PDA

View Full Version : ik heb zo'n geavanceerd apparaat gekocht !


Donna
14 april 2003, 13:41
Dag beste mensen,

Een jaar geleden ongeveer bezocht ik jullie forum omdat ik toen net was begonnen met de studie fysiotherapie en enorm baalde van m'n overtollige lichaamshaartjes en stoppels tijdens de lessen (we moeten natuurlijk oefenen in ons ondergoed). Bovendien was ik al jaren m'n libido kwijt want ik vind het verschrikkelijk om met iemand te vrijen wetende dat ik aanvoel als een cactus. Vandaag heb ik me maar ingeschreven als lid van dit forum want ik wil graag mijn verhaal even kwijt en jullie laten delen in mijn geluk.

Door jullie ervaringen zag ik dat ik gelukkig niet de enige was met dit probleem, en jullie schreven over moderne apparaten die bestaan. Dus ik ben me gaan verdiepen in de schoonheidsinstituten die laser en lichtbehandelingen aanbieden. Toen bleek dat ik voor het haarvrij maken van m'n benen ongeveer 12 duizend gulden kwijt zou zijn ! Ik heb ook een paar lichtflitsbehandelingen geprobeerd en vond het behoorlijk pijn doen (achteraf denk ik omdat de stoppels te lang zijn geweest tijdens de behandelingen). En ik hoorde op een gezondheidsbeurs dat er mensen ook beschadigd zijn geraakt door laserbehandelingen met ndYag, zelfs als dit uit werd gevoerd door artsen ! (tandwortels die loszitten na behandelen bovenlip, en lymfklieren na behandelingen bikinilijn; schijnen rechtszaken over te lopen in Duitsland)

Conclusie: ik vond de huidige methoden doodeng en veel te duur. Ik vroeg me af of dit niet anders en beter kon, en of ik niet samen met andere lotgenoten en met behulp van de bank zo'n machine zou kunnen aanschaffen. Ik ben immers gewend bedrijfsactiviteiten te ontplooien want heb een bedrijfje voor massages op de werkplek. Uiteindelijk kwam ik toevallig op het spoor van een methode voor verwarmen van weefsel die al een eeuw in de fysiotherapie wordt gebruikt om peesontstekingen te genezen, zeer vertrouwd voor mij vanwege m'n opleiding. Het bleek dat deze methode (hoogfrequente trillingen door middel van radiofrequentie) een paar jaar geleden geschikt is gemaakt voor ontharing door een stel russisch/ israelische wetenschappers. Er is dan nog wel een lichtflits bij nodig die de energie naar de juiste plek, namelijk in het haarzakje geleidt, maar deze flits hoeft dan nog maar een derde te zijn van de gebruikelijke instelling (en dat scheelt in het gevoel enorm). Extra voordeel is dat het ook gebruikt kan worden bij grijze, blonde en rode haren, en zelfs veilig is voor huid met veel pigment (dus ook Afrikaanse mensen kunnen ermee behandeld worden). Nadeel was dat de schoonheidsinstituten die het ding in huis hadden ook weer de gebruikelijke circa 500 tot 700 euro per behandeling van benen met bikinilijn vroegen.

Dus toen ben ik met de bank gaan praten, heb een ondernemingsplan geschreven, en kreeg de lening voor investering in dit apparaat (115 duizend gulden)! Het heet de Aurora, werd geleverd door Trango Medicals. Samen met een vriendin die schoonheidsspecialiste is heb ik de training erin gekregen en zijn we op elkaar gaan behandelen. Het resultaat is te gek, na 3 behandelingen word ik al bijna een normaal mens. Andere vriendinnen zijn ook enthousiast, en er komen steeds meer via via mensen ook mee profiteren. Ik ben van plan er ook een salarisje in te gaan verdienen tijdens de rest van mn studie (bovendien moet de lening eerst afgelost worden). Maar het is niet de bedoeling dat ik er rijk van word. Ik heb het aangeschaft met als doel mezelf ermee te behandelen en die frustratie kwijt te raken, en dan hoop ik dat andere lotgenoten het ding mee willen aflossen, en dan kan ik hun ook helpen. Daarvoor heb ik nu toch een professionele website gemaakt. De prijzen heb ik heel schappelijk gehouden, zeg maar de helft tot een derde van de normale prijzen (en toch niet bijna gratis want anders zou ik de business van anderen kapot maken en dat wil ik ook weer niet, hoewel ik wel vind dat ze niet de prijzen moeten vragen van medisch specialisten als ze dat niet zijn; het is normaal voor een bedrijf om grotere investeringen te doen, iedere winkel heeft zo een ton bij de opbouw nodig, dus dan moet men zich daar niet achter verschuilen om zoveel te vragen; een tandarts vraagt zelfs niet zo veel), maar als je het alsnog niet zou kunnen betalen moeten we maar overleggen wat wel redelijk is, en met gespreide betaling kom je ook een heel eind. Dus ik wil hier maar mee zeggen dat jullie hartelijk welkom zijn om het uit te proberen. In mijn massagepraktijk in Den Haag heb ik er een hoekje voor ingericht. Kijk maar op de site of je iets aan alle info hebt die ik erop heb gezet. Is dit verkapte reclame? nou ik denk het niet, want ik ben lotgenote en ben actief naar een oplossing gaan zoeken, die ik nu ook aan anderen kan gaan aanbieden. Dat ik daarbij een bedrijfje heb is alleen maar gunstig voor ons allen. Dan hadden de schoonheidsinstituten het maar goedkoper moeten gaan aanbieden hoor dan was ik het nooit zelf gaan doen, ik heb het al druk zat met andere activiteiten ! Sterkte met alle ontharingsgedoe (of misschien wel acceptatie), en wie weet tot ziens. Donna Borjaille, Den Haag, moderator edit : reclame

Ozzie
16 april 2003, 00:31
Ik heb net op jullie site gekeken en het ziet er goed uit. De prijzen zijn goed te doen. Ik woon zelf in Den Haag dus dat is al een voordeel want dan hoef ik niet eerst een reis om de wereld te maken. Ik ga zeker nadenken over een mogelijke behandeling.

Donna
16 april 2003, 06:35
Hee wat leuk dat je positief reageert ! dankjewel. Die prijzen van de site beginnen pas 1 mei, als je voor die tijd komt kennismaken en een offerte meeneemt, gelden nog voor de hele behandelperiode de zeer idealistische goedkopere promotieprijzen van het begin, scheelt een stuk hoor. See You, Donna

Daniella
18 april 2003, 14:26
Heb net jullie site bekeken, sorry als ik wat sceptisch overkom maar het lijkt mij echt te mooi om waar te zijn, ik hoop echt dat jullie methode werkt maar ik heb alles behalve de laser al geprobeert. Nogmaals ik ben best wel geinteresseerd en ik vindt jullie prijzen vergeleken bij andere instituten heel erg acceptabel maar ik zoek dus naar het addertje onder het gras. Ik zie regelmatig advertentie op Tell Sell ed en andere bladen zo van `kom op zachte en goedkope wijze van uw ontharing af` en dan blijkt toch dat het of niet werkt of zelfs gevaarlijk is. Nogmaals het hoeft helemaal niet zo te zijn hoor.
Wat ik van lees, klinkt allemaal heel hoopvol en Den Haag is niet zo ver weg van Amsterdam waar ik woon dus wie weet.................................. :cool: :cool:

Daniella
18 april 2003, 14:33
Donna, het is niet mijn bedoeling om negatief te reageren hoor !!!! Ik zou er ook ontzettend graag van af willen, hopelijk lukt dat ooit nog eens. Heb je website in ieder geval bij m´n favorieten gevoegd en zal nog eens alles nalezen :) :)

Carla
18 april 2003, 16:00
Hallo Donna,
Het klinkt echt allemaal geweldig.
Maar dat is nou precies het probleem voor mij. Jarenlang heb ik me steeds hals-over-kop gestort in allerlei avonturen om van die overbeharing af te komen. Van allerlei smeerseltjes tot (hele dure) behandelingen. En keer op keer weer die teleurstelling.
Als ik eerlijk ben, ben ik daar nu ook wel weer bang voor, maar aan de andere kant intrigeert het me natuurlijk ook.
Waarom de laatste behanding in Drechtstede, Zwijndrecht niet aansloeg had met name te maken met de kleur van de haren: te weinig pigment, in combinatie met een (volgens mij) te lichte instelling van het apparaat. Al met al ben ik, behalve een hoop geld, ook weer een illusie armer.
Waar ik nog het meeste moeite mee heb is dat me telkens beloofd werd dat ik er af zou komen, terwijl ze van tevoren aan de kleur hadden kunnen zien dat het moeilijk zou worden. Ik neem het ze echt kwalijk dat ze mij die valse hoop hebben gegeven.
Toch geven je site en je mailtje op het web me weer die hoop.
Mede omdat jij er zelf ook last van hebt en weet hoe erg het is, durf ik er wel weer vertrouwen in te hebben dat je in elk geval eerlijk zegt wat mijn kansen zijn om ervan af te komen.

Jammer dat het in Den Haag is - da's een eind rijden voor mij - maar als het werkt heb ik het er graag voor over. Ik zou zelfs naar Timboektoe reizen als ik er daar af zou kunnen komen.
Ik zal het even laten bezinken en er dit paasweekend over nadenken. Wellicht dat ik dan volgende week even bel voor een afspraak. Overigens zijn je prijzen inderdaad heel redelijk.
Je hoort van mij!
Groetjes,
Carla

Donna
18 april 2003, 19:30
Hoi Carla, ik begrijp helemaal dat je je niet halsoverkop in een nieuw avontuur wilt storten. Doe maar rustig aan, voorlopig blijf ik nog wel een paar jaar praktijk voeren (het apparaat is nog lang niet afbetaald...); geniet maar eerst lekker ongecompliceerd van de zon nu die er eindelijk is zou ik voorstellen, want je weet dat je altijd bij deze moderne methodes uit de zon moet blijven met het behandelde stuk huid he.

Ik begrijp trouwens niet dat zij jou je geld niet hebben teruggegeven toen het niet bleek te werken en de zogenaamde deskundigen dit hadden kunnen voorspellen. Als iemand een wasmachine koopt en het werkt niet, dan mag je het ding toch ook terugbrengen; of als je je auto naar de garage hebt gebracht en ze hebben het niet goed gerepareerd, dan moeten ze toch ook opnieuw ernaar kijken, raar hoor hoe dat tegenwoordig gaat in de beautyhoek in Nederland. Mijn streven is iedereen waar voor z'n geld te geven.

Zullen we het bij jou dan omdraaien: dat je pas betaalt als het bij jou inderdaad begint aan te slaan !? is dat een leuke deal ?! Als het bij jou niet aanslaat omdat je te blond zou zijn, dan begin ik een procedure bij de fabrikant want die heeft ons verzekerd dat het wel werkt bij blond en rood haar (dus bij haar zonder of met nauwelijks pigment). We ontvingen trouwens nog een paar weken geleden nog een rapport van een onderzoek door een Canadese doktorenploeg die er met succes grijze haren bij oude mensen mee hadden weten te verwijderen. Die moet ik ook maar gaan inscannen en op mn website zetten (maar ik weet technisch nog niet hoe dat moet, hoe je iets in Adobe integraal op een site plaatst, moet ik nog uitzoeken, maar heb het te druk)

Juist als je blond bent mag het apparaat hoog worden opgedraaid (bij huidtype 1, 2 en 3) zodat de energie ook naar binnen geleid wordt door lichte haren. En het werkt toch anders dan de gewone lichtflitsapparaten en laser, want het licht doet het werk niet, maar de radiofrequentie en dat heeft niets met pigment te maken, enfin, dat heb je allemaal in detail kunnen lezen.

Ik heb bij mezelf op m'n benen de afgelopen maanden eerst de donkerblonde haren in 2x afgeremd met lagere instellingen, en nu kon ik hem gisteren eindelijk op z'n hoogst zetten om ook de blonde haartjes, die inderdaad over waren gebleven, alsnog aan te pakken. Zelfs met die hoge instelling viel de gevoeligheid heel erg mee. Ik vond de epilady erger bijvoorbeeld. Ik houd m'n rechteronderbeen aan de buitenkant onbehandeld, juist om het verschil goed te kunnen zien. Maar ik heb ze gisteren op hetzelfde moment even glad geschoren. Nou voel ik vandaag rechts de stoppels alweer grof opkomen, maar links is het duidelijk gladder (nog niet perfect glad, maar ja, het is ook pas de derde keer, en je moet minstens 5x). Tja, ik kan dus nog niet uit eigen ervaring helemaal zweren dat het werkt, maar ik durf wel hoop op te wekken want die heb ik zelf ook; en ik zie bij meer mensen dat het aanslaat. (Er zijn nu ongeveer 40 mensen die meedoen)

Jammer dat je ver weg van Den Haag woont, tis altijd een heel gedoe met het OV of in de files. Gelukkig zijn de behandelingen maar circa 1x in de anderhalve maand of zelfs twee maanden (hangt er vanaf waar je het haar weg wilt hebben).
Anyway, ik hoop dat je kunt genieten van heerlijk rustige warme paasdagen, groetjes, Donna

Donna
18 april 2003, 20:12
Ja Danielle, haha, als ik mijn site zo nog eens erop nakijk, klinkt het ook allemaal wel heel rooskleurig inderdaad. Maar ja, ik kan er toch niet minder van bakken dan de feiten. Misschien praat over een jaar heel Nederland over deze apparaten, wie weet, eindelijk iedereen blij. Dan kan Tellsell eindelijk met pensioen en is er 's nachts weer eens wat leuks op de tv.

Lotgenoten, als er iemand is die huiverig zou moeten zijn dan ben ik het wel, want dan zou ik de grootste kat in de zak hebben gekocht van mn leven, en helemaal failliet gaan over een paar maanden als zou blijken dat de haren weer terug komen ofzo; dan kan ik iedereen gratis gaan blijven behandelen tot het wel weg is (want dat staat ook in mn leveringsvoorwaarden, heb je het gezien?). Nou, maar ik slaap nog goed hoor. Ik heb ook vertrouwen in de distributeur Marten Buitenhuis van Trango Medicals in Hoorn want hij levert eigenlijk meer aan dermatologen, KNO-artsen etc. in ziekenhuizen dan aan schoonheidsspecialisten. Ik mocht ook alleen maar deze uitvoering van het apparaat kopen van hem omdat ik paramedisch geschoold ben, er is een andere versie voor schoonheidsspecialisten op de markt waarin je niet zoveel ruimte hebt voor individuele aanpassingen van de instellingen.

We zullen zien, ik hou jullie op de hoogte van mijn eigen ontharingsproces, en misschien horen jullie hier en daar nog andere (objectievere) succesverhalen, en daarna kan jullie feestje hoogstwaarschijnlijk ook beginnen, goed? Ik wens het jullie met heel m'n hart toe !
dag allemaal,
Donna

p.s. mijn bikini`lijn' (met halve bovenbenen + onderbuik erbij dan) was wel donkerblond en dat is nu na 3x wel spectaculair met kaalslag ! Ik had al 2x de ellipse ondergaan en die had niet geholpen en deed hartstikke zeer. M'n linkeroksel heb ik ook 1x gedaan meteen toen ik het ding in de praktijk kreeg midden januari. Er is ten opzichte van de rechter oksel nog steeds duidelijk een kwart van de haren weg, en het is nu half april. Ik zou het jullie allemaal graag willen laten zien.
Nou maar hopen dat ik niet een of andere hormoonschommeling krijg waardoor het terug kan komen. Maar de eerste schommeling die ik verwacht is de overgang, en ik heb gehoord dat je dan juist op je kin meer haren krijgt, maar dat de benen niet erger worden. Weten jullie daar meer van?
Ik heb al witte stugge haren op mn kin en bovenlip bij de mondhoeken. In de winter ga ik het proces van ontharen daar ook beginnen, en zal jullie op de hoogte houden van het resultaat. Nu niet, ik raad iedereen af om nu te beginnen met behandelingen op het gezicht, want het is veel te ingewikkeld met constant eraan te denken als je naar buiten loopt om factor 30 op te smeren of een petje op te zetten ofzo.

Daniella
29 juni 2003, 14:04
[FONT=courier new][COLOR=deeppink]Nou eindelijk !!! Heb net een mailtje gestuurd voor een intake/welkomstgsprek in augustus vd behandeling met de aurora. Ik liep er al een tijdje mee rond om het toch maar eens te proberen, we zullen zien hoe het gaat. Ik zal in ieder geval mijn ervaringen hier op het forum zetten !!! :) Voor wie nog gaat een prettige vakantie :cool: :cool:
Daniella

Donna
29 juni 2003, 14:31
Beste mensen,

Ik ben iets te weten gekomen over de behandelschema's die vaak gebruikt worden in ontharingsinstituten (laser, licht, radiofrequentie).

Vaak moet je om de 6 weken gemiddeld terug komen (hangt van het lichaamsdeel af, benen om de 10 weken), en dat was ons ook geleerd toen wij de training voor ontharing met de Aurora deden.

Maar mijn collega Brigitte en ik zaten in de praktijk al te worstelen met de tabellen van de haargroeicycli: want als we de behandelschema's daarover heen legden zagen we er geen logica in. Een telogene fase van een haartje in de bikinilijn duurt gemiddeld 12 weken en die van de benen 24 weken !; dus het zou logischer zijn om te behandelen in dat ritme voor het meeste rendement. Of althans, net twee weken daarvoor, want stel je voor dat een individu een iets snellere cyclus heeft, dan zou je je doel voorbij schieten.

Ik heb het kunnen navragen bij een manager van het Europese hoofdkantoor van de fabrikant van ons apparaat, en ja hoor, hij gaf het toe: er wordt meestal eigenlijk eerder dan nodig weer behandeld, want anders zouden mensen maar ongeduldig worden (en zouden de instituten minder verdienen ?!....).

Maar je kunt dus net zo goed bijv. op de liezen in plaats van na 6 weken 15% van de haartjes te treffen, een extra 5 of 6 weken wachten en dan diezelfde 15% plus een extra 10 tot 15% tegelijk behandelen ! Als je maar niet over die 12 weken heen komt (en voor de benen niet over de 24 weken).

Dat brengt het aantal behandelingen naar beneden, en verlengt niet de totale duur van het moderne ontharingsproces. Houdt deze tip in je achterhoofd he als je op dit moment ergens onthaard wordt, scheelt je veel geld uiteindelijk.

groetjes
Donna
van moderator edit wegens reclame

Diana
1 juli 2003, 12:19
hallo Donna!!!

Erg blij om je berichtje te lezen. Voornamelijk omdat me meteen iets te binnen schoot.

Ik heb ongeveer twee jaar geleden drie behandelingen aan mijn benen laten doen. Na de eerste behandeling was er zichtbaar resultaat. na de tweede leek het echter of er niets veranderd was , eerder dat er ngo meer als de eerste keer stond. Tijdens de derde behandeling vroeg ik dat dus ook aan de behandelaarster en zij vertelde me dat ze dat heel vaak zag bij haar clienten. dat de tweede behandeling niet goed aanslaat maar de derde daarentegen wel. Ze kon er zelf (nog) geen verklaring voor vinden maar vond het zelf ook al wel verrassend of vaag, whatever. Nu ik dus je berichtje lees trek ik voor mezelf meteen de link: hey dat kan er dus een verklaring voor zijn.
Kortom, als dit echt zo is lijkt me dat een doorbraak in de behandelwijze van overbeharing! Bedankt voor het bericht!!!!
Hieruit blijkt ook weer dat we door moeten blijven zoeken en onderzoeken naar het fenomeen overbeharing! Goed werk!

Groetjes, Diana

Daniella
9 augustus 2003, 20:03
Nou ik ben dus 2,5 weken geleden geweest voor een proefbehandeling in de oksel en het is niet tegengevallen, ik voelde er bijna niks van en had er daarna ook geen last van :) Er is al wat resultaat te zien, de haargroei in de behandelde oksel gaat trager en er zijn een paar kale plekjes.
Ik ben van plan om eind september met het gezicht te gaan beginnen, heb ook al daarvoor een afspraak gemaakt. De prijzen vielen me erg mee.Mijn moeder heeft aangeboden om de helft te betalen omdat mijn verzekering deze behandeling waarschijnlijk niet vergoedt.
Ik ben dus nu ook al weer 2 weken gestopt met plukken van mijn kin da´s dus minder omdat daar vrij zwarte dikke haren groeien en op sommige plekken erg dicht bij elkaar en ik heb echt het idee dat als je dichtbij komt dat je dan gewoon kan zien dat ik me scheer :sad: En ik moet het echt elke dag doen
:eek: Wat ik voorheen nog weleens deed bij m´n ouders op de camping logeren met mooi weer doe ik dus nu niet want er zijn daar van die gemeenschappelijke doucheruimtes wel met aparte douchehokjes natuurlijk maar daar zit geen spiegel :( Stel je voor dat ik mijn gezicht daar moet gaan scheren :(
Nou even mijn frustratie weer kwijt en ik laat jullie nog weten hoe het verder gaat met de behandeling :rolleyes:
Daniella

Wendy
9 augustus 2003, 23:18
Hoi Daniella,
Een tip misschien; ik weet niet welke scheermethode je gebruikt, maar het zg nat scheren voelt gladder en de stoppels zijn minder opvallend. Het is wél bewerkelijker, da's een feit
:(
Groetjes, Wendy

Carla
11 augustus 2003, 10:21
Hi Daniella,
Nu ik dat zo van jou lees komen bij mij die ver weggestopte herinneringen ook weer terug. Ik voel helemaal met je mee hoor.:sad: Ik heb een paar jaar geleden ook een paar behandelingen gehad in mijn gezicht en toen moest ik ook scheren. Ik vond dat echt afschuwelijk en op één of andere manier heel vernederend. Het is toen ook een keer gebeurd dat mijn man de badkamer binnenkwam toen ik dat aan het doen was. Ik hoopte dat hij snel weer weg zou gaan maar hij ging gewoon zijn tanden poetsen of er niks aan de hand was:confused: . En ik stond daar maar met die scheercreme op mijn gezicht....... Van ellende begon ik natuurlijk te huilen en maakte er eenheel drama van. Achteraf hebben we erover gepraat en bleek dat hij het heel anders zag dan ik. Hij had het wel gezien maar - juist omdat hij wist hoe erg ik het vond - wilde hij er nonchalant mee omgaan. Hij had er geen idee van hoe moelijk het voor mij was dat hij erbij stond. Hij gaat er van het begin af aan al heel ontspannen mee om en zegt nooit iets over mijn overbeharing, behalve dat hij het niet merkt en dat ik er niet zo'n punt van moet maken. Maar het blijft goed om erover te praten zodat hij weet hoe ik me voel. En dat is belangrijk. Al heb ik ook geleerd er niet te vaak over te praten. Hij zei eens tegen mij dat hij het helemaal niet zou merken als ik er niet zo vaak de aandacht op vestigde. Daar heb ik wel van geleerd. Af en toe uit ik nog wel eens mijn frustratie tegen hem en dan vangt hij me heel lief op. Mijn gezicht scheer ik allang niet meer, maar hij blijft nu wel weg als hij weet dat ik bv. mijn benen aan het scheren ben. Zo zie je maar. Ze zijn er nog wel, de mannen die er goed mee omgaan.

Maar Daniella, ik vind het hardstikke goed van je dat je ermee begonnen bent en je klinkt na 1 behandeling al enthousiast. Dat geeft mij ook weer moed. Misschien dat ik het dan toch ook maar ga proberen..... Dat scheren en al die ellende eromheen is natuurlijk waardeloos, maar denk je eens in hoe je je volgend jaar zal voelen op die camping!! Ik hoop echt zo voor je dat je er dan veel beter voor zal staan dan nu. Als je dan terugkijkt op hoe je je nu voelt dan zal het het hopelijk allemaal waard geweest zijn. Nog even doorbijten hoor! Als wij in de spiegel kijken dan kijken we alleen naar onze kin, bovenlip en waar die ellendige haren nog meer zitten, maar andere mensen kijken naar het geheel van hoe en wie je bent. Zij letten niet zo op details en daarom valt het vaak helemaal niet zo op als wij wel denken.
Dat zei mijn zus laatst nog tegen mij en dat wilde ik hierbij dan maar gelijk even met jullie delen.
Heel veel succes met de behandeling en hopelijk gauw tot ziens op een bijeenkomst!
Is daar al iets over bekend? ik ben nl. net terug van vakantie dus ben even niet op het net geweest. Donna heeft aangeboden het bij haar te doen in Den Haag. Ik vindhet een prima idee, zodat we gelijk dat apparaat kunnen bekijken en zij er iets over kan vertellen. Wat vinden jullie ervan?
Ergens in een weekend in september?
Ik hoor het wel.
Groetjes!
Carla

Wendy
11 augustus 2003, 10:43
Hoi Carla,
Heel goed dat je er zo tegenaan kijkt en het is voor een groot gedeelte ook zeker waar, dat je zelf je eigen tekortkomingen uitvergroot. Toch wil ik even kwijt dat er juist in beharingsproblematiek zoveel gradaties zitten... Van mezelf kan ik echt niet zeggen dat ik erzo op gefixeerd ben dat ik door een vergrootglas zie... Nee ik ben gewoon erg behaard, en op een of andere manier is dat vooral maatschappelijk niet aanvaard.
Dus geen shirtjes zonder mouwen of korte broek voor mij , bij deze hitte:frusty:...
Ik denk ook inderdaad dat het scheelt , dat je een partner hebt die er goed mee om gaat.
Een hoop vrouwen met overbeharing durven door hun probleem, niet eens een intieme relatie te beginnen of ze nou (in mijn ogen) een lichte vorm van overbeharing hebben of een zware...
Ik blijf het zeggen: behalve dat de persoon die er aan lijdt, zichzelf anders zou kunnen gaan zien, er zou eens wat minder aan uiterlijk gehecht moeten gaan worden. 't zou niet alleen mensen met hirsutisme, maar bijvoorbeeld ook mensen met gewichtsproblemen, mensen met gebrek of een teveel aan lengte en noem maar op , een hoop frustratie schelen...
Niemand kan voldoen aan een uiterlijk beeld wat met de computer is gemaakt!
Groetjes, Wendy

Carla
11 augustus 2003, 11:15
Hey Wendy,
Dank voor je reactie/aanvulling. Je hebt helemaal gelijk, helaas......:( Deze maatschappij is erg hard voor mensen die niet aan de 'norm' voldoen (wat dat dan ook moge zijn....).
Ik vind het erg om te lezen dat je geen korte broeken of shirts met korte mouwen aan kan doen, vooral met dit weer.
Ik voel me ook lekkerder in winterkleren, maar zomers scheer ik mijn benen zodat ik wel een korte broek of rok aan kan. Mijn armen scheer ik niet en vooral in het begin is het heel moeilijk om korte mouwen te dragen. Maar als mijn huid bruin wordt, worden de haren lichter en valt het veel minder op.
Op die manier kan ik toch gewoon zomerkleren aan. Zou dat voor jou niet werken? Of wil je je benen niet scheren? Misschien worden jouw haren in de zomer ook niet lichter. Je hebt gelijk dat er zoveel gradaties zijn. De kleur van de haren maakt natuurlijk ook heel veel uit. Het is toch eigenlijk niet te geloven dat je in de zomer niet eens luchtig gekleed kan gaan, omdat de maatschappij dat niet accepteert:mad:!! Heb je nooit overwogen om je te laten behandelen? Ik denk er nu wel heel sterk aan om het weer eens te proberen, maar ben nog wel heel bang voor de bekende teleurstelling.....
Maar goed, genoeg weer over die haren vandaag - anders blijft het de hele dag in mijn hoofd zitten.
Nog een prettige dag en tot ziens!
Liefs,
Carla

Wendy
11 augustus 2003, 11:36
Hoi Carla,
Ja natuurlijk heb ik me laten behandelen, met flitslamp in mijn gezicht. De resultaten zijn prima en ik ben ook blij dat ik het gedaan heb. Maar: aangezien het zo is dat ziektenkostenverzekeraars ALLEEN de behandeling voor het gezicht vergoeden...(!) Vaak genoeg heb ik -misschien wel cynisch- terwijl ik in de behandelstoel lag , geroepen dat zodra ik een flinke prijs (en dan heb ik het echt over een miljoen euro) in een loterij zou winnen, me direct op zou laten sluiten in het desbetreffende instituut om eindelijk eens ook die plekken te laten behandelen waar geen scheerapparaat tegenop kan.... Weet je wat het kost om je benen volgens dezelfde methode te laten doen?? fl 10.000!
Als je dan nagaat, dat niet alleen mijn benen, armen maar ook rug, buik en billen "gezegend'' zijn met donkere haargroei, dan begrijp je wel dat er een aardig kapitaal rondloopt:rolleyes:
Scheren is ook niet echt een optie: een week haarvrij hooguit (zeker met dit weer, zonlicht schijnt de haargroei te versnellen) dan kan ik weer opnieuw beginnen, en dan alleen op de plekken waar ik zelf bijkan. Heb je dat weleens geprobeerd op je schouders?:frusty:
Sorry, ik word lomp, maar het is alleen maar om aan te geven hoe erg het is... Alleem maar te danken aan een piepklein beetje mannelijke hormonen te veel

Ik hoop dat je niet de hele dag met mijn verhaal in je hoofd rondloopt... 't komt echt door het weer dat ik zo reageer. Ik troost me maar met de gedachte dat ik de enige niet ben...
Groetjes, Wendy

Diana
12 augustus 2003, 11:03
Hallo iedereen,

Na het lezen van de afgelopen verhalen, lijkt me een bijeenkomst juist nu na de super hete zomer, nog nuttiger, maar ook leuk !

Zullen we een datum in september prikken en dan afspreken bij Donna in den Haag (als ze dat goed vindt?)

Graag reacties.

Liefs, Diana

Wendy
12 augustus 2003, 11:08
Goed idee, maar ik vind dat Matje er ook bij moet zijn. Heb je al een datum in gedachten?
En waarschuwen we ook alle mensen die op onze Libelle-oproep reageerden, of wou je het beperken tot de mensen van het forum?
Groetjes, Wendy

feline
22 augustus 2003, 01:27
Nou dat is erg toevallig zeg! Ik was net op de Viva forum. Daar zag ik een tip voor Korpos. Dus ik naar die website. Heb alles doorgenomen enzo. Zag er erg interessant uit, ook omdat het zo vlakbij is bij en dat het betaalbaar is. Toen zag ik op de Viva forum ook een linkje naar deze forum. Ik dus naar deze forum, klik ik op Hirsutisme en ik klikte toen nietsvermoedend op deze thread. Toen las ik jouw verhaal Donna, ik dacht hey! Dat komt bekend voor!! Dat moet vast Korpos zijn! En ja hoor haha!

Maar hier dus mijn eigenlijke vraag. Wat moet ik mij bij de behandeling zelf voorstellen. Is het een lichtapparaat dat flitsjes op de huid maakt? En heeft het geen gevolgen voor de huid zelf? Of andere soorten bijwerkingen?

Ik zou graag meer ervaringen willen lezen van behandelde mensen met de Aurora apparaat. Misschien als aanvulling op je website Donna? :)

Donna
22 augustus 2003, 10:18
Hoi allemaal, al lang heb ik geen bericht gepost want ik was de hele zomer druk bezig aan de grote vraag naar intakes te voldoen. Eind augustus passeren we de `200-clienten grens'. Allemaal via elkaar gekomen of via internet. Dat geeft de burger moed. Inderdaad duiken er tot mijn verbazing op veel plekken op internet links op naar de site, leuk hoor. Ik probeer er ook iedere dag aan bij te schaven zodat het nog duidelijker wordt wat het apparaat en onze werkwijze inhoudt.

Meteen een antwoord op jouw vraag Feline: Inderdaad zie je een flits en voel je warmte. Maar het is niet de flits die het coaguleren veroorzaakt (zoals bij laser of IPL), maar het is de puls van electriciteit die er direct achteraan komt die het werk doet. En die vorm van electriciteit gebruikt men al heel lang in de medische wetenschap.

Het makkelijkst is je voor te stellen dat er via een soort scanner een electrisch stroompje in de huid wordt gevoerd, wat alleen maar warmte afgeeft op de plek waar het voorverwarmd is door een lichtflits. Dus in plaats van een naaldje dat electriciteit naar binnen brengt, doet nu een straal licht de geleiding naar de follikel. Eigenlijk werkt het hetzelfde als de Blendmethode (met hoogfrequente wisselstroom), alleen `prik' je altijd precies goed, namelijk via de haarschacht, reizend met het licht diep naar de cellen die een haar kunnen aanmaken.

En omdat het een soort verbeterde Blendmethode is, is het net zoals deze ook effectief voor alle haarkleuren. En zeer veilig voor alle huidskleuren. We weten namelijk al heel lang hoe het menselijk lichaam omgaat met hoogfrequente wisselstroom en dat ze er goed tegen kan, sterker nog, dat het zelfs helend werkt als dat je doel is. In de fysiotherapie werd al in 1906 gebruik gemaakt van deze stroom op 1 Megahertz, en nu nog steeds (en dan veel dieper het lichaam in, namelijk op 27 Mhz).

En de naaldjes-ontharingsmethode bestaat toch ook al decennia. De littekentjes die sommige mensen daarvan hebben gekregen, lag aan het verkeerd prikken, niet aan de wisselstroom. Of het kwam door het gebruiken van gelijkstroom in plaats van wisselstroom, want dan vindt er ook een chemische beschadiging plaats met zuur (tot zover gaat mijn kennis, ik ben een alpha; ik hoop dat ik het goed zeg en nu niet alle welwillende schoonheidsspecialisten met electrische ontharingslicentie beledig?). Dat is dus in deze Aurora-machine niet het geval; wisselstroom geeft geen loog.

Omdat ik nu de hele dag met ontharing bezig ben, ontmoet ik zoveel vrouwen met hetzelfde probleem. Dit werkt zeer therapeutisch. Ik heb niet eens meer de drang om mezelf snel haarloos te maken gek genoeg. Ineens vind ik het allemaal niet erg meer. Ik ben immers lekker samen met lotgenoten de hele dag en dan kunnen we er ook wel om lachen.
Ik doe nog wel soms een proefstukje op mezelf als de nieuwe cyclus haartjes is gearriveerd, zodat ik kan laten zien wat de verschillende standen van het apparaat aan ontharing opleveren. Hiermee kan ik dan mensen motiveren om een wat hogere instelling te ondergaan als ze blond zijn, omdat ze dan zien dat alleen de hoge instelling bij mij als blondine heeft gewerkt. Ik hoor de verschrikkelijkste verhalen van wat mensen hebben meegemaakt door hun beharing.
Soms ben ik maar blij dat er ook mannen komen die ermee zitten, dan ervaren ze ook eens wat wij vrouwen altijd meemaken omdat we nooit aan ideaalbeelden kunnen voldoen (slank, rimpelloos, volle bos hoofdhaar, huid glad en zacht, etc.). De indoctrinatie door de media begint ook op mannen vat te krijgen merk ik. Dat ze niet eens hun borsthaar meer kunnen accepteren omdat de meeste mannelijke modellen in reclame en de fitnessers haarloos lijken te zijn....

De nieuwe dingen die ik inmiddels heb geleerd:
1. Nu ik het apparaat meer vertrouw omdat ik met eigen ogen zie dat iedere huid er goed op reageert en het inderdaad helemaal veilig is (tja, want zo'n fabrikant en die paar wetenschappers moet je ook maar vertrouwen he; ik zie het liever met m'n eigen ogen eerst); durf ik het op de goede hoge standen in te stellen. En dan krijg ik vaak op het proefstukje al hele goede resultaten. Zo niet, dan doe ik liever nog een proefstukje bij iemand een paar weken later, voordat we de grotere oppervlakken of het gezicht gaan behandelen.

2. Het blijkt frustrerend te zijn om te vroeg na een geschiedenis van haartjes uittrekken (epileren/ harsen/ pincet) te beginnen met de definitieve methode. Het klopt wat ze overal zeggen dat dan veel meer behandelingen nodig zijn helaas. Na 1 behandeling kun je dan alleen nog maar merken dat de stoppeltjes langzamer groeien. De kale plekjes kun je nog nauwelijks met het blote oog ontdekken. Dus ons nieuwe beleid is zo lang mogelijk te wachten na het uittrekken. Misschien is dan wel het effect teniet gedaan en zijn er uiteindelijk toch niet meer behandelingen nodig. (gezicht 10 weken wachten, bikinilijn 12 weken wachten, benen soms wel een half jaar wachten !)

Leuk dat de bijeenkomst in sep of okt bij mij mag plaatsvinden. Ik moet alleen even weten hoeveel mensen er willen komen. Ik vermoed dat circa 20 personen in de praktijk passen, maar dat ik anders een zaaltje erbij moet huren in het buurtcentrum aan de overkant.
Graag tot ziens, de datum wordt nog door iemand anders bekend gemaakt.

miekje
23 augustus 2003, 09:51
hallo;

ik woon dan wel in belgie, maar wil eigenlijk ook wel eens wat mensen van dit forum ontmoeten. uiteindelijk heb ik eigenlijk nog amper andere mensen gezien die kampen met dit probleem, en het lijkt me wel fijn om er eens gewoon over te kunnen praten.

groetjes,
Miekje

Daniella
9 oktober 2003, 22:03
Nou afgelopen zaterdag was het dan zover: de eerste behandeling in mijn gezicht.Ik was best wel wat zenuwachtig want ik had dan wel de oksel laten doen als proef maar wie weet hoe de gezichtshuid zou gaan reageren :confused: . Maar het viel dus heel erg mee, ik voelde er bijna niks van, zeker vergeleken met elektisch ontharen wat vooral op de kin best wel pijnlijk was :(
Ook helemaal geen reactie van de huid daarna, dus dat is positief :)
Er is nu nog niets te zien maar dat kan ook niet is nog te vroeg natuurlijk. Ik had stiekem toch gehoopt dat ik de volgende dag niet zou hoeven scheren tsja ongeduldig tiepje hé :P
Ik hou jullie op de hoogte ;)
Danielle

Carla
10 oktober 2003, 10:32
Hey Danielle,

Spannend nu de komende weken. ALs het goed is moet je het over een tijdje gaan merken. Ik ben heel erg benieuwd!!
Zelf heb ik een afspraak gemaakt om mijn onderarmen te doen.
1 november gaat het bij mij gebeuren.
Natuurlijk zal ik jullie ook op de hoogte houden!

Hartelijke groeten!
Carla

Diana
27 oktober 2003, 19:23
Hoi danielle,

Ik was benieuwd hoe het nu een paar weken na je eerste behandeling met je gaat. Merk je al iets van uitvallende haartjes?
I hope so........

liefs, Diana

Daniella
1 november 2003, 21:56
Hoi Diana, ja er zijn al wat resultaten: de eerste weliswaar piepkleine kale plekjes :) en dat vind ik al heel wat omdat ik natuurlijk al jaren eraan geplukt heb:P dus ik ben d´r heel blij mee. En nu maar op naar de volgende behandeling, over 3 weken weer :)
Daniella

Carla
2 november 2003, 13:32
Hoi Daniella,
Gefeliciteerd met dit eerste resultaat.
Ik hoop echt dat het zal doorzetten!
Gisteren ben ik zelf geweest voor de eerste behandeling op mijn onderarmen.
De behandeling zelf viel erg mee en natuurlijk is het nu nog te vroeg om iets te zeggen over het resultaat, maar over een paar weken meld ik me weer............ hopelijk met goed nieuws!!
Groetjes,
Carla

Diana
3 november 2003, 14:05
Hey meiden !!!!

Ik ga met jullie mee hopen !!!

Fingers crossed!!!!

Diana

Daniella
30 november 2003, 16:17
Gisteren de 2e behandeling gehad ! :cool: Brigitte heeft het apparaat wat hoger gezet en het verschil merkte ik wel vooral op de kin waar donkere haren zitten en dicht bij elkaar. Maar weer geen reactie in mijn gezicht gelukkig :cool: . Net of d´r niks gebeurd is. En nu maar weer geduldig wachten en verder scheren :P ik begin d´r al aan te wennen. Misschien omdat ik het zo graag wil maar ´t lijkt of de haren al langzamer aan het groeien zijn :)
Daniella

Daniella
23 december 2003, 23:09
Nu 3 weken na de 2e behandeling en het verschil is al duidelijk te zien: de beharing is is een stuk minder :) en er zijn weer haartjes uitgevallen en niet meer teruggekomen :cool:
Volgende behandeling is in februari ;)
Daniella

Diana
27 december 2003, 10:55
Thats great!!!!!

Carla
20 januari 2004, 14:34
Inderdaad Danielle, gefeliciteerd met dit resultaat!! :D
Ik had beloofd jullie ook van mijn behandeling op de hoogte te houden dus daar komt'ie dan...........
In december ben ik dus voor de eerste keer behandeld op mijn armen. Achteraf niet zo'n goede plek om de behandeling mee te beginnen. Het blijkt namelijk dat de haartjes op de armen heel langzaam groeien en er dus ongeveer 3 maanden tussen elke behandeling moet zitten. Dat schiet dus niet op.
Het resultaat van de eerste behandeling was dan ook nauwelijks merkbaar. Het enige was dat het lang duurde voor de haartjes weer gingen groeien. Meer dan een paar haren zijn er niet uitgevallen, helaas, maar ik heb me niet laten ontmoedigen. Donna had me al gewaarschuwd, dus ik had niet teveel verwachtingen. Begin deze maand heb ik de tweede behandeling gehad die al veel beter is aangeslagen!!!
De haartjes beginnen goed uit te vallen en er ontstaan al kale plekjes. Het is echt een geweldig gevoel als haartjes uitvallen, maar daar kunnen jullie je natuurlijk alles bij voorstellen!
De afgelopen keer heb ik ook voor de eerste keer mijn buik laten behandelen en daar zie ik ook al resultaat.
Al met al ben ik super-tevreden - ik kan het iedereen aanraden!!
Ik overweeg na de zomer mijn gezicht erbij te doen, maar dat vertel ik tzt dan nog wel.
Hartelijke groeten van mij.........
Carla

Wendy
20 januari 2004, 17:12
Fijn Carla!
Hou ons inderdaad maar op de hoogte ;)
Groetjes, Wendy

notsosmooth
8 maart 2004, 20:27
Hoi Donna,

Originally posted by Donna
Dus toen ben ik met de bank gaan praten, heb een ondernemingsplan geschreven, en kreeg de lening voor investering in dit apparaat (115 duizend gulden)! Het heet de Aurora, werd geleverd door Trango Medicals.

Kun je mij misschien (in het kort) uitleggen wat het verschil is tussen de Aurora en Plasmalite?

Het enige waar ik me bij Aurora (misschien onterecht) nog een beetje zorgen over maak is dat je voor behandeling geschoren moet zijn en als de beharing verspreid zit zoals bij mij, dat dus op het moment van behandeling niet zichtbaar is omdat alles geschoren is. Ik weet niet zeker of er bij Plasmalite ook geschoren moet worden voor de behandeling?

Groeten,

Rik.

Diana
12 maart 2004, 09:56
Over dat laatste hoef je je volgens mij geen zorgen te maken omdat ze het gehele oppervlakte behandelen, dus ook over de stukken gaan waar geen haar zit. Dat was bij mij in ieder geval wel (niet bij korpos, maar toch)

Diana

Carla
26 mei 2004, 14:39
Hi!
Ik zou jullie op de hoogte houden dus hier komt 'ie dan.........
Het gaat heel goed met de behandelingen.
Op mijn armen heb ik nu 3 behandelingen gehad en de resultaten zijn echt heel goed - veel beter dan ik had durven hopen.
Op mijn buik ben ik nu 2 keer behandeld en ook daar voel (en zie) ik al flinke gladde stukken :D .
Kortom: ik ben helemaal tevreden en overweeg na de zomer te beginnen met mijn gezicht.

Tot zover het goede nieuws.
Groetjes en misschien nog tot ziens (de 27e kan ik niet naar de bijeenkomst komen..... misschien een andere keer)

Carla

martine
18 augustus 2004, 22:45
Hallo lotgenoten, ik ben martine en ben net nieuw op haarweb. Ik heb het stukje "even voorstellen"geschreven. Ik ben dus ook gelaserd en ivm kosten niet verder gegaan. Toen dacht ik laatst ook dat het misschien handig zou zijn om met een groep zo'n app. te kopen. En nu lees ik dat Donna die stap al genomen heeft, harstikke goed van je. Ik ben in Vlijmen geweest. Erg goed, aardige mensen en heel mooi allemaal. Maar als ik kijk hoe chique de kliniek eruit ziet dan denk ik: dat interieur moet ergens van betaald worden en mede daardoor zal de prijs ook flink opgeschroefd worden? Ik vind het onbegrijpelijk dat we in deze maatschappij waar veel om uiterlijk draait (helaas) zo'n groot probleem als overbeharing niet normaal vergoed kunnen krijgen. Ik zou zeggen, we moeten er voor vechten en met elkaar in opstand komen! Groetjes, Martine.

lienemie
23 augustus 2004, 15:09
Hoi!

Ik woon in belgië, en heb het er echt wel voor over om naar den haag te rijden om die vervelende haartjes weg te krijgen... Maar is er in limburg, in belgie niet 1 instituut dat een beetje overeenkomt? Alle andere instituten vragen min 200 euro voor bv de bikinilijn! Dat is het dubbel!!!!

groetjes!!!
x

Daniella
7 december 2004, 23:32
Met goede moed ga ik weer verder met de behandeling in mijn gezicht. Na een zomerstop en wat vertraging door ziekte ga ik dus weer verder. Ik hoop nu echt resultaat te gaan zien. Ik heb al meer dan een jaar niet meer geplukt in mijn gezicht :confused: . Ik laat hier nog even weten hoe de behandeling verder gaat en hoe het resultaat is. ;)

Daniella

lis
22 december 2004, 22:57
Het enige waar ik me bij Aurora (misschien onterecht) nog een beetje zorgen over maak is dat je voor behandeling geschoren moet zijn en als de beharing verspreid zit zoals bij mij, dat dus op het moment van behandeling niet zichtbaar is omdat alles geschoren is. Ik weet niet zeker of er bij Plasmalite ook geschoren moet worden voor de behandeling?


Korpos is waar ik ook behandeld wordt (heel prettige mensen!) en volgens mij behandelen zij niet waar geen haar zit -
dat kost namelijk ook geld (jou) en het apparaat slijt natuurlijk lustig verder wat zonde is, maar wat zij doen is de gebieden aftekenen met een WIT oogpotlood dat geen effect heeft op het lichtflitsen.

Als je je scheert kun je zelf die gebieden waarvan jij weet dat er haar zit aftekenen met dat witte potlood zodat ze gericht kunnen behandelen.

Daniella
8 januari 2005, 01:18
Hallo, morgen is het weer zover. Kwart over 12 ben ik weer bij Korpos voor de behandelingen in het gezicht. Mij benieuwen hoe het nu gaat, hoop nu toch wel voor de zomer redelijk haarvrij te zijn in mijn gezicht :confused: . Ik heb in ieder geval niet geplukt maar ben blijven scheren :P. Jullie horen wel hoe het verder gaat.
Daniella

Anonymous
9 januari 2005, 13:02
Hallo Daniella (en anderen!)

Ik zie dat je het gisteren hebt gepost en je bent waarschijnlijk nu bij de behandeling, dus Korpos behandeld zelfs op zondagen??

Ik wil binnenkort ook een afspraak maken, ik ben het nu zo zat.... mijn overbeharing breekt compleet mijn zelfvertrouwen, heb nog nooit een relatie aangedurfd en ben erg in mezelf gekeerd. Durf(-de) het niemand te vertellen, duurde jaren voordat ik ook maar naar de doktor durfde te gaan. :crybaby:
Het is erg frustrerend om aan te denken... waarom ik?

Ik ben blij dat ik dit forum heb gevonden dat wel, heb al stiekem een beetje rondgekeken en had niet verwacht dat er zoveel anderen zijn, ik realiseer me nu veel beter dat het redelijk vaak voorkomt.

Ik ga denk ik voor Korpos, aangezien de indruk die ik hier krijg voor de personen (en prijzen!), ook al is het ver weg van waar ik woon, dat heb ik er wel voor over. Wel jammer dat je zo lang moet wachten voordat je terecht kunt, ong. 7 weken lees ik :( Dat kan er na al die jaren ook nog wel bij denk ik....

Daniella
30 januari 2005, 20:01
He tis nu ruim 3 weken geleden dat ik bij Korpos was om door te gaan met de behandelingen in mijn gezicht en het resultaat is erg goed :D, 60 % van de haren op de kin zijn inmiddels uitgevallen en dat waren echt dikke, zwarte stugge haren die je bleef zien als `schaduw`. Dus ik ben erg blij met dit resultaat en heb de hoop dat ik nog eens helemaal van af kom :)
Begin maart heb ik weer een behandeling.
Daniella

Amber79
18 februari 2005, 12:59
Hallo allen,
Ik ben nieuw op dit forum en lees met interesse jullie verhalen. Zelf ben ik ook al meer dan 13 jaar bezig om mezelf van het haar (voornamelijk vanaf buik t/m onderbenen) te ontdoen. Het beperkt me erg in mijn doen en laten (niet zwemmen, sauna, geen strandvakanties met vriendinnen) Reeds 2 jaar heb ik me bij een schoonheidsspecialiste laten elektrisch epileren, maar het hielp niets.... Ben dus erg huiverig om aan de laser/IPL/elos te beginnen. Ik epileer namelijk ook nog eens delen van mijn lichaam al meer dan 10 jaar, en nu las ik dat Donna schreef dat dit erg ongunstig is voor een definitieve haarverwijdering. DONNA (of iemand anders die dit weet), kun je hier meer over vertellen? Ik weet namelijk ook niet meer waar ik het zoeken moet. Heb inmiddels al veel littekens en ontstekingen door het epileren (voornamelijk buik), dus wil wel iets anders gaan proberen.
Groetjes, Amber

Amber79
18 februari 2005, 13:01
Nog 1 berichtje: Hoe staat het met de mensen die momenteel worden behandeld?? Ik zou heel graag succesverhalen horen ;)!

Amber

Joy For Life
22 februari 2005, 14:48
beste allemaal,

ik stel mezelf even voor,

Ik ben Carla en ik ben een schoonheidsspecialiste in lemmer (friesland) en ik doe er nog veel meer dingen omheen maar daar gaat het nu niet over.

Wij hoorden over de problemen van overbeharing en zijn ook op onderzoek gegaan wat daar aan te doen zou zijn.
En we zijn net als Donna bij Trango Medicals uit gekomen.We zijn met Elos gaan werken, wat een geweldig apparaat.


Ik wens jullie veel sterkte met de behandelingen.

ik weet niet of je hier reclame mag maken? maar het is voor een goed doel.
www.jforl.nl

groetjes
Carla

aaliyah
23 april 2005, 22:05
hey amber

ik ben ook al paar keer behandeld bij korpos..en het is het beste wat je maar kan doen..vind ik zelf!!! ze zijn daar zo lief...en het werkt Echt als je donkere haren hebt zeker...weten.....
kwa prijs zijn ze ook de goedkoopste volgens mij

Ik heb bij mezelf zeker heel veel haaruitval gemerkt.....ik zou zeggen ga ervoor..!!ik kan me niet voorstellen dat je teleurgesteld zal worden.

veel succes groetjes

Problem
2 mei 2005, 11:15
He!

Vandaag is dan eindelijk de dag! Vanmiddag heb ik een afspraak bij Korpos! een kennis-makings gesprek weliswaar, maar toch :D
Het heeft lang geduurd, voordat ik eindelijk een afspraak durfde te maken, ook omdat ik niet zo goed wist, waar en met welk apparaat zeg maar. Maar alles wat ik hierboven las, kwam zo 'veilig' over, dat ik dus een afspraak heb gemaakt bij Korpos. Ik ben heel erg beniewd of het gaat werken! Ik hoop t zo! Ik zal jullie op de hoogte houden,

Groetjes problem

lis
21 mei 2005, 18:51
Ook ik heb enorm goeie ervaringen met Korpos. Ontdekt via deze site een hele tijd geleden al weer en niet alleen zijn ze onwijs aardig, ze denken bovendien mée én de behandeling slaat goed aan.
Ik kan soms niet ophouden om te kijken naar mijn liezen waar de haartjes na drie (of vier?) behandelingen al een half jaar niet meer terug durven komen :)

als je lijdt onder je overbeharing, wacht dan niet langer en maak een afspraak, want jemig wat wordt je gelukkig van benen die je niet overbehaard aanstaren de hele tijd ;)

Daniella
25 september 2005, 15:32
Gisteren weer een behandeling bij Korpos gehad,de eerste voor dit seizoen.Ze zijn intussen verhuisd naar een andere praktijkruimte,veel groter nu. Vorig jaar kon ik vanwege vakantie helaas maar 3 behandelingen laten doen maar nu hoop ik toch echt een heel stuk verder te komen vooral met de haren op mijn kin!!!

toobke
8 oktober 2005, 02:25
hallo, ik ben een man (jongen) en wordt in mijn gezicht momenteel behandeld door IPL, gezien ik altijd een ontstoken huid had door ingroeiend baardhaar.

nou heb ik echt persoonlijk een enorme hekel aan haar (behalve op me ) en zou dus ook graag dmv elos van mijn borst en buikhaar afwillen..

nou heb ik met IPL in mijn gezicht (dik stug baardhaar) ontzettende bijwerkingen zon 4 dagen na de behandeling.. de huid is dan verbrand, en door de dood van de haarzakjes en het afbraak proces van deze, ontstaan er eindeloos veel ontstekingkjes en blaasjes.. Mijn haar op mijn bovenlichaam is veel dunner...heb ik dan met elos ook kans op deze bijwerkingen op heel mijn lichaam, of zal dat wel meevallen?

kan ik een afspraak maken en dan vrijblijvend een offerte krijgen? ik ben maar student en betaal nu elke 8 weken al 500 euro aan IPL..dus een dergelijk bedrag kan ik er niet bij gebruiken momenteel.

mvg en bedankt voor uw tijd

notsosmooth
8 oktober 2005, 02:49
hallo, ik ben een man (jongen) en wordt in mijn gezicht momenteel behandeld door IPL, gezien ik altijd een ontstoken huid had door ingroeiend baardhaar.

nou heb ik echt persoonlijk een enorme hekel aan haar (behalve op me ) en zou dus ook graag dmv elos van mijn borst en buikhaar afwillen..

nou heb ik met IPL in mijn gezicht (dik stug baardhaar) ontzettende bijwerkingen zon 4 dagen na de behandeling.. de huid is dan verbrand, en door de dood van de haarzakjes en het afbraak proces van deze, ontstaan er eindeloos veel ontstekingkjes en blaasjes.. Mijn haar op mijn bovenlichaam is veel dunner...heb ik dan met elos ook kans op deze bijwerkingen op heel mijn lichaam, of zal dat wel meevallen?

kan ik een afspraak maken en dan vrijblijvend een offerte krijgen? ik ben maar student en betaal nu elke 8 weken al 500 euro aan IPL..dus een dergelijk bedrag kan ik er niet bij gebruiken momenteel.

mvg en bedankt voor uw tijd


Ooohhh ooohhh.. Net nu ik eindelijk dan toch een afspraak wilde gaan plannen om mijn gezicht voor de eerste keer te laten behandelen moet ik dit lezen.. Haha. Ik ben dus ook een man en wil ook van mijn baardgroei af. Ik ben tot nu toe alleen bang geweest voor de 'bijwerkingen' die jij noemde dus dat heeft me er nog van weerhouden. Persoonlijk denk ik dat je die bijwerkingen op je lichaam niet of minder zal hebben, zo is mijn ervaring tenminste (ik heb al verschillende delen van mijn lichaam laten behandelen). Maar ja, ik weet dan ook nog niet hoe de bijwerkingen op mijn gezicht zullen zijn. Maar ik ben bang dat het niet veel beter zal zijn als bij jou.

Maar wat ik me afvraag.. Betaal je die 500 euro nu uitsluitend voor je gezicht? Als dat zo is wordt het volgens mij toch tijd dat je een ander adres gaat zoeken want 500 euro voor zo'n kleine oppervlakte is toch echt te duur als je het mij vraagt.. Als je ff op MSN verder wil chatten PM me dan, oke?

toobke
8 oktober 2005, 10:16
Ooohhh ooohhh.. Net nu ik eindelijk dan toch een afspraak wilde gaan plannen om mijn gezicht voor de eerste keer te laten behandelen moet ik dit lezen.. Haha. Ik ben dus ook een man en wil ook van mijn baardgroei af. Ik ben tot nu toe alleen bang geweest voor de 'bijwerkingen' die jij noemde dus dat heeft me er nog van weerhouden. Persoonlijk denk ik dat je die bijwerkingen op je lichaam niet of minder zal hebben, zo is mijn ervaring tenminste (ik heb al verschillende delen van mijn lichaam laten behandelen). Maar ja, ik weet dan ook nog niet hoe de bijwerkingen op mijn gezicht zullen zijn. Maar ik ben bang dat het niet veel beter zal zijn als bij jou.

Maar wat ik me afvraag.. Betaal je die 500 euro nu uitsluitend voor je gezicht? Als dat zo is wordt het volgens mij toch tijd dat je een ander adres gaat zoeken want 500 euro voor zo'n kleine oppervlakte is toch echt te duur als je het mij vraagt.. Als je ff op MSN verder wil chatten PM me dan, oke?


jow ik weet ni hoe ik hier moet PM'en, maar je kan me aanmelden op msn...: trapati_models@hotmail.com. Ik heb foto's van hoe ik er gister uitzag (6 dagen na behandeling), al weet ik wel dat alles erg persoonsgebonden is. Ik heb zoveel gelezen, gepraat, en geinnoveerd op dit gebied..dat ik hoop dat ik je kan helpen/advies kan geven..

Op het gebied waar ik nu wordt behandelt waar dunnere haartjes groeien, hals bv, heb ik geen of amper bijwerkingen..vandaar dat ik hoop dat ik dat bij overig dunner en minder dicht op elkaarstaand lichaamshaar ook niet zou hebben.

MvG en tot spreeks!

toobke
8 oktober 2005, 10:18
trouwens, heeft er hier verder niemand bijwerkingen die haar laat verwijderen van de dames..bv die zwart haar van de benen laat weg elossen? ben daar echt erg benewd naar daar mijn huidtherapeute zegt dat ze nog nooit heeft gezien/gehoord wat ik heb!!

dank je

heidy
26 november 2005, 19:41
hey

weet iemand hoe het nu zit na 2006 met die verzekerings gedoe?

ennn weet iemand of er nog andere instituten zijn die net als donna gebruik maken van dat aurora apparaat? Denhaag is niet om de hoek helaas dus dan wil ik me wel extra goed informeren over hoe wat waar en wanneer : )

ik wordt bijna blij van al die positieve berichten hier :)

groetjes
Heidy

Dushi
30 november 2005, 17:28
Ik ben ook eens gelaserd door een plaatselijke schoonheidsspecialiste. Ik had toen ook een verbrande gezichtshuid. Het was echt heel erg. Ik ben toen naar een ander centrum gegaan met een huidtherapeute en sinds ik daar laser heb ik nooit meer ergens last van. Zelfs geen roodheid na het laseren.

Daniella
30 april 2006, 15:06
4 april 2006 was de laatste behandeling en ik ben eindelijk bijna vd haren op mijn gezicht af :D .Het is nog niet helemaal weg maar ik denk dat met nog 1 of 2 behandelingen dat ik dan helemaal vanaf ben :) . Met de Elos zijn er goede resultaten bereikt,de laatste 2 sessies heeft Donna de gewone laser gebruikt omdat de wortels vd haren op mijn kin die er nog zaten dieper in de huid liggen en de gewone laser kan daar beter bij.

Daniella
30 april 2006, 15:08
trouwens, heeft er hier verder niemand bijwerkingen die haar laat verwijderen van de dames..bv die zwart haar van de benen laat weg elossen? ben daar echt erg benewd naar daar mijn huidtherapeute zegt dat ze nog nooit heeft gezien/gehoord wat ik heb!!

dank je

Ik ga na de zomer beginnen met het weglaseren van het zwarte haar op mijn benen,weet nog niet of de met de Elos of met de gewone laser gedaan wordt.Ik hou je op de hoogte.

cicco
2 mei 2006, 21:07
hallo beste lotgenoten,
Ik ben een man van mediteraene afkomst.Mijn Vader is italiaans waardoor ik best zeer behaard ben(vooral borst en buik).Ik heb al sinds ik 15 was lichaamsbeharing.Wat mij zeer stoort is echter beharing in de schaamstreek ,waardoor ik al vroeg ben gaan epileren(op raad van mijn vroegere huisarts).Eerst was het gewoon rond de penis en later begonnen er ook haartjes op de penis te groeien,waardoor mijn vriendin regelmatig een pijnlijk gevoel had tijdens het vrijen.Ik denk dat ik de enige man ben met een dergelijk probleem en zou er toch graag iets aan doen,want mijn relatie word er zeker niet beter van als je steeds bang bent om je vriendin pijn te doen tijdens de sex.:(
In ieder geval heb ik al vaak gedacht aan een laser behandeling,maar ik heb best wel schrik dat het slecht kan zijn voor de potentie of zo..?:confused: Lijkt mij ook wel genant om als man je ding bloot te leggen bij een vrouwelijke schoonheidsspecialiste:confused: !Ik heb ook reeds cremes van kalo geprobeerd,maar dit werkt volgens mij ook niet zo goed?
Iemand tips?