PDA

View Full Version : Eerste keer...


Anjo
27 mei 2003, 23:58
Weer een stap verder. Gisteren heb ik mijn eerste pruik besteld. Het wordt een synthetische en ik ga voor een kort koppie. Ik heb een leuk (beetje punkie) model gevonden en ik krijg die, op maat, in drie kleuren. Dan kan ik dus nog kiezen. Voorlopig kan ik mijn dunne staartje nog behouden, dus kan ik nog afwisselen met mijn, ondertussen vertrouwde, piratendoekje en straks mijn nieuwe pruik. Ik vind het doodeng. Ik hield het gisteren ook niet droog, maar nu, een dag later, ben ik al weer wat rustiger.

Eind volgende week ligt de pruik al klaar. Ik vind het reuzespannend, krijg kriebels in mijn buik als ik er aan denk. Ach, een eerste keer is toch altijd even wennen.

Ik ben benieuwd of er ook meiden zijn die het echt afwisselen, soms een pruik en soms een sjaaltje of doekje. Ik weet zeker dat ik de pruik voorlopig nog niet opzet naar mijn werk. Ik moet er niet aan denken! Ik ga denk ik maar eens eerst thuis wennen.

Groetjes,

Anjo


:cool:

yvonne
10 juni 2003, 14:24
Hallo Anjo,
Het heeft even geduurd voordat ik reageerde maar werk, vakantie van de kinderen enz, enz
je vroeg mij of ik met pruik ging zwemmen, dat deed ik inderdaad maar niet onder water maar ja je weet hoe dat gaat in een zwembad, je krijgt regelmatig een plens water over je heen dus nat word je toch, de glijbaan heb ik overgeslagen maar dat deed ik normaal ook al,ik ben niet zo'n durfal
Mijn pruik heeft onder al dat chloorgeweld niet te lijden maar het is synthetisch. vandaar denk ik
Wat betreft de terugkeer van mjn haar het is geheel spontaan gegaan maar het gaat heeeeel langzaam en mjn mooie dikke bos haar (ook met staart) is nu een dun bosje babyhaar en de kleur vind ik nogal vaal, ik had donkerbruin haar, bijna zwart, het is nog wel bruin maar een beetje bleekjes bruin.
Ik ben trouwens klant bij een winkel in eindhoven, bij mij in de buurt en daar ben ik zeer tevreden over
Ik wil je nogmaals sterkte wensen en ik lees verder nogwel over je pruikervaringen
Groetjes : yvonne

jose
10 juni 2003, 19:02
Zou je mij willen vertellen bij welke zaak in Eindhoven dat jij klant bent.
Ik kom ook uit die omgeving, en ben aan het rondkijken, vandaar.

Groetjes en bedankt,

JOSE

Annelies
10 juni 2003, 22:50
Hoi Anjo,

Wat goed dat je toch die stap hebt genomen en dat je er lekker de tijd voor neemt om er aan te wennen. De synthetische die ik een paar keer heb mogen passen zaten echt super lekker, en zijn lekker licht dus misschien ben je er wel snel aan gewend.

Ik zelf wissel niet af tussen petje en haarwerk, maar ik denk dat die dag er voor mij nog wel ooit komt. Heb veel respect voor je als je dat kunt. Ik verberg me nog wat dat betreft.

En opzetten naar je werk?? Ik denk dat je een supertof haarwerk hebt genomen (want je klinkt enthousiast) en als het je tof staat, waarom zou je er lang mee wachten?? Hup showen! ;-) Misschien wordt het alleen maar moeilijker als je er lang mee wacht. Tis misschien effe een lullig moment, maar dan ben je der vanaf.

In ieder geval heel veel sterkte toegewenst.
P.S. Kun je me vertellen waar je bent geweest, ik kom ook uit de buurt en ben eigenlijk wel nieuwsgierig waar je bent geweest..!!

groetjes Annelies

Marloes
11 juni 2003, 14:31
Ik sport met een doekje en een petje op en ga ook al zo naar de sportschool of hockey, bij de hockey blijf ik dan ook de hele dag zo rondlopen en nadat we weggaan bij de sportschool gaan we meestal nog wat drinken in de kroeg dus dan zet ik hem weer wel terug op.

Het is ook maar hoe je er zelf mee omgaat. Pas nog: toen gingen we met een vrijgezellenfeestje paintballen in het bos. Dus ik dacht die combinatie met een pruik is vast niet goed. Dus ik mijn bandana en petje weer mee en heb daar in een tent gewoon gewisseld, er stond ook iemand naast mij die het wel wist (via haar zus want dat is een vriendin van mij, maar zij had het dus nog nooit van mij zelf vernomen) ik zei je moet nu niet schrikken maar ik ga even mij doekje omdoen. en dan is het ook aan die persoon om eventueel weg te lopen als ze het niet willen zien.

Maar naar mijn werk zal ik wel altijd mijn pruik opzetten en niet met doekjes of petjes gaan, maar dat kan ook niet als je commercieel bezig bent, denk ik, denk niet dat klanten dat meteen zouden accepteren.

Succes met je nieuwe aanwinst en ik zou ook inderdaad niet te lang wachten om het moment uit te stellen om het aan de hele wereld te laten zien. Je kunt er maar vanaf zijn.

groetjes
Marloes

Anjo
14 juni 2003, 23:57
Bedankt voor jullie aardige reacties en het is zover. Vorige week mijn eerste nieuwe pruik opgehaald. Ik kon kiezen uit vier tinten, ben gegaan voor een koperkleurig (twee tinten) koppie. Eigenlijk staat hij hartstikke leuk, beetje wild, plukjes omhoog en een weer een volle haarbos.

Bij de haarstudio zag ik voor het eerst mijn achterkant. Help. Dat was schrikken, ik ben in no-time echt de hele rand van oor tot oor kwijt geraakt. Verschrikkelijk. Mijn lange dunne staart heeft ze gehalveerd en op een speciale manier geknipt waardoor, bijna maf als ik het schrijf, het voller lijkt. Nu komt onder mijn piratendoekje nog wat haar, zodat het nog iets lijkt.

Ik zet mijn pruik nu af en toe op. Gewoon lekker wennen voor mezelf. Na mijn vakantie doe ik de pruik op naar mijn werk. Nu ben ik nog blij dat het niet de hele dag op mijn hoofd zit, want ik vind het eerlijk gezegd hartstikke warm zitten en het kriebelt. Maar ja, dat hoort er natuurlijk allemaal bij en daar moet ik gewoon aan wennen. De reacties zijn echt fijn. Allemaal positief en volgens mij nog gemeend ook. Het is eigenlijk ook nog lachen omdat sommige mensen me echt niet herkennen en me gewoon voorbijlopen. Ook wel even lekker anoniem. Eigenlijk begin ik er best wel aan te wennen, ik kan er nu voor het eerst grapjes over maken (zal ik vanavond mijn bokkepruik even opzetten?), maar vind ik het ook nog fijn om even niks (of een doekje) op mijn hoofd te hebben.

Ik heb veel geshopt (met videocamera!) en heb gekozen voor haarstudio Petra van der Laar in Hekelingen. Zij werkt eigenlijk vooral met kankerpatienten, is kapster van oorsprong en ik had daar gewoon een lekker gevoel. Ik weet dat zij meer vraagt, maar voor mijn eerste keer wilde ik gewoon vooral mezelf kunnen zijn en geen nummer (wat ik wel bij andere zaken was.) Ik ben er een paar keer geweest en ze nam alle tijd, heeft verstand van zaken en gaf mij gewoon een vertrouwd gevoel. Ik heb er goed aan gedaan..

Verder is het wel leuk om te vertellen dat ik ook een representatieve baan heb, ik ben communicatie-adviseur. Maar ja, mijn haren zijn zo snel uitgevallen dat iedereen op mijn werk en omgeving ervan op de hoogte is. Dus nu heb ik nog even respijt. Maar als ik straks eenmaal mijn pruik opzet, kan ik natuurlijk niet meer terug. Dus start ik liever na de zomer.

Ook nog een vraagje voor Marloes. Hoe neem je je pruik mee? Stop je die gewoon in een plastic tasje ofzo? Heb je er twee?

Groetjes,

Anjo


;)

Marloes
16 juni 2003, 09:13
Als ik ga sporten en het is maar een uurtje doe ik hem inderdaad gewoon in een plastic zakje. Ik heb ook een doosje voor mijn andere (oude pruik), die zet ik alleen nog maar op voor bv de carnaval, als ik bang ben dat er iets mee zou kunnen gebeuren.
Die doosjes hebben ze bij de haarwerk specialist of kapper, want daar worden ze in opgestuurd, dus daar kan je gewoon om vragen hoor.

Groetjes
Marloes