PDA

View Full Version : haren die uitvallen


cees
29 maart 2002, 11:00
hoi lotgenoten hier nog een vraag van Cees.
Ik heb gehoord dat je zo'n 100 haren per dag mag verliezen en dat de haren met een heel klein wit puntje aan het eind, de haren zijn die weer terug groeien, omdat dit de haren zijn die niet door erfelijke kaalheid uitvallen.
Maar is dit wel zo want als een haar die nog niet de laatste is (25), maar toch vervroegd uitvalt zit er toch evengoed een wit bolletje aan of niet?
Of is het echt zo dat de haren uitvallen met een klein wit puntje echt gezonde haren zijn die uitvallen en dat hier weer een andere gezonde haar weer uitgroeit?
alvast bedankt

cees
1 april 2002, 15:06
Hallo! graag zou ik antwoord willen krijgen op de bovenstaande vraag

Rocco
1 april 2002, 23:41
Cees

Vrijwel elke haar dat uitvalt heeft wel een wit bolletje aan het eind. Je kunt daar niet zo je conclusies uittrekken.

Sommige mensen verliezen veel haar en anderen weer niet. Je kunt hieruit niet concluderen dat diegene die veel haar verliest, dat hij eerder kaal wordt. Alles is afhankelijk van hoe snel de haren worden vervangen.Hoe groot de rust pauze is.

Als jij merkt dat jij veel last hebt van haaruitval,dat je merkt dat je haren na een tijd dunner uit gaan zien. Dat je merkt dat je haren op die plek lichter van pigment worden,dan heb jij een grote kans op AA.

100 haren uitval dagelijks is meer een standaard voor een persoon die geen AA heeft. Als jij last hebt van AA dan zijn dat 100 haren teveel,want al die haren komen vrijwel zelden weer terug in hun originele dikte.

Ga langs een dermatoloog.

Groetjes