PDA

View Full Version : Tips gevraagd!


Anjo
24 maart 2003, 23:21
Hoi,

Momenteel ben ik mij aan het voorbereiden voor de eerste aanschaf van een haarwerk. Heeft iemand tips, goede en slechte ervaringen van zaken in omgeving Rotterdam?

Groetjes,

Anjo

Priya
28 maart 2003, 18:47
er zijn her en der op dit forum goede tips. maar wees voorzichtig, juist in R'dam en omgeving zitten een aantal waar je voor uit moet kijken, zie het onderwerp 'mededelingen'.
ik zou je www.haartendens.nl uit woerden kunnen aanraden, zij maken synthetische en echthaar haarwerken (op maat)

Succes!

Anjo
28 maart 2003, 22:45
Hoi Priya,

Bedankt voor je tip. Ik ga ermee aan de slag. Ik heb ondertussen al een paar zaken gezien. Is Allround (van Hans Zantman) iets? Dat wordt aanbevolen door de patientenvereniging, maar ik weet het eigenlijk niet zo goed. Is er ook een richtlijn dat dezelfde haarwerken ook dezelfde prijs moeten hebben? Mag ik daar vanuit gaan of is de wereld echt zo slecht als ik begin te denken...
Mijn zoekpad gaat door...

Groetjes,

Anjo

Priya
28 maart 2003, 23:35
die prijzen kunnen waanzinnig verschillen! Hans Zantman is de broer van Theo Zantman. Theo is momenteel in opspraak (zie: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=1230), maar Hans heeft zich ooit (lang geleden) van Theo afgesplitst dus die hebben denk ik (ook nu niet)niks met elkaar te maken.
gewoon veel informeren, voorbeelden vragen, vergelijken!
alleen ben ik bang dat ze nooit meteen een prijs zeggen, je moet eerst langs komen etc.
een heel zoekwerk dat wel, maar het loont zeker!

mmmboyyy
22 april 2003, 23:48
He hallo,

Zelfs heb heb ik alles in en omstreken Rotterdam alles gehad. Ik ben nu klant bij HAIRPLUS in Rotterdam.
Ik heb medihair haarwerk. Dit bevalt mij perfect. Wat allerbelangrijkste voor mij is de mensen die er werken. Je komt binnen en ze doen alsof je daarwerkt. Je mag overal komen, de knoop afdeling, de kappers afdeling. Ik maak altijd met iedereen een praatje of loop bij de directeur naar binnen met nieuwe suggesties. Heel informeel en leuk team.
Ik vind dat commerciele toebenadering van anderen maar niks. Ik loop altijd mijn afspraken mis. Vergeet ze gewoon. Na 8 keer vergeten hebben ze er pittig woordje met me erover gehad. Maar dat was op zijn plaats, maar nooit de gemiste afspraken in rekening gebracht. SERVICE!

Als je nog vragen hebt, mail me. Ik wil deze forum niet gebruiken als reclame, wat velen doen. Iedereen moet voor zichzelf beslissen welke specialist goed is. Voor mij zijn de mensen die er werken belangrijk. De service en uiteraard het product. Veel succes.

Anjo
23 april 2003, 00:13
Hoi Boy,

Bedankt voor je reactie. Ik dacht dat ik alles in de omgeving Rotterdam al bezocht had, maar van Hairplus heb ik nog niet gehoord. Is dat ook voor meiden? Waar zit dat precies?

Wat is een medihairwerk precies? Is drie maanden niet een beetje kort? Ik heb je foto gezien, hartstikke tof! Ziet er echt hartstikke goed uit! Mijn foto moet je nog even op wachten, want ik heb gelukkig nog steeds geen pruik. Ik stel het zo lang mogelijk uit en loop nu met piratendoekjes op mijn koppie. Daar loopt nu toch iedereen mee?
Ik heb een verschrikkelijke dikke bos haar gehad, maar nu heb ik alleen nog een (uitgedunde) lange paardestaart. Ik denk er niet over om die af te knippen. Ik ben benieuwd hoe, wanneer anderen de stap hebben genomen om een eerste haarwerk op te zetten. Je bent trouwens ook nog laat op! hahaha.

Groetjes,

Anjo

mmmboyyy
23 april 2003, 12:11
Beste Anjo,

Ik was laat op omdat ik met een gebroken been thuis zit. Ik kan niet slapen van de pijn en heb eigenlijk per toeval deze site ontdekt. Ik vond het zo leuk dat ik vannacht 2 uurtjes zat te typen.
Ik heb zelf niet gewacht totdat ik erg kaal was. Op mijn 23 ste was ik aan de bovenkant erg kalende, en heb toen besloten om er wat aan te doen. Met de technieken van tegenwoordig, is het niet nodig om je zelfvertouwen te benadelen. Ik begon aan een nieuwe baan, met mijn haarwek, dus niemand op werk wist ervan. Ze weten het nog steeds niet, haahaha.
Mijn advies aan jou is, wacht er niet te lang mee. Het zlefvertouwen die je terug krijgt is met geen woord te beschrijven. Je durft weer uit te gaan, flirten en jezelf te zijn. Als je te lang wacht, kan je het net zo goed accepoteren dat je kaal wordt. Ik accepteer het niet, dat ik op jonge leeftijd al 10 jaar ouder eruit gaat zien. No WAY!!!

Ik zal je het een en ander over medihair vertellen. Dit is wat ik als haarwerk draag.
Als je kiest voor medihair krijg je vier haarwerken voor een jaar. Ieder haarwerk word na 3 maanden vervangen door een nieuwe. Hierdoor heb je altijd mooi glanzend haar en strakke haarwerk namelijk het gaas dat strak eruit ziet.
Het gaas waar de haartjes op worden geknoopt is filterdun. Rondom het haarwerk zit er geen plakrand. Het haarwerk bestaat dus uit 1 gaas. In principe 2, want de voorkant is nog dunner dan de rest. Maar er zit geen scheidingsstrook tussen de voorkant en de rest. Omdat het gaas filterdun is, is het kwetsbaarder dan de meeste dikkere haarwerken. Maar door dit techniek wat ze toepassen voel je, echt waar geen overloop naar je eigen haargrens!!!!
Het zit lekker en je eigen huid schijnt er door. Hierdoor heb je een mooie doorkijk effect. De meeste haarwerken die opvallen hebben een dikke rand en zijn te dik geknoopt. Dit probleem heb je met medihair niet. Het is geknoopt met 100% echt haar. Zoals ik met mijn haarwerken omgaat, blijft een haarwerk na een halfjaar niet mooi. Ik zwem, ga naar de sauna, doe er lekker veel gel in, ik heb zelf blonde highlights in laten zetten. Dit zijn allemaal factoren die het haar doffer en stugger maken. Normaliter heeft een haarwerk veel onderhoud nodig. Conditioners, spoelingen en maskers. Met medihair heb je dat allemaal niet nodig. Want na 3 maanden heb je weer een frisse nieuwe haarwerk op. Dit is zo mooi materiaal maar ook zo kwetsbaar, vandaar dat je er 4 voor een jaar krijgt. Het kwaliteit van medihair maakt de levensduur zo beperkt. Alles wat lang mee moet gaan moet sterk gemaakt zijn. Dit geldt ook voor een haarwerk. Maar sterk betekent meestal, zwaarder materiaal. Vandaar dat je 4 haarwerken krijgt zodat je de optimale kwaliteit hebt maar de beperkte levensduur word weer gecompenseerd met nieuwe haarwerken. Het is ook lekkerder om telkens een nieuw haarwerk op te hebben. Je kan ook telkens een ander kapsel nemen. Zo denkt je omgeving dat je haar gewoon groeit. De ene keer kort en dan weer wat langer of stekeltjes. Als je het te kort hebt laten knippen en je vind het na paar maanden niks meer aan, nou laat je de volgende haarwerk wat langer. Aangezien je verder geen onderhoud aan hebt bespaar je zo veel onderhoudskosten. Het enige wat mijn specialist doet is wassen op model knippen en plakken. Ik heb het maar 1 keer bij laten knopen, maar dit was mijn fout. Dit is mijn 5de jaar met haarwerk, en ik ben erg tevreden met medihair. Je hoeft zelf helemaal niks te doen. Het word voor je geplakt, gewassen en in model gebracht. Ik word wakker, lekker mee douchen, gel erin en hoppa. Maar dit geldt dus voor mij. Ik kan niet voor anderen spreken.

Als ik jouw was zou ik mijn haar niet laten knippen. Wacht met knippen tot je een haarwerk hebt. Daarna kan je het laten knippen helemaal in de vorm van je haarwerk, waardoor de overgang onzichtbaar word.
Laat je niet verleiden door allerlei mooie praatjes. Kijk behalve het haarwerk ook naar de mensen die er werken. Dat is erg belangrijk want je gaat regelmatig te maken hebben met ze. Daarom is het belangrijk dat je al je wensen met ze kan bespreken zonder angst.
Ik heb weleens meegemaakt dat ze mijn haarwerk verneukten, maar durfde niks te zeggen. Bij de specialist waar ik nu bij zit heb ik die angst niet. Ik ga rustig kijken hoe ze met mijn haarwerk omgaan, hoe ze wassen knippen enz.
Ik heb nu neen gebroken onderbeen waarvoor ik 2 weken in het ziekenhuis hebt gelegen. Mijn kapper is naar het ziekenhuis gekomen en mij op de invalide w.c. te voorzien van mijn reserve haarstuk. Knippen en wassen op de w.c. Kijk dit zijn de dingen die ik SERVICE noem. Geen extra kosten niks.
Voordat je voor een haarwerk kiest, vraag overal brochures. Jij bent degene die het uitijndelijk moet dragen. En daarom is het belangrijk dat ze naar je luisteren en je meteen vertellen of jou wens wel mogelijk is. Als je al een lange staart hebt, raad ik je geen volle pruik aan maar een haarstuk.

Voor meer info over hairplus, lokatie enz enz, kijk eens op hun site. www.hairplus.nl
Mocht je een afspraak maken voor een consult, vraag meteen of je de kappers mag ontmoeten. Doe dit overal waar je komt voor een consult. Je gaat je kapper namelijk heel vaak zien, en is daarom belangrijk om te weten met welke mensen je te maken gaat krijgen. Tenminste, voor mij is dat wel belangrijk. Ik moet geen eigenwijze kapper hebben die zelf beter weet welk model ik wil.

Als je nog vragen hebt mag je mij altijd wel mailen.
mr-michael@zonnet.nl

Groetjes.

Anjo
23 april 2003, 23:28
Hoi Boy,

Bedankt voor je superlange reactie. Ik heb de site bezocht en de brochures opgevraagd. Al vind ik dat je met een folder niet echt ver komt. Je moet gewoon alles opzetten, toch?

Helaas weet iedereen in mijn omgeving al, dat het niet goed gaat. Mijn haar viel zo snel uit (binnen een paar weken) dat het steeds meer zichtbaar werd. Ik wist niet eens waar ik informatie moest halen, laat staan dat ik wist wat er allemaal
bij een haarwerk komt kijken. Nu loop ik bijna een maand met een petje op en een dunne lange staart. Ik heb op mijn werk een email rondgestuurd, knap he, waarin ik vertelde dat ik alopecia heb en voorlopig met een petje oploop en geen gevraag wens aan mijn kop. Je wil niet weten hoe goed dat is geweest. Geen gezeik, vooral hele lieve reacties en opstekers. Ik heb ze bewaard en in slechte tijden hoop ik dat ze me weer oppeppen. Met mijn zelfvertrouwen gaat het hartstikke goed, denk ik. Ik voel me echt veel beter als een maand geleden. Ik moet er alleen niet aan denken dat het moment komt dat ik een pruik ga dragen. Dat commentaar ben ik bang voor, maar ook alle nadelen. Ik probeer het nu uit te stellen tot na de zomer, zodat ik met pet/doekje in de zon kan genieten.

Eerlijk gezegd heb ik al een haarwerkmodel in mijn hoofd (nog niet op mijn hoofd), maar ik weet nog niet welke kleur. Ik heb een echte kapster ondekt in Hekelingen, bij Petra van de Laar. Zij is wel duurder, maar voor mijn eerste haarwerk (straks) vind ik ook de service, hulp etc. hartstikke belangrijk. Een haarstuk is op dit moment geen optie, omdat mijn haar superinstabiel is en dagelijks met bosjes uitvalt. Ik hoop dat het stopt. Logisch ja, dat willen we allemaal.

Sterkte met je pootje, je hebt je tijd in ieder geval nuttig doorgebracht want ik ben blij met je verhaal.

Groetjes,

Anjo

Priya
24 april 2003, 10:24
Hoi Anjo,

ik wilde nog even wat toevoegen. waarschijnlijk heb je het al gehoord van de kappers, maar voor het geval ze dat vergeten te zeggen zijn plaats ik toch nog even dit berichtje:)
voor een haarwerk wordt opgezet wordt het eigen haar op de plek waar het haarwerk moet komen meestal afgeschoren. veel klanten weten dat niet en schrikken daarvan. het is natuurlijk ook heel onhandig als je eigen haar weer goed begint te worden en je wilt het weer bij laten groeien, denk daarom eerst heel goed na of je het OK vind als ze dat doen, er zijn ook mogelijkheden waarbij ze je eigen haar niet weghalen.

Heel veel succes!

Groetjes,
priya

Anjo
6 mei 2003, 23:45
Hoi Priya,

Ik dacht dat je altijd alles moest af laten scheren, daarom wacht ik nog steeds. Wat zijn volgens jou mogelijkheden waar ik mijn lange, maar zeer dunne staart kan behouden?

Groetjes,

Anjo

Priya
7 mei 2003, 20:44
Hoi Anjo,

Wat moeilijk joh, ik weet er helaas ook niet zo heel veel vanaf. Maar als je kaalheid tijdelijk is dat is het gewoon zonde om je haar af te laten scheren op die plek. Is het boverop of overal? Wat bovenop zou je ook met een petje kunnen bedekken tot het weer gaat groeien. of als het haar gewoon overal dun is kan je misschien een weaving of extensions nemen (moet je wel voorzichtig mee zijn natuurlijk). Dat heb ikzelf en bevalt heel goed, maar ikzelf heb eigenlijk vergeleken met de mensen hier 'veel' (afbrekend) haar, alleen af en toe eens een kalig plekje.
Ik kan als je wil eens informeren bij een specialist die heel eerlijk tegen mij is, daar vraag ik wel vaker dingen aan.

Groetjes,
priya

Anjo
7 mei 2003, 22:44
Het ziet er naar uit dat mijn kaalheid nu niet tijdelijk is. Het lijkt erop dat ik, op mijn hoofd, helemaal kaal ga worden. Mijn haren vallen er gewoon met bosjes uit. Voor een paar weken terug dacht ik nog aan extensions. Dat hoeft nu niet meer, want ik heb aan een kant bovenop geen haar meer om het aan vast te maken. Ik heb een dun staartje (voor een paar weken terug nog een volle staart), dus ben eigenlijk nu lijdzaam aan het afwachten en wil mijn laatste haren dus niet eraf scheren.

Tuurlijk ben ik altijd in voor een aardige specialist, al hoop ik altijd wel op iemand met kennis van zaken. In mijn geval dus alopecia areata.

Groetjes,

Anjo

Priya
8 mei 2003, 10:39
nou zowiezo schreren zo nooit alles eraf hoor, ze laten wel het goede gedeelte zitten, je krijgt alleen een haarwerk voor waar je kaal bent. Ik zal voor je informeren bij die specialist, ik spreek haar zaterdag, dus even geduld hebben hoor;)

the searcher
17 juni 2003, 12:12
Ik heb bij Hairconsultancy vrouwen met enorm mooie haarwerken gezien. Vooral omdat vrouwen hun haar langer hebben en het op kunnen steken, is het echt onzichtbaar te maken.

Anjo
17 juni 2003, 23:28
Bedankt voor de tips, maar bijna al mijn haar is in die paar maanden uitgevallen en het ziet er niet naar uit dat het terugkomt. Ik heb ondertussen gekozen voor een synthetische korte pruik, die ik sinds vorige week in huis heb. ff wennen dus!

Groetjes,

Anjo