PDA

View Full Version : 49 jaar, moet ik het nog wel doen, FUE?


Knijter
31 januari 2015, 14:30
Hallo,

Ook ik kamp met haaruitval. Ik ben bijna 50 en je zou kunnen zeggen: laat toch lekker zitten, man. je beste tijd is sowieso geweest.
Het wel gaat tergend langzaam, maar het begint nu wel af en toe mensen op te vallen. Vooral als het wat te lang is, of verwaaid/verregend. Ik vind het doodeng om te gaan doen en dan niet zozeer de ingreep, maar de reacties van mensen. Het liefst zou ik het laten doen, dan 5 weken binnen blijven en dan weer tevoorschijn. Nu zit ik er over te denken om het vlak voor de zomervakantie te gaan doen. Of zou het ook mogelijk zijn om het te laten doen zonder je hoofd kaal te scheren? Als het goed zit, zie je er nu namelijk niets van. Zou dan ook ideaal zijn als ik het kon doen zonder milimeteren.
En een tweede vraag: ik woon in het noorden van het land (Friesland) en zou graag een consult willen met een kliniek. Welke kunnen jullie aanraden? En welke afraden?
Alvast bedankt voor de reacties!

Knijter

kalekop28
31 januari 2015, 15:00
De vraag moet ik het nog wel doen? kan je het beste zelf beantwoorden. Na 40 is het naar mijn idee geen schande, als je het mij vraagt. Als je ermee zit en mensen maken er opmerkingen over wat jou dwars zit, dan moet je het zeker overwegen denk ik. Ligt er aan hoe je eigenlijk ermee omgaat, geef het wat tijd, als acceptatie niet lukt, actie ondernemen. Lees hier goed door op haarweb.nl, ontzettend veel ervaringen van mensen wat betreft haartransplantatie en medicatie+andere hulpmiddelen. Kijk daarna wat je ermee doet.

Limbo
31 januari 2015, 15:07
Tuurlijk doen. Ik was 42. Nooit spijt van gehad!

Dino33
31 januari 2015, 18:19
Ben je gek, nooit aan beginnen.

De haardos die je had rond je 18e, krijg je nooit meer terug en een tondeuse scheelt een heleboel kopzorgen.:D

Knijter
31 januari 2015, 18:33
Bedankt voor de reacties. En is het mogelijk zo'n FUE te doen en je niet te laten milimeteren? Of zie je er na een week of drie sowieso niks meer van (behalve dat mijn haar wat korter is dan normaal)?

HairCoach
31 januari 2015, 19:24
Ja hoor...dat kanm.

Mijn haar is ook niet gemillimeterd.
Alleen het deel waar de haren kwamen en vandaan kwamen/

Van Mark32 ook niet.
Zo zijn er nog wel meer voorbeelden.

Wij hadden beide alleen de voorkant, dus was dat ook niet echt noodzakelijk.

markr32
31 januari 2015, 19:45
Zoals HairCoach al aangaf, je hoeft niet helemaal kaal in sommige gevallen!

En je kan tegenwoordig ook bij bepaalde klinieken via Skype een consult krijgen..

Ik weet dat Prohair dit oa doet (heb zelf ook goede ervaring met PH!), maar het is goed mogelijk dat meerdere klinieken hier voor open staan;)!

Succes met je keuze!

AnthonieH
31 januari 2015, 20:05
Het is sterk afhankelijk van waar je kalend bent en hoe erg. Kruin? Inhammen? Beetje overal? Haren inplanten tussen lange haren gaat meestal niet, dus het gedeelte waar getransplanteerd wordt moet kaal. Haren uitnemen kan wel uit een kleine strook die je kunt bedekken. Maar geen enorme aantallen.

Knijter
31 januari 2015, 21:12
Ok, dus ik zal moeten milimeteren. Inderdaad beetje inhammen, beetje kruin. Ik vind milimeteren ook niet erg, maar wel als ik dan na een week of 4 weer ga werken en het is goed te zien allemaal. Daar probeer ik een beetje gevoel bij te krijgen. Hoeveel zie je na 1, 2, 3, 4 en 5 weken. Als ik na 4 weken terugkom, zien mensen dan dat er iets mis is op je hoofd? (rood/roze/blaasjes/puntjes), of is het gewoon knetterkort en that's it?

M. Hayden
31 januari 2015, 21:14
Ik ben ook al 40 en heb onlangs een fue laten uitvoeren. Ik had tot mijn 30ste een volle bos haar en dan is het langzaam beginnen uitdunnen tot op een bepaald moment zo rond mijn 37j dat het begint op te vallen voor mijn omgeving. Ik heb eerst ook getwijfeld maar er dan toch voor gegaan. Ik beklaag het mij nog geen moment en zit op nog geen 5 maanden en veraf van mijn eindresultaat. Het geeft een enorme vertrouwensboost nu er al wat hergroei is en ook in mijn omgeving merken ze verschil. Ik loop er niet mee te koop maar als mensen mij erover aanspreken dan ben ik er heel open in en waarom niet het blijft toch mijn eigen haar. Ik vrees wel dat het afgeschoren moet worden als het om 2500 grafts of meer gaat. Doe het voor de zomervakantie, zeg dat je eens een nieuwe look probeerd en neem 10 dagen verlof dan zie je niets meer van de behandeling. Je laat het dan gewoon terug groeien en tegen de herfst is het terug lang. Zo heb ik het gedaan en geen reacties had in die periode. Nu krijg ik wel reacties omdat het verschil toch wel opvalt maar je kan het dan ook ontkennen om ze de mond te snoeren. Het valt wel op dat mensen die zelf kalend zijn er sneller opletten.

MSR
31 januari 2015, 21:49
Ik was 44 en ook geen spijt. Ook als je 60+ bent is het fijn als je nog een haarlijn hebt.
Ik zou naar Prohair gaan. Niet goedkoop, of zelfs duur, maar daar heb je de meeste kans dat je na één behandeling tevreden bent.
Sommige mensen zal het opvallen als je hebt gemillimeterd en er haren staan waar ze niet stonden. Dat mensen het gaan zien zul je op de koop toe moeten nemen. Na een tijdje weten ze niet beter meer.

Succes met je keuze!

AnthonieH
31 januari 2015, 22:25
Je kunt in mijn blog wat ervaringen lezen (zie handtekening). Zonder foto's kan ik niet inschatten wat bij jou gedaan moet worden om een acceptabel resultaat te krijgen, maar je kunt de zeer dichte inplanting bij de haarlijn die ik heb gehad als een soort 'worst case' zien. Een smalle band met heel veel grafts. Maar met kunst en vliegwerk ben ik daarmee ooit na 3 weken toch weer aan het werk gegaan. Ik heb alleen opmerkingen gekregen over mijn ultrakorte kapsel.

Ik zou gewoon eens contact leggen met een paar klinieken om te zien wat ze je kunnen bieden. En als je meer weet, of meer wilt weten, kom dan gerust hier buurten :)

Knijter
1 februari 2015, 08:39
Anthony, ik zie nu dat iedereen allerlei troep slikt, waarschijnlijk om te zorgen dat er niet nog meer haar uitvalt. Jij hebt dat niet, zie ik. Waarom is dat? Of slik je sinds 2004??? Is dat niet puur vergif? En zoniet, krijg je dat spul 'zomaar' voorgeschreven?
En een andere vraag: kun je ook ergens onafhankelijk advies krijgen over je haar? Ik kan wel naar een haarkliniek gaan, maar die zien natuurlijk allereerst minimaal 5000 potentiele eurootjes binnenlopen.

DikkieD
1 februari 2015, 08:43
Jouw leeftijd icm je zorgen lijkt me een mooie reden om het juist wel te doen. Bij jou is de kans dat het proces van kaal worden agressief doorzet niet super groot en dus kun je nog vele jaren genieten van een verbeterende haardos.

Zonder scheren heb ik 3 keer gehad, vaak max van 1000-1200 grafts.

ps: @knijter foto uploaden, loopt hier meer kennis bij elkaar dan in 5 klinieken

Knijter
1 februari 2015, 08:47
He, DikkieD, dat klinkt me als muziek in de oren :). Bedoel je dat ik dan ook geen medicijnen zou hoeven te slikken?En Zevenhuizen zie ik. Waar heb jij het laten doen? En hoefde jij dus ook je haar niet te milimeteren?

Limbo
1 februari 2015, 08:55
Ben je gek, nooit aan beginnen.

De haardos die je had rond je 18e, krijg je nooit meer terug en een tondeuse scheelt een heleboel kopzorgen.:D

Onze frogg is er weer.:eek:

M. Hayden
1 februari 2015, 09:22
Ja dinno's uitspraken moet je met een korrel zout nemen.
Je hoeft geen medicijnen te nemen, mark32 bv neemt ook niets.
Zelf neem ik enkele natuurlijke supplementen en waarschijnlijk begin ik in de toekomst met nanoxidil lotion. Maar fina of dergelijke middelen daar begin ik ook niet aan, dat is voor mij een brug te ver. In u geval denk ik niet dat dit nodig is want aan u leeftijd zal de uitval zich niet meer zo snel doorzetten en waarschijnlijk redelijk stabiel.

Knijter
1 februari 2015, 09:26
Ik vrees wel dat het afgeschoren moet worden als het om 2500 grafts of meer gaat.

Dit begrijp ik niet. Het zal toch ook moeten worden afgeschoren als het om minder dan 2500 gaat?

M. Hayden
1 februari 2015, 09:35
Dit begrijp ik niet. Het zal toch ook moeten worden afgeschoren als het om minder dan 2500 gaat?

Als je maar een 1000 grafts nodig hebt bv gaat het vaak om enkel de kruin of een strook vooraan. Dan scheren ze enkel de kruin of die strook zoals je kan zien op foto's van mark32. Het andere haar laten ze dan lang en kan je gebruiken om de rest te coveren. Heb je zoals ik een verdichting over de hele scalp nodig dan is het niet doenbaar om tussen haar die er nog staat te beginnen transplanteren. Vandaar wij hier een foto vragen dan kunnen we beter antwoord geven.

Knijter
1 februari 2015, 09:35
Ja dinno's uitspraken moet je met een korrel zout nemen.
Je hoeft geen medicijnen te nemen, mark32 bv neemt ook niets.
Zelf neem ik enkele natuurlijke supplementen en waarschijnlijk begin ik in de toekomst met nanoxidil lotion. welke supplementen, M.?

Knijter
1 februari 2015, 09:51
Ben nog wat huiverig om mijn foto te plaatsen, komt misschien nog wel... Mijn haar is wat te vergelijken met dat van Rintje Ritsma, of Dennis Bergkamp een paar jaar geleden (hij is nu kaler dan ik). Soms heb ik ineens een shampoo waardoor het een volle bos lijkt, maar een keer door de regen en het ziet er vrij troosteloos uit. Maar voor mijn gevoel zijn daar niet zoveel grafts nodig, als ik zie waar 2500 grafts normaalgesproken neergeplant worden. Vandaar mijn vraag, of het kaalscheren te maken heeft met het aantal grafts. Ik heb het gevoel dat het dan meer te maken heeft met de spreiding dan met het aantal.

Topforum dit trouwens, ben heel blij met de reacties :)

M. Hayden
1 februari 2015, 11:21
welke supplementen, M.?

Kan je lezen in mijn handtekening onderaan.
Je moet geen herkenbare foto posten enkel je haar moeten we zien.

Knijter
1 februari 2015, 12:50
Kan je lezen in mijn handtekening onderaan.
Je moet geen herkenbare foto posten enkel je haar moeten we zien.
Wow, da's een beste cocktail iedere dag :). En er valt niet meer haar uit? Behalve die 2 uur fitness per dag, ziet het er wel uit alsof ik dat lang kan volhouden ;)

AnthonieH
1 februari 2015, 14:44
Anthony, ik zie nu dat iedereen allerlei troep slikt, waarschijnlijk om te zorgen dat er niet nog meer haar uitvalt. Jij hebt dat niet, zie ik. Waarom is dat? Of slik je sinds 2004??? Is dat niet puur vergif? En zoniet, krijg je dat spul 'zomaar' voorgeschreven?
En een andere vraag: kun je ook ergens onafhankelijk advies krijgen over je haar? Ik kan wel naar een haarkliniek gaan, maar die zien natuurlijk allereerst minimaal 5000 potentiele eurootjes binnenlopen.Ik smeer al sinds 2002 en ik slik al sinds 2004.

Het is geen puur vergif. Finasteride bijvoorbeeld gaat heel gericht te werk. Het doet maar 1 ding ... 5 alphareductase blokkeren zodat aanmerkelijk minder testosteron in DHT wordt omgezet. Niet meer, niet minder. Je lichaam komt op een hongerdieet van DHT, maar daar kan het zich bij vrijwel iedereen goed aan aanpassen.

Je krijgt het niet zomaar voorgeschreven. Sommige huisartsen doen dat uit principe bijvoorbeeld niet. Een medicijn voorschrijven voor een cosmetisch probleem ...

Je kunt het beste eerst naar je huisarts en als die afhoudend is (of onwetend) vraag dan een doorverwijzing naar een dermatoloog.

DikkieD
1 februari 2015, 20:59
Anthonie welke supplementen pak jij allemaal?

AnthonieH
1 februari 2015, 21:50
Op het moment een multi van Plantina, Vitamine D en speciaal voor het sporten creatine, tribulus (ja, ik weet het, misschien niet verstandig) en glucosamine.

M. Hayden
1 februari 2015, 22:15
Op het moment een multi van Plantina, Vitamine D en speciaal voor het sporten creatine, tribulus (ja, ik weet het, misschien niet verstandig) en glucosamine.

Old scool supps voor de body builder;)

Knijter
2 februari 2015, 20:48
Ok, ik heb een drietal foto's toegevoegd. Ben benieuwd naar jullie vakmansogen :). Waar ik vooral benieuwd naar ben: hoeveel grafts denken jullie dat er nodig zijn en moet ik daarna nog aan de medicijnen?

kalekop28
2 februari 2015, 21:37
2000 zou wel genoeg moeten zijn toch?

AnthonieH
2 februari 2015, 22:37
Ok, ik heb een drietal foto's toegevoegd. Ben benieuwd naar jullie vakmansogen :). Waar ik vooral benieuwd naar ben: hoeveel grafts denken jullie dat er nodig zijn en moet ik daarna nog aan de medicijnen?Heel eerlijk? Ik zou eerst aan de minoxidil gaan voor de kruin. Alle kans dat het weer dusdanig dicht wordt dat je daar niet over in hoeft te zitten. De ervaring is dat minoxidil vooral bij kalende kruin op latere leeftijd heel goed kan werken. Zeker in combinatie met minoxidil.

http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?p=220622&highlight=minoxidil#post220622

Je inhammen is een ander verhaal. Ik denk dat je met een conservatieve insteek (niet enorm verondiepen) ongeveer 2000 grafts kwijt zult zijn en dat je daarvoor een mooi dekkend vooraanzicht kunt verwachten.

Ik zou persoonlijk afraden om eerst een HT te doen en dan met medicijnen te gaan rommelen. In ieder geval niet in het eerste jaar na een HT. Het vertroebelt het beeld dat je hebt van het effect daarvan enorm.

Knijter
2 februari 2015, 23:11
2000, ok, dat klinkt heftig :eek:. En mooi om te horen dat minoxidil in combinatie met minoxidil het beste werkt ;). Wat bedoel je trouwens met 'verondiepen'?
Maar wat je zegt, is dat ik eerst die minoxidil zou moeten slikken en pas over een jaar zo'n HT? Waar ik alleen wat bang voor ben dan, is dat het vóór snel minder wordt. Ik vind namelijk dat ik de laatste 2 jaar ineens veel meer moeite heb 's ochtends om de boel weer zo op te kalefateren dat het nog wat lijkt. Als ik dan nog een jaar wacht, ontkom ik er niet meer aan om het steeds heel kort te knippen. M.a.w., nu kan ik het nog redelijk onopvallend doen, vanaf volgend jaar heeft iedereen zeker gezien dat ik echt kalend word en dan valt een HT écht op. Verder hoor ik van die medicijnen ook minder florissante bijwerkingen (impotentie??).
Je hoort het: ik sta behoorlijk zorgeloos in het leven :D

DikkieD
3 februari 2015, 06:33
Ik vind het reuze meevallen voor iemand van 49. Wat je zou kunnen proberen is een veel korter kapsel, dat scheelt vaak al 50%.

Vervolgens met Minoxidil starten (is vloeistof, geen pil om te slikken) en evt later nog een HT.

AnthonieH
3 februari 2015, 07:35
2000, ok, dat klinkt heftig :eek:. En mooi om te horen dat minoxidil in combinatie met minoxidil het beste werkt ;). Wat bedoel je trouwens met 'verondiepen'?
Maar wat je zegt, is dat ik eerst die minoxidil zou moeten slikken en pas over een jaar zo'n HT? Waar ik alleen wat bang voor ben dan, is dat het vóór snel minder wordt. Ik vind namelijk dat ik de laatste 2 jaar ineens veel meer moeite heb 's ochtends om de boel weer zo op te kalefateren dat het nog wat lijkt. Als ik dan nog een jaar wacht, ontkom ik er niet meer aan om het steeds heel kort te knippen. M.a.w., nu kan ik het nog redelijk onopvallend doen, vanaf volgend jaar heeft iedereen zeker gezien dat ik echt kalend word en dan valt een HT écht op. Verder hoor ik van die medicijnen ook minder florissante bijwerkingen (impotentie??).
Je hoort het: ik sta behoorlijk zorgeloos in het leven :DFinasteride en minoxidil :)

Met verondiepen van inhammen bedoel ik dat je je haarlijn meer richting je wenkbrauwen laat terugschuiven.

Minoxidil slik je niet, dat is een lotion die je op de hoofdhuid spuit, tussen de haren. En in die minder florissante bijwerkingen van met name finasteride moet je je gewoon goed verdiepen. Probeer daarbij de spook- en paniekverhalen te scheiden van het echte verhaal.

In jouw geval kun je een HT helemaal niet zo makkelijk onopvallend doen. Je zult gemillimeterd moeten worden. Zeker als je de kruin wilt aanpakken. Overigens zal het anderen echt niet ontgaan zijn dat je haar wat dunner wordt. Maar dat hoort nu eenmaal bij het leven.

Met je zorgeloze levenshouding is het wellicht handiger om gewoon te accepteren dat je kaal wordt. Dan is dat tenminste het enige waar je je zorgen om hoeft te maken ;)

Je bent nu enorm gefocust op een snelle fix. Stort je niet al te snel op paden waarvan geen terugkeer meer mogelijk is.

Rollercoaster1
3 februari 2015, 08:52
Hoe oud je bent lijkt me weinig terzake doen. het gaat erom wat je zelf vindt/denkt en voelt. Toen ik twintig was dacht ik ook dat mijn uiterlijk me niets meer zou interesseren als ik 40 zou zijn. Blijkt niet te kloppen, haha.
Als ik jou was zou ik eerst een jaartje finasteride en minoxidil proberen. Kijken wat er gebeurt. Als blijkt dat finasteride je uitval/dunner wordend haar niet stopt zou ik niet aan een HT beginnen en je haar veel korter scheren en het accepteren. Mocht finasteride en minoxidil wel werken dan kijken hoever je ermee komt en zien of je dan alsnog een HT wilt. Finasteride remt of stopt verdere progressie van uitval voor heel veel gebruikers. Minoxidil werkt maar voor zo'n 30 procent vd gebruikers dus zou daarvan geen wonderen verwachten.

DHINederland
3 februari 2015, 19:27
Beste Knijter,

Waarom neem je niet gewoon contact op met een of meerdere klinieken zodat ze antwoord kunnen geven op je vragen. Je kunt zelf beslissen waar en bij wie je je het meest op je gemak voelt.

MSR
3 februari 2015, 19:44
Ik was al zo benieuwd naar waar R. d Boer behandeld was. Mooi werk!
Bij de voor- en na foto's is volgens mij een foutje gemaakt op de site?

DHINederland
3 februari 2015, 20:07
We hoorden van meer mensen dat ze niet wisten waar Ronald de Boer was behandeld.

Ik geef het even door van de foto! Bedankt.

Knijter
3 februari 2015, 20:34
Beste Knijter,

Waarom neem je niet gewoon contact op met een of meerdere klinieken zodat ze antwoord kunnen geven op je vragen. Je kunt zelf beslissen waar en bij wie je je het meest op je gemak voelt.

Misschien moet ik dat maar doen idd. Is er ook een top zoveel van beste klinieken? Prohair lijkt me inmiddels duidelijk dat mensen daar tevreden over zijn, maar zijn er ook andere goeie?

DHINederland
3 februari 2015, 20:44
Beste Knijter,

Als je voor een FUE transplantatie wilt gaan dan zijn wij wereldwijd een van de grootste met een eigen academy in London en eigen gespecialiseerde plastisch chirurgen in dienst die niets anders doen dan haartransplantaties. We hebben 54 klinieken over de hele wereld. Wij bestaan ook al sinds 1970.

AnthonieH
3 februari 2015, 22:19
DHI, ik waardeer deelname van klinieken aan discussies. Uw ervaring en expertise is zeer waardevol voor lotgenoten. Maar directe, ongevraagde reclame staan wij niet toe.

Ik heb u privé benaderd omdat u ook op andere fronten strijdig handelt met onze regels. Ik ga er van uit dat dit onbedoeld is, uit onwetendheid. En ik zie het als een compliment aan Haarweb, dat kennelijk ook voor u een waardevol podium biedt.

Zolang ik geen duidelijkheid heb van de webmaster over uw status als adverteerder, wil ik u verzoeken om terughoudend te zijn met nieuwe reacties.

MSR
3 februari 2015, 22:26
Vroeg me al af waarom DHI niet bij de adverteerders staat :D

Ja... DHI, voor reclame moet je behoorlijk diep in de buidel tasten op dit 'podium' :P

AnthonieH
3 februari 2015, 22:39
Vroeg me al af waarom DHI niet bij de adverteerders staat :D

Ja... DHI, voor reclame moet je behoorlijk diep in de buidel tasten op dit 'podium' :PNou, dat valt tegen, dan zou ik als moderator een bescheiden salaris gaan vragen :P

MSR
4 februari 2015, 17:46
Blijkbaar is het tarief toch te hoog AnthonieH anders zou het niet blijven bij slechts een drietal adverteerders (waarvan 2 actief) die betaald gebruik maken van dit platform. Een platform dat giga-veel bezoekers trekt. Of liggen ze allemaal te slapen..? :sleepy:

Een bescheiden salarisje is je trouwens gegund hoor als trouwe gouwe moderator :D

@Knijter: sorry dat ik je topic even misbruik voor dit gekeuvel.. :cool: Ben je al verder in je overwegingen?

Knijter
4 februari 2015, 20:28
Blijkbaar is het tarief toch te hoog AnthonieH anders zou het niet blijven bij slechts een drietal adverteerders (waarvan 2 actief) die betaald gebruik maken van dit platform. Een platform dat giga-veel bezoekers trekt. Of liggen ze allemaal te slapen..? :sleepy:

Een bescheiden salarisje is je trouwens gegund hoor als trouwe gouwe moderator :D

@Knijter: sorry dat ik je topic even misbruik voor dit gekeuvel.. :cool: Ben je al verder in je overwegingen?

Geen probleem HSR 😉


Ben ik al verder, geloof het niet echt. Die finasteride, tja, dan zal ik naar de dokter moeten. Kan me bijna niet voorstellen dat een dokter iemand van 49 zo'n mdicijn voorschrijft, maar ik kan het proberen. Ben wat huiverig voor medicijnen eerlijk gezegd. Daarnaast gaat het bij mij zo langzaam (ook al is het de laatste jaren iets harder gegaan), dat ik met een Ht voor mijn gevoel zeker weer een jaar of 15 onder de pannen ben, gok ik.
Maar ik wil wel wat orienterende gesprekken aangaan met klinieken. Hebben jullie nog wat namen voor me, behalve prohair en dhi?


Ook zag ik bij iemand op dit forum dat-ie na 5 weken nog steeds behoorlijk rood was. Maar die had echt een strook onder zijn huidige haarlijn. Zal dat bij mij ook zo duidelijk zichtbaar rood blijven na 5 weken? Mis sowieso foto's van ht's na 1-6 weken, hebben jullie tips voor sites waar dat goed te zien is?

AnthonieH
4 februari 2015, 20:34
Finasteride wordt juist vooral bij mensen van boven de 50 voorgeschreven. Maar niet voor haaruitval. Het is medicatie tegen een vergrootte prostaat.

Na 5 weken zal een dicht ingeplante haarlijn vrijwel altijd nog rood zijn. En dat is waarschijnlijk wat jij zult willen. Maar met een beetje inspanning laat het zich goed camoufleren met make-up.

Hairmaster
4 februari 2015, 22:26
DHI, ik waardeer deelname van klinieken aan discussies. Uw ervaring en expertise is zeer waardevol voor lotgenoten. Maar directe, ongevraagde reclame staan wij niet toe.

Ik heb u privé benaderd omdat u ook op andere fronten strijdig handelt met onze regels. Ik ga er van uit dat dit onbedoeld is, uit onwetendheid. En ik zie het als een compliment aan Haarweb, dat kennelijk ook voor u een waardevol podium biedt.

Zolang ik geen duidelijkheid heb van de webmaster over uw status als adverteerder, wil ik u verzoeken om terughoudend te zijn met nieuwe reacties.


Met alle respect voor jou als moderator AnthonieH, ik krijg hier een beetje een raar gevoel bij. Begrijp mij niet verkeerd want ik kom graag hier op het forum, wat stimulansreclame lijkt mij gezond. Maar bverotti maakt in mijn optiek net zo'n erge reclame als DHI, ik vind het eigenlijk nog meer. Het aandringen van DHI is aan de felle kant maar de wijze hoe hier volle bak Prohairclinic verschillende topics opent en berichten post onder eigen naam is wel even wat heftiger.

Hetzelfde gevoel krijg ik bij klinieken die al genoemd worden in een topictitel en dan vervolgens maanden bovenaan in de lijst staan van de topics.

Het is nooit mijn bedoeling geweest om hier op het forum commentaar over te leveren. Het is mijn waarneming van de afgelopen paar jaar dat ik hier op het forum rond snuffel. Ik hoop dat mijn commentaar gewaardeerd wordt en een positieve bijdrage kan leveren hier op het haarwebforum.

En nu, terug naar Knijter!

AnthonieH
5 februari 2015, 05:28
HM, we hebben op dit moment twee soorten betaalde reclame, in de handtekening en 'discussie' bovenaan het forum. Het lijkt erop alsof je daar niet van op de hoogte was. Een kliniek als Prohair maakt gebruik van beide. Je kunt je voorstellen dat een betalende kliniek het niet zal waarderen wanneer een andere kliniek zich onbetaald dezelfde rechten toedeelt. Ik moest dus optreden.

Dat Haarweb verder banner- en reclamevrij is, is alleen mogelijk dankzij dat handjevol adverteerders.

Overigens geven we iedere kliniek de ruimte om mee te discussiëren. Graag zelfs. We vertrouwen er op dat klinieken gepast omgaan met die vrijheid. Dus geen ongevraagde reclame. Alleen verwijzingen naar de eigen praktijk als er nadrukkelijk om gevraagd werd.

En tja, ik ben ook maar een mens, naast mijn (vrijwillige) moderatorschap. In geval van twijfel gun ik een kliniek die betaalde reclame maakt soms ook wat meer ruimte in discussies. Dat 'voelt' redelijk. Ben je het daar niet mee eens, raporteer het dan gewoon. Dan kunnen we er als moderatorteam over discussiëren.

Dat van die eigen naam van Prohairclinic moet ik nog eens navragen bij de webmaster. Nu je me er op wijst. Wellicht heeft hij het beleid op dat punt herzien en was ik daarvan nog niet op de hoogte. En anders moet ik inderdaad actie ondernemen.

Mocht iemand behoefte voelen aan verdere discussies, dan graag in het forum 'Suggesties'.

Knijter
5 februari 2015, 07:51
Ok, dan probeer ik het nog een keertje: is er ergens een lijstje van 'beste klinieken'? Of misschien zelfs slechtste? Of maakt het tegenwoordig allemaal niet zoveel meer uit?

MSR
5 februari 2015, 21:02
Heb ook een goede resultaten van de Medikliniek Amsterdam gezien op dit forum. Hoor je weinig van verder, wel jammer.

AnthonieH
5 februari 2015, 23:25
In de FAQ staan flink wat ervaringen met een aantal klinieken. Je kunt in ieder geval zien welke hier populair zijn.

Muppet
7 februari 2015, 00:53
Geen probleem HSR ��


Ben ik al verder, geloof het niet echt. Die finasteride, tja, dan zal ik naar de dokter moeten. Kan me bijna niet voorstellen dat een dokter iemand van 49 zo'n mdicijn voorschrijft, maar ik kan het proberen. Ben wat huiverig voor medicijnen eerlijk gezegd. Daarnaast gaat het bij mij zo langzaam (ook al is het de laatste jaren iets harder gegaan), dat ik met een Ht voor mijn gevoel zeker weer een jaar of 15 onder de pannen ben, gok ik.
Maar ik wil wel wat orienterende gesprekken aangaan met klinieken. Hebben jullie nog wat namen voor me, behalve prohair en dhi?


Ook zag ik bij iemand op dit forum dat-ie na 5 weken nog steeds behoorlijk rood was. Maar die had echt een strook onder zijn huidige haarlijn. Zal dat bij mij ook zo duidelijk zichtbaar rood blijven na 5 weken? Mis sowieso foto's van ht's na 1-6 weken, hebben jullie tips voor sites waar dat goed te zien is?

Met een bleke huid moet je toch minstens één maand rekenen tot enkele maanden dat het zichtbaar rood blijft. Nu, ik ben 3 weken post-opp 1500 grafts en ik heb van mijn vrouw een goede fond de teint gekregen (type concealer) en daar ben in 1-2 minuutjes max. mee bezig en dan zie je er niets meer van.

Ik droeg mijn haar op 9-12 mm voor mijn transplantatie en nu zit ik ongeveer op 6mm. De roodheid is er nog maar na de concealer zie je daar niets meer van.

Uiteindelijk ben je zelf ook meer bezig met je HT dan andere mensen met jouw haar bezig zijn. Mijn vorige 2500 grafts zijn ook volledig zonder ook maar op te vallen gepasseerd. Mensen letten daar niet echt op. Wijzelf uiteraard wel maar andere helemaan niet.

DikkieD
7 februari 2015, 09:16
vind dt je de naam van Feriduni opvallend weinig terugleest op dit forum, terwijl hij vroeger vaak genoemd werd. Is hier een reden voor? Prijs wellicht?

M. Hayden
7 februari 2015, 15:28
vind dt je de naam van Feriduni opvallend weinig terugleest op dit forum, terwijl hij vroeger vaak genoemd werd. Is hier een reden voor? Prijs wellicht?

Omdat het pokkeduur is daar. Zonder twijfel één van de topchirurgen maar de prijs is navenant alsook de wachtlijst. De meeste kiezen dan de gulden middenweg en gaan voor Prohair, leveren een goed resultaat aan scherpe prijzen. Ben je een avonturier en wil je niet veel uitgeven dan ga je naar Esteworld, de resultaten bewijzen het hier dat je niet veel moet betalen om toch een meer dan deftig resultaat te hebben.
Ikzelf zou nooit meer dan 10.000 euro uitgeven voor een ht, dat vind ik het niet waard.

Knijter
13 februari 2015, 13:31
Met een bleke huid moet je toch minstens één maand rekenen tot enkele maanden dat het zichtbaar rood blijft. Nu, ik ben 3 weken post-opp 1500 grafts en ik heb van mijn vrouw een goede fond de teint gekregen (type concealer) en daar ben in 1-2 minuutjes max. mee bezig en dan zie je er niets meer van.

Ik droeg mijn haar op 9-12 mm voor mijn transplantatie en nu zit ik ongeveer op 6mm. De roodheid is er nog maar na de concealer zie je daar niets meer van.

Uiteindelijk ben je zelf ook meer bezig met je HT dan andere mensen met jouw haar bezig zijn. Mijn vorige 2500 grafts zijn ook volledig zonder ook maar op te vallen gepasseerd. Mensen letten daar niet echt op. Wijzelf uiteraard wel maar andere helemaan niet.
Mooi om te horen, Muppet! Mag ik vragen waarom je eerst 9 mm had en nu 6? En hoe lang is het bij jou geleden dat je die eerste HT had? Heeft het een reden, eerst 1500 en nu 2500?

marianneantonia
14 februari 2015, 01:12
gelukkig staat de tijd niet stil want wat vrij nieuw is,
is de stamcel HRP behandeling,
in een paar korte behandelingen van maximaal een half uur, krijg je weer echt eigen haargroei terug, het nieuwe haar groeit net als je eigen nog bestaande haar, bestaand haar wordt dikker en voller.
is er helemaal geen haargroei meer dan heeft stamcel geen zin.
ook een vrij nieuwe behandeling zonder operatie is
MHP micro haar pigmentatie/camouflatie
een behandeling waar je een kort kapsel krijgt aangemeten, afgestemd op jouw uiterlijk en wensen, dit gaat door middel van een flinterdun naaldje en inkt, behandeltijd is 3 tot maximaal 10 uur bij gehele kaalheid en (bij gezonde huid). bij huid die beschadigd is kan u wat meer uren kwijt zijn.
met fijne haarworteltjes of fijne haartjestechniek, wordt net echt haar gesimuleerd ,de mhp is een vaste pigmentatie en is kleurvast en ziet er zeer natuurlijk uit, u dient dit te beschermen in de felle zon met 30 plus factor
ook wordt mhp gedaan als camouflatie aanvulling op Fue en Fut of als de hoofd huid nog teveel te zien.
soms wordt een combinatie gekozen voor stamcel haargroei en mhp
kortom een succesvolle en snelle behandeling

www.futurelooks.eu (http://www.futurelooks.eu)

kalekop28
14 februari 2015, 01:53
Omdat het pokkeduur is daar. Zonder twijfel één van de topchirurgen maar de prijs is navenant alsook de wachtlijst. De meeste kiezen dan de gulden middenweg en gaan voor Prohair, leveren een goed resultaat aan scherpe prijzen. Ben je een avonturier en wil je niet veel uitgeven dan ga je naar Esteworld, de resultaten bewijzen het hier dat je niet veel moet betalen om toch een meer dan deftig resultaat te hebben.
Ikzelf zou nooit meer dan 10.000 euro uitgeven voor een ht, dat vind ik het niet waard.

Als je het geld ervoor hebt Hayden, waarom niet? Meestal zijn de resultaten overtreffend bij dergelijke bedragen. Vaak topartsen die voor artiesten, zakenmannen, etc. werken. Het ziet er wel goed uit en je bent er voorgoed van af. Als je het bedrag hebt, waarom niet?

M. Hayden
14 februari 2015, 10:26
Als je het geld ervoor hebt Hayden, waarom niet? Meestal zijn de resultaten overtreffend bij dergelijke bedragen. Vaak topartsen die voor artiesten, zakenmannen, etc. werken. Het ziet er wel goed uit en je bent er voorgoed van af. Als je het bedrag hebt, waarom niet?

Ik heb ook niet gezegd dat je het niet zou moeten doen!
De vraag was waarom er weinig te lezen valt over hem en de verklaring is dat er weinig zoveel geld willen/kunnen uitgeven.
Effe de tread goed doorlezen voor je reageert vriend:P

M. Hayden
14 februari 2015, 10:28
gelukkig staat de tijd niet stil want wat vrij nieuw is,
is de stamcel HRP behandeling,
in een paar korte behandelingen van maximaal een half uur, krijg je weer echt eigen haargroei terug, het nieuwe haar groeit net als je eigen nog bestaande haar, bestaand haar wordt dikker en voller.
is er helemaal geen haargroei meer dan heeft stamcel geen zin.
ook een vrij nieuwe behandeling zonder operatie is
MHP micro haar pigmentatie/camouflatie
een behandeling waar je een kort kapsel krijgt aangemeten, afgestemd op jouw uiterlijk en wensen, dit gaat door middel van een flinterdun naaldje en inkt, behandeltijd is 3 tot maximaal 10 uur bij gehele kaalheid en (bij gezonde huid). bij huid die beschadigd is kan u wat meer uren kwijt zijn.
met fijne haarworteltjes of fijne haartjestechniek, wordt net echt haar gesimuleerd ,de mhp is een vaste pigmentatie en is kleurvast en ziet er zeer natuurlijk uit, u dient dit te beschermen in de felle zon met 30 plus factor
ook wordt mhp gedaan als camouflatie aanvulling op Fue en Fut of als de hoofd huid nog teveel te zien.
soms wordt een combinatie gekozen voor stamcel haargroei en mhp
kortom een succesvolle en snelle behandeling

www.futurelooks.eu (http://www.futurelooks.eu)

Eerste poste en meteen linkje naar het bedrijf, hmmm zou dit geen spam reklame kunnen zijn

Dino33
14 februari 2015, 16:55
''1 haar in de soep is veel en 1 haar op het hoofd is weinig''....:confused:

Knijter
15 februari 2015, 13:26
gelukkig staat de tijd niet stil want wat vrij nieuw is,
is de stamcel HRP behandeling,
in een paar korte behandelingen van maximaal een half uur, krijg je weer echt eigen haargroei terug, het nieuwe haar groeit net als je eigen nog bestaande haar, bestaand haar wordt dikker en voller.
is er helemaal geen haargroei meer dan heeft stamcel geen zin.
ook een vrij nieuwe behandeling zonder operatie is
MHP micro haar pigmentatie/camouflatie
een behandeling waar je een kort kapsel krijgt aangemeten, afgestemd op jouw uiterlijk en wensen, dit gaat door middel van een flinterdun naaldje en inkt, behandeltijd is 3 tot maximaal 10 uur bij gehele kaalheid en (bij gezonde huid). bij huid die beschadigd is kan u wat meer uren kwijt zijn.
met fijne haarworteltjes of fijne haartjestechniek, wordt net echt haar gesimuleerd ,de mhp is een vaste pigmentatie en is kleurvast en ziet er zeer natuurlijk uit, u dient dit te beschermen in de felle zon met 30 plus factor
ook wordt mhp gedaan als camouflatie aanvulling op Fue en Fut of als de hoofd huid nog teveel te zien.
soms wordt een combinatie gekozen voor stamcel haargroei en mhp
kortom een succesvolle en snelle behandeling

www.futurelooks.eu (http://www.futurelooks.eu)

Kijk, dat klinkt me als muziek in de oren, maar tegelijkertijd te mooi om waar te zijn. Iemand op dit forum hier ervaring mee? En waarom lukt het wel op dunbevolkte gebieden, maar niet op kale koppen?

Bossiehaar
15 februari 2015, 16:42
Kijk, dat klinkt me als muziek in de oren, maar tegelijkertijd te mooi om waar te zijn. Iemand op dit forum hier ervaring mee? En waarom lukt het wel op dunbevolkte gebieden, maar niet op kale koppen?

Meneer Berlusconi heeft zo een pigment behandeling ondergaan. Ik vind het er bij hem heel onnatuurlijk uitzien. Waarschijnlijk omdat hij nog maar heel weinig haar heeft van zichzelf. Hij ziet er daardoor een beetje uit als Micky Mouse :cool:

Bossiehaar
15 februari 2015, 17:49
Ok, dan probeer ik het nog een keertje: is er ergens een lijstje van 'beste klinieken'? Of misschien zelfs slechtste? Of maakt het tegenwoordig allemaal niet zoveel meer uit?

Op de website van de Nederlandse haarstichting staat een lijst met behandelcentra voor haartransplantatie:

http://www.haarstichting.nl/home/vind-een-haartransplantatiekliniek?overzicht=1

Hier is ook veel andere onafhankelijke info te vinden over haar problemen. (Deze website wordt overigens wel gesponsord door veel van deze behandelcentra )

Knijter
15 februari 2015, 23:45
Meneer Berlusconi heeft zo een pigment behandeling ondergaan. Ik vind het er bij hem heel onnatuurlijk uitzien. Waarschijnlijk omdat hij nog maar heel weinig haar heeft van zichzelf. Hij ziet er daardoor een beetje uit als Micky Mouse :cool:
Da's altijd nog beter dan als Berlusconi 😊 Maar als ik naar foto's kijk, ziet dat er beter uit dan Berlusconi:


www.permanentemakeup.info/page2.php


Wat is hier het addertje? Voor een paar honderd euro lijk je hier uit de sores...?

jaysmooth
15 februari 2015, 23:57
Da's altijd nog beter dan als Berlusconi 😊 Maar als ik naar foto's kijk, ziet dat er beter uit dan Berlusconi:


www.permanentemakeup.info/page2.php


Wat is hier het addertje? Voor een paar honderd euro lijk je hier uit de sores...?

vindt dit maar oplichterij... je ziet amper verschil bij beiden fotos lijkt het of er schaamhaar op het hoofd zit... stamcel-onzin.. snap niet dat zulke mensen moeite gaan nemen daarvoor. Neem dan beter een pruik of neem een HT of nog goedkoper koop een tondeuse en scheer alles kort.

Haired
27 februari 2015, 01:43
Ikzelf ben 44 jaar en overweeg ook een HT van ca 2x 2500 grafts (in 2 keren), zoals mij eens is aanbevolen.

Echter ik heb weleens ca 9 jaar geleden een lastig ziekte proces doorlopen en toen enkele jaren prednison end geslikt. Momenteel gaat dat gelukkig wel goed en heb geen noemenswaardige gezondheidsproblemen.

Maar ben wel voorzichtig met innemen van medicatie (ivm enige kwetsbaarheid) en onnodige chirurgische behandelingen.

Wat voor inbreuk heeft zulk HT behandeling op je gezondheid.. iemand die daar iets concreters over kan zeggen?

Is het perce nodig om daarna iets (chemisch) in te nemen? Ik wil liever niet aan medicatie beginnen na de 1-malige (hoop ik) ingreep..

Wie kan wat advies geven? Alvast bedankt,
Mvg
Haired

AnthonieH
27 februari 2015, 07:47
De impact is gering. Bij de behandeling wordt natuurlijk wel vrij veel vloeistof gebruikt om te verdoven en soms ook om de huid wat strakker te spannen. Verder is het gewoon een hele berg kleine sneetjes, meer niet. Tenminste, ik ga er van uit dat je voor FUE gaat. Maar het blijft natuurlijk een totaal onnodige chirurgische behandeling en je moet niet het risico nemen dat oude gezondheidsproblemen daardoor weer getriggerd worden.

Op jouw leeftijd zal het tempo van kaler worden wel erg zijn afgenomen. Je kunt beter voorzien hoe het er over 30 jaar uit zal zien zonder medicatiegebruik dan iemand die in de twintig is. Finasteride en minoxidil wordt vaak wel aangeraden voor haarbehoud, maar in jouw geval kun je de risico's als je er niet aan begint redelijk overzien.

M. Hayden
27 februari 2015, 08:46
Ikzelf ben 44 jaar en overweeg ook een HT van ca 2x 2500 grafts (in 2 keren), zoals mij eens is aanbevolen.

Echter ik heb weleens ca 9 jaar geleden een lastig ziekte proces doorlopen en toen enkele jaren prednison end geslikt. Momenteel gaat dat gelukkig wel goed en heb geen noemenswaardige gezondheidsproblemen.

Maar ben wel voorzichtig met innemen van medicatie (ivm enige kwetsbaarheid) en onnodige chirurgische behandelingen.

Wat voor inbreuk heeft zulk HT behandeling op je gezondheid.. iemand die daar iets concreters over kan zeggen?

Is het perce nodig om daarna iets (chemisch) in te nemen? Ik wil liever niet aan medicatie beginnen na de 1-malige (hoop ik) ingreep..

Wie kan wat advies geven? Alvast bedankt,
Mvg
Haired
Er zijn hier velen die een ht ondergaan hebben en niets slikken.
Ik slik ook niets buiten enkele natuurlijke supplementen.
Je ingeplante haren vallen toch niet meer uit en de rest zal oo jou leeftijd waarschijnlijk al stabiel zijn.