PDA

View Full Version : Ellipse tarieven, garantie ontharing permanent, risico's


notsosmooth
28 juni 2003, 23:32
Hallo allemaal,

Ik heb overbeharing op rug, billen en voeten waarvoor ik nu eindelijk eens behandeld wil worden. De overbeharing lijkt naarmate ik ouder word (ik ben nu 32 jaar) nog erger te worden en ik ben al het gescheer, gehars, de stoppels en de irritatie meer dan zat.

Een tijd geleden heb ik in de kliniek New-Fill van Connie Breukhoven in Den Haag een intakegesprek gehad voor behandelingen met de Ellipse. Mij werd verteld dat ik voor behandeling van mijn rug, billen en voeten 1250 euro per behandeling zou moeten betalen en dat er gemiddeld tussen de 3 en 5 behandelingen nodig zijn. Ik ga gezien mijn stugge en hardnekkige haargroei maar uit van 5 behandelingen (?) en kom dan op een totaalbedrag van 7.250 euro. Dat is een hele hoop geld wat ik er direct voor over zou hebben als ik zeker zou weten dat ik permanent van mijn overbeharing verlost zou zijn. Maar dat is het 'm nu juist, die garantie kan niet worden gegeven. Daarom mijn vraag aan jullie: komt het vaak voor dat behandelingen met de Ellipse niet aanslaan of dat de haargroei niet permanent wegblijft? En wanneer kom je er achter als het niet aanslaat, na de eerste behandeling of gewoon pas na de vijfde wanneer blijkt dat de haargroei gewoon doorgaat? Ik heb overigens erg donker haar, wat in dit opzicht misschien voordelig kan zijn. Is het verder gebruikelijk om een soort niet goed geld terug afspraak te maken?

Ik vraag mij af of de tarieven van de Ellipse behandelingen van deze kliniek vergelijkbaar zijn met die van andere klinieken. Zij rekenen bijvoorbeeld voor een behandeling van de rug 910 euro. Kent iemand tarieven van andere klinieken?

Ook vraag ik me af: zijn er risico's aanwezig bij behandeling met de Ellipse? Ik bedoel dan huidbeschadigingen, verkleuringen, etc.

Verder weet ik niet precies hoe die haarcyclici (errrm... moeilijk woord... :-)) werken, maar doe ik er verstandig aan om mij zolang mogelijk niet te scheren en harsen voordat ik de eerste behandeling laat doen? Als ik mij bijvoorbeeld drie maanden niet scheer en hars, worden er dan haren uit meerdere cyclici behandeld waardoor ik in feite minder behandelingen hoef te ondergaan, of werkt dat niet zo? Misschien moeten de haren een bepaalde lengte hebben voor een optimaal resultaat?

Groeten en alvast bedankt voor jullie reakties,

Rik.

Wendy
29 juni 2003, 12:42
Hoi, Rick

In hoeverre heb je alle boodschappen op het hirsutismeforum gelezen? Ik heb namelijk vaak genoeg iets over mijn eigen ervaringen geschreven, alsmede het adres genoemd van de kliniek in Rotterdam waar ik behandeld word. Ik ben nu even gestopt; de zomer is een slechte tijd voor dit soort dingen.
Als je zwaar behaard bent, reken dan op meer behandelingen dan op het standaard aantal. En dan nog kunnen de resultaten tegenvallen. Het is nu eenmaal zo dat er geen definitieve methode van ontharen bestaat, zeker niet voor "zware gevallen"'.
Dat klinkt lullig, ik weet het, maar het is wel zo... De enige manier om er echt vanaf te komen is medicijnen slikken (hormonen), maar ook hier geldt dat het middel erger is dan de kwaal.

Wat het ontharen met de Ellipse betreft, heb je de pech de je een man bent... en niet je gezicht wilt laten behandelen; dat wordt namelijk door de meeste zorgverzekeraars vergoed.
Nog een tip: zoek een betrouwbare kliniek, waar een arts aan verbonden is... Ik weet dat er beautysalons zijn waar mensen zonder medische achtergrond hun best doen, maar de resultaten zijn vaak om te huilen, ook al lijken de prijzen mee te vallen...
Goedkoop is in dit geval duurkoop, geloof mij maar
Ik hoop dat je hier iets mee kunt, ook al krijg je waarschijnlijk andere info dan je gehoopt/verwacht had... en ik zou toch alle berichten op dit forum nog eens nalezen...

Succes! Wendy
PS: Bij goede klinieken kun je inderdaad afspraken maken over niet goed, geld terug. Bovendien krijg je daar meestal eerst een intake-gesprek waarbij je een prijsopgave krijgt voor de bahandeling. In de meeste gevallen helpen ze dan ook nog om vergoeding aan te vragen bij je ziektenkostenverzekering ιn kunnen ze meestal ook nog vertellen wat je van de behandelingen kunt verwachten. Maar: alle waar is naar zijn geld...

vaantje
21 oktober 2005, 10:15
Hoi Rik,

Het blijkt dat de prijzen voor aankoop van deze apparatuur de afgelopen 5 jaar heel erg zijn gekelderd. Ik ben zelf op dit moment aan het overwegen zo'n apparaat aan te schaffen en om dat te combineren met mijn andere werkzaamheden. Langzaam beginnen nu ook de prijzen wat te dalen voor behandeling. Schoonheidspecialisten hebben soms goede apparatuur maar dat is voor een klant niet zomaar te beoordelen. De nieuwe generatie IPL apparatuur werkt zelf efficienter dan dat laserapparatuur. Het ligt er gewoon aan hoeveel joule hij kan geven per m2. Met de oudere apparatuur van IPL waren veel problemen voor moeilijke gevallen. Ook met laser zijn super resultaten te behalen maar ik ken ook behandelingen met de verkeerde lasersoorten die heel wat pigmentatieproblemen opleveren. Er zijn namelijk heel veel laser soorten waarbij ook een aantal heel agressieve. Ik zou kijken naar iemand die als specialisatie alleen maar onthaart. Hier in belgie ken ik er wel een aantal maar ik ken er ook waar ik niet naar toe durf te gaan. Die elips machine is wel een heel goede machine die werkt op basis van IPL. De prijs die ze vragen is conform het kader waarin je wordt ontvangen. Een mooie sjiek tent met een keurig ontvangst. Ga je in een minder luxe omgeving zoeken dan zullen de prijzen lager zijn maar met deze machine zal het resultaat het zelfde zijn, mits degene die hem gebruikt weet hoe hij met het apparaat moet werken.

oja even voor de duidelijkheid naarmaal schrijf ik in de ander haarweb rubriek omdat ik zelf trichotillomanie heb

toobke
16 november 2005, 21:36
ik ben ook man en heb al 8 behandelingen gehad.. geloof maar niet dat het na 5 behandelingen weg is..echt niet..das een verkooptruc, want als je er zoveel geld in gestoken hebt dan wil je ook na die 5 behandelingen door gaan..

neem eens een intake bij korpos.nl en vraag daar een offerte op, zal al veel schelen.

mvg

ps: gezichtsbehandelingen voor mannen vergoed? jah 470 euro max als je heeeel goed verzekerd bent net als ik, terwijl je behandeling minimaal 4000 euro kost..

Camee
23 augustus 2006, 21:36
In hoeverre heb je alle boodschappen op het hirsutismeforum gelezen? Ik heb namelijk vaak genoeg iets over mijn eigen ervaringen geschreven, alsmede het adres genoemd van de kliniek in Rotterdam waar ik behandeld word.

Hallo Wendy,

Ik ben hier ook nieuw en ik weet niet of ik alle berichten hier op het forum zal gaan lezen; dat zijn er namelijk heel wat. En als je dan een prangende vraag hebt, nou ja, dan wil je meteen gas geven, zal ik maar zeggen!
Zou het een idee zijn om alle informatie over bijvoorbeeld het verschil in laser behandelingen, prijzen e.d. in 1 thread te zetten zodat iedereen, ook nieuwelingen, daar makkelijk aan informatie kunnen komen?
Overigens zou ook meer info over overbeharing en hirsutisme welkom zijn. Ik heb nooit geweten dat die twee begrippen niet voor hetzelfde probleem staan.

nOus
2 augustus 2009, 13:17
Hoi Rik,
Ik heb hetzelfde probleem! Ik heb meerdere apparaten uitgeprobeerd en ALLιιn Laser helpt goed.
Je mag ook niet van 5 behandelingen uitgaan. Ik heb mijn bovenlip al in totaal met van allerlei soorten apparaten al 25x behandeld en ik denk dat ik nog zo'n 5 behandelingen nodig heb voor totale vernietiging.

ATS kliniek Laserontharing Per behandeling* Na 5 behandelingen**
Kin € 67 € 54
Bakkebaarden € 105 € 80
Bovenlip € 67 € 54
Bovenlip + kin + hals € 168 € 134
Gelaat volledig € 250 € 200
Hals € 138 € 110
Neusbrug € 59 € 47
Oorschelp € 42 € 34
Nekharen vanaf € 67 € 54
Bikinilijn, klein € 168 € 134
Bikinilijn, groot € 227 € 182
Onderbenen € 280 € 224
Bovenbenen inclusief bikinilijn € 360 € 288
Hele benen inclusief bikinilijn € 600 € 480
Oksels € 134 € 107
Bovenarmen € 223 € 178
Onderarmen € 223 € 178
Hele armen € 315 € 252
Handen € 84 € 67
Rug € 307 € 246
Rug + schouders € 400 € 320
Rug + schouders + bovenarmen € 500 € 400
Buik (Vrouw) rond navel € 67 € 54
Borst (Man) € 230 € 184
Buik (Man) € 200 € 160
Tepelhof € 85 € 68
Billen € 220 € 176
**Indien meer dan 5 behandelingen noodzakelijk zijn, dan ontvangt u 20% korting op de behandelprijs.