PDA

View Full Version : daar ben ik weer!


erna
22 maart 2002, 14:35
Hallo allemaal,

het is alweer een hele tijd geleden dat ik op het forum heb gekeken en nu ik weer al jullie berichtjes lees, merk ik pas wat ik heb gemist. Nu besef ik me weer beter dat ik niet de enige ben! In je normale leventje ben je vaak ook de enige en dan voel je je raar, maar op deze site voel je echt erkenning!!

Met mij gaat het redelijk. Zolang ik niet boven de boeken hang, kan ik er af blijven. Maar zodra ik moet leren, gaat het helemaal mis. Dan heb ik niet de puf om mezelf te dwingen te stoppen. Ik heb daarom nu ook een afspraak met een therapeut. Ik hoop dat zij mij verder kan helpen. Ook ik ben opzoek geweest naar een therapeut die gespecialiseerd is in ttm, maar die heb ik dus niet kunnen vinden.
Zo'n handtekeningen-actie lijkt me wel wat. Het helpt als wij onszelf naar buiten brengen! Veel vrienden van mij weten wat ik heb en zij helpen mij enorm.

Monique3, wanneer is precies die bijeenkomst en om hoelaat en waar? Ik zou heel graag willen komen.

grt erna

eus
23 maart 2002, 11:46
Hoi erna,
leuk dat je er weer bent.
Ik heb (had?) ook altijd moeite met het niet trekken als ik boven de boeken hing tijdens de studie enzo. Da's zijn zo'n moeilijke momenten, he? Ik draag momenteel pleisters om mijn vingers en mij helpt dit echt goed om niet te trekken. Ik doe ze om mijn duimen en wijsvingers. Mijn hand gaat nog wel regelmatig naar mijn ogen en wenkbrauwen, maar dus voordat ik de kans krijg om de sensatie van het trekken te voelen wordt ik a.h.w. onderbroken en stop ik dus. Welliswaar gaat mijn hand 1 minuut later weer naar mijn ogen, maar wederom wordt het gedrag onderbroken, en op een gegeven moment wordt het trek-gevoel wel minder!
Door die pleisters wordt ik mij op de eerste plaats bewuster van hoe vaak en wanneer ik trek EN ik trek er uiteindelijk geen uit, dus da's hardstikke fijn. Het gaat niet vanzelf hoor, ik moet mezelf steeds 'stoppen' en inderdaad tegen mezelf blijven zeggen;"ik los mijn problemen/spanningen er NIET mee op.
Ook zeg ik tegen mezelf:Ik kan kiezen, ten aller tijden KAN IK KIEZEN!!!
Ik ben benieuwd naar je afspraak met de therapeut. Wat voor therapeut is het, en ga je voor 1 gesprek of vaker??
Dag, tot de volgende keer.
groeten eus.