PDA

View Full Version : consult dr. Boersma


Frodo
10 juni 2004, 21:46
Zijn er mensen die ervaringen hebben met dr. Ids Boersma ? Consult of behandeling ofzo? Ik wil een consult aanvragen. Waar zit die man en hoe pak ik het aan ? Schrijft hij bijv. ook Fina / Duta voor ? Uiteraard zal ik achteraf mijn ervaringen op dit forum zetten. Alvast bedankt !

ralluf
11 juni 2004, 00:48
Zonde van je geld, ben er zelf ook geweest en tis echt absolute bullshit wat Boersma allemaal zegt. Hij geeft je gewoon valse hoop (in mijn geval teminste).

Bij mij ging het erals volgt aan toe:

Je gaat erheen, er wordt eerst een bloedonderzoek gedaan. Daarna worden er foto's van je haartoestand gemaakt en dan krijg je een gesprek met Boersma zelf. Die zegt dan dat als je er nu iets aan gaat doen je er op tijd bij bent. En hij schrijft of het "geweldige" amixill voor of zijn eigen Finasteride. Ik was destijds (imiddels 3 jaar geleden) (gelukkig) nog te jong voor finas dus ik kreeg amixill. Na een kleine 20 minuten stond ik weer buiten en was ik iets van 250 gulden kwijt ofzo en ik maar denken dat als ik braaf om het half jaar een amixill kuur er tegenaan zou gooien ik zeker tot mun 30ste mijn haren zou behouden of op zijn minst de haaruitval dusdanig zou afremmen.

Je kunt wel merken dat ik niet echt positief over Boersma ben, ik zou je aanraden om gewoon naar een goede dermatoloog te gaan en die kan je op zijn minst net zoveel vertellen als Boersma, zonder dat ie zijn eigen finasteride loopt te pushen. Of houd gewoon dit forum goed in de gaten en je leert al snel heel veel over haaruitval en de mogelijke oplossingen daartegen.

peter10
11 juni 2004, 11:05
te jong voor finas ? hoe oud was je toen als ik vragen mag ?

ralluf
11 juni 2004, 12:15
Ik was toen 19 jaar. Maar moet er wel bij zeggen dat het toen nog niet officieel op de Nederlandse markt verkrijgbaar was, althans niet tegen haaruitval (volgens mij).

cees
11 juni 2004, 14:14
Ik ben ook bij Ids Boersma geweest en deze man heeft me daadwerkelijk goed geholpen. Ben 3 jaar geleden voor het eerst bij hem geweest en heb toen wel na een bloedonderzoek en haaronderzoek finasteride met bijbehorende middelen voorgeschrevn gekregen, heb dit toen gedaan. Ik ga nog steeds elk jaar terug voor onderzoek! Deze man weet wel degelijk goed waar hij het over heeft en is natuurlijk wel een beetje commercieel ingesteld door zijn eigen finas voor te schrijven. Verder geeft hij je wel goede informatie, maar ja wat al gezegd is het kost wel wat, maar ja ik heb het er iig voor over!!!!

regime:
finasteride 1,25mg
groene thee
vit b+silicea
aminexil elk half jaar
rozemarijn shampoo 2 X per week

ralluf
11 juni 2004, 14:26
En dat een normale dermatoloog niet kunnen doen?

cees
11 juni 2004, 15:42
Nou waarschijnlijk wel, maar ik ben door het zoeken naar oplossingen tegen kaalheid bij hem terecht gekomen en hij was wel de eerste die finas voorschreef!!!

ralluf
11 juni 2004, 16:03
Ja okee, maar hij wees hij jou wel op de mogelijke bijwerkingen en gevaren? Toendertijd was er echt nog niet zo veel bekend over finas, in Nederland teminste.

cees
11 juni 2004, 17:56
Ja wat je zegt in Nederland, maar in Amerika was het al een een paar jaar een wettig middel, waarbij 5 jarige studies al lang bekend waren!

Juul
11 juni 2004, 19:06
Hoi Frodo,

Dr. Boersma is te vinden bij Intermedica in Geldermalsen, www.intermedica.nl, tel. 0345-582157. Mijn ervaring is positief!

Groet,

Juul

ralluf
11 juni 2004, 19:06
Tja prima, maar ik vertrouw liever niet blindelings op amerikaanse resultaten. Maargoed blijkbaar heeft ie jou wel goed geholpen en misschien dat ik een uitzondering ben, maar ik ga er nooooooit meer heen. Als die man echt zo veel verstand van haaruitval heeft, waarom raadt ie dan dat nepmiddel Aminixil aan?

Vince001
11 juni 2004, 19:35
Ralluf en anderen,
Ik zit te dubben of ik naar Boersma zal gaan...
Wat ik me daarbij afvraag, wat doet hij bij dat foto en bloedonderzoek? Wat onderzoekt hij precies aan je bloed? Ook dht?

Ik zit in de situatie waarin fina. een jaar lang niet heeft gewerkt. Achten jullie hem dermatoloog genoeg om dan verder te gaan zoeken naar oplossingen, of lig je via de lopende band zo weer op straat...?

Alvast bedankt

ralluf
11 juni 2004, 19:58
Mijn mening is, dat gezien je regime (je gebruikt al Finas) Boersma niet meer voor je kan betekenen dan een andere dermatoloog. De enige oplossingen die hij aanbiedt zijn de aminixill kuren of zijn eigen Finasteride. Het enige wat misschien wel interessant is, is dat hij goede en duidelijke foto's (veraf shots en close ups) van je haartoestand maakt, dit maakt het mogelijk om per periode te kijken of je vooruit of achteruit bent gegaan, maarja om daar iedere keer die hoge kosten voor te betalen.

Maargoed dit is mijn mening wat betreft Boersma, er zijn ook mensen die er wel goede ervaringen mee hebben. Ik kreeg het idee dat ie van te voren al wist wat ie zou voorschrijven en dat het em voor de rest niets kan schelen zolang je maar betaald.

Vince001
11 juni 2004, 20:54
t beeld dat je schetst had ik er dus van. Die foto's lijken me handig, maar dat hij vantevoren schijnt te weten wat hij je gaat voorschrijven, daar was ik al bang voor.. Heb je van hem nog een uitslag gekregen van je bloedtest?
Grts

Frodo
13 juni 2004, 14:19
Schrijft dr. Boersma ook Duta voor, als je daarom vraagt ?
Dat is het eigenlijk het enige waar ik hem voor nodig heb ! ;)

ralluf
13 juni 2004, 15:50
Het enige wat er over die bloedtest werd vermeld, was dat er niets bijzonders met mijn bloed aan de hand was. Weet eigenlijk niet waarnaar ze gekeken hebben.

cees
13 juni 2004, 16:25
Dat bloedonderzoek is er voor, of voor jou finas wel geschikt is en of je daar geen andere reactie op krijgt! Verder kan boersma ook duta voor je voorschrijven, maar dat doet ie allen als finas niet bij diegene werkt!

ralluf
13 juni 2004, 17:23
volgens mij keek ie ook in je bloed naar de aanwezigheid of juist afwezigheid van bepaalde stoffen.

Vince001
13 juni 2004, 19:17
okay, bedankt voor jullie reacties. Ik heb hier zeker wat aan. Weet nu wel zo'n beetje wat ik over Boersma wilde weten. Dat van t bloedonderzoek klinkt niet eens zo negatief. Ik kan m zelf daar ook het eea over vragen... Verder ga 'k ook voor duta naar hem.

Frodo, waarom wil jij aan de duta? Heb je eerder fina geprobeerd?

Tiuri
13 juni 2004, 22:51
Schrijft dr. Boersma ook Duta voor, als je daarom vraagt ?
Dat is het eigenlijk het enige waar ik hem voor nodig heb ! ;)

hij schrijft duta voor aan iedereen bij wie fina niet werkt.

Frodo
16 juni 2004, 21:16
Voor Laurensj,

thanks man, dat wou ik even weten.


Voor Vince,

ik ben een Fina-Veteraan (6 jaar) en ik ben nu 33. Het spul is al een tijdje aan het uitwerken, vandaar mijn Queste (frodo !) naar iets nieuws.

1mg fina
2 x alopesan
2 x week nihafor
Rooscure en Rozemarijnshampoo
Hoogwaardige multi's van Essential Organics.

Bedankt voor jullie reacties !

Nate
7 augustus 2004, 17:09
Nou kreeg onlangs een brief in de bus van Het Haarkabinet....waarschijnlek omdat ik geen fina daar meer haal..haha...er staat dat als je stopt met fina je haar weer gaat uitvallen en dat je je haar 2x jaarlijks moet laten controleren omdat ieder een andere vorm van kaalheid heeft...en "dit vraagt om een op maar gesneden aanpak"...hahahaha..ja voor hun bankrekening ja...

De tweede brief staat dat ze me "VERZOEKEN" om mee te werken aan een zogenaamde enquete....dat klinkt niet echt vriendelijk allemaal...is gewoon angst inboezemen zodat je weer daar op consult gaat...de enquete gaat om of je nog fina gebruikt en of je die ergens anders vandaan koopt..huisarts of elders...etc.....hier komt de aap uit de mouw....gaat weer om de eurie's...

Hadden ze me maar gewoon fina moeten blijven leveren..maar ja moest eerst op consult....dacht het niet he...!!! :D :D

Haarmannetje
7 augustus 2004, 17:39
Wat is die Boersma ja een klootzak. Tjonge jonge een beetje de wanhopige kalenden uitpersen. Wat ben ik blij dat er zoiets als HaarWeb bestaat. We zouden een zogenaamde haarconsumentenbond op moeten richten om de schoften zoals die van HaarKabinet met Boersma voorop eens af te straffen.

John00
7 augustus 2004, 19:39
Wat is die Boersma ja een klootzak. Tjonge jonge een beetje de wanhopige kalenden uitpersen. Wat ben ik blij dat er zoiets als HaarWeb bestaat. We zouden een zogenaamde haarconsumentenbond op moeten richten om de schoften zoals die van HaarKabinet met Boersma voorop eens af te straffen.

Y're right!

DHTkiller
7 augustus 2004, 19:48
Zo, dus 't Haarkabinet vindt dat je je twee keer per jaar moet laten onderzoeken omdat ieder een andere vorm van kaalheid heeft?? Volgens mij is die enige soort kaalheid waar wij mee te maken hebben AGA, en dat los je alleen op met fina of duta. Wat een stelletje assholes zijn dat, zeg :mad: :mad:!!

Russel en anderen, je hebt werkelijk helemaal NIETS aan de halve zolen daar bij het Haarkabinet Ze keuren ook middelen als aminexil en Maxilene goed, terwijl het niets anders is dan cosmetische troep. Boersma=onbetrouwbaar, je hebt niets aan zijn onderzoeken, je hebt niets aan zijn lulverhalen van, je hebt alleen wat aan die bewezen middelen.

Pieter
7 augustus 2004, 20:48
Ok, hier zit wat in (hoewel ik de bewoordingen van Haarmannetje wel vrij overdreven grof vind). Ik ben dus één van de "sukkels" die nog wel z´n fina via het Haarkabinet neemt. Misschien dat ik daar in de toekomst maar mee moet stoppen.

Twijfel nog over overstap naar duta. Wat ik wel vreemd vind is dat duta me via het haarkabinet ongeveer 160 euro per 3 mnd zou kosten en dat is volgens mij nog minder dan Avodart via qhi of melonipharma. Please correct me if I am wrong!

Boersma werkt overigens volgens mij niet meer bij het Haarkabinet, maar bij Intermedica. De laatste keer dat ik er was (voor check up na 1 jaar fina gebruik - flauwekul inderdaad) had ik, net als bij de eerste keer, te maken met Dr. Van Zandvoort.

Mailman
7 augustus 2004, 23:01
Topic verplaatst van M/H naar Haarspecialisten

Haarmannetje
7 augustus 2004, 23:29
hoewel ik de bewoordingen van Haarmannetje wel vrij overdreven grof vind
Misschien is dat wel zo, maar ik stoor mij mateloos aan figuren die handig gebruik maken van de onzekerheden van anderen. Iemand die beweert dat er "verschillende vormen van mannelijke kaalheid" bestaan en dat gebruikt om simpelweg klanten aan zich te binden verdient als het aan mij ligt niet beter.

Richard33
13 augustus 2004, 16:46
Jongens ik ga morgen naar intermedica kliniek van dr. Boersma ben benieuwd wat hij gaat zeggen.Denk eraan om toch maar Finasteride te laten voorschrijven ben best wel bang wat dit allemaal gaat doen in mijn lichaam.
Heb eerst een hele tijd hier alles gelezen.Haaruitval wat klote nog een paar maanden terug wat het wat dun aan de voorkant. nu zie je gewoon mijn hoofdhuid.
Wat gaat dit toch snel ben echt wel bijna de helft in nog geen half jaar tijd kwijt geraakt.
En ben best bang dat dat met finasteride ook nog eens gaat gebeuren(shedding ).
Maar hoppelijk gebeurd dit niet bij mijn.

foobar
9 oktober 2004, 16:17
Ze testen je bloed om te zien of je wel genoeg hemoglobine (Fe, ijzer - heeft invloed op je haar) hebt en of je organen wel goed werken. Vooral je lever, aangezien die het bloed moet zuiveren. Mocht je een zwakke lever hebben dan zoud medicatie afgeraden worden.
Volgens mij is dit de reden. Kan 't mis hebben overigens.. :)

aju.

Lies86
10 oktober 2004, 16:39
Boersma zit die toevallig in de haar en nagelkliniek in rotterdam??


Daar heb ik ook niet zo fijne ervaringen mee!!

Annelies

jongen25
11 oktober 2004, 13:29
Nee, Boersma is van Tilburg. In R'dam zit Plinck, aalglad figuur met totaal geen empathie voor zijn klanten. Ben er ook geweest, het beantwoorden van elke gestelde vraag is hem nog teveel. Zit ie daar een beetje in zijn kantoor met duur tapijt. Maakt je vijf a tien minuten bang met onheilstijdingen, dan mag je naar buiten, en kassa, dertig euro betalen! Besloot hem een beetje uit de tent te lokken door hem te vraag te stellen of hij zelf finasteride gebruikt, en dat werkte. Geirriteerd dat hij was.. 'Nee, maar daar gaat het niet om. Het is klinisch bewezen dat het werkt, en over de rest ga ik niet.' Wat zijn jouw ervaringen in R'dam, Annelies?

Gerke L
11 oktober 2004, 16:25
Dr. Boersma is met de VUT.

Groet.:o
Schrijft dr. Boersma ook Duta voor, als je daarom vraagt ?
Dat is het eigenlijk het enige waar ik hem voor nodig heb ! ;)

feb
11 oktober 2004, 19:15
Ik ben ook een paar keer naar dokter Plinck geweest. Dat is dus echt geen fijne man, heeft weinig tijd voor je en het klopt iedere vraag is er een te veel voor hem. En dan die secretaresse van hem, tjonge tjonge de vriendelijkheid straalt ervan af, maar niet heus. Als je voor de deur van de praktijk staat zijn er twee deurbellen, ik drukte blijkbaar op de verkeerde bel, kwaad dat ze was.
Feb

Lies86
11 oktober 2004, 19:27
Nee, Boersma is van Tilburg. In R'dam zit Plinck, aalglad figuur met totaal geen empathie voor zijn klanten. Ben er ook geweest, het beantwoorden van elke gestelde vraag is hem nog teveel. Zit ie daar een beetje in zijn kantoor met duur tapijt. Maakt je vijf a tien minuten bang met onheilstijdingen, dan mag je naar buiten, en kassa, dertig euro betalen! Besloot hem een beetje uit de tent te lokken door hem te vraag te stellen of hij zelf finasteride gebruikt, en dat werkte. Geirriteerd dat hij was.. 'Nee, maar daar gaat het niet om. Het is klinisch bewezen dat het werkt, en over de rest ga ik niet.' Wat zijn jouw ervaringen in R'dam, Annelies?
Ben er geweest toen ik 12 was.
1,5 uur later dan afgesproken mocht ik naar binnen.
werd meteen doorgestuurd naar beneden (met die enge trap)
werden in 2 keer 200 haren uit mijn hoofd getrokken (wel afgeteld)
100 op de 'zieke' plekken en 100 op een gezonde plek.
toen ZEVEN buisjes bloed laten prikken, en ik mocht weg.
maand later weer terug. weer 1,5 uur gewacht.
Kreeg zalf (uit een apothekerstube weet niet meer wat erin zat. iemand een idee??? t was bruine zalf)
Die zalf moest op de plekken, en dan moesten we het er de volgende morgen weer afhalen met een middeltje dat sterk rook naar alcohol (weet ook niet meer wat dat was weten jullie dat misschien ook???) en dan moest mijn moeder de korsten eraf krabben.
om de 3 weken moesten we terug. alles was zo afgemeten dat de medicatie dan ook altijd op was.
na 4 keer afgesnauwd te zijn was ik het zat. en zijn we niet meer terug gegaan.
Mijn vader heeft toen nog 2 keer zonder afpsraak medicijnen meegekregen. (met veel pijn en moeite) en toen ging ook dat niet meer.
Inmiddels lag mijn hoofd flink open, en ook dat was ik zat.
T deed ook erg veel pijn.
De arts (dat zal dan plinck wel zijn geweest) zei dat ik iets had met een X de preciese naam weet ik niet meer. opschrijven wile hij het niet. moesten we later nog maar over bellen. toen we dat deden moesten we het maar vragen aan de arts want mijn dossier was nog niet bijgewerkt??????

ben er maar mee gestopt. t hielp toch niet!!

annelies

ryan1001
26 juli 2007, 12:57
Mijn haar viel 12 jaar geleden binnen 1 maand vrijwel geheel uit. Ik ging naar een dermatoloog in het maxima mc die stond op drie meter afstand keek me minachtend aan en zei, ik zie niks bijzonders. Ik moest 75 euro betalen en stond buiten. Ik ben daarna bij het haarkabinet geweest en binnen twee maanden kwam met de finasteride mijn haar terug, ik heb volstrekt geen bijwerkingen gehad.
Wat betreft de mededeling dat het geld kost en dat dat iets fouts zou zijn wil ik een ding zeggen: Ik wordt daar moe van. Ziekenhuizen zijn buitensporig duur je bent er alleen voor verzekerd (trouwens meestal ook niet als het om je haar gaat). Daar mee zijn ze niet perse beter. Dat het haar kabinet geld vraagt lijkt me normaal, ik ken weinig mensen die voor niks werken, ik krijg mijn brood ook niet voor niks. Werkt het is de vraag. Bij mij wel.
Ik ben trouwens wel benieuwd naar evt bijwerkingen die mensen hebben gehad bij finas of duta.

ryan

kas
27 juli 2007, 10:49
Mijn haar viel 12 jaar geleden binnen 1 maand vrijwel geheel uit. Ik ging naar een dermatoloog in het maxima mc die stond op drie meter afstand keek me minachtend aan en zei, ik zie niks bijzonders. Ik moest 75 euro betalen en stond buiten. Ik ben daarna bij het haarkabinet geweest en binnen twee maanden kwam met de finasteride mijn haar terug, ik heb volstrekt geen bijwerkingen gehad.
Wat betreft de mededeling dat het geld kost en dat dat iets fouts zou zijn wil ik een ding zeggen: Ik wordt daar moe van. Ziekenhuizen zijn buitensporig duur je bent er alleen voor verzekerd (trouwens meestal ook niet als het om je haar gaat). Daar mee zijn ze niet perse beter. Dat het haar kabinet geld vraagt lijkt me normaal, ik ken weinig mensen die voor niks werken, ik krijg mijn brood ook niet voor niks. Werkt het is de vraag. Bij mij wel.
Ik ben trouwens wel benieuwd naar evt bijwerkingen die mensen hebben gehad bij finas of duta.

ryan

Je schrijft dat je haar binnen 1 maand vrijwel geheel uitviel, de dermatoloog 'niks bijz. zag'? en je haar dus terugkwam vanaf 2 mnd gebruik fina?
Ik vind dit een vreemd verhaal. Fina wordt voorgeschreven igv aga gerelateerde haaruitval, type mannelijke haaruitval dat een sluipend verloop heeft op kruin inhammen etc de bekende plekken. Haar dat binnen 1 maand vrijwel helemaal uitvalt is geen aga.
maar naar alle waarschijnlijkheid AA of TE. Van beiden laatstgenoemden is bekend dat de haaruitval ook plots kan stoppen en teruggroeien. Maar zeker is dat Fina geen effect heeft op het stoppen van die vormen van haaruitval en/of de teruggroei ervan.
Verder heb ik ibij alle ziekenhuizen, ook het maxima mc, ik woon nl. in eindhoven, nooit iets zelf hoeven te betalen ook al ging het om mijn haar, dus wat je aangeeft herken ik niet.

Kitty

kas
27 juli 2007, 10:55
Ben er geweest toen ik 12 was.
1,5 uur later dan afgesproken mocht ik naar binnen.
werd meteen doorgestuurd naar beneden (met die enge trap)
werden in 2 keer 200 haren uit mijn hoofd getrokken (wel afgeteld)
100 op de 'zieke' plekken en 100 op een gezonde plek.
toen ZEVEN buisjes bloed laten prikken, en ik mocht weg.
maand later weer terug. weer 1,5 uur gewacht.
Kreeg zalf (uit een apothekerstube weet niet meer wat erin zat. iemand een idee??? t was bruine zalf)
Die zalf moest op de plekken, en dan moesten we het er de volgende morgen weer afhalen met een middeltje dat sterk rook naar alcohol (weet ook niet meer wat dat was weten jullie dat misschien ook???) en dan moest mijn moeder de korsten eraf krabben.
om de 3 weken moesten we terug. alles was zo afgemeten dat de medicatie dan ook altijd op was.
na 4 keer afgesnauwd te zijn was ik het zat. en zijn we niet meer terug gegaan.
Mijn vader heeft toen nog 2 keer zonder afpsraak medicijnen meegekregen. (met veel pijn en moeite) en toen ging ook dat niet meer.
Inmiddels lag mijn hoofd flink open, en ook dat was ik zat.
T deed ook erg veel pijn.
De arts (dat zal dan plinck wel zijn geweest) zei dat ik iets had met een X de preciese naam weet ik niet meer. opschrijven wile hij het niet. moesten we later nog maar over bellen. toen we dat deden moesten we het maar vragen aan de arts want mijn dossier was nog niet bijgewerkt??????

ben er maar mee gestopt. t hielp toch niet!!

annelies

Komt me heel bekend voor, fijne vent die Plinck en de assistentes ook :confused:
Gedrag blijft vreemd omdat dit een prive-kliniek is die het toch 'moet hebben' van deze patienten. Ben nadien in erasmus mc veel beter en prettiger 'geholpen', en dit ging allemaal gewoon via de verzekering.
Kitty