PDA

View Full Version : ’Botox helpt tegen kaalheid’


code111
24 juni 2009, 21:24
’Botox helpt tegen kaalheid’

’Botox helpt tegen kaalheid’

Uitgegeven:24 juni 2009 17:20Laatst gewijzigd:24 juni 2009 17:32
AMSTERDAM – Rimpelvuller Botox zou meer kunnen dan alleen de huid gladstrijken. Een Californische plastisch chirurg zegt namelijk ontdekt te hebben dat de injecties ook kaalheid kunnen tegengaan.

Dat meldt The Sun (http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2494776/Botox-is-a-cure-for-baldness.html) woensdag.
Chirurg Simon Ourian, die de ontdekking deed, mengt de Botox-injecties met verschillende vitaminen die de doorbloeding in de hoofdhuid verbeteren en celvernieuwing stimuleren. Het middel zou hierdoor nog efficiënter werken.


Moeder


Ourian stuitte naar eigen zeggen op het gunstige neveneffect van de rimpelvuller toen hij de hoofdhuid van zijn moeder onder handen nam. Zij had chemotherapie ondergaan waardoor zij kaal was en verschillende wonden op haar schedel had. Aan botox wordt ook een pijnverzachtende werking toegeschreven.
Toen de chirurg zag dat het haar van zijn moeder hierop weer begon te groeien besloot hij, in zijn Epione Beverly Hills Clinic (http://www.epione.com/epione/flash/inthenews.htm?press_release_id=28), enkele tests te doen. Bij alle vrijwilligers waren na afloop positieve resultaten te zien.
Deskundigen menen echter dat nader onderzoek nodig is om vast te stellen of de behandeling werkt en of deze veilig is.

Baat


Naast mensen die op natuurlijke wijze kaal zijn geworden of hun haren hebben verloren door een chemokuur, kunnen ook patiënten met alopecia areata, een ziekte die kaalheid veroorzaakt, er baat bij hebben. Twee à drie injecties per jaar zou hierbij voldoende zijn.
© NU.nl/Pauline van Lintel

---

Gelezen op nu.nl http://www.nu.nl/lifestyle/2029240/botox-helpt-tegen-kaalheid-.html

ziggy007
27 juni 2009, 02:26
Nu maar kijken wat het tegen de strijd van kaalheid oplevert
:)

Roy789
30 juli 2009, 10:29
reacties ?

AnthonieH
30 juli 2009, 16:13
reacties ?Weinig. Heb jij het toevallig geprobeerd?

Waarom krijgen mensen die met botox die frons boven hun neus laten platspuiten niet enorm borstelige wenkbrauwen? Die zitten er pal naast.

Hanna
30 juli 2009, 20:55
En waarom groeien er geen haren op de met Botox weggespoten fronsrimpel?

Botox is bovendien na maximaal een half jaartje al uitgewerkt, dus, zou een AGA-patiënt de hoofdhuid ook ieder halfjaar opnieuw moeten laten behandelen?