PDA

View Full Version : Mijn strijd met Alopecia Areata


Lani
16 juli 2008, 17:29
Dag allemaal,

Vandaag ben ik weer eens in het ziekenhuis geweest. En de conclusie is dat ik ga stoppen met Neoral maar dat ik wel de komende drie weken Prednisilon ga gebruiken, dat willen de dokters graag nog even proberen. Vooruit dan maar...

Tevens heb ik een verwijsbrief gehad van de dermatoloog om eens te gaan kijken voor een haarwerk/pruik.

Nu is mijn vraag... waar start je die zoektocht?

Zelf ben ik woonachtig in Breda maar ik wer 32u p.w. in Zeist (Utrecht) en dus kan ik daar in de buurt ook wel gaan kijken voor adresjes. Hebben jullie aanraders voor iemand die op professionele wijze en vooral op juiste wijze mooie haarwerken kan maken?

Ik hoor het graag van jullie want dan kan ik weer een stapje verder komen in mijn strijd met het soms wel 'overleven' met AA.

Ilvi
17 juli 2008, 08:01
Hallo Lani,

Ik slik ook Prednisolon en mijn haar komt weer terug. In vier weken tijd zijn mijn wenkbrauwen weer bijna aangegroeid. Voor mij is het ook iedere dag weer een strijd, maar nu ik mijn haar weer terug zie komen kan ik mijn aandacht wat meer richten op de leuke dingen in het leven en toch af en toe vergeten dat ik een haarwerk draag.
Heel veel sterkte en succes met het zoeken van een mooi haarwerk. Ik kom niet uit de omgeving Zeist dus ik kan je daar geen advies in geven.

Groetjes,
Ilvi

sluiter
18 juli 2008, 00:38
Hoi Ilvi,
Wat is Prednisolon precies?
En hoe is het met de bijwerkingen?

Of is het Prednison? Dat is volgens mij een paardemiddel dat ze voorschrijven als ze het even niet meer weten.

Ik heb het ooit een tijdje geslikt voor de zonneallergie.

GR.Toos

sluiter
18 juli 2008, 00:46
Hallo Lani,

er zal toch wel een goede kapper bij jullie in de buurt zijn?
Ik ben heel blij met mijn pruik, maar ik woon in Huissen bij Arnhem.

Mijn pruik is van REVLON en de kapster heeft hem zelf naar mijn zin geknipt/gesneden.

Er gaat natuurlijk niks boven je eigen haar, maar met een goede pruik is ook goed te leven hoor!

Suc6 en sterkte in de strijd.

Groetjes Toos

Lani
18 juli 2008, 11:30
Hallo allemaal,

Ik slik nu voor de tweede dag Prednisolon. Ben benieuwd. Ik heb volgende week vrijdag een afspraak met een mevr. die gespecialiseerd is in haarwerken voor mensen met chemo/alopecia. Ook daar ben ik erg benieuwd naar, mijn vriend gaat in ieder geval mee en die weet ook nog wel hoe mijn volle haardos eruit zag en dus kan hij mee kijken of een haarwerk me staat of niet.

Spannend allemaal! Ik hou jullie op de hoogte.

Hanna
18 juli 2008, 12:16
Lani,
Ik had jou een privébericht gestuurd. Heb je die gelezen?

Lani
18 juli 2008, 15:30
Dag Hanna,

Ik had je privebericht inderdaad ontvangen. Nu heb ik eindelijk even tijd (rustig op het werk) om dat bericht eens goed door te lezen en de informatie tot mij door te laten dringen. Ik print het hele bericht ook even uit als je het niet erg vindt... Dan kan ik het bericht meenemen naar die haarspecialist volgende week. Dan heb ik tenminste een beetje het gevoel dat ik met enige kennis er naar toe ga.

Bedankt nog voor je bericht! Fijn dat je zo meedenkt.

Lani
18 juli 2008, 16:21
Ik heb eigenlijk nog een vraag nu ik meer lees over de Diane-35 pil. Ik slik zelf ongeveer vanaf mijn 15de (of al eerder, ik weet het geeneens meer!) de Microgynon 30-pil. Nu lees ik overal dat men de Diane-35 pil eigenlijk meer aanraadt. Of is dat alleen voor de mensen met AGA en niet voor de mensen met AA. Ik ben nu in alle state om bijna alles te veranderen wat ook maar die haaruitval kan 'stoppen' dus wellicht is het handig om mijn huisarts eens te raadplegen? Wat slikken jullie qua pil (als jullie hem al slikken) terwijl jullie AA hebben?

Hanna
18 juli 2008, 17:25
Microgynon bevat levonorgestrel = een C-19 progestageen met (licht) androgene werking, maar ik denk niet dat dat iets uitmaakt bij AA.

Ilvi
27 juli 2008, 07:03
Hoi Sluiter,

Sorry dat ik nu pas op je berichtje reageer, maar ben heel druk geweest met een verhuizing.
Prednisolon is inderdaad Prednison. Ik heb dit gekregen voor mijn spieraandoening. De waarden in mijn bloed zijn nu goed dus daar heeft het in ieder geval voor geholpen. Voor mijn haargroei ook, want ik zie het met de dag groeien. Weliswaar niet helemaal egaal maar dat heeft tijd nodig. Prednison is een ontstekingsremmer en zoals je weet is Alopecia ook een ontsteking rond de haarzakjes.
Het enige nadeel van dit medicijn is dat ik het in een hoge dosering heb voorgeschreven gekregen, dus langzaam moet afbouwen. De bijwerkingen vallen wel mee, ik heb een beetje last van een gejaagd gevoel (onrustig), waardoor ik slechter slaap.

Groetjes,
Ilvi

kniertje
27 juli 2008, 10:26
hallo ze hebben erg mooie haarwerken op internet ikzelf heb onlangs mijn haarwerk via internet www.wigsworld (http://www.wigsworld) .co.uk gekocht prima service en snel geleverd.
en de prijs is goed