PDA

View Full Version : nieuw lid!


monique3
19 augustus 2001, 10:35
Hallo allemaal
Ik ben Monique3 en ik ben net lid geworden.Een kennis heeft me op deze site gewezen,bedankt Mirjam!
Ik heb dus ook trichotillomanie,en ik weet sinds 1995 dat het die naam heeft.Daarvoor is me zo vaak gevraagd waarom ik het doe,dat weet ik nu nog steeds niet,maar dat is niet meer belangrijk.
Het belangrijkste is dat ik accepteer dat dit nu eenmaal bij me hoort en dat ik er zogoed mogelijk mee om moet gaan.
De laatste tijd lukt het me goed om het als een handicap te zien.
Ik weet niet hoe erg het bij mijn lotgenoten is,maar ik heb er heel erg last van ,van de TTM.Zo erg dat ik met een pruik door het leven ga.Het is ook niet alles,maar het is beter dan nagekeken te worden op straat.Zijn er onder jullie nog meer mensen met een pruik e.d. Ik zou in ieder geval graag willen praten met lotgenoten en andere pruikdragers,groetjes van Monique3.

Chris
24 augustus 2001, 19:54
Hoi Monique,

Ik heb zelf geen trichotillomanie, maar heb sinds mijn 17e alopecia androgenetica. 'Vroegtijdige mannelijke kaalheid', zei de dermatoloog indertijd. Het 'uitvallen' van mijn haar ging geleidelijk...op mijn 20e had ik nog wel wat haar op mijn koppie, maar erg veel was het niet meer. Ik heb toen de keuze gemaakt er iets aan te laten doen, omdat ik het zeer, zeer moeilijk kon accepteren. Je wilt echter niet weten wat ik allemaal heb meegemaakt op het moment dat ik besloot er iets aan te laten doen en ik een 'haarstukje' aanschafte. (ik heb geen compleet 'haarwerk', aangezien ik nog wel haar heb aan de zijkanten). Ik heb mijn verhaal op 'papier' gezet....zie:

mijn verhaal (http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=13)

Ik heb dus nogal de nodige ervaringen met haarwerken. En deze zijn nou niet bepaald positief te noemen. Wat zijn jouw eigen ervaringen? Wellicht dat we via dit forum een en ander kunnen uitwisselen, of was je specifiek op zoek naar mensen met complete haarwerken?

Sterkte met alles,

Chris.

monique3
25 augustus 2001, 10:57
Beste Chris
Ik heb jouw hele verhaal al gelezen,en dat is gewoon te gek voor woorden wat je allemaal bent tegengekomen.Ik heb een heel haarwerk,synthetisch want echt haar is duur.Ik draag dus een pruik vanaf mijn 18de,en vanaf die tijd ben ik bij een en dezelfde zaak geweest,gewoon vanwege de aardige mensen daar.Tot 2 jaar terug toen was de zaak ineens op de fles,en had dat niet laten weten aan zijn clienten,ik had al talloze keren gebeld,maar kreeg maar geen gehoor.Ik ging er toen naartoe en toen zag ik tot mijn verbazing dat het pand al leeg was en alweer te huur stond.Ik balen want er was al ruim een maand over de datum heen,van dat ik weer een nieuw haarwerk mocht aanschaffen.
Gelukkig zit er hier in de stad nog een zaak waar je terecht kunt voor o.a haarwerken.Ik ben daar naartoe gegaan,en ook daar erg aardige mensen.En daar haal ik nu dus sinds 2 jaar mijn haarwerk.Meestal heb ik 2 tot 3 jaar hetzelfde model omdat ik er dan zo aan gewend ben dat ik niet zo gauw een ander durf te nemen.Maar dan moet ik soms wel een ander model nemen omdat mijn huidige model niet meer te krijgen is,en dan stap je dus over.
Ik neem bijna altijd een model op schouderlengte haar met slagen of grove krul erin,dat is erg natuurlijk om te zien.En het staat me ook goed.
Wat de haarwerken betreft is het ietsje anders,want die zijn namelijk best wel ruim van pasvorm.En ik heb niet zo'n groot hoofd,dus ik maar er zelf elastieke bandjes in vast.Na verloop van tijd dan lubbert dat elastiek uit ,en dan neem ik de bandjes in.Het haarwerk sluit dan beter aan om mijn hoofd.
En dat is dan bij normaal weer.Maar als het echt heel hard waait en ik moet de straat op dan neem ik de bandjes nog strakker in,zodat de pruik op mijn hoofd blijft zitten.
Het is namelijk zo dat mijn pruik al 2 keer op straat is afgewaaid,waarvan een keer op een brug met veel verkeer.En de pruik dreigde naar de rand van de brug te waaien.Ik liet mijn fiets vallen en rende er als een gek naartoe en heb hem te pakken gekregen.Mensen kijken dan maar staan stokstijf en doen niets.
Ik zak op dat moment door de grond en maak dat ik wegkom.
In de hoop dat ik niet herkend word.
Maar ja dat is maar een incidentje,over het algemeen ben ik heel tevreden met mijn pruik en hoe ik daarmee door het leven ga.
Wat de verzorging van mijn pruik betreft,ik doe er alles mee wat eigenlijk niet mag.Ik gebruik geen speciale shampoo,ik zet de fohn erop,wel in een lauwe stand natuurlijk,en als klapper op de vuurpijl,ik gooi hem in de centrifuge.En dat alles doorstaat hij met glans.De kleur neemt met de tijd wel af,en wordt hij doffer.Helaas moet je er een jaar mee doen.Eigenlijk is dat te lang,maar ja het is niet anders. Zo dit is mijn ervaring!

Chris
26 augustus 2001, 12:29
Hoi Monique,

Ik heb tot nu toe 6 keer een haarwerk gehad met uitsluitend 'echt haar' erin en dat beviel eigenlijk nooit echt goed. Ik heb 1 keer een gecombineerd (echt haar + syntetisch haar) haarwerk gehad en qua onderhoud beviel deze het beste. Jammer genoeg begon het na 3/4 jaar steeds meer uit te vallen.....maar los daarvan beviel het me erg goed....na het wassen of in de regen was het zo weer droog en het zat bijna meteen 'goed'. Met de 'echte' haarwerken heb ik altijd problemen gehad qua onderhoud....je bent er veel langer mee bezig alles in model te krijgen en op de een of andere manier lijkt het haar altijd meer 'droog' dan syntetisch haar.

En inderdaad...jou ervaringen met een 'nieuw model' heb ik ook. Ondanks dat ik bijna altijd hetzelfde model heb...voel ik mij altijd zeer ongemakkelijk als ik weer een nieuw haarwerk op heb. Je bent zo aan je oude gewend, op de een of ander manier identificeer je jezelf met dat haar en op het moment dat dat haar dan verandert..... :(
Ik heb juist altijd moeite met een haarwerk dat teveel 'slag' bezit....ik heb nu een haarwerk met echt haar, maar daar zit meer slag in dan normaal. Als je het nat maakt, dan komt de krul zeer sterk terug. Inderdaad....lijkt het natuurlijker, maar ik voel me gewoonweg niet prettig (om wat voor reden dan ook) met een haarwerk waar krul in zit. Een beetje slag is ok.
De keuze is dan...of minder slag (en wellicht iets minder 'natuurlijk)...of meer slag (maar daar voel ik me niet prettig bij)...

Wat betreft je opmerkingen over de haarproducten: ja, ik vraag mij dus ook weleens af of al die DURE haarprodukten die je koopt bij zo'n haarspecialist eigenlijk wel nodig zijn? Het scheelt enorm veel geld als je gewoon je produkten bij de Etos haalt.... :confused:

En wat betreft je centrifuge.....;) Een haarspeciliast gaf mij eens de tip om een handmatige 'sla-centrifuge' te gebruiken om mijn haarwerk in 'droog' te maken. En sindsdien doe ik dat ook, na een wasbeurt.
Wat bedoel je trouwens met: 'helaas moet je er een jaar mee doen'? Qua verzekering bedoel je?

Groetjes,
Chris.

bolleke
4 december 2001, 19:13
Beste Monique,
Ik lijd al bijna dertig jaar aan ttm. Ik heb 27 jaar een pruik gedragen maar sinds 1 januari 2000 heb ik ze afgezet en ik wil dat ding nooit meer dragen. Ik heb me voorgenomen dat ze me maar moeten nemen zoals ik ben... maar soms , wanneer ik een terugval heb, heb ik het vreselijk moeilijk. Zoals nu dus, gelukkig is het koud buiten en verstop ik me nu weer onder een muts...
Al bij al wil ik van deze verslaving dolgraag vanaf, maar ik ben het vechten soms zo moe...
Heb jij dat ook?
Groetjes, bolleke

monique3
5 december 2001, 13:01
Hallo, ook welkom hier op haarweb.
Ikzelf draag nu 15jaar een pruik, en ik moet zeggen dat ik mijn pruik pas afzet wanneer dat het kan . Daarmee bedoel ik dat ik mijn pruik pas afzet wanneer ik weer zoveel haren op mijn hoofd heb als de pruik nu heeft. Dus dat duurt nog wel even, maar nu kan ik dat geduld wel opbrengen omdat het haren trekken nu alweer ruim 14,5 week goed gaat. Niet meer geplukt dus.
Daarom moet ik zeggen dat ik het echt HEEL GOED van je vind dat je je pruik af hebt gezet, en denkt wat kan mij het schelen.
Dat is heel sterk van je. Vooral omdat je je [ruik zolang hebt gedragen Heel knap van je hoor!!
Ik denk ook weleens eraan om dat te doen, maar helaas blijft het bij denken .
Nu gaat het goed met me, en dat wil ik graag zo houden.
Dus maar niet teveel dingen ineens veranderen.
Maar echt ik vind het geweldig dat je door hebt gezet.
Ik hoop dat je het volhoud, en je zegt dat je je nu al verstopt onder de muts, nou dat kan wel zijn, maar je moet ook op je gezondheid letten, dat je geen kou oploopt.
Nu dat mijn haren weer lekker groeien onder de pruik is het lekker warm. Dat is weleens anders geweest, en nu het weer koud buiten is is dat wel fijn. Maar zoals je weet is het in de zomer het tegenovergestelde. Nou beste Bolleke, ik hoop dat je wat hieraan hebt, groeten van Monique3.