PDA

View Full Version : help mama in nood


tatto0-peetje
19 januari 2010, 12:36
:crybaby:hallo ik zal me eerst is even voor stellen :)
ik ben peetje moeder van een tweeling van 8 nikita en anouk :Pmijn mooie meiden :)
wij hebben nogal een rot periode achter de rug en dat heeft 1 van de meiden heel erg aangegrepen en nu nu trekt ze haar wimpers eruit :crybaby:
kan wel janken ze doet het nu zo'n anderhalf jaar is gewoon een gewoonte geworden :confused:ik vind het zo klote want heb al svan alles geprobeerd maar weet me geen raad , nu moet ik naar kindespycholoog maar weet nou niet of dat wel zin heeft ze is gewoon een benne vitter . heb echt van alles al geprobeerd , maar ik ben zo bang dat als ze zo door blijft gaan dat ze niets meer terug krijg . kan iemand mij helpen of iets .:sad:

bolleke
19 januari 2010, 13:41
Oké, eerst even heel rustig worden...
Wat je kind doet is een reactie op stress, onrust, angst, onzekerheid, onmacht, frustratie en ga zo maar door.... Ieder reageert zich af op een andere, eigen, unieke manier. Deze vorm van rust en zekerheid zoeken is voor JOU misschien beangstigend, maar voor je kind -op dit moment- de enige uit-weg... Straf of berisp haar niet, spreek niet over 'haar' of over hoe ze eruit ziet. Probeer gewoon een leuke, ontspannen, liefdevolle sfeer te creëren waarin zij zich goed voelt, begrepen en aanvaard! Op termijn (en dat kan maanden of zelfs jaren duren) kan het probleem vanzelf wegebben...
Hier heb je geen psycholoog voor nodig, tenzij voor jezelf, omdat JIJ misschien hulp kan gebruiken..
En wees gerust, de haartjes komen terug...;)
Sterkte!

lief
4 februari 2010, 21:46
Hallo,

Ook mijn dochter trekt haar wimpers uit, terwijl ze prachtig lang en zwart zijn...
Mijn dochter doet dat nu ongeveer 1,5 jaar. Ze is nu 8. En GELUKKIG komen de wimpers wel weer terug. Maar het blijft een naar gezicht als ze ze weer heeft uitgetrokken.
Zij doet dat meestal voordat ze gaat slapen. Ze geeft aan dat het een lekker gevoel is als het eruit is. Het doet wel pijn, maar weegt niet op tegen de blijheid die ze erna voelt. Erg frusti voor een moeder.
Wat ik van de huisarts als tip kreeg: 's avonds sokjes over de handen doen. Dat helpt tijdelijk. Je moet alleen wel consequent zijn en zorgen dat ze ze aanhoudt. Als ik haar speelgoed beloof, dan lukt het ook wel. Tot dat ze de buit binnenheeft. De volgende dag is alles weer kaal (en rood en opgezet). Dus dat doe ik ook niet meer.
Ik ga verder in mijn zoektocht naar hulp, want er is een oorzaak en een gevolg, dus er moet ook een remedie voor zijn! Houdt moed!!!!

caspar
16 februari 2010, 22:41
hoi ik ben caspar een vrouw van 36...ik vind het heel erg om te lezen dat die jonge meisjes nu al hun wimpers uit trekken...
ik ben er op mn 18e ongeveer mee begonnen in een periode van veel drugs en een hoop verdriet..
ik ben rond m'n 26ste ook m'n wenkbrouwen eruit gaan trekken...
ik weet geen goede therapie ervoor en vind het verschikkelijk dat ik t doe,maar kan het niet meer af leren voor mijn gevoel...
zal ook niet wete wat voor therapie ik er voor moet gaan doen..heb al zoveel verschillende therapies gevolgd(al waren deze wel voor andere problemen,maar t 1 heeft wel met het andere te maken)..
ik hoop echt dat jullie die meisjes het af kunnen leren,maar zonder er druk op te zetten,want dat werkt avarechts...stress maakt t alleen maar erger..
bij mij is het u zo erg dat als er weer een aantal wimpers groeien ik het irritant vind,omdat ik ze kan zien..klinkt wel erg raar,maar ben dat niet gewend,maar ben zo jaloers op vrouwen die mascara ect.. op kunnen doen..
Ik denk persoonlijk dat jullie samen met jullie kids iets vervangends moeten gaan zoeken...wat ook het gevoel geeft van voldoening en de stress weg neemt/...heel veel sterkte liefs caspar