dan moet...?? en misschien werkt de mijne wel met correcte prijzen?? Het blijft moeilijk!
groetjes madelief

Do
23 februari 2003, 23:26
Hai Madelief,

De enige manier hoe je dit te weten kunt komen is zoveel mogelijk informatie te vergaren op het gebied van het specifieke haarwerk wat jij graag zou willen hebben en je door verschillende specialisten te laten informeren over de systemen en de prijzen die zij hiervoor hanteren.
Je zult zien dat iedere specialist weer een andere prijs vraagt voor hetzelfde haarwerk. Maar zolang je maar informatie hebt van 1 specialist kan je nooit tot een prijsvergelijk komen.

En dit geldt voor iedereen:

Het is begrijpelijk dat mensen er niet om zitten te springen en het vervelend vinden om een aantal haarwerkzaken te bezoeken omdat het toch een emotioneel product is. Maar van dit idee moeten we echt af!!! omdat nu wel duidelijk is dat er goed misbruik van gemaakt wordt.

Ik denk dat iedere haarwerkdrager zich er heel goed bewust van moet zijn dat je wel een enorme uitgave doet! En zeg eens eerlijk met ieder ander product wat je aan had willen schaffen en in deze prijsklasse had je wel verschillende winkels bezocht zodat je zeker zou weten dat je niet teveel betaalt.

En dit zou ik ook onthouden: als je ergens een paar tientjes meer zou moeten betalen maar je weet dat de service uitstekend is dan moet je daar natuurlijk ook niet naar kijken. Service en de klant serieus nemen is veel waard maar dat wil nog niet zeggen dat die service ingecalculeerd moet worden in een haarwerk wat honderden euro's duurder is.

Ik kan je verzekeren dat als ik een nieuwe computer wil hebben ik meerdere zaken bezoek om te kijken waar ik de beste prijs kan krijgen en ik niet over 1 nacht ijs ga en bij de eerste de beste zaak dat ding meteen koop. Waarom dan wel met een haarwerk?????????????

Gr. Do.

katekatekate
11 september 2005, 00:14
Het is al een tijdje geleden dat jullie het over prijsverschillen hadden en ik weet ook niet of je je al verder hebt verdiept hierin maar zoniet kijk dan maar eens op wigs.com daar zie echte prijsverschillen met nederland.
Ik bestel nu ook via Amerika, vele euro's (dollars) goedkoper.
Succes !!
Kate

Pieter19
11 september 2005, 00:18
Toplace.com :)

sacre du printe
11 september 2005, 11:38
Hoi,


Ik heb ook hier en daar rondgeshopt en ben ook tot prijsverschillen gekomen (en dus van leverancier geswitcht). Neem bij je beoordeling van de leverancier in elk geval ook mee: de afstand tot de leverancier, de service die men biedt en vooral of je je serieus genomen voelt!

Waar ik nu zelf tegenaan loop: ik kan mijn pruik via Amerika bestellen tegen beslist een lagere prijs. Maar de mijne moet dan vermaakt worden omdat ik een klein hoofd heb. Kent iemand een adres waar je pruiken kunt laten vermaken zonder dat je de pruik daar hoeft aan te schaffen? Een soort Gouden Schaar dus (zoals bij kleding), maar dan voor haarwerken?

alvast bedankt,
sacre du printemps:P

Salvamia
16 september 2005, 21:36
renovo@tiscali.nl (e-mail adres) deze dames hebben altijd voor verschillende haarwerk clubs gewerkt en zijn onlangs ook beschikbaar voor particulieren

Groetjes

Salva

sacre du printe
22 september 2005, 00:05
Hoi Salva,

wat kunnen deze dames dan voor mij betekenen? Vermaken zij pruiken? Ik zou het prettig vinden om hier iets meer over te horen.

alvast bedankt,
sacre du printemps

Salvamia
22 september 2005, 09:48
Ja ik weet dat ze altijd voor de grote jongens hebben gewerkt en dat ze dus haarwerken kunnen repareren en vermaken en bijknopen en kleuren etc.

Maar stuur ze een mailtje en ze helpen je verder.

Mvg,

Salvatore