PDA

View Full Version : Heb jij een synthetisch haarwerk? Stop met gebruik van die dure hairsprays!


Do
27 maart 2002, 22:56
Hallo allemaal,

Hier een aantal berichten die ik heb gecopierd van de tread haarwerken: de kosten van een haarwerk.

Onderstaande berichten horen eigenlijk niet onder deze kop, maar zijn er toch terechtgekomen. Nu worden deze posts min of meer per toeval gelezen, en aangezien we zo veel mogelijk mensen willen helpen heb ik het gecopierd en onder deze thread vermeld. Dit alles in overleg met de Webmaster.



Salvamia
Registered: Sep 2001
Location: Eindhoven
Posts: 38
Wow,


En ik snap u goed wat betreft die onderhouds producten, maar ik ben nu meer kwijt als voorheen ;-).
Ik heb nu dus een synth. Haarwerk de enige producten die ik dus nu afneem zijn tapes en een soort spray speciaal voor een synth. haarwerk, ik weet dus niet of dit echt nut heeft?, maar het ruikt wel heel lekker en is een beetje vettig.



Kijk voor mijn is een kale kop niet meer denkbaar en zal dus hoop ik nog lang een haarwerk dragen en elke euro die ik daarmee bespaar is er natuurlijk 1.

Grtjs,

SalVa



Report this post to a moderator | IP: Logged

23-03-2002 22:19



Do
Member

Registered: Aug 2001
Location:
Posts: 51
Re:
Hai,

Oooooh je hebt een synthetisch haarwerk!! Vertel mij eens wat voor spray dat is die jij z.g. moet gebruiken!!! Weet n.l. het een en ander over die "sprays" die daarvoor gebruikt worden en weet ook hoe het een stuk goedkoper kan.(kost je misschien f20,- per jaar dan!!). Laat me raden het is een onbekend merk of een eigen merk van de kapper en de kleur is waarschijnlijk lichtblauw of roomwit tot waterachtig.

Groetjes Do.



Report this post to a moderator | IP: Logged

23-03-2002 22:37



Salvamia
Member

Registered: Sep 2001
Location: Eindhoven
Posts: 38

Ja je hebt gelijk het zit in een merkloos spraybusje en het is die blauwe, op het moment betaal ik zo'n 18,- per stuk maar ik leng het dan voor 100% aan.
Maar ik zou graag willen weten waar je het goedkoper kan krijgen.

SalVa



Report this post to a moderator | IP: Logged

23-03-2002 22:43



Do
Member

Registered: Aug 2001
Location:
Posts: 51
Ja hoor weet waar je het kopen kunt:

IN DE SUPERMARKT!!!!!

Dit is nou een van de vele oplichtingspraktijken van de haarstudio's.

Luister en HUIVER!!!

Koop een fles ROBIJN WASVERZACHTER (vandaar dat het ook zo lekker ruikt), doe 1/4 tot 1/2 in een flesje leng de rest aan met heerlijk kraanwater et voila hier is uw dure spray van 18,- Je synthetische haar word hier heerlijk zacht van, het is NIET SLECHT voor je haarwerk, en het ruikt heerlijk.

Dit zuig ik dus niet uit mijn duim he, deze informatie is mij min of meer vertrouwelijk verteld door een medewerkster van een haarstudio (zal de naam niet noemen, dat komt later aan de orde).

Sucses Do



Report this post to a moderator | IP: Logged

23-03-2002 22:55



Salvamia
Member

Registered: Sep 2001
Location: Eindhoven
Posts: 38
Fleur en Fijn ,

Mijn god dit is erg!!.
Bedankt voor de tip, het is toch maar goed dat er het haarweb is.
Nou in iedergeval bedankt voor de tip, ga het meteen uitproberen .

Grtjs en een pretigge avond Do.



Report this post to a moderator | IP: Logged

23-03-2002 23:03



Do
Member

Registered: Aug 2001
Location:
Posts: 51
Re:
Hai Sal,


Laat je even weten hoe het bevalt.

Groetjes Do.



Report this post to a moderator | IP: Logged

23-03-2002 23:07



Salvamia
Member

Registered: Sep 2001
Location: Eindhoven
Posts: 38
Salvamia wrote on 23-03-2002 23:24:

Ik lijk Enrique Iglesias wel zo goed zit mijn haar (zo noemen mijn vaste gasten mijn voortaan in mijn bedrijf )

Zeg do als ik jullie ergens mee van dienst kan zijn, hoor ik dat graag.
Ik heb zelf ook al met de gedachte gelopen om met een paar andere een verenigin c.q. gilde op te richten, dit om mensen met haarproblemen te helpen.

Grtjs



Report this post to a moderator | IP: Logged

23-03-2002 23:50



Do
Member

Registered: Aug 2001
Location:
Posts: 51
Re:
Hai Sal hai allemaal,

Nou het heeft dus gewerkt. Dus iedereen met een synthetisch haarwerk, STOP MET KOPEN VAN DURE SPRAYS. Dit goedje kun je dus zelf maken en het spaart je een hoop geld uit!!!!

Groetjes Do.

P.S. Sal dank voor je aanbod, we zullen het in ons achterhoofd houden.



Report this post to a moderator | IP: Logged

24-03-2002 00:06



Salvamia
Member

Registered: Sep 2001
Location: Eindhoven
Posts: 38

Beste mensen,

Kijk ik begrijp als ondernemer, dat je als haarwerkspecialist toch moet proberen om de kost goed te kunnen verdienen.
En als je 80,- piek vraagt voor het bijknippen en opnieuw vast zetten van een haarwerk is dat oke.

Maar zodra je produkten gaat verkopen voor een abnormaal hoge prijs, dan ben je eigenlijk de mensen aan het leegzuigen, kijk een goed voorbeeld hiervan is nu de spray!!,dat is eigenlijk vergelijkbaar als ik in de kroeg mijn bier ga aanlengen met water en het daarna verkoop voor een gewoon biertje, DIT KAN NIET!!!.

Maar blijkbaar ius dit een normaal iets in de haarwerkers community, omdat ze dat blijkbaar dus allemaal doen.

Dit verhaal doet mij een beetje aan een kennis van mijn denken die glazenwasser is, die verkocht aan mensen bruistabletten om hun regenpijp te zuiveren en ook hij had zijn eigen "speciale zeep om zelf jouw ramen enz. mee te reinigen.
ook hij had zijn eigen flesjes met eigenlabel en gewone vaatwasmiddel uit belgie!!!!!!.

Al met al zien we nu weer dat dit forum voor ons zo belangrijk is, kennis is macht!!!.

(ps wanneer gebeurt er een keer iets met die website??)

Grtjs Sal

Do
27 maart 2002, 23:13
Hai Sal,

Was nog even wat vergeten te vragen.

Wie verkoopt jou die wasverzachter voor 18,-?

Weet niet of je hier op wil antwoorden, dat laat ik aan jouzelf over, maar je zult er ongetwijfeld een aantal mensen mee helpen die klant zijn bij deze haarspecialist, en zodoende net als jij op jaarbasis een hoop geld besparen.

Groetjes Do.

Salvamia
28 maart 2002, 17:42
Hoi Do,

Ik had niet gezegd dat mijn haarwerkspecialist Topfusion ook wasverzachter verkocht, omdat ik eerst hun verhaal wou horen! .

Zei kopen de vloeistoffen (twee verschillende soorten) gewoon in bij een groothandel in jerrycans, deze wordt niet aangelengd met water! .

Ikzelf moet ook vermelden dat de aangename geur van hun sprays niet op die van een wasverzachter lijken, en beide sprays (1 spray is wat vettiger) zijn helder wit.

Nadat ik vertelde dat ik het voortaan met wasverzachter deed, werd er ook gevraagd of ik daar geen irritaties van kreeg, maar ze vertelde me ook dat mijn haarwerk er ook goed op reageerde en zolang er geen irritaties van kwamen ik hier gewoon mee door kon gaan.

Dus laten we voor op stellen dat mijn specialist Topfusion in Eindhoven nog steeds TOP is!!.

Verder heb ik nog navraag gedaan naar het dragen van een haarwerk met clips, omdat ik in de toekomst de kosten wil verlagen.

Je kunt dus kale plekjes krijgen met clips en het zit niet zo plat als met een permanente bevestiging.

Ook werd me verteld dat een haarwerk met echt haar, kan gaan verkleuren (dus je moet gaan verven), moeilijker in model te brengen is en langzaam droogt.

Dit heeft synth. haar dus allemaal niet, het enige nadeel is dat het wat dikker is, het wat meer glanst, het droger kan worden van slijtage en dat je het 1 keer per maand moet laten behandelen met stoom om het model er weer mooi in te brengen.

Maar al met al als je een haarwerk laat bevestigen door een thuis kapster je er toch altijd voor moet zorgen dat je er twee hebt stel dat er met de ene iets gebeurt of dat er bijgeknoopt moet worden? .

Grtjs Salva

Do
28 maart 2002, 19:19
Hai Sal,

Of Topfusion hier nu van op de hoogte is of niet, ik ben ervan overtuigd dat het wasverzachter is. Dat het anders ruikt, tja je hebt duizend verschillende soorten wasverzachter, de een zal anders ruiken als een ander. Als je pure wasverzachter op je hand neemt zul je voelen dat dit ook een beetje vettig is. W.b. de kleur, die kunnen natuurlijk verschillend zijn. Heb in de haarstudio witte (melkachtig) en blauwe zien staan. Maar als ik even bij de wasmachine kijk bij mezelf zie ik dat ik roze en groene heb.

Toen ik dit voor een tijd geleden heb vernomen van een medewerkster, ben ik hier achteraan gegaan (heb in de loop der jaren zo mijn contakten :P ). Hier werd nogmaals bevestigd dat het om wasverzachter ging, dus meerdere haarwerkspecialisten zeggen hetzelfde.

In deze branche is het ook heel normaal dat een goedkoop merk shampoo overgegoten word in flessen met een merknaam van de haarspecialist, de klant betaalt vele malen de prijs als waar de haarspecialist dit voor heeft gekocht.

Misschien word Topfusion ook wel op de hak genomen (voordeel van de twijfel krijgen ze van mij.) Er word immers niet alleen gerotzooid in de studio's zelf, maar ook bij de bedrijven die produkten leveren aan de studio's, die ervan overtuigd zijn dat ze een goed produkt geleverd krijgen. (De bedriegers bedrogen!! nou wordt ie mooi).

Wil er wel even met klem op wijzen dat NIET ALLE HAARSTUDIO's hetzelfde zijn, over 1 kam scheren (wat een woordkeus) zou niet reeel zijn. Maar het is oppassen geblazen. Je wordt bedonderd waar jezelf bij staat.

Pas op voor blanco flessen of flessen waar geen bedrijfsnaam van de leverancier+adres of tel.nr. op staan, ook flessen met een merknaam van de eigen kapsalon zijn verdacht.
Eveneens hoort er op te staan welke ingredienten erin zitten. Is dit alles niet het geval, ga er dan maar van uit dat het geen zuivere koffie is.



Krijg je last van irritatie, neem een wasverzachter die PH-neutraal is :P (of Robijn Easy Iron als je je krullen wil temmen gniffel).
Je hebt wasverzachters die niet zijn geparfumeerd (neutral), dit zou een oplossing moeten zijn als je allergisch bent voor de stoffen die er een lekker geurtje aan geven.

Groetjes Do.

Do
28 maart 2002, 19:44
Sal,

Kijk even onder de kop: Haarwerken ---> geschubt of ontschubt, daarin leg ik uit waar het aan ligt dat een haarwerk verkleurt.

Ik kan je wel zeggen dat ik hier totaal geen last van heb omdat ik eerste kwaliteit haar heb, ik hoef het dus nooit bij te kleuren. Wel moet ik uiteraard in de zomer oppassen dat het niet op gaat bleken (dat heb je met je eigen haar immers ook) maar ook hier zijn voldoende middeltjes voor.

Wil je verder nog wat melden w.b. synthetisch of echt haar doe het dan even in een tread waaronder het thuis hoort, anders word het zo verwarrend en lezen de mensen de informatie niet die ze graag willen hebben.

Groetjes Do.