PDA

View Full Version : Attentie: Coolpiece.com verhoogt verzendkosten!


Webmaster
30 januari 2004, 14:07
Beste leden,

Voor diegene die via www.coolpiece.com (http://www.coolpiece.com/) tapes en dergelijke bestellen, hierbij het volgende:

Coolpiece is gestopt met Global Priority Mail. Voorheen kon je als buitenlandse consument de optie 'Global Priority Mail - Other Countries (Accessories Only)' kiezen voor verzending. De kosten hiervan waren 12$.

De 'Global Priority Mail' is vervangen door de 'International (Europe)' verzendoptie.
En deze kost je... let wel : 46$ (!!)

Het is met deze wijziging onmogelijk geworden om nog voor een schappelijk bedrag aan tapes en andere accesoires te komen via Coolpiece.

Gelukkig is er een oplossing voorhanden! Je kunt een mail sturen naar Coolpiece (moreinfo@coolpiece.com), de situatie m.b.t. het bovenstaande uitleggen en Coolpiece zal er vervolgens voor zorgen dat je het verschil in de gemaakte verzendkosten terugkrijgt op je Creditcard of Paypal account.

In dit geval is het dus (46$-12$)=34$ wat je geretouneerd krijgt.

Attentie! De bovenstaande en de hieronder in de discussie genoemde prijsafspraken die HaarWeb met Coolpiece gemaakt heeft zijn niet meer geldig. Coolpiece is niet in staat de overeenkomst met HaarWeb te continueren, dus je kunt nu uitsluitend nog via de International (Europe) optie een bestelling plaatsen bij Coolpiece. --- Webmaster, 16-11-2004.

Tot zover,

Salvamia
1 maart 2004, 21:27
Weet je het zeker heb ze namelijk net een mailtje gestuurd, ik had het niet eens in de gaten en hoop dan ook die korting te krijgen.

Salvamia
2 maart 2004, 11:46
Dear Salvamia,
Packages mailed to Europe lately have been lost or stolen so that is why I discontinued that option. I made an exception for an Italian who begged me to mail his accessories and he never received them so I won’t do it any more. You may explain that situation on your Dutch forum, and send everyone my best regards there.
Luckily, your email came in an hour before the UPS pick up so I will be able to cancel your order and unpack your box and restock the items. I hope you will consider shopping here again and accept that the only safe shipping option is Express UPS/FedEx.

I have refunded you PayPal payment.

Best regards,

Jeffrey.

Geen kortingen meer dus, maar mischien klan het haarweb wat betekenen in een gecombineerde order van meerdere personen tegelijk???.
Wat dacht jij Chris?

Webmaster
2 maart 2004, 14:50
Beste Salvamia,

(Chris is overigens geen webmaster op HaarWeb)

Coolpiece heeft zeer recentelijk de procedure m.b.t. de door ons vermelde 'korting' gewijzigd. Deze zal ik binnenkort vermelden op HaarWeb. Overigens komt deze nieuwe procedure in het geheel niet overeen met het antwoord wat jij hebt verkregen van Coolpiece. Als wij meer duidelijkheid hebben verkregen van Coolpiece zal ik dat in deze thread vermelden.

Bedankt voor je inbreng!

Webmaster
8 maart 2004, 21:42
Beste Salvamia en alle anderen,

N.a.v. het bericht van Salvamia hebben wij contact gezocht met CoolPiece om opheldering omtrent de verzendkosten.

HaarWeb heeft het voor elkaar gekregen om voor jullie de kosten te drukken! Wij zijn met Coolpiece de volgende afspraak overeengekomen:

------------------------------------------------
- Ipv te kiezen voor de 'International (Europe)' verzendoptie kies je op het orderformulier voor '2nd Day (Within USA 50 States)' Dit kost 11$.
- In het 'Comments'(Opmerkingen)-veld zet je het volgende neer :

'Please send this through 'Global Priority Mail' instead of '2nd Day (Within USA 50 States)'. Coolpiece has agreed to provide this service for visitors of the Dutch hairloss support site HaarWeb (www.haarweb.nl)'
------------------------------------------------

LET OP: Coolpiece is om een aantal redenen gestopt met 'Global Priority Mail - Other Countries (Accessories Only)'. Een reden was dat het verzenden van kleine hoeveelheden accesoires, waaronder tapes, niet bijster lucratief was. Dit vanwege de tijd/kosten die het met zich meebrengt om de spullen te verpakken en te versturen. Echter, men maakt hier nu voor ons een uitzondering op.

De belangrijkste reden was en is echter deze:

Met Global Priority Mail bestaat de kans dat je bestelling 'kwijt' kan raken tijdens het verzenden en dus nooit aankomt.
LET OP: wanneer je nu dus een bestelling plaats volgens de bovenstaande procedure, DAN IS DAT OP EIGEN RISICO. Als je bestelling om wat voor reden dan ook niet aankomt, zijn de kosten dus voor jezelf.

Als je dit risico voor lief neemt, dan bespaart het je in ieder geval:

46$ minus 11$ = 35$ (!). 35$ = (momenteel 8 maart 2004): 28 Euro. En voor de guldenaren onder ons... dat is 62 gulden!

Ookal is het op eigen risico : dankzij de afspraken die HaarWeb voor je gemaakt heeft met Coolpiece bespaart je dit dus 28 euro (62 gulden) per bestelling!! Niet mis hè?

Wij weten niet tot hoelang CoolPiece deze prijsafpraak kan blijven hanteren, maar tot die tijd hopen wij jullie hiermee in ieder geval van dienst te zijn geweest,

Salvamia
8 maart 2004, 21:55
Daar neem ik men petje voor af!:confused:

Kei goed gedaan.

Webmaster
8 maart 2004, 22:02
Dankjewel Salvamia! Dáár is HaarWeb voor bedoeld .... we zijn hier om elkaar te helpen!

HAIRBOY
11 april 2004, 13:45
Even een tip voor nederlanders die goederen/orders/betalingen per post naar het buitenland verzenden...
Ik heb nu verschillende keren meegemaakt, dat een order via priority TPG post gewoon NIET aankomt, zoek raakt, etc.

Dat is het lullige verzenden via ups, dhl, of TNT etc met trackingsystem, zodat je online kunt volgen waar je pakketje is, en wanneer en door wie hij ontvangen is) kost wat duurder... maar dan heb je wel de garantie dat het aankomt...

Via TPG post heb je deze garantie simpelweg niet...

Webmaster
16 november 2004, 12:43
Beste leden,

De prijsafspraken die wij met Coolpiece hebben kunnen overeenkomen, kunnen helaas niet meer opgebracht worden door Coolpiece. De eerste posting is bij deze aangepast.