PDA

View Full Version : Depressie door haaruitval: hoe ga je daarmee om?


Francis
13 mei 2003, 19:47
Ik volg sedert een tijdje dit forum en vandaag vond ik het toch wel even tijd om me actief lid te maken. De reden hiervoor is dat ik me vandaag weer bijzonder depressief voel omwille van mijn haaruitval-problemen en dat ik eigenlijk op één of andere manier wel wat troost en steun kon gebruiken...

Ik vroeg me in feite wel af of jullie dat gevoel kennen om echt compleet depressief te zijn door je haaruitval... zo depressief dat je geen zin meer hebt in het leven en nog iets leuks te ondernemen. Om het even kort te schetsen... ik ben mijn haar beginnen te verliezen rond mijn 18de en heb ondertussen 2 haartransplantaties laten doen. Alhoewel dat deze op zich (technisch gezien dan) wel mooi gelukt zijn, ben ik er toch niet echt tevreden mee. De getransplanteerde zone staat nog steeds vrij dunnetjes en de getransplanteerde haren gedragen zich niet echt als normaal haar (eerder stug en moeilijk in model te brengen).
Daarbij komt dan nog eens dat mijn haar verder aan het uitvallen is en nu ook het kruintje bijna volledig kaal is. Hiervoor neem ik dan weer finasteride, maar ik ondervind toch wel wat bijwerkingen (minder sterke erecties, lichte borstvorming,...), zodat ik liever met het gebruik ervan zou willen stoppen.

Dat alles tesamen maakt me zo lusteloos en depressief, dat ik het echt niet meer zie zitten. Sporten, buiten komen in de wind/regen, enz... probeer ik zoveel mogelijk te vermijden, want dan weet ik dat mijn (gertransplanteerde) haar er belachelijk uitziet. Vrouwen/meisje blijven volledig uit, volgens mij volledig te wijten aan mijn "vreemde" hoofd (ik denk niet dat ik zo'n slecht karakter heb, dus waarom wijzen vrouwen mij dan steeds af?).

Ik vroeg me af of jullie dit gevoel kennen en ook constant schrik hebben wat er in de toekomst gaat gebeuren (nog meer kaal, nog meer bijwerkingen van produkten, enz...). Ik hoop maar dat Dr. Gho zeer snel zijn hair-multiplication commercieel maakt, want dat zal -vrees ik- de enigste oplossing zijn...

couvre
15 mei 2003, 21:40
Hi Francis,

Ik heb jouw verhaal gelezen en vind het erg rot voor je. Vooral omdat je er al 2 transplantaties op hebt zitten en nog steeds niet bent verholpen van je probleem. Ikzelf ben ook dagelijks met mijn haarprobleem bezig. De ene dag meer dan de andere maar het haalt op zich je hele leven overhoop. Je moet bij alles wat je wilt gaan doen nadenken of het wel verstandig is, want het kan elk moment gaan waaien, regenen enz. Wat betreft finasteride heb ik ook soorgelijke problemen. Mijn erecties ervaar ik minder sterk en stopt het bij mij alleen de haaruitval. Verder voel je je ook minder zelfverzekerd als je bijvoorbeeld uitgaat of in gezelschap bent van vrouwen, want je hebt constant het idee dat ze naar je haren kijken. Nou ik kan hier nog wel uren over de nadelen die haaruitval met zich meebrengt doorgaan. Ik hoop dat jij iets aan mijn verhaal hebt en weet dat je niet de enige bent. Mischien dat dat een beetje troostend voor je is.

Ik had eigenlijk nog wel een vraagje aan jou aangezien ik ook een transplantatie wil gaan doen. Bij welke kliniek heb jij je laten behandelen?


Groeten Mark

Francis
16 mei 2003, 18:02
Laser Aesthetic - op zich misschien wel mooi gedaan, maar dus zoals eerder aangehaald niet echt hetgeen wat ik verwacht had.

Je moet bij alles wat je wilt gaan doen nadenken of het wel verstandig is, want het kan elk moment gaan waaien, regenen enz.

Dat is inderdaad zo... vergeet echter niet dat als je een haartransplantatie hebt laten doen, dat effect nog groter kan worden. Getransplanteerde haren zijn nog nét iets anders als gewone haren, ook al zijn ze van jezelf - meestal zijn ze iets dikker dan je gewone haren (omdat ze achteraan nog altijd van goede kwaliteit zijn) en als ze dan vooraan komen te staan zijn ze precies iets te grof.


want je hebt constant het idee dat ze naar je haren kijken

Dat gevoel is gelukkig sterk verminderd... misschien toch nog een voordeel van mijn transplantatie. Ik denk, als het goed in model ligt en blijft liggen, de meeste mensen het niet opmerken dat ik een transplantatie ondergaan heb.


Mijn erecties ervaar ik minder sterk en stopt het bij mij alleen de haaruitval

Idem hier... haaruitval stopt (dus da's voor mij wel oké) en dat is nu net ook de reden waarom ik het zo moeilijk vind om volledig met finasteride te stoppen... het is zo een beetje de voor- en nadelen afwegen (en momenteel weet ik echt niet wat ik het beste zou doen).

couvre
16 mei 2003, 19:48
Hi Francis,

Je zegt dat je transplantatie technisch wel goed gelukt is, maar niet hetgene is wat je verwacht had. Ik kan me hierbij niks voorstellen. Kun je mischien een foto van jouw situatie plaatsen. Mischien dat dit voor mij wel heel bevredigend is. Je zou mij hier enorm mee helpen.

Bij voorbaat dank

Mark

Francis
16 mei 2003, 23:48
Dag Mark,

Een foto kan ik echt niet maken, vrees ik. Voor mij blijft dit, zoals voor iedereen hier, nogal een delicate zaak en hierin ben ik dan ook nogal vrij gesteld op mijn privacy...

Wat ik eigenlijk bedoel met het feit dat ik niet echt tevreden ben is eigenlijk het volgende:
- met een haartransplantatie heb je nog altijd weinig, dunnetjes haar - foto's van instituten bedriegen enorm (ik heb zelfs foto's van mijzelf waarop ik er uitzie als Gerard Joling, terwijl ik zeker en vast niet zo veel haar heb).
- getransplanteerde haren gedragen zich stugger dan je "echt" haar - ze lijken op één of andere manier zich altijd wat te gedragen naar de groeirichting die bepaald is tijdens de operatie. Wanneer je vervolgens in de wind loopt, dan gaat je haar volledig recht opstaan en dan kan soms er vrij zielig uitzien (vind ik -> veel gel gebruiken dus).
- zoals eerder aangehaald, vrij weinig haar -> sporten (zwemmen, en zo) wordt al moeilijker omdat je haar altijd in model moet blijven...

Langs de andere kant denk ik wel dat ik zeker geen slechte transplantaties gehad heb - ik heb verschillende kappers en dermatologen bezocht na mijn behandelingen en die hadden in het begin totaal niet door dat ik iets laten doen had. Die dachten echt allemaal dat ik naar hen kwam omdat ik zogezegd vragen had om mijn dunnerwordende haren...

Ik hoop dat je dit wat kan helpen... als je nog specifieke vragen hebt, laat ze dan maar komen... ik beantwoord ze wel!

Freak out
20 april 2007, 02:02
Hoi allemaal,

Zoals heel veel lotgenoten wil ik hier ook even mijn verhaal doen. :(

Ik ben een 21jarige jongen uit belgie, en sinds 1.5 jaar krijg ik ehct dun en weinig haar, ik lees hier veel over inhammen, maar ik heb dus geen inhammen ofzo... Ik heb alleen dunnerwordend en minder haar boven op me hoofd, geen specifieke kale plekken ofzo. Ik vind dit best ene jonge leeftijd, vroeger had ik veel meer. Wat moet ik nou doen? Ik kan echt aan niets anders meer denken, en ik word er echt depressief aan, ik kijk elke dag 50 keer in de spiegel ofzo.

Nuja hetgene wat ik voorlopig ondernomen heb is de champoo van Vichy gebruiken, en ik heb ook Redken shampoo gekocht (18.5 euro :crybaby: ) voor dunnerwordende haar. Die vichy shampoo gebruik ik nu al bijna 5 maand zonder enig resultaat. Met die redken shampoo ben ik nog maar net begonnen. Ik wil ehct niet kaal worden. En me moeder denkt dat je met pilletjes enzow het probleem niet kan oplossen en dat het alelmaal 'bull-shit' is , dat het dus niet werkt.

Kan iemand me goede raad geven aub...

Ik heb een hele tijd geleden al eens aan me dokter gevraagt wat ik kon doen voor me dunne en weinige haren, en hij zei dat pilletjes toch niet helpen, en dat ik maar gewoon een shampoo moest gaan kopen ofzo. Ik ben opzich geen lelijke jongen geloof k, maar doordat word ik wel lelijk.

Met vele groetjes,
Bart

Hanna
20 april 2007, 02:09
Hallo Bart,

Ik zou je willen adviseren om eerst een afspraak te maken met een dermatoloog. Of dat in jouw geval via een verwijsbriefje van de huisarts moet, weet ik niet. Bel maar een dermatoloog, dan hoor je wel of je een verwijsbriefje nodig hebt.

Succes en groeten,
Hanna

CA.
20 april 2007, 12:04
hey Bart.

Helaas zijn de meeste huisartsen nog niet op de hoogte van de middelen die er tegenwoordig tegen haarverlies bestaan. Hanna's advies om naar een dermatoloog te gaan steun ik.

ik ben zelf eveneens 21, woon in Nijmegen, en ik heb ook niet tot nauwelijks last van inhammen (I think), maar bovenop word het wel minder. Het depressieve gevoel ken ik heel goed, en het is ook begrijpelijk. Maar in veel gevallen is er iets aan te doen. een dermatoloog kan een diagnose stellen, en je geschikte medicatie voorschrijven. dit kunnen pillen zijn, maar ook een topical. het hangt ervan af welke vorm van haarverlies je hebt.

veel succes
Danny

jhmee8
20 april 2007, 13:42
Ik begrijp je verhaal precies, zeker dat van 50 keer per dag in de spiegel kijken, dat heb ik dus precies hetzelfde. Als dit 1 keer opgevallen is ga je telkens als je je haar kamt nog even kijken of het niet minder is geworden. Dat is natuurlijk puur psychisch, maar ik ik herken het meteen, je bent daar telkens mee bezig..


Ik zou zeggen kop op en er is vast iets te vinden. Als je eens rond leest op dit forum krijg je zeker weer hoop, want er zijn toch allerlei middelen blijkt uit de vele reacties hier overal! Succes ermee.

GRtz

Yglodokus
20 april 2007, 14:24
Hoi Bart,

Ik zou acceptatie overwegen!

Ik herken je verhaal van 50 keer in de spiegel kijken, en alleen maar aan haarverlies denken enzo. Dat is niet wat je wilt.

Ikzelf heb ook middeltjes e.d. geprobeerd. Bij mij hielp het niet zoveel. Misschien wel iets hoor, maar het hielp me niet psychisch. Toen heb ik het eens gemillimeterd, en toen werd het steeds korter.

Sindsdien denk ik er niet meer aan. Hou me er niet meer mee bezig. Ik vind het wel tof, zo'n kale kop. Voelt heel uniek. Ik kan lachen om vrienden die lang bezig zijn met een plukje haar voor het uitgaan :)

Dat is mijn verhaal in het kort.

Freak out
20 april 2007, 17:13
Een dermatoloog, moet ik dat zoeken in een hospitaal ofzo...?

Ik ken er niet zoveel van...

Weetje, ik ben nogmaar 21 en het word steeds erger en erger, en zeker sinds een half jaar... Komt dit nou door stress of ik weet niet... Misschien te ongezond leven, ik heb ook al wat gelezen van voedingssuplimenten enzow maar ik weet niet of dat daar effectief een middel tegen is.

Ik denk als k tegen me moeder zeg dat ik naar een dermatoloog wil, dan gaat ze zeiken dat tegen kaalheid niets te doen is enzow denk ik...

Ik wil echt dat het allemaal weer in orde komt, ik ga ook nog graag opstap enzo, en het is leuker als je er zelf ook toch nog een beetje leuk uitziet...

Hanna
20 april 2007, 17:42
Ja, een dermatoloog vind je in het ziekenhuis. Bel gewoon naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Als je 20-21 jaar bent, heb je de toestemming van je moeder niet nodig, lijkt mij.
Ongezond leven en ongezond voedsel zijn natuurlijk nooit goed, maar je hebt eerst een diagnose door een dermatoloog nodig om te weten wat er aan de hand kan zijn.

Freak out
20 april 2007, 17:44
En kost dat veel geld ofzo...?


Misschien moet k maar n afspraak maken zonder dat me moeder t weet

Hanna
20 april 2007, 17:57
Ik denk dat 't je geen geld gaat kosten, mits je normaal verzekerd bent bij een ziektekostenverzekeraar. Als jij vastbesloten bent, zul je je moeder ervan kunnen overtuigen dat jij het noodzakelijk vindt en dat je van plan bent naar een dermatoloog te gaan, ook zonder haar toestemming.

CA.
20 april 2007, 19:00
Bart, mijn ouders weten niet eens dat ik naar een dermatoloog ben geweest, en in mei weer een afspraak heb. Ik weet niet hoe ze er tegenover staan, maar ik had gewoon de moed niet erover te beginnen.

ik weet niet hoe het in België precies zit, maar volgens mij dekt bijna iedere ziketekostenverzekeraar de kosten volledig. hoewel het kan zijn dat je eventuele medicatie zelf zult moeten betalen, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. veel succes in ieder geval.

Yglodokus
20 april 2007, 19:12
Succes ermee!

Ik ben trouwens ook nog maar 20

dfasd
20 april 2007, 23:10
Hoi Bart,

Ik zou acceptatie overwegen!

Ik herken je verhaal van 50 keer in de spiegel kijken, en alleen maar aan haarverlies denken enzo. Dat is niet wat je wilt.

Ikzelf heb ook middeltjes e.d. geprobeerd. Bij mij hielp het niet zoveel. Misschien wel iets hoor, maar het hielp me niet psychisch. Toen heb ik het eens gemillimeterd, en toen werd het steeds korter.

Sindsdien denk ik er niet meer aan. Hou me er niet meer mee bezig. Ik vind het wel tof, zo'n kale kop. Voelt heel uniek. Ik kan lachen om vrienden die lang bezig zijn met een plukje haar voor het uitgaan :)

Dat is mijn verhaal in het kort.

I totally agree ! :cool:

In Belgie kun je volgens mij zonder verwijzing naar een specialist, hangt er alleen vanaf bij wie je ingeschreven staat bij je ziektekostenverzekering. Als je 18+ bent, kun je je eigen verzekering afsluiten.

Mocht het echt niet meer helpen....seroxat, prozac, efexor etc. ;)

Freak out
22 april 2007, 06:53
Hmz jah, ik zal er proberen met me moeder over te spreken.. is niet zo gemakkelijk om over zo'n dingen te spreken vind ik...

Ik ben zonet thuis van t stappen, en er stonden spiegels enzow in de zaal (design noemen ze dat) lol, en euh najah, kijk k vaak in die spiegel, en dan kijk k naar alle andere jongens die er zo'n grote lekkere bos hebben opstaan en dan krijg k echt wel een soort van minderwaardigheidsgevoel najah... :(

Zijn er trouwens mensen die al naar dermatoloog enzo geweest zijn, en die hetzelfde probleem ongeveer als mij hebben en waar het nu weer bij in orde is??? Of toch verbetering ofzo..?

Allemaal bedankt voor de steun trouwens...
Bart

Strider
22 april 2007, 10:46
Post eens een foto van je haarstatus :)

benji
22 april 2007, 12:18
freak out! je denkt toch echt verkeerd hoor!
je moet gewoon denken van.. ik leef maar 1x en geniet er van! niet laten verpesten door dat kut haar!
dat is erg moeilijk ik weet het.. ik kijk ook graag na mensen die echt zon mooie haarbos hebben! stom eigenlijk maarja.. maar zijn ook wel genoeg kalen al :P wat ik ook best leuk vind staan bij de meesten

Ed1
22 april 2007, 15:04
Ik heb het sinds deze week heel kort, gewoon de tondeuse eroverheen! Ik vind het echt een hele goede stap, dat het haar minder word valt plots helemaal niet meer op! Inhammen en eventuele kale plekken natuurlijk wel een klein beetje, maar daar heb ik geen last van (op die inhammen na, maar daar maak ik mij niet druk om!). Ook dagelijks een pilletje vitaminen en een pilletje ijzer, enkele keren in de week de bekende spray en om de week (ligt een beetje eraan..) met rooscure shampoo wassen..

Ik denk dat ik zo doorga en het haar zo in deze status kan behouden tot pakweg m'n 35'ste ofzo, op die leeftijd maakt het niet meer zo uit en wie weet ga ik dan gewoon helemaal kaal :D

Ow, en in tegenstelling tot de meeste hier vermijd ik spiegels juist liever! Vooral in kledingwinkels met hun felle licht, grote spiegels etc..

Logan
22 april 2007, 17:53
Ik heb ook altijd van gebaald vooral als mensen zeggen.
Goh wordt je nu al kaal en dat is idd niet leuk.
Ik heb een tijdje regaine gebruikt en dat werkt wel goed alleen was wel ff 75 euro elke 3maanden. Nu heb ik het glad gemaakt en moet zeggen dat ik er wel het gezicht voor heb. Vrouwtjes vinden het zelf stoer :D
Tis nu alleen om de week met tondeuse erbij :P

Hanna
23 april 2007, 02:15
Zijn er trouwens mensen die al naar dermatoloog enzo geweest zijn, en die hetzelfde probleem ongeveer als mij hebben en waar het nu weer bij in orde is??? Of toch verbetering ofzo..?

Ja Bart, de meesten van ons zijn naar een dermatoloog geweest om zekerheid te krijgen over wat er precies aan de hand is en wat er aan te doen valt.

Maak gewoon even een afspraak met een dermatoloog. Je bent 21 jaar en dus volwassen, waardoor je dit niet eerst met je moeder hoeft te bespreken en bovendien ken je haar mening al.

Die dure shampoo's hoef je in ieder geval nooit meer te kopen, want die zijn alleen bedoeld om 't haar ietsje dikker te laten lijken.

Succes!

Vane
24 april 2007, 18:29
Freak out wat je voelt heb ik net hetzelfde -_-
ik ben nog maar 16 en 'k woon ook in België, mijn haar is echt op één jaar volledig kapotgegaan overal is het dun geworden en er zijn zelfs plaatsen waar het gewoon niet meer groeid...
ik doe echt net hetzelfde, elke spiegel die ik passeer kijk ik of alles nog wel goed is en als ik dan andere zie vanwie hun haar altijd goed ligt dan krijg ik echt het rotste gevoel, ik begin me zelfs te slecht te voelen voor m'n eigen vriendin
en er moet echt iets gebeuren wnt alles maar dan ook alles gaat slechter de laatste tijd, het enige wat nog telt is mijn haar :eek:

Yglodokus
24 april 2007, 20:35
dan wordt het toch echt tijd om het er af te halen. deze periode achter je laten.

Hanna
24 april 2007, 21:14
Yglodokus, gij zult het Kaalweb oprichten!

Yglodokus
24 april 2007, 21:35
Ik weet dat mijn reactie niet de gemiddelde reactie is hier, maar ik blijf hier toch graag rondhangen om mijn eigen ervaringen te delen.

Ik denk niet dat het verstandig is, als je vanaf je 16e kaal wordt, om je hele leven lang middelen te gebruiken. ik denk niet dat je daar je (psychische) problemen mee oplost.

Ik zou zeggen: sluit het feit dat je uniek bent (overig net als iedereen) in je armen en hou je hier verder niet mee bezig. En ik weet dat het niet makkelijk is hoor.

En ik gun het ook iedereen die zegt dat zijn haar weer voor een deel terug is dankzij middelen, maar ik bied graag een 'alternatieve' oplossing tussen het gros. Het is maar een advies. Je kan honderden euro's uitgeven aan middelen, maar misschien, dat wanneer je het kaal- of kort scheert, dat je het wel heel goed vindt staan bij jezelf. En dan zul je de zon wel weer zien schijnen :cool:

Hanna
24 april 2007, 23:35
Ik denk niet dat het verstandig is, als je vanaf je 16e kaal wordt, om je hele leven lang middelen te gebruiken. ik denk niet dat je daar je (psychische) problemen mee oplost.

Je hoeft ook niet levenslang middeltjes te gebruiken.... Als je een kale kop nog 10 jaar kunt uitstellen, is menigeen daar dolgelukkig mee en afscheren kan altijd nog.

Freak out
25 april 2007, 22:07
Nou, je kan op je 21ste je haar tochniet opgeven???

Als jongere mens heb ik nog steeds een gevoel van 'ijdel zijn' en ik vind het echt superbelangrijk voor me...

Ik post een van de dagen enkele fotos...

Dundee
25 april 2007, 22:59
Nou, je kan op je 21ste je haar tochniet opgeven???

Als jongere mens heb ik nog steeds een gevoel van 'ijdel zijn' en ik vind het echt superbelangrijk voor me...

Ik post een van de dagen enkele fotos...

Ik geef het mijne zelfs op men 42ste nog niet op :D .....na het verlof ze...wil ik een HT van 2500 grafts errop ,en denk dat ik dan terug wel een leuke bos haar zal hebben :shiny:

Strider
25 april 2007, 23:43
Idd, waarom nu al op geven?

Ik bekijk het gewoon zo, ik wacht tot het moment dat mijn haaruitval gestabiliseerd is, daarna wacht ik op hergroei komt er geen hergroei dan laat ik met behulp van een HT mijn inhammen weer dichten.

Maar dat is even sparen :D

Freak out
26 april 2007, 14:12
Nou, in sommige topics lees ik 'ga naar je dokter' en in sommige 'ga naar een dermatoloog'
Wat kan k nou t beste doen...?

Hanna
26 april 2007, 14:34
Je zou naar een dokter/huisarts kunnen gaan, maar die heeft er meestal geen verstand van en zal jou dan doorverwijzen naar een dermatoloog.
Daarom kun je net zo goed zelf direct een afspraak maken met een dermatoloog.

fatima2285
26 april 2007, 14:49
Je moet de volgende ingredienten in pilletjes tot je nemen:

zink
biotine
msm (hele goeie stof doet je haar super groeien)
vit.b12
vit.b6

deze stoffen stimuleren de haargroei
je hebt speciale haargroei pilletjes gewoon bij de drogist
succes!!! (het helpt want groei komt van binnen uit en shampoos helpen geen reet):D vooral de dure shampoos neit meeer kopen zonde van je geld. oja geen shampoo gebruiken is nog beter, want daar droogt je haar van uit! succes

fatima2285
26 april 2007, 14:51
Ps ik was biergist vergeten!! oja en veel melk drinken ;)

N.Versteeg
26 april 2007, 15:02
Posting verwijderd i.v.m. ongeoorloofde reclame-uitingen ~ Webmaster.

Hanna
26 april 2007, 17:56
Je moet de volgende ingredienten in pilletjes tot je nemen:
zink
biotine
msm (hele goeie stof doet je haar super groeien)
vit.b12
vit.b6
deze stoffen stimuleren de haargroei
je hebt speciale haargroei pilletjes gewoon bij de drogist
succes!!! (het helpt want groei komt van binnen uit en shampoos helpen geen reet):D vooral de dure shampoos neit meeer kopen zonde van je geld. oja geen shampoo gebruiken is nog beter, want daar droogt je haar van uit! succes

Nee Fatima! Iedereen moet eerst een diagnose laten stellen door een dermatoloog.
Niet op eigen houtje tabletten en pillen gaan slikken, terwijl het lichaam misschien helemaal geen tekort heeft aan mineralen of vitaminen, want dan is 't weggegooid geld en kan nog gevaarlijk worden ook.
En zéker geen middelen gaan slikken waardoor je haar sneller gaat groeien, want des te sneller is de haarcyclus voorbij en valt 't haar uit.

Dus: eerst naar de dermatoloog.

Yglodokus
26 april 2007, 18:13
Maar wees ervan bewust dat ook de dermatoloog er niet altijd verstand van heeft.

Zo zei de ene tegen mij dat ik Psoriasis had, en de ander had het over Syborisch eczeem. Bla bla bla. Voor beide diagnoses kreeg ik nog dezelfde middeltjes mee ook.

Daarom is ook dit forum.

Maar toch succes :)

muizje
26 april 2007, 19:30
Ps ik was biergist vergeten!! oja en veel melk drinken ;)
Wat kan melk nou weer aan je haar helpen ??:P

Freak out
26 april 2007, 21:12
Hmm jah, dan moet ik maar ergens een dermatoloog gaan zoeken en die me laten verderhelpen....

Ik hoop echt dat t in orde kan komen, is t zo dat je op jongere leeftijd sneller hersteld..?

Hanna
26 april 2007, 21:22
Freak out,

We kunnen die laatste vraag niet beantwoorden, omdat we immers de diagnose van de dermatoloog nog niet eens kennen.

Maak nu maar een afspraak met een dermatoloog en kom ons dan later vertellen hoe 't gegaan is en wat hij/zij gezegd heeft.
Okay?

fatima2285
27 april 2007, 14:47
nee hoor hanna je lult uit je nek. haargroeipillen zijn helemaal niet gevaarlijk, dit is gewoon een aanvulling en als je teveel vitaminen slikt dat is helemaal niet schadelijk want het teveel plas je gewoon uit. het is duidelijk dat deze jongen een tekort heeft aan mineralen en vitaminen en dat uit zich in haar uitval en/of verlies. dermatoog?pff die zijn toch voor huidproblemen? ik dacht niet voor haar. zelf slik ik ook haargroei preparaten en ik zie dat mijn haar voller word, langer word, sterker word en nog sterker: ik moet echt de haren zoeken in het douche putje! vertel jij me maar dat het nadelig is om zulke pillen te slikken. nou mooi niet!!! je hebt alleen maar voordelen. zelfs mijn wimpers zijn dikker. nou jij weer:D

fatima2285
27 april 2007, 14:52
Maar wees ervan bewust dat ook de dermatoloog er niet altijd verstand van heeft.

Zo zei de ene tegen mij dat ik Psoriasis had, en de ander had het over Syborisch eczeem. Bla bla bla. Voor beide diagnoses kreeg ik nog dezelfde middeltjes mee ook.

Daarom is ook dit forum.

Maar toch succes :)


sja precies, volgens mij geven ze soms maar wat aan patienten om er maar zo vlug mogelij k af te zijn, en het helpt in de helft van de gevallen geeneens omdat men of verkeerd gedoseerd krijgt of men krijgt een medicijn voor een andere kwaal:confused:

Strider
27 april 2007, 15:10
Leuk is dat met die felle zon nu, dakraam van je auto open en dan in de spiegel kijken :P

Dundee
27 april 2007, 15:22
Leuk is dat met die felle zon nu, dakraam van je auto open en dan in de spiegel kijken :P

Bij mij staat er zelfs geen dak op ...:D

Hanna
27 april 2007, 15:56
en als je teveel vitaminen slikt dat is helemaal niet schadelijk want het teveel plas je gewoon uit. het is duidelijk dat deze jongen een tekort heeft aan mineralen en vitaminen en dat uit zich in haar uitval en/of verlies. dermatoog?pff die zijn toch voor huidproblemen? ik dacht niet voor haar.

Fatima,
Je hebt er absoluut geen verstand van en begint hier eventjes de deskundige uit te hangen!
Alleen een overschot aan vitamine C wordt er weer uitgeplast, de overige NIET. Alhoewel bij hoge doseringen vitamine C op de lange duur nierstenen kunnen ontstaan.
Tevens stel jij maar even doodleuk een diagnose zonder de patiënt ooit te hebben gezien. Bovendien weet je blijkbaar niet eens wat een dermatoloog is.

En als jouw zogenaamde "haarproblemen" opgelost zijn door het slikken van een paar voedingsupplementen, dan had jij alleen maar een tekort aan die vitaminen en mineralen door slechte voeding en dan had jij dus helemaal geen haarziekte zoals TE, AA of AGA.

fatima2285
27 april 2007, 16:47
ja hoor maar door vitamine c gebruik ben ik in ieder geval niet zo snel op me teentjes getrapt.:P

Georgie
27 april 2007, 16:51
nee hoor hanna je lult uit je nek. haargroeipillen zijn helemaal niet gevaarlijk, dit is gewoon een aanvulling en als je teveel vitaminen slikt dat is helemaal niet schadelijk want het teveel plas je gewoon uit. het is duidelijk dat deze jongen een tekort heeft aan mineralen en vitaminen en dat uit zich in haar uitval en/of verlies. dermatoog?pff die zijn toch voor huidproblemen? ik dacht niet voor haar. zelf slik ik ook haargroei preparaten en ik zie dat mijn haar voller word, langer word, sterker word en nog sterker: ik moet echt de haren zoeken in het douche putje! vertel jij me maar dat het nadelig is om zulke pillen te slikken. nou mooi niet!!! je hebt alleen maar voordelen. zelfs mijn wimpers zijn dikker. nou jij weer:D

Nou Fatima, ik weet niet waar je je wijsheid vandaan haalt, maar ergens rond de nekzone lijkt me heel waarschijnlijk. Een dermatoloog behandelt wel degelijk haarproblemen. En niet alle vitaminen worden uitgeplast. Teveel vitamine A is schadelijk, teveel ijzer ook, om er maar eens twee te noemen.
Als de haaruitval wordt veroorzaakt door een gebrek aan voedingsstoffen heeft het slikken van vitaminepreparaten speciaal voor het haar zin. Als dat niet zo is, dan kan het wel degelijk schadelijk zijn. Een dermatoloog kan de vorm van de haaruitval vaststellen. Hanna geeft hier gewoon een terzakekundig antwoord.

Fideel
27 april 2007, 19:35
Hoi allemaal,

Zoals heel veel lotgenoten wil ik hier ook even mijn verhaal doen. :(

Ik ben een 21jarige jongen uit belgie, en sinds 1.5 jaar krijg ik ehct dun en weinig haar, ik lees hier veel over inhammen, maar ik heb dus geen inhammen ofzo... Ik heb alleen dunnerwordend en minder haar boven op me hoofd, geen specifieke kale plekken ofzo. Ik vind dit best ene jonge leeftijd, vroeger had ik veel meer. Wat moet ik nou doen? Ik kan echt aan niets anders meer denken, en ik word er echt depressief aan, ik kijk elke dag 50 keer in de spiegel ofzo.

Nuja hetgene wat ik voorlopig ondernomen heb is de champoo van Vichy gebruiken, en ik heb ook Redken shampoo gekocht (18.5 euro :crybaby: ) voor dunnerwordende haar. Die vichy shampoo gebruik ik nu al bijna 5 maand zonder enig resultaat. Met die redken shampoo ben ik nog maar net begonnen. Ik wil ehct niet kaal worden. En me moeder denkt dat je met pilletjes enzow het probleem niet kan oplossen en dat het alelmaal 'bull-shit' is , dat het dus niet werkt.

Kan iemand me goede raad geven aub...

Ik heb een hele tijd geleden al eens aan me dokter gevraagt wat ik kon doen voor me dunne en weinige haren, en hij zei dat pilletjes toch niet helpen, en dat ik maar gewoon een shampoo moest gaan kopen ofzo. Ik ben opzich geen lelijke jongen geloof k, maar doordat word ik wel lelijk.

Met vele groetjes,
Bart
Ik herken dit heel erg goed.

Ik ben 21, woon in Vlaanderen en heb al zo'n anderhalf jaar last van haaruitval. Het is volgens mij ondertussen een combo geworden van inhammen, achteruitgaande haarlijn & verdunning. Erg frustrerend. En je moet telkens met minder en minder tevreden zijn. Da's wat er zo erg aan is. Elke dag ben je meer en meer gefrustreerd dat het haar uitvalt. Er komt geen einde aan. En dan denk je, vorige maand was ik ook al zo frustro maar toen had ik meer haar.

Dat 50 keer in de spiegel kijken, dat herken ik ook. Ik zit op unief en telkens ga ik naar WC zonder dat ik moet plassen, maar gewoon om in de spiegel te kijken en dan je haar telkens goed proberen te leggen. Dat kan een kwartier duren. Ik word meestal slechts weggejaagd als er iemand binnenkomt. Dan doe ik alsof ik net mijn handen aan het wassen was. Soms, als ik echt nog niet tevreden ben, ga ik dan gewoon naar de wc's op een ander verdiep tot ik daar ben weggejaagd of eindelijk na nog een kwartier eindelijk een beetje tevreden ben. En als ik op straat loop kan ik het niet laten op zijlings eens in de autoruit te kijken, liefst eens van de ene kant en dan van de andere. En ik haat wind. Telkens als er een vlaag is, denk ik direct: oei als mijn haar nu maar niet sch**tlelijk ligt. en weer spurt ik een wc in of kijk ik in een autoruit.

Ik heb er een jaar geleden echt een zware dip over gehad. Omwille van dat en allerlei redenen die ik niet ga vermelden, ben ik naar de psycholoog gegaan. Die wil het in mijn hoofd dreunen dat dat haar slechts een klein deeltje van je persoonlijkheid is en dat het mij niet zo mag bezig houden. Maar het gaat niet. Iets dat alsmaar slechter wordt, dat kan je niet uit het hoofd zetten. Je moet het alsmaar met minder stellen en constateren dat je eigenlijk vorige maand gelukkiger moest geweest zijn, aangezien het toen nog niet zo erg was. You don't know what you got untill it's gone!

Toen ik eerst duidelijk was dat mijn haar uitdunde, heb ik vitamines met zink genomen en had ik ook al van die Dercos lotion van Vichy op mijn kruin gesmeerd, maar dat werkte niet. Ik ben dan een jaar geleden naar de dermatoloog geweest en die zei me dat het een erfelijke inhammen waren (ondertussen is het flink uitgedund en is de voorkant van de driehoek ook al gaan uitdunnen). Ze zei me dat pilletjes niet zullen helpen en dat een haarimplantatie de enige oplossing is, zeker als het me zo depressief maakt. Maar een HT kost stukken van mensen. Zo'n 5000 à 7000 € voor een FUE heb ik gelezen. En dat moet meestal nog 2 keer gebeuren :eek: Zo'n kosten wil ik mezelf en mijn ouders niet aandoen. Plus, ben ik eigenlijk ook wat tegen plastische chirurgie. Daarnaast heeft ze me ook over de hair weave, maar daar zie ik niks anders in dan een soort pruik, zo mogelijk nog erger.
Die dermatoloog heeft me uiteindelijk gewoon wat groeistimulerende middeltjes voorgeschreven, met dingen als brandnetel. Zelfs geen uitval remmende middelen als Minoxidil of zo. Ik vond het eigenlijk gek dat ze zo'n extreme & dure oplossing als eerste aanbood. Het was alsof ze erdoor gesponserd werd.
Ondertussen neem ik, na wat dingen als HairPush genomen te hebben, zelf al pillen met saw palmetto, brandnetel en pompoenpitten genomen, maar niks werkt. Mijn grootmoeder geeft me ook zo van die dingen als pompoenpitten, brandnetel (ook thee), lijnzaad en rozemarijn (ook thee). Maar veel effect van die bio oplossingen heb ik niet ervaard.

Ik ben radeloos. Soms denk ik: scheer dat haar gewoon volledig af, dan moet je er helemaal niet meer aan denken. Er lopen genoeg volledig kale mannen rond. En ik vind volledig kaal nog mooier dan een helicopter-landingsveld. En zeker mooier dan het bij professoren zo populaire comb over ;)

Kortom: kroniek van een kalende man, denk ik. Ik ben zoo jaloers op vrouwen. 99,99% hoeft niet te vrezen dat ze een kale knikker krijgen.

Sec
27 april 2007, 19:55
Ik ben radeloos. Soms denk ik: scheer dat haar gewoon volledig af, dan moet je er helemaal niet meer aan denken. .

In die fase zit ik dus ook

De laatste tijd ben ik me er meer en meer van aan het overtuigen.
Kga strak is aan mijn vriendin vragen wat zei van dat plan denkt, ze zegt steeds dat ze mijn haar mooi vindt zoals het is en dat is wel lief van haar en ergens zegt ze ookwel de waarheid maar tzijn vooral praktische problemen die ik beu ben.

Niet "kunnen" zwemmen, in de wind lopen, met cabrio rijden, eens ergens heen gaan zonder elke dag mijn haar te moeten wassen. Kdenk ook dat er een enorme last van mijn schouders zal vallen, kvrees enkel dat het dan nog duidelijker zal worden dat ik kalend word. (als ik milimeterhaar neem aangezien volledig kaal ik niet echt zie zitten) Enfin ja kga eens aan mijn kapper raad vragen wat hij zou doen.

Veel sterkte in elk geval, kherken je situatie op de unief ook hoor :) kzit zelf in St-Lucas (Gent) en mijn favoriete colleges zijn die in een donkere aula :p schetsen met een felle lamp boven mij en iedereen u zien aanstaren is moordend :(

Hanna
27 april 2007, 19:58
Hallo Fideel,
Heb je wel voldoende geduld gehad? B.v. saw palmetto begint soms pas te werken na 7 maanden....
En in jouw geval kun je toch Minoxidil lotion en/of Finasteride gaan uitproberen? Heb je daarover al gelezen op dit forum?

Jaloers op vrouwen? Vrouwen kunnen wel degelijk kaal worden; zie foto's op dit forum en reportages op t.v. van vrouwen met AA. Vrouwen met AGA krijgen zo weinig dunne haartjes dat de hoofdhuid overal zichtbaar wordt en dat er een scheiding ontstaat van b.v. 1,5 cm of erger.

Hanna
27 april 2007, 20:02
Hallo Sec,

Heb je al produkten zoals Toppik geprobeerd? Het is een heel goed werkend camouflage-middel, wat je kunt bestellen bij:
http://www.hairplus.nl/haarproducten_haarverdikking_05_haar.htm

Yglodokus
27 april 2007, 20:33
Ik zou tegen Fec & Sideel willen zeggen:

Als je bang bent voor het resultaat van de tondeuse, probeer het dan aan de begin van de vakantie. Dan heb je het minste kans op opmerkingen uit de omgeving (zoals van collega's) ;) Tenminste, dat is wat ik denk waar jullie een beetje angst voor hebben.

Tegen het eind van de vakantie is het alweer langer, en aan het eind van de vakantie weet jij of het je staat of niet, en dat is alweer een zekerheidje meer.

Fideel
27 april 2007, 21:07
Hallo Fideel,
Heb je wel voldoende geduld gehad? B.v. saw palmetto begint soms pas te werken na 7 maanden....
En in jouw geval kun je toch Minoxidil lotion en/of Finasteride gaan uitproberen? Heb je daarover al gelezen op dit forum?
Ik neem nu al 3 maand of zo pillen met saw palmetto. Dus misschien helpt het dan later wel.
Ik zal wat opzoeken over Minoxidil en Finasteride op dit forum. Ik had gelezen dat de middelen die echt werken alleen op voorschrift werden gegeven. En eigenlijk heeft dat bezoekje aan de dermatoloog me afgeschrikt. Ze wou me er geen voorschrijven want het zou niks ging helpen. Het werkt natuurlijk maar zolang je het inneemt. Ik zou het natuurlijk ook jaren kunnen innemen.

Jaloers op vrouwen? Vrouwen kunnen wel degelijk kaal worden; zie foto's op dit forum en reportages op t.v. van vrouwen met AA. Vrouwen met AGA krijgen zo weinig dunne haartjes dat de hoofdhuid overal zichtbaar wordt en dat er een scheiding ontstaat van b.v. 1,5 cm of erger.Daarom ook dat ik 99,99% heb gezet. Ik heb de reportage van Koppen op de VRT wel gezien. Maar geef toch toe, de kans dat een vrouw van in de 20 of 30 een kletsebol wordt is toch véél minder.

Fideel
27 april 2007, 21:11
In die fase zit ik dus ook

De laatste tijd ben ik me er meer en meer van aan het overtuigen.
Kga strak is aan mijn vriendin vragen wat zei van dat plan denkt, ze zegt steeds dat ze mijn haar mooi vindt zoals het is en dat is wel lief van haar en ergens zegt ze ookwel de waarheid maar tzijn vooral praktische problemen die ik beu ben.

Niet "kunnen" zwemmen, in de wind lopen, met cabrio rijden, eens ergens heen gaan zonder elke dag mijn haar te moeten wassen. Kdenk ook dat er een enorme last van mijn schouders zal vallen, kvrees enkel dat het dan nog duidelijker zal worden dat ik kalend word. (als ik milimeterhaar neem aangezien volledig kaal ik niet echt zie zitten) Enfin ja kga eens aan mijn kapper raad vragen wat hij zou doen.

Veel sterkte in elk geval, kherken je situatie op de unief ook hoor :) kzit zelf in St-Lucas (Gent) en mijn favoriete colleges zijn die in een donkere aula :p schetsen met een felle lamp boven mij en iedereen u zien aanstaren is moordend :(
ja, ik bedoel ook milimeterhaar. Zo glad als een eikel wil ik ook niet.

Ik zit op de unief Gent. En ja, ik ben ook zo blij als de prof het licht dimt voor zijn slides. Ik zet me ook altijd in de auditoria aan de rechterkant omdat mijn kapsel het minst raar is als je van de linkerkant kijkt.

Fideel
27 april 2007, 21:14
Ik zou tegen Fec & Sideel willen zeggen:

Als je bang bent voor het resultaat van de tondeuse, probeer het dan aan de begin van de vakantie. Dan heb je het minste kans op opmerkingen uit de omgeving (zoals van collega's) ;) Tenminste, dat is wat ik denk waar jullie een beetje angst voor hebben.

Tegen het eind van de vakantie is het alweer langer, en aan het eind van de vakantie weet jij of het je staat of niet, en dat is alweer een zekerheidje meer.
Ja, als ik het doe zou ik het ook doen in juli. Het is inderdaad het slimst dan te doen, want experimenteren kan dan geen kwaad (ik heb wel vakantiejob in augustus). En zo plots van de ene dag op de andere met millimeterhaar op unief aankomen durf ik niet.

Hanna
27 april 2007, 21:22
[quote=Fideel;129562] Ik had gelezen dat de middelen die echt werken alleen op voorschrift werden verschreven. En eigenlijk heeft dat bezoekje aan de dermatoloog me afgeschrikt. Ze wou me er geen voorschrijven want het zou niks ging helpen. [quote]

Dergelijke dermatologen bestaan helaas ook. Je zou gewoon naar een andere dermatoloog kunnen gaan. Minoxidil kun je op internet bestellen; op minoxidil.com kun je minoxidil 5% zonder propylenglycol bestellen, wat een erg goed adres schijnt te zijn. Voor finasteride heb je geloof ik inderdaad een recept nodig.

Hanna
27 april 2007, 21:27
Maar geef toch toe, de kans dat een vrouw van in de 20 of 30 een kletsebol wordt is toch véél minder.

Het aantal volledig kale vrouwen is inderdaad -denk ik- niet groot, maar wie weet dragen zij allemaal een pruik, waardoor buitenstaanders 't niet te weten komen!
Maar AGA-vrouwen met doorschijnend ragdun haar en een veel te brede scheiding ervaren hun aandoening als minstens zo erg.

Yglodokus
28 april 2007, 09:57
Jep, de druk voor vrouwen om mooi haar te hebben is natuurlijk veel groter. RESPECT :cool:

Freak out
2 mei 2007, 22:20
Ik heb een afspraak gemaakt voor over 2 woensdagen bij de dermatoloog, en ik kom hier vertellen wat het probleem is en wat hij gezegt heeft wat k moet doen.

Hopelijk loopt het allemaal goed af...

Hanna
2 mei 2007, 22:39
Sterkte!
Wij wachten jouw verslag af en zijn benieuwd.

Ed1
2 mei 2007, 23:12
In die fase zit ik dus ook

De laatste tijd ben ik me er meer en meer van aan het overtuigen.

Jongens doe! Ik ben tochwel het toppunt van onzekerheid, elke verandering (kleding, haar etc..) en ik voel me direct onzeker en ben bang wat de buitenwereld van mij vinden zou. Als ik dat lange bericht lees hoe erg jij met je haar bezig bent zou ik zeggen haal het eraf!

Ten eerste ziet het (vind ik) gewoon niet uit, dat doorschijnende haar waar je al flink je schedel ziet, andere mensen zullen hetzelfde denken, weer een andere groep zal het niets intresseren hoe je haar zit. Maar doe het voor jezelf..

Ten tweede ben jezelf niet meer druk bezig ermee, je zal zien dat snel alles beter gaat.. Minder gestrest om hoe je haar zit en dat straal je natuurlijk weer uit...

Ik ben inmiddels bijna 21 en echt blij dat ik eindelijk die stap genomen heb, ik geef toe dat ik even goed wennen moest enkele dagen tot een weekje, maar nu zou ik echt niet anders meer willen! Hoe fijn is het om de discotheek in te lopen en geen zorgen te hoeven maken of dat plukje haar dat kale plekje bedekt? Juist... ;)

Balende
3 mei 2007, 00:04
Jongens doe! Ik ben tochwel het toppunt van onzekerheid, elke verandering (kleding, haar etc..) en ik voel me direct onzeker en ben bang wat de buitenwereld van mij vinden zou. Als ik dat lange bericht lees hoe erg jij met je haar bezig bent zou ik zeggen haal het eraf!

Ten eerste ziet het (vind ik) gewoon niet uit, dat doorschijnende haar waar je al flink je schedel ziet, andere mensen zullen hetzelfde denken, weer een andere groep zal het niets intresseren hoe je haar zit. Maar doe het voor jezelf..

Ten tweede ben jezelf niet meer druk bezig ermee, je zal zien dat snel alles beter gaat.. Minder gestrest om hoe je haar zit en dat straal je natuurlijk weer uit...

Ik ben inmiddels bijna 21 en echt blij dat ik eindelijk die stap genomen heb, ik geef toe dat ik even goed wennen moest enkele dagen tot een weekje, maar nu zou ik echt niet anders meer willen! Hoe fijn is het om de discotheek in te lopen en geen zorgen te hoeven maken of dat plukje haar dat kale plekje bedekt? Juist... ;)

I agree

Freak out
3 mei 2007, 22:08
K wil er me toch niet zomaar bij neerleggen hoor...

Najah, k zie nogwel :(

Ed1
4 mei 2007, 02:38
K wil er me toch niet zomaar bij neerleggen hoor...

Najah, k zie nogwel :(

Ik zie het niet als het erbij neerleggen, meer een afwachting totdat 'het wondermiddel' uitkomt... Is elke dag, elk uur, voor de spiegel hangen graag wat je doet? ;) Exact..

Hanna
4 mei 2007, 03:28
Ik zie het niet als het erbij neerleggen, meer een afwachting totdat 'het wondermiddel' uitkomt..

Ed1, Natuurlijk mag jij 't opgeven, maar als de medicijnen en/of voedingssupplementen bij jou niet werken, wil dat nog niet zeggen dat 't bij niemand zal werken! En niet iedereen vindt 't leuk om als skin head door 't leven te gaan.

INT
4 mei 2007, 13:16
Ik zie het niet als het erbij neerleggen, meer een afwachting totdat 'het wondermiddel' uitkomt... Is elke dag, elk uur, voor de spiegel hangen graag wat je doet? ;) Exact..

Ik wil hier niet de pessimist gaan uithangen maar dat 'wondermiddel' kom echt niet van de ene dag op de andere;) . AGA is zoiets complex's dat zal nog jaren duren eer dat middel komt. Twintig jaar geleden dachten ze ook dat het wondermiddel dichtbij was en behalve minox en fina zitten we nog even ver van de oplossing af...

Ed1
4 mei 2007, 13:18
Ed1, Natuurlijk mag jij 't opgeven, maar als de medicijnen en/of voedingssupplementen bij jou niet werken, wil dat nog niet zeggen dat 't bij niemand zal werken! En niet iedereen vindt 't leuk om als skin head door 't leven te gaan.

Dat laatste; helemaal mee eens, ik geef het niet op, maar dit is toch geen leven? Elk kaal plekje bedekken met wat haar... Iemand die op je haar let ziet écht wel dat het niet helemaal klopt... Enja, een zogenaamde "skinhead" is flink wennen maar let voor de gein eens op in de stad hoeveel (doornormale..) jongens dit hebben! Kijk, als je nu ook nog Lonsdale en Pitbull kleding erbij gaat dragen, tsjah.. Maar een leuke blous in combi met een kaal koppie kan erg leuk staan.

Het belangrijkste voor mijzelf is dat ik niet meer dagelijks met mijn haar nu bezig ben en ik me richten kan op (in mijn ogen) belangrijkere dingen zoals o.a. meiden en plezier maken tijdens het uitgaan, iets wat voorheen niet bepaald lukte ;) Maar ieder zijn mening, ik wil alleen zeggen; mensen die twijfelen om het te doen: probeer het iig eens! :D

EDIT: Dit "kaal"scheren wilt NIET zeggen dat je niet naar de dermatoloog meer hoeft te gaan óf te stoppen met medicijnen oid, ALS dat spul bij je werkt werkt het ook met een kort kapsel! Tot die tijd dat de medicijnen echt aanslaan en je resultaat ziet zie je verder, dan heb je iig tot die tijd niet die grote last op je schouders van "zit m'n haar wel goed?".

Freak out
10 mei 2007, 16:26
Beste vrienden,

Hier ben ik dat met mijn informatie... K ben gistere naar de dermatoloog geweest. Zal even in het kort vertellen...

Ik had dus een afspraak om half 5 en ik meldde me aan en ik mocht direct in me eentje in een onderzoekskamertje gaan zitten. Daar heb ik dan enkele minuten egwacht op de dokter. Toen de dokter binennkwam vroeg ie wat probleem ik had. Ik zei dta ik problemen heb met me haar dat het meer en meer uitvalt en dat ik steeds dunnere haren krijg. Hij vroeg me even te gaan zitten en bekeek even me haar en vroeg of me vader kaal was, en of ik mensne in de familie heb die kalende zijn. Me vader is niet kaal, maar in de familie wel een beetje. Hij zei dus dat het erfelijk was, en hij zei dat ik 2 dingen kon doen. Ofwel moest ik naar NL om daar naar een dermatoloog te gaan en me daar Propecia proberen laten voorschrijven, of ik kon Neoxidil gaan gebruiken. Hij zei dat k nog jong was en dat k best neoxidil zou gebruiken enkele maanden en dan nog eens terugkom voor onderzoek om te kijken of t werkt. Het is een soort van verstuiver dta k moet gaan halen, en ik moet 10 keer verstuiven op me hele bovekant en een beetje uitsmeren. Hij zei dat in de meeste gevallen de haaruitval wel stopt, maar teruggroeien van nieuwe haren was minder kans toe. K zei dat ik al blij zou zijn, als het al stopt met uitvallen...
Ik vroeg of het ook zou kunne komen door een tekort aan vitaminen etc... en hij zei "Nee, je bent een kerngezonde jongeman". Toch vraag ik me af of het toch misschien kan zijn dat ik ook nog n vitaminetekort heb of kan dat niet..?
Achja, ik ga over een uurtje naar de apotheker om me Neoxidil te gaan halen. Ik zou het elke dag 2 keer moete doen...

Nou dit was t dan, hopelijk werkt t,
Bart

Dundee
10 mei 2007, 18:34
Beste vrienden,

Hier ben ik dat met mijn informatie... K ben gistere naar de dermatoloog geweest. Zal even in het kort vertellen...

Ik had dus een afspraak om half 5 en ik meldde me aan en ik mocht direct in me eentje in een onderzoekskamertje gaan zitten. Daar heb ik dan enkele minuten egwacht op de dokter. Toen de dokter binennkwam vroeg ie wat probleem ik had. Ik zei dta ik problemen heb met me haar dat het meer en meer uitvalt en dat ik steeds dunnere haren krijg. Hij vroeg me even te gaan zitten en bekeek even me haar en vroeg of me vader kaal was, en of ik mensne in de familie heb die kalende zijn. Me vader is niet kaal, maar in de familie wel een beetje. Hij zei dus dat het erfelijk was, en hij zei dat ik 2 dingen kon doen. Ofwel moest ik naar NL om daar naar een dermatoloog te gaan en me daar Propecia proberen laten voorschrijven, of ik kon Neoxidil gaan gebruiken. Hij zei dat k nog jong was en dat k best neoxidil zou gebruiken enkele maanden en dan nog eens terugkom voor onderzoek om te kijken of t werkt. Het is een soort van verstuiver dta k moet gaan halen, en ik moet 10 keer verstuiven op me hele bovekant en een beetje uitsmeren. Hij zei dat in de meeste gevallen de haaruitval wel stopt, maar teruggroeien van nieuwe haren was minder kans toe. K zei dat ik al blij zou zijn, als het al stopt met uitvallen...
Ik vroeg of het ook zou kunne komen door een tekort aan vitaminen etc... en hij zei "Nee, je bent een kerngezonde jongeman". Toch vraag ik me af of het toch misschien kan zijn dat ik ook nog n vitaminetekort heb of kan dat niet..?
Achja, ik ga over een uurtje naar de apotheker om me Neoxidil te gaan halen. Ik zou het elke dag 2 keer moete doen...

Nou dit was t dan, hopelijk werkt t,
Bart

Neoxidil:

http://pharma.microsite.be/detail.asp?id=3033&language=NL&OldID=N03341

http://www.bcfi.be/Folia/1999/F26N12A.cfm

Freak out
10 mei 2007, 18:49
Zo, ben t gaan halen 27.5 € voor Neoxidil (minoxidil) 2%.

Wat isdat duur zeg.. :( en t ismaar voor n maand..

Hanna
10 mei 2007, 19:02
Hoi Freak Out,

Ik vind 't heel begrijpelijk en goed dat de dermatoloog jou nog te jong vindt om aan finasteride te beginnen en dat hij je eerst minoxidil 2% laat gebruiken. Als je geen irritaties en eczeem krijgt door deze 2%, zou je na 3 maanden kunnen overschakelen op 5% voor een beter resultaat, indien gewenst.

In België is minoxidil 2% -dacht ik- heel goedkoop te krijgen bij de apotheek......vraag maar even aan Dundee.

Vitaminetekort is zeer onwaarschijnlijk, tenzij je een kettingroker, junk of alcoholist bent.

Dundee
10 mei 2007, 19:17
Hoi Freak Out,

Ik vind 't heel begrijpelijk en goed dat de dermatoloog jou nog te jong vindt om aan finasteride te beginnen en dat hij je eerst minoxidil 2% laat gebruiken. Als je geen irritaties en eczeem krijgt door deze 2%, zou je na 3 maanden kunnen overschakelen op 5% voor een beter resultaat, indien gewenst.

In België is minoxidil 2% -dacht ik- heel goedkoop te krijgen bij de apotheek......vraag maar even aan Dundee.

Vitaminetekort is zeer onwaarschijnlijk, tenzij je een kettingroker, junk of alcoholist bent.

Ja dat klopt , ik betaalde bij de apotheek hier in belgie 11,75 € voor 60ml (maanddosis) 5% minoxidil .De 2% moet nog iets goedkoper zijn ,ik denk 9€ a 10€ per 60ml . Begin idd met de 2% ,en als je er geen irritaties...eczeem of dergerlijke door krijgt ,schakel dan gewoon na 3 maand over op 5% ..(deze is wat sterker, en geeft sneller resultaat).

Freak out
10 mei 2007, 19:32
Ik heb net 27.5€ betaald voor 60ml 2% :(

Als k dat elke maand moet betalen.. :crybaby:

Hanna
10 mei 2007, 20:41
Ik heb net 27.5€ betaald voor 60ml 2% :(

Als k dat elke maand moet betalen.. :crybaby:

Nee, dat hoef je dus niet iedere maand te betalen. Stom van die dermatoloog dat hij geen rekening heeft gehouden met de prijzen.
Maar in het vervolg koop je de minoxidil gewoon merkloos, vervaardigd door de apotheker zelf, tenminste, dat is -denk ik- wat Dundee bedoelt.

Dundee
10 mei 2007, 22:22
Nee, dat hoef je dus niet iedere maand te betalen. Stom van die dermatoloog dat hij geen rekening heeft gehouden met de prijzen.
Maar in het vervolg koop je de minoxidil gewoon merkloos, vervaardigd door de apotheker zelf, tenminste, dat is -denk ik- wat Dundee bedoelt.


Idd dat bedoel ik .....en geen enkele minox is zo vers.. als pas gemaakt bij de apotheek :P

Freak out
10 mei 2007, 22:23
en elke apotheek kan dat dus maken..?

Dan hoef k niet dat dure merkbusje te kopen..

Het gata om de werking, niet om t merk..

Hanna
10 mei 2007, 22:26
Precies! Iedere apotheker kan dat gewoon zelf maken. Nu nog even uitzoeken welke apotheek 't goedkoopste is bij jou in de buurt.

Freak out
10 mei 2007, 22:40
Nouja, ik moet het dus gebruiken niet voor specifieke kale plekken maar gewoon voor heel me bovekant...
Word je haar er ook dikker en sterker door als het aanslaat of niet?

Ik zit echt met heel veel hoop, en heb het enkele uren geleden voor t eerst aangebracht, en ik heb echt hoop voor over een half jaar...

Hanna
10 mei 2007, 23:00
Normaliter zit minoxidil in een flesje met een pipetje, zodat je hier en daar een druppeltje tussen de haren kunt laten vallen, in totaal niet meer dan 1 ml verdeeld over het hele hoofd, 1 x 's morgens en 1 x 's avonds.

Het lijkt me erg lastig om 't goed op de huid aan te brengen met zo'n verstuiver. Volgens mij spuit je op deze manier veel op de haren i.p.v. de huid en kun je ook niet zo goed doseren, want je mag maar 1 ml per keer over je hoofd verdelen. Hoe weet je of het 1 ml is?

Ik hoop voor je dat de haaruitval in ieder geval hierdoor stopt en dat je geen irritaties krijgt.
Volgende maand dus gewoon zelfgemaakte minoxidil met pipetje kopen bij een apotheek!
Succes!

Freak out
11 mei 2007, 12:19
Nouja, 10 keer 'verstuiven' is 1ml staat er bij de gebruiksaanwijzing en zei de dokter ook...

Ik hoop dat de uitval stopt ja, maar ik hoop nog meer dat er meer haar zou teruggroeien, ik weet niet of hier mensne zijn waarbij het effectief haar heeft terug laten groeien..? Najah, k zit met vol hoop en verwachting.. :)

Freak out
14 mei 2007, 23:58
Ik gebruik nu al sinds enkele dagen neoxidil 2% en tot nu toe nog geen irritaties ofzow, weet iemand na hoeveel tijd irritaties kunnen optreden...?

Ook ben k t al een keer vergete op te doen enzow, isdat erg..?
En moet er exact 12 uur tussenzitte of is ongeveer ook goed? :P
Want soms kan dat nou eenmaal niet...

Bedankt

CA.
15 mei 2007, 00:22
exact 12 uur lijkt me niet nodig. maar je moet het wel consequent gebruiken.

en ik zou me geen zorgen maken over irritaties, misschien treedt er wel geen irritatie op. als je erop gaat letten, dan bemerk je vaak klachten die er niet zijn.

als er wel irritatie optreedt merk je dat vanzelf. maar na een paar dagen zal er echt nog niets merkbaar zijn, zowel positief als negatief.

blizzard
29 mei 2007, 23:12
Ik weet dat mijn reactie niet de gemiddelde reactie is hier, maar ik blijf hier toch graag rondhangen om mijn eigen ervaringen te delen.

Ik denk niet dat het verstandig is, als je vanaf je 16e kaal wordt, om je hele leven lang middelen te gebruiken. ik denk niet dat je daar je (psychische) problemen mee oplost.

Ik zou zeggen: sluit het feit dat je uniek bent (overig net als iedereen) in je armen en hou je hier verder niet mee bezig. En ik weet dat het niet makkelijk is hoor.

En ik gun het ook iedereen die zegt dat zijn haar weer voor een deel terug is dankzij middelen, maar ik bied graag een 'alternatieve' oplossing tussen het gros. Het is maar een advies. Je kan honderden euro's uitgeven aan middelen, maar misschien, dat wanneer je het kaal- of kort scheert, dat je het wel heel goed vindt staan bij jezelf. En dan zul je de zon wel weer zien schijnen :cool:

Weet je wat het is Yglodokus : als mensen slechte tanden hebben en er nilks meer aan te doen is laten ze een kunstgebit aanmeten , niemand kijkt hier van op , maar nemen ze een haartransplatie zeggen ze Waarom ???
die jongen heeft gewoon hulp nodig en ik weet best hoe het voelt als je haarverlies begint te krijgen dus helpen die jongen en niet meteen zeggen : scheer maar af dat is het allerlaatste wat je kan doen .

Ik zou Bart adviseren eerst eens met Minoxidil te gaan proberen , daar zijn mooie resulaten mee geboekt , Proscar kun je altijd later doen ivm met de bijwerkingen , Minoxidil heeft gunstigere bijwerkingen als finastride , zeker als je een 21 bent en een vriendin hebt en je ..... weigert door de finasteride is echt erg :(

blizzard
29 mei 2007, 23:16
Je moet de volgende ingredienten in pilletjes tot je nemen:

zink
biotine
msm (hele goeie stof doet je haar super groeien)
vit.b12
vit.b6

deze stoffen stimuleren de haargroei
je hebt speciale haargroei pilletjes gewoon bij de drogist
succes!!! (het helpt want groei komt van binnen uit en shampoos helpen geen reet):D vooral de dure shampoos neit meeer kopen zonde van je geld. oja geen shampoo gebruiken is nog beter, want daar droogt je haar van uit! succes

Fatima ,
Wat is dat nou voor een stof dat "MSM " heb het al vaker gezien hier op het forum maar heb geen idee waar die afkorting voor staat ????
Kan slecht naar de Apotheker of drogist gaan en zeggen doe mij een potje MSM :)

CA.
29 mei 2007, 23:30
Fatima ,
Wat is dat nou voor een stof dat "MSM " heb het al vaker gezien hier op het forum maar heb geen idee waar die afkorting voor staat ????
Kan slecht naar de Apotheker of drogist gaan en zeggen doe mij een potje MSM :)

MSM
MSM staat voor methylsulfonylmethaan of DMSO2. Het is een variant op dimethylsulfoxide of DMSO, een oplosmiddel dat chemische middelen door de huid het lichaam in kan transporteren. Volgens sommigen is MSM bijzonder goed voor het menselijk lichaam, en kan het ernstige ziektes als kanker en diabetes voorkomen. Op haarforums wordt geclaimd dat het de groei van haar en nagels stimuleert. Het middel is echter zeer omstreden: de werking is niet bewezen.

http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?p=39259#39259

blizzard
29 mei 2007, 23:40
MSM
MSM staat voor methylsulfonylmethaan of DMSO2. Het is een variant op dimethylsulfoxide of DMSO, een oplosmiddel dat chemische middelen door de huid het lichaam in kan transporteren. Volgens sommigen is MSM bijzonder goed voor het menselijk lichaam, en kan het ernstige ziektes als kanker en diabetes voorkomen. Op haarforums wordt geclaimd dat het de groei van haar en nagels stimuleert. Het middel is echter zeer omstreden: de werking is niet bewezen.

http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?p=39259#39259

Hey CA ,
Bedankt voor de reactie , elke dag leer je weer wat bij toch :) ben benieuwd of dat gewoon gekocht kan worden bij een Apotheker of Drogist ...

Hanna
30 mei 2007, 01:35
, zeker als je een 21 bent en een vriendin hebt en je ..... weigert door de finasteride is echt erg :(

Ook al is de kans klein, een mismaakt kind op de wereld zetten door de finasteride...is nog veel erger.

Hanna
30 mei 2007, 01:39
Hey CA ,
Bedankt voor de reactie , elke dag leer je weer wat bij toch :) ben benieuwd of dat gewoon gekocht kan worden bij een Apotheker of Drogist ...

Het is verkrijgbaar bij gewone drogisterijen, maar Kruidvat schijnt er mee op te houden. Ik slik 't niet meer, omdat 't de haaruitval absoluut niet verminderde.
Het slikken van extra vitaminen en mineralen heeft ook alleen zin als er een tekort is vastgesteld. Zo niet, dan kan 't zelfs gevaarlijk worden, zoals ik ook geantwoord heb op de post van Fatima.

blizzard
1 juni 2007, 19:28
Het is verkrijgbaar bij gewone drogisterijen, maar Kruidvat schijnt er mee op te houden. Ik slik 't niet meer, omdat 't de haaruitval absoluut niet verminderde.
Het slikken van extra vitaminen en mineralen heeft ook alleen zin als er een tekort is vastgesteld. Zo niet, dan kan 't zelfs gevaarlijk worden, zoals ik ook geantwoord heb op de post van Fatima.

Hoi Hanna ,
Ik heb nooit gelooft in die extra vitamine preparaten , ik neem gewoon 3 daags 3 x stuks fruit bv Appel , Sinaasappel en Peer , of banaan , Kiwi net wat je zelf wil , fruit is niet echt duur en als je dat iedere dag doet weet je zeker dat je de goed vitaminen inkrijgt , eenmaal een paar weken dit gedaan te hebben wil je het iedere dag :) positive verslaving noem ik dat :) .

Freak out
12 juni 2007, 22:11
Even updaten en informeren tot jullie :)

Ik heb een maand nu minoxidil 2% gebruikt, en ben naar apotheker geweest om minoxidil te laten maken, en dat ging en is dus veel goedkoper.

Ik vroeg of ik niet meteen de 5% mocht hebben en ze gingen akkoord dus ik gebruik nu na een maand al de 5%. Heb voor 100ml 5% 17€ moeten betalen dus dat valt nog wel te doen...

Hopelijk krijg ik desondanks toch geen bijwerkingen... :)
Momenteel heb ik nog nergens last van, ook geen jeuk of dergelijke...

Mr.S
13 juni 2007, 10:04
Ik weet niet hoe het in Belgie zit, maar ik woon in NL en ben naar de derma geweest. Hier in NL verwijzen ze je gewoon naar een Haarkliniek, meestal naar die van Dhr. Boersma. Deze bezoek zul je dan ook zelf moeten bekostigen en kost 150euro. En erg vaak wordt je gewoon Finastride geadviseerd.

Ik ben dus niet geweest. Heb gelijk Finastride gekocht. En zeker niet van internet of dhr. Boersma. Die verkopen het voor vreselijk veel geld.

Ik ben het er mee eens met de voorgaande voorstellen om eerst even de derma te bezoeken. Mss dat het in Belgie wel vergoed wordt.

Anderzijds kun je denken aan Finastride, dat wordt veel gebruikt en slechts minder dan 2% ervaart enige bijwerkingen, zoals verminderde sexlust, tijdelijk gevoelige testikels.

Ik weet niet of je hier prijzen mag noemen. Maar je kunt al aan Finastride komen voor 75euro per 100 tabs die 100 dagen mee gaan. Dus kijk ff goed rond voordat je meteen ergens iets koopt.

Succes!

Dundee
14 juni 2007, 15:14
Even updaten en informeren tot jullie :)

Ik heb een maand nu minoxidil 2% gebruikt, en ben naar apotheker geweest om minoxidil te laten maken, en dat ging en is dus veel goedkoper.

Ik vroeg of ik niet meteen de 5% mocht hebben en ze gingen akkoord dus ik gebruik nu na een maand al de 5%. Heb voor 100ml 5% 17€ moeten betalen dus dat valt nog wel te doen...

Hopelijk krijg ik desondanks toch geen bijwerkingen... :)
Momenteel heb ik nog nergens last van, ook geen jeuk of dergelijke...

Zie je wel dat je het bij de apotheek kan laten maken ,zal je veel geld besparen ;)

blizzard
14 juni 2007, 19:21
Anderzijds kun je denken aan Finastride, dat wordt veel gebruikt en slechts minder dan 2% ervaart enige bijwerkingen, zoals verminderde sexlust, tijdelijk gevoelige testikels.

Ik weet niet of je hier prijzen mag noemen. Maar je kunt al aan Finastride komen voor 75euro per 100 tabs die 100 dagen mee gaan. Dus kijk ff goed rond voordat je meteen ergens iets koopt.

Succes![/quote]

Hoi ,
2 % maar met bijwerkingen zeg je ? ik weet zeker dat het er veel en veel meer zijn !! we moesten eigenlijk eens een thread openen met mensen die bijwerkingen hebben gekregen ... denk dat het erg vol word met mailtjes ..
Ik had al bijwerkingen na 6 pilletjes , ga zodra de bijwerkingen weg zijn het proberen met een 1/2 mg misschien werkt het nog steeds goed en heb ik geen last meer van bijwerkingen + ik ben nog veel goedkoper uit ook nog :D gewoon een 1mg pil splitsen in 2en ...:)

De goedkoopste tot nu toe die ik gevonden heb is www.inhousepharmacy.com (http://www.inhousepharmacy.com) uit India , die verkopen 30 tabletten Finpecia 1 mg en netjes verpakt voor $25 dollars (18,50 Euro )dit is inclusief verzenden , bij een grotere afname krijg je zelfs nog een paar Euro korting , gewoon te bestellen met een creditcard , levertijd ongeveer een maand ..

Groeten Johan

Spiderman
14 juni 2007, 20:21
Anderzijds kun je denken aan Finastride, dat wordt veel gebruikt en slechts minder dan 2% ervaart enige bijwerkingen, zoals verminderde sexlust, tijdelijk gevoelige testikels.

Ik weet niet of je hier prijzen mag noemen. Maar je kunt al aan Finastride komen voor 75euro per 100 tabs die 100 dagen mee gaan. Dus kijk ff goed rond voordat je meteen ergens iets koopt.

Succes

Hoi ,
2 % maar met bijwerkingen zeg je ? ik weet zeker dat het er veel en veel meer zijn !! we moesten eigenlijk eens een thread openen met mensen die bijwerkingen hebben gekregen ... denk dat het erg vol word met mailtjes ..
Ik had al bijwerkingen na 6 pilletjes , ga zodra de bijwerkingen weg zijn het proberen met een 1/2 mg misschien werkt het nog steeds goed en heb ik geen last meer van bijwerkingen + ik ben nog veel goedkoper uit ook nog :D gewoon een 1mg pil splitsen in 2en ...:)

De goedkoopste tot nu toe die ik gevonden heb is www.inhousepharmacy.com (http://www.inhousepharmacy.com) uit India , die verkopen 30 tabletten Finpecia 1 mg en netjes verpakt voor $25 dollars (18,50 Euro )dit is inclusief verzenden , bij een grotere afname krijg je zelfs nog een paar Euro korting , gewoon te bestellen met een creditcard , levertijd ongeveer een maand ..

Groeten Johan

Ervaringen op diverse fora zeggen in mijn ogen niet veel. Studies zeggen veel meer!

De meeste kwaaltjes zitten bij mensen tussen de oren.

AnthonieH
14 juni 2007, 20:25
2 % maar met bijwerkingen zeg je ? ik weet zeker dat het er veel en veel meer zijn !! we moesten eigenlijk eens een thread openen met mensen die bijwerkingen hebben gekregen ... denk datEr is al zo'n thread, maar het is heel moeilijk om hier te bepalen hoeveel mensen daadwerkelijk bijwerkingen hebben en hoeveel er alleen bijwerkingen ervaren. Sommigen zien hun winderigheid bij wijze van spreken al als bijwerking, maar ze vermelden niet dat ze iedere avond wel bruine bonen of hachee eten :cool:

Spiderman
14 juni 2007, 20:32
Er is al zo'n thread, maar het is heel moeilijk om hier te bepalen hoeveel mensen daadwerkelijk bijwerkingen hebben en hoeveel er alleen bijwerkingen ervaren. Sommigen zien hun winderigheid bij wijze van spreken al als bijwerking, maar ze vermelden niet dat ze iedere avond wel bruine bonen of hachee eten :cool:

Precies! Beter zou ik het niet kunnen omschrijven.:)

Dundee
14 juni 2007, 23:01
Er is al zo'n thread, maar het is heel moeilijk om hier te bepalen hoeveel mensen daadwerkelijk bijwerkingen hebben en hoeveel er alleen bijwerkingen ervaren. Sommigen zien hun winderigheid bij wijze van spreken al als bijwerking, maar ze vermelden niet dat ze iedere avond wel bruine bonen of hachee eten :cool:

Of Ajuin :D

bean
25 juni 2007, 13:47
Bericht verwijderd op verzoek van Bean ~ Webmaster.

Ed1
25 juni 2007, 14:30
Erg rot voor je, ik kan het mij helemaal voorstellen.. Die opmerkingen zijn vaak erg bot en dat is vaak niet de bedoeling van je vrienden, die hebben (uit ervaring) geen idee hoeveel ze je hiermee kwetsen. Je word iedere dag bewustgemaakt dat je kalende bent, en dan heb je het naar je zin met je vrienden en komt dat onderwerp wéér naar boven en ben je wéér bewust ervan dat je kalende bent.

Zoals je wel 100 keer hebt kunnen lezen is mijn enige mogelijkheid tot nu toe het afscheren (naja, 2mm o.i.d.) zodat ik niet meer zo bezig was met m'n haar. Het waren vooral kleine dingen; met je hand door het haar en weer enkele die je zo eruittrekt, tijdens het wassen van de haren ze in de wasbak zien vallen, in de spiegel je haar in model brengen en fel verlichte ruimtes een beetje vermijden, zoals veel kledingzaken met tig spiegels aan de wanden...

In die tijd dat ik nu 'kaal' rondloop wil ik alsnog gaan proberen om wat ertegen te doen dmv vitaminen pillen en uiteraard pillen tegen kaalheid etc, voorlopig om financiele redenen wacht ik nog heel even... Mocht ik merken dat er vooruitgang is laat ik het wel groeien, blijft het zo of word het erger blijf ik gewoon op deze manier rondlopen zodat ik niet niet meer telkens herinnerd word dat ik kalend ben/word...

Hopenlijk helpt het je, de opmerkingen in mijn vriendenkring vallen nog wel mee, zeker met m'n korte kapsel heeft 99% geen idee dát je kalende bent! ;)

blizzard
25 juni 2007, 16:57
Lotgenoten,

Zoals jullie wellicht eerder hebben kunnen lezen ben ik een zwaar kalende jongen van 22. Ik merk dat ik me steeds slechter ga voelen door mijn haarverlies. Een weekend weg met vrienden resulteerde in een aantal 'grappige'opmerkingen per dag, laatst kwam ik een oud klasgenoot tegen die mij gelijk met mn kaalheid confronteerde, en zo kan ik nog wel door gaan. Steeds vaker vermijd ik sociale contacten omdat ik me schaam en als ik wel ga voel ik me niet op mn gemak en krijg ik grappen en opmerkingen naar mn hoofd geslingerd. Ik trek het niet meer. In plaats van van het leven te genieten slijt ik mn dagen met zorgen maken, op forums zoals deze rondstruinen en me slecht voelen. Ik voel me er depressief door en merk soms zelfs dat ik het afreageer op de mensen die het wel goed met me voorhebben. Soms moet ik huilen om het leven dat ik leidt. Kunnen jullie tips geven om mn situatie te accepteren? Ik merk dat ik er aan onder door ga..
thanks a lot.

Hey Bean,
Erg zoiets allemaal te moeten lezen , ik herken dat wel wat jij schrijft ...ik was alleen 28 toen dat gebeurde terwijl jij pas 22 bent ..maar goed al ben je 45 dat maakt niet uit AGA te krijgen vind niemand leuk , teminste ik heb nooit iemand horen juichen dat hij AGA had :confused: ,Het doet pijn als je vrienden er grappen overmaken ze hebben niet in de gaten hoeveel pijn jou dat doet , maar vroeg of laat komen ze zelf aan de beurt en kan jij ze met hun eigen grappen terug pakken , Ik vermijde net zoals jij spiegels en felle lichten terwijl ik daarvoor er juist voor ging staan en express met mijn haar onder een felle lamp ging staan zo`n mooie kop met haar had ik toen .

Maar goed je leven lijdt er veelste veel onder dus meteen actie gaan ondernemen , denk aan een gezondere levenstijl .. dus ga sporten/trimmen (ben ik ook gaan doen ) door te trimmen krijg je een betere conditie over je hele lichaam en je bloedvaten stromen beter door dus dit is ook beter voor je haar en je kunt veel meer aan wat ook weer goed is voor je geest , genoeg slapen per nacht , gezonder eten zoals elke dag fruit groente veel vis , stop met alcohol en roken want dat heeft bewezen dat dat slecht is voor je haar , probeer mijn "shampoo vrij " thread eens , ga zeker voor 1 mg Finasteride per dag dat stopt werkelijk je haaruitval is mijn bevinding en geeft ook nieuwe haren ,kan gewoon gekocht worden op internet of via een recept via je dokter , er zijn goede resultaten geboekt met haartransplantaties en wanneer je genoeg donor haar hebt kan dit jou zeker wel helpen maar dit zou ik als laatste pas toepassen , dus probeer eerst eens het bovenstaande uit alvorens over te gaan voor een HT .

Mocht dit alles niet helpen kun je het nog altijd laten milimeteren dat is de laatste optie vind ikzelf , soms kan dit bevrijdend werken en je hoeft je dan ook geen zorgen meer te maken over je haar en kunt weer doorgaan met je normale leven.

Mijn haaruitval is best aan de lage kant en ben inmiddels 50 jaar met nog veel haar waar ik best trots op ben , sinds kort ben ik Monxidil gaan gebruiken , niet omdat ik in dit spul geloof maar door dit een keer s`avonds in je haar te druppelen en te masseren zit mijn haar veel beter en voel mij er weer beter door , misschien werken de bovenstaande methodes ook bij jou dus hou moed en veel sterkte in je strijd tegen AGA .

Groeten Johan

nordman
28 juni 2007, 02:14
Hey Bean,

je hebt er missch weinig aan maar, kvind het erg rot voor je! Ik kan me voorstellen dat het niet leuk is aangezien ik zelf ook nog jong ben en zie dat ik waarschijnlijk kaal ga worden en mn broertje niet denk ik :( hmmzz..maar goed. Ik denk dat hoe moeilijk het ook is, je het gewoon moet accepteren...het gebeurt je gewoon. Jij kan er toch niets aan doen dat je kaal wordt? Als mensen opmerkingen maken die kwetsend zijn moet je er maar gewoon niet op ingaan, hoe lastig misschien ook...De confrontatie met bekende en minder bekendere mensen zul je toch houden en het is juist dan de kunst om er goed mee proberen om te gaan door bijv zelfverzekerd te zijn op dat moment en bijv mee te lachen om het 'grapje' dat ze maken. Ik denk ook niet dat de opmerkingen altijd bewust zijn bedoeld om je een rot gevoel te geven. Ik snap wel dat het vervelend is wanneer je het telkens hoort maar je kan misschien ook denken van 'bla bla ik heb het al eens gehoord, f*ck die opmerkingen!' Ik accepteer het gewoon, het gebeurt me...jammer dan, kan er weinig aan doen maar ik ga me hierdoor niet minder goed voelen. Ieder mens heeft zo zijn dingen en onzekerheden... dat je nu kaal wordt/bent maakt je toch niet minder? Ieder mens heeft het recht om van het leven te genieten en dat moet jij ook doen! Laat je niet van de kaart brengen door die kinderachtige opmerkingen, probeer ze te negeren, lach mee etc. Wat je vaak ziet is dat wanneer iemand kaal begint te worden of bijna kaal is, zijn haar er gewoon helemaal afscheert zodat je er aan kunt wennen en er zeg maar 'zelf voor kiest'. Een goed voorbeeld is misschien tenniser Andre Agassi, had vroeger een enorme bos en scheert zn hoofd nu ook en het staat nog gedurfd en stoer ook!
Als je het echt moeilijk blijft vinden kun je misschien een haarwerk dragen of wat ook erg in blijft zijn de mutsjes die bijv beckham wel eens draagt en natuurlijk kun je die niet altijd ophouden maar je hebt dan wel iets op je hoofd en maakt je misschien iets zekerder totdat je het echt hebt geaccepteerd...want daar begint het mee.
Wat voor jou belangrijk is, is denk ik dat je gewoon weet dat de mensen die het goed met je voorhebben het helemaal niet erg vinden dat je kaal bent. Ze leven ook vast met je mee nu je je zo rot voelt. Dat geeft toch wel weer een goed gevoel? En wat de rest van je denkt/vindt...of wat voor opmerkingen ook maakt. F*ck them...je moet van het leven genieten en je leven zelf bepalen. Ga, zoals in eerdere posts...sporten, je aandacht op leuke dingen vestigen en concentreer je niet op wat andere denken. Vaak kijken mensen helemaal niet en is het gewoon iets wat je denkt en als ze wel kijken, ach laat ze maar kijken...negeer het of kijk ze recht aan, dan weten ze ook niet meer wat ze moeten doen. Niemand is perfect onthoud dat he! Maar ga aub meer van het leven proberen te genieten en geef niet op. Het is juist ook weer een overwinning voor jezelf door juist op mensen af te stappen en misschien er met anderen over te praten, dan ben je ook nog eens sociaal bezig. Dat is erg belangrijk.
Het huilen is ook niet erg natuurlijk, je bent je dan aan het uitten en dat is goed, laat het gaan. En ik denk dat je best een goed leven leidt hoor, alleen voelt het nu gewoon enorm k*t maar wanneer ik dat heb dan denk ik aan ergere dinge die me hadden kunnen overkomen... Misschien cliché maar als je verder maar gezond bent toch?

Ik hoop dat je er iets aan hebt jongen! Veel sterkte en keep on smiling! (lachen is overigens goed om die vervelende depressie tegen te gaan hoor :) :)

tipje: Blijf je je depressief voelen, dan kun je misschien iets gebruiken dat helpt? http://www.toostylish.com/page.php?tid=2&cid=6&id=4389 hier staan bijv natuurlijke middeltjes die je eventueel kunnen helpen.

Cory
28 juni 2007, 17:37
Als mensen bot en oningeleefd overkomen dan doet dat natuurlijk heel erg pijn, maar het heeft ook een keerzijde: de mensen kan het eigenlijk dus niet veel schelen! Ik denk dat het pas écht erg was geweest als bij elke ontmoeting iemand zou zeggen "ach, ik vind het zó rot voor je" en "ik denk dat ik van een wolkenkrabber af zou springen als het mij zou overkomen" of "ben je nou niet bang dat je nooit meer een vriendinnetje kan krijgen?".

Nee, ze praten er zo frank en vrij over omdat ze er gewoon niet diep over nadenken. Ze vinden hun eigen zaken veel belangrijker, en haarverlies is natuurlijk altijd aanleiding om te laten blijken dat zíj daar helemáál geen last van hebben. Misschien heb jij wel dingen meegekregen of verworven waar zíj jaloers op zijn en zijn ze blij dat ze zich even superieur kunnen voelen op het veilige gebied van hun haardos.

Ik denk dat het al honderden keren is gezegd op dit forum maar ik wil het nog weleens zeggen: het al of niet hebben van haar is niet zo belangrijk als je denkt. De persoonlijkheid van een man staat of valt met degene die hij van binnen is en wat hij uitstraalt. Iemand die zich de hele dag druk zit te maken over zijn haar straalt totaal niks uit en zal dus ook niet veel positiviteit aantrekken. Vergeet het domweg, laat het door een kapper in een karakteristiek model knippen zodat je laat blijken dat je het gewoon van jezelf geaccepteerd hebt en dat je van jezelf en je kapsel houdt zoals het is.

Kippeman
5 juli 2007, 21:00
Ik heb dat dus ook met andere mensen.

Ik heb niet alleen door me haaruitval, maar ook door andere problemen therapie om erover te praten.

Misschien dat dat helpt. Vaak is het gratis als je doorverwezen wordt door je huisarts.

Ik krijg nu ook anti-depressiva. Dat maakt me wat blijer.

Ik wens je veel succes..

Ik ben zelf trouwens 18, dus echt, ik begrijp het...

dave523
10 juli 2007, 23:04
Lotgenoten,

Een weekend weg met vrienden resulteerde in een aantal 'grappige'opmerkingen per dag, laatst kwam ik een oud klasgenoot tegen die mij gelijk met mn kaalheid confronteerde, en zo kan ik nog wel door gaan. Steeds vaker vermijd ik sociale contacten omdat ik me schaam en als ik wel ga voel ik me niet op mn gemak en krijg ik grappen en opmerkingen naar mn hoofd geslingerd. Ik trek het niet meer. thanks a lot.

Weet je Bean, als mensen er 'grappige' opmerkingen over maken (en zeker je vrienden) betekent dat juist dat ze het niet zo'n probleem vinden. Als ze doorhebben dat je je er zo ruk onder voelt zullen ze die opmerkingen niet maken. Mijn beste vriend werd ook op zijn 22 ste kaal en ik heb hem daar mee gepest ook. Dat vertelde hij me pas geleden (10 jaar later) terwijl ik me dat helemaal niet kan herinneren. Ik heb proces van kaal worden van hem helemaal nietbewust meegemaakt en zag hem ook helemaal niet anders. Volgens mij zie je pas echt of een andere gast kaal is of wordt als je er zelf mee te maken hebt. Geloof me, de buitenwereld ziet je nog gewoon als dezelfde vent. Je legt het zelf alleen (begrijpelijk) onder een vergrootglas.

Poezewoef
26 november 2007, 19:23
Hallo Fideel,
Heb je wel voldoende geduld gehad? B.v. saw palmetto begint soms pas te werken na 7 maanden....
En in jouw geval kun je toch Minoxidil lotion en/of Finasteride gaan uitproberen? Heb je daarover al gelezen op dit forum?

Jaloers op vrouwen? Vrouwen kunnen wel degelijk kaal worden; zie foto's op dit forum en reportages op t.v. van vrouwen met AA. Vrouwen met AGA krijgen zo weinig dunne haartjes dat de hoofdhuid overal zichtbaar wordt en dat er een scheiding ontstaat van b.v. 1,5 cm of erger.
Inderdaad! Hoe kan je nu jaloers zijn op vrouwen? Voor ons is kaalheid gewoon veel erger!
Niemand kijkt op van een kale man op straat. Als het je niet meer bevalt, scheer het dan gewoon af!
Kalende vrouwen worden maatschappelijk niet aanvaard. Zo is het gewoon. Dus voor ons is het erger.

Ik word eigenlijk altijd een beetje kwaad als ik al dat aanstellerig gejank van die mannen hier lees. Zoals ik al zei, niemand heeft problemen met kale mannen. Vrouwen met kale plekken daarentegen worden als bijzonder onaantrekkelijk beschouwd.

Strider
26 november 2007, 20:57
Inderdaad! Hoe kan je nu jaloers zijn op vrouwen? Voor ons is kaalheid gewoon veel erger!
Niemand kijkt op van een kale man op straat. Als het je niet meer bevalt, scheer het dan gewoon af!
Kalende vrouwen worden maatschappelijk niet aanvaard. Zo is het gewoon. Dus voor ons is het erger.

Ik word eigenlijk altijd een beetje kwaad als ik al dat aanstellerig gejank van die mannen hier lees. Zoals ik al zei, niemand heeft problemen met kale mannen. Vrouwen met kale plekken daarentegen worden als bijzonder onaantrekkelijk beschouwd.

Niet egoïstisch worden he, iedereen die op haarweb zit vind het zwaar vervelend dat hij/zij last heeft van haaruitval, en dat kale mannen maatschappelijk geaccepteerd zijn wil niet zeggen dat er mannen zijn die zich minder slecht voelen dan vrouwen die kalend zijn!

seok0912
4 oktober 2013, 01:10
Hey Bean,
Erg zoiets allemaal te moeten lezen , ik herken dat wel wat jij schrijft ...ik was alleen 28 toen dat gebeurde terwijl jij pas 22 bent ..maar goed al ben je 45 dat maakt niet uit AGA te krijgen vind niemand leuk , teminste ik heb nooit iemand horen juichen dat hij AGA had :confused: ,Het doet pijn als je vrienden er grappen overmaken ze hebben niet in de gaten hoeveel pijn jou dat doet , maar vroeg of laat komen ze zelf aan de beurt en kan jij ze met hun eigen grappen terug pakken , Ik vermijde net zoals jij spiegels en felle lichten terwijl ik daarvoor er juist voor ging staan en express met mijn haar onder een felle lamp ging staan zo`n mooie kop met haar had ik toen .

Maar goed je leven lijdt er veelste veel onder dus meteen actie gaan ondernemen , denk aan een gezondere levenstijl .. dus ga sporten/trimmen (ben ik ook gaan doen ) door te trimmen krijg je een betere conditie over je hele lichaam en je bloedvaten stromen beter door dus dit is ook beter voor je haar en je kunt veel meer aan wat ook weer goed is voor je geest , genoeg slapen per nacht , gezonder eten zoals elke dag fruit groente veel vis , stop met alcohol en roken want dat heeft bewezen dat dat slecht is voor je haar , probeer mijn "shampoo vrij " thread eens , ga zeker voor 1 mg Finasteride per dag dat stopt werkelijk je haaruitval is mijn bevinding en geeft ook nieuwe haren ,kan gewoon gekocht worden op internet of via een recept via je dokter , er zijn goede resultaten geboekt met haartransplantaties en wanneer je genoeg donor haar hebt kan dit jou zeker wel helpen maar dit zou ik als laatste pas toepassen , dus probeer eerst eens het bovenstaande uit alvorens over te gaan voor een HT .

Mocht dit alles niet helpen kun je het nog altijd laten milimeteren dat is de laatste optie vind ikzelf , soms kan dit bevrijdend werken en je hoeft je dan ook geen zorgen meer te maken over je haar en kunt weer doorgaan met je normale leven.

Mijn haaruitval is best aan de lage kant en ben inmiddels 50 jaar met nog veel haar waar ik best trots op ben , sinds kort ben ik Monxidil gaan gebruiken , niet omdat ik in dit spul geloof maar door dit een keer s`avonds in je haar te druppelen en te masseren zit mijn haar veel beter en voel mij er weer beter door , misschien werken de bovenstaande methodes ook bij jou dus hou moed en veel sterkte in je strijd tegen AGA .

Groeten Johan

Ik ben wel zeker laat met reageren, maar ben nieuw hier. En ik vind dit verhaal heel erg triest. Ik zou mij niet direct kunnen inleven in Bean's situatie maar snap hem best wel niet makkelijk om daarmee te leven. Alhoewel Johan uiteraard een heel goed advies geeft.

joopie123
14 oktober 2013, 23:31
Die depressieve gevoelens herken ik! Ik wil bij deze toch melden dat ik sinds anderhalf jaar aan de finasteride zit en dat ik blij ben dat ik ermee ben begonnen.

Zover ik weet heb ik geen bijwerkingen en kan ik stellig zeggen dat mijn haar er veel beter door is geworden.

Dit maakt dan ook dat ik weer net zo zelfverzekerd ben als vroeger. Ik zou dit product iedereen aanraden omdat ik weet hoe depressief je er van kan worden.

p.s. Ben 24

Hairpilot
15 oktober 2013, 14:05
Die depressieve gevoelens herken ik! Ik wil bij deze toch melden dat ik sinds anderhalf jaar aan de finasteride zit en dat ik blij ben dat ik ermee ben begonnen.

Zover ik weet heb ik geen bijwerkingen en kan ik stellig zeggen dat mijn haar er veel beter door is geworden.

Dit maakt dan ook dat ik weer net zo zelfverzekerd ben als vroeger. Ik zou dit product iedereen aanraden omdat ik weet hoe depressief je er van kan worden.

p.s. Ben 24

Dit. Exact de reden dat ik ondanks vele twijfels waarschijnlijk wel ga starten met finasteride. De zelfzekerheid die weggenomen wordt door haaruitval is echt héél groot en ik heb er best iets voor over om daar weer wat aan te kunnen doen. Binnen exact 14 dagen afspraak bij de dermatologe.

Luno
21 april 2018, 13:16
Beste,
Hoe staat he met jouw haarverlies?
Heb je al van PRP of eigen bloed gehoord?
vriendelijke groet

hoedan
19 juli 2018, 16:10
Hallo allemaal,

ik ben nieuw hier en ik lijd ook aan haaruitval in de inhammen (24 jaar, man). het zit niet in de familie (beide kanten hebben alle mannen haar) mijn vader is zelfs 61 en heeft nog een betere haarlijn dan ik :crybaby:
sinds ik in de zomer van 2017 voor 3 weken naar Thailand ben geweest (+/- 12 maanden geleden) is mijn haar begonnen met uitvallen. in een tijd van 6 maanden zijn zowel rechts en links bijna compleet kaal geworden. nogmaals 6 maanden later lijkt het alsof mijn haar nog steeds dezelfde status heeft.
ook ik krijg er veel depressieve gevoelens van en probeer elke dag (een middenscheiding met succes) mijn haren zo in model te brengen dat het niet erg opvalt. ook ik ben als de dood dat het gaat regenen/waaien.
daarnaast heb ik ook nog eens flink krullend haar en lijkt het plukje bovenop aan de voorkomt zonder gel zo in elkaar te krullen dat de kalende inhammen helemaal goed zichtbaar worden.
zodra ik in de ochtend wakker wordt, schiet ik al in de stress en wordt ik onzeker.
nog een paar voorbeelden:
- tijdens mijn voetbaltraining bij het zweten, zweet ik de gel eruit waardoor het dus weer zo krult dat de inhammen zichtbaar worden.
- pas geleden nog op vakantie geweest en zodra ik uit het water kwam, zocht ik direct mijn pet op.
- als mijn vriendin door mijn haren gaat met haar vingers schiet ik uit een reflex weg (laat staan wat ik in de ochtend doe als ik bij haar slaap)
- naar het strand durf ik niet meer (wind/water)

Ik zit dus sterk te denken aan een oplossing in de vorm van HT.
mijn overwegingen:
1. middelen als finasteride en monoxidil hebben ernstige nawerkingen en zodra je er mee stopt begint het haaruitval weer opnieuw
2. Raar maar waar ben ik ook nog eens tweeling (eeneiïg) en mijn tweelingbroer heeft nergens last van!
3. Daarnaast zie ik veel reacties als van: niet voor je 30e beginnen met een HT want het kan zijn dat je er daarna nog een moet. Ik vindt juist dat ik voor mijn 30e moet kunnen beschikken over een mooie haarlijn. als ik na mijn 30e kaal wordt, is dat maar zo (met andere woorden: daar zou ik minder mee zitten dan op de leeftijd van nu: 24).
4. nu het 6 maanden dezelfde status heeft aangehouden kan ik dan concluderen dat ik stabiel ben??? en dus zou je kunnen zeggen dat een HT slim is om nu te doen wanneer het gestabaliseerd is?

al langere tijd heb ik het gevoel dat het mijn kwaliteit van leven erg aantast en sinds kort heb ik het gevoel dat ik hierdoor ook erg onzeker wordt over mijn relatie, en ook op sommige momenten fel kan reageren tegen mijn vriendin om erg simpele dingen (denk aan dat ze door mijn haar gaat met haar vingers)

al met al niet echt een vraag in mijn bericht, maar meer dat ik gewoon eens wat frustratie van mij af kan schrijven en dat ik het eens kan delen met anderen.

m91
19 juli 2018, 16:29
Heb je een foto van de huidige situatie? Het is altijd goed om een onafhankelijk oordeel van anderen te vragen. Vaak heb je zelf het idee dat het erger is dan dat het is.

Als je een HT succesvol wil laten zijn, zal je ook met finasteride of iets dergelijks moeten beginnen na je HT. Als je dat niet doet is de kans groot dat de haaruitval in de loop der jaren doorzet en dan kan het er raar uit gaan zien als het getransplanteerde gebied voller is.