PDA

View Full Version : Welke vragen zou je aan Dr Gho willen stellen.


Henk21
5 april 2004, 17:15
Beste lotgenoten,
Post hier je vragen over Hairvermenigvuldiging waarop je graag antwoord zou willen hebben van Dr Gho. Het lijkt me verstandig om van tevoren even te kijken op www.hairsite.com waar al een interview staat met Dr Gho.

Henk21
5 april 2004, 17:22
Dit zijn de vragen

1.Is bij een HM elke haarlijn en dichtheid mogelijk dmv meerdere sessies? Kunt u een NW7 veranderen in een NW1 ook al vindt u het zelf niet cosmetisch verantwoord.

2.Volgens Amerikaanse HM onderzoekers is het zo dat een HM de HT nooit zal gaan vervangen en dat een HM alleen zal dienen als opvulmiddel. Dit omdat de haren verkregen door HM dunner zijn dat gewone haren. Ook zouden de gekloonde haren daarom niet geschikt zijn om te dienen als haarlijn. Klopt dit?

3.Wanneer komt uw HM op de markt? Ik heb begrepen dat u enkele tegenslagen hebt ondervonden tijdens uw onderzoek; De vermenigvuldigde haren zouden steeds afgestoten worden. Ligt u nog steeds op planning. ( HM in 2005 ) Hoe lang duurt het voordat de gemiddelde Nederlander een HM kan laten uitvoeren?

4.Kunt u ons vertellen wat uw tot nu toe behaalde resultaten zijn? Heeft u foto materiaal van de test personen waarin u uw behaalde resultaten aan ons kunt laten zien?

5.Bent u op de hoogte van Dokter Bazan (mexico) zijn onderzoek en de door hem behaalde resultaten met HM. Zo ja, wat is het verschil tussen zijn behaalde resultaten en die van U. Biedt dokter Bazan een kwalitatief goede behandeling aan of betalen deze mensen veel geld om letterlijk proefpersoon te zijn?

6.Kunnen de door HM verkregen haren opnieuw uitvallen onderinvloed van DHT. Met andere worden, Is een HM blijvend?
Hebben deze haren evenveel groeicyclussen als een normale haar?

Francis
5 april 2004, 17:52
- Zullen de haren over dezelfde structuur beschikken als normale haren (afgezien van het feit dat ze dunner zijn)? Getransplanteerde haren (via de klassieke HT's) zijn bijvoorbeeld zeer statisch, broos, gekarteld en lijken eerder onnatuurlijk. Met getransplanteerde haren is het bovendien bijzonder moeilijk om in de wind te lopen, want dan veren ze allemaal rechtop en dan blijven ze ook rechtop staan (mede door het feit dat de behaalde dichtheid van een klassieke HT niet optimaal is). Hopelijk zijn deze neveneffecten niet van toepassing bij HM-haren...

- Kan de groeirichting gedetailleerd bepaald worden of blijft het eerder een wilde gok? Bij klassieke HT's beweert men dat men de groeirichting zonder problemen kan bepalen - in de realiteit blijkt echter dat het ene haartje toch wat meer (door)buigt dan het andere, wat een onnatuurlijk resultaat geeft.

- Kan HM een aanvulling betekenen op een klassieke HT of bestaat het risico dat eerder getransplanteerde haren beschadigd worden? Kan via HM de haargrens nauwkeuriger gemaakt worden (lees gecorrigeerd) door in de frontlijn HM-haren/cellen te plaatsen? Het probleem bij klassieke HT's is nl. vaak dat de haren uit het achterhoofd redelijk dik zijn, wat een zeer onnatuurlijk resultaat geeft wanneer ze opeens vooraan komen te staan (zelfs bij single-grafts).

- Is het technisch realiseerbaar om tijdens 1 sessie een bepaald oppervlak (bijvoorbeeld een kruintje) volledig vol te zetten of kan dichtheid enkel maar behaald worden door een opeenvolging van meerdere sessies?

En dan nog een vraagje i.v.m. follikel-transplantatie:
- U beweert dat u een methode heeft gevonden die er voor zorgt dat de donorzone haren blijft produceren, ook al wordt er in het haarzakje een bepaald haartje weggenomen. Betekent dit dan dat men via FT in feite een oneindige bron heeft aan haren -vergelijkbaar met HM- zodat men uiteindelijk met behulp van FT een optimale dichtheid kan bekomen die aanleunt aan een normaal begroeide hoofdhuid? Kan men uit hetzelfde haarzakje meerdere malen (verspreid over meerdere sessies uiteraard) een haartje recupereren of bestaat er nog steeds een beperking?

Francis
8 april 2004, 20:18
Bijkomende algemene vraag:
In de veronderstelling dat er geen financiële beperkingen zijn, wat zou u (Dr. Gho) als haar-specialist/dokter aanraden als concrete oplossing op korte termijn aan iemand die zich in een ver gevorderd stadium van kaalheid bevindt?
Kan FT een definitieve oplossing betekenen of is men toch verplicht te wachten tot HM?

Wat als die persoon reeds 2 klassieke (niet zo goed gelukte) haartransplantaties ondergaan heeft?
Bestaat er nog een oplossing die men nu (anno 2004) kan toepassen of moet men noodgedwongen wachten op nieuwe technieken?

Ik veronderstel dat Dr. Gho als geen ander alle voor-en nadelen van de huidige mogelijkheden kent. Ik ben echt wel benieuwd wat hij zou aanraden of zou kunnen bereiken...

WEBMASTER -> Heeft u enig idee wanneer dit vragenlijstje doorgestuurd wordt? Ik brand van verlangen om een antwoord te kunnen lezen op de hier reeds gestelde vragen... (met in het bijzonder een antwoord op de vraag wanneer HM voor de gewone man beschikbaar wordt...).

pindakaas
23 april 2004, 20:48
Webmaster,

Hier een vervolg op de 'gelockte thread' puur omdat er bij mij nog een paar vraagtekens waren... [dus on-topic]

Natuurlijk was het van Henk21 niet zo netjes, om iets 'af te dwingen'...
Maar er is uiteindelijk nog geen duidelijk antwoord gekomen op de vraag, waar het topic, eigenlijk gemaakt voor was...

"Hoe nu verder met het mailtje, met de 10-tal vragen voor dr. C. Gho?"

pindakaas
30 april 2004, 11:38
Komt niet echt veel schot in de zaak he??

Zijn er problemen o.i.d.?? :confused:

Henk21
30 april 2004, 11:55
Idd...

Mischien tijd voor een polletjes :D

Webmaster
30 april 2004, 12:51
Komt niet echt veel schot in de zaak he??

Zijn er problemen o.i.d.?? :confused: De problemen lijken mij duidelijk. Zie hiervoor http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=2748 en mijn reactie daarop http://www.haarweb.nl/forum/showpost.php?p=21931&postcount=28

Wij (HaarWeb) hebben ALLE begrip voor het feit dat de leden die betrokken zijn geweest in de bovenstaande thread hun hoop hebben gevestigd op HM.

Ik vind het dan ook erg jammer om te moeten zien dat er vervolgens weinig begrip wordt getoond voor het standpunt van HaarWeb m.b.t. deze specifieke informatie-aanvraag richting de Gho-Clinic. Het enige wat wij hebben gevraagd is om in samenwerkingsverband één en ander te bewerkstelligen.

HaarWeb is er vóór en dóór lotgenoten en het is zeer betreurenswaardig dat er vervolgens op een dergelijke wijze (reactie Henk21) vorm wordt gegeven aan de term 'samenwerking'. De wijze waarop dit onderwerp is opgepakt en de wijze waarop er vervolgens op gereageerd wordt is niet bijster constructief.

Informatie over HM is belangrijk : dit feit onderschatten wij zeker niet. Zoals jullie ook weten duurt het nog járen voordat HM eventueel op de markt gaat komen. Op dit moment is het dan ook géén reeële optie voor lotgenoten die ernstig lijden onder hun haarprobleem. Dus of je nu binnen een paar weken of een paar maanden je vragen kan opsturen om uitsluitsel over deze toekomstige behandeling te verkrijgen maakt weinig uit. Het afdwingen van de snelheid hiervan al evenmin.

Mocht je om wat voor reden dan ook zo snel mogelijk antwoord willen hebben dan kun je altijd je vragen zèlf opsturen, zoals een aantal van onze leden al suggereerden in de vorige thread. Op die wijze ben je niet afhankelijk van het traject wat via HaarWeb verloopt.

pindakaas
30 april 2004, 15:31
Zoals jullie ook weten duurt het nog járen voordat HM eventueel op de markt gaat komen. Op dit moment is het dan ook géén reeële optie voor lotgenoten die ernstig lijden onder hun haarprobleem. Dus of je nu binnen een paar weken of een paar maanden je vragen kan opsturen om uitsluitsel over deze toekomstige behandeling te verkrijgen maakt weinig uit. Het afdwingen van de snelheid hiervan al evenmin.

Ow, dat maakt dus weinig uit? Het gaat er niet om of HM 'op dit moment' een reeële optie is, of niet. Maar om de vraag naar de benodigde informatie achter HM. Hierdoor kunnen 'lotgenoten' zelf bepalen of HM alsnog een optie voor hun is/kan gaan worden. Of dat ze 'nu al' verder moeten gaan kijken naar andere eventuele haargroeimiddelen/methodes. En daarom staat er ook waarschijnlijk onbedoelde druk achter....

Mocht je om wat voor reden dan ook zo snel mogelijk antwoord willen hebben dan kun je altijd je vragen zèlf opsturen, zoals een aantal van onze leden al suggereerden in de vorige thread. Op die wijze ben je niet afhankelijk van het traject wat via HaarWeb verloopt.

Begin alleen steeds meer aan de term: 'HaarWeb is er vóór en dóór lotgenoten' te twijfelen, maar dat zei u zelf ook al....

Maar ok, `t is duidelijk nu!

Tiuri
30 april 2004, 19:16
Sjonge ik vind dit een te trieste discussie. Gaat echt nergens over, er wordt veel te zwaar aan getild. Wat maakt het nou uit om Gho nu een paar vraaggies te sturen? Je zult 't maar weten.

Ik zie het probleem echt niet.

Webmaster
1 mei 2004, 11:29
Begin alleen steeds meer aan de term: 'HaarWeb is er vóór en dóór lotgenoten' te twijfelen, maar dat zei u zelf ook al....

Maar ok, `t is duidelijk nu!Beste Pindakaas,

Ik sluit mij geheel aan bij de opmerking van LaurensJ. Ik wil je dan ook vriendelijk verzoeken dergelijke bovenstaande niet-constructieve opmerkingen in het vervolg achterwege te laten: niemand heeft daar wat aan. Ook jij bent al vaker aangesproken op je gedrag hier op HaarWeb: doe daar alsjeblieft wat -positiefs- mee.

Als ook deze discussie wederom verzand in een dergelijk niveau (zoals LaurensJ al aangaf) dan zal ook deze discussie gesloten worden.

pindakaas
1 mei 2004, 12:26
Mocht je om wat voor reden dan ook zo snel mogelijk antwoord willen hebben dan kun je altijd je vragen zèlf opsturen, zoals een aantal van onze leden al suggereerden in de vorige thread. Op die wijze ben je niet afhankelijk van het traject wat via HaarWeb verloopt.

Link naar Vervolg-Topic (http://www.prikpagina.nl/read.php?f=777&i=2925&t=2925)

Henk21
1 mei 2004, 19:15
Goed bezig Pindakaas !!

pindakaas
3 mei 2004, 16:54
Henk21, je had er beter een scriptie van kunnen maken ;)

Link :D (http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3188&page=2&pp=15)