PDA

View Full Version : Haartransplantatie: doen of niet?


couvre
3 april 2003, 19:41
Hi Jornkielman,

Ik heb het gevoel dat jij veel weet van Transhair. Ik twijfel namelijk tussen laser aesthetic en transhair. Waarom zou ik volgens jou voor Transhair kiezen.

Bij voorbaat dank,

Robert18
3 april 2003, 23:00
Couvre... zeker weten dat je een haartransplantatie wilt?

Wees er van tevoren 100% van dat je het wilt. Doorzoek eens heel www.hairsite.com. Er zijn VEEL mensen die een gruwelijke lelijke transplantatie hebben ondergaan.. en dat is nog erger dan een kale plek hebben. Lees gewoon effe de verhalen van de echte mensen die echt een transplantatie hebben ondergaan, i.p.v. alleen de mooie praatjes van de chirurgen zelf.
Haartransplantaties vallen vaak HEEL vies tegen. Met foto's wordt gerotzooid en de negatieve punten worden nooit aangehaald. Vergeet bijvoorbeeld ook niet dat je een enorm litteken zult krijgen in je nek wat alleen te verbergen is met lang haar.

Mijn advies: Niet doen, en als je het per se wel wilt doen, wacht dan op nieuwere techniek. Ene Dr. Gho gebruikt een waarschijnlijk betere techniek: Meer dichtheid, kleiner litteken. Maar zo up-to-date ben ik op dit gebied niet.

http://www.hairsite2.com/hairtransplant/main.htm
www.ghoclinic.com

Kijk ook eens op deze sites zou ik zeggen. Veel informatie van verschillende bronnen doornemen is heel belangrijk bij een beslissing als deze.

BTW, verwacht van Jorn geen objectief oordeel. No offence, maar ik vertrouw hem gewoon voor geen meter. Ook omdat hij op een malafide website maandenlang samen met de website-eigenaar mensen heeft opgelicht door te zeggen dat ze de oplossing tegen haaruitval hebben (Aminexil). Dat spult werkt dus voor geen meter en dat is bewezen ook. Ook vind ik het irritant op dit forum dat enkele mensen (waaronder Jorn) telkens maar naar Dr. Broersma refereren. Maar waarom? Welk belang hebben ze hierbij vraag ik me af. Het is te duidelijk aanwezig.

Anyway, succes.

couvre
4 april 2003, 11:31
Hi Robert18,

Bedankt dat je jouw ervaringen met mij hebt willen delen. Doet me allemaal erg goed dat er mensen zijn op dit forum die elkaar adviseren en proberen te helpen.

Nogmaals bedankt,:)

jornkielman
4 april 2003, 12:01
Ik vind het een zeer overdreven om te stellen dat er VEEL mensen een gruwelijke HT hebben ondergaan. OK, als je als client niet de goede kliniek kiest, dan kan dit gebeuren.
Ik snap dat het als client moeilijk is om te bepalen welke kliniek goed is(mond-tot-mond reclame is hierbij het belangrijkste)

Waarom hebben wij geen last van ongelukkige clienten?

Ik kan het je zo zeggen: omdat transhair een gespecialiseerde kliniek is, dwz:
- perfecte chirurg
- goede technieken
- medisch team is ervaren

Zodra iemand goed geschikt is voor een HT, wordt dat verteld. Het VERWACHTINGSPATROON is natuurlijk zeer belangrijk(vandaar vrijblijvende en kosteloze consulten).
Een HT is niet bij iedreeen hetzelfde. Ik heb al vaker gezegd: het resultaat van een HT is afhankelijk van:
- donorgebied dwz grootte, dichtheid en soepelheid
- medisch team
-chirurg
-techniek

Iemand die dik haar heeft en een goed donorgebied,dan kan je daar perfecte resultaten bij behalen, ook als hij helemaal kaal zou zijn.

Medisch team bestaat uit ervaren zusters(6 tot 8) die de grafts prepareren. Met name de microscoop speelt hier tegenwoordig een zeer belangrijke rol bij:

http://www.transhair.nl/microscoop_video.htm

De chirurg bepaalt met de techniek de groeirichting en de natuurlijkheid van de grafts. HEt medisch team zet de grafts er zo in dat er sprake is van goede synergie

techniek: laser alleen is niet goed, prikken alleen wel, maar bij mensen met dik haar wordt bij de haarlijn de laser gebruikt(rest prikken). NAdeel laser:
1) haren iets dunner
2) kan je niet mee verdichten


De techniek van GHO is niet beter. Is tijdens congressen van de ISHRS en ESHRS al besproken en hairmultiplication duurt nog wel even(hopelijk niet!)

Over AMinexil en BOersma;
BOersma is een autoriteit op haargebied en Aminexil schijnt toch in bepaald egevallen te werken(naast MAxilene). BOersma adviseert het ook.

COuvre: Kies de kliniek waar jij het beste gevoel bij hebt. Ik durf te stellen dat transhair beter is dan Laser-Aesthetic., maar LAser zal hetzelfde zeggen.
GA voor je gevoel.


Jorn

Robert18
4 april 2003, 14:22
Zoals ik al zei, verwacht van Jorn geen objectiviteit.

In welke gevallen werkt Aminexil dan wel? Het is op andere websites duidelijk aangegeven als niet-werkende snake-oil. Hier komt bij dat Hans Bolder van www.haaruitval.net de boel (in samenwerking met jou, Jorn) de boel heeft lopen belazeren.
Op zijn website stelt hij bijvoorbeeld dat de werking wetenschappelijk is bewezen. Als je vervolgens hier bewijs van vraagt, krijg je een link naar een andere pagina op www.haaruitval.net, helemaal zelf gemaakt door Hans Bolder himself. Lekker wetenschappelijk is dat.

En is Broersma een autoriteit op het gebied? Hoe kun je dat bewijzen? Tot nu toe kwam ik die naam alleen maar op dit forum tegen.

En in welk opzicht is Broersma als dermatoloog beter dan een andere dermatoloog? Ik bedoel... Een dermatoloog is een dermatoloog, waarom is Broersma zo speciaal en waarom maak jij altijd reclame voor hem?

speer
4 april 2003, 15:29
Beste Jorn,

Natuurlijk is een haartransplantatie beter bij een kliniek/chirurg die geen lidteken van oor tot oor achter op je hoofd achterlaat, ik begrijp niet dat Transhair daar ook niet aan begint, of is de duur v/d operatie dan te lang en zijn de kosten bij Transhair dan helemaal niet meer te betalen???
Verder beweer jij dat hairmultiplication nog een aantal jaar op zich laat wachten en dat het hopelijk helemaal niet komt....
Hoe kun je dit nu hopen als je het beste met je klanten voor hebt....

Nee, Transhair is een veels te commerciele instelling die te veel uit is op de kostbare centen van de klant, ik geloof best dat jullie een goede chirug hebben, die goed werk kan verrichten, maar zolang jullie een grote "reep" uit iemands achterhoofd blijven snijden en commerciele apen als consulent in dienst houden, wordt het toch nooit wat.

wie is dat nu weer, het is de Speer.

Nate
4 april 2003, 18:47
Beste couvre,

Je moet zelf weten wat je doet maar ik wou je eerst eens vragen of je ook fina gebruikt?
Het is namelijk zo voordat je een haartransplantatie doet moet je er eerst voor zorgen dat je het kaalwordingsproces een halt hebt toegebracht.
Want anders gaat het er allemaal erg beroerd uitzien naar verloop van tijd en dan wenste je dat je er nooit aan begonnen was.
Ik weet niet of dat het geval is.Persoonlijk vind ik de huidige methode veel te barbaars om het maar even zo te zeggen.
:mad:

Robert18
4 april 2003, 23:57
Precies, veel te barbaars. Het is slechts een sprookje dat een haartransplantatie dé oplossing is. Misschien in zeldzame gevallen. Maar kijk nou eens naar Dick Advocaat... Haar zo plat als een dubbeltje. Het ziet er niet echt uit. Een nog veel beter voorbeeld: Raymond van Barneveld. Kom OP zeg, wees eerlijk, dat ziet er toch niet uit? Je kijkt er zo dwars doorheen, zo op z'n hoofdhuid. En daar leg je dan DUIZENDEN Euro's voor neer? Nee, dank je.

jornkielman
5 april 2003, 20:54
Hoho,

ik hoop juist dat hairmultiplication zo snel mogelijk toepasbaar wordt, maar dat kan nog jaren duren. Transhair investeert zelf ook in R&D door wereldwijd congressen te bezoeken. DE microscoopchirurgie is de laatste noviteit op dit gebied. Die wordt nu al ruim een half jaar ingezet bij de behandeling. Gevolg is meer rendement uit het reepje huid(dus ook een kleinere reep nodig)
Transhair wil juist de beste techniek hanteren. Eerst hebben ze de laser ontwikkeld, toen bleek die laser niet altijd de beste techniek te zijn. Toen heeft transhair de priktechniek ontwikkeld.
De laser wordt in principe alleen nog maar gebruikt bij mensen met dik haar en dan is de laser het perfecte instrument voor de haarlijn.

De huidige methode van GHO is zo goed niet. Max 250-300 grafts per keer. Je haar moet superkort zijn achter en dat moet je dus 5 a 6 keer doen om een redelijk resultaat te krijgen. Na 2 behandelingen heb je nog geen litteken, maar na 5 of 6. Dat is iets waar men rekening mee moet houden. DIt is ook aan de orde gekomen tijdens het ISHRS congres in CHicago afgelopen jaar.
De microscoop is een grote stap voorwaarts gebleken bij de HT, maar er moet wel gewerkt mee kunnen worden. Dit kost geld en tijd, maar levert wel weer betere resultaten, dus heeft transhair dit ook gedaan.

Ik vind het belachelijk als je zegt dat transhair die te veel uit is op de centen van de client. De belangrijkste reclame bij transhair is de mond-tot-mond reclame.
Verder werken wij met 4 consultants, waarvan er 2 de ontwikkeling van de HT vanaf het begin hebben meegemaakt(als kapper en intermediair). DE overige 2 zitten inmiddels ook al jaren in het vak. Helaas zijn er ook klinieken waar de consultants bestaan uit clienten die voor het bedrijf gaan werken, nadat ze behandeld zijn.

Dick advocaat zou een mooi model geweest zijn als hij niet helemaal met laser was behandeld. Raymond van Barneveld en Hans van BReukelen vind ik anti-reclame, maar ja, die zijn met laser behandeld(BArney heeft al geen dik haar en Van BReukelen helemaal niet)


Greetz,
Jorn

PS: verschil tussen een normale dermatoloog ne BOersma is zeker niet gering. BOersma is een dermatoloog gespecialiseerd in haarziekten(met name alopcia androgenetica)
Verder gebruik ikzelf 2 x per jaar Aminexil en heb er een goed gevoel over. Momenteel gebruik ik naast fina ook Maxilene(ben benieuwd).

Henk
6 april 2003, 08:34
Tot nu toe ken ik er maar één die echt voor mond op mond-reclame zorgt bij Transhair

jornkielman
6 april 2003, 14:15
OK.

Jorn

couvre
6 april 2003, 18:10
Hi Jorn,

Heb je zelf ook een ht laten doen bij Transhair? zo ja, zou je deze foto's op internet kunnen zetten.

Bij voorbaat dank,

Mark

jornkielman
6 april 2003, 18:23
ik heb mijn inhammen laten doen. Links en rechts. Hier heb je het resultaat van links. De inham was vrij diep, maar een foto zegt niet zoveel hoor. Ik ben wel erg tevreden.

couvre
7 april 2003, 13:00
Hi Jorn,

Jij hebt zo te zien niet zo'n heel groot probleem alleen een beetje inhammen. Heb je geen foto's van mensen die bijna de hele voorkant kaal beginnen te worden en een ht hebben gedaan.

ps. niet de foto's die al op de site van transhair staan


Bij voorbaat dank,

couvre
8 april 2003, 16:56
Hi Jorn,

Wat kan ik het beste gebruiken om mijn haarverlies een halt toe te roepen als finasteride te veel bijwerkingen oplevert? Ik wil het graag laten stoppen en heb finasteride gebruikt, maar dat geeft mij teveel problemen bij erecties enz.

Bij voorbaat dank,

Mark

jornkielman
8 april 2003, 19:39
Ik gebruik al bijna 3 jaar fina, geen bijwerkingen. Daarnaast ben ik nu bezig met maxilene. Dit schijnt te helpen, net als aminexil.
Ik ben net 2 dagen met maxilene bezig. Ik bescherm me nu dus 200% tegen haaruitval.

JOrn

Henk
8 april 2003, 19:59
Hoi Couvre,

Het lijkt me dat je al vrij zeker van je zaak bent wat betreft een haartransplantatie te laten doen. Maar zonder finasteride of duta zal het moeilijk worden om de haren die je nog hebt te behouden.
Misschien minoxidil. Je zult waarschijnlijk toch finasteride nodig hebben anders wordt het er met een ht na verloop van tijd niet fraaier op. Heb je er al over gedacht om het een keertje te millimiteren. (na een ht kan dat niet meer)
Als je toch serieus van plan bent om een ht te laten doen, ga dan niet naar foto's kijken, want daar kun je niks van op aan.
Bel de kliniek(en) eens op en vraag of je een paar klanten van hun mag zien. Kijk hoe het er uit ziet. De inplanting, de dichtheid, en het litteken. ( En niet onbelangrijk vraag hoeveel dat normaal moet kosten).
Het beste zou zijn als je iemand hebt die je mee kunt nemen. Die heeft er toch een objectievere kijk op.
Hou er rekening mee dat je alleen de best gelukte modellen te zien krijgt.
Ik wens je veel succes en wijsheid, groeten Henk.

jornkielman
8 april 2003, 23:17
Belangrijk uitgangspunt is dat het resultaat van een haartransplantatie per individu verschilt. Je bent afhankelijk van je eigen situatie. Als je kijkt naar de link

http://www.transhair.nl/ervaringen.htm

en de foto van Dhr Koning ziet is dat voor zijn situatie de best haalbare oplossing. Die meneer was helemaal kaal en had een matig donorgebied.

Zet daar Dhr Egon naast, die ook helemaal kaal was, maar een superdonorgebied heeft en dus een dichter resultaat heeft, en je begrijpt wat ik bedoel.


ALs je klinieken bezoekt: doe je vooronderzoek en stel veel vragen nadat je het verhaal hebt aangehoord.

succes,

JOrn