PDA

View Full Version : haarwerk met klemmetjes?


sacha
5 januari 2002, 10:22
Hoi allemaal,
Heeft iemand ervaring met een haarwerk met zogenaamde klemmetjes? Ik ben bij Hair Consultancy in Bussum geweest, omdat ik iets aan mijn dunne haar wilde doen. Ik dacht aan extensions, maar dat werd mij afgeraden, omdat mij haar dan alleen maar slechter zou worden en dunner...dat wilde ik natuurlijk niet. Zij dacht aan een haarwerk, je hebt er een met ringetjes, de zg. permanente bevestiging of een met klemmetjes, deze kan je dan op en afdoen wanneer jij wilt. De voordelen hiervan, volgens haar, zijn dat je het niet met slapen op hebt, zodat het haarwerk langer mooi blijft, en je niet om de zes weken naar hun studio hoeft (elke keer toch ruim 100 gulden) maar zelf je haarwerk kunt verplaatsen. Ook zei zij dat je er ongeveer vier jaar mee doet, met het haarwerk.
Verder vond ik haar wel realistisch, ze zei dat het altijd een grote uitgavenpost in je leven zal blijven.
Heeft iemand ervaring met deze kliniek, met haarwerk met haarklemmetjes, hoe lang gaat het inderdaad mee etc.?
Groetjes Sacha

Chris
5 januari 2002, 11:09
Hoi Sacha,

Heb je mijn posting al gelezen in deze thread? : http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&postid=834#post834

Te vinden in: Haarweb Forum > Haarspecialisten > Ervaringen met haarspecialisten > Haarspecialisten, criminelen zul je bedoelen.

Daar geef ik antwoord op dezelfde vraag die je daar gesteld hebt. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

De voordelen zijn inderdaad dat je er dus niet mee hoeft te slapen (zie mijn antwoord) en dat je niet meer voor onderhoud naar de specialist hoeft! En inderdaad zijn die bezoekjes zéker ruim 100 gulden, elke keer weer. Sterker nog: ik denk dat de kosten voor veel mensen véél meer zijn dan fl. 100,00, aangezien men ook nog produkten koopt om het haar te verzorgen en soms hele lange afstanden moet rijden om naar de haarspecialist te gaan.

Ik weet niet hoe zij aan de periode van 4 jaar komt, maar laat ik je vertellen dat je als man bijv. met een bijna compleet haarwerk (ik heb Alopecia Androgenetica en ben dus niet helemaal kaal, aan de achterkant en zijkanten heb ik mijn eigen haar nog) gemiddeld absoluut GEEN 4 jaar met je haarwerk doet. Zelfs niet als je er nooit mee slaapt. Met al mijn haarwerken doe ik gemiddeld 1,5 jaar en dan ga ik er zeer zorgvuldig mee om!

Ik weet niet hoe het bij vrouwen is -wellicht dat daar die 4 jaar wèl bij klopt, kan iemand dit bevestigen, Do misschien?-, maar ik verzeker je dat je als man met een los haarwerk er absoluut GEEN 4 jaar mee kan doen. Waarom denk je dat verzekeringsmaatschappijen 2 (twee !) haarwerken binnen 1 (één !) jaar vergoeden?

Dus dat het altijd een grote uitgavepost in je leven zal blijven....ja dat klopt helaas. Als je bedenkt dat je als man bijv. gemiddeld minimaal fl 3.000 kwijt bent aan een haarwerk en je daar maximaal 1,5 jaar mee doet, dan kun je zelf wel uitrekenen hoeveel geld je dat gaat kosten op de langere termijn.

Niet alleen vind ik de bedragen die haarspecialisten rekenen voor de aanschaf van een haarwerk schrikbarend hoog; ik vind ook de vergoedingen die sommige verzekeringsmaatschappijen bieden hiervoor schrikbarend laag...... :mad:

Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die je per jaar maar fl. 550,00 vergoeden voor een haarwerk. fl. 550,00! Op een bedrag van fl. 3000,00 of -in jouw geval- zelfs fl. 4.000 ! Het maakt niet uit hoe hoog het bedrag is dat je uitgeeft voor een haarwerk.........de vergoeding is altijd hetzelfde. Als je dus een haarwerk koopt voor fl. 4.000 en je verzekeringsmaatschappij vergoed fl. 550 per jaar en je doet 2 jaar met je haarwerk, dan ben je altijd nog fl. 4.000 minus (550 x 2 =) fl. 1.100 = een kleine fl. 3000.00 kwijt aan je haarwerk in 2 jaar.

Als man zijnde doe je zowiezo gemiddeld 1 jaar met een haarwerk, ipv 2 jaar. Dat betekent dus dat je maar 1x die fl. 550,00 vergoed krijgt ipv 2x.

Het is dus belangrijk om na te gaan hoeveel jouw verzekeringsmaatschappij vergoed.

Succes met je keuze,
Chris.

Charlotte
29 maart 2002, 12:51
Hallo!
Ja, een haarwerk is inderdaad ontzettend duur. Ik zit ook bij Bussum en heb er zo'n 5000 gulden voor betaald.
De haarwerken gaan zeker niet lang mee. Ik heb mijne nu een half jaar en ga hem zo snel mogelijk weer terug sturen zodat er weer wat haren bij geknoopt kunnen worden.. weer 2 maanden zonder. Bij de aanschaf heb ik trouwens ook een kleine 11 weken moet wachten. En maar reclame maken voor 6 weken..
Ik heb ook klemmetjes en die bevallen me prima. Ik zou jou aanraden nooit die vaste bevestiging met ringetjes te nemen. Dat gaat je ontzettend benauwen. Ik heb zelf kort, dik haar en ik vind het vreselijk als ik dat ding niet af en toe af kan zetten. Het is smerig en het jeukt. Wassen is ook niet ideaal met zo'n haarwerk op. Ook elke keer een afspraak maken en dus totaal afhankelijk zijn van dat haarcentrum, heb ik geen zin in.
Ik hoor het nog wel van je.

Do
29 maart 2002, 16:01
Hai,

4 jaar met een haarwerk doen? Heb je dat wel goed verstaan? Dit is in mijn ogen haast onmogelijk (of je moet het tussendoor bij laten knopen).

Maar een half jaar met een haarwerk (vooral op klemmen) vind ik ERG kort! TE KORT. Dat zou van de gekke zijn dat je om het halfjaar zoveel geld uit moet geven en dan ook nog 2 maanden zonder haarwerk zitten. Dus 6 maanden dragen 2 maanden zonder haarwerk lopen en dan weer 6 maanden dragen.

Alhoewel ik dit zelf niet mee heb gemaakt bij ********, vind ik dat dit niet kan en dat ze deze klacht serieus in behandeling moeten nemen. Want zo word het wel een enorme kostenpost, die bijna niet op te brengen is voor de meeste mensen.

Ik heb zelf een haarwerk met lang haar maar heb het nog nooit in die 13 jaar meegemaakt dat ik het na een halfjaar bij moest laten knopen, sterker nog ik heb wel eens 2 jaar met een haarwerk gedaan. Denk ook dat een grote factor hierin is: hoe ga je ermee om, wat doe je ermee, slaap je ermee etc.

Groetjes Do.

sacha
29 maart 2002, 17:52
Hoi allemaal
Op de website van hairconsultancy schrijven ze zelfs dat je er drie jaar meedoet..als je er netjes mee omgaat....de meeste doen dat wel, neem ik aan, als je er zoveel voor hebt betaald

Do
29 maart 2002, 18:34
Hai,

Nou ik doe er ABSOLUUT geen 3 jaar mee, en ben er uitermate zuinig op! Dan zou ik hem toch bij moeten laten vullen. Ze kunnen dat wel zeggen maar dat zal absoluut niet in de garantiebepalingen opgenomen zijn. Vind het eerlijk gezegd een beetje dom, maar voor de mensen die hun eerste haarwerk gaan bestellen vind ik het zelfs misleidend.

Groetjes.

sacha
1 april 2002, 14:09
Ja, ik vind het dus ook misleidend, als ik niet achter dit forum was gekomen, had ik dus een harwerk genomen met de gedachte dat ik er drie jaar mee zou doen.......nu kan ik me er op instellen...en hopelijk anderen ook!

Salvamia
2 april 2002, 10:38
Sacha,

Mijn god heb je 5000 gulden voor 1 haarwerk betaald?? .
Ik moet zeggen dat ik nogal schrik van deze prijs, normaliter zou je voor zo'n bedrag toch wel twee haarwerken moeten kunnen kopen.
Als jij jouw haarwerk opstuurd voor bij te knopen moet je dan een aantal weken zonder haarwerk door het dagelijkse leven, ikzelf zou de deur niet meer uitgaan, kijk ik vind het niet erg als iemand weet dat ik een haarwerk draag, maar om nou weer in een keer op straat te staan zonder haarwerk?? nee....... dit zou ik nooit doen.

Ik heb ook klemmetjes en die bevallen me prima. Ik zou jou aanraden nooit die vaste bevestiging met ringetjes te nemen. Dat gaat je ontzettend benauwen. Ik heb zelf kort, dik haar en ik vind het vreselijk als ik dat ding niet af en toe af kan zetten. Het is smerig en het jeukt. Wassen is ook niet ideaal met zo'n haarwerk op. Ook elke keer een afspraak maken en dus totaal afhankelijk zijn van dat haarcentrum, heb ik geen zin in.

Nou kijk ik heb dus een permanente bevestiging, het enige nadeel die ik hiervan ervaar zijn dat je inderdaad afhankelijk bent van de specialist (alhoewel ik denk als je de lijm en een tangetje hebt dit ook niet zo moeielijk is als de meeste denken) en dat het sneller slijt omdat je er mee moet slapen en douchen.
De voordelen het zit mooier (platter) en goed vast, ik zou gewoon in het water een duikje kunnen nemen bijv. .

Maar goe Sacha ik denk dat je normaal gesproken gewoonweg twee haarwerken voor 5000 gulden moet kunnen krijgen, dan heb je altijd 1 extra haarwerk voor als het andere moet worden bijgeknoopt ofzo.

Grtjs SalVa

Do
2 april 2002, 18:36
Hai,

Dat je 2 haarwerken voor dat bedrag kan dragen is waar, maar dan ga je wel inleveren op kwaliteit (Synthetisch of Aziatisch haar ipv Europees haar). Het is appels met peren vergelijken.

Denk niet dat je het ook maar enigzins kunt vergelijken met het haarwerk van jou Sal.
Jij hebt een gedeeltelijk haarwerk wat qua oppervlakte veel kleiner is dan hetgeen wat b.v. bij mijzelf is opgemeten en wat ze ongetwijfeld ook bij Sasha hebben opgemeten. Jou haar is ook kort (bij dames is het meestal langer).
Denk dat mijn haarwerk wel 1.5 tot 2 keer zo groot is dan dat van jou.

Jij hebt ook geen echt haar. Ik heb Europees haar.
Het prijsverschil zit hem dus duidelijk in: wat voor soort haar het is (Synthetisch, Aziatisch of Europees), oppervlakte (hoe groter het oppervlakte hoe meer haren erop geknoopt worden dus duurder), de lengte (lang haar is stukken duurder dan kort haar omdat hier moeilijker aan te komen is en qua inkoop uiteraard ook duurder is). De kleur (donker haar is meer voorradig dan blond haar, om maar niet te spreken over grijstinten die zijn helemaal zeldzaam). Ook een maathaarwerk is duurder dan een confectiehaarwerk.

Als ik dit zelfde haarwerk zou nemen maar dan Synthetisch zou ik minder dan de helft kwijt zijn. Neem ik hetzelfde haarwerk maar dan met Aziatisch haar dan zou ik ongeveer f2500 tot f3200 kwijt zijn. Neem ik een synthetisch haarwerk, confectie dan ben ik maar f650,- kwijt. Snap je?
Het haarwerk wat ik nu draag kost bijna 2000,- Ontzettend duur ik geef het toe (eigenlijk zou het niet mogen maar goed), maar ik heb dan ook Europees, op maat en een groot oppervlak.

Het is natuurlijk ieder voor zich en het ligt er maar net aan hoe jij wil dat het eruit ziet en wat jou eisen zijn. Niet te vergeten wat je kunt opbrengen (niet iedereen kan zich eerste kwaliteit veroorloven jammer genoeg).

Onder de thread Haarwerken----->De kosten van verschillende soorten haarwerken heb ik enkele haarwerken beschreven met de prijzen erbij (richtprijzen). Kijk er maar eens naar.

Groetjes Do.

Salvamia
3 april 2002, 12:15
Hoi Do,

Die prijzen had ik gezien, zijn dat de prijzen voor een haarwerk op maat? .

Verder ben ik het helemaal met jouw eens een haarwerk zou NOOIT zoveel mogen kosten!!! .

grtjs

Do
3 april 2002, 13:41
Hai Sal,

Staat erbij of dit op maat is of dat het confectie is.

Je hebt me in een mailtje geschreven over jou bevestiging met buisjes, je vertelde dat je geen ringetjes had. Van deze bevestiging heb ik nog nooit gehoord (heb ondertussen alles gehad maar deze kende ik nog niet).

Vertel hier eens wat over. Hoe word het gedaan, hoe groot,lang zijn de buisjes, wat voor materiaal, hoe gaat het in zijn werk etc.

Ben heel benieuwd, misschien iets voor mij (en anderen die moeite hebben met ringetjes) om uit te proberen.

Groetjes Do.

Charlotte
3 april 2002, 15:43
Tuurlijk zijn die haarwerken belachelijk duur. Alleen hebben jullie het erover dat de lengte duurder zou zijn. Lijkt me ook wel logisch, maar dat is helemaal niet zo in Bussum. Daar worden altijd lange haren gebruikt bij het inknopen, zelfs voor een kort kapsel en later wordt het geknipt. Lengte betaal je dus niet. De kleur is soms moeilijker te krijgen als het blond is, maar ook dat zijn niet jouw kosten.

Do
3 april 2002, 16:33
Dag Charlotte,

Ik schreef dit over het algemeen. Bij sommige studio's (b.v. Theo Zandtman, Capelle Haarwerken, Evolution) krijg je een toeslag voor blond haar en een toeslag voor de lengte. (heb hier nog copien liggen).

In Bussum word niet alleen met lang haar gewerkt. Haar dat word ingeknoopt moet altijd langer wezen omdat er nog een model ingeknipt moet worden. Als jij een kort kapsel wil zal er iets langer haar ingeknoopt worden maar geen haar van b.v. 60cm lang. Ik heb zelf nu al een aantal weken langer moeten wachten omdat de lengte niet op voorraad was en ze alleen korter en kort haar hadden. Of dit scheelt in de inkoop? geen idee, lijkt me van wel, denk dat het automatisch doorberekend word aan de klant, maar het staat inderdaad niet gespecificeerd op de rekening, dus hoe ze dat precies doen dat weet ik niet.

Groetjes Do.




Groetjes Do.

Salvamia
3 april 2002, 20:44
Hoi Do,

Met buisjes bedoelde ik de soort van lijm tubbetjes, maar wat betreft de bevestiging, nee ik heb gelukkig geen ringetjes maar een draadje aan de rand van mijn haarwerk, daar halen ze dan mijn eigen haar doorheen en dan komt er een druppeltje lijm op.

Groetjes salva

roosje
20 april 2002, 20:46
Hoi Sacha,

je vroeg reacties over een haarwerk op klemmetjes.
Ik zelf heb er ook één van hair consultancy in Bussum.
Deze is bevestigd met ringen die zit dus permanent op!
Hier doe ik 1 1/2 tot 2 jaar mee. Meer krijg ik er ook niet van mijn verzekering. Ik was het 2x per week, slaap er dus ook mee. Allemaal niet erg bevordelijk voor de conditie.
Dus als je half kan, zou ik het op klemmetjes laten zetten.
Dan doe je er zeker 3-4 jaar mee. Dus wat ze zeggen klopt echt!
Ik vind de service heel goed. Als je niet tevreden bent, helpen ze je net zo lang tot het naar je zin is. (je moet natuurlijk wel redelijk blijven)
Groetjes, roosje :cool:

Salvamia
21 april 2002, 10:42
Beste roosje,

Als ik de verhalen van Chris hoor doe je met een haarwerk met klemmetjes ook niet langer als 1 1/2 jaar.
3 a 4 jaar lijkt me een erg lange tijd om met een haarwerk te doen.

En wat die klemmetjes betreft hoor ik daar ook weer veel nadelen van.

Welke bevestigingen zijn er eigenlijk??

Grtjs Salva

Do
21 april 2002, 16:07
Hallo,

We kunnen eindeloos discussieren over hoelang een haarwerk meegaat en wat nu het beste is klemmen of een vaste bevestiging.

Dit is n.l. niet zo makkelijk te zeggen en voor iedereen anders.

De een vind klemmen fijner de ander kiest voor een vaste bevestiging dat is erg persoonsgebonden.

W.b. hoelang een haarwerk meegaat ligt ook aan meerdere factoren. Bijv. op wat voor systeem het haar is geknoopt, hoe dik het haar is ingeknoopt, wat voor soort haar er is gebruikt, of je een vaste bevestiging hebt of een losse bevestiging, of je lang of kort haar hebt, wat jij vind dat niet meer draagbaar is zou voor een ander prima zijn, hoe je ermee omgaat etc. etc. etc. Kortom niet ieder haarwerk is hetzelfde en niet ieder mens is hetzelfde.

Groetjes Do.

Madelief
29 april 2002, 22:23
Ik heb regelmatig iets van je gelezen en jij bent geloof ik een v.d. experts op gebied van haarwerken geloof ik? Ik draag nog maar sinds nov 2001 een haarwerk. Heb eigenlijk bij eerste de beste zaken gedaan, maar denk toch wel heb ik het goed gedaan...of zou het nog beter kunnen? Ik heb een maatwerk met europees haar (half-lang). Bevestiging op klemmetjes. Soms zie ik hier prijzen voorbij gaan dan denk ik?????? ....en wat heb je daar dan voor? Ik vond de mijne al behoorlijk aan de prijs (F. 1800,=). Wat zal dan dat verschil in prijzen zijn?
groetjes Madelief

Do
29 april 2002, 22:41
Hoi Madelief,

De prijsverschillen liggen aan de kwaliteit van het haar, grote van het haarwerk, bij sommige studios berekenen ze ook extra voor blond haar en de lengte (hoe langer hoe duurder).

Veel haar word als Europees zijnde verkocht maar is vaak toch Aziatisch, gebleekt en ontschubt haar. Dit gebeurt HEEL VEEL.

f1800,- voor een haarwerk, Europees en halflang is UITERMATE GOEDKOOP dus ik twijfel er dan ook aan of het uberhaubt Europees is.

Ik heb zelf een 3/4 haarwerk van Europees haar (hiervan weet ik zeker dat het Europees is), geschubt, en heb hier f4200,- voor betaald, je ziet dat het prijsverschil erg groot is.

Of het beter kan? Tja, ik weet niet hoe het haar van jou eruit ziet en wat jou eisen voor een haarwerk zijn dus daar kan ik geen oordeel over geven.

Waar heb je jou haarwerk aangekocht, misschien ken ik dat bedrijf en kan je dan zo zeggen welk soort haar er is gebruikt en zodoende jou kan zeggen of het beter kan of niet.

Groetjes Do.

Madelief
29 april 2002, 23:31
Ik heb het gekocht bij een kapster die zich gespecialiseerd heeft in haarwerken. Geen groot bedrijf. (Ik voel me er wel op mijn gemak.)Hoe kan ik er achter komen of het echt europees, geschubt, onbewerkt haar is? Ik heb er toen duidelijk naar gevraagd omdat ik toen toch al wat dingen op het haarweb had gelezen. Als ze mij dan zeggen dat het zo is, dan geloof ik dat maar. Ik vond het wel erg moeilijk om zoiets te beslissen, had ook absoluut geen ervaring en je voelt je dan zo wie zo al niet zo prettig (ongemakkelijk/onzeker). Moet jij veel aan je haarwerk doen? Ik bedoel om de struktuur goed te krijgen/houden? Kun je er alles mee doen (permanent/klemmetjes?) Kun je het los/in een staart/vlecht....dragen, veel mogelijkheden? Alles wat ik je nu vraag zul je ongetwijveld al eerder hebben vermeld, maar soms zie ik met al die berichten;' door de bomen het bos niet meer'. Ben je echt helemaal tevreden? en waar heb jij het gekocht?
Bedankt en groetjes Madelief.

Do
1 mei 2002, 15:46
Hai,

Ik denk dat je er vanuit mag gaan dat je GEEN Europees haar hebt omdat je mij al vraagt wat ik allemaal moet doen om de structuur beter te doen laten lijken. Ik hoef n.l NIETS te doen, de structuur en kwaliteit zijn goed. Ik ben ongeveer per dag 10 minuten bezig om mijn haar zo te krijgen als ik het wil.
Ook de prijs (1800,-) wijst hierop. (ben het met je eens dat het nog een hoop geld is, maar normaal ben je meer dan het dubbele kwijt.

De kapsalon kun je hier denk ik niet op aanspreken. Hun kopen het haar in bij een groothandel. Deze koopt partijen Aziatisch haar in, bleken het en ontschubben het en verkopen dit onder de noemer Europees. (Dit is legaal omdat er geen richtlijnen vastgelegd zijn wat nou wel en geen Europees haar is snap je).

Maar wat het belangrijkste is, is dat jij tevreden bent met hetgeen wat je nu hebt en van daaruit die zekerheid hebt die je nodig hebt met het dragen van een haarwerk, begrijp je wat ik bedoel?

Heee heb je problemen, gewoon vragen, misschien komen we er samen uit oke?

Groetjes Do.

Do
12 januari 2003, 16:51
hai,

Hieronder een foto van de bewuste klemmetjes omdat veel mensen niet weten hoe zo'n klem er nu uitziet.

Deze klemmetjes worden op de rand van het haarwerk bevestigd rondom (een stuk of 6 a 8) met naald en draad.

Ook zie je een verschil: het rechterklemmetje is omrand met zacht rubberachtig plastic. Dit is ter bescherming van je eigen haar en naar mijn mening zitten deze prettiger (minder last van het afknappen van je eigen haar).
Ze zijn er in het ijzer en van kunststof. Mocht je de keus hebben neem dan die van kunststof die zijn beter voor je eigen haar en kun je in je eigen haarkleur (beige, bruin en zwart) krijgen. De ijzeren glimmen (zilverachtig) en zodra er eentje losschiet en je haarwerk omhoop flipt zal deze klem ontzettend zichtbaar zijn.

De kamklemmen gaan op zich erg lang mee maar het zou kunnen dat er wel eens eentje kapot (lam) is. De prijzen die ze hiervoor berekenen zijn erg verschillend. Op het internet heb ik ze al gezien voor $1.50 tot $5.00 per stuk. Echter sommige haarspecialisten, en ik ben zo stom geweest om dit te betalen (8 x f 12.50 p/st. = f100,- !!) berekenen f 12.50 tot f15.00 per klem (kan maar niet wennen aan die euro's :) ). Dus let daar een beetje op als je nieuwe nodig hebt.

Groetjes Do.

boes
17 januari 2003, 08:58
Beste Do,

Waar op internet kan je die klemmetjes bestellen. Ik gebruik ze nl. ook. En ben bang dat ik weer bakken met geld kan neertellen voor een simpel kamklemmetje



Originally posted by Do




hai,

Hieronder een foto van de bewuste klemmetjes omdat veel mensen niet weten hoe zo'n klem er nu uitziet.

Deze klemmetjes worden op de rand van het haarwerk bevestigd rondom (een stuk of 6 a 8) met naald en draad.

Ook zie je een verschil: het rechterklemmetje is omrand met zacht rubberachtig plastic. Dit is ter bescherming van je eigen haar en naar mijn mening zitten deze prettiger (minder last van het afknappen van je eigen haar).
Ze zijn er in het ijzer en van kunststof. Mocht je de keus hebben neem dan die van kunststof die zijn beter voor je eigen haar en kun je in je eigen haarkleur (beige, bruin en zwart) krijgen. De ijzeren glimmen (zilverachtig) en zodra er eentje losschiet en je haarwerk omhoop flipt zal deze klem ontzettend zichtbaar zijn.

De kamklemmen gaan op zich erg lang mee maar het zou kunnen dat er wel eens eentje kapot (lam) is. De prijzen die ze hiervoor berekenen zijn erg verschillend. Op het internet heb ik ze al gezien voor $1.50 tot $5.00 per stuk. Echter sommige haarspecialisten, en ik ben zo stom geweest om dit te betalen (8 x f 12.50 p/st. = f100,- !!) berekenen f 12.50 tot f15.00 per klem (kan maar niet wennen aan die euro's :) ). Dus let daar een beetje op als je nieuwe nodig hebt.

Groetjes Do.

Do
17 januari 2003, 13:00
Boes,

Vraag eerst bij je haarspecialist wat ze bij hem kosten, maak op uit jou vraag dat je dat niet weet.

Die klemmetjes zijn bijna bij iedere zaak op het internet te koop onder de accessoires. Dus even zelf zoeken.

Gr. Do.

Do
20 januari 2003, 20:05
Hier een hele serie van de verkrijgbare kamklemmen. Neem altijd een kleur die het dichts bij je eigen haarkleur komt.

Ze zijn er ook in een nog kleiner formaat (+/- 1 cm) maar die staan hier niet op.