PDA

View Full Version : Top Haarwerkers Gilde en Land. Haarspecialisten Ver.


Chris
12 januari 2002, 15:06
Hoi,

Top Haarwerkers Gilde

http://www.thgn.nl/

Kan iemand mij vertellen wat het TOP Haarwerkers Gilde precies is? Je ziet weleens hun logo bij haarspecialisten en de haarspecialisten vermelden ook vaak dat ze aangesloten zijn bij dit 'Gilde'. Volgens hun website komen ze o.a. op voor de belangen van deze specialisten (dus NIET onze belangen!).


Landelijke Haarspecialisten Vereniging

http://www.lhv.cc/

Er zijn volgens deze website maar 7 specialisten bij deze vereniging aangesloten. Wat doet deze vereniging dan precies? Heeft er iemand ervaringen met deze vereniging?

Chris.

Salvamia
24 april 2002, 15:52
Nou ik weet dat Topfusion hier ook bij hoort, ik zou zeggen bel eens naar Ruud van Topfusion hij kan dit jouw perfect uitleggen.

Voor een tel. ga je naar www.topfusion.nl

Do
3 mei 2002, 20:49
copie uit een adv. van een van de aangesloten leden van LHV.

Landelijke Haarspecialisten Vereniging
__________________________________________________ __
Het doel van deze vereniging is om u als consument alle zekerheid te verschaffen met betrekking tot kwaliteit, service en garantie op het gebied van haarvullingen. De L.H.V. heeft een onafhankelijke geschillencommissie. Mocht er onverhoopt een geschil ontstaan, dan kan de consument zich voor een bindend advies wenden tot de Geschillencommissie Haarwerken.

__________________________________________________ __

Ik zet hier wel mijn vraagtekens bij, als ik het goed begrijp heeft deze vereniging dezelfde opzet als het haarwerkersgilde: van en voor Haarspecialisten dus. Ben benieuwd uit wie die geschillencommissie bestaat.
Bij het Haarwerkersgilde bestaat de geschillencommissie uit de specialisten zelf die bij deze vereniging zijn aangesloten, overbodig om te zeggen dat deze vereniging geen onafhankelijke geschillencommissie heeft en wij hier als consument totaal niets aan hebben.

debbie
6 juni 2002, 10:59
Hai Do

Ik moet naar ik me heb laten vertellen bij jou zijn voor informatie over haarwerken waar ik absoluut niet moet zijn en waar wel.Ik vind jullie allemaal zo sterk,ik heb het gevoel dat ik verdrink in deze ellende maar in jullie berichten blijven jullie toch hoopvol ondanks veel ellende Ik vind het knap hoor mij lukt het niet ......
Groetjes Debbie

Do
6 juni 2002, 16:06
Hai Debbie,

Ik kan moeilijk voor jou bepalen waar je wel of niet moet zijn voor een haarwerk. Het ligt er maar net aan wat jou wensen en eisen zijn, hoeveel je er voor uit wil/kunt geven en wat jij verwacht van een haarwerk.

Er is zoveel verschil in haarwerken.o.a. het soort haar (aziatisch, europees, synthetisch, gemengd), bevestigingsmethode's, systemen (haarweving, integratie, gedeeltelijke of hele prothese), hoe de conditie van jou eigen haar is (gedeeltelijk kaal, kalend, zwak ,dun of dik haar of geheel kaal).

Als advies zou ik je geven, lees de forums over haarwerken en ervaringen met haarspecialisten eens goed door, hier staat ontzettend veel informatie in.

Ook als je besluit om een haarwerk te nemen ga aub niet over 1 nacht ijs en bestel niet bij de eerste de beste (die het beste verkooppraatje houd) direkt een haarwerk. Laat je goed voorlichten (houdbaarheid, garantievoorwaarden, vergelijk de kosten, onderhoudskosten, vraag voorbeelden, kijk in de wachtkamers van de desbetreffende haarspec. hoe het haarwerk van andere klanten eruit ziet, zorg van te voren dat je je "eigen haar" krijgt te zien, ga niet af op wat ze zeggen en beloven maar zorg dat je het zelf ziet)

Mocht je me kunnen vertellen wat je precies wilt, wat je verwacht hoeveel je er voor uit/wil geven dan kan ik je wellicht wat beter advies geven en hoor ik het graag van je oke?

Groetjes Do.

debbie
6 juni 2002, 16:12
Hai Do
Bedankt voor je reactie.Ik ben weer niet zo erg duidelijk in mijn mail geweest. Ik zit zelf te denken aan haarwevind .Ik ben niet geheel kaal maar het wordt wel heel heel erg dun. Het maakt me eerlijk gezegd niet uit wat het kost.Al moet ik er een lening voor afsluiten, het is prioriteit nummer 1 in mijn leven op het moment dat ik me weer net zo happy voel als vroeger. Ik ben bij Theo Zantman geweest voor informatie.Ik had gemengde gevoelens toen ik daar wegging.Ze waren niet onvriendelijk ofzo maar ze denken toch altijd in het belang van zichzelf.Ze zullen bijvoorbeeld niet gauw zeggen joh dat moet je niet doen want het is veel te belastend voor je haar. Aangezien ik niet veel positieve berichten heb gelezen over Theo op deze site ben ik weer aan het twijfelen.
Groetjes Debbie

Do
6 juni 2002, 17:30
Hai,

Als jou haar erg dun is en zeer zeker als je AA hebt (weet niet of het zo is), DAN GEEN HAARWEVING NEMEN!

Haarweving is prima als je eigen haar wat sterker is en niet dun. Er komt teveel gewicht aan je eigen haar te hangen waardoor jou eigen haar afknapt (gevolg: kale plekken, je eigen haar word steeds korter door het afknappen en heb je AA dan is er een kans dat er geen haar teruggroeit op de kale plekken)

Ook is het moeilijk als je haar zo dun is om de trenzen (kabeltjes waar het haar op geweven is) te verbergen, in het ergste geval is het helemaal niet te verbergen.

Als het over je gehele hoofd erg dun is dan zou je kunnen kiezen voor een integratie (grove mazen netwerk met daarop haar geknoopt waardoor je eigen haar heengetrokken word of voor een geheel of gedeeltelijk haarwerk). Ik zou zelf geen integratie nemen maar dat is heel persoonlijk.

Wat voor soort haar je het beste kunt gebruiken is weer afhankelijk van jou typetje (ben je een europees type (fijner haar), zuidelijk type (donker, dik haar) of misschien wel een Aziatisch type (zwart, zeer dik haar). Het gaat erom dat je uitzoekt wat het best bij jou past zodat een haarwerk goed aansluit op jou eigen haar zodat het onzichtbaar te dragen is.

Belangrijk is ook dat je je op je gemak voelt bij een haarspec., zij zijn de z.g. specialisten en ZIJ moeten jou adviseren, jij bent tenslotte een leek. Doen ze dit niet ga naar een ander!! Hou er rekening mee dat het geen kleinigheidje is, dat je een boel geld uit geeft en dat zij rekening moeten houden met jou gevoelens, klant is koning en daar mogen ze best wat voor doen. Helaas is dit bij veel specialisten niet het geval, kijk daarvoor uit! Zij zijn niet met jou begaan en het intresseert ze geen bal hoe jij er straks bij loopt, als hun bankrekening maar een vette plus laat zien. Helaas is dit in het haarwerkwereldje een FEIT!.

Ik hoor het wel als je vragen hebt (ongetwijfeld :P ).

Groetjes Do.

debbie
7 juni 2002, 08:25
Hai do

Frustrerend dat weving dus ook niet echt een oplossing is.Ik had mijn hoop daar heel erg op gevestigd maar dacht al dat het te belastend was. Ik heb van mezelf dun lichtbruin haar.Europees dus.Eerlijk gezegd ben ik bang omdat ik zo goed van vertrouwen ben dat ik toch straks bij een verkeerde haarspecialist terecht kom.Juist omdat je zegt dat ze allemaal op geld uitzijn en dat geloof ik ook, het is te triest voor woorden.Ze zouden het zelf eens moeten meemaken.......
Ik moet nog maar eens goed nadenken wat voor mogenlijkheid er dan nu nog voor me openstaat.Of misschien nog maar eens naar een goede kapper die het qua model toch nog wat kan laten lijken
Bedankt voor je advies
Groetjes Debbie

Do
7 juni 2002, 12:37
Hai,

Ik zeg niet dat iedere specialist een slechte specialist is, maar er zijn er veel die zo zijn. Wat jij zegt: "ze moesten zelf eens weten hoe het is om een haarprobleem te hebben" is het hele probleem.

Bij mijn weten zijn de eigenaren van Topfusion in Eindhoven zelf ook haarwerkdragers die weten wat het is om een haarwerk te dragen, met alle problemen van dien. Heb hier ook goede berichten over gehoord.
Zelf ben ik al jaren bij ************** en ben hier ook erg tevreden over.
Misschien kun je bij een van deze bedrijven wat meer info krijgen, en vinden wat je zoekt.

Groetjes Do.

************* (nav de recente zeer slechte ervaringen en de schandalige behandeling wil ik de naam van dit bedrijf niet meer noemen)

Laura vd Berg
25 juli 2002, 14:30
Originally posted by debbie
Hai do

Frustrerend dat weving dus ook niet echt een oplossing is.Ik had mijn hoop daar heel erg op gevestigd maar dacht al dat het te belastend was. Ik heb van mezelf dun lichtbruin haar.Europees dus.Eerlijk gezegd ben ik bang omdat ik zo goed van vertrouwen ben dat ik toch straks bij een verkeerde haarspecialist terecht kom.Juist omdat je zegt dat ze allemaal op geld uitzijn en dat geloof ik ook, het is te triest voor woorden.Ze zouden het zelf eens moeten meemaken.......
Ik moet nog maar eens goed nadenken wat voor mogenlijkheid er dan nu nog voor me openstaat.Of misschien nog maar eens naar een goede kapper die het qua model toch nog wat kan laten lijken
Bedankt voor je advies
Groetjes Debbie :confused:

Chris
26 juli 2002, 11:43
Hoi Laura,

Voor een haarconsulente geef je niet ècht een uitgebreid antwoord... ;)

Grtjs,
Chris.

Diksy
23 januari 2003, 15:51
Beste leden en bezoekers,

Om even terug te komen op het verschil tussen de LHV en het Haarwerkers gilde het volgende:

De LHV is alleen toegankelijk voor haarwerkspecialisten die daarnaast niets anders doen.

Het haarwerkersgilde bestaat over het algemeen uit kapsalons die er ook haarwerk bijdoen. Uiteraard behoeven zij niet onder te doen voor de haarwerkspecialisten.

Dat de geschillencommissie bij het LHV bestaat uit leden van het LHV is jammer genoeg nodig omdat er buiten de leden van het LHV en andere collega-s in haarwerken geen onafhankelijke
haarwerkdeskundigen te vinden zijn.
Beter zou zijn om onafhankelijke deskundigen op te nemen in de geschillencommissie maar helaas....................

Hans Diks/ Diksy. Mede-oprichter LHV en voormalig lid.
Nu niet meer werkzaam in de branche maar uiteraard nog steeds niet helemaal onafhankelijk.