PDA

View Full Version : Even voorstellen - Mijn verhaal tot nu toe...


Kiomi
17 augustus 2009, 18:21
Hallo,
Ik heb sinds mijn puberteit last van overtollige beharing op mijn gezicht (kin, hals). Ik het het ook op mijn borst, buik, bovenbenen en zo. Ook op mijn rug, maar daar zijn de haren lichter.
Enkele jaren geleden ben ik bij een schoonheidsspecialiste in behandeling gegaan voor IPL. Het had een klein beetje effect, maar toen keerde alles weer terug. 800 euro kwijt.
Begin dit jaar heb ik bij de dokter bloedtesten laten doen, maar alles bleek in orde. Hoogst waarschijnlijk is mijn huid gevoelig aan het testosteron in mijn bloed. Hij schreef mij een andere pil voor (ik nam Yasmin), nu neem ik Elise. Tot nu toe geen verandering.
Eind deze week heb ik een afspraak gemaakt bij een dermatoloog om te zien of hij me kan helpen met dit probleem.
Ik heb al gedacht dat ik 'polycystisch eierstokken syndroom' heb, maar ik denk dat dat op de bloedresultaten te zien zou geweest zijn, maar ik ben niet zeker...
Als ik meer nieuws heb van bij de dermatoloog zal ik dit ook laten weten, misschien kan het een hulp zijn voor anderen :)

groetjes,
Kiomi

Kiomi
20 augustus 2009, 12:32
niemand die reageert? :(

Kiomi
21 augustus 2009, 13:00
ik ben vandaag naar de huidspecialist geweest, en hij heeft bloedstalen genomen en mij doorverwezen voor een echografie om polycystisch ovarium syndroom uit te sluiten, ik zal maandag weten of het dat is, op 4 september moet ik terug naar de huidspecialist. Als ik 'lichtsheer' lasertherapie wil doen zal dit wel redelijk kostelijk zijn. ongeveer 350 euro per keer voor alle overbehaarde regio's, en hij zij dat ik wel maar een stuk of 5 behandelingen nodig heb. Maar eerst uitvissen wat de oorzaak is...

Anoalm
21 augustus 2009, 19:23
Diode laser is dat? meestal heb je wel meer behandelingen nodig. Ik zit nu voor me rug op 3 maar beharing komt er al flink weer door, enkele kale plekjes nu, de eerdere kale plekke zijn weer iets aangegroeid maar wel met hele dunne haren die je van dichtbij alleen ziet ;)

Dus gok wel beurt of 6/7 voor mij ;)

Kiomi
24 augustus 2009, 11:00
Ik weet niet welk soort laser het is, maar het was wat de huidspecialist zei, dus ik vertrouw hem wel.
Nu, ik ben net terug van de echo, en alles is normaal, dus ik heb geen PCOS, nu is het wachten tot 4 september als ik terug ga naar de huidspecialist...