PDA

View Full Version : wenkbrauwen


diavata
2 maart 2003, 21:50
Hi,

Mijn hele leven heb ik van die degelijke Brook Shields wenkbrauwen gehad. Sinds een maar maanden zijn deze echter alsmaar dunner aan het worden en de laatste paar dagen hoef ik er maar aan te komen of er vallen een aantal haartjes uit.
Ik voel me ontzettend onzeker of ik nu misschien wel Alopecia heb. Ik ben al een dag of 3 bezig om te zoeken naar info maar ik zie nergens dat het kan beginnen bij de wenkbrauwen.
Wel dat het vaker voorkomt bij mensen die ook vitiligo hebben (pigmentstoornis) iets waarmee ik geboren ben.
Kan iemand me enige duidelijkheid (lees hoop :sad: verschaffen??)

Thx
D.

Do
2 maart 2003, 22:08
Haaii,

Jeeee ja ik snap heel goed dat je nu wanhopig op zoek bent naar enige informatie en het liefst wil je die zo snel mogelijk.

Helaas kan ik je niet helpen, weet te weinig van Areata. Mocht het zo zijn dat je op dit forum ook wat lang op een antwoord moet wachten dan zou ik zeggen neem eens contact op met de Areata vereniging. Ik geloof dat zij ook een lotgenotentelefoon hebben of je in ieder geval door kunnen verwijzen naar iemand die voor jou antwoorden heeft.

Surf even naar www.aapv.nl daar staan contactadressen.

Heel veel sucses en hoop voor je dat je vlug wat meer informatie krijgt waar je verder mee kunt.

Kop op!!

Groetjes Do.

Priya
12 maart 2003, 11:25
Hoi Diavata,

ik heb bij 'haarproblemen bij vrouwen' ook iets over wenkbrauwen gepost. ik herken je probleem, alleen heb ik
altijd al rottige wenkbrauwen gehad gewoon mee geboren, maar nu blijft er bijna niks van over.
bij mijn berichtje heeft iemand tips gegeven voor oplossingen (bv. permanente make-up)

Groetjes,
Priya

Annelies
19 mei 2003, 20:44
Hoi Diavata,

Ik had ook van die dikke wenkbrauwen. Helaas die bleven niet zitten, ik gebruik poeder van Sisheido (2 kleuren in een doosje) met een schuin borsteltje. Je kunt ze er heel gemakkelijk mee tekenen, zo dik of zo dun als je zelf wilt. Ik vond dik eerst super gaaf, maar nu maak ik ze eigenlijk vrij dun.
Ik gebruik liever dit spul, en in de zomer zal ik het met mijn gezweet misschien wel meer dan 1 x moeten opbrengen, maar dat liever dan permanente make-up. De resultaten die ik heb gezien en de verhalen die ik heb gehoord hebben mij er flink van weerhouden.

Succes,
groetjes Annelies

Priya
19 mei 2003, 21:15
Hoi Annelies,

je zegt dat de resultaten die je hebt gezien en de verhalen die je heb gehoord hebben je ervan weerhouden. Nou heb ik tot nu toe ook alleen maar lelijke resultaten gezien die op een kilometer afstand te herkennen zijn. Maar misschien zijn er ook goede resultaten en die zouden dan niet op moeten vallen. Ik ben er zelf nog steeds over aan het twijfelen of ik het wel of niet doe. Nou ben ik nieuwsgierig wat voor resultaten en verhalen jij gezien/gehoord hebt, misschien gaat dat mij ook weerhouden:P
Ik wil gewoon niet een 'Dewi-van-Idols-wenkbrauwen-resultaat' krijgen. Die zien er gewoon getekend uit.

Groeten,
Priya

Annelies
21 mei 2003, 13:02
Hoi Priya,

Daar ben ik het helemaal mee eens! ik moet er niet aan denken zo getekend door het leven te moeten, met de risico's van verkleuring e.d. vandien. Ik heb een jongen gezien (helemaal kaal) en die wenkbrauwen waren zo dik en onnatuurlijk gekleurd dat je die van mijlenver kon zien.
Een vriendin van me die voor schoonheidsspecialiste heeft gestudeerd heeft een vriendin die ze ook heeft laten tatoeeren en die zijn rood gekleurd.

Dus ik hoef niet meer. Geef mij maar poeder!
Bij The Body Shop hebben ze geloof ik een of andere fixeerspray, voor over de make-up, dat die dus beter zou moeten blijven zitten.
Zodra ik die getest heb, zal ik daar wel even verslag van over uitbrengen, wie weet blijven mijn gepoederde wenkbrauwtjes dan wel langer zitten!
Ben je overtuigd?!
groetjes Annelies

Priya
21 mei 2003, 13:15
Hoi Annelies (alweer:D)

dat klinkt niet leuk! ik heb inderdaat ook wel eens van die rare roodgekleurde wenkbrauwen gezien.
Ik gebruik ook poeder, ik heb wel wenkbrauwen maar de linker is maar half. Ik vind op zich het poeder ideaal, bij The body Shop hadden ze een fantisch doosje met kwast en poeder, maar dat hebben ze niet meer:sad: . Dus ik gebruik nu hun oogschadus, ze hebben ook een gel achtig iets maar alleen in lichte kleuren. Mijn favoriete kleur (donkerbruin) hadden ze ook al heel snel niet meer in poeder. Nou ik ben zeker benieuwd hoe fixeerspay bevalt.
Jammer van poeder is dat je het steeds opnieuw moet aanbrengen, dus je moet er wel over nadenken voor je het huis uitgaat. Mijn wenkbrauwen zijn ook steeds verschillend, het lukt me niet ze altijd exact hetzelfde te hebben. Verder is het onhandig als je bv kleding gaat passen dan gaan de wenkbrauwen er ook af. Het leek me zo ideaal; permanete make-up.

Groetjes,
Priya

Annelies
21 mei 2003, 22:36
Hoi Priya,

Bij een normale dag (gewoon naar school, eventueel even de stad in enzo) zit het er bij mij nog gewoon fatsoenlijk op! (zelfs met kleren passen!)
Mijn pony hangt er aardig overheen, en vaak heb ik haren in mijn ogen die ik er met alle geweld moet uitpoetsen omdat dat zo lekker zeer doet. Nee, ik mag echt niet klagen over dat spul.
Er zit een handig schuin kwastje bij waardoor ik met gemak elke keer dezelfde soort kan tekenen.
Hij kost EUR 20,- en die vrouw zei: je kunt er wel lang mee doen hoor. (Toen dacht ik jahjah) maar ik heb hem sinds september ofzo en der is nog niet 1/3 uit. En ik teken die dingen iedere dag en bij het uitgaan nog een keertje extra omdat ik dan extra zweet.

Vandaag bij The Body Shop gekeken naar die Fixet spray, maar het is een of ander water dat je gezicht verfrist, hydrateert en ook nog eens je make up fixeert. En dat voor 7,95. Dus ik heb hem nog even laten staan, effe kijken wat de concurrent heeft.

Als jij nog iets (beters?) weet laat je me het weten he! en als je iets wilt weten: vragen!!

groetjes Annelies

Marloes
22 mei 2003, 14:40
Hoi,

ik heb op de huishoudbeurs de semi permanente wenkbrauw make-up gekocht en dat werkt goed. Het is van het merk Christian. Het is een poeder dat je met een kwastje en een malletje aanbrengt en het blijft bijna de hele dag zitten, ligt er ook wel aan hoe dik je het aanbrengt.
Zij zeggen dat het 24 uur blijft zitten en dat je ermee kunt douchen zwemmen transpireren en sauna. Nou heb ik dat allemaal niet uitgeprobeerd maar 24 uur is wel heel lang, bij het lang douchen gaat het er toch wel af, maar tijdens het sporten blijft het aardig zitten.

Er zitten ook 3 verschillende malletjes bij, voor verschillende diktes.

Importeur: Bransus tel: 010-2189494.

Wie weet is dit wel wat, in aanschaf wel wat prijzig maar je doet er wel een lang mee.

Groetjes
Marloes

Chantal123
7 september 2006, 17:52
kijk eens bij www.kenmen.nl (http://www.kenmen.nl/) voor een hele goede semi-permanente wenkbrauw make-up van Sormé. Ik gebruik het zelf nu meer dan een maand en ben zeer tevreden. Zitten diverse malletjes bij zodat je alrijd de juiste wenkbrauw kan zetten. Ik had eerst Christians maar Sormé is wel een stuk beter. De poeder is veel fijner en blijft veel beter zitten. De origine van Sormé ligt ook in de professionele make-up industrie (films etc)

een echte aanrader !!

Lies86
8 september 2006, 14:48
Hoi Chantal.

Fijn dat je probeert mee te denken!
Alleen haal je nu een toppic van 2003 omhoog.
Niet echt een ramp maar niet de bedoeling.

Toch bedankt voor je tip!
Maar voortaan graag reageren in relevante onderwerpen.

Annelies