PDA

View Full Version : Operatie tegen kaalheid: galeatomie en onderbinding


Dennie23
5 september 2002, 13:21
Dag mensen, ik ben even aan het surfen geweest op het net en kwam iets over galeotomie tegen. Ik weet niet of het wat is en of het echt daadwerkelijk helpt. Maar ik heb maar even een berichtje naar de mensen die deze ingreep uitvoeren gestuurd en even een beetje verduidelijking gevraagd. Hieronder staat het respons van die mensen. Op zich lijkt het me niet zo'n gekke oplossing alleen zit er uiteraard een leuk prijskaartje aan.

------------------------------------------------------------------------------------
Hartelijk dank voor uw mailtje.

Het dunner worden van de haardos is erg vervelend. Gelukkig is er meestal wel wat aan te doen!

Een galeatomie remt het haarverlies. Het is een populaire ingreep in plastische chirurgie, waar veel mensen erg blij mee zijn. Deze behandeling wordt vooral aanbevolen bij jonge mensen, omdat haaruitval een voortschrijdend proces is, en hoe vroeger je erbij bent hoe beter!

Haaruitval is vaak te wijten aan een slecht doorbloede scalphuid, waardoor de haarworteltjes vroeger afsterven. De galea is het harde peesvlies onder de hoofdhuid dat om de schedelspieren zit. Tijdens de ingreep maakt de plastische chirurg een kleine insnede boven de slapen. Met de endoscopische methode verandert de chirurg de doorbloeding van de hoofdhuid, dit door de galea los te maken en een aantal bloedvaten te bewerken. De haarzakjes krijgen een betere bloedtoevoer en worden weer gezond.

Galeatomie is een dagbehandeling onder plaatselijke verdoving. Dit betekent dat U 's morgens naar de Wellness Kliniek komt voor de ingreep, die ongeveer 45 minuten duurt en meteen daarna weer naar huis kan.

Patiënten die een galeatomie hadden zijn erg tevreden. De haaruitval is niet alleen een stuk minder (normaal) geworden maar de meeste mensen hebben zelfs nieuwe haargroei. Een galeatomie om verdere haaruitval te voorkomen kost € 1.100.

In onze tarieven is steeds alles begrepen: de opname, het plastisch chirurgisch honorarium, de verdoving en ook al onze zorgen na de ingreep.

De Wellness Kliniek heeft het ISO 9002/14001 Kwaliteit Certificaat. Dit houdt mede in dat elke techniek, de materialen en uitrustingen beoordeeld worden op kwaliteit, effectiviteit, veiligheid en patiënten tevredenheid.

Dr. J.L. Hoeyberghs, is een ervaren Specialist in Esthetische Plastische Chirurgie. Hij is een geregistreerd Plastisch Chirurg in België, Nederland en Groot-Brittannië. Hij is 'Fellow of The Royal College of Surgeons' en heeft een wereldwijde opleiding en ervaring in cosmetische chirurgie. Meer over de kwalificaties van Dr. J.L. Hoeyberghs vindt U op onze website http://www.wellnesskliniek.be/N_cv_head_surg.htm.

Wij proberen onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Gelukkig zijn al onze artsen full time, in esthetische geneeskunde, in de Wellness Kliniek. Meestal kunt U wel terecht binnen de zes weken voor deze behandelingen.

Voor een afspraak, voor een vrijblijvend consult met Dr. Hoeyberghs, kan U ons gewoon even bellen op 0032 89 32 95 00. Het honorarium voor dit plastisch chirurgisch consult is € 30.

Meer informatie vindt U op onze website: http://www.wellnesskliniek.be/N_hair_loss.htm.

Met vriendelijke groeten.

Steeds tot uw dienst.

Stephanie
------------------------------------------------------------------------------------

Graag zou ik weten hoe jullie over een ingreep als dit denken. Groeten Dennie

Johnny
7 september 2002, 12:25
Ik moet zeggen dat het mij erg aanspreekt. Al ben ik misschien een beetje sceptisch in die operatieve ingrepen. Je weet vantevoren niet in hoeverre je baat hebt bij zo'n operatie. Dit weet je bij een ht wel. Al is het resultaat van je eigen haardos misschien wel mooier en ziet het er natuurlijker uit. Ik geloof dat ze in die kliniek van Vanessa ook iets van een operatie uitvoeren. Weet je trouwens ook of je zo'n operatie eenmalig of om de zoveel tijd moet laten doen? Ik kan me voorstellen dat de boel vanzelf weer dicht gaat slibben na de operatie, door de DHT die toch in je bloed blijft zitten. Als dit eenmalig is dan valt de prijs erg mee, daar kun je de rest van je leven geen fina voor slikken.
Groetjes,
Johnny

Uitgeblust
15 oktober 2002, 21:58
.
Heeeeeeel interressant en zeker ook voor mij! Begin nog net inhammen te ontwikkelen, dus leuke oplossing! Alleen ben ik van mening dat je toch nog wel een DHT-blocker moet slikken, minoxidil zou je dan nu kunnen overslaan! Even wat foldertjes aanvragen, wellicht dat ik het volgende zomer nog doe! Althans 1100 euro is niks in vergelijking met de tonnen die je kwijt bent met minoxidil gebruik, plus de extra moeite die het meebrengt! :)

marcovanbasten
24 november 2002, 19:07
Heeft iemand al eens zo'n galeatomie operatie ondergaan??

En wat waren de reacties hierop. K lees er vrij weinig over maar deze verhalen lijken behoorlijk positief. K loop nu al een tijdje (aantal maanden) af en toe is te kijken op het forum en gebruik inmiddels 2 maanden fina van dru-online en rooscure.

Maar k zoek nog naar meer oplossingen voor het haarprobleem 1 voorwaarde die k absoluut gesteld heb is dat het eigen haar moet zijn. dus geen haarwerken en topics. K ben er gelukkkig nog vroeg bij (22) proces is nu denk k ongeveer jaar aan de gang en dan zouden diverse methodes dus snel goed kunnen aanslaan. Maar k wil een goede keuze maken fina werd op dit forum al om geprezen maar k zie nog niet echt resultaten eerder negatief juist ook dit wordt wel weer verklaard dat het de 1e maanden lijkt of het slechter gaat maar dat dit juist een goed teken is en dat je na 8-10 maanden pas echt resultaat ziet.

Chris
27 november 2002, 14:50
Originally posted by Dennie23
[B]Dag mensen, ik ben even aan het surfen geweest op het net en kwam iets over galeotomie tegen.

Haaruitval is vaak te wijten aan een slecht doorbloede scalphuid, waardoor de haarworteltjes vroeger afsterven. De galea is het harde peesvlies onder de hoofdhuid dat om de schedelspieren zit. Tijdens de ingreep maakt de plastische chirurg een kleine insnede boven de slapen. Met de endoscopische methode verandert de chirurg de doorbloeding van de hoofdhuid, dit door de galea los te maken en een aantal bloedvaten te bewerken. De haarzakjes krijgen een betere bloedtoevoer en worden weer gezond.


Aha. Is dit nu hetzelfde als 'onderbinding'? Ik heb begrepen dat ze dat hier http://www.esthetische-chirurgie.nl/prijs.asp ook uitvoeren voor € 2300,-

Ik ben benieuwd wat de ervaringen hiermee zijn, want blijkbaar slaat het niet bij iedereen aan, omdat het bedrijf in de bovenstaande link daarnaast óók haartransplantaties aanbiedt.

Wellicht dat Jorn van Transhair hier iets over kan vertellen? Of een lotgenoot die ervaring heeft met beide methodes?

Wat mij opvalt dat de ingreep bij die kliniek in de bovenstaande link € 2300,-- kost, terwijl de Welness Kliniek er € 1.100,-- voor rekent. Dat is een prijsverschil van méér dan 50%.....

Grt,
Chris.

melvinpoorter
9 juni 2003, 17:08
Ongeveer 4 jaar geleden heb ik eens een chirurg op tv gezien die mensen preventief behandelt tegen kaalheid. Het was in een programma over kaalheid waarin ook dr Boersma aan het woord kwam.
Dit zou gebeuren door het chirurgisch laten weghalen van een bepaald adertje. Hiervoor was het wel noodzakelijk om om de zoveel jaar je opnieuw te laten behandelen.

Weet iemand misschien welke chirurg ik bedoel en heeft hier ervaring mee???

MVG Melvin

Mika
22 juni 2003, 21:20
Die behandeling waar jij het over hebt heet GALEATOMIE en kost €1100,-. Ik overweeg serieus deze behandeling te laten uitvoeren. Zorgt voor behoud van het haar dat je hebt. Check http://www.wellnesskliniek.com/N_hair_loss.htm

Tnx voor je post,

Mika

melvinpoorter
22 juni 2003, 22:41
Hee Mika,

Nee het zijn 2 compleet verschillende dingen. Galeotomie lijkt mij sterk dat dat werkt. Ik ben op consult geweest in Scheveningen.
Als je naar het kaalheidsforum van de startpaginadochters gaat kun je een paar posts hierover van mij lezen. Ook zijn er een paar berichten over galeotomie te lezen.
Bedenk goed of je het wilt doen, want je kan niet meer volledig kaal gaan ivm de littekens die je krijgt.

Succes, Melvin

Heer Olivier
7 juli 2003, 12:36
Heeft er iemand ervaring met galeotomie/ onderbinding??

Wie weet er meer over?? Ik ben erg beniwud naar deze methode om kaalheid te voorkomen? Heeft er iemand artikelen of wetenschappelijk onderzoek gelezen hierover??

Ik zou graag jullie mening hierover horen?

Groeten,

Heer Olivier

Henk
8 juli 2003, 21:14
Er staat al behoorlijk wat over galeotomie op dit forum.
Probeer maar eens. Search en dan galeotomie of onderbinding in vullen.
Succes, Henk.

Frans K
31 augustus 2003, 23:45
interessant of niet,

ik zag al eerder een post hierover, heeft iemand hier ervaring mee.

Een galeatomie, een ingreep onder plaatselijke verdoving, voorkomt haaruitval, stimuleert nieuwe haargroei en maakt uw haren weer gezond!

OORZAKEN VAN HAARPROBLEMEN

De haarwortel maakt constant nieuw haar en heeft daardoor een hoge vitaminen- en mineralenbehoefte. Bepaalde tekorten aan die mineralen, vitaminen en enzymen uiten zich door haaruitval of kwaliteitsvermindering: gespleten punten, dof en moeilijk te kammen haar.

Ook stress en medicatie kunnen haarverlies veroorzaken. Haaruitval en vernieuwing is bij sommige personen cyclisch met perioden van meer intens haarverlies. Cyclische haaruitval is te vergelijken met seizoensgebonden ruien bij andere zoogdieren, en meestal geen reden tot ongerustheid.

Haaruitval is vaak, maar niet altijd, erfelijk. Bij heren en dames met deze aanleg wordt de haardos dunner. Een galeatomie biedt dan oplossing.

TIJDIG INGRIJPEN

Nadat alle medische oorzaken uitgesloten en/of behandeld zijn, kan men chirurgisch ingrijpen met een galeatomie om verdere haaruitval te voorkomen.

DE INGREEP

De ingreep is al tientallen jaren geleden beschreven en heeft herhaalde technische verbeteringen ondergaan. In de Wellness Kliniek hebben we de methode volledig aangepast voor de endoscopische methode met minimale littekens en vrijwel onmiddellijk herstel.

Tijdens de ingreep maakt de plastische chirurg een kleine insnede boven de slapen. Met de endoscopische methode verandert de chirurg de doorbloeding van de hoofdhuid door de galea los te maken en een aantal bloedvaten te bewerken. Tegelijk wordt ook de stimulatie van de talgklieren veranderd. Doorbloeding en gevoel van de scalp blijven steeds verzekerd.

Hoe deze ingreep werkt is nog niet volledig opgehelderd. Dat ze, in onze handen, vrijwel zonder uitzondering werkt staat buiten kijf getuigen de vele tevreden patiënten. Bij vrouwen kan er zelfs haardos verbetering optreden. Bij mannen blijft het effect hoogstens beperkt tot een behouden van de haargroei van het moment. Vandaar de boodschap: “Beter vroeger dan later”.

Een galeatomie kan onder plaatselijke verdoving. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten.

Een galeatomie wordt vaak gedaan in combinatie met haartransplantatie om verder haarverlies te voorkomen. Het heeft namelijk weinig zin een kalende plek op te vullen als de omringende haren blijven uitvallen.

pindakaas
1 september 2003, 18:20
Originally posted by Frans K
Haaruitval is vaak, maar niet altijd, erfelijk. Bij heren en dames met deze aanleg wordt de haardos dunner. Een galeatomie biedt dan oplossing.

Zit alleen met deze 3 zinnen...bij mij is het nl. erfelijk :(
Dus voor iemand met AA zou het niet echt een oplossing zijn..
Greetz.

Jaapie
1 september 2003, 18:59
Volgens mij bedoeld ie dat het voor mensen met AA juist wel een goede oplossing is...

pindakaas
1 september 2003, 19:18
Ok, `t is maar net hoe je het bekijkt...
Beetje een vage zin dan.

Roland
5 september 2003, 12:04
Ja ik denk ook dat Jaapie hier gelijk heeft, maar het maken van incisies boven de slapen staat me dus absoluut niet aan eigenlijk. Verder is het misschien wel interessant om hier 's wat meer informatie over op te zoeken.

Roland

Roland
5 september 2003, 12:09
En toch snap ik er geen h@l van. Ze zorgen er dus voor dat er minder bloed bij je haren kan(als ze adertjes af gaan sluiten etc.). Ok, dus er komt ook minder DHT in de scalp. Maar waarom gaat het er dan de hele tijd over die vitaminen en mineralen???? Die krijgen je haren toch ook dmv het bloed?? Of ben ik nou achtelijk..? Ze beginnen leuk op die site, maar ze maken hun verhaal niet af, ik zie geen ''clou'' hierin. Iemand die me wél uit kan leggen hoe het nou eindelijk werkt?


Roland

Jaapie
5 september 2003, 12:12
Ja, dat zit mij ook dwars.
Bij het ene zeggen ze, je moet een goede doorbloeding in je hoofdhuid hebben met behulp van zo'n soort masseerapparaat. En hierbij stoppen ze die doorbloeding juist.

jornkielman
24 september 2003, 02:23
Galeatomie is het doorsnijden van de Galea. Dat is het weefsel onder de
hoofdhuid, waar de bloedvaten zich bevinden. Dit verslechtert de doorbloeding
van de haren, hetgeen de mannelijke hormonen negatief beïnvloedt.

Wij zijn van mening dat deze methode niet werkt. De methode wordt in serieuze
klinieken niet toegepast.

Jorn

pupuh
24 september 2003, 21:03
Als het echt zo goed was hadden allang veel meer mensen het laten doen. Stel dat je het laat doen en het mislukt of zo. Straks verlies je ineens al je haar!
Geef mij maar duta!

jornkielman
25 september 2003, 10:50
precies, galeatomie bestaat al jaren en wordt alleen in de 'mindere'(sorry dat ik het zo noem, maar het is eenmaal zo) klinieken uitgevoerd!

ralluf
29 maart 2004, 19:30
Hey ik las laatst een interview over Dr. Schumacher (je kent em wel die plastisch chirch van de tv), dat hij op zijn 27 ook deze behandeling tegen kaalheid heeft laten doen. Dit heeft me aan het denken gezet en na het lezen van diverse soorten informatie ben ik serieus aan het overwegen om dit te laten doen.

Het zorgt dan wel niet voor hergroei ofzo, maar het remt wel de haaruitval voor ongeveer 5 jaar ofzo. 2300 euro lijkt idd veel geld, maar als je eens gaat kijken wat op jaarbasis finasteride en andere middelen kosten dan is dat toch ook vrij duur.

Vraag me alleen af waarom deze behandeling niet zo bekend is en waar het genoemde prijsverschil vandaan komt.

Hoe denken jullie erover?


Mzzzzzzzzl

Tiuri
25 april 2004, 21:11
Ik las pas een artikel in Volkskrant Magazine van een plastische chirurg-goeroe die een ingreep tegen kaalheid noemde waar ik nog niet van had gehoord en waar ik ook niemand op dit forum over hoor.

Hij vertelde dat hij in zijn twintigste een sneetje heeft laten maken in z'n achterhoofd. Hij deed dit toen hij merkte dat hij kaal aan het worden was. Deze operatie zou de haarverlies stoppen.

De man stond nu, tien jaar later met een volle haarbos bij het artikel! Het is dus niet voor teruggroei, maar puur voor behoud.

Heeft iemand dit ook gelezen en zou er iets van waar zijn? Of heeft iemand al eens van deze methode gehoord?

Henk21
25 april 2004, 21:38
Ik las pas een artikel in Volkskrant Magazine van een plastische chirurg-goeroe die een ingreep tegen kaalheid noemde waar ik nog niet van had gehoord en waar ik ook niemand op dit forum over hoor.

Hij vertelde dat hij in zijn twintigste een sneetje heeft laten maken van het ene oor naar het andere (via het achterhoofd). Hij deed dit toen hij merkte dat hij kaal aan het worden was. Deze operatie zou de haarverlies stoppen.

De man stond nu, tien jaar later met een volle haarbos bij het artikel! Het is dus niet voor teruggroei, maar puur voor behoud.

Heeft iemand dit ook gelezen en zou er iets van waar zijn? Of heeft iemand al eens van deze methode gehoord?

Sneedje in zijn balzak?

Jaapie
25 april 2004, 21:45
Galeatomie...geen goede oplossing.

pindakaas
25 april 2004, 21:51
Ik las pas een artikel in Volkskrant Magazine van een plastische chirurg-goeroe die een ingreep tegen kaalheid noemde waar ik nog niet van had gehoord en waar ik ook niemand op dit forum over hoor.

<<Loading...Galeatomie Search>> (http://www.haarweb.nl/forum/search.php?searchid=2579)

Echt niemand...? ;)

Tiuri
25 april 2004, 22:04
hee thanks pindakaas! wist niet dat het zo heette, vandaar dat ik er overheen las! ga het ff lezen. maar geen goeie oplossing dus?

SjonKanon
26 april 2004, 19:53
Ik las pas een artikel in Volkskrant Magazine van een plastische chirurg-goeroe die een ingreep tegen kaalheid noemde waar ik nog niet van had gehoord en waar ik ook niemand op dit forum over hoor.

Hij vertelde dat hij in zijn twintigste een sneetje heeft laten maken in z'n achterhoofd. Hij deed dit toen hij merkte dat hij kaal aan het worden was. Deze operatie zou de haarverlies stoppen.

De man stond nu, tien jaar later met een volle haarbos bij het artikel! Het is dus niet voor teruggroei, maar puur voor behoud.

Heeft iemand dit ook gelezen en zou er iets van waar zijn? Of heeft iemand al eens van deze methode gehoord?

Het het ook gelezen, was van robert schoemacher, maar volgens mij was het geen sneetje, maar hij had bloedvaatjes laten dichtbranden rond de oren. Dit zou ervoor zorgen dat DHT de haren niet meer kon bereiken. Het heet een onderbinding (tenminste zo noemde hij dat). Bij hem heeft het iig gewerkt, dus misschien een goede methode?

Tiuri
26 april 2004, 23:01
Ja, onderbinding, dat was het! Inderdaad was het niet met sneetjes, maar met doorbranden, nu weet ik t weer. Hmmm dus dit is iets anders dan galeatomie?? Zou dat dan wel helpen? Iemand ervaringen?

Jaapie
27 april 2004, 07:43
Nee, is hetzelfde.

Vince001
27 april 2004, 12:58
Las ’t stukje ook en vond ’t echt te goed klinken allemaal. Op die grote foto op de omslag kun je duidelijk zien dat hij nog echt een flinke “haardichtheid” heeft. Als die methode zó goed werkt, dat zou toch een revolutie zijn??

Bovendien, op de website van z’n toko staat z’n pa ook. Flinke bos haar, zeker ook flink aan het branden geweest? http://www.privekliniek-mcs.nl/welkom.html ;)

Alessandro
28 april 2004, 01:41
Ik had er al een tijdje naar gezocht, Schoemacher noemde het in zijn boek.
Maar waarom is het dan zo slecht?
Aan de links te zien, wordt het vooral in Belgie veel toegepast.

Melvin25
28 april 2004, 09:39
Las ’t stukje ook en vond ’t echt te goed klinken allemaal. Op die grote foto op de omslag kun je duidelijk zien dat hij nog echt een flinke “haardichtheid” heeft. Als die methode zó goed werkt, dat zou toch een revolutie zijn??

Bovendien, op de website van z’n toko staat z’n pa ook. Flinke bos haar, zeker ook flink aan het branden geweest? http://www.privekliniek-mcs.nl/welkom.html
__________________
Finasteride
MSM
Minoxidil 5%
T-flav

---

Je zegt het zelf al...Een foto van zijn PA op zijn EIGEN website hehe

SjonKanon
28 april 2004, 17:21
Je zegt het zelf al...Een foto van zijn PA op zijn EIGEN website hehe
Het is ook de website van zijn pa aangezien die ook directeur is van dat bedrijf. Als je op die website kijkt dan zie je dat.

Melvin25
28 april 2004, 20:07
wat ik bedoel...lekker betrouwbaar ;)

Boris
29 april 2004, 17:35
teering die foto van die pa. Lijkt wel alsof hij een pruik opheeft.

Heer Olivier
2 mei 2004, 19:10
Als je naar foto's van de andere artsen kijkt op die website, zie je dat anderen wel dunner haar hebbne of kalend zijn.

Tiuri
3 mei 2004, 15:38
OK ik heb het interview met Robert Schoemacher in Volkskrant Magazine van 17 april 2004 er even bijgehaald. Het onderwerp "onderbinding" komt ter sprake als de journalist de volgende vraag stelt:


"Maar ondertussen: een bekend PvdA'er is stiekem bij u geweest voor meer haar."

Klopt. Hij heeft een onderbinding laten doen: een aantal bloedvaatjes rond het oor dichtgebrand waardoor het kaalheid-bevorderende hormoon DHT de daarvoor gevoelige haarwortels niet bereikt. Hij is niet tevreden met het resultaat. Snap ik niet. Had hij nou een kale kop gekregen, had hij reden tot klagen, maar als ik hem op tv zie... Wacht even. Ik schend het beroepsgeheim.


Welke PVDA'er zou dit trouwens zijn?? Wouter Bos?? Heb je die Bos wel eens goed bekeken trouwens: die wordt heel raar kaal, maar aan één kant!! :confused:

Op het eind zegt Schumacher als zijn eigen ingrepen ter sprake komen:

Toen ik op mijn 27ste zag aankomen dat ik kaal zou worden, heb ik zo'n onderbinding laten doen en tien jaar later opnieuw. Verder heb ik mijn ogen laten laseren omdat ik bijziend was. Andere ingrepen probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen door vijf keer per week te sporten, gezond te eten en pillen te slikken. Life-extensions, afweerstimulerende pillen, pillen voor soepele gewrichten. Zo'n vijftig per dag. Ik heb er onlangs squalene aan toegevoegd, haaienleverolie, voor een betere huid, meer energie en een langer leven.


Ik vraag mij af of iemand een onderbinding heeft laten doen of iemand kent waarbij het totaal NIET geholpen heeft?!?!?

ugh
3 mei 2004, 15:55
Kwam ik toevallig tegen op Fok.nl
http://images.fok.nl/upload/4_PvdA_Bos.jpg

Vince001
3 mei 2004, 16:46
Welke PVDA'er zou dit trouwens zijn?? Wouter Bos?? Heb je die Bos wel eens goed bekeken trouwens: die wordt heel raar kaal, maar aan één kant!!

Volgens mij trekt z'n haarlijn terug, dat gaat niet bepaald altijd gelijk. Maar op die foto wordt het door de lichtval wel heel overdreven naar voren gebracht. Hoe gaat dat eruit zien? Hebben we niet ook een foto van zijn pa :rolleyes:

Maareh.. Die Schoemacher slikt 50 pillen per dag ??!! Hoe doe je dat? :confused:

Mcsnip
3 mei 2004, 16:50
half uurtje voor uittrekken! :D

Tiuri
3 mei 2004, 18:03
Volgens mij trekt z'n haarlijn terug, dat gaat niet bepaald altijd gelijk. Maar op die foto wordt het door de lichtval wel heel overdreven naar voren gebracht. Hoe gaat dat eruit zien? Hebben we niet ook een foto van zijn pa :rolleyes:

Maareh.. Die Schoemacher slikt 50 pillen per dag ??!! Hoe doe je dat? :confused:

Haha ja die kuur van Schoemacher is echt vet overdone.

Maar het rare is dat de haargrens maar aan één kant terugtrekt. Aan deze kant heeft hij ook een kruintje, aan de andere kant niet!! Echt vreemd. Bij mij gaat het aan de ene kant (links) ook harder dan de andere, maar dit is wel extreem.

Henk21
3 mei 2004, 20:51
Waar kan ik meer info vinden over die operatie van schumacher?

Retteketet
3 mei 2004, 21:32
op tv werd wouter bos gevraagd of hij de PVDA er was die dit gedaan heeft, en hij heeft dit ontkent :confused:

Tiuri
4 mei 2004, 12:15
op tv werd wouter bos gevraagd of hij de PVDA er was die dit gedaan heeft, en hij heeft dit ontkent :confused:

Haha grappig, bij welk programma heb je dit gezien? :)

Tiuri
4 mei 2004, 12:21
Waar kan ik meer info vinden over die operatie van schumacher?

Op de site van Schoemacher staat er niks over :confused: Bij de prijzen staat wel dat het € 2.700 euro kost.
Wat een paupersite is dat trouwens zeg, met allemaal links naar de bladen Story en Santé!!!! :puke: Ik zou echt nooit naar die kliniek gaan.

Volgens mij is er trouwens toch verschil tussen een onderbinding en een galeatomie. Als ik een beetje op google zoek vind ik bij galeatomie:

Onder de hoofdhuid bevindt er zich een stevig vlies, die de schedelspieren omhult. Een hard en dik vlies (galea) die stevig aan de hoofdhuid vastzit, omknelt de bloedvaten soms op dusdanige manier dat de voeding naar de haarwortels wordt verminderd. Hierdoor kan het haar dor en dood aanvoelen en tenslotte ook gaan uitvallen. Dit is veelal een erfelijke aandoening. Door middel van een kleine operatie kan de galea los worden gemaakt van de andere weefsellagen van de hoofdhuid. Hierdoor wordt de bloeddoorstroming naar de haarwortels verbeterd, herstelt het haar zich en wordt haaruitval een halt toegeroepen. In driekwart van de behandelingen stopt de haaruitval na 4 tot 6 weken. Er ontstaan dus geen nieuwe haren. Daarom is het van belang dat deze ingreep in een vroeg stadium wordt uitgevoerd.

Terwijl Schoemacher een onderbinding in Volkskrant Magazine als volgt omschrijft:

Bij een onderbinding worden een aantal bloedvaatjes rond het oor dichtgebrand waardoor het kaalheid-bevorderende hormoon DHT de daarvoor gevoelige haarwortels niet bereikt.

Da's toch wel heel wat anders! Ik vind 't allemaal maar vaag...

Als ik dit zo lees lijkt me vooral een onderbinding interessant. Bij een galeatomie moeten er dus sneetjes bij de slapen gemaakt worden, en dat zie ik niet zo zitten. Een onderbinding gebeurt achter je oor, da's wat veiliger lijkt me. Maar een onderbinding moet wel iedere 5 jaar opnieuw gebeuren heb ik ergens gelezen, dus da's een duur grapje. Ik heb nergens zien staan dat een galeatomie ook vaker moet, dus ik denk dat dat in 1x gebeurd is. Naja ik kan er verder geen enkele informatie over vinden, geen wetenschappelijke artikelen met resultaten ofzow, helemaal nix!! :(

Als het nou echt goed zou werken zou ik het wel overwegen, dan kan de fina de deur uit.

Henk-yo
4 mei 2004, 20:42
wel apart. Als het zo goed zou werken, waarom hebben we er dan zo weinig over gehoord.

En waarom hebben de dermatologen het hier nooit over dan.

????

pizzacat
5 mei 2004, 10:47
Galeatomie is een middel bij een erfelijke aandoening waarbij de galea ( dat vlies) te strak zit en daardoor de toevoer naar de bloedvaten in de hoofdhuid in de weg zit. Heeft dus niks met Alopecia Androgenetica te maken.

tja die onderbinding..kan er niet veel zinnigs over zeggen...het lijkt me dat die bloedvaten er niet voor niets zitten... misschien dat de DHT maar via enkele vaten aangevoerd wordt en andere stoffen ook via andere vaten bij de hoofdhuid kan komen

Tiuri
13 mei 2004, 11:13
wel apart. Als het zo goed zou werken, waarom hebben we er dan zo weinig over gehoord.

En waarom hebben de dermatologen het hier nooit over dan.

????

Er is dus niemand hier die een onderbinding heeft laten doen??!?!?

opzichgoed
14 mei 2004, 02:23
check:

http://www.dokterschoemacherklinieken.nl/prijs_sk.html

Onderbinding 2700,00.

ralluf
14 mei 2004, 10:30
heb er een tijdje serieus over zitten te denken om het te doen, maar ik vond het allemaal te vaag en onduidelijk. In België kun je het ook laten doen en daar kost het maar iets van 1100 eurie, maar dan heb je nog geen 100% zekerheid dat het idd werkt.

Tiuri
14 mei 2004, 15:09
heb er een tijdje serieus over zitten te denken om het te doen, maar ik vond het allemaal te vaag en onduidelijk. In België kun je het ook laten doen en daar kost het maar iets van 1100 eurie, maar dan heb je nog geen 100% zekerheid dat het idd werkt.

Het is inderdaad allemaal erg vaag en onduidelijk. Ook nergens onderzoeken oid over te vinden.

Dan zal het ook wel niet werken, want als iets echt goed had gewerkt hadden we daar vast veel meer over gehoord en was er veel meer over gepubliceerd. Het bestaat ook al tientallen jaren.

opzichgoed
14 mei 2004, 22:46
verder is schoemacher ook geen goed voorbeeld.... zijn er foto's van personen? bewijzen, studies... maarjah heo toon je aan dat het werkt?

Harrie
19 mei 2004, 12:04
Onderbinding is anders dan Galeatomie. De Galeatomie is een zwaardere en andere operatie zei een medewerker van de Schumacher kliniek tegen me.

Tiuri
19 mei 2004, 12:51
Onderbinding is anders dan Galeatomie. De Galeatomie is een zwaardere en andere operatie zei een medewerker van de Schumacher kliniek tegen me.

Hee Harrie, klopt. Heb ik 't ook al over gehad:

Galeatomie
Onder de hoofdhuid bevindt er zich een stevig vlies, die de schedelspieren omhult. Een hard en dik vlies (galea) die stevig aan de hoofdhuid vastzit, omknelt de bloedvaten soms op dusdanige manier dat de voeding naar de haarwortels wordt verminderd. Hierdoor kan het haar dor en dood aanvoelen en tenslotte ook gaan uitvallen. Dit is veelal een erfelijke aandoening. Door middel van een kleine operatie kan de galea los worden gemaakt van de andere weefsellagen van de hoofdhuid. Hierdoor wordt de bloeddoorstroming naar de haarwortels verbeterd, herstelt het haar zich en wordt haaruitval een halt toegeroepen. In driekwart van de behandelingen stopt de haaruitval na 4 tot 6 weken. Er ontstaan dus geen nieuwe haren. Daarom is het van belang dat deze ingreep in een vroeg stadium wordt uitgevoerd.

Onderbinding
Bij een onderbinding worden een aantal bloedvaatjes rond het oor dichtgebrand waardoor het kaalheid-bevorderende hormoon DHT de daarvoor gevoelige haarwortels niet bereikt.

Boris
3 juni 2004, 20:36
oke dus schumacher heeft onderbinding gedaan maar moet dat nu om een bepaalde tijd worden herhaald? Ik bedoel als dit maar eenmalig 2700 euro kost maak ik gelijk een afspraak!!! Hoe zou deze methode trouwens in het engels of duits heten???

Tiuri
4 juni 2004, 00:02
oke dus schumacher heeft onderbinding gedaan maar moet dat nu om een bepaalde tijd worden herhaald? Ik bedoel als dit maar eenmalig 2700 euro kost maak ik gelijk een afspraak!!! Hoe zou deze methode trouwens in het engels of duits heten???

ja jongens, kom op. wie weet dit?? als dit de oplossing van onze kaalheid is zou het mooi zijn. Wie kent hier buitenlandse studies over??

Boris
5 juni 2004, 13:43
ja op de een of andere manier blijft dit onderwerp steeds vastlopen.

Wie kan er iets zinnigs zeggen!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????

Tiuri
5 juni 2004, 13:47
ja op de een of andere manier blijft dit onderwerp steeds vastlopen.

Wie kan er iets zinnigs zeggen!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????


Ja irritant is dat. Het is blijkbaar veel te onbekend. Geen positieve ervaringen, maar... ook geen negatieve! Ik heb het internet nog eens doorgespit en er is niets zinnigs over te vinden (met de Nederlandse zoektermen dan). Ik hoop dat er snel iemand komt die licht in de duisternis gaat schijnen.

Boris
15 juni 2004, 18:32
hety ziet er naar uit dat deze topic echt steeds op niks uitloopt. Kan er aub iemand met ervaring of kennis hierover info geven???!!

pizzacat
15 juni 2004, 23:34
niemand dus...het houdt echt op, ik kan het me ook niet voorstellen dat een dergelijke operatie zou helpen. dan zou er allang veel meer ruchtbaarheid aan gegeven zijn.

Tiuri
15 juni 2004, 23:37
ja precies... ik heb 't ook al van mijn lijstje geschrapt als mogelijke oplossingen.

Of heeft iemand ooit wat op buitenlandse forums hierover gelezen? HairSite ofzo? Zou wel willen zoeken maar weet de engelse term niet voor onderbinding. Underbinding? ;)

Tiuri
5 juli 2004, 17:55
toch nog maar eens naar boven halen dit topic...... in t kader van de aanhouder wint :)


nog steeds niemand info over??

ralluf
6 juli 2004, 18:36
Vraag info op bij de kliniek van schumacher zou ik zeggen

Tiuri
6 juli 2004, 19:35
Vraag info op bij de kliniek van schumacher zou ik zeggen

ja dat zal objectief zijn :confused:

DHTkiller
6 juli 2004, 19:54
Onderbinding
Bij een onderbinding worden een aantal bloedvaatjes rond het oor dichtgebrand waardoor het kaalheid-bevorderende hormoon DHT de daarvoor gevoelige haarwortels niet bereikt.[/QUOTE]



Maar DHT wordt ook aangemaakt in de haarwortels zelf, het heeft dan volgens mij ook weinig zin om een aantal bloedvaten rond het oor dicht te branden.

ralluf
6 juli 2004, 20:24
quote:


ja dat zal objectief zijn

Mwah je komt in ieder geval verder ermee denk ik dan hier zinloos over hetzelfde onderwerp doorgaan, terwijl er feitelijk niets nieuws gezegd wordt.

Tiuri
7 juli 2004, 14:56
Mwah je komt in ieder geval verder ermee denk ik dan hier zinloos over hetzelfde onderwerp doorgaan, terwijl er feitelijk niets nieuws gezegd wordt.

sja daar heb je een punt. ik heb die knakkers van schoeman klinieken gemaild, we'll see what happens.

Tiuri
14 juli 2004, 10:54
sja daar heb je een punt. ik heb die knakkers van schoeman klinieken gemaild, we'll see what happens.

nog steeds geen antwoord.

wat een kutbedrijf :confused:

bas739
19 augustus 2004, 17:40
Ik heb me voor tijdelijk toch even neergelegd bij de waarschijnlijkheid dat het nog even zal duren voordat er een medicijn op de markt komt met de resultaten waar iedereen hier al lange tijd op wacht. Echter ik, en waarschijnlijk ook de wat jongeren naast mij op dit forum, ben de laatste dagen vlijtig bezig geweest met wat op te zoeken over de eerder besproken onderbinding. Nieuwe haargroei is voor mij (nog) niet nodig en ik zit er dan ook serieus over te denken om een dergelijke behandeling te laten uitvoeren.

Ik vind het jammer dat er zo weinig aandacht aan is besteed op forums want het is natuurlijk het mooiste om eerst te kunnen lezen over de objectieve ervaringen van andere mensen.

Verder las ik ook in deze thread dat Jaapie niet veel vertrouwen heeft in een dergelijke behandeling, maar ik heb nog niet kunnen lezen waarom?

In ieder geval waren er in deze thread nog een aantal andere geinteresseerden over deze behandeling en ik denk dat ik even wat 'research' gaan doen op de digitale snelweg. Wat mailtjes de deur uit doen enzo, dit zou namelijk echt voor mij DE oplossing kunnen zijn om mijn toch iets naar achter schuivende haarlijn te behouden.

Groeten Bas

Boris
19 augustus 2004, 18:01
oke dat is idd wel een goed idee. Op de een of andere manier loopt de info over deze behandeling steeds op niks uit :confused:

high
19 augustus 2004, 18:15
Is er dan niemand die hier ervaring mee heeft op dit forum? dan moet het wel goed werken anders zie je hier tientalle klachten erover of zie ik het verkeer?

bas739
19 augustus 2004, 18:24
Tis wel jammer dat de thread inderdaad telkens op niets uitloopt. Ook op het internet stuit je alleen maar op die site van die nogal op zichzelf gestelde Schoemacher, maar een dergelijke behandeling zou toch zeker op meerdere plaatsen aangeboden worden. Ik zal zaterdag mijn kapper ook eens vragen of die er niets vanaf weet.

Sja en er zit natuurlijk wel wat in dat de mensen die tevreden zijn met hun haardos zich niet zo zullen bekommeren om de minder gelukkigen. Het is al een keer eerder vermeld maar het lijkt mij ook logisch dat het overgrote deel van de mensen op de verschillende haarfora minder goede ervaringen hebben doorstaan.

SjonKanon
19 augustus 2004, 20:52
Nou ik weet het niet hoor met die onderbinding. Het is al 10 zoniet 20 jaar oud en je hoort er niets over behalve van dr. schoemacher. Mocht dit een goedwerkende methode zijn om je haar te behouden, waarom wordt dit dan ten eerste niet meer gepraktiseerd en wordt er niet meer aandacht aan besteed en waarom wordt het ten tweede niet standaard uitgevoerd voor/tijdens/na een haartransplantatie? Haartransplantaties blijken bar slechte resultaten te hebben, maar iedereen is er van op de hoogte dat het bestaat (en de meeste mensen denken dat het goede resultaten afleverd). Nou is het bij een onderbinding wel een iets ander verhaal, omdat het zogezegd verdere haaruitval voorkomt en een haartransplantie de haaruitval camoufleerd (dus als de schade al gedaan is).

Mocht het echt werken, dan zou een 22 jarige jongen met inhammen een onderbinding kunnen ondergaan en vervolgens een FUE om zijn inhammen dicht te metselen. Voila de jongen heeft voor altijd (iig minstens 20 jaar) een volle haardos. Dit is echter niet de praktijk, dus of het werkt? Voorlopig zeg ik nee.

Trouwens nog een punt. Mocht dit werken dan zou het als een lopend vuurtje over alle hairsites gaan. Nieuws op dit gebied gaat sneller dan menig internetverbinding. Kijk maar naar Ken the men met zijn RK19.

ralluf
19 augustus 2004, 23:25
Mocht het echt werken, dan zou een 22 jarige jongen met inhammen een onderbinding kunnen ondergaan en vervolgens een FUE om zijn inhammen dicht te metselen. Voila de jongen heeft voor altijd (iig minstens 20 jaar) een volle haardos. Dit is echter niet de praktijk, dus of het werkt? Voorlopig zeg ik nee.


Ik heb destijds in België geinformeerd naar deze behandeling (per mail) en daar zeiden ze dat het alleen een bepaalde periode de haaruitval remt, ik geloof dat ze het over een jaar of 5-8 hadden. Verder konden ze geen garantie geven, omdat dit per persoon kon verschillen. Dus ja echt veel zekerheid heb je volgens mij niet, als je zo'n behandeling laat doen.

Haarmannetje
20 augustus 2004, 09:43
Dit lijkt mij echt niet werken hoor. In ieder geval niet 100%. De haarwortels hebben bloed nodig om voedingstoffen te krijgen. Waar bloed kan komen kan ook DHT komen. En aangezien je dus de bloedtoevoer niet volledig af kunt knijpen los je dus feitelijk niets op. De uitval zal hooguit vertraagd worden.

Noodlesoup
20 augustus 2004, 11:34
Zo'n behandeling zal de uitval misschien wel vertragen, maar als het de bloedtoevoer naar de haarwortels beperkt, dan holt de kwaliteit van je haar toch hard achteruit?

Haarmannetje
20 augustus 2004, 11:40
Zo'n behandeling zal de uitval misschien wel vertragen, maar als het de bloedtoevoer naar de haarwortels beperkt, dan holt de kwaliteit van je haar toch hard achteruit?
Ja, precies. Dat idee heb ik er ook van.

opzichgoed
20 augustus 2004, 11:59
ik vind dat onderbinding een vaag verhaal. Jehoort er weinig over en het lijkt mij toch ook niet een van de gezondste manieren. Bedoel: je knijpt het bloed naar een plek waar het eigenlijk wel moet stromen... dat het bloed daar stroomt is echt niet voor niks hoor. Zometeen sterft je hele hoofdhuid af. En net wat haarmannetje al zegt haarwortels hebben ook "voedingsstoffen" nodig die weer getransporteerd worden via de bloedbaan. dus ik vind het een beetje tegenstrijdig verhaal... Of groeit schumachers haar niet meer? :D

Tiuri
20 augustus 2004, 13:03
volgens mij is dat hele onderbinding-verhaal een scam.

je kunt niet bloedvaatjes dichtknijpen zodat er geen dht meer komt bij het bloed, tenminste dat denk ik. Da's toch niet te beredeneren? Overal in het lichaam zit DHT in het bloed. En als een onderbinding zorgt voor een volledige afsluiting van het bloedvatennet zullen de haarzakjes zelfs afsterven omdat ze natuurlijk gewoon voeding nodig hebben.

Het lijkt mij dus een lulverhaal. Verder heb ik de schoemacher of hoe schrijf je dat gemaild maar geen antwoord gekregen. Ik vroeg om wetenschappelijk bewijs en een beschrijving wat het precies is. Als de kliniek het bij dit soort vragen al laat afweten vind ik dat ten eerste erg klantonvriendelijk en ten tweede erg onprofessioneel. Daar komt bij dat die Robert Schoemacher niet te vertrouwen is, is echt een rare kwast.

Drie goede redenen dus om daar niet onder het mes te gaan.

bas739
20 augustus 2004, 13:06
ach ja... het klinkt altijd allemaal zo mooi. Ik zal ook eens een nette mail sturen naar 1 van die 2 haardossen en een aantal van de tegenstrijdigheden aan hen voorleggen. Misschien dat ik (wij) daar dan toch iets wijzer van worden ook al verwacht ik geen 100% objectief verhaal.
* zucht * was ik maar medicijnen gaan studeren... :o

DHTkiller
20 augustus 2004, 18:17
volgens mij is dat hele onderbinding-verhaal een scam.

je kunt niet bloedvaatjes dichtknijpen zodat er geen dht meer komt bij het bloed, tenminste dat denk ik. Da's toch niet te beredeneren? Overal in het lichaam zit DHT in het bloed. En als een onderbinding zorgt voor een volledige afsluiting van het bloedvatennet zullen de haarzakjes zelfs afsterven omdat ze natuurlijk gewoon voeding nodig hebben.

Het lijkt mij dus een lulverhaal. Verder heb ik de schoemacher of hoe schrijf je dat gemaild maar geen antwoord gekregen. Ik vroeg om wetenschappelijk bewijs en een beschrijving wat het precies is. Als de kliniek het bij dit soort vragen al laat afweten vind ik dat ten eerste erg klantonvriendelijk en ten tweede erg onprofessioneel. Daar komt bij dat die Robert Schoemacher niet te vertrouwen is, is echt een rare kwast.

Drie goede redenen dus om daar niet onder het mes te gaan.Het heeft totaal geen zin om de bloedvaatjes dicht te knijpen om zo het bloed met het aanwezige DHT de toegang te weigeren naar de hoofdhuid en haarzakjes, want DHT zelf wordt in grote mate aangemaakt in de haarfollikels zelf. Hetzelfde met de prostaat, daar is het ook niet mogelijk om de bloedtoevoer te stoppen /verminderen om zo het probleem op te lossen (dat zou gewoon rampzalig zijn :confused: ). Gewoon fina of duta gebruiken, deze lossen het probleem wel op ;) .

Picaroon
6 oktober 2004, 14:13
Hallo allemaal.

Ik heb een vraagje, waarop ik op deze site nog geen antwoord heb gevonden. Een maand of vier geleden heb ik een galeatomie gehad, waarvan de effecten na zo'n drie, vier maanden merkbaar moesten zijn.

Haaruitval zou stoppen en de kwaliteit van het haar zou verbeteren. Over het eerste kan ik inmiddels (nog) niet zoveel zeggen. Met mijn sinds drie weken gemillimeterde kop is dat vrij moeilijk te zien... In de kwaliteit - d.w.z. dikker haar en minder droge, schilferige huid - heb ik nog geen verbetering gemerkt: nog steeds droge huid en schilfers als gevolg waarvan ik constant over m'n kop zit te wrijven.

Gezien deze omstandigheden ban ik van plan een middel uit te proberen. Na wat gelezen te hebben hier op het forum, zat ik te denken aan dutasteride. Een krachig middel, waarop relatief veel positieve reacties te lezen staan.

Mijn vraag is nu: heeft het nog zin om na die galeatomie (losmaken vlies, omleiden aderen) aan de duta te gaan? Of hangt de werking van duta af van lichaamsfuncties die door de galeatomie zijn "verstoord"?

Alvast bedankt voor jullie reacties...



P.S. Oh ja, kalend ben ik vooral aan de voorkant (inhammen)

Tiuri
6 oktober 2004, 15:04
Hallo Picaroon,

Ik heb geen idee waar je die galeatomie hebt laten uitvoeren maar misschien is het tijd om naar de rechter te stappen. Galeatomie is namelijk een ingreep die helemaal niet tegen AGA werkt. Het is een ingreep tegen een erfelijke aandoening waarbij de galea (een dik vlies dat stevig aan de hoofdhuid vastzit) te strak om het hoofd zit waardoor bloedvaten worden afgekneld. Als deze aandoening bij jou niet is geconstateerd heeft de ingreep dus ook totaal geen zin. Een galeatomie heeft dus niets met erfelijk bepaalde haaruitval (alopecia androgenetica) te maken. En aan jouw verhaal te lezen heb je wel alopecia androgenetica, want de haaruitval verloopt volgens het klassieke mannelijke patroon (inhammen). Ik verwacht dat bij mensen met een te strakke galea de haaruitval niet volgens dit patroon verloopt, maar diffuus zal plaatsvinden.

Een operatie die wel tegen AGA is bedoeld is onderbinding. Dit is echter totaal wat anders dan galeatomie. Bij een onderbinding worden een aantal bloedvaatjes rond het oor dichtgebrand waardoor DHT niet meer bij de haarwortels zou kunnen komen. Robert Schoemacher voert deze behandelingen uit en hij heeft er zelf ook een ondergaan. Ik denk echter dat zo'n ingreep lariekoek is want je kunt volgens mij helemaal niet voorkomen dat DHT bij de haarzakjes komt door simpelweg wat bloedvaatjes dicht te branden. Maargoed.

Voor meer info over galeatomie en onderbinding, zie deze thread:
[Operatie tegen kaalheid: galeatomie en onderbinding (http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3170)].

Verder weet ik wel zeker dat een medicijn als dutasteride gewoon nog werkt bij jou. Zo'n ingreep zal daar totaal geen invloed op hebben lijkt me. Ik zou alleen nooit met dutasteride beginnen. Probeer eerst of finasteride werkt. Maar die afweging moet je zelf maken.

Haarmannetje
6 oktober 2004, 15:09
Laurens, ook ik denk dat onderbinding onzin is. DHT zit in het bloed en het kan niet zo zijn dat al het bloed wordt afgesloten van de hoofdhuid. Het is immers zo, dat haar juist groeit door bloed, vanwege de voedingsstoffen die het aanlevert. Misschien dat er op die manier wat minder DHT komt, maar dan zou AGA alleen maar vertraagd worden, niet gestopt.

Picaroon
6 oktober 2004, 16:14
Dank voor jullie fijne reacties,

Dit is echt goed nieuws :crybaby: Arme student geeft in alle geheimzinnigheid 1100 euri uit aan vruchteloze behandeling, waarna het geld om een proces aan te spannen op is....

ik heb die behandeling Bij Wellness in België gehad. Mij is serieus verteld dat in 90-95% van de gevallen de kwantiteit van het haar gehandhaafd blijft, en de kwaliteit verbetert....

Volgende week heb ik een gesprek met de arts, ik zal hem eens e.e.a. vragen.

Enfin, jullie menen dus dat DHT-remming door duta en galeatomie elkaar niet in de weg staan? Dat zou een geluk zijn bij een mogelijk ongeluk. Zijn er meer mensen die hier iets over kunnen zeggen?

Oh ja, Laurensj, zonder van mn eigen topic af te willen dwalen: Waarom zou het beter zijn fina te nemen dan duta? Ik begrijp dat frontaal kalenden meer hebben aan duta, dat fina meer voor de kruin is.

Tiuri
6 oktober 2004, 18:05
Oh ja, Laurensj, zonder van mn eigen topic af te willen dwalen: Waarom zou het beter zijn fina te nemen dan duta? Ik begrijp dat frontaal kalenden meer hebben aan duta, dat fina meer voor de kruin is.
Inderdaad dwalen we zo van je topic af, maargoed, héél ff dan ;)

fina is sowieso verstandiger omdat dat een lichter medicijn is. Bovendien is er meer van bekend. Het is een veiliger middel.

Duta is een bijzonder lomp medicijn. Het haalt gewoon praktisch alle DHT uit je lichaam weg. Is een beetje vergelijkbaar met de brandweer die bosbranden wil voorkomen en dus maar uit voorzorg alle bossen weghakt :). Inderdaad krijg je dan geen bosbranden meer, maar of het goed is...

Bovendien doet duta ook geen wonderen frontaal hoor.

Begin echt met fina, misschien heb jij t geluk dat het goed aanslaat. Je kunt in ieder geval wel hopen op stabilisatie van het proces. Na een tijdje (bijv. een jaar) kun je altijd nog de overstap wagen.

Boris
7 oktober 2004, 00:44
Ik had die Schumacherkliniek ook gesproken en ze zeiden dat ze per jaar zo'n 40 mensen 'onderbinden' het werkt voor 10-15 jaar, zeker als je vroeg bent en op de vraag waarom er nooit iets wetenschappelijks over te lezen is zeiden ze dat het een ondergeschoven kindje is. :confused: :confused:

Weet iemand trouwens hoe deze behandeling in het engels heet?????

Ik kan nml. wel allemaal digitale magazines op waar je normaal gesproken en abonoment voor moet hebben.

Oh ja ik denk dat ik een consultje waag, kosten daarvan zijn altijd nog redelijk i.t.t. Boersma!!

Ik had ook die Wellnesskliniek aan de lijn die zeiden per jaar honderden mensen d.m.v. galeatomie te helpen en dat het voor de rest van je leven dan goed zit. Vaak doen mannen het in combinatie met een haartransplantatie. Maar hoe weten wij in hemelsnaam of bij ons dat vlies te strak zit?????????

Boris
7 oktober 2004, 00:47
Picaroon, ik ben blij met jou als lid van het haarweb!! Jij bent hier de enige die galeotomie heeft laten uitvoeren volgens mij!!!

Hou ons aub op de hoogte. Oh ja ik zou als ik jouw was nog maar even wachten mte wat te gaan slikken, wie weet is straks alles relaxed daar en heb je al die tijd voor niks geslikt!

Iemand
7 oktober 2004, 08:54
Boris zover ik weet is galeotomie wat anders dan onderbinding.

Boris
7 oktober 2004, 18:15
bij die wellnesskliniek zeiden ze volgens mij dat het hjetzelfde was!

Tiuri
7 oktober 2004, 18:39
bij die wellnesskliniek zeiden ze volgens mij dat het hjetzelfde was!
zoals ik hierboven al zei is het heel wat anders.

Boris
7 oktober 2004, 18:44
klopt volgens mij ook. Maar goed Bij schumacher een consultje is ook niet zo duur. Weten we i.i.g. meer van deze behandeling. En 2700 voor 15 jaar is nog acceptabel. Wel duur, maar goed wel 10-15 niks meer slikken!!! Ik vraag me trouwens af of het ook bij diffuse haaruitval zoals ik deze heb.

Picaroon
8 oktober 2004, 14:52
Picaroon, ik ben blij met jou als lid van het haarweb!! Jij bent hier de enige die galeotomie heeft laten uitvoeren volgens mij!!!

Aangenaam Boris...

Ik laat volgende week weten hoe het controlegesprek in België verlopen is.

Tiuri
9 oktober 2004, 16:11
klopt volgens mij ook. Maar goed Bij schumacher een consultje is ook niet zo duur. Weten we i.i.g. meer van deze behandeling.
Da's waar! Wie gaat zo'n consultje doen dan? goed alle info opschrijven en hier posten svp! kunnen we analyseren of het wat is.

Tiuri
9 oktober 2004, 16:35
Hallo allemaal.

Ik heb een vraagje, waarop ik op deze site nog geen antwoord heb gevonden. Een maand of vier geleden heb ik een galeatomie gehad, waarvan de effecten na zo'n drie, vier maanden merkbaar moesten zijn.

Haaruitval zou stoppen en de kwaliteit van het haar zou verbeteren. Over het eerste kan ik inmiddels (nog) niet zoveel zeggen. Met mijn sinds drie weken gemillimeterde kop is dat vrij moeilijk te zien... In de kwaliteit - d.w.z. dikker haar en minder droge, schilferige huid - heb ik nog geen verbetering gemerkt: nog steeds droge huid en schilfers als gevolg waarvan ik constant over m'n kop zit te wrijven.

Gezien deze omstandigheden ban ik van plan een middel uit te proberen. Na wat gelezen te hebben hier op het forum, zat ik te denken aan dutasteride. Een krachig middel, waarop relatief veel positieve reacties te lezen staan.

Mijn vraag is nu: heeft het nog zin om na die galeatomie (losmaken vlies, omleiden aderen) aan de duta te gaan? Of hangt de werking van duta af van lichaamsfuncties die door de galeatomie zijn "verstoord"?

Alvast bedankt voor jullie reacties...

P.S. Oh ja, kalend ben ik vooral aan de voorkant (inhammen)
Thread gestart door Picaroon samengevoegd met al bestaande thread over onderbinding/galeatomie.

Frank84
9 oktober 2004, 17:32
Ook ik ben al lang op zoek naar mensen die een galeatomie ondergaan hebben en overweeg het ook te laten doen.De reden is niet zozeer mijn haaruitval(alhoewel die er duidelijk is,meer diffuus zonder echt volledig kale plekken) maar wel het feit dat ik altijd al (sinds mijn 21e) echt lichamelijk last heb gehad van mijn hoofdhuid.Strak,spastisch verkrampt,soms echt heel "bitsig" en intens geprikkeld gevoel.En dat lijkt dan een vicieuze circel te gaan vormen,hoe erger de prikkeling,des te erger de krampen,en omgekeerd.Het doet niet echt pijn maar het levert een vreselijk vervelend gevoel op.Meestal wordt ik 's morgens gewoon wakker met dat gespannen gevoel.En dat kan nooit goed zijn voor de normale doorbloeding en de voeding van de haarwortels.En dat merk ik duidelijk aan de conditie van mijn haar dat er erg slecht aan toe is.

Misschien bestaat er een zeker verband met AGA,maar toch heb ik dit altijd "abnormaal" gevonden.Op dit forum hier heb ik hooguit wat teruggevonden over "inflammation" als bijverschijnsel bij haaruitval maar dat lijkt mij toch niet overeen te stemmen met wat ik ondervind.

Daarom de overweging een galeatomie te laten ondergaan.Niet zozeer om de haaruitval te bestrijden,wel in de hoop dat dat geprikkeld en spastisch gevoel in de hoofdhuid vermindert of verdwijnt.Want ik ben het echt kotsbeu en ook verschillende geraadpleegde specialisten weten geen raad met dit klachtenpatroon.En vraag ik me af:voelt je hoofdhuid "anders" aan na zo'n ingreep?En hoe zit het met de grootte van de littekens?Zijn er nog mensen die dergelijke symptonen herkennen?

Boris
10 oktober 2004, 18:02
Vaag zo'n naar gevoel op je hoofdhuid. Misschien biedt een consult bij zo'n kliniek wel uitkomst. In jouw geval kun jet misschien ook wel van je verzekering vergoed krijgen

Yarglah
14 oktober 2004, 03:03
Picaroon, ik ben blij met jou als lid van het haarweb!! Jij bent hier de enige die galeotomie heeft laten uitvoeren volgens mij!!!

Hou ons aub op de hoogte. Oh ja ik zou als ik jouw was nog maar even wachten mte wat te gaan slikken, wie weet is straks alles relaxed daar en heb je al die tijd voor niks geslikt!Hallo,

Ik heb in een ver verleden (omstreeks 1996 denk ik) een galeatomie laten uitvoeren door plastisch chirurg Bart Decoopman in Brugge. Het kostte 30.000 BEF als ik het me goed herinner.

Het heeft m'n haaruitval niet gestopt, maar ik kan niet uitsluiten dat het die wat heeft vertraagd. Da's natuurlijk moeilijk na te gaan he (ik kan niet weten hoe het zonder de operatie zou verlopen zijn).

Een nadeel is dat er waarschijnlijk een litteken te zien zal zijn als ik ooit helemaal kaal wordt. Geen idee hoe groot of hoe klein dat is.

Anyway, momenteel begint m'n haar vooraan en achteraan goed doorschijnend te worden, dus ik moet vlug iets vinden om de schade te beperken in afwachting van een echte oplossing.

Groetjes aan iedereen.

Boris
14 oktober 2004, 09:50
thanx voor de reply Yarglah, kut dat het bij jouw AGA niet heeft doen stoppen. Misschien is finasteride nu een optie voor jou??

Thedude
24 oktober 2004, 23:20
In de Telegraaf van zondag staat een sruk over Robert Schumacher. Hij vertelt daarin dat hij op zijn 27ste kaal begon te worden en toen een operatie heeft laten uitvoeren... (soort onderbinding volgens mij) waardoor het stopte

Ga is informeren bij zijn kliniek om te kijken of ze maar daar eens wat meer kunnen vertellen

Tiuri
25 oktober 2004, 11:06
In de Telegraaf van zondag staat een sruk over Robert Schumacher. Hij vertelt daarin dat hij op zijn 27ste kaal begon te worden en toen een operatie heeft laten uitvoeren... (soort onderbinding volgens mij) waardoor het stopte

Ga is informeren bij zijn kliniek om te kijken of ze maar daar eens wat meer kunnen vertellen
thread samengevoegd met al bestaande thread.

hou ons op de hoogte van je bevindingen Thedude. Het is de hoogste tijd dat we nou eens precies gaan uitzoeken wat een onderbinding en een galeatomie nou pcies is, wat het verschil is, hoe ze kunnen bijdragen aan AGA en wat de wetenschappelijke fundering is.

Nog in interessante post uit 2002 over galeatomie uit deze thread (http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=750):

Dag mensen, ik ben even aan het surfen geweest op het net en kwam iets over galeotomie tegen. Ik weet niet of het wat is en of het echt daadwerkelijk helpt. Maar ik heb maar even een berichtje naar de mensen die deze ingreep uitvoeren gestuurd en even een beetje verduidelijking gevraagd. Hieronder staat het respons van die mensen. Op zich lijkt het me niet zo'n gekke oplossing alleen zit er uiteraard een leuk prijskaartje aan.

------------------------------------------------------------------------------------
Hartelijk dank voor uw mailtje.

Het dunner worden van de haardos is erg vervelend. Gelukkig is er meestal wel wat aan te doen!

Een galeatomie remt het haarverlies. Het is een populaire ingreep in plastische chirurgie, waar veel mensen erg blij mee zijn. Deze behandeling wordt vooral aanbevolen bij jonge mensen, omdat haaruitval een voortschrijdend proces is, en hoe vroeger je erbij bent hoe beter!

Haaruitval is vaak te wijten aan een slecht doorbloede scalphuid, waardoor de haarworteltjes vroeger afsterven. De galea is het harde peesvlies onder de hoofdhuid dat om de schedelspieren zit. Tijdens de ingreep maakt de plastische chirurg een kleine insnede boven de slapen. Met de endoscopische methode verandert de chirurg de doorbloeding van de hoofdhuid, dit door de galea los te maken en een aantal bloedvaten te bewerken. De haarzakjes krijgen een betere bloedtoevoer en worden weer gezond.

Galeatomie is een dagbehandeling onder plaatselijke verdoving. Dit betekent dat U 's morgens naar de Wellness Kliniek komt voor de ingreep, die ongeveer 45 minuten duurt en meteen daarna weer naar huis kan.

Patiënten die een galeatomie hadden zijn erg tevreden. De haaruitval is niet alleen een stuk minder (normaal) geworden maar de meeste mensen hebben zelfs nieuwe haargroei. Een galeatomie om verdere haaruitval te voorkomen kost € 1.100.

In onze tarieven is steeds alles begrepen: de opname, het plastisch chirurgisch honorarium, de verdoving en ook al onze zorgen na de ingreep.

De Wellness Kliniek heeft het ISO 9002/14001 Kwaliteit Certificaat. Dit houdt mede in dat elke techniek, de materialen en uitrustingen beoordeeld worden op kwaliteit, effectiviteit, veiligheid en patiënten tevredenheid.

Dr. J.L. Hoeyberghs, is een ervaren Specialist in Esthetische Plastische Chirurgie. Hij is een geregistreerd Plastisch Chirurg in België, Nederland en Groot-Brittannië. Hij is 'Fellow of The Royal College of Surgeons' en heeft een wereldwijde opleiding en ervaring in cosmetische chirurgie. Meer over de kwalificaties van Dr. J.L. Hoeyberghs vindt U op onze website http://www.wellnesskliniek.be/N_cv_head_surg.htm.

Wij proberen onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Gelukkig zijn al onze artsen full time, in esthetische geneeskunde, in de Wellness Kliniek. Meestal kunt U wel terecht binnen de zes weken voor deze behandelingen.

Voor een afspraak, voor een vrijblijvend consult met Dr. Hoeyberghs, kan U ons gewoon even bellen op 0032 89 32 95 00. Het honorarium voor dit plastisch chirurgisch consult is € 30.

Meer informatie vindt U op onze website: http://www.wellnesskliniek.be/N_hair_loss.htm.

Met vriendelijke groeten.

Steeds tot uw dienst.

Stephanie
------------------------------------------------------------------------------------

Graag zou ik weten hoe jullie over een ingreep als dit denken. Groeten Dennie

kevin
25 oktober 2004, 11:37
Hmm wat ik niet snap is waarom er zo weinig ervaringen/kennis hierover is als het daadwerkelijk haaruitval stopt. Als dit echt zou zo zijn dan zouden veel mensen je toch geen propecia aanraden maar een operatie?

Lucky
25 oktober 2004, 12:09
Ja precies kevin. Ik begrijp het ook niet zo goed, waarom hoor je hier niet meer over. Als dit echt zou kunnen bijdragen tegen haarverlies, dan lig ik morgen nog op die operatietafel, wat is nou € 1.100 in een mensenleven.

Tiuri
25 oktober 2004, 14:34
Ja precies kevin. Ik begrijp het ook niet zo goed, waarom hoor je hier niet meer over. Als dit echt zou kunnen bijdragen tegen haarverlies, dan lig ik morgen nog op die operatietafel, wat is nou € 1.100 in een mensenleven.
feit is dat er actie ondernomen moet worden, anders komen we er nooit achter. op mailtjes reageert die kliniek van schumacher ook niet.

laten we iemand van haarweb op consult bij schumacher laten gaan. Boris, jij was hier toch mee bezig? misschien kun je ff aangeven wanneer je gaat (als je gaat) zodat we je met een vragenlijstje op pad kunnen sturen? ;)

Haarzoeker
25 oktober 2004, 22:14
Ik ben een keer bij de kliniek van Schumacher op consult geweest. Was iets van 70 euro dacht ik. Ik had een gesprek met de chirurg die deze ingrepen doet. Hij begon te vertellen dat met deze ingreep je haaruitval zeker wel 7 jaar kon uitstellen en daarna moest je de ingreep weer doen. Het werkte vrijwel altijd volgens hem. De ingreep was volgens hem heel polulair in de vs en frankrijk. Vreemd genoeg lees je op de internationale hairforums hier nooit wat over. Het was een hele onprettige man kan ik je zeggen. Hij luisterde slecht en raakte geirriteerd van doodnormale vragen. Zo vroeg ik hem hoe groot de littekens zouden worden, hij zei; Nou gewoon klein. Ik vroeg daarop of hij een foto of een vergelijkend voorbeeld van zo'n litteken had, en hierop reageerde hij wederom geirriteerd; Je weet toch wel hoe een litteken er uit ziet!? Daarnaast probeerde hij me ook nog een haartransplantatie aan te smeren en verwijs hij maar steeds naar Dr. Schumacher, dat die ook een onderbinding had laten doen en dat hij nog steeds niet kaal is. Ja duhh, die man heeft in de verste verte geen last van AA, kijk zijn vader is ook nog lang niet kaal.

Ik raad het in ieder geval ten zeerste af.

Adam
26 oktober 2004, 02:36
Heeft iemand al op buitelandse sites iets gepost over dit onderwerp??


Lijkt mij verstandig enzo meer info te vekrijgen ?

Peace, want als ff een sneedje en iets dichtbranden werkt why nut :D

Boris
27 oktober 2004, 18:09
Hey Tiuri,

ja idd Der Boris gaat op consult bij Schumacher (hoewel zijn capaciteiten ls arts door mij steeds meer in twijfel worden getrokken gezien zijn optreden in het belachelijke programma 'veronica's lekkerste').

Mij was verteld dat het 45,- zou kosten (een derde van de prijs wat ik 3 jaar terug bij Boersman betaalde). Als ik een afspraak maak kan ik met een week terrecht zeiden ze. Ik heb het momenteel erg druk en wil over een maand naar Scheveningen gaan. Ik ben niet van plan me te laten intimideren door een lul van een arts. Een lijstje met vragen lijkt me een heel goed idee. Kom maar op zou ik zeggen! Heb ik metteen een structuur in mijn consult. :)

Boris
28 oktober 2004, 14:22
hee dude's waar zijn de vragen voor onderbinding????

Haarmannetje
28 oktober 2004, 15:00
Boris, ik heb een goede vraag al vind ik het zelf ;):

Hoe verklaart hij dat onderbinding werkt, terwijl er nog steeds gewoon bloed bij de follikels komt? Het is immers zo dat de bloedtoevoer noodzakelijk blijft, anders zou het snel gebeurd zijn met het haar. De bloedtoevoer zorgt voor de toevoer van de noodzakelijke bouwstoffen voor het haar. Dus hoe kan het dan dat er toch bloedtoevoer blijft bestaan (via de kleinere adertjes), terwijl DHT niet meer doorgelaten wordt? Ik kan mij namelijk niet voorstellen, dat DHT zich enkel laat transporteren door de grotere aderen.

Jero
28 oktober 2004, 16:17
zo ik ben blij dat ik dit forum gevonden heb, wat goed dat je dit onderwerp heb gestart BORIS

ik wil graag meer weten over onderbinding, maar er is bar weinig te vinden.

zijn er geen mensen die iemand weten met ervaring van de ingreep?????

Boris
28 oktober 2004, 16:23
Dank u Jero!!

Mailman
28 oktober 2004, 17:09
Thread loopt al een tijdje. Maar toch maar even verplaatst naar 'Overige ontwikkelingen'. Heeft weinig te maken met Medicijnen/Haargroeimiddelen.

Diksy
1 november 2004, 17:47
De theorie achter onderbinding is tegenovergesteld dan de theorie achter galeotomie. De reden dat ik de term theorie gebruik is niet voor niets.

Onderbinding is destijds gestart met twee Belgische artsen, genaamd Dr. Marechal en Dr. Toyon. De theorie achter onderbinding is dat als je de bloedtoevoer naar het bovenhoofd vermindert er minder werking is van hormonen en daardoor de haaruitval wordt gestopt of vertraagd. Het wordt gedaan door zowel voor als achter het oor 2 bloedvaten te sluiten. Ik heb deze behandeling meerdere malen zien uitgevoerd in Parijs maar was niet overtuigd. De behandeling is nooit medisch erkent als een werkzame oplossing. Andere artsen kunnen je vertellen dat als je bloedvaten afsluit automatisch andere bloedvaten het werk overnemen.

Galeatomie claimt de bloedtoevoer naar het bovenhoofd te vergroten.
Het wordt gedaan door een sneetje van ongeveer 1-2 cm, in het bovenhoofd te maken en dan met een special instrument onderhuids de galea ( het vlies dat de schedel onder de huid omspant) los te maken van de schedel. Het is echter nooit bewezen dat haaruitval wordt veroorzaakt door een tekort aan bloedtoevoer. Ook deze behandeling heb ik meerdere malen zien uitvoeren. Dit keer in Zweden. Wie de behandeling heeft geïntroduceerd is mij niet bekend.

Zo-n iedere 10 jaar zie ik deze behandelingen weer opduiken maar nog nooit met een gedegen medische onderbouwing zoals een onafhankelijk dubbel-blind onderzoek. Beide behandelingen zijn ook nooit onderwerp geweest op de vele Internationale congressen die ik gedurende de laatste 25 jaar heb bezocht.

Gegroet, Diksy

Jero
3 november 2004, 18:55
nuttig reactie....

zijn er misschien mensen die op andere forums meer te weten zijn gekomen omtrent dit onderwerp??? (engelse bv)

Ik slik zelf finasteride en met goed resultaat, maar ik zou liever stoppen met het gebruik van medicijnen, om verschillende redenen....

Tiuri
3 november 2004, 21:41
De theorie achter onderbinding is tegenovergesteld dan de theorie achter galeotomie. De reden dat ik de term theorie gebruik is niet voor niets.

Onderbinding is destijds gestart met twee Belgische artsen, genaamd Dr. Marechal en Dr. Toyon. De theorie achter onderbinding is dat als je de bloedtoevoer naar het bovenhoofd vermindert er minder werking is van hormonen en daardoor de haaruitval wordt gestopt of vertraagd. Het wordt gedaan door zowel voor als achter het oor 2 bloedvaten te sluiten. Ik heb deze behandeling meerdere malen zien uitgevoerd in Parijs maar was niet overtuigd. De behandeling is nooit medisch erkent als een werkzame oplossing. Andere artsen kunnen je vertellen dat als je bloedvaten afsluit automatisch andere bloedvaten het werk overnemen.

Galeatomie claimt de bloedtoevoer naar het bovenhoofd te vergroten.
Het wordt gedaan door een sneetje van ongeveer 1-2 cm, in het bovenhoofd te maken en dan met een special instrument onderhuids de galea ( het vlies dat de schedel onder de huid omspant) los te maken van de schedel. Het is echter nooit bewezen dat haaruitval wordt veroorzaakt door een tekort aan bloedtoevoer. Ook deze behandeling heb ik meerdere malen zien uitvoeren. Dit keer in Zweden. Wie de behandeling heeft geïntroduceerd is mij niet bekend.

Zo-n iedere 10 jaar zie ik deze behandelingen weer opduiken maar nog nooit met een gedegen medische onderbouwing zoals een onafhankelijk dubbel-blind onderzoek. Beide behandelingen zijn ook nooit onderwerp geweest op de vele Internationale congressen die ik gedurende de laatste 25 jaar heb bezocht.

Gegroet, Diksy
inderdaad voor het eerst sinds tijden weer eens een nuttige post in deze thread, bedankt Hans!

Adam
4 november 2004, 00:27
ey boris wanneer ga je ongveer langs die dokter schoenmaker ?

Hoor graag wat hij te vertellen heb over die ingreep en de werking, stel in iedergeval die vraag van haarmannetje :D

Diksy
4 november 2004, 08:54
Webmaster/moderator,

Het blijkt dat er diverse threads lopen over galeotomie/onderbinding.
Wellicht beter om deze samen te voegen ?

Diksy

Boris
4 november 2004, 15:17
Na die post van Diksy twijfel ik nu een beetje om naar Schoemacher te gaan. Als ik ga is dat zowiezo pas over een week of 4.

Tiuri
4 november 2004, 15:22
Webmaster/moderator,

Het blijkt dat er diverse threads lopen over galeotomie/onderbinding.
Wellicht beter om deze samen te voegen ?

Diksy
beste diksy,
inderdaad zijn er nog wat threads over galeatomie. deze zijn echter niet meer actief (er wordt niet meer in gepost). Ze bevatten ook geen informatie die niet in deze thread staan.

Samenvoegen lijkt me daarom niet nodig en alleen maar verwarrend. In beginsel hanteren wij het principe dat we zo weinig mogelijk aanpassingen aan het forum doen.

Als er echter nu weer een andere thread wordt geopend over galeatomie of onderbinding, of een oude thread over galeatomie wordt weer naar boven gehaald, dan zullen wij zorgen dat deze thread wordt gesloten of wordt samengevoegd met deze. Op dit moment is dat echter nog te vroeg in mijn ogen.

Frank84
13 november 2004, 00:09
Wat ik mij afvraag:bestaat er een "aandoening" waarbij de peeskap onder de hoofdhuid te strak rond de schedel gespannen zit?En op die manier de normale doorbloeding verstoort en dus een bijkomende factor is in het kaalheidsproces(naast de hormonale overgevoeligheid van de haarwortels).Persoonlijk heb ik al 20 jaar lang het gevoel dat mijn hoofdhuid(of de onderliggende peeskap) te strak rond mijn schedel gespannen zit,en veel te makkelijk geprikkeld en gestresseerd geraakt.

Allicht kan een galeatomie in dit geval dan een eventuele verbetering opleveren.Tegen hormonale invloed op de haarwortels kan een galeatomie volgens mij nooit iets uithalen.

nelis27
10 december 2004, 16:19
Ben ik even blij dat ik op jullie forum heb gekeken en sindsdien een trouwe volger ben .
Ik had het geld al bijmekaar gespaard voor de galeatomie + aanvullende HT(voor de inhammen) maar besloot nog even te gaan neuzen op internet.
Ik heb dus een hoop geld en vooral teleurstelling bespaard.

Henk
11 december 2004, 09:53
Hoi Nelis,

Welkom hier op Haarweb! Goed dat je onderzoek hebt gedaan.
Er staat hier veel informatie over de voor- en nadelen van ht's.

Tiuri
11 december 2004, 10:57
Ben ik even blij dat ik op jullie forum heb gekeken en sindsdien een trouwe volger ben .
Ik had het geld al bijmekaar gespaard voor de galeatomie + aanvullende HT(voor de inhammen) maar besloot nog even te gaan neuzen op internet.
Ik heb dus een hoop geld en vooral teleurstelling bespaard.
fantastisch nelis dat je er nu vanaf ziet! Inderdaad blijkt uit deze thread dat het een zinloze behandeling is. Ga maar lekker op vakantie van het geld! :) Fijn tegen de stress, is nog goed voor je haar ook! ;)

hoop
15 december 2004, 14:10
Hallo,

ik heb reeds geruime tijd last van verminderde, slechte haargroei (haren vallen voortijdig uit, zijn dun, veel haren bereiken hun volle lengte niet en blijven heel kort) Nu had ik gehoord dat er zowiets bestaat als galeatomie of onderbinding. Is dit trouwens hetzelfde of niet? Het heeft in iedergeval te maken met de bloedtoevoer. Is er iemand die reeds ervaring heeft met deze methode of mij hierover meer informatie kan bezorgen? Op het internet vind ik tot hiertoe geen volledige, duidelijke info.

groetjes

Tiuri
15 december 2004, 14:22
Hallo,

ik heb reeds geruime tijd last van verminderde, slechte haargroei (haren vallen voortijdig uit, zijn dun, veel haren bereiken hun volle lengte niet en blijven heel kort) Nu had ik gehoord dat er zowiets bestaat als galeatomie of onderbinding. Is dit trouwens hetzelfde of niet? Het heeft in iedergeval te maken met de bloedtoevoer. Is er iemand die reeds ervaring heeft met deze methode of mij hierover meer informatie kan bezorgen? Op het internet vind ik tot hiertoe geen volledige, duidelijke info.

groetjeseehhh... ik weet niet hoor, maar wat dacht je ervan om de thread even door te nemen waarin je net gepost hebt? :)

Diksy
15 december 2004, 14:53
Zie info Diksy, 1-11-2004

Diksy

Tiuri
16 december 2004, 23:08
WHAHAH wat grappig!!

Net was Schumacher in Jensen en toen heeft ie blijkbaar gezegd dat ie iets aan zn kaalheid heeft gedaan door wat bloedvaatjes dicht te maken...

En in een klap blijkbaar tientallen mensen op google die iets intikken als "schumacher operatie kaalheid" en die komen allemaal op haarweb uit! Ik keek net in de Who's Online List en zag tientallen guests deze thread bekijken! :D :D :D

nou mensen: vergeet t maar: galeatomie en onderbinding zijn geen goede oplossingen! :)

Haarmannetje
16 december 2004, 23:50
Serieus? Hahahaha, die Schumacher maakt gewoon stiekem reclame voor zijn eigen dienst.

bas739
17 december 2004, 04:15
hehe, k moest er ook al om lachen toen ik daarstraks zag.

Op de vraag of hij zelf ooit een chirurgische ingreep had laten doen antwoordde hij dat ie alleen een 'onderbinding' ondergaan was.

"Toen ik zag dat kaalheid in onze familie voorkwam, heb ik bloedvaatjes boven de oren, achter de oren, en aan het achterhoofd laten blokkeren (of zoiets) , dit voorkomt kaalheid" reactie Mental Theo "Had je dat niet eerder kunnen zeggen!!?!? "

Als ik geen lid was geweest op haarweb, was ik waarschijnlijk ook meteen vol enthousiasme het internet opgedoken....

Sja.... :P

Haarmannetje
17 december 2004, 09:32
Die Schumacher lult gewoon uit zijn nek. Het is theoretisch gezien al niet eens logisch. Die bloedvaten zitten er niets voor niets; haren hebben ook bouwstoffen nodig en die worden via de bloevaten aangeleverd. Het afsnijden van de bloedvaten zorgt er voor dat de bouwstoffen ook minder goed de haarfollikels kunnen bereiken en dat zal merkbaar zijn aan de kwaliteit van het haar. Bovendien zal DHT nog steeds langs de resterende bloedvaatjes gaan.

Tiuri
17 december 2004, 13:28
Inderdaad Haarmannetje, zowel onderbinding als galeatomie zijn geen oplossingen voor alopecia androgenetica. Deze fantastische post van Diksy geeft aan waarom:
De theorie achter onderbinding is tegenovergesteld dan de theorie achter galeotomie. De reden dat ik de term theorie gebruik is niet voor niets.

Onderbinding is destijds gestart met twee Belgische artsen, genaamd Dr. Marechal en Dr. Toyon. De theorie achter onderbinding is dat als je de bloedtoevoer naar het bovenhoofd vermindert er minder werking is van hormonen en daardoor de haaruitval wordt gestopt of vertraagd. Het wordt gedaan door zowel voor als achter het oor 2 bloedvaten te sluiten. Ik heb deze behandeling meerdere malen zien uitgevoerd in Parijs maar was niet overtuigd. De behandeling is nooit medisch erkent als een werkzame oplossing. Andere artsen kunnen je vertellen dat als je bloedvaten afsluit automatisch andere bloedvaten het werk overnemen.

Galeatomie claimt de bloedtoevoer naar het bovenhoofd te vergroten.
Het wordt gedaan door een sneetje van ongeveer 1-2 cm, in het bovenhoofd te maken en dan met een special instrument onderhuids de galea ( het vlies dat de schedel onder de huid omspant) los te maken van de schedel. Het is echter nooit bewezen dat haaruitval wordt veroorzaakt door een tekort aan bloedtoevoer. Ook deze behandeling heb ik meerdere malen zien uitvoeren. Dit keer in Zweden. Wie de behandeling heeft geïntroduceerd is mij niet bekend.

Zo-n iedere 10 jaar zie ik deze behandelingen weer opduiken maar nog nooit met een gedegen medische onderbouwing zoals een onafhankelijk dubbel-blind onderzoek. Beide behandelingen zijn ook nooit onderwerp geweest op de vele Internationale congressen die ik gedurende de laatste 25 jaar heb bezocht.

Gegroet, Diksy

Simon20
18 december 2004, 18:28
Hey ralluf,

Ik ben nieuw hier en ook op zoek naar een oplossing voor mijn uitvallende haar.Heb jij je nog verdiept in die onderbinding of galeotomiën?En zijn er toevallig mensen die zo'n galeotomie achter de rug hebben?Ik hoor het wel

ltr

Tiuri
18 december 2004, 18:35
Hey ralluf,

Ik ben nieuw hier en ook op zoek naar een oplossing voor mijn uitvallende haar.Heb jij je nog verdiept in die onderbinding of galeotomiën?En zijn er toevallig mensen die zo'n galeotomie achter de rug hebben?Ik hoor het wel

ltr
Zie Operatie tegen kaalheid: galeatomie en onderbinding.

Henk
18 december 2004, 18:47
Ik sluit deze thread omdat er al een (betere) thread loopt over galeatomie en onderbinding. Zie de link die Laurensj aangaf.

P.s; Welkom op dit forum Simon20.

Salvamia
19 december 2004, 13:18
Wat het ook mag zijn....TE LAAT VOOR MIJ!!! :crybaby:

Boris
19 december 2004, 23:53
Maar goed Laurensj vergeet niet dat we nu eigenlijk met z'n allen achter die ene post van Diksy aanlopen.... Kijk ik heb zoals ik al eerder vermeld heb ook geen hoge pet van shumacher op, maar ja Diksy zegt me verder ook niet veel, hoewel hij wel betrouwbaar op mij overkomt.

Henk
20 december 2004, 08:41
Ik vind dat de posting van Diksy wel goede medisch onderbouwde argumenten aangeeft om het niet doen. Het is niet zo maar een posting in de trend van: "je moet het niet doen want het werkt niet".
Die Schumacher heeft inderdaad nog wel een mooie dikke bos haar.
Maar wie zegt of hij werkelijk kalend was.

bas739
20 december 2004, 10:09
Tsja, valt inderdaad allemaal nog wel over te twisten.
Van zijn vader heeft ie in ieder geval geen kaalheid, zoveel haar als die man heeft had ik zelfs nog niet toen ik niet kalend was! :confused:
Hehe, kan je zeggen ; "misschien heeft die ook op jongere leeftijd een onderbindinding laten doen, diksy meld immers ook dat het fenomeen al tientalle jaren bestaat"
Ik heb er echter ook niet zo'n vertrouwen in.

Diksy
20 december 2004, 10:23
Als het een medisch geaccepteerde en bewezen methode was waarom horen wij er dan nooit wat van in de vakpers of de congressen over medische haarbehandelingen ? Het is zoals bij haargroeimiddelen. Alleen de medisch bewezen middelen zoals minoxidil en finasteride worden uitgebreid besproken.
Van de zogenaamde "snake oil" producten hoor je niets.

Diksy

waardhuw
22 december 2004, 15:07
Ha allen,

Laatst hoorde ik een interview met Schumacher. En daarin gaf hij aan.

op zijn 27 ste inderdaad zon bloedvat doorsnij gebeuren of wat het mag zijn

5 jaar later nog een keer met (gaf hij toe) minder resultaat.

En nu zat ie gezellig aan de proscar. ha ha . Een fuck methode dus jammer maar helaas.

Greetz

Me

Tiuri
23 december 2004, 13:29
interessante info, waardhuw!

bizar dat die vent proscar slikt, hij heeft volgens mij helemaal geen alopecia! :confused:

ik heb wel eens gehoord dat hij per dag iets van 80 vitamine- en andere soorten pillen neemt tegen de veroudering.

jornkielman
29 december 2004, 13:35
Schoemacher slikt idd ontzettend veel pillen per dag om veroudering tegen te gaan en om zich jong en vitaal te voelen. Dat hij nu nog een goede haardos heeft ligt niet aan die onderbinding. In artikelen heeft hij al vaak te kennen gegeven dat hij propecia slikt. Galeatomie en onderbinding zijn behandelingen waar ik mijn geld nooit aan zou uitgeven.

Beide methoden bestaan al twintig jaar volgens mij en nog steeds is niet aangetoond dat het zou werken. Zonde van het geld als je een dergelijke behandeling wil laten uitvoeren.

De behandeling stelt ook niet veel voor. Dan is die 2700 euro snel verdiend door de chirurg die de behandeling uitvoert.

De werkwijze van Schoemacher op haargebied vind ik overigens ook niet van een hoog niveau om eerlijk te zijn. Oude technieken en methoden worden gehanteerd(wat ik gezien heb op tv 2 jaar terug, dus ik weet niet hoe ze nu te werk gaan) en ze vragen er wel de hoofdprijs voor. Ze zijn nog een van de duurste klinieken op haargebied ook. Dan mag je toch wel de nieuwste technieken en de meest ervaren chirurgen en medici voor verwachten.

jornkielman
29 december 2004, 17:20
Weet iemand de Engelse benamingen voor deze ingrepen?

Tiuri
29 december 2004, 21:03
waarom open je hier een aparte thread voor? :confused: :rolleyes:

die vraag is ook al gesteld in de ECHTE galeatomie en onderbinding-thread. De Engelse benaming voor galeatomie is galeatomy, de engelse benaming voor onderbinding weet niemand. zal me niets verbazen als er geen engelse term voor is, omdat ik uit de post van hans diks heb begrepen dat het hele fenomeen een Belgisch/Nederlands onderonsje is.

Mailman
29 december 2004, 23:19
Wat Laurens zegt ;)

Boris
30 december 2004, 11:34
Wat is schumacher ook een aap ongelofelijk.

waardhuw
30 december 2004, 12:07
Ha Jonkielman,

Leuk stuk, maar eeeeh.... Schumacher maakt reclame voor zijn toko. Jij werkt bij Transhair. Objectief eeeeeeeeeeeeeeeh.http://www.haarweb.nl/forum/images/icons/icon10.gifhttp://www.haarweb.nl/forum/images/icons/icon5.gif

Greetz.

Me

jornkielman
30 december 2004, 12:12
i know, maar dan zou ik niets meer mogen zeggen :-)

Boris
31 december 2004, 18:55
He maar Jorn hoe gaat het nu met jouw haarstatus? (vraag m.b.t. het feit dat je al 4 jaar propecia slikt).

InhamXtreme
3 januari 2005, 00:48
oke ik hoop dat ik nu niks verkeerd zeg...

We leven in Anno 2005,
hebben wij die tijd van kwakzalvers nu wel niet gehad??
Als zn onderbinden of galeatomie helemaal niet werkt
dan zijn die mensen tog strafbaar bezig??
En het gaat al om zoveel geld
En omdat het al een tijdje meegaat die behandelingen,
dan zou zn praktijk ook binnen no-time weer gesloten zijn tog?
Zou het niet zijn dat in die behandelingen tog een kern van waarheid zit

Haarmannetje
3 januari 2005, 01:02
oke ik hoop dat ik nu niks verkeerd zeg...

We leven in Anno 2005,
hebben wij die tijd van kwakzalvers nu wel niet gehad??
Als zn onderbinden of galeatomie helemaal niet werkt
dan zijn die mensen tog strafbaar bezig??
En het gaat al om zoveel geld
En omdat het al een tijdje meegaat die behandelingen,
dan zou zn praktijk ook binnen no-time weer gesloten zijn tog?
Zou het niet zijn dat in die behandelingen tog een kern van waarheid zit
Het punt is dat het ontzettend veel tijd en moeite kost, om te bewijzen dat het onzin is. Kijk maar naar HT's. Het blijkt nu dat ook getransplanteerde haren weer uit kunnen vallen door AGA, terwijl men voorheen garandeerde, dat het niet zou gebeuren. Maar ik pleit zeker voor een harde aanpak van cosmetische chirurgie. Het is nu te eenvoudig allemaal voor die geldwolven om hun zakken te vullen door lucht te verkopen.

InhamXtreme
4 januari 2005, 00:06
Het is een link spel wat die praktijken spelen dan
als bewezen word dat de behandeling niet mocht werken
willen al die mensen hun 2.300 eurie terug

Maar ja ik wil ook graag geloven dat zn behandeling werkt
want dan maak ik morgen nog een afspraak :D

nokianokia
8 februari 2005, 08:19
Misschien zoek ik niet goed, maar ik kan er niets over vinden hier..... Is er iemand bekend mee? Is het aan te raden? Moet het persee in combinatie met een haartransplantatie? hoop van jullie te horen :)


ps. mijn situatie: 21jaar, imhammen van ong. 3cm

Tiuri
8 februari 2005, 14:39
Misschien zoek ik niet goed, maar ik kan er niets over vinden hier..... zo moeilijk is het niet: typ in de searchbox "galeatomie" in en dit komt er uit:

http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3170

nokianokia
8 februari 2005, 15:14
tnx Laurensj..



DE INGREEP
De ingreep is al tientallen jaren geleden beschreven en heeft herhaalde technische verbeteringen ondergaan. In de Wellness Kliniek hebben we de methode volledig aangepast voor de endoscopische methode met minimale littekens en vrijwel onmiddellijk herstel.

Tijdens de ingreep maakt de plastische chirurg een kleine insnede boven de slapen. Met de endoscopische methode verandert de chirurg de doorbloeding van de hoofdhuid door de galea los te maken en een aantal bloedvaten te bewerken. Tegelijk wordt ook de stimulatie van de talgklieren veranderd. Doorbloeding en gevoel van de scalp blijven steeds verzekerd.

Hoe deze ingreep werkt is nog niet volledig opgehelderd. Dat ze, in onze handen, vrijwel zonder uitzondering werkt staat buiten kijf getuigen de vele tevreden patiënten. Bij vrouwen kan er zelfs haardos verbetering optreden. Bij mannen blijft het effect hoogstens beperkt tot een behouden van de haargroei van het moment. Vandaar de boodschap: “Beter vroeger dan later”.

Een galeatomie kan onder plaatselijke verdoving. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten.
Een galeatomie wordt vaak gedaan in combinatie met haartransplantatie om verder haarverlies te voorkomen. Het heeft namelijk weinig zin een kalende plek op te vullen als de omringende haren blijven uitvallen.

<---- hoort dit laatste niet andersom te zijn..

Maar is er dus werkelijk niemand die hier ervaring mee heeft? andere topic dateerd van meer dan 8maanden geleden..

De kosten hiervoor zijn 1100 maar is wel in België

http://www.wellnesskliniek.com/N_haaruitval.htm


Schumacher is dus een afzetter met zijn bijna 2700€.. daarbij....... De beste klinieken zijn degene waar je het minst reclame van ziet... Dus mediageile Schumacher hoort hier niet bij..

Tiuri
8 februari 2005, 15:41
graag in DIE thread verder discussieren....! Geen verspreiding van info op het forum.

vincenium
14 februari 2005, 13:58
Beste lotgenoten,

Als eerst wil ik jullie bedanken voor de informatie in deze thread. Het heeft ertoe bijgedragen dat ik 2700 euro minder uitgeef deze maand. Nog voor ik bekend was met deze site ben ik voor een consult naar de dr. Shoemacher kliniek geweest om me te laten informeren over de betreffende operatieve ingreep. Tijdens de consult kan ik je zeggen dat je nog steeds niet echt wijser wordt van wat er nou gebeurt behalve dat er wat bloedvaatjes afgestopt worden. De chirurg biedt geen garantie en er zijn geen wetenschappelijke artikelen over het onderwerp verkrijgbaar. Bovendien adviseerde hij mij direct te beginnen met het slikken van propecia een wetenschappelijk bewezen haargroeimiddel zoals jullie weten, dit terwijl ik dacht dat de onderbinding opzich zou zorgen dat mijn haar nooit meer zou uitvallen. Daarbij probeerde hij mij ook nog een laserbehandeling aan te smeren. De verkoper. Bovendien is hij vergeten te vermelden dat de operatie heraald moet worden na vijf jaar. De ingreep zou een half uurtje duren, dat is makkelijk geld verdiend. Ik raad dus iedereen aan zich de moeite en de 40 euro te besparen voor het nutteloze consult over onderbinding.

ycelik
22 juni 2005, 00:13
Die Schumacher vertrouw je toch niet, hij biedt iets aan waarvan niks bekend of bewezen is.
Laatst las ik in men's health of in een ander blad weet niet waar , dat hij weer natuurlijk zijn 50 pill regimen per dag steeds slikte maar , dat hij propecia slikt om niet kaal te worden.
Hmm weird, geen onderbranding niks.

Henk
22 juni 2005, 06:35
Beste lotgenoten,

Als eerst wil ik jullie bedanken voor de informatie in deze thread. Het heeft ertoe bijgedragen dat ik 2700 euro minder uitgeef deze maand.

Een beetje late reactie van mij vincenium, maar ik ben blij dat je wat aan ons forum heb gehad.

bverotti
17 augustus 2005, 19:49
Wij hebben helaas meerdere chirurgen in Belgie die een Galeatomie uitvoeren.
Daarom hebben wij in ons instituut al meerdere patienten gezien en behandeld.
Voor zover wij hebben kunnen vaststellen is een galeatomie totaal niet werkzaam. Erger nog, de patienten hebben na een galeatomie onnodige littekens en dubbele kosten.

Persoonlijk plaats ik een galeatomie in de categorie 'snake oil'.

rizla
18 augustus 2005, 12:57
oke onderbinding gelooft die shumacher zelf nieteens las ik eerder in deze thread maar galeatomie kan best een steentje bijdragen ALS! je galea te strak zit...
maar hoe kom je daar achter?

haarspecialist
11 september 2005, 13:35
Beste Tiuri,

Ben een paar maand geleden uitgenodigd geweest door Dr. Hoeyberghs van de wellnesskliniek in Genk (Belgie) om te praten over haaruitval in het algemeen, haartransplantatie en hoe haaruitval voorkomen. Tijdens dit interessant gesprek hadden we het over een galeatomie. De galeatomie is een kleine chirurgische ingreep (duurt een uurtje) onder plaatselijke verdoving. Om het even kort uit leggen worden de aders aan de haargrens van de oren geblokkeerd, het lymphatisch weefsel wordt verwijderd en zenuwweefsel weggenomen. Het tegenovergestelde van wat jullie dus beweren. Hierdoor komt er veel minder bloed naar de haarwortels, zenuwprikkels, talg en zweetsecretie wordt verminderd en genormaliseerd. Het zenuwweefsel voor het gevoel wordt niet weggenomen aangezien die langs het achterhoofd loopt. Door de slechtere doorbloeding die er dus ontstaat zijn er dus ook veel minder androgenen aanwezig die de erfelijke haaruitval in gang zet. De haargroei wordt genormaliseerd. Dit staaft de theorie dat er geen tekorten zijn bij erf. haaruitval maar wel stimulatie door de androgenen. De meeste producten en therapieen werken net om haargroei te stimuleren. Deze zijn dus te vermijden bij AGA. Stel me wel vragen over de gevolgen van zo´n galeatomie op lange termijn. Die aders en weefsels liggen daar niet voor niets. De hoofdhuid heeft juist zo´n goede doorbloeding nodig om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Dr. Hoeybergs beweert echter dat op die +/-1000 mensen die hij reeds behandelt heeft, niemand nadelen ondervind en verder haarverlies goed wordt voorkomen. De kip met de gouden eieren? Ik weet het niet. Wordt vervolgt.

Mvg

de haarspecialist.
Ik las pas een artikel in Volkskrant Magazine van een plastische chirurg-goeroe die een ingreep tegen kaalheid noemde waar ik nog niet van had gehoord en waar ik ook niemand op dit forum over hoor.

Hij vertelde dat hij in zijn twintigste een sneetje heeft laten maken in z'n achterhoofd. Hij deed dit toen hij merkte dat hij kaal aan het worden was. Deze operatie zou de haarverlies stoppen.

De man stond nu, tien jaar later met een volle haarbos bij het artikel! Het is dus niet voor teruggroei, maar puur voor behoud.

Heeft iemand dit ook gelezen en zou er iets van waar zijn? Of heeft iemand al eens van deze methode gehoord?

Diksy
11 september 2005, 15:50
Haarspecialist, zie mijn reply van 1-11-2004. Ik denk dar je galeotomie en onderbinding door elkaar haalt.

Gegroet, Diksy

haarspecialist
11 september 2005, 19:06
Beste Hans,

Dan heeft Dr. Hoeyberghs het mis gezegd.
Wat ik nog vergeten te vertellen was is dat hij tijdens zijn loopbaan als plastisch chirurg had gemerkt dat mannen die een kale kruin hadden een extra ader hadden lopen vanonder het oor naar de kruin. Mannen die geen kale kruin hebben, hebben deze ader niet. Opmerkelijk verhaal.
Een bewijs dat er geen voedingstekort is bij AGA. Hoe beter de bloedtoevoer naar de haarwortels, hoe meer testosteron in de haarcel. Hoe sneller je kaal wordt. Dit geld natuurlijk enkel als je haarcellen de code dragen om zeer gevoelig te zijn voor testosteron.
Mannen hebben meer testosteron daarom worden ze sneller en vroeger kaal dan vrouwen. Mannen met veel lichaamsbeharing hebben meer kans om kaal te worden omdat ze meer testosteron hebben.

Mvg

Van Rompaey Stefan



Haarspecialist, zie mijn reply van 1-11-2004. Ik denk dar je galeotomie en onderbinding door elkaar haalt.

Gegroet, Diksy

Cloud
12 september 2005, 00:01
Hier vind je meer uitleg over de galeotomie van Hoeyberghs:
http://www.wellnesskliniek.com/N_haaruitval.htm

Ik heb het zelf helemaal niet begrepen op die man (bekend van het programma De Wellnesskliniek), hij lijkt me een enorme gluiperd.

Diksy
12 september 2005, 10:51
Voor al die haarwebleden die graag willen geloven in een simpele manier om verdere haaruitval te voorkomen d.m.v. galeotomie en/of onderbinding.

Hie kunnnen jullie verklaren dat in de 25 jaar dat ik alle medische congressen op het gebied van haaruitval bezoek er niet één is geweest waarbij artsen die onderbinding c.q. galeotomie toepassen hun resultaten presenteerden aan hun collega-s ? Zijn ze dan niet trots op hun resultaten ? Op erkenning van hun collega-s ? Als pionier vernoemd worden in de medische literatuur ?

Nogmaals. Er zijn 2 middelen die medisch bewezen zijn. Minoxidil en Finasteride.
Een derde middel is in ondezoek bij de FDA, de lasercomb. En c-est ca.

Wie het antwoord op bovenstaande vraag weet weet, gaarne een reactie.

Gegroet,

Diksy

rizla
18 oktober 2005, 00:24
en keto dan?
is toch ook een bewezen aga remmer?

maar galeotomie/onderbinding... alsjeblieft. shumacher zit zelf lekker aan de fina.
enough said!

Diksy
18 oktober 2005, 10:08
Alle preventieve middelen die voor een bepaalde periode moeten worden gebruikt, of alle behandelingen die eenmalig, of met grote tussenpozen moeten worden toegepast, kunnen niet werkzaam zijn om de simpele reden dat haren die voorgeprogrammeerd zijn om over een tijdje uit te vallen nu nog gezond groeien. Daarom moet minoxidil en finasteride, middelen die wel een bewezen werking hebben, doorlopend worden gebruikt.

Gegroet, Diksy

haarspecialist
21 oktober 2005, 22:06
Heb vandaag een galeatomie bijgewoond in de wellnesskliniek. Hier is het verloop. Na de plaatselijke verdoving wordt in de haarlijn boven de oren een snede van ongeveer 4 cm gemaakt. Niet de slagaders die de haren voorzien van bloed maar de aders die dienen voor de koeling van het lichaam worden dichtgeschroeid. De hoofdhuid wordt hierdoor koeler. De slagaders die de haarwortels bevoorraden lopen niet langs de oren maar langs voor en achterhoofd. Het is belangrijk om zeer breed te gaan met blokkeren van slagaders om het volledige bovenhoofd uit te schakelen als radiator. Ook de zenuw van het parasympatisch zenuwstelsel wordt verbroken zodat stress geen invloed meer zou hebben op de haarwortels.
De ingreep duurt ongeveer een half uur.
Er is nog geen verklaring hoe deze ingreep haaruitval voorkomt

Wordt vervolgd...





Hier vind je meer uitleg over de galeotomie van Hoeyberghs:
http://www.wellnesskliniek.com/N_haaruitval.htm

Ik heb het zelf helemaal niet begrepen op die man (bekend van het programma De Wellnesskliniek), hij lijkt me een enorme gluiperd.

pizzacat
21 oktober 2005, 22:13
Heb vandaag een galeatomie bijgewoond in de wellnesskliniek. Hier is het verloop. Na de plaatselijke verdoving wordt in de haarlijn boven de oren een snede van ongeveer 4 cm gemaakt. Niet de slagaders die de haren voorzien van bloed maar de aders die dienen voor de koeling van het lichaam worden dichtgeschroeid. De hoofdhuid wordt hierdoor koeler. De slagaders die de haarwortels bevoorraden lopen niet langs de oren maar langs voor en achterhoofd. Het is belangrijk om zeer breed te gaan met blokkeren van slagaders om het volledige bovenhoofd uit te schakelen als radiator. Ook de zenuw van het parasympatisch zenuwstelsel wordt verbroken zodat stress geen invloed meer zou hebben op de haarwortels.
De ingreep duurt ongeveer een half uur.
Er is nog geen verklaring hoe deze ingreep haaruitval voorkomt

Wordt vervolgd...

De aderen worden dichtgeschroeid, via welke weg wordt het dan teruggebracht? Daarnaast kan bij sporten het hoofd voor 90 procent voor de afkoeling zorgen, het lijkt me riskant om grote veranderingen in dat systeem aan te brengen.

haarspecialist
21 oktober 2005, 22:50
Ja inderdaad, die aders liggen daar toch voor iets. Toch blijken er geen problemen te zijn. En nee, de aders worden niet omgeleid.

De aderen worden dichtgeschroeid, via welke weg wordt het dan teruggebracht? Daarnaast kan bij sporten het hoofd voor 90 procent voor de afkoeling zorgen, het lijkt me riskant om grote veranderingen in dat systeem aan te brengen.

Tiuri
22 oktober 2005, 08:13
Dit hele galeatomie-verschijnsel is denk ik nog wel het grootste schandaal van alle behandelingen tegen kaalheid. Voor de duidelijkheid: dit is oorspronkelijk een operatie voor mensen met een erfelijke aandoening aan de galea. Waarom het nu wordt uitgevoerd bij mensen met AGA is mij een groot raadsel.

Ook snap ik niet wat ik nu weer lees over warme-afvoer. De temperatuur van de hoofdhuid heeft werkelijk niets met haaruitval te maken. Ook verandering van de doorbloeding heeft geen enkele zin zoals in deze thread al is afgeleid.

Wat ik niet snap is dat het blijkbaar wettelijk is toegestaan om te adverteren met onverantwoordelijke en nooit bewezen operaties.

omerta62
30 oktober 2005, 15:16
Ik vroeg mij af hoe mijnheer dixie zijn haarstatus is na 25 jaar actief geweest te zijn als medisch directeur en haarkenner.
Als zijn haar in dezelfde staat verkeerd als het mijne dan heeft hij wellicht zelf niet de behandelingen ondergaan die ik in zijn kliniek heb ondergaan.(Maidenhead instituut op de Hoekerssingel in Rotterdam)
Ik heb half jaren tachtig een dure injectietherapie bij deze man gevolgd met een werkingsfrequentie van 0,0.
Daarbij was deze therapie zeer pijnlijk om te ondergaan.
In een tien minuten tijd injecteerde een assistent van dixie zo'n twintig keer mijn hoofdhuid met de hormonen van een schaap.
Als ik er nu zelf naar luister begrijp ik nog niet dat ik dit geprobeerd heb,maar in je nood doe je alles.
Deze mijnheer dixie zal wel een mooi verhaal gaan houden als response op deze posting,maar geloof mij...dit komt niet uit de dikke duim!

Diksy
30 oktober 2005, 17:14
Mijn haarstatus is heel goed, dankzij 2 haartransplantaties die ik in 1990 en 1995 heb ondergaan.

De injectiekuur die U, denk ik, heeft ondergaan was de toendertijd veel toegepaste organo-therapie die met veel succes in haast alle Europese landen werd toegepast. Toen echter het middel minoxidil op de markt kwam, een middel dat zonder injecties werkte en wetenschappelijk beter was onderboiwd verdween de organotherapie uit de belangstelling.

Als U wellicht met mij daarover alsnog wil spreken verzoek ik U mij even privé te e-mailen.

Gegroet,

Diksy

omerta62
30 oktober 2005, 21:52
Ik heb geen zin meer om hier over met u te overleggen.
Ik heb destijds met u hier overleg over gehad,en dat heeft mij niet geholpen.
U claimt dat deze therapie succesvol is geweest maar toen ik begin jaren negentig hierover tegen een arts over begon verklaarde hij mij voor gek dat ik hier in was gestonken.
Het heeft mij een hoop geld gekost en een hoop frustratie.
Tevens heb ik geprobeerd om dit destijds bij mijn verzekering vergoed te krijgen ,maar die vroegen hetzelfde als wat de betreffende arts mij had gevraagd.
De reden dat ik dit heb gepost is omdat ik er doodziek van word om gade te moeten slaan hoe er al jaren over de ruggen van wanhopige en desperate mensen woekerwinsten worden gemaakt.
En gaat u nu niet proberen om dit te ontkennen want u weet net zo goed als ieder ander dat dit zo is.
Voor mij is er geen methode meer,ik heb de hoop hierop al jaren geleden opgegeven,maar ik hoop dat ik hiermee een aantal mensen hun ogen heb geopend.
Als er al een middel is...ga gewoon naar je huisarts,en laat je niks voorliegen.

Diksy
31 oktober 2005, 11:35
Jammer. Als U verder geen zin heeft kan ik ook niets inbrengen.
Ik kan namelijk niet zomaar anoniem kritiek leveren. Iedereen weet wie ik ben.
Ook kan ik geen inhoudelijk antwoord geven omdat ik niet weet wie U bent.
Alleen direct met U kan ik gegevens uit een medisch dossier bespreken.

gegroet,

Diksy

omerta62
31 oktober 2005, 19:24
:o www.toppik.nl (http://www.toppik.nl/) whaaahahahahahahahahahahahahahaa...
Wat een giller!!!!!!
Schei toch uit man..met je kwakzalverij....wat een farce!!!!
En dan nog bloedserieus die link erbij zetten...tjezus christus!
www.topdiefstal.nl (http://www.topdiefstal.nl/) zal je bedoelen!
Hoe lang denk je dit nog te doen man??
ach...je doet het eigenlijk al heel lang en je hebt er lekker aan verdiend....

Kotsmisselijk word ik hier van!

Omerta> member of the antihustle and poor souls protection organisation

Diksy
31 oktober 2005, 20:53
Geen commentaar waard.

Gegroet,

Diksy

Tiuri
31 oktober 2005, 21:19
On-topic verder svp....

Diksy
1 november 2005, 10:53
On-topic verder svp....

Heel verstandig. Uiteraard heb ik, gezien mijn handtekening, geen moeite om on-topic te blijven.

gegroet,

Diksy

Guoy
1 november 2005, 13:00
Haha, wat een goede woordgrap! :confused:

Ik zie al dat de mensen op de foto's van je website in de "voor" foto nog sip kijken en op de "na" foto alweer stralen! Doet me een beetje aan tel sell denken. Wat ze daar ook vaak toepassen is de negatieve beelden in zwart wit uitbeelden en de positieve beelden in stralende kleuren. Misschien ook een idee voor je website?

On-topic heb ik niets te melden, sorry. Ik weet er namelijk niets van af. :)

Tiuri
6 juni 2006, 09:59
De onderbindingman van Nederland is berispt:

http://i6.tinypic.com/11uanhk.gif

Terecht. :P Bizar dat zoveel mensen zulke heftige cosmetische ingrepen laten doen door een basisarts :confused: .

another
6 juni 2006, 13:28
wow...dat wou ik ook net plaatsen :P...had het gelezen op het nieuws...oplichterij, dat het zolang duurt voordat ze die oplichters doorhebben, moet een veel strengere controle worden.

Georgie
6 juni 2006, 14:28
Dat was toch al veel langer bekend? Volgens mij al meer dan een jaar of zo. Misschien doet het tuchtcollege nu pas uitspraak. Hij noemt zich nu 'cosmetisch arts' als hij op televisie komt. Operaties e.d. deed hij sowieso al nooit zelf.

Overigens vind ik hem op cosmetisch gebied geen charlatan, hij verkoopt gewoon antirimpelbehandelingen en cosmetische operaties in zijn kliniek.

kas
14 juni 2006, 21:00
Dat was toch al veel langer bekend? Volgens mij al meer dan een jaar of zo. Misschien doet het tuchtcollege nu pas uitspraak. Hij noemt zich nu 'cosmetisch arts' als hij op televisie komt. Operaties e.d. deed hij sowieso al nooit zelf.

Overigens vind ik hem op cosmetisch gebied geen charlatan, hij verkoopt gewoon antirimpelbehandelingen en cosmetische operaties in zijn kliniek.

Yep, klopt hij voert zelf geen enkele behandeling uit maar laat dit doen door andere artsen. Ben toevallig heel recent zelf in zijn nieuwe kliniek hier in Eindhoven geweest..

Georgie
15 juni 2006, 09:23
Yep, klopt hij voert zelf geen enkele behandeling uit maar laat dit doen door andere artsen. Ben toevallig heel recent zelf in zijn nieuwe kliniek hier in Eindhoven geweest..

Mag ik vragen wat je hebt laten doen, Kas?

kas
15 juni 2006, 13:40
Mag ik vragen wat je hebt laten doen, Kas?

Nog niets.... had een afspraak met een (vrouwelijke) arts daar omdat ik geinteresseerd ben in (on)mogelijkheden van injectables. In mijn geval voor wat lijntjes rondom de bovenlippen.
Collageen is eruit want dat gaf teveel allergische reacties, er wordt ingespoten met botox (daar begin ik dus niet aan) en ... zuur (naam vergeten) volgens de arts is laatstgenoemde een lichaamseigen stof die geen allergische reacties oproept. Houdt ong 2 jaar. Enfin, het prijskaartje is er wel naar circa 650 eurietjes voor 1 behandeling met injectables. (ik heb er waarsch. 2 nodig).
Kan het nog wel camoufleren lippencreme waar zg. fillers inzitten momenteel, maar als ik naar mijn moeder kijk (71). Supergladde huid nog steeds (die heb ik gelukkig ook van haar:cool: ) maar een mond vol 'strenge' lijntjes. Vind ik niet mooi..
Het lijkt alsof de zwaartekracht ook bij mij een beetje terrein begint te winnen...
-------------------
Tja... eerst maar ff met vakantie en daarna kijken wat er nog in de pot zit...

Georgie
15 juni 2006, 17:08
Nog niets.... had een afspraak met een (vrouwelijke) arts daar omdat ik geinteresseerd ben in (on)mogelijkheden van injectables. In mijn geval voor wat lijntjes rondom de bovenlippen.
Collageen is eruit want dat gaf teveel allergische reacties, er wordt ingespoten met botox (daar begin ik dus niet aan) en ... zuur (naam vergeten) volgens de arts is laatstgenoemde een lichaamseigen stof die geen allergische reacties oproept. Houdt ong 2 jaar. Enfin, het prijskaartje is er wel naar circa 650 eurietjes voor 1 behandeling met injectables. (ik heb er waarsch. 2 nodig).
Kan het nog wel camoufleren lippencreme waar zg. fillers inzitten momenteel, maar als ik naar mijn moeder kijk (71). Supergladde huid nog steeds (die heb ik gelukkig ook van haar:cool: ) maar een mond vol 'strenge' lijntjes. Vind ik niet mooi..
Het lijkt alsof de zwaartekracht ook bij mij een beetje terrein begint te winnen...
-------------------
Tja... eerst maar ff met vakantie en daarna kijken wat er nog in de pot zit...

1300 euro... Djeez. Ik ben nu 47 en heb nog vrijwel geen rimpels, ook niet boven de lippen (hoewel ik heel lang veel gerookt heb). Ik doe om de dag gezichtsoefeningen, en volgens mij boek ik goed resultaat mee. Na een bepaalde leeftijd begint je spiermassa te slinken. Niet alleen op je lichaam (dat kun je tegengaan met lekker sporten), maar ook in je gezicht. Je huid wordt dus ruimer. Omdat die ook minder elastisch wordt gaat, in combinatie met het verminderde spiervolume, de huid uitzakken.
Misschien iets voor jou? Je zou ook de Facial Flex eens kunnen proberen. Er is een Nederlandse site van, je zou even moeten googlen.

En nooit een permanente filler, ik heb wat foto's van dames met allergische reacties gezien... Vreselijk. En dat zuur is waarschijnlijk hyaluronzuur.

kas
15 juni 2006, 20:44
1300 euro... Djeez. Ik ben nu 47 en heb nog vrijwel geen rimpels, ook niet boven de lippen (hoewel ik heel lang veel gerookt heb). Ik doe om de dag gezichtsoefeningen, en volgens mij boek ik goed resultaat mee. Na een bepaalde leeftijd begint je spiermassa te slinken. Niet alleen op je lichaam (dat kun je tegengaan met lekker sporten), maar ook in je gezicht. Je huid wordt dus ruimer. Omdat die ook minder elastisch wordt gaat, in combinatie met het verminderde spiervolume, de huid uitzakken.
Misschien iets voor jou? Je zou ook de Facial Flex eens kunnen proberen. Er is een Nederlandse site van, je zou even moeten googlen.

En nooit een permanente filler, ik heb wat foto's van dames met allergische reacties gezien... Vreselijk. En dat zuur is waarschijnlijk hyaluronzuur.

Klopt is hyaluronzuur, nu jij het schrijft weet ik idd weer dat het zo heet. Permanent filler was ik niet van plan hoor...
Ik heb eigenlijk ook een echt goede huid, nooit problemen hartstikke gaaf, alleen die lijntjes he:confused: ! Is echt familiekwaaltje want mijn zus van 48 heeft al diepe groeven, daar wil ik eigenlijk niet op wachten.... te ijdel...

Zal eens facial flex site opzoeken heb idd vaker gelezen/gehoord over gezichtsgymnastiek..

Thanx
Kitty

Even te gast
17 augustus 2006, 13:51
Ik heb de galeatomie behandeling laten doen en het bevalt me goed...

Ik was 22 jaar en begon zeer snel kaal te worden (te merken aan de inhammen). Ik werd daar zo crazy van dat ik die behandeling heb laten doen en moet zeggen dat ik redelijk tevreden ben.

Ik durf toch niet te zeggen dat het stopt maar de snelheid is zeker met 80% terug gedreven dat weet ik zeker!

Ik heb het bij de Belgische dokter in Brugge laten doen (weet zo even zijn naam niet meer), maar ook hij zegt dat het geen stopper is maar de behandeling helpt mee aan de vertraging van het kaal worden.

snoeteke
19 augustus 2006, 13:33
En na hoeveel tijd durf jij zo stellig te beweren dat het met 80% is terug gedreven ... ? Is dat na een paar weken, maanden of jaren? En hoe weet je zeker dat t dat is wat je zo helpt?

polleke
28 januari 2007, 10:44
Hey mensen,

Ik zag dat niemand hier die onderbinding heeft laten doen, dus dacht ik zal toch es replyen: ik namelijk wel.

Mij is overigens verteld dat de adertjes die worden dichtgeschroeid meer DHT met zich meevoeren dan de andere aders die voor bloedtoevoer naar de hoofdhuid zorgen.

Desalniettemin zou ik iedereen afraden om deze behandeling te laten doen. In de eerste maanden na de behandeling ben ik enorm veel haar éxtra verloren, met bossen tegelijk trok ik ze uit. Ik had erg veel haar nog en heb de behandeling als preventief middel ingezet, maar erna was mijn kruin erg ver verdund. Gelukkig hield het wel op en misschien is het zelfs wel zo dat ik nu nog een best goed begroeide voorkant van mn hoofd heb dankzij de behandeling, wie zal het zeggen... maar intussen heb ik het scheermes er toch bij gepakt. (Gelukkig ben ik zo ook vét lekker :D )

Bespaar je de moeite en die euro's. Als de kans er in zat dat het zou werken prima, dan is het de gok mijns inziens echt wel waard. Maar als je zulke negatieve effecten ook eventueel kunt ervaren... dan zou ik zeggen doe het niet.

groetjes, Polleke

Dejongen
12 mei 2007, 15:50
He ik heb een vraagje..

waar kan ik ergens die Finasteride/Propecia kopen...
alvast bedankt

Henk
12 mei 2007, 16:20
He ik heb een vraagje..

waar kan ik ergens die Finasteride/Propecia kopen...
alvast bedankt

In de rubriek medicijnen/haargroeimiddelen staat genoeg informatie over Finasteride.
O.a deze thread over hoe je er aan kunt komen:
http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=5373

Heer Olivier
13 mei 2007, 11:44
Ik heb nog finasteride over die ik niet meer gebruik vanwege de bijwerkingen, het komt van een Nederlandse apotheek. Wat mij betreft kan je die voor een schappelijk prijsje overnemen. Let me know!

Ed rakket
22 juni 2007, 10:07
Hey mensen,

Ik zag dat niemand hier die onderbinding heeft laten doen, dus dacht ik zal toch es replyen: ik namelijk wel.

Mij is overigens verteld dat de adertjes die worden dichtgeschroeid meer DHT met zich meevoeren dan de andere aders die voor bloedtoevoer naar de hoofdhuid zorgen.

Desalniettemin zou ik iedereen afraden om deze behandeling te laten doen. In de eerste maanden na de behandeling ben ik enorm veel haar éxtra verloren, met bossen tegelijk trok ik ze uit. Ik had erg veel haar nog en heb de behandeling als preventief middel ingezet, maar erna was mijn kruin erg ver verdund. Gelukkig hield het wel op en misschien is het zelfs wel zo dat ik nu nog een best goed begroeide voorkant van mn hoofd heb dankzij de behandeling, wie zal het zeggen... maar intussen heb ik het scheermes er toch bij gepakt. (Gelukkig ben ik zo ook vét lekker :D )

Bespaar je de moeite en die euro's. Als de kans er in zat dat het zou werken prima, dan is het de gok mijns inziens echt wel waard. Maar als je zulke negatieve effecten ook eventueel kunt ervaren... dan zou ik zeggen doe het niet.

groetjes, Polleke
Onderbinding.

Ik heb dus ook een onderbinding laten doen 10 jaar geleden. En toch moet ik je zeggen dat ik in die 8 jaar totaal geen last heb gehad van haaruitval.
Kon er gewoon aan trekken zonder dat er ook maar 1 haar in mijn handen bleef zitten.
De ingreep was simpel werd mij verteld maar toch was het een nare toestand. In die periode erna heb ik ook best wel last gehad van de littekens. (maar dat lijkt me normaal) het was niet ontstonken ofzo maar erg gevoelig..zelfs een jaar erna nog.
Volgens mij heeft het wel gewerkt omdat ik nu 10 jaar later ineens weer veel uitval heb.
Gek genoeg hoor je niet veel over deze ingreep. Dus misschien is het wel achterhaald.
Zou hem dus nu volgens hun weer moeten doen maar ik ben er klaar mee. Mijn haar begint nu best dun te worden en ik zie het niet zitten om zo mijn hele kop onder de littekens te hebben. Heb er al 6 op mijn hoofd. (die overgens niet erg groot zijn)
Ik zit nu maar te wachten totdat je een zakje stamcellen kan halen bij het kruitvat wat je op je hooft kan strooien en s'morgens wakker word met rasta haar.

gr. ed

Pieter_100
10 augustus 2007, 15:54
Ik wil de discussie over onderbinding weer nieuw leven inblazen omdat ik 'ervaringsdeskundig' ben. Destijds waren er nl. nogal veel vragen op dit forum over hoe deze ingreep precies gaat en wat de effecten ervan zijn.

Ik heb hem 3 jr geleden laten uitvoeren en voel me opgelicht omdat het bij mij niet alleen niet werkt, maar ook nog eens een averechts effect lijkt te hebben. Toen ik de onderbinding liet uitvoeren had ik slechts beginnende inhammen, sindsdien is het haar op de gehele bovenkant van mijn hoofd in versneld tempo dunner geworden.
Bovendien heb ik een aantal vervelende bijwerkingen want sindsdien heb ik een uitermate gevoelige hoofdhuid, daarnaast heb ik vaak een branderig gevoel op mijn hoofd en heb ik ook vaak hoofdpijn.

Ik ben één keer terug geweest om te klagen over het resultaat, toen kreeg ik te horen dat ik maar propecia moest gaan slikken. Toen ik aangaf dat mijn vriendin en ik bezig waren met kinderen en ik daarom mijn twijfels had over deze medicijnen, kreeg ik te horen dat het makkelijk samen kon.
Navraag bij een bevriende arts, heeft mij geleerd dat het slikken van deze medicijnen levensgevaarlijk is voor de ongeboren baby. Bovendien werden er vraagtekens gesteld door deze arts bij het hele fenomeen onderbinding.

Diksy
12 augustus 2007, 10:40
Beste Pieter,

Jammer dat je geen resultaat heb gehad met onderbinding. Echter, logisch is dat wel.

1/ Het hoofd is gezegend met de meeste bloedvaten in vergelijking met andere delen van het lichaam. Bij onderbinding worden er 4 bloedvaten (2 links en 2 rechts) afgebonden. Dat is in verhouding tot het aantal bloedvaten zo weinig dat die andere bloedvaten het werk simpel overnemen. Eventueel worden dunne bloedvaten wat dikker.

2/ De theorie achter onderbinding is gelegen in de gedachte dat er dan minder bloedtoevoer, cq dihydrotestosteron (de omzetting vanuit testosteron) naar het bovenhoofd gaat. We weten echter al lang dat het daar niet om gaat. Je wordt niet kaal door een teveel aan (dihydro) testosteron. Je haar valt uit omdat je haarwortels hebt geërfd die gevoelig zijn voor dat dihydrotestosteron. Daarmee is dan het succes van Propecia verklaard. Propecia werkt namelijk op de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Diksy

Ed rakket
13 augustus 2007, 08:34
Word moe van het vechten tegen die kaalheid. , onderbinding, fina, niks lijkt bij mij mog te werken. schud s'morgens zo'n 20 haren uit mijn hoofd. Vroeg me af of het nog zin zo hebben om over te stappen op duta. (of zal dat ook niks helpen?)

Ed rakket
13 augustus 2007, 08:40
Beste Pieter,
Heb jij het ook bij schumacher laten doen? Ik heb het nu 10 jaar geleden laten doen. hoofdhuid is nu nog gevoelig dus daar blijf je nog wel even last van houden. Ben destijds ook is terug geweest omdat ik niet tevreden was en het gevoelig was. Maar had bij mij toch wel een idee dat het iets hielp.Ik heb in die periode daarna echt minder uitval gehad. Nu 10 jaar later zie ik het gewoon voor mijn ogen naar beneden vallen. ; ( Wat moest jij d'r nou voor betalen? Bij mij was dat 3500 gulden (1600 euro)
suc6

franky
4 november 2007, 21:59
Ik wil de discussie over onderbinding weer nieuw leven inblazen omdat ik 'ervaringsdeskundig' ben. Destijds waren er nl. nogal veel vragen op dit forum over hoe deze ingreep precies gaat en wat de effecten ervan zijn.

Ik heb hem 3 jr geleden laten uitvoeren en voel me opgelicht omdat het bij mij niet alleen niet werkt, maar ook nog eens een averechts effect lijkt te hebben. Toen ik de onderbinding liet uitvoeren had ik slechts beginnende inhammen, sindsdien is het haar op de gehele bovenkant van mijn hoofd in versneld tempo dunner geworden.
Bovendien heb ik een aantal vervelende bijwerkingen want sindsdien heb ik een uitermate gevoelige hoofdhuid, daarnaast heb ik vaak een branderig gevoel op mijn hoofd en heb ik ook vaak hoofdpijn.

Ik ben één keer terug geweest om te klagen over het resultaat, toen kreeg ik te horen dat ik maar propecia moest gaan slikken. Toen ik aangaf dat mijn vriendin en ik bezig waren met kinderen en ik daarom mijn twijfels had over deze medicijnen, kreeg ik te horen dat het makkelijk samen kon.
Navraag bij een bevriende arts, heeft mij geleerd dat het slikken van deze medicijnen levensgevaarlijk is voor de ongeboren baby. Bovendien werden er vraagtekens gesteld door deze arts bij het hele fenomeen onderbinding.

Levensgevaarlijk is wel erg overtrokken!!

Kleine hoeveelheden finasteride worden gevonden in semen; gezien de uitkomsten uit dieronderzoek wordt deze hoeveelheid niet als een gevaar voor de mannelijke foetus beschouwd.
Bron: farmacotherapeutisch kompas

Diksy
5 november 2007, 11:48
Onderbinding/galeotomie

--------------------------------------------------------------------------------
Mijn post van 1-11-2004

De theorie achter onderbinding is tegenovergesteld dan de theorie achter galeotomie. De reden dat ik de term theorie gebruik is niet voor niets.

Onderbinding is destijds gestart met twee Belgische artsen, genaamd Dr. Marechal en Dr. Toyon. De theorie achter onderbinding is dat als je de bloedtoevoer naar het bovenhoofd vermindert er minder werking is van hormonen en daardoor de haaruitval wordt gestopt of vertraagd. Het wordt gedaan door zowel voor als achter het oor 2 bloedvaten te sluiten. Ik heb deze behandeling meerdere malen zien uitgevoerd in Parijs maar was niet overtuigd. De behandeling is nooit medisch erkent als een werkzame oplossing. Andere artsen kunnen je vertellen dat als je bloedvaten afsluit automatisch andere bloedvaten het werk overnemen.

Galeatomie claimt de bloedtoevoer naar het bovenhoofd te vergroten.
Het wordt gedaan door een sneetje van ongeveer 1-2 cm, in het bovenhoofd te maken en dan met een special instrument onderhuids de galea ( het vlies dat de schedel onder de huid omspant) los te maken van de schedel. Het is echter nooit bewezen dat haaruitval wordt veroorzaakt door een tekort aan bloedtoevoer. Ook deze behandeling heb ik meerdere malen zien uitvoeren. Dit keer in Zweden. Wie de behandeling heeft geïntroduceerd is mij niet bekend.

Zo-n iedere 10 jaar zie ik deze behandelingen weer opduiken maar nog nooit met een gedegen medische onderbouwing zoals een onafhankelijk dubbel-blind onderzoek. Beide behandelingen zijn ook nooit onderwerp geweest op de vele Internationale congressen die ik gedurende de laatste 25 jaar heb bezocht.

Gegroet, Diksy

kaledildo20
26 november 2007, 00:44
Ik ben nieuwsgierig naar de onderbinding methode.. Ik weet dat het al een paar keer ter sprake is gekomen, maar ik ben op zoek naar een uitleg i.c.m. afbeeldingen, zodat ik exact weet waar ze gaan snijden..

Ed rakket
27 december 2007, 20:31
Heb er een gehad.. 6 sneetjes in totaal. 2 achter het oor en twee voor het oor (bakkebaarden) en 2 op het achterhoofd. Ze deden daar heel makkelijk over in het voor gesprek maar vond het best nog wel een ingreep. Een dag of 10 erna de hechtigen eruit en dat was het. Kan je niet zeggen of het gewerkt heeft want ben 5 jaar na de ingreep toch aan de fina gegaan. Heb het 10 geleden gedaan en het zou ook voor 10 jaar werken. Nu 10 jaar later heb ik nog steeds haar maar het is de laatste 2 jaren wel iets minder geworden. Slik nog steeds fina. Ik heb in die tien jaar mijn kaalheid echt stop gezet maar kwam het nou door de onderbinding of door toch die 5 jaar fina?????? Littekens zijn trouwens nauwelijks te zien. Die op het achterhoofd kan ik natuurlijk niet waarnemen. Doen of niet doen?????????
Aan mij heb je dus even niks maar hoop toch dat je er iets mee kunt.
Groetjes Ed

vega24
28 december 2007, 03:42
Heb er een gehad.. 6 sneetjes in totaal. 2 achter het oor en twee voor het oor (bakkebaarden) en 2 op het achterhoofd. Ze deden daar heel makkelijk over in het voor gesprek maar vond het best nog wel een ingreep. Een dag of 10 erna de hechtigen eruit en dat was het. Kan je niet zeggen of het gewerkt heeft want ben 5 jaar na de ingreep toch aan de fina gegaan. Heb het 10 geleden gedaan en het zou ook voor 10 jaar werken. Nu 10 jaar later heb ik nog steeds haar maar het is de laatste 2 jaren wel iets minder geworden. Slik nog steeds fina. Ik heb in die tien jaar mijn kaalheid echt stop gezet maar kwam het nou door de onderbinding of door toch die 5 jaar fina?????? Littekens zijn trouwens nauwelijks te zien. Die op het achterhoofd kan ik natuurlijk niet waarnemen. Doen of niet doen?????????
Aan mij heb je dus even niks maar hoop toch dat je er iets mee kunt.
Groetjes Ed

Kun je mischien een foto uploaden van je huidige status?

Met vriendelijke groeten,
Vega.

MGREEN
10 januari 2008, 22:47
Kan iemand uitleggen wat het is?

Hanna
10 januari 2008, 22:51
zie: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3170&highlight=onderbinding

kaledildo20
21 januari 2008, 13:22
Heb er een gehad.. 6 sneetjes in totaal. 2 achter het oor en twee voor het oor (bakkebaarden) en 2 op het achterhoofd. Ze deden daar heel makkelijk over in het voor gesprek maar vond het best nog wel een ingreep. Een dag of 10 erna de hechtigen eruit en dat was het. Kan je niet zeggen of het gewerkt heeft want ben 5 jaar na de ingreep toch aan de fina gegaan. Heb het 10 geleden gedaan en het zou ook voor 10 jaar werken. Nu 10 jaar later heb ik nog steeds haar maar het is de laatste 2 jaren wel iets minder geworden. Slik nog steeds fina. Ik heb in die tien jaar mijn kaalheid echt stop gezet maar kwam het nou door de onderbinding of door toch die 5 jaar fina?????? Littekens zijn trouwens nauwelijks te zien. Die op het achterhoofd kan ik natuurlijk niet waarnemen. Doen of niet doen?????????
Aan mij heb je dus even niks maar hoop toch dat je er iets mee kunt.
Groetjes Ed

ik begrijp het, maar ik wil precies weten waar.. het zou fijn zijn als je een foto kan uploaden en dan met stippen laten zien waar ze die sneetjes hebben gemaakt..

kaledildo20
15 november 2008, 01:05
ik begrijp het, maar ik wil precies weten waar.. het zou fijn zijn als je een foto kan uploaden en dan met stippen laten zien waar ze die sneetjes hebben gemaakt..

ik wacht nog steeds antwoord op deze vraag..:crybaby:

HairCoach
21 juli 2009, 12:09
Kent iemand deze methode of de effecten ervan ?

Tijdens de ingreep maakt de plastische chirurg een kleine insnede boven de slapen. Met de endoscopische methode verandert de chirurg de doorbloeding van de hoofdhuid door de galea los te maken en een aantal bloedvaten te bewerken. Tegelijk wordt ook de stimulatie van de talgklieren veranderd. Doorbloeding en gevoel van de scalp blijven steeds verzekerd.
Hoe deze ingreep werkt is nog niet volledig opgehelderd. Dat ze, in onze handen, vrijwel zonder uitzondering werkt staat buiten kijf getuigen de vele tevreden patiënten. Bij vrouwen kan er zelfs haardos verbetering optreden. Bij mannen blijft het effect hoogstens beperkt tot een behouden van de haargroei van het moment. Vandaar de boodschap: “Beter vroeger dan later”.

wesley1982
21 juli 2009, 14:02
het is al hele tijd beschikbaar , maar nergens enig bewijs in studies ofzo dat aantoont dat het werkt...:P

en het is redelijk duur voor een relatief simpele ingreep , zo hard werk is het niet

HairCoach
21 juli 2009, 16:04
dacht ik al...thanx.

Als het hier op het forum niet (of moeilijk) terug te vinden is, werkt het niet.

X-Zeem
21 juli 2009, 22:26
Maar minder/geen bloedtoevoer betekent weinig/geen voeding aan je haarzakjes?

jord-y
15 oktober 2009, 19:20
Derde vraag: je kunt pillen slikken die het proces vertragen of stopzetten. Finasteride of propecia (de laatste kost ruim 1 euro per dag). Echter, deze pillen schijnen na verloop van tijd hun uitwerking te missen. Als laatste redmiddel kun je door een chirurg bij je slapen een buisje laten doorsnijden. Dan komen er geen hormonen meer bij je haar die het proces van haaruitval bewerkstelligen. Schijnt erg pijnlijk te zijn (vertelde Schoemacher me zelf) maar werkt wel!
----------------------
Heb even geen naam erbij gezet,gezien ik niet mensen achter hun rug erbij wil betrekken.
Maar wat ik me afvraag over het gedeelte dat een buisje bij je slapen wordt doorgesneden wat het proces van het haaruitval bewerkstelligd.
Wat ik niet snap als dit het zou stoppen dan zouden de meeste mensen dit toch doen? :confused::cool:

Limbo
15 oktober 2009, 20:11
Ja, ik wist ook dat Schumacher dat gedaan heeft. Snijdt de toevoer af blijkbaar. Moet idd pijnlijk zijn. Dat zal ook wel de reden zijn dat niemand dit doet. Of het is niet bewezen, dat kan ook...

Ambo
15 oktober 2009, 21:26
Als het wel zou werken én zo pijnlijk is, dan zou het toch onder narcose kunnen gebeuren?

En je noemt geen namen, maar kom toch de naam van Schumacher tegen...:confused:

jord-y
15 oktober 2009, 21:42
@ Ambo ik bedoelde met geen namen noemen over diegene die dit berichtje had geplaatst toendertijd niet zo haterig gelijk he ;):rolleyes:

Ambo
15 oktober 2009, 22:05
@ Ambo ik bedoelde met geen namen noemen over diegene die dit berichtje had geplaatst toendertijd niet zo haterig gelijk he ;):rolleyes:


Aha, heb deze topic niet vanaf het begin gevolgd, vandaar mijn stomme vraag dus.... :o

Ik word hier gedemoniseerd ondertussen geloof ik... ;)

Limbo
16 oktober 2009, 08:47
Ik word hier gedemoniseerd ondertussen geloof ik... ;)

Ik geloof het ook!:D

wesley1982
23 oktober 2009, 19:26
bloed brengt zuurstof en voeding (vitamines/aminozuren enz) naar je haarwortel , eveneens het dht hormoon...

je kan er niet omheen , dht zit in je lichaam en komt dus automatisch in elk deel van je lichaam inclusief je haarwortels

bloedtoevoer verminderen zal niks uitdoen , het lijkt zelfs enkel op later leeftijd nadelig te zijn voor je haar...

kelkafa
5 december 2009, 04:47
mijn broer is een tijdje geleden deze operatie ondergegaan (ongeveer 5jaar geleden). Eerlijk gezegd lijkt dit me wel een oplossing. Hij heeft nu wel een litteken op beide slapen. Hij vertelt me wel dat zijn haar gestabiliseerd is. geen verdere haaruitval. dat zie ik zelf ook. Nog altijd zelfde hoeveelheid haar heeft ie. Ook al is zijn hoofd kortgeschoren, de haartjes die hij vroeger had, 5jaar geleden ofzo, heeft hij nu nog altijd. Anders zou ie allang helemaal kaal moeten geweest zijn zoals de rest van de familie... hij heeft zelf nog nooit fina/minoidil gebruikt. later ook nog FUT ondergegaan, nu heeft hij een litteken zowel op de achterkant van zijn hoofd als op beide slapen.
wel ik vind deze ingreep zeker geen bullshit. Ik wou het zelf ook laten doen wanneer ik 17-18 was maar mijn ouders waren er tegen (ingreep op je hoofd, aan je slapen dan ook nog, leek hun niet echt verstandig).

Hanna
5 december 2009, 13:39
Je schrijft dat zijn status door de galea gestabiliseerd was, geen verdere haaruitval meer. Als dat waar zou zijn, had je broer daarna toch geen FUT meer nodig?

jornkielman
24 juni 2010, 10:01
Galeatomie is een ingreep die voornamelijk in Belgie en (in mindere mate tot niet meer) in Nederland. Zelf heb ik Dokter Decoopman een aantal maal gesproken in Brugge en hij gelooft er wel heilig in. Schoemacher heeft het gedaan, maar slikt nu elke dag zn finasteride. Als GAleatomie had geholpen had hij ook geen fina nodig gehad. In de USA vinden ze het onzin. Ach ja...

Gr. Jorn

wesley1982
26 juni 2010, 01:13
geloof het maar niets, bloed verzorgt je haarwortels , als je de bloedtoevoer verminderd, dan verminder je ook de groeistoffen - vitamines en zuurstof, lijk me zeer schadelijk , vergroot je de bloedtoevoer dan krijgt je haar meer van deze stofen wat goed zou zijn , maar ook meer dht...
ik geloof er niet in....

chiquitan
23 september 2010, 18:47
Er werd op dit forum al vaak over "galeatomie" gesproken.

Kan iemand die deze ingreep reeds liet uitvoeren, me zeggen of zijn ingreep wel degelijk suksesvol is geweest (op lange termijn) ??

Jose1966
8 november 2011, 12:53
Hoi,
Iemand ervaring met galeatomie ?

Hanna
8 november 2011, 13:15
Gebruik in het vervolg s.v.p. de zoekfunctie van dit forum, dan kom je o.a. hier:
http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3170

Jose1966
8 november 2011, 13:31
Sorry wist ik niet - ben hier nieuw ! Bedankt voor de info
groeten J.

Henk
8 november 2011, 13:58
Sorry wist ik niet - ben hier nieuw ! Bedankt voor de info
groeten J.

Geeft niet. Ik heb jouw discussie inmiddels samengevoegd met de bestaande.

dieselll
17 november 2011, 20:59
In 2004 of 2005 heb ik een galetomie laten uitvoeren id. Welnesskliniek in Genk. Was, tot nu toe, de meest pijnlijke operatie die ik heb laten doen.

Een tiental spuiten worden recht op je slaap gezet...

Van het resultaat heb ik nooit veel geweten, en als ik me niet vergis, mag het momenteel in bepaalde landen (Duitsland?) zelfs niet meer uitgevoerd worden omdat het resultaat niet bewezen zou zijn.

Ik vermoed dat je deze operatie echt jong moet ondergaan als je iets van resultaat wil hebben, indien je kaal of kalend bent reeds kan je de schade via een galetomie niet meer inhalen vermoed ik... :D

Succes in ieder geval!

sem
18 november 2011, 09:09
In 2004 of 2005 heb ik een galetomie laten uitvoeren id. Welnesskliniek in Genk. Was, tot nu toe, de meest pijnlijke operatie die ik heb laten doen.

Een tiental spuiten worden recht op je slaap gezet...

Van het resultaat heb ik nooit veel geweten, en als ik me niet vergis, mag het momenteel in bepaalde landen (Duitsland?) zelfs niet meer uitgevoerd worden omdat het resultaat niet bewezen zou zijn.

Ik vermoed dat je deze operatie echt jong moet ondergaan als je iets van resultaat wil hebben, indien je kaal of kalend bent reeds kan je de schade via een galetomie niet meer inhalen vermoed ik... :D

Succes in ieder geval!

Hoi Diesell,
Ik neem aan bij Dr Hoeyberghs? :-)
Hij raadde het mij toen ook aan, maar ik heb het niet durven laten doen.
Heb je nog veel haaruitval gehad na de operatie?
grjts

dieselll
18 november 2011, 13:28
Ja klopt, is gewoon blijven uitvallen... Maar dat heeft hij mij ook verteld dat dat een mogelijkheid was... Hij wou bij mij geen ht doen,te jong...

kerstensn
11 februari 2014, 17:32
iemand ervaring mee?

dZinee
11 februari 2014, 17:35
iets meer informatie zou welkom zijn..
hoe kom je erbij, wat is je bron, wat vind je zelf?

Dit is wel erg makkelijk..

kerstensn
11 februari 2014, 17:39
ik ken er niets van daarom de vraag haha , http://www.wellnesskliniek.com/nl/haaruitval-haarverlies hier is een link :) wou graag weten of dit fake is ofniet & of er mensen zijn met goede of slechte ervaringen ^^

Reet
11 februari 2014, 20:56
Heb ik ondergaan zo'n 15 jaar geleden. Bij deze kliniek welteverstaan. Ook nog een keer bij mijn eigen dermatoloog ondergaan wat jaartjes later. Gebruikte op dat moment al Minoxidil en finasteride en probeerde deze techniek om maar helemaal van de medicijnen af te komen. Maar na het stoppen met de medicijnen verloor ik letterlijk bijna 400 haren op een dag! Toen ben ik maar snel weer aan de meds gegaan! Eigenlijk heb ik het niet echt een kans gegeven, om te kijken of een galeatomie ook echt wat kan doen. Maar na zoveel haarverlies (wat waarschijnlijk wel de 'gewonnen' haren waren door medicatie) raakte ik behoorlijk in paniek. Daarmee kwam ik er dus wel achter dat de medicijnen wél werkten bij mij. Volgens mijn eigen dermatoloog was een galeatomie overigens wel een behandeling waar je baat bij kon hebben. Robert Schumacher heeft de behandeling ook ondergaan.

Henk
11 februari 2014, 21:56
iemand ervaring mee?

Ik heb je discussie samengevoegd met de al bestaande discussie over galeatomie.

kerstensn
12 februari 2014, 09:21
merciekes wist niet dat er al een topic van was

ab_036
1 november 2014, 13:07
Beste mensen,,

Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die ervaring hebben met een galiatomie of daar iets van af weten.. welke risicos dat met zich mee brengt, levert het een totale stop van haaruitval op? Enz..

Ik hoor het allemaal graag,

Groetjes..

ab_036
1 november 2014, 13:51
Bedoel natuurlijk galeatomie..

Hairmaster
1 november 2014, 20:57
Ik zal het even googlen voor je.

En kijk: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3170 :P

Modedit: Dank, ik heb ze samengevoegd! Anthonieh

Reet
1 november 2014, 23:10
2x gedaan, 1 maal totale in Belgie en 1x bij mijn eigen dermatoloog alleen bloedafvoer vanaf schedel geblokkeerd. Of het heeft geholpen kan ik eigenlijk niet zeggen om eerlijk te zijn! Ik heb destijds zoveel gedaan en geprobeerd tegelijk. Maar heb er meerdere positief over gehoord. Hoe objectief dat is geweest is ook de vraag natuurlijk.

eddy_wally
29 mei 2017, 22:44
blijkbaar erg weinig ervaringen hiermee.
De laatste 2 minuten van dit filmpje van plastische chirurg jeff Hoeybergs zijn wel interessant: https://www.youtube.com/watch?v=YhPgiWRVMcg

Volgens hem houdt de haarindustrie dit tegen. Wat denken jullie hiervan?

123hallo
30 mei 2017, 14:34
Wat denken jullie hiervan?

Bedankt voor het delen! ik vind het een erg leerzame video.

Voor mannen die dit willen doen lijkt het mij het best om de medicatie aan te houden. Hij legt al duidelijk de verschil uit dat het bij mannen minder effect heeft. Als het mij goedkoop aangeboden zou worden, dan zou ik het wel doen, maar ik houd me aan mijn goedwerkende medicatie vast. Zonder die medicatie durf ik er sterk op te gokken dat galeatomie bij mij "als man" waardeloos is.

nicolaasdk
30 mei 2017, 16:20
Ik vind het een bijzondere ingreep. Ik kan mij voorstellen dat beknelling van de microvasculatuur van de haarfollikels door bindweefsel niet optimaal is voor de kwaliteit en kan resulteren in haaruitval.. Tot zover ben ik bij. Al is dit wel gek, bindweefsel is ontzettend elastisch en de vasculatuur van de haartjes is beschermd door eigen bindweefsel en vetweefsel.. Als de doorbloeding is aangetast zou dit ook moeten betekenen dat de hoofdhuid van slechte kwaliteit is door doorbloedingsproblemen..

Maar als dit daadwerkelijk het onderliggende probleem is:
- Hoe verklaar je dan dat kaalheid in zich gedraagt volgens patronen? Als dit daadwerkelijk het probleem is dan zou kaalheid zich volgens 1 patroon moeten gedragen, namelijk waar de drukpunten van het bindweefselkapsel het grootst zijn.

Op hun website wordt beweerd:
- Voorkomt verdere haaruitval
- Maakt uw haren weer gezond

Klinkt alsof de verdrukking van de vaatjes HET onderliggende probleem is als ik hun boodschap mag geloven.. Ik ben sceptisch, maar sta uiteraard open voor ervaringen/meningen van anderen!

wimvdb
5 april 2022, 20:13
Hallo

Ik merk dat er veel mensen geinteresseerd zijn in het topic van Galeatomie en mensen die er een ervaring mee hebben. Wel toen ik 30 jaren oud was, een 2.5 jaren geleden heb ik een Galeatomie laten uitvoeren. Een jaar later verloor ik nog steeds haar.

Dan heb ik een haartransplantatie laten uitvoeren een 1.5 jaar geleden, dit nieuwe haar blijft staan, het haar achter het getransplanteerde haar verdwijnt langzaam. Dus een combinatie galeatomie en haartransplantatie lijkt me ook niet te werken.

Dus werkt een Galeatomie , na 3 jaren merk ik er niets van aangezien ik nog steeds haar verlies. De kliniek beweerde nochtans dat er positieve resultaten zijn bij de meerderheid? Er is nooit een checkup geweest, 6 maanden of een jaar na de operatie. Dus waar ze die resultaten halen, vragen ik me toch af.

Ben ik de enige? Toevallig toen ik een haartransplantatie liet doen, kwam ik een kerel tegen die ook een Galeatomie had laten uitvoeren en er geen merkbaar resultaat van had.

Twee personen is nog geen deftig argument, maar ik ken niemand bij wie het werkt en twee bij wie het niet werkte. Dus ik zou voorzichtig zijn. De Galeatomie bestaat al jaren en nog steeds heb ik geen deftig onderzoek gezien dat de werking aantoont.