PDA

View Full Version : [Kliniek] Haar- en Nagelkliniek Rotterdam. (Dr. Plinck)


Charissa
4 juni 2003, 09:48
Ik lijd nu al een aantal jaar aan haaruitval en na bloedonderzoeken bij artsen en dermatologen (Diane Pil en "ach het komt wel weer goed" - verhalen) ben ik nu met mijn kleine bosje haar maar naar Dr. Plinck gestapt bij Haar- en Nagelkliniek Rotterdam. Ik krijg de uitslag over een maand.
MAAR nu valt me op het forum op dat hij wel steeds de AA- diagnose stelt bij mensen op dit forum....heeft hij weleens een andere diagnose gesteld?? Anders heeft hij wel een erg makkelijk beroep...oh gewoon iedereen heeft AA en schrijf hen een pilletje voor...makkelijk rijk worden lijkt me...of heb ik het mis, ik hoop het maar...Want als het iets anders is, dan wil ik het graag weten!! Daar betaal je hem toch voor!!!!
Wie o wie hebben ervaringen met deze man???

jose
4 juni 2003, 10:29
Ik ben niet bekend met deze arts, maar wil graag weten wat voor soort onderzoek hij gedaan heeft, waardoor jij pas over een maand de uitslag krijgt.

Groetjes,
JOSE

Charissa
4 juni 2003, 10:36
een bloedonderzoek en een haarworteltest.

jetty
4 juni 2003, 13:07
hoi charissa,
ik loop nu ongeveer een jaar bij dhr plinck. ik heb in de wachtkamer daar wel eens gepraat met ene vrouw en die had geen AA. het kwam bij haar puur door stress. ze kreeg volgens mij wel dezelfde lotion als ik. dit was om het puur om het groeiproces te versnellen ofzo. maar opzich zal het me niks verbazen als bijna iedereen die bij plinck is geweest hetzelfde medicijn (minoxidil) meekrijgt, er zijn nl bijna geen medicijnen om de haargroei te bevorderen.
verder vind ik plinck een erg vervelende man. maar omdat hij wel een van de besten van nederland is (heb ik gehoord althans) blijf ik maar bij hem.
sterkte met je haar.
groetjes jets

jetty
4 juni 2003, 13:08
ik heb trouwens ook een haarwortelonderzoek en een bloedtest gedaan. duurde ene paar weken voor ik de uitslag kreeg...

Charissa
4 juni 2003, 13:26
Dat vind ik wel fijn om te weten, dat er ook mensen zijn met een andere diagnose. Dan heb ik toch het gevoel dat ze het serieus analyseren.
Jetty, hoe zijn jouw ervaringen met minoxidil?
IS dat nu wel of niet gevaarlijk voor vrouwen en evt. zwangerschap?

jetty
4 juni 2003, 15:13
hoi charissa,
ik gebruik minoxidil nu al ene behoorlijke tijd. ik werd er in het begin heel erg duizelig van, maar na een tijdje ging het beter. nu ben ik echter overgestapt op minoxidil 5% en de duizligheid is weer verschrikkelijk!! ik ga dus terug naar de 2%.... het spul schijnt wel te helpen bij mij. het haar wat er nog bovenop mijn bolletje zit, wordt minder snel dun dan op de rest van mijn koppie. (ik gebruik het spul dus alleen voor de bovenkant (scheiding) van mijn hoofd, dit in verband met de max dosis die je per dag maar mag hebben.) mijn haar verkleurt er alleen heel erg door.. kword nu grijs!!!!!! aaaaahhh!!
wat betreft gebruik tijdens zwangerschap: kzou het niet weten. ben zelf nogmaar 21. zit nog niet echt aan kinderen te denken zeg maar. maar als ik jouw was, zou ik het risico niet durven lopen en stoppen met medicijnen. en anders ff informeren bij plinck.
suc6!
groetjes jets

marion
4 juni 2003, 19:22
Hoi Charissa,

Zelf ben ik wel ontevreden over dr. Plinck. Ik ben in september naar de Haar- en Nagelkliniek in Rotterdam geweest om een haarwortelonderzoek uit te laten voeren. De uitslag was ook bij mij Alopecia Androgenetica. Ik was hier nogal verbaasd over, omdat mijn haaruitval is begonnen toen ik een jaar antibiotica slikte en van pil gewisseld was. Bovendien is alleen de onderkant van mijn haar helemaal verdwenen, terwijl ik op mijn hoofd nog best veel haar heb. Ook ik kreeg minoxidil mee naar huis. Dat mag je overigens tijdens een zwangerschap niet gebruiken. Toen ik aan Plinck vroeg of de Dianepil de beste pil is bij Androgenetica, antwoordde hij (nogal kortaf) dat er helemaal geen verband is tussen de Dianepil en erfelijke haaruitval. Hij wist duidelijk niets van de androgene werking van de Dianepil.

Omdat ik dr. Plinck niet helemaal vertrouwde, ben ik naar twee andere dermatologen geweest, die allebei beweren dat ik geen AA heb. Eén dermatoloog heeft nog eens een uitgebreid haarwortelonderzoek uitgevoerd. Hij raadde me sterk af om zomaar minoxidil te gaan gebruiken. Ook twee haarwerkspecialisten waren voor 99 procent zeker dat het bij mij niet om Androgenetica gaat. Omdat ik toch graag wilde weten wat er nou precies uit het onderzoek van dr. Plinck was gekomen, heb ik gevraagd of ik mijn onderzoek mocht inzien. Hiervoor moest ik 11,50 euro betalen. Ik kreeg een papiertje thuisgestuurd met een paar krabbels waar ik helemaal niets wijzer van werd. Ik ga er nu zelf maar vanuit dat ik geen Androgenetica heb, maar ik blijf er toch heel onzeker van. Ik hoop natuurlijk dat jij positievere ervaringen met dr. Plinck zult hebben en dat zijn behandeling bij jou wel zinvol is. Ik wilde je in ieder geval mijn ervaringen even laten weten.

Groetjes,
Marion

Webmaster
5 juni 2003, 09:19
Originally posted by Charissa
... naar Dr. Plinck gestapt bij Haar- en Nagelkliniek Rotterdam.
Wie o wie hebben ervaringen met deze man???

Beste Charissa,

Op de eerste plaats: welkom op HaarWeb.

Ondertussen heb je al de nodige reactie's gehad, maar als je méér wilt weten over ervaringen met een bepaalde arts/instituut/behandeling enz. dan kun je altijd de zoekfunctie op het HaarWeb Forum gebruiken:

- Ga naar het hoofdmenu en klik op de button [search]
- Geef in het veld 'Search By Keyword' je zoekterm op (in dit geval dus plinck)
- Klik op de button [Perform Search]

Het resultaat is in dit geval: 20 threads (onderwerpen) over de gezochte term.

Bij 'Search Options' staat 'Show results as threads' standaard ingeschakeld. Maar als je ipv de threads (onderwerpen) alle berichten uit die thread afzonderlijk wilt weergeven in de resultaten, dan kies je voor : 'Show results as posts'. In dit geval zul je dan 46 berichten als resultaat zien. De zoekterm wordt rood weergegeven in de resultaten.

Succes!

Charissa
5 juni 2003, 09:30
Beste Webmaster,

Ja, ik had al vier mails gevonden op die manier met de naam Plinck erin, maar ik was toch benieuwd of er nog meer ervaringen waren.

Ik wacht de uitslag van de haarkliniek af en ga nog maar een keer naar een dermatoloog voor een second opinion...alhoewel er daar ook steeds niets concreets uitkomt.

Maar die reacties over de Haarkliniek daar was ik al een beetje bang voor...het voelt daar echt niet fijn en een als geldklopperij.

Bedankt voor alle reacties, maar mochten mensen nog ervaringen hebben dan wil ik het graag weten!

Heer Olivier
11 augustus 2003, 11:25
Ik ben bij Plinck geweest, en heb daar een haarwotelonderzoek laten doen en een consult gehad door Plinck. Bij elkaar kostte dit mij 67 euro.

Nu kreeg ik onlangs opeens de uitslag van het onderzoek door een medisch centrum in Bilthoven en daarbij een factuur voor het onderzoek. Dit kost maar liefst 72 euro!!!!!

Ik ben absoluut niet van plan deze factuur te gaan betalen, omdat ik bij plinck heb betaald voor een haarwortelonderzoek. Ik heb dit centrum nooit opdracht gegeven voor een onderzoek.

Ik vind dit een uiterst dubieuze manier van zaken doen. Eerst zeggen het kost zoveel, en dan later een factuur krijgen van een of ander instituut wat ik niet ken. Maar goed, ik betaal niet en er is geen enkele rechtsgrond op grond waarvan ik tot betaling zou moeten overgaan.

Groeten,

Heer Olivier

Charissa
11 augustus 2003, 11:41
Wat een vreemde manier van handelen inderdaad. Heb je al bij Dr. Plinck om uitleg gevraagd...bij die "vriendelijke" (ahem) secretaresse van hem?

Ik heb een dergelijke rekening (nog) niet ontvangen.

Ik heb inmiddels wel de uitslag. Gebruik nu minoxidil en bleek bloedarmoede te hebben, dus slik ik nu ook ijzer. Ik moet over een half jaar weer terug komen. Ik hoop maar dat het helpt.

groeten,

Charissa

Heer Olivier
14 augustus 2003, 10:11
Charissa,

Dank je wel voor je reactie.... Dus jij hoefde alleen die 67 euro te betalen?? Als dat zo is zal het wel daadwerkelijk een misverstand zijn.....

Groeten,

Heer Olivier

Charissa
14 augustus 2003, 13:13
Ja, dat bedrag voor een haarwortelonderzoek en bloedonderzoek. Bloedonderzoek wordt vergoed door Ziekenfonds.
Ook nog een bedrag voor consult kwam erbij, ik geloof dat dat 36 euro was.

Groeten,

Charissa

Charissa
3 september 2003, 17:17
Nu na anderhalve maand minoxidil te hebben gebruikt en een ijzerkuur, spot ik weer haartjes op plekken die al een tijd kaal waren...en een beetje op mijn voorhoofd waar ik nooit haar heb gehad, maar ach daar zal ik niet om zeuren, kan ik altijd wegwaxen ofzo.
jippie, ik weet nu alleen niet of het door de Minoxidil of ijzertabletten komt (ik had geen ijzervoorraad).
Ik hoop dat het blijft doorzetten.
Ik moet over 5 maanden terug naar de Haarkliniek.
Ik ben trouwens nooit ziek geweest van de Minoxidil. Merk er niets van.
Ik hoop dat het bij meer mensen goed uitpakt, bij mij begint het er op te lijken.

Charissa

Rebecca
23 september 2003, 10:24
Originally posted by Charissa
Nu na anderhalve maand minoxidil te hebben gebruikt en een ijzerkuur, spot ik weer haartjes op plekken die al een tijd kaal waren...en een beetje op mijn voorhoofd waar ik nooit haar heb gehad, maar ach daar zal ik niet om zeuren, kan ik altijd wegwaxen ofzo.
jippie, ik weet nu alleen niet of het door de Minoxidil of ijzertabletten komt (ik had geen ijzervoorraad).
Ik hoop dat het blijft doorzetten.
Ik moet over 5 maanden terug naar de Haarkliniek.
Ik ben trouwens nooit ziek geweest van de Minoxidil. Merk er niets van.
Ik hoop dat het bij meer mensen goed uitpakt, bij mij begint het er op te lijken.

Charissa

Hoi Charissa,

Ik ben vorig jaar ook bij Dr. Plinck geweest. Ik vind het een zeer onprettige vent. Na enig speurwerk op internet heb ik geen een positief over die vent gevonden en geloof me, er zijn heel wat reacties te vinden! Ik vertrouwde hem ook niet en heb die Minoxidil (ook mij heeft hij dat aangesmeerd) na 1,5 maand gebruik weggegooid en ben nooit meer terug gegaan. Ik vetrouw hem helemaal niet en geloof inderdaad dat hij heel erg makkelijk zegt dat het AA is. Daarbij vond ik hem erg veel reklame maken over de shampoo van hem die er wel bij MOET gebruiken. Hij zit er duidelijk voor het geld en niet om ons te helpen.
Op internet heb ik veel informatie gevonden over Minoxidil en blijkt dat het pas na 6 tot 12 maanden gebruik begint te helpen. (dus niet na 1 maand zoals jij hebt) en dan nog is die kans erg klein dat het sowieso werkt en het is noodzakelijk dat je het de rest van je leven gebruikt. Met dat je stopt met dat spul, valt het gelijk weer uit.
Ik denk dat bij jou die ijzertabletten hebben geholpen. Hoe ben je daaraan gekomen? Ik dacht dat er niks in je bloed gevonden was, zoals je eerste mail.

Groetjes
Rebecca

Charissa
23 september 2003, 10:52
Hallo Rebecca,

Nee de arts had anderhalf jaar geleden niets gevonden in mijn bloed, wel dat de ijzervoorraad wat aan de lage kant was, maar het ijzer in mijn bloed was voldoende. Nu anderhalf jaar later bleek ik toch door mijn ijzervoorraad heen te zijn en heb ik van Plinck een recept voor hoge dosis ijzerpillen gehad. Hier ben ik nu doorheen en heb vorige week weer mijn bloed laten testen op ijzer en b12. Ik hoor overmorgen de uitslag.
Toch groeit er weer echt haar op mijn hoofd. En ook inderdaad wat pluizig haar op mijn voorhoofd, lijkt me sterk dat dit alleen door de ijzerpillen komt (er heeft daar namelijk al vier jaar geen haar gezeten). Ik heb wel gelezen dat je in principe na een maand minoxidil al haar-/pluisgroei kunt waarnemen. Ik weet het niet. Als het helpt wil ik het best mijn hele leven gebruiken!
Ook heb ik Plinck niet gehoord over zijn shampoo.
Prettig vind ik de man ook zeker niet, ik blijf ook sceptisch.
Voorlopig is het nog pluis en erg kort natuurlijk na twee maanden, maar ik wacht af en blijf hoopvol...
It ain't over 'till the last hair drops en dan ga ik naar een pruik zoeken.

Sterkte..
Charissa

Rebecca
23 september 2003, 11:04
Originally posted by Charissa
Hallo Rebecca,

Nee de arts had anderhalf jaar geleden niets gevonden in mijn bloed, wel dat de ijzervoorraad wat aan de lage kant was, maar het ijzer in mijn bloed was voldoende. Nu anderhalf jaar later bleek ik toch door mijn ijzervoorraad heen te zijn en heb ik van Plinck een recept voor hoge dosis ijzerpillen gehad. Hier ben ik nu doorheen en heb vorige week weer mijn bloed laten testen op ijzer en b12. Ik hoor overmorgen de uitslag.
Toch groeit er weer echt haar op mijn hoofd. En ook inderdaad wat pluizig haar op mijn voorhoofd, lijkt me sterk dat dit alleen door de ijzerpillen komt (er heeft daar namelijk al vier jaar geen haar gezeten). Ik heb wel gelezen dat je in principe na een maand minoxidil al haar-/pluisgroei kunt waarnemen. Ik weet het niet. Als het helpt wil ik het best mijn hele leven gebruiken!
Ook heb ik Plinck niet gehoord over zijn shampoo.
Prettig vind ik de man ook zeker niet, ik blijf ook sceptisch.
Voorlopig is het nog pluis en erg kort natuurlijk na twee maanden, maar ik wacht af en blijf hoopvol...
It ain't over 'till the last hair drops en dan ga ik naar een pruik zoeken.

Sterkte..
Charissa


Ik ben in ieder geval heel blij voor jou dat het bij je werkt.
Ik heb nog steeds geen oplossing. T'is niet kaal te noemen, maar wel sterk verdund.
Ik blijf zoeken, ik ben er voor mezelf van overtuigd dat het geen AA is. Je hoort toch vaak dat AA bij vrouwen in de overgang pas zichtbaar wordt. Ik ben pas 25. Daarbij heb ik vooral een erg geiriteerde en jeukende hoofdhuid, ik denk daar de oorzaak ligt en wil eigenlijk naar een dermatoloog voor onderzoek.
En anders, inderdaad...een pruik!

Ik vind het wel grappig dat iedereen problemen met Plinck heeft. Dacht echt dat het aan mij lag.

Groetjes
Rebecca

Charissa
23 september 2003, 11:17
Hi Rebecca,

Nou AA kan al op heel jonge leeftijd voorkomen. Leeftijd heeft daar niets mee te maken. Ik weet niet of het AA is bij mij. Volgens de dermatoloog en ziekenhuis wel (ben daar voor een second opinion geweest) Maar mijn moeder en tante hebben heel dun haar en mijn broer en vader waren al kaal op hun 16de...dus ik ben bang dat het in de familie zit, van beide kanten.
Het is bij heel erg uitgedund en op mijn inhammen kaal.
Ik ben ook nog maar 27 dus ik weet het niet, wisten we het maar hè!
Het blijft toch gissen en juist daardoor zijn we zo vatbaar voor misbruik door misschien wel mannen als Plinck en al die beunhaas-bedrijven...maar dat durf ik ook niet met zekerheid te zeggen of Plinck daarbij hoort hoor.

Groetjes,

Charissa

Rebecca
23 september 2003, 11:29
Originally posted by Charissa
Hi Rebecca,

Nou AA kan al op heel jonge leeftijd voorkomen. Leeftijd heeft daar niets mee te maken. Ik weet niet of het AA is bij mij. Volgens de dermatoloog en ziekenhuis wel (ben daar voor een second opinion geweest) Maar mijn moeder en tante hebben heel dun haar en mijn broer en vader waren al kaal op hun 16de...dus ik ben bang dat het in de familie zit, van beide kanten.
Het is bij heel erg uitgedund en op mijn inhammen kaal.
Ik ben ook nog maar 27 dus ik weet het niet, wisten we het maar hè!
Het blijft toch gissen en juist daardoor zijn we zo vatbaar voor misbruik door misschien wel mannen als Plinck en al die beunhaas-bedrijven...maar dat durf ik ook niet met zekerheid te zeggen of Plinck daarbij hoort hoor.

Groetjes,

Charissa

Dat is ook zo. Dun haar zit wel in de familie bij ons, we zijn geen allen gezegend met mooi dik haar (behalve mijn moeders kant incl. mijn moeder...verschrikkelijk frustrerend).
Ben zelf 25, misschien zit ik wel gewoon in ontkenning, durf ook niet echt voor een second opion, ben bang voor de uitslag.
Ik ben zeker met je eens dat wanneer je wanhopig bent, je zeer vatbaar ben voor beunhazen. Ik heb ook al zoveel geld over de balk gesmeten voor shampoo's en vitamine pillen. Uiteraard allemaal zonder resultaat.

Kom je zelf uit Rotterdam? (als je daar niet op in wil gaan, snap ik dat hoor, met al die loslopend idioten tegenwoordig)

Charissa
23 september 2003, 15:52
Ik kom van origine uit Rotterdam, maar ben zes jaar geleden voor studie en werk naar Amsterdam verhuisd.

Een second opinion moet je wel doen hoor, ik zou niet graag van één oordeel afhankelijk zijn. Natuurlijk weet je zelf wel wat het beste voor je is. Maar het blijven ontkennen is ook niet goed.

Ik merk dat sinds ik er eens goed om gehuild hebt en nu echt aan het zoeken ben na een oplossing, er ook vrede mee kan hebben als er geen oplossing is. Ik heb dan immers het mogelijke geprobeerd. We zijn niet alleen, je gaat er niet dood van. Tja mooi is anders (vind ik persoonlijk) maar het is gewoon niet anders, je kan er zo weinig aan doen. Ik voelde me eerst moedeloos en zo van "waarom moet mij dit nu weer gebeuren!". Maar nu ben ik er veel rustiger in geworden. Ikheb er al zoveel energie aan verspild, nu wil ik gewoon leven en plezier hebben.


Groetjes,

Charissa

Rebecca
24 september 2003, 13:19
Ik ga ook nog wel voor een second opinion. Ik heb aan dr. Plinck een beetje een vervelend gevoel overgehouden, geloof niet dat ik dat nog een keer wil. Vandaar dat ik het ook allemaal een beetje uitstel. Daarbij ben ik ook gewoon iemand die alles lekker uitstelt..slechte eigenschap!

Heb het ook allemaal een beetje gehad, eerst dat zeer onrechtvaardige gevoel, waarom ik, daarna zag ik dat er veel mensen rondliepen die echt wel ergere dingen hadden om zich druk over te maken dan een bosje haar.
Het ergste vind ik dat ik er zo onzeker van word. Dat ik minder snel op dingen afstap dan voorheen.

Maar nou vraag ik me af, aangezien jij niet in rotterdam woont, is dr. plinck echt de enige die die minoxidil verkoopt?

Charissa
24 september 2003, 13:26
Nee, je kunt het bij de apotheek kopen en via internet. Geen probleem, maar ik ga toch naar Plinck (doe dat altijd als ik toch in Rotterdam moet zijn voor mijn ouders of bij vrienden op bezoek) en heb nu meteen voor een half jaar meegenomen. Het is bij hem ook niet zo duur. (geloof 18 euro per flesje voor een maand)

Mattie
5 december 2003, 22:20
Ik ga al bijna 20 jaar naar Plincks (en zijn illustere voorgangers). Wat een schande dat dit het toonaangevend instituut is voor haaruitval in Nederland.

Ik vind Plinck ronduit arrogant, niet betrokken bij mijn beleving en duidelijk op de centen uit. "Ik ga alleen over de medische kant. Wij doen niets met cosmetische aanpassingen. Moeite met verwerken? Ga ik niet over." Zoek het maar uit dus.

Haarwortelonderzoek laat ik allang niet meer doen. Dat gekopieeerde strookje met "Uw haargroei is verbeterd/verslechterd/hetzelfde" is het niet waard om maandenlang met een rare plek om mijn hoofd rond te lopen aangezien het haar toch al zo dun is. En bovendien, als de uitslag is dat mijn haar meer uitvalt, kan ie er toch niks anders aan doen dan weer minox voorschrijven.

Trouwens, ik zie gewoon dat mijn haar blijft uitvallen.

In het begin was mijn haar alleen dun aan de bovenkant. Voor de rest had ik lang zwart haar. Zei hij dat ik minox alleen aan de bovenkant hoefde te gebruiken. De rest was nog gewoon gezond.

Heb ik dus gedaan. En inmiddels (15 jaar later) is dus 70% van al mijn haar uitgevallen. Achteraf had ik minox dus ook preventief op de gezonde plekken moeten gebruiken denk ik, om de werking van het DHT hormoon daar alvast tegen te gaan.

Toen ik dit aangaf aan Plink had ie er helemaal geen oren naar.

En zijn secretaresse heeft ie uitgezocht op zijn eigen karakter. Of het is zijn moeder. Familietrekjes.

BOE.:mad:

mobo20
21 december 2004, 01:18
Ik ben ook erg ontevreden over Plinck
Het gaat hem mijnsinziens puur om de centen. Hij geeft je heel weinig tijd. Heb het idee dat ik heel snel moet praten want meer dan 5 min tijd heeft hij niet. In mijn ogen gewoon een oplichter. Ik zou zeggen ga eens naar de Heemraadsingel 80 in Rotterdam en zie hoe deze oplichter te werk gaat!!
ZEER ONTEVREDEN!!

Charissa
21 december 2004, 08:37
Ik ga er ook niet meer heen. Ik koop nu minoxidil bij de apotheek en verder maar bidden dat het niet zo snel uitvalt.
Maar het ziet er niet goed uit...
zucht zit nu te denken met de Diane pil te stoppen, maar hoor daar zoveel tegenstrijdige berichten over...
tja en anders een mooie pruik.
Ik probeer er niet zo meer mee bezig te zijn, daar groeit het toch niet van terug.
Sterkte allemaal

Tiuri
21 december 2004, 08:38
plinck, is dat niet die joker die finasteride met pyridoxine verkoopt? :D

haha en hier heeft iedereen het ook weer over die assistente van hem. Zij wordt iedere keer op ironische wijze ten tonele gevoerd, bijv:

"nou ik heb weer een afspraak gemaakt bij die "alleraardigste" :confused: assistente"

whahaha dat zal me 'n kenau zijn :D

Assie
6 januari 2005, 15:52
Het is een KENAU! En Plinck is een ongevoelige geld idioot!
Grappig...normaal ben ik heel mild naar mensen en wil graag het goede in ze zien...maar vanaf het moment dat ik daar binnenkwam had ik kippevel en veel negatieve gevoelens. Ook mijn huisarts die om een briefje van die man gevraagd had (waar ik 11,50 voor moest betalen, terwijl alle specialisten dit normaal standaard doen!!) had geen goed woord voor hem over en noemde hem een medische beunhaas. Ook mijn huisarts is normaal mild naar andere mensen en collega's!!
Met andere woorden...het ligt niet aan ons maar aan hen!! Eigenlijk zouden we dit soort praktijken bij een of andere medische inspectie/controle moeten melden...maar ik weet niet hoe?

Mijn advies....geen geld meer uitgeven aan deze man!
Er zijn genoeg aardige specialisten in Nederland die misschien net zo weinig kunnen doen, maar wel naar je willen luisteren.
Groetjes Assie

mobo20
6 januari 2005, 18:18
Het is een KENAU! En Plinck is een ongevoelige geld idioot!
Grappig...normaal ben ik heel mild naar mensen en wil graag het goede in ze zien...maar vanaf het moment dat ik daar binnenkwam had ik kippevel en veel negatieve gevoelens. Ook mijn huisarts die om een briefje van die man gevraagd had (waar ik 11,50 voor moest betalen, terwijl alle specialisten dit normaal standaard doen!!) had geen goed woord voor hem over en noemde hem een medische beunhaas. Ook mijn huisarts is normaal mild naar andere mensen en collega's!!
Met andere woorden...het ligt niet aan ons maar aan hen!! Eigenlijk zouden we dit soort praktijken bij een of andere medische inspectie/controle moeten melden...maar ik weet niet hoe?

Mijn advies....geen geld meer uitgeven aan deze man!
Er zijn genoeg aardige specialisten in Nederland die misschien net zo weinig kunnen doen, maar wel naar je willen luisteren.
Groetjes Assie

Dat is eigenlijk wel een goed idee. Bestaat er uberhaubt een of andere instantie waarbij je de praktijken van deze kwakzalver kunt melden?

plinck
11 april 2005, 15:52
beste charissa en alle anderen,

wat jammer dat jullie het ongenoegen niet aan ons kenbaar maken. Nu onstaat er alle ruimte tot misverstanden en speculaties.

Ik wil graag eea uitleggen.
Het is logisch dat wij vaak de diagnose alopecia androgenetica stellen Deze vorm van haaruitval komt bij mannen en vrouwen immers het meeste voor. (je kunt een goede bakker ook niet verwijten dat hij hoofdzakelijk brood verkoopt)
Wij verzinnnen natuurlijk geen diagnoses maar houden ons vast aan de feiten.
Bovendien wordt het onderzoek en behandeling van andere vormen van haaruitval vaak nog wel vergoed in het ziekenhuis zodat wij deze patienten doorsturen en naar verhouding dus nog meer patienten met alopecia androgenetica overhouden.
Ik begrijp heel goed dat er patienten zijn die liever een andere diagnose te horen hadden gekregen (velen denken dat in dat geval haaruitval makkelijker te behandelen is maar dat is niet zo)
Maar een goede dokter praat patienten niet zo maar naar de mond en vertelt wat ze horen willen, maar kan en mag de feiten niet uit de weg gaan.

Er zijn niet veel haargroeimiddelen waarvan de werkzaamheid bewezen is. Een goede dokter blijft verrre van allerlei middeltjes waarover slechts speculaties en veronderstellingen bestaan maar kan zich uitluitend baseren op de medische literatuur en onderzoek. Gezien het feit dat er weinig keuze is wordt minoxidil (internationaal) zeer vaak voorgeschreven.

Een haarwortelonderzoek dient de eerste keer om de diagnose vast te stellen (dit is een van de weinig objectieve onderzoeken) alle vervolgonderzoeken dienen om de behandeling te volgen en om te zien of de behandeling nog zinvol is. (de uitslag van de vervolgonderzoeken zal dus minder verrassend zijn maar het onderzoek op zich is heel zinvol)

Wij weten heel goed dat de kosten (helaas) niet meer vergoed worden Wij maken dit heel goed duidelijk (ook wat betreft het laboratorium) zowel via de telefoon als in de schriftelijke bevestiging van de afspraak als op de balie. Ik begrijp verwijten aangaande het niet op de hoogte zijn met de kosten dan ook niet.

Tot slot :vanaf onze oprichting zijn al onze handelingen gebaseerd op de meest recente medisch erkende stand van zaken. Iedereen die de moeite neemt kan dit gewoon controleren oa op de pubmed (waar alle medische literatuur en onderzoeken vermeld staan).
Zelf zou ik nooit woorden als kwakzalverij en beunhazerij in de mond nemen zonder mij eerst grondig van de feiten op de hoogte te stellen.

E Plinck

Assie
11 april 2005, 16:30
Hr. Plinck,

Moedig dat u uitleg geeft vanuit uw perspectief. Maar ik mis een antwoord over de kern van deze zaak nl. het onvriendelijke en de onprofessionele vorm van de dialoog aangaan met uw patienten.
Op het moment dat ik bij u was, was uw assistente ronduit grof tegen verschillende nieuwe mensen! OOK SIMPELE VRAGEN WERDEN DOOR HAAR AFGEDAAN ALS BELACHELIJK, TERWIJL MENSEN VOOR DE EERSTE KEER KWAMEN!
Ik had geen androgenetica, maar areata en mijn haar was zeer snel aan het uitvallen! (3 weken later was ik 100% kaal over mijn hele lichaam!) Het is logisch dat u mij niet zomaar kan genezen, maar als ik vraag wanneer ik aan een pruik moet denken en erg verdrietig ben op dat moment... verwacht ik wel empathie en een goed advies!!!!! Ik heb het idee dat u echt onderschat hoeveel impact het heeft op iemand die in deze situatie zit!!
Misschien dat de eerste zorg meer hier ligt dan bij alle medicijnen. Mogelijk een tip voor uw praktijk...een aardig en professioneel persoon die mensen goed advies geeft over hoe je verder kan gaan en wat voor hulpmiddelen er zijn.
Daarbij vind ik het zeer onterecht dat er betaald moet worden voor uitslagen van bloed en haarwortelonderzoek als een huisarts die wil hebben. Iedere specialist schrijft een verslag naar de huisarts voor niets!! Het hoort helaas gewoon bij uw vak.

Misschien dat u nu begrijpt waar alle onvrede vandaan komt....het gaat in het leven om het gesprek en de empathie...dan kan je zelfs een slechte boodschap goed verdragen.

Ik hoop dat u ook hier op wil reageren.
vr. gr. Assie

feb
11 april 2005, 16:51
Als Plinck nu ook eens de tijd nam om klanten op deze wijze te woord te staan, ipv het gevoel te geven dat iedere vraag te veel is. Want als je niet oppast sta je bij hem na 2 minuten alweer buiten en kun je afrekenen bij de oh zo vriendelijke secretaresse!

Feb

molly
11 april 2005, 19:52
Hallo allemaal (en meneer Plinck misschien wel)
Allereerst wel grappig dat Plinck dit ook leest en goed dat hij reageert. Maar dat ik dan ook het enige positieve dat ik kan zeggen over hem en zijn lieftallige assistente.
Het is zoals jullie zeggen; iedereen wordt afgeblaft door dat mens. Ongelofelijk! Mensen voor wie het al een hele stap is om uberhaupt naar R'dam te gaan...

Maar ik denk dat Plinck zich niet teveel zorgen (hoeft) te maken over de gevoelens van zijn clienten. Geld verzoet de arbeid.

Misschien dat de (opbouwende) kritiek toch een klein beetje helpt. Niemand is te oud om te leren.

Tiuri
12 april 2005, 18:49
Hee Plinck, kun je niet eens beginnen met die duivelse assistente te ontslaan?? Ze is niet echt een goed uithangbord voor dat bedrijfje van je.

jolinda
13 april 2005, 19:55
Waarom gaan jullie niet gewoon naar een dermtoloog?
Ik heb nog nooit positieve verhalen van iemand over plinck gehoord!
Hij verdient aan wanhopige mensen die hem zien als hun laatste strohalm.
jammer!

Assie
13 april 2005, 20:23
Hoi jolinda,

Dat heb ik dus ook na die nare ervaring gedaan. Gelukkig zijn er dus artsen die ook heel goed weten waar ze over praten maar ook oog hebben voor het emotionele stukje..(wat knapt een mens daar van op..ook al ben je nog even kaal!)
Alleen, als je voor het eerst te maken krijgt met deze ziekte, wil je het allerbeste. Dit instituut schept verwachtingen......het is er speciaal voor haar en nagelziektes. Als je dat dus ineens hebt denk je dat je daar moet wezen, je hebt immers geen ervaring en ook de huisarts weet er geen raad mee (zit met zijn handen in het haar ;) ...omdat het zo snel gaat!!)
Het is jammer dat er daar dus op zo'n slechte manier omgegaan wordt met patienten, daar kom je dus pas achter als je er bent geweest. De teleurstelling is enorm en ik was blij dat ik met mijn nuchtere echtgenoot was die vertelde dat het echt niet normaal is hoe daar met mensen wordt omgegaan.

Dit wordt nu helaas ook weer bevestigd door de heer Plinck zelf, want als ik in zijn schoenen stond zou ik nu echt wel gereageerd hebben en zeggen dat ik eens kritisch naar mijn bedrijf zou gaan kijken. Ik zou zeggen dat ik het heel vervelend zou vinden dat mensen zo'n negatief gevoel hebben over bezoeken aan zijn instituut en dat er intern zeker veel veranderd zal moeten worden. Verder zou ik bedanken voor de tips over hoe het anders kan en ook meer gaan nadenken over met welke verwachting mensen naar zo'n instituut komen.

Maar ja, ik ben nu eenmaal iemand die openstaat voor kritiek en altijd de dialoog wil aangaan om daar van te leren voor een volgende keer. Tenslotte is iedereen maar mens en mag ook iedereen fouten maken in het leven die vaak echt niet zo bedoeld zijn.......ook de heer PLinck..hij zou er alleen anders mee om kunnen gaan.

gr. Assie

jongen25
14 april 2005, 13:56
Wat zegt de heer Plinck nu daadwerkelijk in zijn reactie? Niets, helemaal niets. Heel goed dat ie het beeld dat over zijn kliniek bestaat, op deze manier bevestigt.

Jaapie
14 april 2005, 14:01
Zeg Plinckie, waarom doet u in godsnaam pyridoxine in de finasteride tabletten?

jongen25
14 april 2005, 14:54
Bespaar je de moeite Jaapie, dat is hem al eens gevraagd en hij bleef het antwoord schuldig.:rolleyes:

Memento Mori
29 maart 2006, 14:00
Ik ga ook al enkele jaren naar dr Plink. Oke, hij is niet de aardigste man die ik ken, maar oke. Maar er is een iemand daar waar ik echt helemaal gek van word! En dat is zijn assistente. Echt mensen, soms flip ik, en heb ik zin om haar helemaal verrot te schelden!!! Soms wel een stoot te verkopen. Hoe zij zich gedraagd is echt niet normaal!
Ik heb het trouwens over die oude assistente en niet die jongere. Die jongere is nog wel aardig, alhoewel zij ook is aangetast door die andere 'aardige' assistente. Ik ben echt zo blij dat ik deze forum heb gezien!!! Dit gaf mij echt een heerlijk gevoel, omdat ik nu merk dat het niet door mij komt dat ik gek word als ik daarheen ga, maar door die assistente!
Iemand vroeg zich af of zij familie van dr Plinck is... dat vraag ik me ook zeer zeker af, want als dat niet zo is, dan had ik haar allang ontslagen.
Sorry mensen als ik een beetje te ver ga, maar mijn bloeddruk stijgt weer als ik aan haar denk...
Hoe aardig je ook wil overkomen, hoeveel je ook glimlacht en lacht, het helpt allemaal niet bij deze vrouw... ik denk ook nu ik deze forum heb gelezen niet meer naar deze kliniek ga. En ja ik ben het eens met de kritiek die jullie geven over dr Plinck. Hij kan wel iets meer empathie tonen. Die assistente van hem hoeft voor mijn part helemaal geen empathie te tonen. Het enige wat ze moet doen is een beetje aardig en vriendelijk zijn en klaar!!! Dat is voor mij voldoende.... pffff, zo, dat was dat. Ik heb mijn hart een beetje kunnen luchten

Memento Mori

kas
3 april 2006, 12:03
Waarom blijf je er dan naar toe gaan? Zoek een andere derma joh! Wat hij doet kan echt iedereen.

Patty's
11 april 2006, 12:14
Hoi Charissa,

Volgens mij bestaat de Haar en Nagel kliniek niet meer. Mijn dermatoloog is dr. Schols. Hij is vroeger werkzaam geweest bij de haar en nagelklinie totdat deze kliniek zijn deuren moesten sluiten wegens de financiele verliezen???Hum

Gr Patricia

kas
13 april 2006, 10:11
Jawel hoor, is verhuisd naar de heemraadsingel in rotterdam (zat eerst aan de eendrachtsweg) hij wordt nu door Plinck alleen (met die assistente dus waar iedereen op scheldt) gerund. Vroeger zaten er meerdere dermatologen.

Mathijs
5 september 2006, 15:18
Het is daar echt een hel bij die Plinck.
Geld, en haast. Een bot figuur en een heerlijke combiantie met die heks achter de balie!

Ongeveer 5 keer geweest, gewoon niet normaal!

ray
6 september 2006, 12:30
Het is daar echt een hel bij die Plinck.
Geld, en haast. Een bot figuur en een heerlijke combiantie met die heks achter de balie!

Ongeveer 5 keer geweest, gewoon niet normaal!

oof-topic:

wat heb jij een mega-regime zeg.
is dat wel te doen qua tijd en zo?

en bovenal, werkt het?

vrosjnivosj
10 september 2006, 14:09
2 x per dag wassen met nizoral???

Rebekka85
17 september 2006, 12:15
wat goed om te lezen dat er meerdere niet tegen die botte dr plinck kunnen. Ik ben er laatst nog geweest en moest echt meerdere keren tot tien tellen om die kerel niet uit te schelden om zn botte, ongevoelige manier van doen! maar ik dacht dat dit de enige optie was waar ik naartoe kon, maar blijkbaar dus niet!

jongen25
21 september 2006, 13:13
Wegblijven bij die man. Iemand met een dergelijk gebrek aan klantvriendelijkheid zou in iedere sector onmiddellijk weggeconcurreerd worden. Maar ja, de haarbusiness..:confused:

Annette DJ
21 september 2006, 15:05
Beste Dr. Plinck,
Kunt u mij adviezen geven voor de bestrijding van vet haar.
Gedurende mijn 3 zwangerschappen had ik geen last van vet haar (1 x per 2 weken haar wassen)
Na mijn bevallingen komt dit probleem steeds terug: teveel talg produktie denk ik en dan is het nodig elke 2-3 dagen het haar te wassen.
Kunt u mij adviseren op welke manier en welk instituut mij kan helpen met een gedegen onderzoek dat ik erachter kan komen welke van de stoffen (die je gedurende de zwangerschap aanmaakt) ik nodig heb ter voorkoming van vet haar?? Met wie kan ik hierover het beste contact opnemen?
Bij voorbaat veel dank,
Annette

Henk
21 september 2006, 18:49
Welkom op ons forum Annette.
Ik verwacht niet dat je op dit forum van Dr.Plinck zelf antwoord krijgt.
Hij heeft 1 keer ingelogd, en 1 posting gedaan, maar dat is nu al meer dan een jaar geleden.
Mocht je contact met hem willen opnemen dan kun je het best even op zijn website kijken. http://www.haarkliniek.com/
Voor vragen over je haar kun je ook terecht op onze "vrouwenrubriek".
http://www.haarweb.nl/forum/forumdisplay.php?f=4
Succes,

Henk.

Paprika1
4 oktober 2006, 22:19
Eerlijk gezegd ben ik heel tevreden over de behandeling van Haartransplant en meneer Plinck. Ik vind het een hele degelijke kliniek. Ik denk dat jullie gewoon duidelijker vragen aan hem moeten stellen ipv hier er met elkaar over hebbben. Ik vind het een aardige man en als ik een vraag heb krijg ik duidelijk antwoord, zelfs op vragen die ik hier boven heb gezien... Ik was deze week op afspraak en hij vertelde me dat hij nu dat hij ook een weblog heeft. Vind ik wel goed, lekker transparant, zouden meer artsen moeten doen. http://haartransplant.punt.nl/

groetjes.

Paprika1
4 oktober 2006, 22:27
Welkom op ons forum Annette.
Ik verwacht niet dat je op dit forum van Dr.Plinck zelf antwoord krijgt.
Hij heeft 1 keer ingelogd, en 1 posting gedaan, maar dat is nu al meer dan een jaar geleden.
Mocht je contact met hem willen opnemen dan kun je het best even op zijn website kijken. http://www.haarkliniek.com/
Voor vragen over je haar kun je ook terecht op onze "vrouwenrubriek".
http://www.haarweb.nl/forum/forumdisplay.php?f=4
Succes,

Henk.

Beste Henk, volgens mij zit de website van de heer Plinck op http://www.haartransplantatie.com (http://www.haartransplantatie.com/)
Hij vertelde dat deze een tijdje geleden 'geupdate' is om meer transparantie te bieden.

groetjes

Henk
4 oktober 2006, 22:42
Beste Henk, volgens mij zit de website van de heer Plinck op http://www.haartransplantatie.com (http://www.haartransplantatie.com/)
Hij vertelde dat deze een tijdje geleden 'geupdate' is om meer transparantie te bieden.

groetjes

Dank je wel voor de informatie.
Haarweb is er natuurlijk voor bedoeld om ervaringen te delen met lotgenoten, daarom is iedereen welkom om zijn/haar verhaal hier te doen.
Natuurlijk adviseer ik ook om, als je ontevreden bent, het eerst met de betreffende specialist/kliniek te bespreken.

mmbhoogezand
12 oktober 2007, 20:38
Ik ben ook heel tevreden met hem. Vanavond zal ik de minoxidil 5% proberen.

Eerlijk gezegd ben ik heel tevreden over de behandeling van Haartransplant en meneer Plinck. Ik vind het een hele degelijke kliniek. Ik denk dat jullie gewoon duidelijker vragen aan hem moeten stellen ipv hier er met elkaar over hebbben. Ik vind het een aardige man en als ik een vraag heb krijg ik duidelijk antwoord, zelfs op vragen die ik hier boven heb gezien... Ik was deze week op afspraak en hij vertelde me dat hij nu dat hij ook een weblog heeft. Vind ik wel goed, lekker transparant, zouden meer artsen moeten doen. http://haartransplant.punt.nl/

groetjes.

Hanna
13 oktober 2007, 00:21
Nou, ik heb hem ook heel duidelijke vragen gesteld. Over finasteride bij vrouwen. Wist hij niks van en nam de moeite niet mijn info te lezen.
Het woord "Haartransplant" zegt me ook meer dan genoeg.

Ralf
26 oktober 2007, 23:05
Mijn mening over hem is dat hij vrijwel alles afschildert en redeneert naar Alopecia androgenetica al ben je er zelf 110 procent van bewust en overtuigd dat het die vorm van haaruitval niet KAN zijn. Dat maak je hem dan ook duidelijk als je de geschiedenis van je probleem uitlegt maar daar luistert hij niet naar.

Daarna komt hij met een of andere shampoo op de proppen die hij ontzettend graag verkoopt en dan mag je van je stoel en snel je pinpasje nemen om af te rekenen.
Het is een nare man en dus ook vooral een echte regelrechte geldwolf. Ongelooflijk!

Verder is hij niet betrokken bij je probleem wat heel onprettig voelt als je je verhaal voorlegt. Je loopt echt met het bloed onder je nagels die kliniek uit.

Jammer dat er weinig 'haarprobleem' klinieken in NL zijn anders had hij gegarandeerd weinig toeloop.

jongen25
18 november 2007, 22:55
http://haartransplant.punt.nl/assets/trans.gif
Onderstaand stukje staat op de weblog van Plinck:

Zin & onzin forums
Gezondheid/Haar (http://rubrieken.punt.nl/Gezondheid/Haar) | 29 Januari 2007 | 17:06:21
http://haartransplant.punt.nl/assets/trans.gif
Paradoxaal neemt met de toename van kennis ook de hoeveelheid onzin toe. Internet is hiervan een goed voorbeeld. Ik kijk regelmatig op forums (over haarproblemen) en de haren rijzen je vaak te berge. Als je ziet wat hier allemaal beweerd wordt over ''behandelingen'' (die ook nog daadwerkelijk gebruikt worden!).

Veel van deze ''behandelingen'' is niet onderzocht; er is geen enkel wetenschappeljk bewijs; het resultaat berust puur op speculatie. Geloof vooral niet in middelen die bij iedereen werken en geen bijwerkingen kennen. Deze middelen kunnen in dat geval geen werkzame stoffen bevatten. Immers, zelfs een aspirientje werkt niet bij iedereen en kan bijwerkingen hebben.

Jammer dat door al deze hypes de middlen die wel werkzaam zijn minder opvallen en minder sex-appeal hebben. De kans om te verdwalen in het bos is alleen maar groter geworden.

In onze kliniek worden uitsluitend geneesmiddelen voorgeschreven en behandelmethoden toegepast die wel medisch onderzocht zijn en de toets der kritiek goed doorstaan hebben.
Duidelijk een sneer naar Haarweb. Maar ja, zoals altijd wordt hij nauwelijks concreet in zijn argumentatie en houdt hij er een vreemdsoortie logica op na..

Hanna
19 november 2007, 01:41
http://haartransplant.punt.nl/assets/trans.gif

In onze kliniek worden uitsluitend geneesmiddelen voorgeschreven en behandelmethoden toegepast die wel medisch onderzocht zijn en de toets der kritiek goed doorstaan hebben.
Duidelijk een sneer naar Haarweb. Maar ja, zoals altijd wordt hij nauwelijks concreet in zijn argumentatie en houdt hij er een vreemdsoortie logica op na..

Dat zie ik helemaal niet als een sneer naar Haarweb, want hier wordt er vaak op gehamerd om juist wetenschappelijk bewezen middelen te kiezen.

AnthonieH
19 november 2007, 11:46
Dat zie ik helemaal niet als een sneer naar Haarweb, want hier wordt er vaak op gehamerd om juist wetenschappelijk bewezen middelen te kiezen.De sneer is wel richting forums, maar die sneer is -zoals jij dan weer aangeeft- voor Haarweb niet terecht.

In ieder geval krijg je als bezoeker van de weblog die indruk dat je maar beter niet naar een forum kunt gaan omdat daar toch alleen maar onzinmiddeltjes worden besproken.

Hoeveel forums over haarproblemen zijn er eigenlijk?

dora
29 januari 2008, 16:14
hallo,ik ben nieuw op deze site en ik ben ook naar rotterdam geweest ik moet over een week heen voor de uitslag ben wel wat nerveus aangezien de negatieven berichten over plinck. zijn erook positieve berichen over hem? dora.

Hanna
29 januari 2008, 16:52
Ik geloof dat ik nog nooit een positief woord over hem gelezen heb.
Kom je ons straks even vertellen hoe de uitslag was en wat hij jou heeft voorgeschreven?

dora
4 februari 2008, 15:51
Ik geloof dat ik nog nooit een positief woord over hem gelezen heb.
Kom je ons straks even vertellen hoe de uitslag was en wat hij jou heeft voorgeschreven?
ik ben vandaag geweest en uit het onderzoek komt naar voren dat het ligt aan het verven van mijn haar ik verf mijn haar al jaren en ben behoorlijk grijs (70%) ook verf ik mijn haar in een donkere kleur en dat om de 4 weken mij werd gezegd dat verven niet met haaruitval te maken heeft dus wel. ik heb midoxidil meegekregen en moet over een half jaar terug voor controle en over een jaar weer een haarwortelonderzoek.groetjes dora

Hanna
4 februari 2008, 17:08
Gebruikte je dan echte agressieve haarverf? Of een milde kleurshampoo die na 6-8 wasbeurten vervaagt(dus geen lelijke uitgroei bij de wortels)?

Heb je 2% of 5% minox voorgeschreven gekregen?

Waarom straks weer een haarwortelonderzoek als ze zeker weten dat het aan het verven ligt en geen AGA is? Lijkt mij volslagen overbodig en kost je alleen maar weer geld.

dora
5 februari 2008, 13:23
Gebruikte je dan echte agressieve haarverf? Of een milde kleurshampoo die na 6-8 wasbeurten vervaagt(dus geen lelijke uitgroei bij de wortels)?

Heb je 2% of 5% minox voorgeschreven gekregen?

Waarom straks weer een haarwortelonderzoek als ze zeker weten dat het aan het verven ligt en geen AGA is? Lijkt mij volslagen overbodig en kost je alleen maar weer geld.
nee ik laat mijn haar verven bij een kapper en die gebruikt het merk matix die is op natuurbasis maar het probleem is dat ik het al een paar jaar ong. 3 jaar heel donker bruin verf tegen zwart aan en daar zit veel pigment in en aangezien ik van mezelf (afgezien van het feit dat ik heel grijs ben)domker blond ben is dat het probleem volgens hem.ik heb minox 5% als dit helpt en mijn haargroei daadwerkelijk weer terug komt zoals hij zegt dan vindt ik een onderzoek ook overbodig groetjes dora

Hanna
5 februari 2008, 15:51
Sorry, maar "natuurbasis" zegt me niks en er hebben zich al aardig wat dames op dit forum gemeld wiens haar door de kappersverfbeurten volledig geruïneerd is....

Dat pigment-verhaal van de kapper klopt ook niet; wat maakt 't nou uit of het haar grijs of blond is? Dat is allebei tamelijk behoorlijk pigmentloos.
En hoeveel grijzende of grijze haren worden er wereldwijd probleemloos gekleurd? Duizenden of miljoenen.

Ik zou je willen adviseren om het kleuren in het vervolg zelf thuis te doen met Guhl Ultra Milde kleurshampoo zonder ammonia. Daarmee camoufleer ik mijn grijze haren ook al jarenlang. ;)

dora
6 februari 2008, 10:03
dat pigment-verhaal komt van plinck zelf.natuurlijk ben ik het met je eens dat verf altijd slecht is voor je haar,maar de meeste haar die ik kwijt ben is geen grijs haar maar haar met mijn eigen kleur.en dat is veel lichter dan het verf .verf op natuurbasis is niet zo agresief het blijf natuurlijk troep voor je haar.bedankt voor je tip ik zal het gaan proberen

Saltitando
19 februari 2008, 15:30
Dora en Hanna ook natuurlijk.
IEDEREEN weet dat verven slecht is voor je haar. De z.g. natuurmiddelen zijn alleen minder slecht.
Ik wil ook toch wel even reageren op alle negatieve berichten die op dit forum staan over de Haarkliniek in Rotterdam, Dr. Plinck en zijn assistentes.
Nog nooit ben ik onheus bejegend, nog nooit is er iemand chagrijnig tegen me geweest, nog nooit heb ik het gevoel gehad dat ik "snel de deur uit gewerkt werd". Voor wat mij betreft niets dan complimenten.

Ook ik werd 1,5 jaar geleden boven op het hoofd erg dun van haar, had ook erg veel uitval. Voor een man niet fijn maar ik denk voor een vrouw nóg minder. Nu, na 1,5 jaar Minoxidil is mijn haarbos niet voller geworden, maar ook niet minder! Het haar ziet er veel gezonder uit, glanst meer, voelt 200% beter aan etc. Niet alleen door de minox maar eveneens door mesotherapie. Geen fijne behandeling, maar nogmaals, mijn haar is er met sprongen op vooruit gegaan.
Dat er geen nieuwe haargroei komt? Niet elke ziekte is met elk medicijn te genezen toch?
Shampoo? Maak ik zelf. Dat is heel simpel te doen met bepaalde ingrediënten die te koop zijn bij een Drogisterij in Rotterdam Zuid.
Behandeling duur? Ja, klopt, maar mijn verzekering (ONVZ) betaald alles terug, óók de minoxidil, als de recepten tenminste zijn ondertekend door dr. Plinck.

Ieder voelt natuurlijk zijn/haar eigen ellende het beste. Als velen van dit forum negatieve ervaringen hebben met deze haarkliniek vind ik dat heel jammer. Zowel mijn huisarts als het Dijkzigt ziekenhuis hebben mij verwezen naar de kliniek van Dr. Plinck!

Dus wat mij betreft: duim omhoog voor minoxidil en alle goede haarklinieken
Drea

dora
20 februari 2008, 16:46
hoi drea,ik moet zeggen dat ik ook netjes en aardig ben geholpen in rotterdam door dr.plinck en de assistentes zijn ook niet onaardig geweest.er is inderdaad veel negatieviteit en niks positiefs.wat is bij jou het probleem dat het uitvalt? gr.dora

kas
4 maart 2008, 09:43
ik ben vandaag geweest en uit het onderzoek komt naar voren dat het ligt aan het verven van mijn haar ik verf mijn haar al jaren en ben behoorlijk grijs (70%) ook verf ik mijn haar in een donkere kleur en dat om de 4 weken mij werd gezegd dat verven niet met haaruitval te maken heeft dus wel. ik heb midoxidil meegekregen en moet over een half jaar terug voor controle en over een jaar weer een haarwortelonderzoek.groetjes dora


Dit is heel vreemd, waarom moet je aan de minoxidil als het geen aga maar een verf probleem is? Heeft Plinck je wel gezegd dat je met minoxidil niet meer kunt stoppen? Ik heb echt altijd begrepen dat haren die middels minoxidil zijn gegroeid " minox afhankelijk" zijn . D.w.z. als je zou besluiten te stoppen met minoxidil (minox. verlengt de levenscyclus van een haar) die haar gewoon weer uitvalt. 'Oftewel dat de voor jouw doen"normale" situatie zich herstelt.
Op zich niks mis met minox maar je moet het dus blijven gebruiken anders gaat het effect verloren.
Kitty

krazy22
5 maart 2008, 15:10
helaas ben ik ook klant van plinck.maar ik ga er al 2 maanden niet heen.
ik begrijp even niet wat er nog meer in zit bij de Finasteride van Plinck???
heb het namelijk 4 jaar geberuikt.met zwaare bijwerkingen waar ik niet vanaf kom.
ik was heel jong,toen ik vroeg of er bijwerkingen waren...zei hij alleen dit:
alleen zin hebben in sex wordt minder.als je dat erg zou vinden moet je er niet aan beginnen?blablabla.door hem doe ik al 2 maanden niets aan me haren omdat ik domweg niet naar die kliniek wil!!!.
bij mij werd ook mannelijkekaalheid ontdekt een kreeg op mij bijna 18de leeftijd Fina.

Soms geloof ik er niets van,een denk ik dat ik iets anders heb ijzertekort ofzo...ik heb last van vermoeidheid een slaap veel?.

Zou de dermataloog mij nog kunnen helpen na 4 jaar fina te hebben gebruikt eigenlijk? alles overnieuw beginnen met maatregelen nemen? of ben ik te laat.ben namelijk 2 maanden gestopt met alles?een zie een hele achteruitgang van me haren.:mad:

Hanna
5 maart 2008, 17:23
Krazy,
Maak dan een afspraak met een andere dermatoloog, b.v. het team van Dr. Munte in het Erasmus, Rotterdam. Dr. Munte zelf heeft een hele lange wachtlijst, maar zijn collega's in hetzelfde ziekenhuis zullen je ook goed kunnen helpen.

Je had trouwens al lang je bloed kunnen laten onderzoeken op eventueel ijzertekort of andere tekorten. Kan gratis, ook via de huisarts.

dora
16 maart 2008, 20:31
Dit is heel vreemd, waarom moet je aan de minoxidil als het geen aga maar een verf probleem is? Heeft Plinck je wel gezegd dat je met minoxidil niet meer kunt stoppen? Ik heb echt altijd begrepen dat haren die middels minoxidil zijn gegroeid " minox afhankelijk" zijn . D.w.z. als je zou besluiten te stoppen met minoxidil (minox. verlengt de levenscyclus van een haar) die haar gewoon weer uitvalt. 'Oftewel dat de voor jouw doen"normale" situatie zich herstelt.
Op zich niks mis met minox maar je moet het dus blijven gebruiken anders gaat het effect verloren.
Kitty
ik heb mijn haar nou al een tijd niet geverft maar het uitvallen is niet minder geworden.ik twijfel of het wel aan het verven ligt.ik kan me niet voorstellendat je haar uit valt door het verven,want de wortel komt ook mee,je zou zeggen dat je haar afbreekt bij de hoofdhuid,en als je dan niet verft dan moet het gewoon weer aangroeien,zelf heb ik het idee dat hij niks kon vinden dan maar het verf de schuld geeft.van verf gaat de conditie van het haar achteruit maar uitval ik weet het niet.groetjes dora:cool:

trust
31 oktober 2012, 09:55
wat veel negatieve reacties over de haarkliniek

ben er juist super tevreden over

heb eindelijk na van alles geprobeerd te hebben ook via de huisarts en dermatoloog weer een volle haarbos en gezond!

zo mooi en dik haar heb ik nog nooit gehad

zeer tevreden over ze ik blijf klant een dikke 10!

dZinee
31 oktober 2012, 10:16
Zo tevreden, dat je er zelfs meerdere berichten over post!

Misschien weet je het niet, maar we kunnen ook naar je andere berichten kijken. Zoals het 1e bericht waarin je zegt dat je 2 jaar voor deze kliniek werkt.

Pannenkoek dat je bent.

Cloud
5 november 2012, 21:44
Trust haalt discussies uit 2008 en 2007 (vrouwenforum) naar boven om toch maar kwijt te kunnen hoe tevreden hij/zij wel niet is. Ontroerend! ;)

Webmaster
10 november 2012, 19:48
Misschien weet je het niet, maar we kunnen ook naar je andere berichten kijken. Zoals het 1e bericht waarin je zegt dat je 2 jaar voor deze kliniek werkt.


Dat lees ik niet uit het eerste bericht, dZinee. Je opmerking:


Pannenkoek dat je bent

... zou dan ook meer van toepassing zijn op:

Trust haalt discussies uit 2008 en 2007 (vrouwenforum) naar boven om toch maar kwijt te kunnen hoe tevreden hij/zij wel niet is. Ontroerend! ;)

Maria2
5 april 2014, 21:31
Wat jammer dat ik nu pas alle slechte ervaringen met de haarkliniek en dr. Plinck lees. Ik ben er net geweest en moet zeggen dat dr. Plinck anno 2014 nog steeds totaal niet empatisch en heel arrogant overkwam. Blijkbaar is hij nog steeds succesvol genoeg om zich dit te kunnen permiteren. Helaas ben ik er na een standaard 'diagnose' er ook getuind en heb weer honderden euro's uitgegeven aan shampoo, lotion en vitamines. Erg hoe zo'n kliniek gebruik maakt van de kwetsbaarheid van mensen met een probleem waar ze zo graag vanaf willen.
Ik denk dat de hele kliniek weinig te maken heeft met iets medisch of al helemaal niet met Erasmus/Dijkzigt. Dr Plinck is waarschijnlijk niet eens een dermatoloog, maar 'gewoon' een basisarts.

GPR
19 november 2014, 12:34
Beste allemaal, sinds de jaren 90 was ik in behandeling bij deze kliniek van de heer Plinck. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de behandelingen met minoxidil en finasteride in het begin goed resultaat opleverden. Tot het moment dat het niet meer werkte. Toen overgestapt op mesotherapie. Dat hielp ook niet. Vervolgens een biologisch serum in combinatie met lichttherapie, eveneens zonder resultaat. De reactie van Plinck: "U bent inmiddels 50 jaar en we kunnen geen wonderen verrichten". Op mijn vraag of ik dan een onaangebroken doos met biologisch serum (vervaldatum 2019) mocht retourneren, omdat ik het toch niet meer gebruik, was het antwoord van de assistente "nee". De reactie van Plinck geeft mij weinig vertrouwen op een effectieve behandeling en loyaliteit wordt blijkbaar niet gewaardeerd noch beloond. Beide reacties waren voor mij aanleiding om per direct op te stappen als client bij de haarkliniek. Er zijn overigens voldoende alternatieven te vinden voor een behandeling buiten een arts of kliniek om. In dit verband wijs ik op het volgende. De Amerikaanse Federal Drugs Administration (FDA) heeft voor zover ik heb kunnen nagaan slechts twee producten aangemerkt als wetenschappelijk bewezen als het gaat om haarbehoud en het stimuleren van haargroei en dat zijn: minoxidil en de laserkam van Hairmax. Beide middelen kunnen gewoon op het internet worden aangeschaft. Dat is een voordeliger alternatief voor de vaak kostbare behandelingen in een (prive)kliniek. Mocht je toch een arts willen raadplegen, dan kun je ook gewoon via je huisarts naar een dermatoloog gaan.

polydox
19 november 2014, 18:53
Volgens mij sponsoren ze Facebook ook aardig, elke dag zie ik de onzin van zijn kliniek langskomen.

tepelstreeltje
19 november 2014, 19:09
Volgens mij sponsoren ze Facebook ook aardig, elke dag zie ik de onzin van zijn kliniek langskomen.

Je kunt gewoon advertentie ruimte kopen op Facebook. Kost ze waarschijnlijk geen drol in vergelijking met de winst.