PDA

View Full Version : kan er iemand mij alstublieft helpen


michelle
13 april 2004, 13:14
graag had ik mijn verhaal verteld;

ik heb hirsutisme . Er groeit overal haar op mijn lichaam; armen, benen, bovenlip, wangen, voorhoofd, kin, hals, uit mijn neushaar, tussen mijn billen groeit er ook enorm veel haar, enzovoort. Dus je kunt u voorstellen wat invloed het heeft voor een meisje van 24 jaar.

soms huil ik uren lang tot dat ikvanzelf in slaap val. Soms dreig ik zelf mee om zelfmoord te plegen. Ik kan echt niet meer langer leven met dit probleem. elke maand komen er nieuwe haartjes op andere plaatsen (neus, hals) dus het is alsof je dweilt met de lopende kraan.

door dat ik mij zo schaam en walg van mijn lichaam, ga ik nooit uit en dus als resultaat heb ik totaal geen vrienden. ik ben zelfs niet verder gaan studeren omdat het erger is geworden. Overal zit ik vol haar.

de zomer is voor mij zwaar. terwijl de zon schijnt loop ik rond met lange mouwen en probeer ik ook mijn hals te bedekken.

kan er iemand mij alstublieft helpen.

het heeft toch geen zin om eerst met de behandelng met lichtflitsen te beginnen. Want ze vernietigen alleen de op die moment bestaande haarzakjes en omdat er bij mj om de maand nieuwe haarzakjes worden opgewekt heeft het geen zin.
dus ik moet eerst iets vinden zodat er geen nieuwe haartjes bijkomen en dan kan ik met de behandeling beginnen.

wie kan mij alstublieft helpen

The Dude
13 april 2004, 13:32
Mss beginnen met fina te slikken. Klinkt raar maar als ik de andere threats lees heeft het als bijwerking, overige lichaamsbeharing te doen uitvallen. Ik slik al een half jaar fina en merk dat er toch wel wat meer lichaamsharen uitvallen dan normaal.

michelle
13 april 2004, 14:04
Fina!!!!!!!

wat is dit en waar kun je die halen. ik woon namelijk in België.
en wat bedoel je ermee dat alle lichaamsbeharing uitvalt toch geen hoofdhaar en wenkbrouwen.

kan je alstublieft meer informatie hiervoor geven

nol
13 april 2004, 18:06
Beste Michelle,


Bij sommige vrouwen helpt de diane-35 (o.a. anti-conceptie pil)
Het kan ervoor zorgen dat de ongewenste haargroei geremd wordt en bij sommige vrouwen neemt de haargroei zelfs af. Ik weet niet of je de diane al slikt, misschien kun met je huisarts bespreken of de daine een mogelijkheid voor jou is.

Sterke,

Nol

pindakaas
13 april 2004, 19:14
Fina!!!!!!!

wat is dit en waar kun je die halen. ik woon namelijk in België.
en wat bedoel je ermee dat alle lichaamsbeharing uitvalt toch geen hoofdhaar en wenkbrouwen.

kan je alstublieft meer informatie hiervoor geven

Michelle,

Finasteride wordt ook wel verkocht onder de naam propecia (http://www.propecia.nl) in tabletten van 1mg. Je moet `t alleen wel via een receptje van de dokter bij een apotheek afhalen. Maar soms zijn er ook weleens mensen op dit forum, die hun overige proscar (ook finasteride maar dan in tabletten van 5mg.) verkopen. Dus plaats een oproepje bij Medicijnen/haargroeimiddelen (http://www.haarweb.nl/forum/forumdisplay.php?f=12) zou ik zeggen! :)

Veel succes!

michelle
15 april 2004, 12:39
maar wat kan tegen mijn groeiende neushaar doenen tegen mijn haren tussen mijn billen. Is er daar een oplossing voor??

Kan ik bijvoorbeeld mijn neushaar en billen via de lichtflits behandelen

Zijn er hier mensen die hier ook last van hebben en wat doen jullie eraan ??

alvast bedankt

Jaapie
15 april 2004, 13:06
Harsen! :)

Misschien moet je contact opnemen met dr. Boersma, die schrijft fina voor aan vrouwen. Dan zou je aan hem kunnen vragen of er een vermindering optreed van het gehele lichaamshaar, of maar op bepaalde plekken.

Wendy
16 april 2004, 14:10
Hoi Michelle,
Misschien is het verstandig om eens naar een endocrinoloog te gaan. Dat is een arts die gespecialiseerd is in hormonen. Als er eenmaal een oorzaak is gevonden voor je overbeharing, kan er begonnen worden met eventuele behandeling.
Succes, Wendy!

Daniella
5 mei 2004, 23:32
Beste Jaapie, lijkt me niet echt handig om hier op het hirsitisme forum te pas en te onpas jouw favo medicijn ( en dokter) te promoten wat overigens wettelijk alleen aan mannen voorgeschreven mag worden en niet voor niets denk ik :mad: Mee op houden dus :cool: :cool:
Daniella

Kay
5 mei 2004, 23:39
hmm.. ik denk niet dat Jaapie het zo had bedoelt,hij heet geen ..nee laat ik geen namen noemen.

Daniella
5 mei 2004, 23:41
Michelle, je moet echt hulp gaan zoeken. Iedereen op dit hirsutisme forum weet hoe vreselijk het is om met overbeharing te leven en vooral als die in je gezicht zit duidelijk zichtbaar voor iedereen dus :crybaby: . Ik heb ook wat zomers binnen door gebracht en de winter is nog steeds mijn favoriete seizoen ( sjaals !! ). Maar ben dus nu een half jaar bezig met laser in mijn gezicht en mijn hals is schoon, kin is hardnekkiger maar na 3 behandelingen mag ik niet klagen. Ik heb trouwens ook haar tussen mijn billen en overvloedig schaamhaar maar dat scheer ik weg met ladyshave en scheermesje dat staat niet hoog op mijn priority lijst.
Ga naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar een endocrinoloog liefst in een Academisch Ziekenhuis. En de volgende stap is dan toch de laser, de meeste ziekenfondsen vergoeden na verwijzing vd huisarts in ieder geval gedeeltelijk maar weet niet hoe dat in Belgie zit. Je huisarts kan je daar wellicht mee helpen :)
Veel sterkte gewenst en kop op hoor :cool:
Daniella