PDA

View Full Version : nog een slachtoffer


Petra01
15 januari 2002, 15:57
Eindelijk een oplossing!Het eind van al dat scheren, verbergen, lange mouwen en hooggelsoten bloesjes bij 30 graden is nabij.

Laat ik me eerst even voorstellen: ben dus Petra, 29 jaar en heb sinds ruim zes jaar dus ook 'overal haar'. Nou zijn mijn ouders ook niet superglad, dus ik zat er eigenlijk niet zo heel erg mee. In de zomer schoor ik mijn benen en dat was voldoende; met de rest kon ik wel leven.
Tot dus de zomer van '95; om de een of andere onverklaarbare reden begon het toen overal te groeien. En niet zomaar een beetje, nee, steeds meer en donkerder. In het begin epileerde ik nog, maar daar werd mijn huid ook niet mooier van. Bovendien hadden haren vooral in mijn gezicht dan de neiging in te gaan groeien. Toen ik met een paar vriendinnen op vakantie ging, ben ik begonnen met scheren en dat dus maar blijven doen. Dat betekent dus al jaren elke dag mijn gezicht en borst nat scheren, en twee tot drie keer per week mijn handen en armen. Maar als ik iets met korte mouwen aan wil, moet ik dus eerst met mes en schuim aan de slag... Korte rokken? Ja daaaag, alleen in de winter, met een blikdichte panty, want die stoppels zijn ook niet echt mooi. Bovendien voelen die stoppels beroerd aan. Bovendien scheer ik dus alles regelmatig, maar dat is meer voor mezelf, want dan nog laat ik het voor geen goud aan iemand anders zien. Dat ik mijn hoofd niet kan verbergen is al erg genoeg!

Ik ben dus ooit naar een dermatoloog gegaan, maar dat was geen succes. Kreeg een of ander manwijf, die zich duidelijk niet kon verplaatsen in mijn situatie. Ben helemaal lekgeprikt, maar er was niets aan de hand met mijn hormonen of andere 'spiegels'. Kreeg wel een verwijskaart van een schoonheidsspecialiste mee, maar voelde me intussen zo vernederd [dit was de eerste keer dat ik ook maar iemand liet zien wat ik had, eerst de huisarts, toen een mannelijke dermatoloog, die er van schrik dus dat manwijf ging bijhalen...Fijn, in je blootje voor twee dokters die je ontzet bestuderen.] dat ik nooit ben gegaan. 'k Was niet van plan iemand ooit nog zo dicht op mijn huid te laten komen.

Las af en toe over elektrisch epileren, maar dat zag er uit alsof je er je leven lang over ging doen; bovendien houdt je er een huidbeschadiging aan over, en je moet de haren laten groeien. Dat nooit! Af en toe was ik het goed zat en dan dacht ik erover er iets aan te doen. Maar als ik dan het telefoonnummer van de patiëntenvereniging voor me had, durfde ik weer niet.

Totdat ik dus een paar maanden geleden iets las over een laserbehandeling. Ben zo zoetjesaan informatie gaan vergaren [leve internet!], vooralsnog stond ik niet te springen. Maar ik ben er nu, dankzij de openhartige verhalen van anderen, achter dat de behandeling met warmte weinig nadelen heeft en erg effectief is! Eindelijk heb ik dus de beslissing genomen om iets te gaan [laten] doen aan mijn probleem. 'k Heb nog een hele weg te gaan: consult bij zorgverzekeraar, bij kliniek, behandelingen], maar ik ben nu zo ver dat ik over dat traject heen kan kijken en kan beseffen wat het zal betekenen haarvrij te zijn. Je zou zeggen dat het alleen maar voordelen heeft, en dat is natuurlijk ook zo, maar doordat ik er nu zo mee bezig ben, besef ik pas hoeveel ik eigenlijk mis door of opgeef voor die stomme beharing. En dat kost even tijd om te verwerken.

Ik wil dus zo snel mogelijk stappen gaan zetten, zodat ik nog voor de zomer resultaten zie. Maar ik kan wel wat steun gebruiken. 'k Ben daarom ook heel blij met het initiatief van Haarweb en hoop dat het forum weer wat leven ingeblazen kan worden [het enthousiaste gemail van de dames is alweer een week of zes geleden gestopt]. Fijn dat ik jullie verhalen kon lezen, en Julia: ben je tevreden over het resultaat?

Groeten,
Petra

P.S. Heeft iemand ervaring met Aesthetic Team te Vlijmen?

Wendy
15 januari 2002, 18:20
Welkom Petra!

Fijn dat er weer een beetje leven in het hirsutismegedeelte komt, Julia (die eigenlijk Diana heet) en ik hadden de hoop al een beetje opgegeven! Ik ben in ieder geval blij dat we niet meer met zijn 2en een mailwisseling op Haarweb gaande hoeven te houden. De informatie was ook wel zo'n beetje uitgeput. Je kunt niet anders doen dan wachten op het resultaat als je met zo'n behandeling begint... en toevallig zijn we allebei ongeduldige types, hebben we ontdekt. Door contact te houden via e-mail en MSN houden we elkaar zo'n beetje op de been tussen de behandelingen door...
Feel free to join us ;-)

Inmiddels zijn we bezig met zijn tweeën een actieve benadering van mensen op te zetten door middel van oproepjes in allerlei (dames/vrouwen)bladen. We willen mensen vragen om hun ervaringen te schrijven, de duur van de behandeling, de prijs en het uiteindelijk resultaat, om zo andere mensen die de ervaringen op Haarweb wel lezen, maar uit schaamtegevoel niet durven te reageren, wat completere informatie te kunnen bieden.
Het uiteindelijke resultaat van "onze enquete" willen we dan plaatsen op Haarweb, zodat iedereen haar of zijn
"beste plek"kan kiezen voor een behandeling. Of kan bepalen welke behandeling voor hem of haar het meest ideaal is

We hopen ook wat meer bezoekers en meepraters in het forum over hirsutisme aan te trekken op deze manier. Want dat is de uitgelezen plek om al die informatie te bundelen. Bovendien is onze ervaring dat praten met mensen die in een zelfde situatie verkeren, "de boel opengooit"', waardoor je sterker in je schoenen komt te staan...
Nogmaals, welkom en mocht je nog dingen willen weten: vragen staat vrij!
Groetjes, Wendy

Diana
18 januari 2002, 18:44
Hai petra!!!!

Allereerst welkom op haarweb!!!!! Zoals Wendy al geschreven heeft, we zijn erg blij dat er weer wat leven in het forum wat betreft hirsutisme is gekomen in de vorm van jou. We zaten met z'n tweeen wel zo'n beetje door onze informatie heen, alhoewel er nu dus weer nieuwe plannen zijn.

Ik heb nu zelf twee behandelingen achter de rug met de lightsheer laser methode. Of ik tevreden ben met het resultaat??? Laat ik dan eerst voorop stellen dat ik een erg ongeduldig en daarnaast ook nog eens een perfectionistisch ingesteld iemand ben (ask Wendy ;-)). Wel belangrijk voor het antwoord wat ik nu ga geven. Na twee behandelingen, kan ik wel zeggen dat er zichtbaar resultaat is, alhoewel er na een tijdje weer duidelijk haar zichtbaar wordt (vandaar dat er ook meerdere behandelingen nodig zijn). Maar goed waar ik echt sterk aan twijfel is of de gemiddeld aantal behandelingen die de klinieken voorschrijven het werkelijk gemiddelde is. Ik heb het vermoeden van niet, vandaar dat Wendy en ik een lijst willen gaan samenstellen dmv reacties van reeds behandelde mensen. We zijn erg benieuwd wat daaruit gaat komen.

Aestatic Vlijmen???? Ik heb er niet van gehoord, er zijn onnoemelijk veel klinieken, maar weet je welke methode er toegepast wordt?? Er zijn nl veel verschillende??? Als je de methode weet, dan kan ik er misschien iets meer over zeggen.

Wat me wel opvalt trouwens is dat de echte overtollige haargroei bij jou dus ook op een ietwat oudere leeftijd is begonnen. Bij mij begon het ook zo rond mijn 22-ste. Daarvoor natuurlijk ook wel veel haar, maar dat het echt op andere plaatsen dan normaal verscheen was pas in de twintig.

Waar ik ook benieuwd naar ben is hoe het consult bij je zorgverzekeraar afloopt! Wat ze mij altijd verteld hebben is dat alleen (een deel van) het gezicht vergoed wordt. Ben dus nieuwsgierig wat er bij jou uitkomt!!!
Houd je ons op de hoogte??????

En zoals Wendy al geschreven heeft.....voel je vrij om ons te vergezellen met mail en msn!!!!!!

Groetjes Diana!

maria
27 januari 2002, 14:43
Hoi allemaal!!
ik heb ook heel erg veel last van overbeharing, maar dan ook ecth overal. Ik weet niet wat ik eraan kan doen. Nu ga ik in de zomervakantie naar turkije en ik wil heel graag ook eens een keer kunnen zwemmen. dit heb ik namelijk al twee jaar niet gedaan omdat ik me zo schaam voor mijn overbeharing!! heeft iemand misschien tips voor mij??
Alvast heel erg bedankt!!
heel veel liefs maria

Wendy
27 januari 2002, 23:33
Hoi Maria,
Weet jij de oorzaak van je overbeharing? Is het gewoon een kwestie van veel mannelijke hormonen of heb je last van cysten op je eierstokken, en is ook je menstruatiepatroon afwijkend?
Een rare vraag zul je denken, maar als dat laatste niet het geval is, dan zou je je huisarts kunnen vragen of die je Diane-pil wil voorschrijven. Dit anticonceptie-middel heeft als bijverschijnsel dat het werkt tegen overbeharing.
Ben je niet zo voor pillen en hormonen, dan zijn er nog harsen, scheren en elektrisch ontharen, en als laatste nieuwe oplossing laser en flitslamptechniek.
Net als jij kamp ik ook met overbeharing over mijn hele lichaam. Ik heb niets aan de Diane-pil, dus scheer ik het 's zomers af, een hele klus, maar het resultaat blijft wel 14 dagen, en als je bijhoudt (dus om de week even een scheermes o.i.d erover) en je kan het de zomer wel uitzingen... Op het moment laat ik mijn gezicht behandelen door middel van flitslamptechniek. Een redelijk definitieve methode. Het resultaat is fantastisch, ook al heb ik iets meer dan de gemiddelde 5 behandelingen die er voor staat ondergaan. Deze methode is wel vrij prijzig ( fl 2500,- voor 5 behandelingen), maar wordt door de meeste ziektenkostenverzekeringen wel -geheel of gedeeltelijk- vergoed.
Nadeel is dat je tussen de behandelingen door (er zit steeds zes weken tussen de ene behandeling en de volgende) niet in de zon mag. Omdat de huidverkleuringen en pigmentvlekken kan opleveren, maar ook omdat het licht reageert met pigment, of dat dan het pigment van de haren is of van je huid, maakt opdat moment niet uit. Maar als het reageert op huidpigment, reageert dus niet meer op haarpigment. Deze methode is dan ook niet geschikt voor mensen met een hele donkere of hele lichte huid.
Als je het adres van het instituut wilt waar ik behandeld word, stuur dan nog even een persoonlijke mail.
Samen met Diana, die ik via haarweb heb leren kennen, ben ik inmiddels begonnen de ervaringen van mensen die deze behandelingen ondergaan, te verzamelen om iedereen die daar behoefte aan heeft, een lijst met adressen en zo aan te kunnen bieden. Een soort vergelijkend warenonderzoek, maar dan op niet-commerciële basis. We zijn er van overtuigd dat er nog teveel vrouwen in stilte lijden onder hun overbeharing.
Hopelijk heb je iets aan mijn antwoord.
Succes! Wendy

Petra01
28 januari 2002, 10:53
Hoi Wendy! Hoi Diana!

Sorry dat ik niet eerder reageerde...; op mijn werk heb ik eigenlijk geen tijd voor dit soort dingen en ik vergat steeds de laptop mee te sjouwen. Nu dan toch maar even onder werktijd....

Allereerst hartelijk bedankt voor jullie enthousiaste reacties! Ik zag net dat er nog iemand heeft gereageerd. Internet is toch wel een fijn medium voor dit soort zaken.

Diana, je vroeg welke methode Aesthetic Team gebruikt. Ze werken met een diode-laser. Door het pigment in het haarzakje wordt de energie van de laser omgezet in warmte. De zogenaamde kiemcellen rond het zakje worden vernietigd.. Ik heb deze kliniek gevonden via een website over huidaandoeningen [die ik nu niet meer kan vinden..] en tot dusver is dit de dichtstbijzijnde. Maar als iemand iets in Eindhoven weet, graag!

Ik ga morgenmiddag [dan ben ik vrij] bellen met de verzekeraar voor een consult. Ik wil eerst weten of en hoeveel er vergoedt wordt. Ik heb eens zitten rekenen, maar ik moet echt een lening afsluiten om dit te bekostigen. Niet dat ik dat erg vind; al moet ik de komende tien jaar afbetalen, als ik hier maar vanaf kom! Probleem is dat ook ik erg ongeduldig en perfectionistisch ben. Als ik dus begin aan laser-ontharing, wil ik ook graag alles en in een zo kort mogelijk tijd doen! Maar aangezien ik al twaalf jaar premie voor een ziektekostenverzekering betaal [en alleen maar declaraties voor rekeningen van de tandarts indien], wil ik wel eens weten hoeveel zij hieraan willen bijdragen. Bovendien, transseksuelen krijgen ook een volledige behandeling vergoedt en ze kunnen mij niet wijsmaken dat mijn probleem minder erg is!

Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Greetz,
Petra

Als je eens op de site van Aesthetic wilt kijken: http://www.aesthetic.nl. Er staat een uitgebreide prijslijst bij.

maria
29 januari 2002, 14:38
Hoi petra!!
ik zit ook te denken aan een laserbehandeling, maar ik ben bang dat dit te lang duurt. weet jij misschien of er een manier is zodat ik van de zomer toch gewoon kan zwemmen/zonnen?
bedankt voor het adres van de website trouwens!!!
veel liefs maria

maria
29 januari 2002, 14:39
en wendy, nog bedankt voor je antwoord!!!!
maria

Diana
31 januari 2002, 15:29
Hai Petra, Maria en natuurlijk Wendy ;)

Ben erg benieuwd, Petra, naar de afloop of het resultaat van het consult met de zorgverzekeraar. Ik ben het roerend met je eens dat de verzekeraars wel eens een keer iets van deze behandelingen mogen vergoeden omdat de emotionele schade die overbeharing met zich meebrent inderdaad heel groot is (mijn verzekeraar betaalt niet :( ). Ik roep zelf al een hele tijd dat ik het raar vind dat transsexuele wel voorgoed van hun overtollig haargroei af kunnen komen en wij vrouwen niet, en dat het voor hun ook nog eens vergoed word. Belabberd! Dat moet veranderen!!!

Op jouw vraag of er ook een kliniek in Eindhoven is die laserbehandelingen uitvoeren. Vast wel!!! heb net ff snel op internet gezocht, maar kon zo snel niks vinden (zal je zelf ook wel gedaan hebben), maar het lijkt mij dat er in een stad als Eindhoven wel iets te vinden is. Weet je huisarts het niet???

Maria, volgens mij zijn laserbehandelingen. flitslamptechnieken, tot nu toe de beste oplossingen om van overbeharing af te komen, maar inderdaad duurt dat erg lang. De enige manier om toch te kunnen zwemmen van de zomer lijkt mij veel scheren, harsen etc..........ik weet het......frusterend!!!!!!!

En Wendy....ik spreek je!!!!!!!!!

Grts Diana

Teske
3 februari 2002, 14:04
Ik ben een 17 jarige belgische meisje ...
ik ben al maanden op zoek naar mensen die met de zelfde problemen kampen als ik...
Tis de eerste maal dat ik er voor durf uitkomen , ik schaam me dood voor die overtollige haargroei die me dag in dag uit het leven zuur maakt.
Ik kamp sinds mijn 14e met overtollige haargroei.
Ik dacht in het begin dat het iets te maken had met mijn ongesteldheid of het begin van mijn puberteit maar dit bleek niet te kloppen!
Het begon met overtollig haargroei op mijn benen en armen, ook in de schaamstreek was de haargroei meer dan normaal.
Met mijn ouders erover praten durf ik niet uit schaamte.
Die haargroei is nu verspreid over mijn hele lichaam en ik heb het gevoel dat ik anders ben dan andere van mijn leeftijd.Zelfs met mijn beste vriendin durf ik daarover niet te praten.
Op mijn buik is er ook een zeer grote haargroei en zelf op mijn borsten .Ik heb nog nooit een bikini durven dragen en ik voel me daardoor enorm onzeker !!
Ik heb vaak het gevoel dat er niemand van mmijn leeftijd met die problemen kampt.
Maar voor mij is het ook zeer moeilijk om mij bloot te geven in een relatie uit schaamte
Ik heb een relatie met een heel lieve jongen maar ik durf niet verder gaan uit schrik voor zijn reactie, zelf als gij voorzichtig met zijn hand onder mijn truitje gaat , schrik ik me te pletter en zeg dat hij moet stoppen...
ik ben hopeloos aant worden ...
xxxx teske

LyndaC
3 februari 2002, 14:50
Beste Teske,

Zoals je wel hebt gelezen, zijn er tal van mogelijkheden om de
haargraai te verwijderen of in ieder geval minder te maken.
Lees er veel over op het web, alhoewel ik vind dat je hier op dit forum deskundig geinformeerd wordt.
Doe er iets aan en laat je leven er niet langer door beinvloeden.
Ik weet zeker dat er in Belgie ook klinieken zijn die IPL toepassen. Vraag anders eens aan Wendy of zij je het adres wil geven van een goede kliniek hier in Nederland.

Heel veel succes.
Groeten,
Lynda

Wendy
3 februari 2002, 17:24
Hoi Teske,
Dapper dat je nu in ieder geval de stap hebt genomen om je probleem tersprake te brengen
Toen het bij mij begon, was ik ongeveer net zo oud als jij....
Heb je al eens aan je huisarts gevraagd of hij/zij een oorzaak kan geven voor je overbeharing? Misschien heb je iets aan de Diane-pil. Het blijkt dat dit anti-conceptiemiddel ook werkt tegen overbeharing.
Ik weet zogauw geen adressen van laser/ of flitslamptechnieken in Belgie, noch in het bij jullie zit met een eventueel vergoedingensysteem voor de behandelingen. Maar misschien weet je huisarts dit wel.
Probeer in ieder geval die schaamte daarvoor even opzij te zetten, een huisarts heeft ook zwijgplicht, zelfs ten opzichte van je ouders.

Kom op. meid, de eerste stap heb je nu gezet, ga nu in ieder geval even langs de huisarts, misschien is die pil dé oplossing voor jou...

Mocht je nog met vragen blijven zitten, je weet nu dat je niet de enige bent!
Sterkte en groetjes, Wendy

Petra01
5 februari 2002, 13:10
Hoi allemaal!

Nu verwachten jullie van mij interessant nieuws over mijn consult bij de zorgverzekeraar, maar helaas.....

Ik ben die dinsdag van mijn fiets gereden door een brommer, op mijn hoofd gevallen en pas nu weer een beetje aan het opknappen. Overigens heeft dit me wel weer gesterkt in mijn voornemen actie te ondernemen: ondanks de pijn, vermoeidheid en beschadigingen van die val, heb ik me toch elke dag geschoren. Belachelijk! Ziek zijn en dan moeten nadenken over het feit dat er misschien wel iemand op ziekenbezoek komt, die me zo niet mag zien. Mijn grootste angst is dan ook iets te mankeren [ziekte, ongeval] waardoor ik dat dus niet meer kan. Wat dan?

Ik laat jullie zo snel de uitkomst van het telefoontje met de zorgverzekeraar weten.

In ieder geval bedankt tot nu toe voor de reacties en info van iedereen. Het is fijn te weten dat je niet de enige bent met een probleem en dat er in ieder geval iets aan te doen valt [hoewel dat veel tijd, moeite en geld kost]. Tot schrijfs en houdt vol!

Groet,
Petra

P.S.
Ik zag dat er twee nieuwe threads zijn op dit gedeelte van het forum. Het zou m.i. gemakkelijker zijn als we allemaal op dezelfde
thread schrijven, dan blijft de info een beetje bij elkaar. Please??

Wendy
5 februari 2002, 17:25
Hoi Petra,
Hopelijk is de schade meegevallen en ben je alweer aan de beterende hand.
Ik herken het probleem wat je omschrijft wel: op vakanties is het ook altijd zo (zeker als je met mensen bivakkeert die weinig van je probleem afweten) dat je echt moet speuren naar een plekje, waar je jezelf even rustig kunt "ontharen" (op welke manier dan ook!) Toch heb ik al ervaren dat anderen er soms minder een probleem van maken dan je zou denken en dan dat je dat vaak zelf doet...
's Winters maak ik het mezelf niet al te moeilijk, dan laat ik vrijwel alles zitten, maar de de zomer is wat dat betreft echt een crime.
Ben intussen wel nog nieuwsgieriger geworden naar de uitkomst van je telefoontje naar je zorgverzekeraar!
Groetjes, Wendy

Diana
6 februari 2002, 20:01
Ben weer ff niet in de gelegenheid geweest om het haarwebforum te bekijken, maar het doet me deugd weer nieuwe mensen en reacties aan te treffen.

Teske, mijn complimenten dat je al op vrij jonge leeftijd je " probleem" onder ogen durft te zien, bij mij heeft dat heel wat langer geduurd. Nu ik er meer mee bezig ben en er met lotgenoten over praat en (samen met hun) naar oplossingen probeer te zoeken merk ik dat ik er beetje bij beetje steeds beter mee om kan gaan. Natuurlijk, er zijn nog genoeg momenten dat ik er stevig van baal, maar erover praten help dan echt. En internet bleek voor mij een perfecte eerste stap naar meer openheid. De sociale problemen die jij aangeeft, om er mee te leven in realtie met andere mensen, is ontzettend herkenbaar. En ik denk dat ik dan niet alleen voor mezelf spreek maar voor menig ander lotgenoot. Het aangaan van realties blijft een moeilijk gedeelte.
Je vroeg ook of er behandelklinieken in belgie zijn. Ik heb zelf geen idee, maar woon je ver van de Nederlandse grens af?? Ik woon nl dicht bij Belgie en wordt dus momenteel in mijn woonplaats behandeld. Als je je woonplaats niet op het forum wilt zetten kun je me ook een prive berichtje sturen en dan kan ik je zo ook meer informatie geven.

Lynda, Ik heb van Wendy gehoord dat je in Drechtsteden behandeld bent en er niet tevreden over bent. Ik heb ook al van dit instituut gehoord, bij een tv-pragramma, en daar wekte ze mij de indruk dat ze goede resultaten behaalden, maar zo langzamerhand weet ik, ook uit eigen ervaring dat je dat allemaal met een korreltje zout moet nemen. Wat ik wel graag wil weten: Hebben ze jou van te voren gezegd, wat de gemiddelde behandeltijd zou zijn??? 4, 5, 6, 7......keer????? Met andere woorden, hebben ze een mooier praatje gehouden dan de realiteit is??? Bij mij staat zwart op wit dat 3 a 4 behandelingen gemiddeld zijn, maar ze zeggen er wel meteen bij dat dat per huidtype, haartype ed kan verschillen (zo dekken ze zich natuurlijk in). Ik zit nog in het begin van de behandelingsfase maar heb nu al mijn twijfels over de gemiddelden die de klinieken zo trots neerzetten. Vandaar dat Wendy en ik ook via oproepen reacties willen verzamelen.

Petra, o balen zeg van dat verkeersongeluk :( Weet je dat ik daar ook heeeel vaak aan denk....wat als ik in het ziekenhuis kom te liggen en iedereen mijn overbeharing ziet??????? Nachtmerrie!!! Beterschap van achter mijn pc toegewenst!!! En ja, we worden steeds nieuwsgieriger naar jouw resultaten. Je weet de spanning wel op te bouwen zeg ;)!!!!!

Groetjes Diana!!!!

anne40
17 februari 2002, 17:19
Hallo Petra,

Ben je al begonnen met een laserbehandeling.
Zoals ik hoor moet je je gezicht ook dagelijks epileren.
Wel ik ook. Anders ben ik niet om aan te zien.
Maar weet jij (of iemand van dit forum)hoe we dat dan moeten oplossen in de tussentijd ? Moetn we ons een paarweken opsluiten tussen 2 behandelingen door ? O mogen we toch nog op één of andere manier epileren. (Voor mijn gezicht gebruik ik een pincet)
Reacties steeds welkom.

Wendy
17 februari 2002, 21:00
Hallo dames,
Spijtig genoeg mag je tussen de behandelingen door NIET epileren, harsen of ontharingscremes gebruiken.
Elektrisch scheren of met het scheermes mag wel...

Groetjes, Wendy

Petra01
22 februari 2002, 10:43
Hoi Anne!

Wendy heeft je al geantwoord....

Ik epileer trouwens mijn gezicht niet, ik scheer het elke dag. Wel heb ik vorig jaar een Braun Silk-épil gekocht voor mijn benen. De eerste keer ben ik ondanks de pijn gewoon doorgegaan.....en ging van mijn houtje. Maar aangezien beweerd wordt dat de pijn bij elke beurt minder wordt, heb ik stug volgehouden. Ik heb zelfs een tijdje mijn handen geëpileerd; au, au, au! Het werd wel wat minder, maar bleef gruwelijk zeer doen en het resultaat was niet echt mooi. De reclame belooft altijd zo mooi minimaal drie weken gladde benen, maar zo werkt het bij mij dus niet. In de winter ben ik ermee gestopt, en ik begin er ook niet weer aan. Zucht.

Ik heb nog geen contact gehad met de verzekeraar. Even uitleg: zo'n telefoontje pleeg ik niet op mijn werk [begrijpelijk, niet?]. De bedoeling is dus al een aantal weken dat ik dat op dinsdagmiddag, wanneer ik vrij heb, doe. Maar de afgelopen weken waren zo hectisch, dat die middag vrij er steeds bij ingeschoten is. En aangezien VGZ alleen tijdens kantooruren bereikbaar is, is het er nog niet van gekomen. Volgende week zijn een aantal mensen op vakantie, dan heb ik eindelijk rust; en een paar vrije dagen. Bij deze dus beloofd: volgende week horen jullie meer.

Diana
23 februari 2002, 18:59
Hé Petra, je vergt wel veel van ons uithoudingsvermogen op het vlak van geduld en nieuwsgierigheid ;)

De spanning stijgt zullen we maar zeggen :D Het leest zo onderhand als een heuse thriller! Ben benieuwd naar de ontknoping :)

Groetjes Diana

Petra01
1 maart 2002, 10:20
Ik heb gebeld naar het VGZ! Een heel gesprek, waarvan het resultaat uiteindelijk is dat ik toch via mijn huisarts een verwijzing voor de internist moet hebben. De internist moet een diagnose stellen en een voorstel voor behandeling doen aan het VGZ. Er bestaan wel mogelijkheden voor meer vergoeding dan in het standaard lijstje staan, maar daarvoor is in ieder geval het advies van een internist nodig.

Aangezien de huisarts ziek is, heb ik pas volgende week een afspraak.

Wel een domper, ik had toch gehoopt op een gesprek rechtstreeks met een arts van het VGZ. Dit gaat allemaal weer met een omweg. Aan de andere kant: ik ga dit keer op zoek naar een internist met verstand van zaken!

Tot mails dan maar weer....

Petra

regina
6 maart 2002, 15:35
hoi allemaal,

Ik wist niet dat er nog meer mensen waren, die met dezelfde problemen en gedachtes erover zaten.
Ik ben 15 jaar en heb al zo'n jaar last van overbeharing.. ik heb geen idee wat ik moet doen.. vorig jaar heb ik me heel vaak geschoren, ook dat begon vervelend te worden, want het komt heel snel terug.
Ik zoek hopeloos naar een manier om het weg te halen, ik lees dat laserbehandeling heel effectief is, maar is dat wel zo verstandig om te doen als je nog zo jong bent?
En hoe moet ik hier met mijn ouders over praten?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Alvast bedankt,

groetjes mandy

maria
6 maart 2002, 16:51
hoi mandy
Ik heb dus precies hetzelfde!!
ik weet niet of je m'n eerdere berichtjes op dit forum al gelezen hebt, maar daar staat dus in dat ik net als jij niet weet wat ik eraan moet doen en hoe ik het aan m'n ouders moet vertellen. Ik ben nu alweer aan het verzinnen hoe ik het in de zomer ga oplossen, ik ga namelijk 2 weken naar turkije en 2 weken naar italie, en ik wil gewoon gaan zwemmen!!!
maar ik wens je in ieder geval heel veel succes en ik zou het leuk vinden om te horen als je een oplossing gevonden hebt!!
veel liefs maria

regina
6 maart 2002, 17:29
hoi maria!

Wat toevallig, ik ga ook 2 weken naar italie! en ik ben ook al nu aan het bedenken hoe ik t op ga lossen..
Heb jij t ook niet aan je ouders verteld? Maar is de overbeharing bij jou vanaf een paar jaar geleden.. of is t eigenlijk al vanaf je geboorte dat je iets meer haar hebt dan normaal
Want mijn ouders hebben mij wel eens verteld dat ik vanaf m'n geboorte al overal haar had, hierdoor weet ik wel een beetje dat zij er vanaf weten, maar toch vind ik t moeilijk om erover te praten.
Je blijft ook in zo'n emotionele sleur zitten en dat vind ik erg vervelend, vooral omdat ik vriendinnen heb die zegmaar: haarloos zijn. Ik denk dat ik binnenkort maar naar de huisarts ga.
Maar dat is t probleem nu ook juist, ik vertrouw de huisarts niet meer. Omdat mijn vader nu in het ziekenhuis ligt en dat komt o.a door haar, omdat zij nooit op mijn vaders klachten is ingegaan.
Misschien moet ik t dan toch maar aan m'n moeder vertellen, maar we zijn er allemaal niet zo bij met ons hoofd vanwege mijn vader.
O, ik hebn inmiddels alweer een heel verhaal geschreven..
nouja, we moeten t elkaar maar laten horen als we een soort van oplossing hebben voor de zomer..

Bedankt voor het reageren,
groetjes mandy

Wendy
6 maart 2002, 19:57
Hallo Mandy,
Heel goed dat je je je probleem in het forum aankaart. Ik snap best dat je er heel snel van af wilt, maar die methode bestaat nu eenmaal nog niet, behalve dat je met harsen en scheren een heel eind komt, maar dat moet je steeds herhalen.... Heel vervelend. Wat ik je nu ga zeggen is ook niet leuk, maar misschien wel noodzakelijk: Als jouw haargroei het afgelopen jaar opeens heel erg is toegenomen, moet je misschien toch maar eens met je probleem naar de dokter gaan, ondanks dat je haar niet vertrouwt, of dat je hoofd er niet naar staat..
Voor overbeharing is namelijk een aantal lichamelijke oorzaken aan te wijzen. Een endocrinoloog (een arts die hormonen heeft bestudeerd) kan nagaan wat bij jou de oorzaak is van je overbeharing. Als die oorzaak eenmaal gevonden is, is het misschien ook wat makkelijker om voor een meer definitieve manier van ontharen een vergoeding te krijgen. Als je denkt dat jouw huisarts je probleem onderschat, neem dan iemand mee die je daarin kan steunen; een goede vriendin, je moeder, of iemand anders die je heel erg vertrouwt
Je bent zo dapper om hier je verhaal te doen, wees dan ook zo volwassen om de confrontatie met je probleem helemaal aan te gaan en een arts te bezoeken...
Ik weet wat je doormaakt,
Succes, Wendy

regina
6 maart 2002, 20:51
Hartstikke bedankt voor je reactie!
Ik denk dat ik t binnenkort ga vertellen aan m'n moeder, jammer genoeg is degene die ik heel erg vertrouwde weg sinds vorig jaar.. maarja, ik probeer t met mijn moeder te bespreken, hoe moeilijk ik t ook vind.. :S
Ik laat snel wat van me horen

Liefs Mandy

maria
7 maart 2002, 11:16
hoi mandy
mijn overbeharing is pas sinds ongeveer 3 jaar, daarvoor had ik nergens last van. Ik heb het al een keer geprobeerd om tegen m'n moeder te vertellen, maar toen heeft ze het niet serieus genomen en gezegd dat ik niet zo moest zeuren, dus nu weet ik helemaal niet meer hoe ik erover moet beginnen!!
In ieder geval heel veel succes, ik hoop dat je moeder er wat meer begrip voor heeft!!!
veel liefs maria

Diana
7 maart 2002, 12:39
Hoi Mandy, Maria en alle andere (oude :P) forumleden,

Mandy, las net je vraagje van een tijdje terug of het laserbehandeling wel verstandig is op een jonge leeftijd te doen. Volgens mij is leeftijd voor deze soorten van behandelingen niet belangrijk. De behandeling doet verder niks met je lichaam (tenzij je een donkere huid hebt dan kan er pigmentvorming ontstaan). We kan het misschien zo zijn dat bv je hormoonspiegel nog aan het veranderen is, zodat er over een paar jaar misschien weer kans is op haargroei. Verstandig is dus inderdaad om eerst langs je huisarts te gaan, hoe moeilijk deze stap ook zal zijn. Ik ben er zelf vorig jaar pas mee naar de huisarts gegaan na er echt eerst een hele tijd alleen mee rondgelopen te hebben. Ik heb wel niet veel aan dit bezoek gehad, maar dat terzijde......er bestaan betere huisartsen dan de mijne ;).......onlangs is er een nieuwe huisarts begekomen en ik ben zelf aan het denken om nog een afspraak ervoor te maken.......kan nooit kwaad om advies aan meerdere mensen te vragen.....en uberhaupt erover praten lucht al op. Daarom raad ik je ook aan om het bv aan je moeder te vertellen. Als ze je begrijpt zul je je een stuk sterker voelen door de steun die je dan van iemand krijgt. En mocht de steun er niet zijn dan voel je je sowieso al opgelucht dat je het tenminste kwijt bent..........dat is in ieder geval mijn ervaring!
Succes!!!! Ik leef met je (jullie) mee!!!!

Groetjes Diana!

Petra hoe staat het met jou vorderingen???? Al klaar voor de laser ;) ????? Heb nu drie behandelingen achter de rug, maar twijfel sterk nog door te gaan ja of nee..........

regina
8 maart 2002, 11:17
Hoi iedereen!

Nou, ik heb het dus gisteravond aan mijn moeder verteld. En het eerste wat ze zei was: "ik denk dat je je druk maakt om niets". Toen ben ik naar boven gegaan en gaan slapen. Vandaag zei ze dat we er nog maar eens over moesten gaan praten. Maar ik vind het echt eng, voor het eerst dat ik tegen iemand gezegd heb wat ik heb. Maar wat moet dat moet dan maar.. :(
Ik hoop dat ik een oplossing vind, want ik word er nu echt ziek van!!!:mad:

Ik laat snel horen hoe het gegaan is..
Veel liefs Mandy

Diana
8 maart 2002, 11:36
Hoi Mandy!!

SUPER wat je gedaan hebt!!! Ontzettend dapper en moedig!!! En wat betreft de reactie van je moeder zit daar niet te veel over in...verspilde energie. Het komt voor haar waaarschijnlijk ook onverwachts en ze heeft niet zo snel een oplossing of antwoord voor je paraat en daarom reageert ze zo. Ik heb het zelf ook meegemaakt en er wordt nog steeds niet open over gesproken omdat ze niet weet hoe ze me kan helpen. Maar zo te horen wil jou moeder er wel verder met je over praten. Dat klinkt goed en probeer daar dan ook tevreden mee te zijn. Ik weet het....makkelijker gezegd dan gedaan, maar koester het feit dat ze er met je over wilt praten.
Succes met het vervolg!!!! En je weet het....hier kun je alles kwijt ;)

Groetjes Diana

Wendy
8 maart 2002, 11:57
Hoi Mandy!!!
Hartstikke goed dat je het verteld hebt aan je moeder!! Vaak zeggen ouders in eerste instantie dat je je misschien wel druk maakt om niets, maar je hebt in ieder geval gezegd wat je dwarszit.... En als jullie er nog verder over gaan praten, kun je misschien nog duidelijker maken dat het jou heel erg stoort...
Ik ben benieuwd...
Groetjes, Wendy

maria
11 maart 2002, 16:19
ook ik vind het echt heel dapper dat je het verteld hebt!!!
(ik durf het nog steeds niet..)
ik denk dat ik er ook zelf veel aan heb, nu ik zie dat jij zo moedig bent om het te vertellen, denk ik zelf ook steeds vaker dat ik er ook echt een keer over moet praten. In ieder geval heel veel succes verder!!
veel liefs maria

Sanne
20 april 2002, 13:06
hallo mede-genoten!!
kben blij dat ik dit heb gevonden. ik dacht altijd dat ik de enigste was!!!ik ben zelf nou 15 jaar en heb er altijd al last van gehad. het werd alleen nog erger door de puberteit.ik ben nou onderbehandling met de zogenaamde laser en wil jullie daarmee ook op de hoogt houden hoe het daar mee gaat. ik heb nou al 3 behandelingen gehad(dankzij mijn moeder want het is gewoon onnoemelijk duur!!!!!! en het duurde al jaren om zoveel lef te krijgen om het te vertellen!!!) en ik moet zeggen er verdwijnen er al of ze komen veel later en dunner terug!!! ik hoop dat het zo door gaat!!! ik zou graag met andere mensen zoals mij hierover willen praten!!

p.s tijdens te behandeling mag je wel ontharingscreme gebruiken zoals vele denken van niet


thx groetjes kippetje

Diana
24 april 2002, 18:06
Hallo kippetje,

Allereerst wil ik even kwijt dat ik het superdapper van je vindt dat je het probleem overbeharing al op zo'n jonge leeftijd aanpakt en het voor jezelf bespreekbaar maakt. Mijn complimenten!! We weten allemaal hier hoe moeilijk die stap is en daarom proberen we het vaak te verdringen door er niet aan te denken, wat absoluut geen oplossing is. Het probleem blijft sluimeren!

Wat voor soort lasertechniek gebruiken ze bij jou in de kliniek waar je behandeld wordt?

Fijn dat je moeder je geld toeschiet! De prijzen zijn namelijk ontzettend hoog :-(

Groetjes Diana!

Sanne
24 april 2002, 19:10
hoi,

dankje wel!!! ik heb morgen een afspraak om te laseren(is donderdag de 25e) en dan vraag ik wel even wat voor techniek het precies is. ik weet alleen dat het een van de nieuwste lasers is.

doeg doeg kippetje

Diana
25 april 2002, 13:01
Hallo kippetje!

Als je dat zou willen doen , graag!

Mjin drie behandelingen die ik achter de rug heb , waren met de diode lightsheer laser. Ik ben benieuwd naar de jouwe!

De hoeveelste behandeling is dit nu van jou?

Groetjes Diana!

Sanne
25 april 2002, 19:23
hoi diana,

sorry ik ben helemaal vergeten te vragen wat voor laser het is maar dan kom ik nog wel achter. voor mij is dit nou de 4e keer geweest.

ik laat een berichie achter als ik meer weet.

doeg groetjes sannie

Diana
25 april 2002, 22:00
Hoi Sannie!

Is goed hoor!

Kun je me anders misschien wel vertellen welke kliniek het is?

Grts Diana!

Sanne
27 april 2002, 15:16
hoi,

ik zit bij vital in veldhoven. zij zijn al best vaak op tv geweest en hebben in veel kranten gestaan door de laser. ik weet niet of je er ooit van gehoord had.
ik had deze keer trouwens een andere laser omdat die van hun kapot was en gemaakt moest worden.

greetz xxx kippetje

Diana
27 april 2002, 19:04
Bedankt voor de info, kippetje! Weet je toevallig ook of ze een internetsite hebben?

Hé, bedenk me opeens; Petra is dit niks voor jou, in Veldhoven? Je zocht toch iets dicht bij huis..eindhoven als ik me goed herinner.....

Groetjes Diana!

Petra01
27 april 2002, 22:59
Even een kort berichtje:

Wat een goed nieuws dat er een kliniek in de buurt zit! Ik ben dan ook erg benieuwd naar de gebruikte methode...

Groet,
Petra

Sanne
28 april 2002, 16:30
hallo diana,

vital heeft helaas geen website.

voor petra er zijn genoeg klinieken of ziekenhuizen in de buurt van eindhoven die hier behandeling voor hebben. je kunt ook een keer door de krant bladeren(maakt nog niet eens uit welke), want daar staan regelmatig stukjes over overbeharing op en plekken waar je daar iets aan kan laten doen. en anders heb je nog altijd de gouden gids!! suxxes

kippetje

Sanne
28 april 2002, 16:52
hallo,
ik heb hier wat site´s die wat algemene informatie geeft.
ik hoop dat het helpt. doeg kippetje

http://www.huidlaser.nl/behandelingen.html
http://www.charline.myweb.nl/laserontharing.htm
http://www.huidinfo.nl/hirsutis.html

Diana
28 april 2002, 20:21
Hoi, hoi!

Vraagje: is die kliniek van jou, kippetje, een schoonheidsspecialist of zijn ze een medisch kliniek. Waar jij het over hebt, om door gouden gidsen ed te bladeren en krantenadvertenties in de gaten te houden, daarbij gaat het meestal om schoonheidsklinieken. En daarvan is bekend dat zij niet met alle beschikbare laserapparatuur mogen werken en meestal is het dan zo dat de eefectiviteit van deze behandelingen minder is dan bij medisch klinieken. Van de light sheer diode laser waardoor ik nu 3 keer behandeld ben weet ik bijvoorbeeld dat schoonheidsspecialisten daar niet toe bevoegd zijn om daar mee te werken.
Maar als jij er andere gedachten over hebt, hoor ik ze graag.

Petra, ik weet niet wat jou bedoelingen zijn??? schoonheidsspecialisten of medische specialisten?? Van de laatste categorie zitten ze inderdaad in minder plaatsen en zijn dus moeilijker te vinden. Maar misschien weten ze bv in het ziekenhuis in eindhoven wel adressen????

Groet, Diana!!!!

Sanne
29 april 2002, 19:30
hoi diana,

het zijn schoonheidsspecialisten daar, maar zijn gespecialiseerd in laseren. daardoor hebben ze ook de bevoegdheid omdat te doen.

doeg kippetje

Diana
1 mei 2002, 22:02
Hai kippetje,

Maar ze zijn niet bevoegd om met alle soorten lasers om te gaan. alleen met de cosmetische en niet met de medische.
Hebben ze je van te voren verteld om hoeveel behandelingen het ws gaat voordat je een "goed" resultaat hebt?

grts Diana!

Petra01
2 mei 2002, 08:18
Ik denk zelf toch meer in de richting van een gespecialiseerde kliniek; dat vind ik toch iets betrouwbaarder klinken dan een schoonheidsinstituut. Per slot van rekening is dit een medisch probleem. Vlijmen en Bergen op Zoom zijn nou ook niet zó ver weg van Eindhoven, eens per zes weken dar naartoe is echt wel te doen. Zelfs Rotterdam is haalbaar. Ik keek afgelopen weekend over de schouder van mijn vader mee in de krant; staan daar kweenie hoeveel advertenties voor ontharing op diverse manieren. Maar die advertenties zien er altijd zo louche uit, drie regels en een telefonnummer.....

Ik lees op de websites van een aantal klinieken dat in het intake-gesprek ook zaken als vergoeding en financiering ter sprake komen. Ik voel er dus veel voor toch rechtstreeks naar een kliniek te gaan en het hele circus van ziekenhuis en verzekeraar over te slaan. Ik denk dat ik met de informatie die ik via dit forum heb opgedaan genoeg informatie heb om een goede keuze te kunnen maken. Bovendien beschikken zij ook over namen van specialisten, die bovendien achter je staan als het om vergoeding gaat.

Toch bedankt dat jullie aan mij denken!

Groet,
Petra

Sanne
2 mei 2002, 19:16
hoi diana,

bedankt voor die info. ze hebben 4-7 behandelingen belooft, dat kunnen er natuurlijk ook meer of minder zijn!

doeg

Diana
3 mei 2002, 17:31
Hai,

Petra, lijkt me een zeer verstandige beslissing om naar een kliniek te gaan die de medische kennis in huis heeft en gespecialiseerd is in laser dan wel flitslamp ipv een schoonheidsinstituut die zich nog met veel meer zaken bezig houdt en aan wie beperkingen worden opgelegd qua apparatuur die ze mogen gebruiken.

Die advertenties van definitief ontharen ed die ken ik. Hier staat ook elke week weer in het krantje de advertentie van zo'n zaak! Ik heb daar meteen dezelfde gedachten bij als jij.

Wat betreft de vergoedingen. Wat ik tot nu toe gehoord heb en gelezen ed wijzen elke keer in dezelfde richting. Namelijk richting muur waar je tegen aan loopt. Alleen het gezicht wordt gedeeltelijk vergoed, naar de rest kan je fluiten tenzij er een echt medische oorzaak is aan te wijzen die niet alleen betrekking heeft op overbeharing maar op meerdere klachten/problemen. Ik heb me die moeite van dat traject ook bespaard, maar onbewust blijft het sudderen. Waarom voor transexuelen wel een vergoeding, waarom worden minder ernstige dingen wel vergoed, terwijl overbeharing bij vrouwen onder de categorie megaprobleem valt?

Met het oog op de verkiezingen...waarom staat er geen partij op die deze dingen eens in overweging willen nemen en het vergoedingspatroon bij de verzekeraars weer eens onder de loep neemt???? Mijn stem hebben ze dan ;-)

Kippetje, heoveel behandelingen heb jij zelf nu achter de rug, en heb je vertrouwen in het van te voren gezegde gemiddelde van het instituut????

Groetjes, Diana!

Sanne
3 mei 2002, 20:02
hallo,

ik heb zelf 4 behandelingen gehad. ik ben zeer tevreden daar over. er zijn ongeveer 4-7 behandelingen nodig. op sommige plekken zijn bijna alle haren weg(bikini lijn) waarschijnlijk omdat ze daar dikker zijn en er dan feller op reageren! en op mijn rug/ buik zijn ook al veel kale plekken.

de verzekering vergoed eenmalig €586.- voor het gelaat. maar dat kan je ook stiekem gewoon voor je lichaam gebruiken als de mensen van de kliniek daar mee instemmen.

groetjes kippetje

brigitte
23 mei 2002, 13:12
Beste Petra,

Ik heb je aangrijpende verhaal gelezen en zou erg graag een keer met je verder praten. Ik zal me eerst even voordstellen. Ik ben Brigitte en redacteur van het televisieprogramma JONG (EO).

JONG is een serieus jongeren praatprogramma waarin we aandacht besteden aan problemen die zich binnen te jongerencultuur afspelen. Momenteel ben ik op zoek naar jonge vrouwen die met hirsutisme kampen. Doel van het programma is meer begrip en herkenning te krijgen voor jonge vrouwen die met overbeharing te maken hebben.
Mijn vraag is of ik misschien een keer (vrijblijvend) contact met je op mag nemen (telefonisch), maar je kan mij natuurlijk ook altijd bellen. Ik hoop dat je iets van je laat horen!

Groetjes ,
Brigitte
Redactie JONG

Webmaster
23 mei 2002, 13:40
Meer informatie over de oproep van het EO-jongerenprogramma JONG vind je in : http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=463

Als je (algemene) vragen hebt over dit programma dan graag je vragen in de Mededelingen-rubriek plaatsen òf als het een persoonlijke vraag betreft, dan kun je contact opnemen met Brigitte zèlf.

Hartelijke groet,
De Webmaster.

Petra01
24 mei 2002, 09:46
Hoi kippetje!

Nav de goede resultaten die de behandeling bij jou heeft, wil ik toch graag wat meer info over Vital. Kun je me iets meer vertellen over de procedure daar en [uiteraard] iets over de prijzen?

Groet,
Petra

P.S. Ik heb via persoonlijke mail gereageerd naar Brigitte.......

Sanne
25 mei 2002, 21:22
hoi petra

donderdag moet ik weer dus dan neem ik een prijslijst mee want mijn oude ben ik kwijt! maar geloof me het is zekr niet goedkoop!! bij vital hebben ze me gematst omdat ik zoveel laat doen en dat het anders gewoon niet betaalbaar meer is! (mijn moeder werkt zich helemaal kapot om mij te helpen)

en die resultaten die beginnen nou weer tegen te vallen. in het begin verdwenen er best veel haren maar nou bijna niet meer net alsof ze er niet meer op reageren!(de 5e behandeling donderdag) maar ik begin opzich meer zekr te zijn van mijn uiterlijk dus het heeft toch wel een positief effect!
maar ik ben vanplan niet verder dan 7 behandelingen te gaan zoals het gemiddelde is ,want dan stop ik er gewoon mee omdat het gewoon veel te duur wordt om het voor mij om korte termijn terug te betalen(werk bijna 20 uur per week en dan ook nog naar school en huiswerk dus echt druk!!)

ik begin nou ook te twijfelen of ik niet beter naar een ziekenhuis met een speciale laser afdeling had moeten gaan, waar ze sterkere lasers hebben!(maar ik heb gehoord dat veel mensen daar zo verbranden dat ze dagen rood zijn en dat doet behoorlijk au.....dus jouw keuze!) misschien dat ik zelf info ga halen bij zo´n afdeling!!

doeg kip

Sanne
25 mei 2002, 21:26
p.s nog ff... in een ziekenhuis bekijken ze het wel veel meer als aanstellerij en in een instituut of kliniek begrijpen sommige mensen je ook echt!! (soms kom je ook andere mensen tegen die onder behandling zijn en je begrijpt elkaar gewoon helemaal!)

Wendy
25 mei 2002, 21:36
Kippetje,
Zodra je ook maar ergens brandwonden oploopt, wordt er verkeerd behandeld! Daarbij doet het er niet toe of je in een kliniek of in een ziekenhuis behandeld wordt. Het mag gewoon NIET voorkomen. Sommige ziekenhuizen hebben speciale afdelingen voor het ontharen met laser, en ik weet zeker dat je daar niet als aansteller wordt bekeken... Denk eens aan al die mannen die dolgraag als vrouw door het leven willen gaan. Die worden echt wel serieus genomen hoor...
Groetjes, Wendy

Sanne
25 mei 2002, 21:43
hoi wendy,

jah ik bedoel geen brandwonden hoor!! maar echt heel rood en een branderig gevoel omdat de laser best sterk is.
ze kijken je ook niet echt aan als aansteller maar ze begrijpen je niet ze zeggen van... jah het is wel errug ja.

doeggg

Magnolia
29 mei 2002, 16:35
Hallo mensen,

Ik ben eigenlijk pas opzoek gegaan op internet naar het onderwerp overbeharing. Ik kwam hier terecht. Net als jullie heb ik last van overbeharing. Ik weet eigenlijk niet precies meer vanaf wanneer het begonnen is, ik denk zo rond mijn puberteit. Ik las dat heel veel mensen scheren, zelf doe ik dat niet, ik hars. Daar ben ik zo'n twee uur meebezig eens in de drie weken. Ik vroeg me af en welke mate iedereen last heeft van overbeharing? Zelf heb ik het in mijn gezicht, buik en decollete. Ik hars mijn bovenlip, maar de rest van mijn gezicht bleek ik. Mijn benen, armen, bikinilijn, oksels hars ik.

Ik zat ook te denken aan permanente verwijdering dmv laser, kent iemand een goede kliniek in de buurt van Rotterdam? Ik heb het al eens elektrisch geepileerd bij een huidtherapeute, maar dat doet wel erg veel pijn.

Gelukkig durf ik wel 's zomers een bikini aan en gewoon een relatie aan te gaan. Ik heb van vriendjes nog nooit wat gehoord, maar ik kan me heel goed indenken dat het een belemmering is voor intieme relaties.

Ik hoop dat ik reacties terug krijg,

alvast bedankt
magnolia

Wendy
29 mei 2002, 20:25
Hallo Magnolia,
Welkom op dit forum.
Wat betreft je vraag: ik ben zelf onder behandeling voor overbeharing op mijn gezicht, maar dat is meer omdat dit momenteel de enige behandeling is die door mijn ziektenkostenverzekering vergoed wordt. De rest van mijn lichaam (benen, armen, buik, schouders en rug) kunnen ook wel zo'n opknapbeurt gebruiken. Ik werkte vroeger voornamelijk met ontharingscremes in mijn gezicht, harsen deed ik incidenteel (mij te pijnlijk :(!) Later ging ik scheren ( iets wat ik 's zomers nog doe voor de reeds eerder genoemde lichaamsdelen...) In mijn gezicht heb ik ook nog elektrische epilatie geprobeerd, maar dat leek een gebed zonder end te worden. Nu word ik al sinds augustus 2000 behandeld met flitslamptecchniek, door een instituut in Rotterdam(www.epilennium.nl) en de resultaten zijn verbluffend. Ook al heb ik meer dan de gemiddelde 5 behandelingen achter de rug, ik ben meer dan tevreden over het resultaat. De eigenaresse weet uit eigen ervaring wat het is, om met dit probleem te kampen; ze zijn superaardig en ook eerlijk over wat je kunt verwachten.
Hopelijk heb je iets aan deze info.
Als je meer wilt weten, geef je maar een gil...
Groetjes, Wendy

Magnolia
29 mei 2002, 21:19
Hoi Wendy,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik ben meteen op de website gaan kijken. Het is wel duur zeg €94 per keer en dat voor een student. Wordt flink sparen dan. Ik zag op andere websites goedkopere klinieken staan. Zijn er nog andere klinieken die goed zijn en misschien iets minder prijzig zijn? Welke methode werkt het beste? Ik hoorde ook over de Diana-35 en ik vroeg me af of dat helpt? Ik zou graag van anderen hun ervaring willen horen.

Groetjes,

Magnolia

Wendy
29 mei 2002, 21:58
Hoi Magnolia,
Ik snap dat je schrikt van de prijzen, maar de meeste ziektenkostenverzekeraars vergoeden een heel groot gedeelte. Ga voor meer informatie naar je huisarts. Bij professionele -lees duurdere- klinieken of instituten helpen ze je bij het doen van zo'n aanvraag.
En ja de prijzen verschillen, maar ook de kwaliteit van de behandeling, de benadering van de clienten en het uiteindelijke resultaat verschillen navenant. Goedkoop is in dit geval vaak ook duurkoop...
Ga in ieder geval niet in zee met instituten die een gel-therapie aanbieden of met wisselstroom werken: kost alleen geld en er laat nog geen haar los.
Zonder al te veel reclame voor het instituut waar ik behandeld word te willen maken: zij bieden een vrijblijvend gesprek zowel met een arts als met een huidtherapeute en tegelijkertijd krijg je een informatieve video te zien over de flitslamptechniek. Je kunt ook vrijblijvend een offerte laten maken voor het te behandelen gebied.

Samen met iemand anders ben ik een soort vergelijkend warenonderzoek begonnen; en geloof me er is heel wat kwaliteitsverschil Sommige dingen wil je echt niet weten...
Het wil ook weleens helpen gewoon wat klinieken en zo te bellen.
Trouwens ook in het Albert Schweitzerziekenhuis in Zwijndrecht en het Dijkzigt hebben een laserkliniek.

Met de Diane-pil heb ik zelf geen ervaring, maar ik weet wel dat zodra je met het slikken stopt, de beharing weer terugkomt.
Het is geen prettig vooruitzicht je lichaam levenslang vol te stoppen met hormonen. Misschien hebben anderen hier een andere menining over? Eerlijkheidshalve moet ik ook nog zeggen dat ook de behandeling met laser of flitslamp geen garantie is voor een levenslang haarloos lichaam...
Succes! Wendy

Diana
31 mei 2002, 23:18
Hoi Magnolia,

Waar ik last heb van overbeharing? onder en bovenbenen, armen, onderbuik, gezicht en op dagen dat het minder gaat lijkt het wel of heel mijn lichaam behaard is ;-)

Ik heb er zelf veel moeite mee in mijn sociale leven, en dan natuurlijk vooral in mijn eigen beleving. En aangaan van intieme relaties is dus helemaal moeilijk voor mij. Door mijn overbeharing heb ik op dat gebied een enorme remming en sta ik er ook niet open voor. Des te moediger vind ik jouw verhaal, dat je er in dat opzicht weinig last van hebt. Ook erg hoopvol! Maar mag ik dan vragen of dat je "vriendjes" er weleens over beginnen, of dat je het ze zelf zegt of merken ze er niks van, of hoe gaat dat in zijn werk???

Over de prijzen van de behandelingen kan ik kort zijn: die verschillen per kliniek (gespecialiseerde) niet veel van elkaar. Ook de behandelmethodes verschillen niet veel van elkaar, of je nu gaat voor flitslamp of laser........het schijnt niet veel uit te maken. Het gaat er dus voornamelijk om of je je goed voelt bij die kliniek, dat je ze vertrouwt en dat je prettig behandeld wort. Wat Wendy eerder al zei, helaas zijn er nog nooit bewijzen geweest van definitief ontharen, alhoewel de klinieken je doen geloven dat dat wel zo is....waarom laten ze die dan niet zien? Maar goed, aangezien er geen betere alternatieven zijn.........
De Diana-35 pil? Ik heb lang getwijfeld, wel of niet doen??? Nu zit ik weer in een stadium van niet doen......garantie is er absoluut niet, bij iedereen heeft die een andere uitwerking, bijwerkingen kunnen heftig zijn (depressiviteit) en je moet hem blijven slikken...je hele leven lang.........

Groetjes Diana

Magnolia
1 juni 2002, 10:20
Hoi Diana,

Natuurlijk ben ik ook onzeker over mijn overbeharing. Ik heb eigenlijk nog nooit wat gehoord van mijn vriendjes en ik ben er zelf ook niet over begonnen. Misschien is het niet zo erg als ik zelf denk. Ik als ik bijvoorbeeld mijn bovenlip een week niet hars dan kan je het wel zien, dus ik zorg wel dat ik dat eens in de week doe. Van vriendjes heb ik nooit reacties gehad, en die hebben mij gewoon bij daglicht gezien;). Ik denk dat het vooral gaat over hoe je jezelf voelt.

Weet je misschien hoe iemand overbeharing krijgt? Ik denk dat het bij mij erfelijk is, zou dat kunnen?

Groetjes Magnolia

Wendy
1 juni 2002, 12:36
Hai Magnolia
Of overbeharing erfelijk is? Ik denk het wel, bij ons in de familie zijn er meer mensen die in meer of mindere mate last van hebben. In de helft van de gevallen van overbeharing wordt er geen oorzaak voor gevonden. Bij de andere helft is er sprake van een een verhoogde productie van mannelijke hormonen, of is er sprake van cysten op de eierstokken, die ook verantwoordelijk zijn voor hormonen.
Kijk eens op deze link http://www.huidinfo.nl/hirsutis.html
Tof dat jouw vriendjes er niet over beginnen; ik durf niet onbevangen aan een relatie te beginnen... Gewoon uit angst DAT ze er over zullen beginnen, ook al weet ik maar al te goed dat een relatie niet om uiterlijk draait:(

Groetjes, Wendy

Francien
5 juni 2002, 17:20
Bij mij namen de klachten met gebruik van de Diane 35 wel een groot deel af (na een jaar echt een groot verschil mn op borst en rug), maar verdwenen niet (in diezelfde periode was ik ook afgevallen dus het zou ook deels daarmee kunnen samen hebben gehangen). Ik kreeg als bijwerking migraine en de verhoogde bloeddruk hangt er misschien ook mee samen dus ik ben er nu tijdelijk mee gestopt.

Magnolia
5 juni 2002, 22:33
Hai Francien,

Welkom! Ik vroeg me af hoe lang jij de Diane-35 hebt geslikt? Ik zit er namelijk aan te denken om hier aan te beginnen. Ik hoor van heel van mensen hier dat het veel bijwerkingen heeft, maar heeft er dan niemand positieve ervaringen met de Diane-35? IK hoor graag reacties.

Groetjes,
Magnolia

Francien
5 juni 2002, 23:17
Ik heb het 16 maanden gebruikt, zoals ik zei verminderden mijn klachten. Ik las op een ander forum dat iemands endocrinoloog (=specialist ziekenhuis) haar aanraadde de pil te blijven gebruiken omdat de kans op baarmoederslijmvlieskanker groter is als je pcos hebt (doordat het slijmvlies dat opgebouwd wordt niet afvloeidt geloof ik) en daar helpt de pil bij. Toen ik stopte zei mijn huisarts niets over nadelen, ging een beetje maf dus moet even kijken of ik er niet alsnog weer mee zal beginnen, de klachten lijken ook terug te komen. Ga eerst in alternatieve ciruit kijken of daar iets is.

Groetjes Francien

tara
10 september 2002, 16:24
Beste petra ik heb onlangs dit forum ondekt en dat is echt heel fijn.
Ik begrijp precies wat je hebt meegemaakt en zou die domme dokters ook heel hard willen meppen dat ze zo ongevoelig met ons omgaan.
Ik heb ook geen afwijking met de hormonen en toch overbeharing en zou heel graag van jou willen weten welke huidskleur en haarkleur jij hebt en of het gelukt is met de behandelingen, want ik weet nog steeds niet waar of met welke methode ik het het beste kan laten doen en ik vind het heel erg eng moet ik zeggen!!!
Kan je mij hier alsjeblieft mee helpen?
Ik zou ook graag weten hoe het met de vergoeding gaat.
Alvast bedankt, liefs Tara

Daniella
10 september 2002, 20:07
Beterschap gewenst Petra. kan me erg herkennen in jou en Diana en ik denk dat de meeste hier het herkennen wat als je in het ziekenhuis komt ??? Lijkt me echt afschuwelijk, stel je bent bewusteloos na wat voor gebeurtenis dan ook en je kan een paar dagen je haren niet weghalen. Voor mij echt DE nachtmerrie.

Ben dus nu nog meer gemotiveerd voor de behandelingen met de laser !!!!!!!!!! :eek:

Daniella
10 september 2002, 20:14
Ha ha foutje, reageerde op de 1e pagina en zag daarna pas dat dat bericht in febr. geplaatst is dus negeren maar dit vorige bericht beetje laat hé
:yawn:

Daniella
10 september 2002, 20:28
wat ik dus eigenlijk wilde zeggen.............................. dat het me heel erg lijkt om met haargroei in het ziekenhuis te liggen, ik vind naar de tandarts gaan al erg omdat die natuurlijk ook erg dicht bij je gezicht komt.
:(

Diana
11 september 2002, 11:37
Hey daniella,

LOL, het wordt wel een beetje onoverzichtelijk dit forum he (vond ik zelf ook al) ;)
Zoals je kunt lezen elders (zoek, zoek, zoek ;) ) heb ik dus al het idee geopperd dat dit dan ook een eerste aandachtspunt "moet" worden bij het werken aan een vernieuwde site! Nog even wachten dus ;-)

Desalnietemin lijkt het me ook nog steeds ontzettend ERG die overbeharing liggend in een ziekenhuis. Aan de andere kant, als je daar ziek ligt te zijn met iets heel ergs onder de leden zou je je dan nog druk erover maken??????


Hmmm...ik ws wel :frusty: :cool:

Diana

Wendy
11 september 2002, 11:40
Hoi!!
Je kunt het ook anders zien: personeel in ziekenhuizen ziet wel ergere dingen dan overbeharing. Bilijft alleen je eigen ongemakkelijke gevoel over, ten op zichte van jezelf en van andere patiënten..

Groetjes, Wendy

tara
12 september 2002, 15:09
[Quote)
Als je het adres van het instituut wilt waar ik behandeld word, stuur dan nog even een persoonlijke mail.
Samen met Diana, die ik via haarweb heb leren kennen, ben ik inmiddels begonnen de ervaringen van mensen die deze behandelingen ondergaan, te verzamelen om iedereen die daar behoefte aan heeft, een lijst met adressen en zo aan te kunnen bieden. Een soort vergelijkend warenonderzoek, maar dan op niet-commerciële basis. We zijn er van overtuigd dat er nog teveel vrouwen in stilte lijden onder hun overbeharing.
Hopelijk heb je iets aan mijn antwoord.
Succes! Wendy

Beste wendy ik heb je stukje gelezen en ik zou heel erg graag zo'n lijst met adressen willen als die al klaar is? Ik zou ook heel graag het adres waar jij zelf behandelt ben willen weten als dat kan.
Heb je er goeie resultaten gehad???
en gebruiken ze daar de flits of laser methode want ik ben getint en word snel bruin.
trouwnes is de flits nou duurder dan de laser ik geloof van wel he?!

alvast bedankt tara:)

Wendy
12 september 2002, 17:39
Hoi Tara,
Helaas is er van die lijst niet zoveel terechtgekomen nog, is misschien ook wel een idee voor de hirsutisme-site in zijn nieuwe vorm?
Ik weet niet waar je vandaan komt, maar in veel grote steden zijn wel van die instituten...
De vraag over je getinte huid: ik ken een schoonheidsspecialiste bij het instituut waar ik behandeld word, zij is dacht ik van indonesische afkomst, in ieder geval heeft haar huid een kleurtje, en ze ondergaat ook de behandelingen met de flitslamptechniek...
Ik stuur je een PM met de link van het instituut, dat gevestigd is in Rotterdam
Groetjes, Wendy

Tesje
14 december 2002, 17:41
HOi hoi hoi

enkele maanden terug, bijna een jaar...heb ik onder de naam Teske hier een berichtje achtergelaten...
ik ben ondertussen een bijna 18 jarig meisje en ik kamp nog steeds met erge overtollige haargroei...ik voelde me wel gesteund toen ik een jaar terug deze website vond en waar ik ook mijn verhaal kon doen maar toch, in mijn dichte omgeving (vrienden/familie) heb ik nog steeds niemand gevonden waarmee ik durf praten....
ik heb heel vaak het gevoel dat mijn haargroei steeds erger wordt, ik zat zelfs onlangs te denken aan hermafrodietiteit...nuja dit is mss vergezocht maar ik begin ten einde raad te geraken!
ik heb ook nog steeds de moed niet gevonden om er met een dermatoloog of zo over te praten ik schaam me daar veel te veel voor!
ik voel me abnormaal (terwijl ik vaak complimentjes krijg waar ik dan zo super raar op reageer) ....en mijn zelfvertrouwen ligt in de knoop...
zoals ik in mijn vorig berichtje al schreef heb ik een vriendje
we zijn ondertussen bijna negen maand samen maar toch ik zie hem doodgraag maar seks of zo is er nog niet van gekomen...niet dat ik dat nie graag zou willen maar ik schaam me gewoon te veel...
ik zou heel graag ik contact komen met mensen van mijn leeftijd of mensen die dit vroeger op die leeftijd ook meegemaakt hebben en hoe ze ermee omgingen...


alvast hartelijk bedankt
het doet me goed om hier mijn hart te kunnen luchten:)

dikke kus teske xxxxx

Tesje
14 december 2002, 18:01
ik was zo net even alle berichtjes aan het overlopen van de afgelopen maanden en tot mijn grote verbazing zag ik dat ik niet de enige was op jonge leeftijd die er problemen mee heeft met die verdomde haargroei...


als het mogelijk zou zijn en als de personen in kwestie er niets optegen hebben zou ik graag in contact komen met
regina/mandy en al die anderen van jonge leeftijd (jonger dan 19)

moest je mij willen toevoegen mijn msn = kryptonitegirl@hotmail.com



xxxxxxxxxxx

Carla
4 maart 2003, 13:43
Hallo Diana,

Ik las wat je schreef over Drechtstede.
Ik ben daar dus ook geweest - naar aanleiding van een talkshow op TV.
Ik vind dat ik daar slecht behandeld ben.
Ten eerste heb ik uren moeten wachten op een intake gesprek terwijl er mensen waren die na mij kwamen en allang geholpen waren.
De arts die mij toen (eindelijk) te woord stond zat daar met zo'n air van onverschilligheid dat ik helemaal in mijn schulp kroop (normaal niets voor mij!). Echt iemand die geen idee heeft hoeveel moeite het kost om zo'n stap te zetten en alle 'probleemzones' aan een vreemde te laten zien. Dat onbegrip heeft me een heel vervelend gevoel gegeven, maar ik heb toch doorgezet. Ik geloofde echt dat het zou helpen en daarvoor had ik alles over. Uiteindelijk heb ik 5 behandelingen gehad (waarvan er niet 1 vergoed is - ook zo frustrerend). Er is wel wat haar uitgevallen - ik kan het me nog goed herinneren, ik sprong een gat in de lucht), maar het is gewoon teruggekomen. Volgens mij heeft de machine ook te licht gestaan. Het stomme is dat ik (terwijl ik normaal mijn mondje echt wel bij me heb) er niks van durfde te zeggen. Ik dacht: zij zullen het wel weten. Een volkomen misplaatst vertrouwen naar achteraf blijkt. Ik hoor het die man nog zeggen: nou dat krijgen we wel weg, hoor! Niet dus. Misschien zijn mijn haren te blond (er zitten veel blonde, hele stugge en dikke haren bij) maar er zijn ook veel donkere, maar daarvoor was toch juist die intake, toch?

Daarnaast herken ik de angst wel van in een ziekenhuis komen.
Ik ben altijd bang dat ik ooit verlamd raak of in een coma of zo en dat dan niemand mijn haren weghaalt...... Stom he, maar nu ik ook ziets bij jou las lucht het me toch wel op dat ik niet de enige ben...

Dat een transsexueel wel alles vergoed krijgt omdat beharing niet bij zijn nieuwe vrouw-zijn past vind ik onverteerbaar!!!!!!!!
Kunnen we daar met z'n allen nu helemaal niks aan doen?????
Alsof het voor vrouwen niet erg is als ze zich geen vrouw kunnen voelen door die stomme haren..
Zo dat lucht op!
Bedankt voor het luisteren.
Liefs,
Carla