PDA

View Full Version : angst voor kapper


shetah
14 april 2013, 15:52
heeft iemand ervaring met angst voor de kapper?
Ik zou op dit moment echt niet naar een kapsalon toegaan,schaam me dood... maar een thuiskapper vind ik ook doodeng, heb het al een keer geprobeerd, maar vond het niet echt een succes. ik had het al wel al eerlijk verteld van het plukken, maar vanaf moment van binnenkomst totaan het moment van vertrek ging het allemaal zo snel. ze was wel aardig enzo, maar ik kreeg toch een beetje een idee, dat ze wel eens wilde zien, wie er zo idioot is om het eigen haar uit te trekken... en een dag later kon ik het zelf ook nog eens een keer zelf bijknippen, was me niet opgevallen, dat het niet helemaal goed geknipt was, doordat ik enorm gespannen was en in de gaten hield dat het zo geknipt werd, dat ik nog steeds de kale plek kon verbergen:crybaby:

voor de volgende keer weet ik eigenlijk niet zo goed, wat ik nu moet gaan doen, misschien zelf met een schaar aan de gang al lijkt me dat ook geen succes. heeft iemand hier misschien ook ervaring mee en misschien tips voor me? alvast bedankt.

AnthonieH
14 april 2013, 16:15
Ik weet niet waar je woont, Shetah, maar je zou eens kunnen overwegen om bij een haarwerkspecialist te informeren. Die zijn gewend om mensen met ernstige haarproblemen bij te staan en om haar dusdanig te knippen dat imperfecties minder opvallen.

Ik ben bijvoorbeeld een keer enorm geholpen door kapper Kees bij Haartendens (http://www.haartendens.nl/). Ik weet niet of ze vaker mensen helpen die eigenlijk niet voor een haarwerk komen, maar je kunt altijd informeren.

shetah
14 april 2013, 18:34
hallo AnthonieH,
dank je wel voor je berichtje. ik woon in het oosten van het land, dus ben bang dat Woerden een beetje voor mij uit de richting ligt:(.
maar je tip zette me wel aan het denken,
Ik ken nl. wel een haarwerkspecialist bij mij in de buurt. "Hairmasters".
Nu een beetje moed bij elkaar rapen en gewoon een keer naar binnen stappen en
daar informeren wat de mogelijkheden zijn, niet geschoten altijd mis
en het kan er alleen maar beter van worden;)
ik zal laten weten hoe het afgelopen is.
groetjes

AnthonieH
14 april 2013, 19:46
Als je het eng vindt zou je ze eerst een mailtje kunnen sturen. Ik heb even gegoogled en iedere vestiging heeft een eigen emailadres. Wellicht kun je dan op een rustig moment afspreken.

Ik zou het inderdaad leuk vinden als je laat weten wat je ervaringen zijn!

shetah
15 april 2013, 12:39
wat aardig van je, dat je voor me gegoogled hebt.:) ik vind het idd doodeng, dus volg ik je tip op door ze eerst een mailtje sturen en dan met hun afspreken of het mogelijk is om op een rustig tijdstip af te spreken.
ik laat weten hoe het afgelopen is.

shetah
4 juli 2013, 19:06
't is alweer een tijdje geleden, maar ik heb de afspraak gemaakt bij Hairmasters. het voelde van begin af aan al goed, waar ik dus ook erg blij mee was.
Er werd rekening gehouden met je privacy en op allerlei manieren stelde ze je gerust en gaf goede uitleg.
de kale plek was te groot, om te camoufleren met alleen knippen, dit had ik eigenlijk ook al wel verwacht. dus het is wel een haarwerkje geworden, maar ik ben er superblij mee,
het gaat ook supermooi over in mijn eigen haar. Het is ook allemaal heel snel gegaan, dus hoefde ook niet zolang te wachten. Was wel spannend om er de eerste keer mee naar het werk enzo te gaan, want o.. wat als, maar niemand had iets in de gaten. Alleen dat het "leuk"zat.
Het ziet er weer verzorgd uit en de kale plekken zijn niet te zien en ook de wetenschap dat de pruik niet loslaat, geeft al meer zelfvertrouwen. :D

Astrid26
4 juli 2013, 19:40
Fijn zo'n positief bericht op het forum!
Top dat je haarwerkje zo goed bevalt.

shetah
5 juli 2013, 10:06
dank je voor je reactie!

het haarwerk is gewoon ook super!:D
al is zoiets nieuws natuurlijk ook wennen, bij de eerste keer wassen ( ik heb een haarwerk met echt haar), wist ik niet meer zeker of het nu in de handdoek moest drogen of op de pruikenstandaard, heb ik het netjes , maar niet strak in de handdoek gewikkeld. ( mijn haarwerk is normaal stijl in een bobline),maar nadat ik hem had laten opdrogen in de handdoek, had ik in ene keer allemaal krullen, slagen net als met permanent,hahaha.
zo kun je nog eens een keer switchen van kapsel.
Maar met een beetje styling zat het ook zo weer in z'n originele model:D

Astrid26
5 juli 2013, 20:34
Grappig; heb je ineens een haarwerkje met krullen :D
Fijn dat het modelleren je zo makkelijk afgaat.

Ik heb een synthetisch haarwerk/pruik. Ik was mijn haarwerk, dep het droog, laat het drogen op een pruikenhoofd, zodra het droog is opschudden en klaar.
Ik hoef het verder niet in model te brengen; ik vind het ook gewoon super :D

shetah
6 juli 2013, 09:35
nou, zo handig ben ik ook weer niet met modeleren hoor, ik heb gewoon een eenvoudig model, wat zo in model is te brengen met de fohn;)
Wat fijn dat je jouw haarwerk niet in model hoeft te brengen, maar dat hij alleen hoeft op te drogen en klaar is.
Zijn we beiden gewoon superblij met ons haarwerk:D Vond jij de keuze te maken tussen een synthetisch haarwerk en echt haar werk ook zo moeilijk? Ik wel.. gewoon omdat je van beide niet kon zien en voelen dat het niet "echt"was. Ik heb toen voor het echte gekozen, omdat deze bij mij het natuurlijkst overkwam. Hoe heb jij jou keuze gemaakt?

Astrid26
6 juli 2013, 10:49
Hoi Shetah,

Ik had op een ander forum (geen haarwerk forum maar totaal anders) geroepen dat ik naar de dermatoloog was geweest en dat er AGA gediagnosteerd was :(
Ik kreeg gelijk daarop een aantal PB berichten van meiden/vrouwen die dat ook hadden en - naar volle tevredenheid - synthetisch haarwerk droegen. De een had ook haarwerkjes gedragen van echt haar (zoals jij), maar dat vond ze teveel gedoe. Ik heb ze daadwerkelijk het hemd van het lijf gevraagd, voor- nadelen van echt haar vs synthetisch haar, ook over gebruik medicatie enz.

Met hun ervaringen in mijn broekzak en alle info, die ik hier vond op het forum, heb ik een afspraak gemaakt bij een haarwerker. Zij begon eerst over een haarwerkje van echt haar met klemmetjes, omdat ze het zonde vond om mijn eigen haar, wat aan de achterkant er nog best uitzag, af te knippen. Zij zette zo'n haarwerkje met klemmetjes bij mij op; het stond best goed.
Maar ... je moet je eigen haar & dit haarwerkje bijhouden en zelf in model brengen. Ik zei heel resoluut: dat wil ik juist niet meer; ik wil geen gedoe!

Ja, zei ze, dan is het beste een synthetisch haarwerk. Ze had wat modellen in de winkel om een idee te krijgen. Een aantal stond wel aardig, maar niet je van het! Toen hebben we samen 7 verschillende pruiken van verschillende merken uit brochures uitgezocht in verschillende kleurnuances. Binnen twee dagen waren de pruiken er. Een van die 7 is het geworden en ik ben superblij. Geen gedoe meer met mijn haar!

Mijn eigen haar heb ik kort geknipt en in de kleur van de pruik geverfd; als er nu haar onder mijn pruik 'uitpiept' zie je dat niet en thuis loop ik lekker met mijn korte koppie eigen haar rond. Ook geen gedoe; wassen, beetje mousse in mijn eigen gaar en klaar. En... Het staat nog leuk ook (goed genoeg voor thuis dan hè!

Poehoe, wat een heel verhaal. Succes.

Ps je mag me alles vragen, hoor, behalve mijn pincode :D

shetah
7 juli 2013, 08:37
Fijn, als er gewoon mensen zijn die je proberen te helpen. Net als bij jou op dat vorige forum ( en jij nu bij mij ;)) bedankt dat ik je alles mag vragen, maar dat geldt ook voor jou hoor,bij vragen just shoot:D..
Was zekers schrikken en moeilijk toen je de diagnose AGA kreeg, maar ik denk ook een geruststelling, omdat je nu wist waar het haarverlies vandaan kwam?of hoe heb je dit ervaren?
Ik heb TTM, ik baal ervan dat ik dit doe, maar ik ben helemaal zelf verantwoordelijk voor mijn kale plekken:crybaby:
Volgens mij zijn er toch behoorlijk meer mensen met een haarwerk/ pruik dan je eigenlijk zou vermoeden.Ik moet eerlijk zeggen ik had me nog niet verdiept in de haarwerken/ pruiken toen ik naar naar de haarwerk specialist ging, omdat ik eigenlijk hoopte dat er nog omheen geknipt kon worden. :rolleyes:. De eerste vragen die ik ook aan de haarwerkspecialist had, was "of het niet opviel"en of het met harde wind niet af zou waaien. De keuze heb ik op dat moment zelf gemaakt, maar wel met het bekijken van de synthetische en echte haarwerken, voor de kleur heb ik verschillende haarwerken laten komen ( zichtzendingen) en daar de perfecte voor mij uitgezocht. Mijn eigen haar heb ik ook laten kleuren in dezelfde kleur.
wens je een heel fijne zondag, lekker genieten van het zonnetje, eindelijk is het zover!!:cool:

Astrid26
9 juli 2013, 23:01
Ja, ik baalde wel toen de dermatoloog zei dat het AGA is. Toen heb ik me er maar eens in verdiept. Gelukkig is er internet :D
Veel info gevonden en veel gelezen, ook lotgenoten die er (zwaar) depressief van werden en al jaren lopen te 'klooien' met medicatie, camouflage rommel, etc. Daar had ik dus helemaal geen zin in.

Ik dacht: ik kan beter nu gelijk een haarwerk nemen dan over 3 jaar tot de conclusie komen dat medicatie niet oplevert wat ik wil (een bos haar)... en dan alsof aan de pruik.
Ik houd van snel resultaat en dat heb ik nu met mijn mooie haarwerk :D

shetah
10 juli 2013, 21:35
respect! Je bent ondanks de diagnose heel positief gebleven en door gelijk een haarwerk te nemen heb je jezelf eigenlijk ook de eventuele frustratie bespaart! en natuurlijk met een snel resultaat van een mooie bos haar:D

Astrid26
10 juli 2013, 21:38
Dank je Shetah; ik ben nog steeds erg blij met mijn haarwerk !

Zo blij, dat ik zeer binnenkort voor een tweede haarwerk ga kijken :D

shetah
20 juli 2013, 21:14
super!! en dan heb je er altijd 1 als reserve achter de hand :D

mamamarleen
20 november 2013, 20:25
Astrid26,

Ik lees dat jij heel enthousiast bent over je haarwerk. Voor mij is het nog altijd zo moeilijk om die stap te zetten. Ik heb reeds meer dan 20 jaar haaruitvalproblemen (AGA, hormonaal en erfelijk). Laatste 3 jaar ben ik terug bezig met Minoxidil, anti-conc.pil en vitaminen maar het gaat de laatste maanden slechter met mijn haar. Je ziet er werkelijk al goed door en voel me heel onzeker hierdoor.
Ik besef dat het toch nodig zal zijn een haarwerk te nemen maar vind de moed niet. Het gedoe met de lotion en schuim en camouflagepoeder ben ik beu aan het worden.
Kan je mij wat goede raad geven ?

Astrid26
20 november 2013, 21:31
Lieve mamamarleen,

Ik kan je adviseren om je te oriënteren voor een mooi haarwerk, kies een leuk & vlot kapsel. Je haar wordt - ondanks medicatie - nooit meer zoals vroeger. Het blijft afzien en een zielig bosje. Ik heb nog maar weinig vrouwen gehoord die met minoxidil of fina/duta (n.b. omstreden medicatie) weer een schitterende volle haardos hebben.

Ik draag synthetische haarwerken; ik ben er zeer blij mee. Het is 300 x beter dan mijn eigen dunne haartjes. Synthetisch is makkelijk in onderhoud en ik heb nooit meer haargedoe. Een ander gruwelt van synthetisch haarwerk en wil alleen maar een haarwerk van echt haar. Echt haar kost je meer onderhoud en stylen. Het is maar wat jezelf wilt.

Wat zijn je werkzaamheden, hobbies etc.?
De een zegt: ik kan niet zwemmen met een haarwerk (kopje onder), ik kan niet in de regen lopen, etc.. Maar vergeet niet: met je dunne eigen haar ga je toch ook niet kopje onder en in de regen lopen!

Of wil je een haarstukje, dan moet je een stukje nemen van echt haar dat overvloeit in je eigen haar en met klemmetjes vastzetten. Mij teveel gedoe; je moet je eigen haar onderhouden én het haarstukje.

Er is zoveel mogelijk en zoveel moois te koop. Je moet er aan toe zijn, de stap durven nemen en door te pakken. Blijf niet te lang hopen op medicatie. Zonde van je energie, geld en verloren tijd. Als je nu nog redelijk haar hebt is de overstap naar een haarwerk ook niet zo groot en ziet geen hond dat je "ineens" veel haar hebt. Ik had vrijdag op werk mijn dunne bruine haartjes in knot; op maandag kwam ik met kort rood veel haar(werk) op werk. Alleen maar positieve reacties en complimentjes. Echt, niemand had en heeft nog steeds niet door dat het nephaar is! Dat voelt zo heerlijk. Vrijheid en wat een verademing.

Ik loop nu met mijn haarwerk in de wind; ik voel de wind door mijn nepharen waaien. Dat deed ik echt niet met mijn dunne haartjes, die strak naar achteren lagen en stijf stond van de haarlak (om mijn hoofdhuid te camoufleren).

Oriënteren .... Succes en sterkte meid. Lief groetje van Astrid

mamamarleen
21 november 2013, 10:32
Astrid26,

Bedankt om tijd te nemen voor het antwoorden op mijn vraag.
Ik heb geantwoord op je privéberichtje.

Groeten.
mamamarleen

Helmgirlie
22 november 2013, 12:23
Hoi Shetah,

Weet je wat ook het voordeel van zo'n haarwerk is? Je kunt er niet bij met plukken. Daardoor gaan de plekjes misschien ook weer weg. Ik heb geen ervaring met TTM, maar het zou zo maar kunnen.

Super dat het zo is gegaan. Ja, weet heel goed hoe je je voelt. Ik ben ook al 30 jaar niet meer bij een gewone kapper geweest. Toen ik een jaar of 16 was heeft er een mij zo voor gek gezet, dat ik er niet meer heen wilde. Kappers hebben altijd wat te zaniken, merkte ik.Terwijl je er niets aan kunt doen. Of je nu TTM hebt, of AA, AGA of hormonaal, mineralentekort of wat dan ook.

Maar nu kun je prachtige haarwerken krijgen. En je kunt ff niet meer bij je haar. Kan het even rusten.

@Mamamarleen, bij mijn collega zag ik het niet eens dat ze een haarwerk droeg. Het was synthetisch, maar het zag er levensecht uit. Mooier (vind ik) dan mijn haarwerk van mensenhaar, dat ook nog erg veel onderhoud vergt.

Astrid26
22 november 2013, 16:37
@Mamamarleen, bij mijn collega zag ik het niet eens dat ze een haarwerk droeg. Het was synthetisch, maar het zag er levensecht uit. Mooier (vind ik) dan mijn haarwerk van mensenhaar, dat ook nog erg veel onderhoud vergt.

En synthtische haarwerken zijn niet zo duur :D

Helmgirlie
25 november 2013, 12:44
@Astrid26, zijn mijn antwoorden op je privebericht aangekomen? Ik kan ze niet terugvinden in mijn 'verzonden' map. Ik heb even antwoord gegeven op de Tape.