PDA

View Full Version : meiden met Alopecia Androgenetica


anoniem20
29 augustus 2001, 21:11
Hallo meiden,

Ik zou erg graag willen mailen met meiden die ook Alopecia Androgenetica hebben.
Ik ben een meid van 20 jaar en heb al 1,5 jaar alopecia androgenetica. Ik draag nu een europees haarwerk. Ik zou graag jullie meningen over haarwerken willen horen en de manier hoe jullie dit haarprobleem accepteren.
groetjes en laat snel iets van je horen!

anoniem20

Do
29 augustus 2001, 22:15
Hai Anoniem,

Misschien zou jij me wat meer kunnen vertellen over A.A.

Ik ga morgen n.l. naar de huisarts voor een verwijsing naar een dermatholoog. Niet alleen zou ik graag van je willen weten waar ik een goede dermatholoog kan vinden maar zou ook graag jou ervaringen willen horen wat jij er al allemaal aan gedaan hebt om jou haar weer terug te krijgen, wat helpt wat niet enz. enz.

Heb vanmiddag van iemand te horen gekregen dat als je dit eenmaal hebt er niets maar dan ook helemaal niets aan te doen is, ondanks alle preparaten die zogenaamd moeten helpen. Is dit waar?

Ook hoorde ik dat middels de onderzoeken die de dermatholoog uitvoert (bloedonderzoek, punctie, haaranalyse) het helemaal niet vast te stellen is of je A.A. hebt. Dit zou niet altijd te zien zijn.

Wat zijn jou ervaringen hierin en heb je voor mij nog goede tips, sta nu in de beginfase en weet werkelijk niets van dit alles.
Zou je de moeite willen nemen om mij zo uitgebreid mogelijk te vertellen wat ik wel/niet moet doen, welke arts etc. etc.

Groetjes Do.

anoniem20
30 augustus 2001, 14:09
hallo DO

2 jaar geleden begonnen mijn haren steeds dunner te worden, vooral aan de voorkant van mijn hoofd. Ik probeerde mijn steeds dunner wordende voorkant te bedekken met bruine mascara, maar zodra ik onder de lampen stond kon je er nog doorheen kijken. Eerst dacht ik dat mijn haren waren uigevallen door de stress (ik zat toen net in mijn havoexamen) ,maar na een paar maanden bleef het nog steeds erg dun en kwamen de haren niet terug. Ik ben toen eerst naar een dermatoloog in het ziekenhuis gegaan. Deze vertelde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken en dat het een vitamine B tekort was. Nou, toen ik dat hoorde heb ik een paar maanden lang vitamine B pillen geslikt, maar geen één haartje zag ik terugkeren.
Omdat ik zo teleurgesteld was ben ik naar een dermatoloog gegaan die ik bij de uitzending van Catherine Keyl (dat ging over het onderwerp Mannelijke kaalheid) zag. Deze was gespecialiseerd in haarproblemen. Hij heet dokter Boersma en zit in Tilburg (Dokter Keulen kliniek). Dit is een privekliniek. Hij zit ook nog elders in een ziekenhuis, maar waar dat is weet ik helaas niet. Toen ik daar kwam hebben ze meteen wat foto's gemaakt van mijn hoofdhuid. Hier konden ze per oppervlakte precies zien hoeveel haren er aanwezig waren. Ook werd er bloed afgenomen. Daarna heb ik een gesprek gehad met dokter Boersma en die heeft de foto's bekeken (op het computerscherm) en bekeek zelf nog even mijn hoofd. Toen concludeerde hij dat ik de mannelijke vorm van kaalheid had (dit heet Alopecia Androgenetica). Hij legde precies uit hoe dit ontstond. Het was een erfelijke aandoening (waarschijnlijk had ik het van de vader van mijn moeder). Ook vertelde hij er meteen bij dat de haren die uitvielen niet meer zouden terugkomen. je kon het proces alleen maar vertragen door aminexil. Aminexil is een middel wat je elke avond op je hoofd moet aanbrengen en inmasseren. Hierdoor zullen de dunne haren weer steviger worden en langer behouden blijven. Dit ben ik nu dus ook nog ijverig aan het gebruiken. Het grote nadeel ervan is wel dat je het je hele leven moet gebruiken want anders vallen ze direct weer uit en een doos van 24 flesjes is erg duur 220,-.
Nu ga ik steeds 1x per jaar terug naar Boersma voor controle en er worden opnieuw foto's gemaakt.
Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb geholpen maar dr Boersma zal je het allemaal nog duidelijker uitleggen.
Veel succes!!
gr anoniem20 ;)

Webmaster
20 november 2001, 17:03
Originally posted by anoniem20
Hij heet dokter Boersma en zit in Tilburg (Dokter Keulen kliniek). Dit is een privekliniek. Hij zit ook nog elders in een ziekenhuis, maar waar dat is weet ik helaas niet.

Ik wel: A. Schweitzerziekenhuis in Dordrecht/Papendrecht.

Gegroet,
Webmaster.

iom
9 december 2001, 23:27
Hallo,

Ik wil ook wat vertellen over Alopecia Androgenetica, misschien dat anderen iets hebben aan mijn ervaringen.

Ik had al een paar jaar last van haaruitval en eerst denk je dat het een periode is en later wen je aan de hoeveelheid in het doucheputje, totdat mijn haar (ik had een enorme bos) echt duidelijk dunner begon te worden. Naar de huisarts, doorgestuurd naar de dermatoloog in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Ze waren daar absoluut niet onbekend met dit probleem bij vrouwen. Het komt, met name ook bij allochtone vrouwen, best vaak voor. Allerlei bloedonderzoek gehad (Anoniem20; is er bij jou helemaal geen bloedonderzoek gedaan?) om andere mogelijk oorzaken uit te sluiten. Een 'pluktest' gehad om te kijken naar het percentage oude haren (en dus de ernst van de uitval) en toen is de diagnose a.a. gesteld. Het is volgens mij zo dat als alle andere mogelijke oorzaken het niet zijn, het dat is.

Ik kreeg de dianepil voorgeschreven. Dat is het eerste wat normaal voorgeschreven wordt aan vrouwen (anoniem 20?!) bij deze diagnose. Dit leek even te helpen, maar mijn haaruitval kwam terug. Toen kreeg ik de Androcur erbij ('anti-mannelijke hormonen'). Ook dit hielp even, maar het probleem kwam terug.
Vervolgens wees de dermatoloog mij op een (volgens mij eigenlijk bloeddrukverlagend(?) medicijn) dat ik niet in moest nemen, maar op mijn hoofdhuid moest aanbrengen in zeer lage doseringen. Dit medicijn is voor dit gebruik niet in Nl op de markt, maar wel in Duitsland en kan daar op eigen kosten worden gekocht. Wel erg duur: ik meen iets van 250 gulden voor 3 maanden. Het heet Regaine (duitse naam) en de werkzame stof is minoxidil. Je moet het twee keer per dag aanbrengen en na gebruik heel goed je handen wassen. Ik vond het erg vervelend in gebruik, eng ook, en had niet het idee dat het hielp. Ik ben er na drie maanden dan ook mee gestopt. De arts, die er in eerste instantie ook sceptisch tegenover had gestaan zoals hij zei, had echter wel goede ervaringen uit de praktijk met het spul.

Nu doe ik er niets meer aan. Ik zie wel waar het schip strandt... Liever dan dat ik allerlei hormonen slik en spullen gebruik waarvan ik sterk betwijfel of het werkt en die ik blijvend zal moeten gebruiken.

Als iemand wil reageren op mijn verhaal of vragen heeft, hoor ik het graag!

Marloes
28 maart 2002, 15:20
Hoi

Ik ben Marloes en 27 jaar en in december 2000 ging ik naar de kapper en zeiden ze dat ik kale plekken had, was mij nog nooit opgevallen, dus ik naar de dokter. Krijg je een of ander zalfje mee, het leek er even op dat het zou helpen maar nee. Dan wordt je door gestuurd naar het ziekenhuis, maar ondertussen worden de kale plekken wel groter en je haar dunner en dat wilde ik natuurlijk niet. Dus ben ik naar de Haarhoeve in Bergen op Zoom gegaan voor een oplossing, dat werd een haarwerk en werd op maat gemaakt. Maar de dermatoloog kan natuurlijk niets zien als er een haarwerk op zit wat niet los kan en niet mij weer gaan met alleen je hebt AA en we weten er verder niets over.

Nou daar sta je dan!

Maar ondertussen krijg ik steeds minder haar en in dec 2001 konden ze mijn haarwerk niet meer vastzetten en werd het gelijmd, dat was een crime hij schoof naar achteren en ik had het gevoel alsof iedereen kon zien dat ik een haarwerk had.
Terug naar de Haarhoeve, enig oplossing een pruik. Dat is beter (voor mij) dan een haarwerk, die kan je lekker afzetten thuis en ook tijdens het slapen.

Nu ga ik in Goes naar het ziekenhuis bij Dr. v/d Steen en krijg een immuuntherapie en er begint reactie op te treden, we hopen er het beste maar van en dat ik over een jaar of zo mijn eigen haar weer zou terug hebben.

Maar voor de time being en ik heel tevreden over mijn pruik.

groetjes
marloes:)

Rocco
19 mei 2002, 19:07
De AA wordt bij jullie hoofdzakelijk ook veroorzaakt door DHT ( een kleine rol is ook weggelegd voor DHEA ).

Het zou best wel es interessante resultaten kunnen opleveren als jullie ook Duta zouden gebruiken.

Maar dan wel oppassen met zwanger worden !


Groetjes

anoniempje
7 juli 2004, 22:26
Hallo meiden,

Ik zou erg graag willen mailen met meiden die ook Alopecia Androgenetica hebben.
Ik ben een meid van 20 jaar en heb al 1,5 jaar alopecia androgenetica. Ik draag nu een europees haarwerk. Ik zou graag jullie meningen over haarwerken willen horen en de manier hoe jullie dit haarprobleem accepteren.
groetjes en laat snel iets van je horen!

anoniem20

Hallo anoniem20

ik ben een meid van 19 en heb Alopecia androgenetica. :crybaby:
Ik loop bij een dermatoloog in de ALbert Schweitster Ziekenhuis
Ik heb zelf ook een haarwerkje (van echt haar) en wil de ervaringen erg graag met je delen.

Groetjes Anoniempje

Andastra
7 juli 2004, 22:38
Hallo anoniem20

ik ben een meid van 19 en heb Alopecia androgenetica. :crybaby:
Ik loop bij een dermatoloog in de ALbert Schweitster Ziekenhuis
ik wordt jammer genoeg lastig gevallen op deze site (ze willen me niet geloven en ik hoop dat jij dat wel doet, ik heb steun nodig en dat willen de meesten me niet geven). :crybaby:
Ik heb zelf ook een haarwerkje (van echt haar) en wil de ervaringen erg graag met je delen.

Groetjes Anoniempje


Lastig gevallen? We zeggen gewoon ons mening... We hebben hetzelfde als jij, dus wrm zouden we je nu niet willen steunen? Als je ons nu es zou willen geloven zou 't er trouwens allemaal veel rooskleuriger voor je uitzien...

ik ben zelf maar jaartje jonger dan je, en in 't begin geloofde 'k ook letterlijk alles wat m'n dermatoloog zei, maar de ene dermatoloog zegt dit en de andere dat en ze spreken elkaar tegen op den duur, maar wij, mensen die 't zélf hebben doen ook onderzoek en leggen feiten naast elkaar en zoeken dingen op en alles wat je wil, we zorgen dat we zelf specialisten worden in onze "ziekte"... Als je persé wil geloven wat je dermatoloog zegt, ok, mij goed, maar probeer toch verder te kijken dan dat, want wij weten er ook wel iets van...

anoniempje
7 juli 2004, 22:59
Lastig gevallen? We zeggen gewoon ons mening... We hebben hetzelfde als jij, dus wrm zouden we je nu niet willen steunen? Als je ons nu es zou willen geloven zou 't er trouwens allemaal veel rooskleuriger voor je uitzien...

ik ben zelf maar jaartje jonger dan je, en in 't begin geloofde 'k ook letterlijk alles wat m'n dermatoloog zei, maar de ene dermatoloog zegt dit en de andere dat en ze spreken elkaar tegen op den duur, maar wij, mensen die 't zélf hebben doen ook onderzoek en leggen feiten naast elkaar en zoeken dingen op en alles wat je wil, we zorgen dat we zelf specialisten worden in onze "ziekte"... Als je persé wil geloven wat je dermatoloog zegt, ok, mij goed, maar probeer toch verder te kijken dan dat, want wij weten er ook wel iets van...

zullen we ernou aub over ophouden en normaal proberen met elkaar om te gaan.
we zijn hier om elkaar te helpen en niet om elkaar af te kaffen ok

dus respect ok
ik probeer ook me in te leven hoor
en ok ik geloof jullie en ik zal zelf ook gaan onderzoeken ok

maar geef me dan wel goeie raad ok.
ik ben er in gaan geloven dat er geen staduims zijn ok
is dat al wat beter

Anoniempje

anoniempje
7 juli 2004, 23:01
Lastig gevallen? We zeggen gewoon ons mening... We hebben hetzelfde als jij, dus wrm zouden we je nu niet willen steunen? Als je ons nu es zou willen geloven zou 't er trouwens allemaal veel rooskleuriger voor je uitzien...

ik ben zelf maar jaartje jonger dan je, en in 't begin geloofde 'k ook letterlijk alles wat m'n dermatoloog zei, maar de ene dermatoloog zegt dit en de andere dat en ze spreken elkaar tegen op den duur, maar wij, mensen die 't zélf hebben doen ook onderzoek en leggen feiten naast elkaar en zoeken dingen op en alles wat je wil, we zorgen dat we zelf specialisten worden in onze "ziekte"... Als je persé wil geloven wat je dermatoloog zegt, ok, mij goed, maar probeer toch verder te kijken dan dat, want wij weten er ook wel iets van...


Op welke site's kun je dit allemaal vinden
anoniempje vraagt om raad

anoniempje
7 juli 2004, 23:05
Lastig gevallen? We zeggen gewoon ons mening... We hebben hetzelfde als jij, dus wrm zouden we je nu niet willen steunen? Als je ons nu es zou willen geloven zou 't er trouwens allemaal veel rooskleuriger voor je uitzien...

ik ben zelf maar jaartje jonger dan je, en in 't begin geloofde 'k ook letterlijk alles wat m'n dermatoloog zei, maar de ene dermatoloog zegt dit en de andere dat en ze spreken elkaar tegen op den duur, maar wij, mensen die 't zélf hebben doen ook onderzoek en leggen feiten naast elkaar en zoeken dingen op en alles wat je wil, we zorgen dat we zelf specialisten worden in onze "ziekte"... Als je persé wil geloven wat je dermatoloog zegt, ok, mij goed, maar probeer toch verder te kijken dan dat, want wij weten er ook wel iets van...

Andastra wil je me helpen
waar ik info kan vinden over Androgenetica, ik wil zelf ook op zoek gaan naar informatie.en wil je me dan advies geven. ik hoop dat je me wilt helpen ik zal niet meer zo dwars doen ok.

Andastra
7 juli 2004, 23:22
Begin es met hier te kijken, 't staat hier 'n schat aan informatie en veel links naar artikels en onderzoeken enzo, kijk vooral es bij medicijnen (of hoe die onderverdeling ook heet)

Cloud
8 juli 2004, 09:56
Op deze link vind je heel veel info over AGA en behandelingsmethoden... 't is wel in het Engels.

http://www.keratin.com/ac/acindex.shtml

Er is ook een hele goeie Engelstalige site speciaal voor vrouwen met veel informatie en ook een forum :
www.heralopecia.com

Jammer genoeg zijn er weinig Nederlandstalige sites over het onderwerp....

Cloud

Juul
8 juli 2004, 14:43
Hoi Anoniempje,

Don't worry die stadia waar je het over had bestaan wel degelijk.

http://www.haarerkrankungen.de/therapie/alopeciaandrogenetica_w.htm

Het kaalwordingsproces bij mannen is gebaseerd op de classificatie van Norwood en bij vrouwen op de classificatie van Ludwig.

Mijn eega (hij is neurochirurg) heeft mij toevallig laatst verteld dat het
A. Schweitzerziekenhuis voor wat betreft dermatologie en daarbinnen het specialisme trichologie = haarziekten, erg goed bekend staat, dus dat is een ieder geval een prima keuze. Neurochirurgie heeft inderdaad niks te maken met dermatologie, maar het is wel een kleine wereld waarin goede of slechte kwaliteit van wat voor specialisme dan ook, snel de ronde doet.

Het geneesmiddel finasteride werkt ook bij vrouwen goed, maar omdat het inderdaad afwijkingen aan de geslachtsorganen van de mannelijke foetus kan geven kan ik me voorstellen dat je het risico niet wilt nemen. Zeker als je nog een kinderwens hebt.

Groet,

Juul

Cloud
8 juli 2004, 14:55
Die Ludwig schaal is toch nog iets anders dan de 3 fazes waar anoniempje het over had. Bij die 3 fazes ging het om het al dan niet teruggroeien van haar.

En ook bij die Ludwig schaal heb ik mijn bedenkingen. Ik pas er alleszins totaal niet in... ook tal van andere vrouwen die ik al online heb gesproken niet.
Volgens de Ludwig schaal wordt je haar enkel bovenop dunner, en blijven je zijkanten intact. Dat klopt voor sommige vrouwen, maar zeker niet voor iedereen.

Cloud

Andastra
8 juli 2004, 17:06
Ik sluit me aan bij Cloud.

Meisje
14 januari 2005, 23:22
Volgens de Ludwig schaal wordt je haar enkel bovenop dunner, en blijven je zijkanten intact. Dat klopt voor sommige vrouwen, maar zeker niet voor iedereen. Cloud

Fijn om te lezen (ik ben hier net nieuw). Mijn haaruitval past ook niet in dat hokje. Het wordt echt overal op mijn hoofd dunner.

lanne
22 januari 2005, 13:38
bij mij is ook overal op mijn hoofd steeds dunner, fijner en minder geworden.
Het is bij mij ook niet zo dat mij zijkanten en achterkant nog precies intact is zoals het was.
Bovenop is het wel doorschijnender, dus erger als de rest, maar de rest is dus ook steeds diffuser geworden. Mijn haar groeit inmiddels niet verder meer dan mijn schouders en de haren worden steeds korter overal, lijkt wel.
M.a.w. ik pas ook niet in het plaatje.
Dat is precies de reden waarom ik nog altijd twijfel aan de diagnose alopecia androgentica.

Ik heb de indruk, dat ook al is dr. Boersema een vooraanstaand arts op dit gebied, hij ook al snel de diagnose alopecia androgentica er op plakt.
Veel dermatologen, volgens mij dr. B. ook, kijkt gewoon of je haar dunner wordt. Is dat het geval en blijkt niet dat je thyroids van streek zijn, dan is het AGA volgens hen.
Ik wordt een beetje flauw van die oppervlakkige diagnoses.

Is er iemand die een betere arts kent dan dr. Boersema?
Eentje die verder onderzoek doet?
Graag niet dr. Plinck, want die schijnt niet erg geliefd te zijn onder ons.

groeten aan alle strijdende meiden hier.

Lanne

4roluca
30 januari 2005, 15:43
Eigenlijk leer ik hier na twintig jaar nog altijd bij!
Bij mij werd..maar dat is ruim 20 jaar geleden door een dermatholoog aga vastgesteld. :confused:
Maar wat ik gij mezelf zo raar vind, de wimpers van mijn linkeroog durven wel eens voor een stuk (zo'n 20) uitvallen onderaan komen ze nooit helemaal terug wat wel wat vervelend is voor de mascara. Maar ook achter en rechts opzij binnen de haargrens is er een vrij sterk kalend plekje. Deze plekjes hebben een vervelende jeuk, het voelt gewoon anders dan bovenop waar ik duidelijk aga heb. De plekjes en beetje wimpers lijken meer op AA. Positief punt, heb duidelijk een ietsje meer haar bijgekregen wat ik gemekt had toen ik laatst (voor binnen) mijn haar 9mm bros geschoren heb. :)
Nu is hier mijn vraag : 'kun je de twee hebben, zowel AGA als soms zonder je het weet ook voor een klein percentage AA ??
:confused: Mischien heb ik dit hier toevallig nog niet ontdekt,
maar heb er toch nog niets over gevonden..
Verder hoe het komt dat ik nu dat ietsje meer haar heb weet ik niet want ik had de hoop na meer dan twintig jaar al lang opgegeven..:D
Ik kan moeilijk geloven dat het door de minox 2° is die ik nog maar een goeie week serieus gebruik en 'Zyrtec' die ik nog maar een maand inneem. Denk dat ik nu ook nog eens naar een dermatolog ga. Toch blijf ik het relativeren en plaats het in het wezienwelhokje.
Graag reaktie op mijn vraag..kan dat aga + aa ?
Allen sterkte,
-Lu = v-




My roll:crybaby:eyes zijn wa minder dus ist wa vetter:rolleyes:

martine_
29 maart 2009, 14:01
hoi meiden, Ik ben hier ook net nieuw en heb net als jullie ook dit vervelende probleem. Het begon allemaal 2 jr geleden. Mn haar werd steeds dunner en dunner maar ik dacht toen nog dat het door de stressperiode was die ik toen doormaakte. Dit bleek dus niet het geval het werd erger en is nu zo erg dat je gewoon mn hoofdhuid ziet en dan ook voornamelijk vanaf de haargroei van voren naar het midden van mijn hoofd tot aan de kruin. Mijn zijkanten zijn nog rdelijk in tact. Ik ben toen ook doorverwezen geworden van huisarts naar dermatoloog naar een professor, amphia zieknhuis in Breda ( bij onze bekende heer Boersmoe ). Hij heeft me zo`n 6 mndn geleden doorverwezen naar zijn prive klniek. Intermedica kliniek. Sindsdien ben ik nu dan ook in behandeling met het middel finasteride. Dit slik ik nu 6 mndn en moet dus nu afwachten of het middel aanslaat. Het schijnt zo te zijn dat je pas na een jaar kunt beoordelen of dit middel werkt En dat het gewenste resultaat pas na 2 jr zichtbaar is. Hebben jullie misschien goede ervaringen met dit middel of andere producten. Want ik weet niet meer wat wel en niet werkt en ondertussen ben ik langzaam maar zeker echt kaal aant worden. Elke hulp is welkom en als jullie vragen hebben help ik jullie ook graag, we zijn hier tenslotte met hetzelfde probleem. Groetjes M

Hanna
29 maart 2009, 14:16
@Luca,
Ja, je kunt helaas meerdere vormen van alopecia tegelijkertijd hebben. Maar als minoxidil 2% bij jou goed aanslaat, zal een groot gedeelte van de ellende eindelijk voorbij zijn.

@Martine,
Boersma verwijst iedere cliënt naar zijn dure privékliniek! Finasteride 1mg per dag werkt bij bijna geen enkele vrouw en hogere doseringen zorgen er ook alleen voor dat de haaruitval niet verder gaat(stopt de aanval door DHT); hergroei van haren kun je er nauwelijks van verwachten. Als je nu niet reeds een te lage bloeddruk hebt en ook geen hartaandoening, kun je starten met minoxidil 5% zonder de vaak irriterende stof propyleenglycol (nr. 540 van minoxidil.com) en dan neem je eerst de halve dosering om te testen of je er niet allergisch op reageert, maar ook om de kans op een shedding te verminderen. Daarnaast blijf je de finasteride gebruiken als DHT-blokker.

http://i291.photobucket.com/albums/ll285/mariannabel/Minox.jpg

nonaketjil
26 december 2009, 01:50
Hallo anoniem20,

Ik heb zelf al 2 jaar alopecia areata en ik ben nu bijna 16.
Bij mij begon het met kleine ronde plekjes, die uiteindelijk steeds groter werden. Ik ben naar de dokter geweest, heb wat bloed laten prikken, maar het was al snel duidelijk dat ik alopecia had. Mijn dokter vertelde mij dat het vrijwel nutteloos is/was om naar verschillende specialisten te gaan, omdat men niet weet wat de oorzak van deze aandoening is.
Zo zegt de één dat je op een bepaald dieet moet, terwijl de ander zegt dat je een bepaalde shampoo moet gebruiken die klauwen met geld kost.

Ik heb me er bij neergelegd, omdat er gewoon niks aan te doen valt. Ik heb tijden gehad dat ik bijna geen haar had, maar nu op dit moment heb ik maar 5 kale plekken.

Om er beter mee om te gaan in het dagelijks leven heb ik een pruik. Het is namelijk niet fijn om elke dag te horen dat je kale plekken hebt etc.

Als je wat over alopecia wilt weten zou ik het gewoon op google intypen en meerdere sites bezoeken. Er zijn ook genoeg uitzendingen op internet te vinden die gaan over alopecia areata.

Na 2 jaar kijk ik zelf nog steeds op het internet, om te kijken of er misschien nieuwe informatie is. Helaas is dat meestal niet het geval.

Veel sterkte en ik hoop dat je wat aan me verhaal hebt.

Jessica D.
7 januari 2010, 22:03
Dag allemaal,

Ik heb een vraag voor jullie: Hebben jullie je ook laten checken op PCOS (Poly Cysteus Ovarium Syndroom)? Aangezien "Alopecia androgenetica" 1 van de symptomen van PCOS kan zijn...

http://nl.wikipedia.org/wiki/Polycysteus-ovariumsyndroom

Het is de meest voorkomende hormoonstoornis onder vrouwen van vruchtbare leeftijd.

Groetjes,
Jessica

agatha
12 januari 2010, 19:35
Jessica, je vindt in verschillende discussies hier vrouwen met PCOS. Je kunt via de zoekfunctie deze discussies vinden.