PDA

View Full Version : Reserve haarwerk


Duckie
2 oktober 2003, 22:54
Hallo allemaal,
Enkele maanden geleden wou ik voor een reserve pruik vergoeding aanvragen. ( Groene Land -Achmea, ziekenfonds) Dat kon toen niet (meer). In het verleden mocht je eens per drie jaar een reserve haarwerk. Dit was m.i.v. 1-1-2003 afgeschaft!
Vorige week hoorde ik ,dat deze maatregel weer was terug gedraaid! Je mag nu eens per twee jaar , indien nodig ,een reserve haarwerk.
Ik weet niet of dit voor elke verzekering geldt, maar een telefoontje is snel gedaan.
Groetjes Duckie.

Mattie
18 januari 2004, 15:08
Dus dat is dan toch beter dan eens in de drie jaar?

Waarom kon het niet bij jouw verzekering?

Duckie
18 januari 2004, 23:12
Hoi Mattie.
Het kon dus enkele maanden na afschaffing al wel weer.
De haar specialisten hebben hierop aangedrongen en zelf heb ik ook zitten zeuren. Want een reserve haarwerk is toch geen luxe.
Ook voor je 'gewone'haarwerk krijg je een keer per jaar vergoeding.
Wat ik ook een beetje vreemd vind is dat je per haarwerk krijgt vergoed. Als je bv eentje koop van echt haar die langer mee gaat 2 a 3 jaar bv, dan krijg je een keer het maximale bedrag. Als je voor synthetisch kiest, moet je elk jaar een nieuwe, dan krijg je elk jaar dat maximale bedrag plus dan 1 keer per 2 jaar die reserve pruik.
Ik heb een synthetische genomen, erg modieus met heel veel kleurtjes rood en onderaan zwart. Iedereen vind hem prachtig.
Soms vragen ze naar welke kapper ik ben geweest, want ze willen ook zo'n behandeling, waarmee ik maar wil zeggen dat het niet opvalt dat ik een pruik draag. Laatst zei ook iemand , je haar zit nog steeds leuk, jij hebt niet zoveel last van uitgroei he? !!
Ik bedoel maar.
Groetjes Duckie

PS Ik heb die info over de reserve pruik hier neergezet, omdat ik bij toeval er achter kwam dat het reserve haarwerk weer verd vergoed, en dat wou ik even doorgeven.