PDA

View Full Version : Nieuwe genen gevonden die kaalheid voorspellen


Soldaat
14 oktober 2008, 15:06
Een team van internationale onderzoekers heeft twee nieuwe variaties van genen gevonden, die vroege kaalheid bij mannen kunnen veroorzaken. De studies verschijnen in het tijdschrift Nature Genetics.
Voorheen was er alleen een kaalheidsgen bekend, dat wordt overgeërfd via de moeder. Maar nu blijken er ook twee genvariaties op chromosoom 20 te zijn, die door zowel de moeder als de vader worden doorgegeven.
Wanneer je als man over de twee genvariaties én het al eerder bekende gen beschikt, heb je veel kans om voor je vijftigste kaal te worden. Eén op de zeven mannen heeft hier last van.

Voorkomen
Voor het onderzoek werden de genen van ruim 5000 mannen bestudeerd. De wetenschappers hopen dat de resultaten kunnen leiden tot betere behandelmethodes voor vroege kaalheid. Op dit moment zijn er weinig middelen die voorkomen dat het haar uitvalt.

Bron: Nu.nl
http://www.nu.nl/news/1786460/151/Nieuwe_genen_gevonden_die_kaalheid_voorspellen.htm l

Verbaast me wel dat maar 1 op de 7 mannen hier last van heeft. Is dit niet veel meer? Ik had ergens ook eens 50% gelezen namelijk.

Hanna
14 oktober 2008, 15:21
Er bestaan al wat topics over dit onderwerp. Je schiet er niks mee op; je kunt je genen toch niet veranderen en je gaat toch niet knoeien in de genen van je nakomelingen.

http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=14206

http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=6466



.