PDA

View Full Version : Petje of haarwerk?


Anjo
7 mei 2003, 00:14
Het is verschrikkelijk. Met de weken vallen al mijn haren uit. Het gaat zo hard dat ik nu alweer een maand permanent met een petje of piratendoekje op loop. Het ging echt hartstikke goed, voelde me best wel sterk, maar nu durf ik bijna de rest van mijn haar niet meer te wassen omdat ik dan zoveel haren in het putje zie of mijn borstel supervol zit (en later de prullebak). Ik wil zo graag van de zomer in de zee zwemmen.

Eigenlijk ben ik gewoon bang voor een pruik. Meer voor de reacties, want iedereen ziet aan me dat het superslecht met mijn haar gaat. Dan wordt er weer gevraagd of het slecht met mij gaat. Nee, natuurlijk niet, ik heb geen chemokuur achter de rug. Ik wil zo graag mijn eerste haarwerk uitstellen en eigenlijk weet ik niet eens waarom. Stom he? Ik voel me gewoon een bangerik, en blijf hopen dat mijn haar terugkomt, maar zoals het er nu uitziet is dat eigenlijk onmogelijk. Ik ben benieuwd hoe anderen een beslissing hebben genomen en of bij iedereen het verloop zo snel gaat.

Anjo

dharma
9 mei 2003, 21:54
Hoi Anjo,
Ik herken heel veel van wat je schrijft. Ik heb het afgelopen jaar alleen maar met sjaaltjes gelopen. Ik was het zo zat, al die blikken van mensen en inderdaad bezorgde vragen over mijn gezondheid. Maar die sjaaltjes, dat was ook niet alles. Ik zag er gigantisch tegenop om aan de pruik te gaan. Ik had namelijk in het verre verleden twee maal slechte ervaringen met haarwerken die en gigantisch duur waren en totaal niet bij me pasten. Ik was ook heel bang dat ik mezelf niet meer zou zijn als ik een pruik op had. Toch de knoop doorgehakt. Wie niet waagt die niet wint, zo gezegd. Ben voor synthetisch gegaan en heb nu twee synthetische monofilament pruiken. Mijn omgeving reageerde onverdeeld positief. Echt ongelooflijk, ik kreeg van iedereen complimenten. En het was voor mij een hele stap, want doordat het verschil met vroeger zo groot was, wist iedereen dat ik een pruik droeg. Maar de reacties waren echt fantastisch. Alleen ik zelf ben nog verre van tevreden met mijn haarwerken. Hoewel ze redelijk natuurlijk lijken, vind ik er nog veel te veel haar op zitten en is het model niet helemaal "ik". Ook met de bevestiging zit ik nog te hannesen en ik ben nog steeds aan het rondkijken op internet voor het juiste model. Maar ik heb absoluut geen spijt van mijn beslissing. Ik voel me veel zelfverzekerder op straat. Heb ook het idee dat ik met meer respect wordt behandeld. Heeft natuurlijk allemaal met uitstraling te maken.
Ik wens je succes met je keus.
Als je vragen heb kan je me altijd mailen.
Dharma

Marloes
12 mei 2003, 12:11
Ik heb de beslissing om een haarwerk (eerst een gedeeltelijk) te nemen heel snel genomen, eigenlijk nog voor er goed en wel iets aan de hand was en heb hier nooit spijt van gehad.

Wel wat dharma ook zegt dat er veel haar op je pruik zit, maar dat kun je wat laten uitdunnen en naarmate je hem langer hebt wordt het ook dunner ivm met borstelen en er vallen ook weleens gewoon haren uit.

Ik ben nu helemaal kaal maar daar heeft mijn omgeving nooit iets van gemerkt en daar ben ik wel heel blij om.

En als het je niet bevalt kun je je pruik ook altijd weer afzetten he. De keuzes liggen altijd gewoon bij jou.

Succes

Marloes

Anjo
13 mei 2003, 22:57
Bedankt voor jullie reacties. Al twijfel ik natuurlijk nog steeds, ik wil het echt graag uitstellen tot na de zomer. Ik heb nog een lange (doch dunne) staart. Bij een pruik moet die er waarschijnlijk af. Nu komt er dus nog haar onder petjes, doekjes uit en dat staat nog leuk, maar als ik het eraf scheer blijft er natuurlijk niks over en is het zo kaal dat ik dan misschien nooit meer mijn pruik af durf te zetten. Stom he? Wat een twijfelaar.

Dharma, zet jij je pruik nu ook nog wel eens af? Dat je het afwisselt met petjes enzo? Ben jij al je haren verloren?

Marloes, ik heb je foto gezien. Allereerst vind ik het lef hebben en ten tweede vind ik het prachtig staan.

Groetjes,

Anjo

Marloes
15 mei 2003, 08:48
Hoi,

Dank je voor het compliment heb ondertussen alweer een andere die er even goed uitziet.

Terugkomend op de petjes: ik ben helemaal kaal maar als ik ga sporten doe ik een doekje met een petje op mijn hoofd want dat vind ik prettiger dan met mijn pruik te sporten, dan ben altijd bang dat ie af waait of zo iets. en met het doekje/petje heb ik daar geen last van en kan ik mij helemaal geven

ook zwemmen doe ik zonder pruik met een doekje om mijn hoofd.

Mensen kijken dan wel maar als ze het echt willen weten dan vragen ze er wel naar en dan kun je gewoon vertellen hoe het zit. Bij mij op de hockey weet denk ik iedereen het ondertussen wel. ik heb het destijds mijn hele team gewoon verteld, vandaar.

groetjes
Marloes

dharma
16 mei 2003, 21:49
Hoi Anjo,
Ik ben zelf nog een beetje aan het experimenteren met mijn pruik. Het hem nu pas 2 maanden. Vanaf het moment dat ik uit de pruikenwinkel kwam met de pruik op mijn hoofd, heb ik mij niet meer in het openbaar zonder pruik vertoont. Thuis doe ik hem meestal wel af, want dat voelt beter, maar ik doe dan wel een sjaaltje om, want mensen kunnen bij ons door het raam naar binnen kijken en anders voel ik me niet op mijn gemak (ik heb nog wel haar, maar het is gemilimeterd en er komt hoofdhuid doorheen). Als er bezoek ik doe ik de pruik altijd op. Vandaag was er een vriendje van mijn vijfjarig zoontje op bezoek, de hele middag en hij bleef pannekoeken eten. Omdat ik het niet aandurfde om met mijn prijzige haarwerk pannekoeken te gaan bakken, heb ik hem af gezet en een sjaaltje om gedaan. Ik geloof dat het jongetje niks in de gaten had. Soms bellen er ook wel buurkinderen aan, de glazenwassers of collectanten en zien mij dan met sjaaltje. Ik voel me dan een beetje opgelaten, maar tot nu toe heeft niemand vreemd gereageerd. Het is allemaal nog een beetje onwennig, nu komt de vakantie eraan en ik twijfel nog of het pruik of sjaaltje gaat worden. Ben er nog niet uit.
Dharma

Anjo
21 mei 2003, 22:24
Wel fijn om te lezen hoe je dat nu allemaal doet, Dharma. Ik voel me op dit moment gewoon niet zo lekker bij alles. Ronduit slecht gewoon. Ik zou het zo graag ff van me af willen zetten, maar ik zit in een dip. Gisteren die aardige dame van de haarwerkwinkel gebeld, begon meteen te janken, terwijl ik normaal zo nuchter ben. Dus een afspraak gemaakt voor maandagavond, om toch mijn eerste pruik aan te schaffen. Ze gaat kijken wat ze kan doen om mijn (dunne) staart te behouden. Ik zie het wel.

Leuk om te lezen van dat pannenkoekenbakken. Ik heb ook een zoontje van vijf. Hij praat niet eens over mijn kale koppie. Doet alsof het er gewoon bijhoort. Dat heb je met die kleine kinderen.
Lekker makkelijk. Waren grote mensen ook maar zo.

Groet,

Anjo

jose
22 mei 2003, 09:51
Leuk dat kleine kinderen zo reageren!

Ik heb twee kinderen, een dochter van 13 en een zoon van 11.

TOen ik vanmorgen bij het haarwassen weer een berg haren verloren had, vertelde ik tegen de kinderen dat ik me nu echt ga verdiepen in een haarwerk, omdat ik geen typ ben voor sjaaltjes, en als de dag komt dat ik het met vastdoen en een berg toppik niet meer kan verbergen, ik meteen een haarwerk wil hebben.
Dus ik wil vast gaan rondkijken.

De kinderen weten natuurlijk al 6 jaar van mijn probleem, en mijn dochter van 13 dus, zegt steeds leuk mam, ik wil wel met je mee gaan hoor. (terwijl zij een gruwelijk puber is), maar mijn zoon van 11 dook vanmorgen direkt huilend terug onder de dekens, omdat hij absoluut niet kan accepteren als ik over een pruik praat.

Zijn er mensen met ervaring hiermee, ik bedoel, als je eenmaal een haarwerk draagt, hoe reageren de kinderen dan?

Groetjes, en bedankt voor antwoord,

JOSE

dharma
22 mei 2003, 21:09
Hoi Jose,
Over kinderen gesproken, mijn zoontje van vijf is heel lief, hij accepteert me zoals ik ben en voor hem is eigenlijk niks nog gek, want hij heeft zoveel nieuwe ervaringen dat mamma met een pruik gewoon een van die nieuwe ervaringen is. Toen ik de pruik net had zei hij wel dat hij me mooier vindt zonder pruik, en dat vertederde me helemaal. Ach, voor kinderen moeten mamma's gewoon zijn zoals ze altijd zijn, met of zonder haar. Maar nu is hij inmiddels wel gewend, af en toe moet ik oppassen, zeker in het openbaar dat hij niet te ruw over mijn hoofd aait (ik verdenk hem ervan dat hij het soms expres doet, want het is een kwajongen!). Veel van zijn vriendjes en de kinderen uit de klas en de buurt hebben me gevraagd of ik een pruik op had toen ik net de pruik had, maar ik vond dat eigenlijk alleen maar prettig dat ze er zo eerlijk over waren en dat was ik ook, want het verschil met eerst is te groot om net te doen alsof het mijn eigen haar is. Maar nu, ruim twee maanden later, zeggen de kinderen er niks meer over, ze zijn eraan gewend en accepteren me nu zoals ik er nu uit zie.
Kinderen gaan heel makkelijk met dat soort dingen om. Volwassenen, zeker wat oudere mensen, zijn veel terughoudender. Een paar hele goede kenissen van mij kwamen op bezoek en zeiden niks van mijn haar. Op een moment vroeg ik aan de vrouw, toen de man naar de keuken was of ze niks aan mij hadden gezien (ik dacht, misschien zijn hun ogen niet zo goed meer, ze zijn al in de 70). Ze zei: natuurlijk wel, maar ze wist niet of ik het vervelend zou vinden als ze er over zou beginnen. Tjsa, dan heb ik toch liever de eerlijkheid van kindern. Misschien nog liever een haarwerk dat zo dun is dat echt niemand ook maar het geringste vermoeden heeft dat ik een pruik draag, maar of dat mogelijk (en betaalbaar) is, dat moet ik nog uitzoeken.
Dharma

yvonne
22 mei 2003, 21:56
Hallo Anjo,
Zo heel af en to kijkmik op het forum en nu zie ik jouw berichtje en daar wil ik toch even op reageren.
Ik heb al 4 jaar AA en ook al 4 jaar een pruik. De pruik heeft een jaar bij mij in mijn slaapkamer gestaan voordat ik de stap waagde hem op te zetten want dat was toch wel zeer definitief.
Nu zijn we 4 jaar en 3 pruiken verder en echt het went
Nu ben ik in de gelukkige omstandigheid dat mijn haar weer groeit dus met een beetje geluk kan ik van de zomer pruikloos naar het zwembad, zwemmen met pruik kan gewoon, ik heb een synthetische misschien vandaar, maar ik weet nog hoe het voelde toen ik voor het eerst aan de pruik moest...
Ik wens je heel veel sterkte
Groetjes : yvonne

Anjo
24 mei 2003, 22:18
Bedankt voor je lieve reactie. Het is zover. Ik ga maandag echt terug naar de zaak waar ik een leuke pruik heb gevonden. Ik wil alleen perse mijn staartje nog behouden en ze gaat kijken of dat kan. Dan kan ik de pruik alvast bestellen, maar nog even in de kast houden... Eigenlijk wil ik wachten tot na onze vakantie, dan heb ik het zwemmen gehad, maar diep in mijn hart is het gewoon een zwak excuus. Ik ben nu gewoon bang dat ik moet janken als ik allemaal reacties krijg. Ik was en voelde me zo sterk, maar nu, weer een stapje verder, wordt het gewoon weer erg emotioneel en rommelt het van binnen... Ik weet zeker dat het straks allemaal mee zal vallen, maar ik zou gewoon graag willen dat ik nu, op dit moment een half jaar verder was..

Heb jij trouwens gezwommen, ook onder water, glijbanen enzo met je pruik? Ik heb ook twee kindertjes en ga naar zee, zwembad vakantie dus begrijp je dat ik mijn pruik niet droog kan houden.

Wat fantastisch voor je, Yvonne, dat je haar weer terugkomt! Wat zal dat een lekker gevoel zijn. Kom ik natuurlijk toch met de vraag: wat heb je daarvoor gedaan? Tips? Of is het gewoon moeder natuur?

Groetjes,

Anjo

jose
27 mei 2003, 14:18
Mag ik vragen wat jullie voor een haarprobleem hebben, ik bedoel natuurlijk androgenetica of areate.

Ik heb zelf konstant verdeelde uitval, slik al een tijd hormonen, maar waarschijnlijk is het bij mij stress.
Je weet wel, de bekende cirkel.

Ik heb me wel voorgenomen, zelfs een afspraak gemaakt bij een pruikenwinkel, om eens alles waarover ik hier lees in het echt te zien. Ik weet niet of ik al wil passen, dat beslis ik wel als ik over 2 weken daar ben.

Maar ik ben dus gewoon benieuwd of jullie b.v. kale plekken hebben, of ook gewoon hele dunne en weinig haren.

Fijn als je antwoord wil geven.



Groetjes,
JOSE

Anjo
27 mei 2003, 23:22
Natuurlijk mag je alles vragen! Ik heb areate, maar nu geen plekjes meer maar sinds een paar maanden bijna helemaal kaal, op mijn beroemde, steeds dunner wordende staart na. Het ziet er naar uit dat ik al mijn haren verlies en er niets meer overblijft.

Gelukkig heb ik de rest van mijn lichaamshaar nog wel. Wel maf, toen ik pas bij de schoonheidsspecialiste mijn wenkbrauwen liet epileren.

Ik had een verschrikkelijke dikke bos haar, maar de haarbanden moesten steeds breder worden en sinds twee maanden loop ik continue met petjes en piratendoekjes. Die staan me trouwens erg leuk met zo'n staartje eronder. Maar het gaat nu zo snel, dat ik toch al enige tijd op zoek ben naar een pruik. En gister heb ik hem besteld. Yes. Tranen, maar weer een stap verder.

Woon je in de buurt? Dan kan ik je misschien wat adressen, tips enzo geven. Ik hoor het wel.

En trouwens, stress is leuk en makkelijk gezegd maar ik geloof niet dat door stress mijn haar is uitgevallen, want dan had ik al veel eerder volledig kaal moeten zijn!

Groetjes,

Anjo

jose
28 mei 2003, 09:26
Fijn voor je dat je een pruik hebt kunnen vinden.
Kan je staart blijven zitten, want ik begrijp dat je dat graag wil.

En wat voor pruik heb je gekozen?


Ik woon in Zuid-Oost Brabant, en ga dus binnenkort kijken bij een bedrijf in Eindhoven.
Ik wil misschien ook nog gaan kijken bij Haarhoeve, maar ik heb daar een paar mindere berichtjes over gelezen, i.v.m. gratis kuur tegen haaruitval enzo, dat ik daar dan meteen weer een beetje huiverig van wordt.
Maar misschien moet ik ook daar maar eens gaan kijken.

In ieder geval vindt ik alle tips natuurlijk welkom.



Groetjes en succes met je haarwerk, ik hoop van harte dat je er super tevreden over zal worden.

JOSE

Anjo
1 juni 2003, 15:49
Nee, mijn staart moet onder mijn pruik want ik krijg een kort (punkie) koppie, maar als ik ga zwemmen of sporten kan ik mijn piratendoekje op zetten en komt mijn eigen (voor zolang het duurt) er nog leuk onder uit.

Ik woon in de omgeving van Rotterdam. Ik heb hier verschillende zaken afgelopen en veel pruiken gepast en, jawel, op video gezet. Dan kon ik thuis, in alle rust nog eens kijken of het echt wat was! Echt fijn!

Ik koop mijn pruik nu bij een kleine zaak, ik wist de kleur niet precies, maar zij maakt nu, van mijn gekozen model, drie pruiken elk met een andere kleur. Dus straks kan ik de mooiste kleur uitkiezen. Mijn staart gaat er dan straks nog onder, maar alles valt zo snel uit dat ik denk dat ik binnenkort geeneens meer een staart heb. Ook dan past ze mijn pruik weer aan. Fijn dus. Ik ben echt benieuwd wat het gaat worden. Ik weet dus niets van de Haarhoeve enzo. Laat je in ieder geval goed informeren.

Groetjes,

Anjo

astrid
2 juni 2003, 14:50
Hoi Anjo,

Ik heb een en ander vluchtig gelezen en begrijp dat je je haar wilt behouden onder je pruik. Nou dat kan hoor! Want ik heb het ook. Ik heb half lang haar en maak het vast onder mijn haarwerk, je ziet er niks van. Ik vind het heel erg voor je dat je bijna helemaal geen haar meer hebt, maar ik hoop dat je de moed kunt vinden om ermee om te gaan. Je hebt gelukkig een hoop lotgenoten met wie je veel kunt delen. Ik draag een haarwerk met een monofilament top en trensen (of trenzen), ik maak hem vast met schuif - en klikspeldjes. Zwemmen ofzo doe ik er niet mee, dat gaat niet.
Nou ik hoop dat je hier iets aan hebt, laat je in ieder geval niet vertellen dat je je eigen haar er niet onder kunt dragen, want dat kan dus wel.
Veel sterkte,

Astrid