PDA

View Full Version : medicijnen


miekje
26 november 2003, 12:24
hallo,
Ik was onlangs aan het rondkijken op een amerikaanse site,en die vrouwen namen allemaal medicatie voor ze met laser begonnen, omdat het anders weer zou terugkomen. Hier in belgie en nederland wordt toch geen medicatie voorgeschreven ( behalve diane 35)? Mijn dokter heeft me eigenlijk gezegd dat ik er mee moest leren leven en dat het toch helemaal niet zo erg is.Ik ben bezig met laser en zou toch wel meer willen weten over medicatie, ik wil niet voor niks zitten laseren....

groetjes,

Miekje

Daniella
30 november 2003, 16:05
Welke site heb je bekeken, Miekje ?

Ik ben de afgelopen 5 jaar het hele medische circuit doorgeweest ook mbt tot evt medicatie: hier wordt meestal de Diane pil voorgeschreven evt in combinatie met Androcur. Dat is wat ik gehad heb. Ik heb ook een paar jaar geleden een tijdje iets anders geslikt, was eigelijk een soort plasmiddel voor hoge bloeddruk met als pas ontdekte bijwerking althans volgens mijn gynacoloog het minder gevoelig maken vd haarzakjes voor hormonen, ook in combinatie met de anticonceptiepil. Meer middelen zijn er in Nederland niet voor zover ik weet. Vaak is de oorzaak vd overbeharing ook niet bekend en er is niet een specialist voor overbeharing, je komt dus of bij een gynacoloog terecht of bij een huidarts of bij een endocrinoloog. En die benaderen het probleem allemaal verschillend.
Ik weet wel dat er in de VS nu een middel gegeven wordt aan vrouwen die PCO hebben en als symptoom overbeharing maar dat mag in Nederland nog niet voorgeschreven worden. Ze gaan in de toekomst wel hiermee testen in het AMC in Amsterdam.
`T is ook zo dat de haren die je al hebt niet door medicijnen weggaan, bestaande haren kunnnen dus alleen weggehaald worden door laseren of elektrische epilatie.
Dus het zou dan een medicijn moeten zijn gericht op het voorkomen van meer ongewenste haargroei. ;)
Daniellal

miekje
1 december 2003, 10:17
ik weet niet meer goed welke site, het ging wel over PCo ( wat ik denk ik niet heb)en het medicijn was spiro.... . Je zou het moeten gebruiken om je hormonenen gelijk te krijgen voor te gaan laseren. Ook werd daar aangeraden een koolhydraatarm dieet te volgen, wat vinden jullie daarvan?

Daniella
3 december 2003, 21:24
Ik ken die website wel en ik heb er ook wel wat tips vandaan gehaald over koolhydraatarm eten maar als je geen PCO hebt, zal dat bij jou niet werken. Je haartjes zullen daar niet van uit gaan vallen of zo, jammer genoeg. Spiro.... heb ik volgens mij ook gebruikt zoŽn 2 jaar geleden, volgens mijn arts toen zou het meer haargroei moeten voorkomen door als een soort slotje op het haarzakje te gaan zitten zodat het haarzakje geen hormonen binnen zou krijgen en daardoor een haar gaat vormen.
Ben je eigenlijk onder behandeling van een endocrinoloog of is je bloed weleens nagekeken op een teveel aan mannelijke hormonen ?

Daniella

miekje
4 december 2003, 16:53
hallo,

Ik heb ooit een onderzoek laten doen, maar daaruit bleek dat mijn hormonenen ( op dat moment althans) normaal waren. Waarom helpt dat dieet alleen bij PCO, want ik ben 2 weken bezig en al duidelijk minder acne, wat ook hormaangerelateerd is.
Ik probeer maar vanalles, in de hoop dat het helpt, beter er iets aan doen, dan mijn ogen ervoor sluiten, is een belangrijke les die ik de laatste jaren geleerd heb. Ik ben begonnen met zoeken naar oplossingen op mijn 18de en vaak denk ik, was ik maar wat vroeger begonnen, wie weet was ik er dan al meer vanaf.

groetjes en ik wens aan ieder die er mee bezig is veel kracht toe ,

miekje

Wendy
5 december 2003, 22:01
Hoi Miekje en Daniella,
Waar kan ik dat dieet vinden? Ik wil weleens proberen of het mij iets oplevert, al is het maar een aantal kilo's minder...
Groetjes, Wendy

miekje
9 december 2003, 21:22
hallo,
Ik heb hem gevonden in een link op de atkins-site. Ik ben nog niet bepaald afgevallen, maar ik volg het atkins-dieet niet, want dat is wel heel erg moeilijk, je kan nog amper normaal eten, wat ook niet fijn is want dan kan je nooit uiteten ofzo. Ik eet dus gewoon heel wat minder koolhydraten, ik weet niet of het zal werken maar ik hoop het allezins. Misschien zijn er mensen die er meer van weten, ongeveer hoeveel koolhydraten je mag eten ofzo? Want nu ben ik eigenlijk aan het improviseren.
Hier is zo ongeveer een eetdag :

ochtend : 2crackers met pindakaas en suikervrije jam
middag : slaatje met kaasstukjes, geitenkaas of kipstukjes of tonijn of kaaskroketten ( daar zitten eigenlijk wel vrij veel koolhydraten in)
avond : gewoon een warme maaltijd, maar zonder het pasta/rijst/aardappel deel

als snack eet ik nootjes ofzo
Het lijken weinig koolhydraten, maar het atkins-dieet is dus veel extremer

Wendy
9 december 2003, 21:40
Bedankt Miekje,
Ik ga nog even moed verzamelen en na de feestdagen ga ik het eens proberen...
Groetjes, Wendy