PDA

View Full Version : chat optie?


pindakaas
17 september 2003, 16:56
Webmaster,
Misschien is het wat om een chatoptie te maken. Zodat je, wanneer er meerdere members op de pagina zijn, je eventueel met elkaar zou kunnen chatten. (net zoiets als MSN)

Mzzl. :)

ton 2
20 september 2003, 22:44
met alle respect pindakaas, maar ik vind het toch een slecht idee. ga eens na hoeveel belangrijke informatie voor gebruikers verloren gaat omdat er iets in een chatsessie besproken wordt en je bent toevallig niet on-line.

mijn mening is chatten is puur voor de gezelligheid, om wat te kletsen en dit hoort dan ook inderdaad ''vluchtig" te zijn.

een forum, zoals het haarwebforum, is om zoveel mogelijk verschillende meningen, informatie en antwoorden op vragen te krijgen van zoveel mogelijk verschillende mensen, zodat we met iets opbouwends bezig zijn, zonder dat er belangrijke informatie langs je heen gaat omdat het toevallig in de chatbox wordt besproken. informatie waar jij dan weer op had kunnen reageren en waar dan weer iemand op kan reageren enz, enz.

ik vind het ook jammer dat dat andere forum er is gekomen (mijnhaar ofzoiets) waardoor je zo'n versnippering van info krijgt terwijl wij hier in nederland en belgie (zeg maar het nederlandse taalgebied) juist onze krachten zo goed mogelijk moeten proberen te bundelen.

groet ton

Webmaster
21 september 2003, 08:55
Beste pindakaas en ton2,

De mogelijkheid tot chatten op HaarWeb is al vaker besproken (tik 'chat' in, in de zoekmachine en je zult de nodige onderwerpen vinden).

Daaruit kun je opmaken dat wij (HaarWeb) in eerste instantie erg enthousiast tegenover een chatfunctie stonden. Hoewel we er zèker niet op tegen zijn, hebben wij ons enthousiasme enigszins moeten bijstellen. Zoals ton2 al terecht aangeeft zitten er méér nadelen aan een chat vast dan je in eerste instantie zou denken.

Al eerder heb ik de volgende punten genoemd:

Voordelen van het HaarWeb Forum t.o.v. Chat


Je kan berichten bekijken en posten wanneer het jou het beste uitkomt. 's morgens, 's middags, 's avonds of 's nachts: het maakt niet uit wanneer. Dit in tegenstelling tot een Chat, welke afhankelijk is van de leden die op dàt moment online zijn.
Ook ben je afhankelijk van het tijdstip waarop de Chat gescheduled zal worden. Scheduling (planning) van de chattijden is noodzakelijk om diverse redenen : de belangrijkste reden is dat er op de chat een HaarWeb-Moderator aanwezig moet zijn. Dit om te voorkomen/waarborgen dat de Chat misbruikt gaat worden door lieden met een commercieële agenda. Daarbij is de organisatie achter HaarWeb (nog) niet dermate ontwikkeld dat wij structureel chatsessie's kunnen aanbieden.
In tegenstelling tot 1 op 1 email contact of Chat, zal je bericht altijd te zien blijven voor iedereen die het HaarWeb Forum bezoekt, zoals ton2 al aangeeft. Dit heeft legio voordelen t.o.v. een chat, dat moge duidelijk zijn.


Op korte en middellange termijn zullen wij dan ook nog niet overgaan tot de implementatie van een gestructureerde Chat-mogelijkheid op HaarWeb. Wellicht dat dit op de langere termijn wel tot de mogelijkheden gaat behoren.
Als tussenoplossing zullen we er in ieder geval voor zorgen dat het met het nieuwe HaarWeb Forum mogelijk wordt om je MSN-handle in te voeren in je profiel, zodat je de mogelijkheid krijgt om via MSN te chatten met die leden die ervoor kiezen hun MSN-handle openbaar te maken op het HaarWeb Forum.


M.b.t. je opmerking ton2, omtrent de andere webforums/sites op het gebied van haarproblematiek die (mede dankzij het succes van HaarWeb) in de tussentijd opgericht zijn of opgericht gaan worden: vroeg of laat zullen er méér bijkomen en dat is niet te voorkomen. Iedereen (m.u.v. de medewerkers van HaarWeb...) is vrij om zijn of haar eigen webforum te openen uiteraard.

De aankondiging van het door jou genoemde lid 'mijnhaar' is een voorbeeld van een actie die inderdaad de nodige vraagtekens heeft opgeroepen. In dit geval meldt een lid zich aan om in zijn eerste posting uitsluitend reclame te maken voor zijn site die blijkbaar is opgericht door 2 regelmatige haarweb-bezoekers. Vervolgens gaan de vervolg-postings ook uitsluitend over zijn eigen nieuwe website, zonder dat er een constructieve bijdrage wordt geleverd aan de discussie's hier op HaarWeb.
Ik ga ervanuit dat bovenstaande actie met de beste bedoelingen is uiteengezet, alleen de wijze waarop heeft wat vraagtekens opgeleverd. Voor de rest heeft HaarWeb er simpelweg niets over te zeggen : iedereen is vrij om te doen en te laten wat hij of zij wil. Hoe méér objectieve informatie er op internet komt over haarproblematiek, hoe beter toch?

Versnippering van informatie is daardoor ook niet te voorkomen, want iedereen kan een eigen site beginnen over wat dan ook. Internet is één grote versnipper-machine.... maar je hebt uiteraard een heel goed punt: HaarWeb is opgericht JUIST met de doelstelling om nu eindelijk eens de krachten onderling te gaan bundelen! En dit zal ook onze doelstelling zijn en blijven...

Ondanks alle versnipperingen en nieuwe commerciële website's over haarproblematiek zal de kracht van de postb... pardon: zal de kracht van HaarWeb blijven bestaan en alleen maar groeien. HaarWeb is en blijft nl. een uniek iets : het is de ènige website voor en dóór lotgenoten die het gehele 'spectrum' (moeilijk woord...) van haarziekte's behandeld. De kracht van HaarWeb zit hem in jullie, onze leden en de gedreven lotgenoten àchter HaarWeb. HaarWeb is niet 'alleen maar' een website: wij staan in contact met patiëntenverenigingen, artsen, behandelaars, andere lotgenotenwebsites, diverse media, enz. Allemaal met het doel om lotgenoten met haarziektes een helpende hand te bieden middels een objectieve niet-commerciële website waar jullie (anoniem) terecht kunnen.

Bedankt voor al jullie waardevolle bijdragen,

Webmaster
7 mei 2005, 13:54
Mbt chat, zie : http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=4571