PDA

View Full Version : Hai allemaal


Ozzie
23 februari 2003, 02:07
Hoi,

Ik ben een meisje/vrouw van 21 jaar en heb last van overbeharing. Ik heb er last van op m'n gezicht, onderarmen, onderrug, buik, schaamstreek, benen en bij m'n borsten(hier is het niet heel erg maar het zit er toch). Ik heb het al een behoorljik tijdje maar de laatste jaren begint het me te irriteren, vooral m'n gezicht en m'n armen(dat zie je dan ook het meest).
Ik las op dit forum dat er verschillende oorzaken kunnen zijn waardoor iemand last kan hebben van overbeharing. Ik denk dat het bij mij hierdor komt. Toen ik een jaar of 10 was en ik naar het ziekenhuis moest ( ik weet niet meer waarvoor) hebben de dokters vast gesteld dat mijn hypofyse niet goed werkt, hierdoor had ik op jonge leeftijd als schaamhaar, en mijn menstruatie is onregelmatig(nu veel minder dan vroeger) Ik ben met mijn probleem nog nooit naar een dokter geweest omdat ik dacht dat er naast ontharen niets aan te doen was en toen ik een beetje op internet zat te surfen kwam ik hier terecht.
Nu is mijn vraag: Ligt dit waarschijnlijk aan mijn niet goed werkende hypofyse en is hier (naast ontharen) iets aan te doen (medicijnen). Ik ga nu zoiezo naar de huisarts maar misschien hebben jullie ook een antwoord.

Ik hoop dat ik zo genoeg over mezelf verteld heb en dat iemand antwoord weet op mijn vraag.

Groetjes Ozzie:)

Wendy
8 maart 2003, 10:48
Hoi Ozzie,
Welkom op het forum en sorry voor deze late reactie:(
Gezien je medische geschiedenis lijkt het me inderdaad verstandig dat je niet alleen naar de huisarts gaat maar je ook laat doorverwijzen naar een endocrinoloog (een arts gespecialiseerd op het gebied van hormonen) Door middel van bloedonderzoek zal deze bekijken wat de oorzaak is van jouw overbeharing. Hou er echter rekening mee dat in een aantal gevallen nooit een oorzaak voor overbeharing zal worden gevonden, en dat medicijnen soms heftige bijwerkingen hebben.


Hou je ons op de hoogte?
Groetjes en succes!
Wendy