PDA

View Full Version : MMMMMMMmBoy_>Medihair


the searcher
2 mei 2003, 15:59
Hoi Mmmboy,

Ik ben naar aanleiding van jouw enthousiaste bijdragen en jouw foto een kijkje gaan nemen op de diverse sites van de drie bedrijven die medihair leveren. Ik hoop dat jij echt de waarheid spreekt en geen reclame zit te maken.

Ik vond vooral de site van hollandhair, en dan met name de foto's erg overtuigend. Wat ik me nu afvraag is het volgende:

1. Blijft zo'n haarwerk werkelijk 4 a 5 weken zitten, zonder dat die lijm loslaat etc?

2. Krijg je geen irritaties van die lijm, zweten e.d.

3. Blijft zo'n haarwerk werkelijk maar drie maanden 'mooi'. Is het dan ook daadwerkelijk op?

4. Is het niet zo dat het voorkantje al na 1 keer loshalen dermate beschadicht, zodat de mooigheid er al af, maar je nog wel 2 maand verder moet? Vooal wat betreft de duurzaamheid ben ik erg benieuwd naar je reactie.

5. Die 180 euro, is dat echt all inclusive, en heb je dan de versie van echt haar?

6. Zij er ook anderen (ik geloof dat hier nog wat klanten van topfusion in eindhoven rondzwerven) die ervaring hebben (gehoord) met dit systeem?

Alvast heel erg bedankt, want op het eerste gezicht lijkt dit de ultieme oplossing.

Groet de searcher.

mmmboyyy
6 mei 2003, 13:11
Hallo the searcher,

Ik zal hieronder jouw vragen beandwoorden;



1. Blijft zo'n haarwerk werkelijk 4 a 5 weken zitten, zonder dat die lijm loslaat etc?

1. Dit verschilt per hoofdhuid. Bij mij blijft alleen blauw tape ongeveer 2 weken zitten. Omdat ik een zeer vette huid hebt is lijm totaal niks voor mij. Maar de meeste medihair gebruikers komen per 3 weken bij de specialist om het te wisselen. En zij gebruiken lijm. Ik ben een van de weinige die tape gebruikt.

2. Krijg je geen irritaties van die lijm, zweten e.d.

2. Nee irritaties niet. Met warm weer, zweet je uiteraard meer, maar lijdt niet tot irritaties. De lijm of tape wordt wel na zweten telkens sterker. Vreemd maar is echt zo.

3. Blijft zo'n haarwerk werkelijk maar drie maanden 'mooi'. Is het dan ook daadwerkelijk op?

3. Het haarwerk is na 3 maanden beslist niet op. Je kan in principe er langer mee doen. Maar als je net als ik erg precies bent en je wilt absoluut niet dat het opvalt, dan is het verstandig om je aan die 3 maanden te houden. Zo ben je er zeker van dat het onzichtbaar blijft.
De kwaliteit van het haar is nog goed, maar de plakranden zijn dan niet meer zo mooi als het hoort.

4. Is het niet zo dat het voorkantje al na 1 keer loshalen dermate beschadicht, zodat de mooigheid er al af, maar je nog wel 2 maand verder moet? Vooal wat betreft de duurzaamheid ben ik erg benieuwd naar je reactie.

4. Oh nee. Ik haal mijn haarwerk na 4 dagen er zelf af. Dit omdat ik dit prettiger vindt. Het is de bedoeling dat de specialisten de haarwerk telkens om de 2 of 3 weken wisselen, maar ik doe dit zelf. Maar de voorkant lijdt er niet onder. Als je de juiste remover gebruikt, hoef je namelijk geen kracht te zetten om het eraf te halen. Het haarwerk laat los zonder lijm resten op het haarwerk zelf. De resten blijven op je huid achter.
Voorkant is tot mijn grote verbazing best sterk.

5. Die 180 euro, is dat echt all inclusive, en heb je dan de versie van echt haar?

5. All in. Dus wassen, knippen, plakken, modelleren, wisselen per 2 a 3 weken. All inn. Het enige wat er nog bij komt is de shampoo die je zelf gebruikt. Ik gebruik elvieve van l oreal. Die koop ik in de supermarkt.
Medihair is alleen maar 100% echt haar.!!!!!

6. Zij er ook anderen (ik geloof dat hier nog wat klanten van topfusion in eindhoven rondzwerven) die ervaring hebben (gehoord) met dit systeem?

6. Ik weet niks van topfusion. Dus kan niks goeds of kwaads erover kwijt. Ik weet ook niet of topfusion met medihair het medihair bedoeld die hairplus of holland hair verkoopt.


Ik hoop je voldoende geinformeerd te hebben. Veel succes!!!

Groetjes, mmmboyyy

the searcher
6 mei 2003, 17:27
MMMMMMMMMboy,

Heel erg bedankt voor je reactie. Ik vind het een erg duidelijk verhaal en voel er veel voor om eens een afspraak te maken.

Ik vind alleen de 'terugkomfrequentie' wel erg hoog. Laten we uitgaan van het gemiddelde (tweeenhalfe week). dat is voor mij erg moeilijk ivm lange reistijd naar A'dam/R'dam.

Kun je eens uitleggen in hoeverre het mogelijk is om (door zelf te verwisselen) deze terugkomfrequentie terug te dringen naar 1 keer in de vier weken?

Want op deze manier ben je wel erg afhankelijk van je haarwerkspecialist. Ook als je een keer drie weken op vakantie gaat heb je dan een groot probleem. Of zoals je zelf hebt meegemaakt: als je eens een keer in het ziekenhuis ligt of om een andere reden niet in staat bent om naar de haarwerker af te reizen, maar ondertussen de lijm wel los begint te laten.......

Ben ik nu te negatief, of zijn deze nadelen daadwerkelijk aanwezig?

Groet The searcher

mmmboyyy
6 mei 2003, 19:04
Mr. The Searcher,

Ik heb hetzelfde probleem met tijd als jij. Ik ga alleen naar de specialist om de haarwerk te wisselen. Dit houdt in dat je telkens twee haarwerken hebt. Eentje heb je op je hoofd en de andere heeft de specialist. Telkens als je bij de specialist bent, wordt je haarwerk gewisseld. Zodat de haarwerk die paar weken op je hoofd heeft gezeten, wordt gereinigd, geconditioned en eventueel bij geknoopt.

Ik ga om de 4 a 5 weken terug voor een wissel. Puur omdat ik geen tijd hebt. Ze zijn donderdags tot 9 open en zaterdag zijn ze ook open. Maar met mijn schema heb ik beperkingen. Ik weet niet of je al ervaren haarwerk drager bent, maar als dat zo is, dan weet je dat het haarwerk niet zomaar los zal raken. Je kan altijd zelf nog eraf halen en zelf nieuwe lijm aanbrengen. Ik gebruik tape en haal het zelf na 4 dagen eraf en maak het schoon. Meestal doe ik dit op donderdag avond, en slaap zonder mijn haarwerk. De volgende ochtend plak ik het weer zelf. 1 keer in de week slaap ik dus zonder mijn haarwerk. Zo kan ik de huid op mijn hoofd ook laten rusten. Maar dit omdat ik erg vette huid hebt.

Groet.

the searcher
7 mei 2003, 10:58
MMMMMMMMBoy,

Dus jij gaat eens in de vijf weken naar de specialist en daar wisselen ze van haarwerk. Met dat haarwerk doe je dus ook weer vijf weken. In die vijf weken wissel jij het haarwerk wekelijks, doordat je het op tape plaatst.

Ik heb zelf ooit gewerkt met zgn. 'frontjes' die je met lijm op plakte. Het was echter een drama om de boel te verwisselen. Overal bleef lijm aan vast zitten, wat tot gevolg had dat de frontjes na drie keer wisselen zo goed als 'op' waren.
Ervaar jij dit niet zo?

En is het echt niet zo dat na zes maanden als je de twee haarwerken beide 3 keer vijf weken hebt gedragen, de voorkantjes zichtbaar zijn? Ik kan me zo voorstellen dat als jij elke week zelf (met remover weliswaar) je haarwerk lospeutert, lijm eraf haalt, wast, en weer opplakt, dit de nodige gevolgen heeft voor je haarwerk en de zichtbaarheid ervan. Heb jij niet dat het gaas aan de voorkant na enkele keren wisselen zichtbaar wordt?

Op de foto draag jij je haar strak naar achteren....(ziet er goed uit). Doe jij dit in het dagelijks leven ook? Heb jij dan niet het probleem dat de lijm zichtbaar wordt door het gaas heen of dat er een andere onnatuurlijke rand ontstaat?

Ken jij meer mensen die het medihair systeem gebruiken en weet jij wat hun ervaringen zijn?

Jij geeft aan dat je tape gebruikt om het haarwerk vast te plakken ivm je vette huid. Gaat dit niet ten koste van de natuurlijke look? Zie je deze taperanden niet en kun je nu je hoofdhuid nog wel zien?

Je ziet ik heb enorm veel vragen. Ik ben een behoorlijk gelouterde haarwerkdrager (bijna 6 jaar) en heb momenteel een haarwerk dat ik gewoon net iets te dik vind ingeknoopt. Ik draag mijn haar nu sprieterig naar voren (beetje engels model). Maar ik vind dat je gewoon (als je een kenner bent, de gemiddelde mens ziet het absoluut niet) dat het zichtbaar is. Vooral aan de zijkant/kruin. Het is net iets dikker dan eigenlijk natuurlijk is. En mmmmmboy je hebt gelijk....De haarwerkspecialisten willen altijd dat je je haar als het ware als een pispotmodel naar voren draagt. Vindt ik absoluut niet mooi.....

Ik hoop dat je begrijpt dat ik gewoon met de nodige voorzichtigheid te werk ga. Ik merk aan je bijdragen dat jij ook veel ervaring hebt met het dragen van een haarwerk (merk ik aan de kleine dingetjes die je alleen weet als je zelf een haarwerk draagt). Heb jij voordat je medihair ging gebruiken ook ervaring gehad met het dragen van haarwerken op ringetjes? En heb jij ook ervaring gehad met het dragen van andere 'frontjes' systemen?

Nogmaals ik vind het erg leuk om hier gewoon eens met een kenner van gedachten over te wisselen. Bedankt in ieder geval voor je reactie.... die op zijn beurt ook wel weer vragen op zal roepen bij me. Heel erg bedankt, want ik waardeer dit zeer.

The searcher

mmmboyyy
7 mei 2003, 17:17
Hey, hey,


Ik ken jouw probleem. Lijm vind ik een en al ellende. Bij mij blijft lijm 2 dagen goed zitten, en als ik het wilt verwijderen krijg ik hetzelfde probleem als jij, lijm klodders die tussen het haar komen zitten. Ik vind lijm echt troep.
Met tape heb ik dat probleem niet meer. Meeste mensen denken bij tape meteen aan een dikke plakrand. Dit is niet zo. De tape die ik gebruik is niet dezelfde tape als je voor een pruik gebruikt. Deze tape is zo dun, en wordt met de dag dunner op je huid. Het is sterker dan lijm en ook dunner.

Reden dat ik al na 4 a 5 dagen mijn haarwerk los haalt is omdat ik de voorkant mooi wilt houden. Het is namelijk zo dat de tape na een week zo dun wordt dat het moeilijker wordt om het van de gaas te verwijderen. Doe je dit binnen een week, dan is de tape zeer makkelijk te verwijderen. Eerlijk waar, als ik de speciale remover goed op het haarwerk hebt aangebracht, laat de gaas zich erg makkelijk los. Zo blijven de tape resten op mijn hoofd achter en geen sporen op het haarwerk. Ik was daarna het haarwerk op de hand om de geur van de remover eruit te wassen. Dus niet om de lijm resten of wat dan ook eruit te krijgen, die zitter er namelijk niet in.

Ik draag mijn haar altijd zoals op de foto. Als ik zoveel geld ervoor betaal wil ik het zo natuurlijk dragen ook.!!! Toch.

Ik heb geen ervaring met ringetjes of removable frontjes. Lijkt me niks, dat geprut iedere keer. Waarom probeer je de tape niet eens keer. Let op, niet alle specialisten kennen deze tape. Het wordt blauwe tape genoemd. Je kan het bij Allround haarwerken of Hairplus krijgen in rotterdam. K33 heeft deze tape ook, maar ze verkopen het uitsluitend aan hun eigen klanten.

Deze tape is doorzichtig, en door de warmte van je hoofd wordt het met de dag dunner. Na douchen of zwemmen word het nog sterker. Klinkt gek maar is echt zo. Ik zwem 1 keer in de week en op vakantie bijna elke dag in zee mee gezwommen. Geen probleem. Dus het word met de dag alleen maar mooier. Geen plakranden. Probeer het eens. Ik heb eerst alles gebropeerd. Zo kom je erachter wat het beste is voor jou haarwerk en je huid.

Waar kom je vandaan. Dan zal ik eens navragen of er bij jou in de buurt deze tape verkrijgbaar is.

Zie de foto. Eentje in zee en de andere in zwembad.

Groetjes,
mmmboyyy

the searcher
8 mei 2003, 10:11
Hey mmmmboy,

Die foto's zien er zo goed uit dat ik haast denk dat je geen haarwerk draagt. Echt klasse!! Geen wonder dat je er zo tevreden over bent.

Wat ik niet begrijp is het volgende: Als die tape bij jou zo goed werkt, waarom kiezen de meeste klanten die medihair gebruiken dan voor het plakken? Op deze manier zijn ze toch veel afhankelijker van de haarwerkspecialist? Als ik jouw verhaal volg, dan heb jij echt een hele goede oplossing voor je haarprobleem gevonden.

Je geeft aan dat je er mee zwemt en ik moet zeggen dat jouw foto's er echt supergoed uitzien (lijkt gewoon echt haar en absoluut geen haarwerk, en ik heb er echt kijk op, al zeg ik het zelf). Kun jij er ook mee sporten en hoe is het met uitgaan? Zit het echt strak en vast? Is het verder ook een beetje stevig? Bijvoorbeeld als je een keer je hoofd stoot of als je tijdens een goede knuffel op je hoofd aangeraakt wordt? Het lijkt mee allemaal zo kwetsbaar. Kun jij gewoon je dagelijkse normale leven blijven volgen?

Ik weet als haarwerkdrager dat ik eigenlijk nooit 100% tevreden bent. Je wilt dat het altijd weer natuurlijker lijkt, vaak ook omdat de doorsnee haarwerken een beetje te dik zijn om echt natuurlijk te lijken. (Je gaf al aan: lang meegaan = stevig en iets te dik). Kun jij met jou huidige haarwerk echt zeggen dat je 100% tevreden bent? Temeer ook omdat ik benieuwd ben welke soorten haarwerken jij hiervoor hebt gebruikt. Heb jij ooit een haarwerk op ringetjes gehad (bij de andere haarwerkspecialisten waar jij klant bent geweest?) Heb jij ervaring met de reguliere (dikkere) haarwerken?

Tot slot nog een vraag: Ik vindt die inhammetjes die jij (denk ik opzettelijk) aanhoudt, een erg natuurlijk effect geven. Heb jij dit daadwerkelijk opzettelijk gedaan? En wordt dit op maat gemaakt?

Echt klasse dat je zoveel tijd besteed aan het antwoorden van deze vragen. Wat betreft de tape: Ik denk dat ik binnenkort eens naar A'dam afreis om mij eens voor te laten lichten. (Is voor mij het meest dichtbij (Noord-Oosten v/h land) Is Hollandhair een beetje het zelfde als Hairplus in R'dam? Is het een betrouwbaar adres?

Groet the searcher

p.s. Ik vindt het echt een openbaring om eindelijk eens met iemd over 'mijn' haarprobleem en oplossingen daarvoor te praten. Dit is echt een feest der herkenning. nogmaals bedankt daarvoor!!!!

mmmboyyy
9 mei 2003, 15:46
Mr the Searcher,

Ik weet niet waarom de meesten voor lijm bevestiging kiezen. Ik denk dat ze het eng vinden om zelf met tape het haarwerk te bevestigen.
Kijk, voor een haarwerk specialist is het natuurlijk beter dat jij lijm gebruikt, en zo vaak mogelijk bij hun langskomt voor te laten plakken. Eerlijk, is ook eerlijk. De meeste haarwerk drager zouden het haarwerk verneuken als ze eenmaal er zelf aan beginnen. Heb ik ook gedaan eerste 2 jaar. Het is een kwestie van wennen en handigheidje in krijgen. Niet iedereen kan er zorgvuldig mee omgaan. Het is eenmaal erg kwetsbaar product. Of het nou medihair is of K33 units. Het is erg kwetsbaar. De meesten vinden het wel lekker makkelijk dat ze zelf niks eraan hoeven te doen. Zij hebben dan ook een hoofdhuid dat niet gevoelig is. Bij mij kan dat gewoon niet.

Wat betreft mijn inhammen. Die heb ik zelf zo in het model laten zetten. Is natuurlijker dan dat je een hele lage haarlijn hebt. Als je wat diepere inhammen hebt, denken de meesten vaak dat je langzaam kalende wordt. Valt minder op.

Mijn eerste haarwerk was van K33. Goed product, alleen de mensen achter K33 zijn gewoon criminelen. Het zijn maffiozos voor mij. De manier hoe ze met hun klanten omgaan is op 1 ding gebaseerd. Meer winst dan winst. Met alleen een haarwerk ben je niet van ze af. Naast je haarwerk ben je per maand 100 euro kwijt aan cosmetica voor je haar bij ze.
Mijn tweede haarwerk was van Haar Tendens. Zelfde product als bij K33. Maar de mensen zijn wat minder commercieel. Mijn derde haarwerk was van Theo Zantman. Slechte service en nog slechtere haarwerk. Erg dik. Mijn vierde was van Allround haarwerken. Goede service, maar onervaren personeel, slechte kappers en het haarwerk was het slechtste uit mijn haarwerk periode.
En sinds een kleine jaartje Hairplus. En dit bevalt mij nog steeds. Met name omdat ik zelf heel veel mag inbrengen. Ik bestel iedere keer weer een nieuw ontwerp. Mijn haarlijn, haardikte en soms ook de kleur, bepaal ik allemaal zelf. Ik heb daar een te gekke kapper en de mensen zijn heel aardig. Klinkt als reclame maar ik ben echt tevreden.
Ringetjes heb ik nooit gehad. Lijkt me ook niks. Als je door je haar strijkt voel je die ringen dan niet zitten. Als ik in een cafe vroeger toen ik vrijgezel was (mijn vriendin leest dit ook mee!!) een meid versierde en die mee nam naar huis. Had ze niet in de gaten dat ik een haarwerk droeg. Er zijn enkele bij geweest die als een beest aan mijn haar trokken. Maar In The Heat Of Fire doe je er niks aan. Nooit dat een dame tegen me zei, wat voel ik nou. Ten minste niet op mijn hoofd :))
Kijk 100% tevreden ben ik alleen als mijn eigen haar terug komt. Dat gebeurd de komende 10 jaar niet dus dan maar het beste van maken.

Met mijn huidige haarwerk ben ik erg tevreden. Maar 100% tevreden met een haarwerk, bestaat niet!!

Wat belangrijk is dat je laat weten wat je wilt hebben en wat niet. Als iets niet lekker of goed zit. Dan moet je dit kenbaar maken. Ik weet nog wat ik zelf op papier mijn haarlijn tekende en zo naar de specialist ging. Als ze niet konden leveren hoe ik het wilde hebben dan ging ik naar een andere. Echt waar, als je er niet over praat met de specialisten kom je alleen maar gefrustreerd thuis. Je betaald er veel geld voor. Zeg nou eerlijk, de specialisten verdienen 300% aan hun product. Dan mag je toch zelf bepalen hoe je het wilt hebben.
Mijn manier van haarwerk dragen past het beste voor mij. Dit is voor iedereen anders. De ene kan er makkelijk 3 weken mee rondlopen en ik niet. Ik vind het heerlijk als ik op een vrijdagavond even zonder haarwerk op mijn hoofd zit. Lekker fris en goed voor je hoofd. Met lijm kan dit allemaal niet.

Voor medihair maakt het de kapper niks uit of je 2 keer of 5 keer in de maand terugkomt. Het is namelijk in de prijs inbegrepen.
Ik vind het gewoon fijner en schoner om er niet lang mee te lopen.

Omdat ik nu met een gebroken been thuis zit, heb ik zelfs bijna1.5 maand geen haarwerk op. Heeeerlijk. Als ik naar buiten gaat doe ik een petje op. Ik ga maar 1 keer in de week naar buiten dus maakt niet zoveel uit.
Intussen zijn er 4 nieuwe haarwerken voor me besteld. Twee zoals ik ze wilt hebben en twee zoals mijn kapper ze wilt hebben. Hij wil iets nieuws bij me uitproberen. Ik ben benieuwd. Kijk, je moet altijd open staan voor iets nieuws. Misschien bevalt het je wel. Je komt er alleen maar erachter als je het hebt geprobeerd.

Ik wens je een fijne weekend.

Groetjes,
mmmboyyy

the searcher
13 mei 2003, 17:05
Bedankt voor je verhaal MMMmboy,

Als ik het goed begrijp heb jij direct vanaf het begin (dus ook bij die andere haarwerkspecialiseten) gebruik gemaakt van natural frontsytemen. Heb jij daarbij rondom ook altijd met tape gewerkt dan?

Verder vind ik het erg kanap dat jij zo vrijelijk met je kappers bij hairplus kunt praten over de dikte etc. Dat ken ik helemaal niet. Ik ben alleen maar gewend: Bestellen en kww (Kijken wat het wordt). Wat betreft individuele inbreng ben ik in ieder geval niets gewend, want ik draag eigenlijk nog altijd een haarwerk op ringetjes met een kruin naar voren.

Als ik jou zo lees is dit niet meer nodig, maar ik blijf twijfelen over het werk dat ik er mee krijg. De lijmkwestie bij die frontjes hoop ik nooit meer mee te maken. Wat een stress zeg....

Maar zoals jij praat over die doorzichtige tape (om de week verwisselen) dan klinkt het allemaal wel te doen. Want om nu een keer in de veertien dagen tweehonderd km naar A'dam te knappen, lijkt mij niet te combineren met werk etc. Afgezien van de kosten. Eens in de vier weken is wat mij betreft het maximum.
Jij zegt dat dit met medihair (op tape) goed te doen is?

Hoe lang ben jij effectief bezig met het verwisselen van je haarwerk? Kun je de stappen beschrijven die je moet ondergaan? Ben hier erg benieuwd naar.

Hoe heet die kapper waar jij altijd naar toe gaat? Zou hij voor mij niet een adviesgesprek kunnen regelen (alhoewel Rotterdam wel erg ver weg is.....)?

Geinig dat je vriendin ook meeleest. Mijn vriendin is wel van mijn haarwerk op de hoogte. Heb het haar na zeven maand zelf verteld. Zij heeft er zelf niet zo heel erg veel problemen mee, maar is wel bang dat anderen het zien. Dat ben ik ook heel erg en dat is tevens het gevolg van de kwaliteit/zichtbaarheid van mijn huidige haarwerk. Ik wil gewoon een meer onzichtbaar haarwerk, want wees eens eerlijk: Heb jij niet dat je regelmatig mensen ziet lopen met een haarwerk? Hoe kijk jij overigens aan tegen andere klanten met medihair (bijvoorbeeld in de wachtkamer)? Is het voor jou moeilijk om bij hen te detecteren of zij een haarwerk dragen? (als kenner kun je dit meestal al van 100 meter afstand zien). Mogelijk komt dit omdat je alleen de slechte haarwerken daadwerkelijk ziet.....

Hoe kijkt jou vriendin aan tegen het feit dat jij een haarwerkdrager bent?

Je ziet weer meer vragen. Maar ik hoop dat je weer zo'n goed antwoord voor me hebt.....

Groet the searcher

mmmboyyy
13 mei 2003, 22:30
Hallo dan,

Hier is je one legged haar adviseur weer. Eerst de stappen voor het verwijderen van mijn haarwerk.

1- Ik besproei met een plantenspuit, gevult met de remover mijn plakranden nat.

2- ik laat dit 5 minuten inwerken.

3- ik trek heel licht aan de achterkant van mijn haarwerk. Als dit zonder enige kracht loslaat, trek ik het langzaam los. Zo niet, dan besproei ik nog een keer met de remover. Nu hoef ik maar een seconde of 30 te wachten en het haarwerk laat los.

4-Losse haarwerk bekijk ik of er nog tape resten aan zitten. Meestal niet, maar komt weleens voor dat er her en der een klein puntje plak aan zit. Dit besproei ik weer op de hand en met de achterkant van mijn kam schraap ik het zo los.

5-ik laat de wasbak vollopen met lauw water. Ik dompel mijn haarwerk hierin en doe er wat shampoo bij

6-na 10 minuten spoel ik mijn haarwerk en was het op de hand nog een keer met de shampoo. Vervolgens een creme spoeling erdoorheen en een minuut laat ik het inwerken. Hierna spoel ik mijn haarwerk en pers het tussen een droge handdoek.

7-ik fohn de plakrand droog, meestal 1 minuut werk en plak de randen met de tape.

8-ik was mijn hoofd, en scheer eventueel de stoppels weg.

9- ik plaats de haarwerk met de punt van de voorkant op mijn hoofd en trek het zo langzaam door naar achteren. Kijk met een dubbele spiegel of de achterkant recht zit. Zo niet, trek ik het eraf en zet het er recht op. Dit kan makkelijk 3keer herhaalt worden zonder er nieuwe tape er op aan te brengen.

10-nu druk ik het haarwerk goed aan en doe er lekker scheut wetlook gel erin en kan het naar achteren. Daarna met de vingers wat modelleren.



Deze 10 stappen kost me 30 minuten. 1 keer in de week doe ik ipv creme spoeling een haarmasker in. Maakt het haar weer lekker zacht en veerkrachtig.

Wat mijn vriendin betreft. Nadat ik een halfjaar relatie met haar had, heb ik haar over mijn haar verteld. Ze was verbaasd en schrok wel een beetje. Maar het maakte haar niks uit. Ik heb zelfs een keer mijn hoofd helemaal kaalgeschoren om te kijken of het wat voor mij was. Zij vond dat erg leuk maar ik niet.
Ik draag een haarwerk voor mijzelf. Mijn vriendin vind mij helemaal kaal geschoren erg sexy. Maar ik doe dit niet voor haar. Het geeft mijn zelfvertouwen een enorme boost. Ik ben zelfverzekerder en voel me erg happy. Mijn schoonfamilie weet dit niet.

In de wachtkamer kom ik zelden andere klanten tegen. De enkele keren als ik iemand zie zitten, vraag ik me af of ze een haarwerk hebben of een haartransplantatie. Want ze doen daar ook haartransplantatie. Dus ik kan het niet zien.
Mijn kapper heet Rick. Hij is echt een trendy mafketel en je kan het zo gek maken als dat je zelf wilt. Dat vind hij alleen maar leuk. Zo heb ik blonde highlights gehad, spykes, gordijn model noem maar op. Als het aan hem ligt loop ik met paars haar. :))
Als ik een model in gedachten heb, bespreek ik dit met hem. Daarna rommelt hij met wat proef haarwerken om te zien of dit mogelijk is. Hij is zelfs naar het ziekenhuis gekomen om mij op de invalide w.c. van mijn haarwerk te wisselen en te knippen. Zo gek is hij.

Lijm is echt stress werk. Ik vond het niks, al die lijm resten die blijven plakken. Nee doe ik nooit meer.
Ik heb er halfuur werk aan elke week, maar dat vind ik niet erg voor het resultaat wat ik heb.
Mijn advies aan jouw is neem eens een proef haarwerk. Je krijgt een medihair haarwerk voor 3 maanden. Als het je niet bevalt betaal je niks. Bevalt het je dan kan je nog altijd een beslissing nemen. Je kan je huidige haarwerk niet vergelijken met medihair. Je moet het zelf een keer gezien hebben.
Ik denk dat iik zo een beetje al je vragen hebt beandwoord.

Groetjes,
mmmboyyy

the searcher
14 mei 2003, 09:05
Beste mmmmmboy,

Je hebt inderdaad zo'n beetje al mijn vragen beantwoord. Ik heb erg veel van je geleerd en kom nu gewoon erg beslagen ten ijs als ik voor een gesprek ga.

Nog een vraagje: Wanneer ik een afspraak maak (ik ga dan denk ik naar Holland hair in A'dam), en ik wil medihair net als jij op tape, hoe kan ik dat dan het beste vragen? Jij geeft aan dat medihair standaard met lijm door de kappers zelf wordt bevestigd voor de periode van zo'n 3 weken, om vervolgens weer door de kapper zelf te worden verwijderd.

De manier waarop jij je haarwerk draagt (zelf vervangen dmv tape), zijn daar nog aanpassingen voor nodig aan het normale concept? Moeten er extra plakranden aan worden gezet of i.d.

Hoe bepaal je de dichtheid van je frontlijn bijvoorbeeld? Zijn daar bepaalde percentages voor?

Ik ga zeker een afspraak maken bij een dealer van medihair. Ik denk dat ik voor Hollandhair ga, maar de aanpak van hairplus spreekt me ook wel aan. R'dam is alleen wel een beetje ver weg. maar stel he, als ik jouw manier van tapen e.d. overneem, is het dan niet mogelijk om eens in de vier weken naar hairplus af te reizen? Dan zou het voor mij wel te doen zijn. Mogelijk ook op zaterdag dan.

Dit zijn echt mijn laatste vragen. Je merkt ik werk langzaam naar een gesprek toe......

Alvast hel erg veel sterkte met je been. Moet je nog lang thuiszitten?

Groet the searcher

mmmboyyy
14 mei 2003, 17:39
Searcher,

De dichtheid van je bezoek naar de specialist is aan jou. Per 4weken op een zaterdag is mogelijk.

Er is geen speciale aanpassing nodig om het haarwerk net als mij te dragen.
Als je naar Holland hair gaat, vraag dan of ze even naar hairplus willen bellen om Rick mijn kapper te vragen welke tape en bevestiging ik gebruik. Ze mogen aan Rick informatie over het haarwerk van Michael vragen. Ik zal Rick even op de hoogte brengen dan komt het wel goed.
Je moet wel goed aangeven hoe je het liefst je haarwerk wilt hebben. Dik of doorschijnend. Ik mijn haarwerk voor 70 % laten knopen. Neem geen 100% knoping deze is erg dik. Je moet wel je hoofdhuid kunnen zien. Dat is het mooiste effect. En let op dat ze wel maatwerk haarwerk leveren. Deze duurt 8 weken. Als ze een haarwerk hebben die binnen 2 weken leverbaar is, is het geen maatwerk!!!!!

Ik zal nog wel een halfjaartje thuis moeten zitten. Heb gisteren gehoord dat ik over 4 weken weer geopereerd moet worden. Schiet niet op dus.
Zie de foto van mijn been. Niet schrikken.

Groetjes,
Michael

the searcher
16 mei 2003, 11:22
AAAAAAAAAArgh,

Wat ziet je been eruit!! Wat is er in hemelsnaam mee gebeurd? Heb je een autoongeluk gehad of zo?

Ik ga in ieder geval een afspraak plannen met medihair. Wegens priveomstandigheden kan dit nog even duren. Maar ik ga het zeker doen.

Heeeeeeeel erg bedankt dat je mij heb willen voorzien van zoveel informatie. Bedankt ook voor je openheid. Dit helpt echt heel erg veel.

Heel veel sterkte met je been....... Ik hoop dat de operatie bedoeld is om de pinnen uit het been te halen.

Groet the searcher.

couvre
26 mei 2003, 23:41
Hi Mmmmmmboy,

Ik ben eigenlijk erg benieuwd of jouw haarwerk er ooit is afgewaaid of per ongeluk is afgestoten. Mischien is dit een hele rare vraag voor je, maar is dit ooit gebeurd. Ook vraag ik me af of je bepaalde sporten kunt beoefenen met zo'n haarwerk. Ik voetbal namelijk en moet af en toe behoorlijk harde ballen koppen. Blijft een haarwerk dan zitten?

Ik hoop dat je snel antwoord,

Groeten Mark

mmmboyyy
3 juni 2003, 14:16
Beste Couvre,

Haarwerk afwaaien??? Bepaalde sporten beofenen. ????
Ik ben inderdaad beperkt met bepaalde sporten. Voor mij is dat Turnen. Heeft niks met mijn haarwerk te maken, ik ben gewoon niet lenig genoeg:)

Ik heb nog nooit meegemaakt dat mijn haarwerk eraf is gewaaid. Ik denk niemand hier. Dat zie je alleen in films. Ik zwem, draag een motor helm, en rijdt regelmatig in een cabrio met de kap open.
Heb zelfs gehad dat de dames in een wilde bui tijdens de sex aan mijn haar begonnen te trekken. Het is al niet makkelijk om zelf het haarwerk zomaar eraf te krijgen laat staan de wind of je wilde buurvrouw.
Je kan alle sporten beofenen en het zal niet afwaaien. Je raakt eerder je kunstgebit kwijt dan je haarwerk!!!!

Groetjes,
mmmboyyy

couvre
8 juni 2003, 17:53
Hi Mmmmmmboy,

Nog bedankt voor je leuke reactie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken bij het sporten. Nu had ik nog een vraag: Ik heb in een vorige thread gelezen dat je ongeveer 180 euro per maand betaald. Hoe gaat dit in z'n werk? Moet je het volle pond uit eigen zak betalen of vergoed je verzekering een gedeelte (ZFW)

Ik hoor het graag van je

Bij voorbaat dank,

Mark

mmmboyyy
11 juni 2003, 02:00
Hallo Mark,

Ik heb nooit een cent van de verzekering ontvangen. Puur omdat ik te laks ben om achter dit soort dingen aan te gaan. Ik heb nooit bij de verzekering een rekening geprobeerd te claimen. Ik zou het niet weten. Ik denk dat je het beste een nieuwe forum over dit onderwerp kan starten.

Groet,
mmmboyyy