PDA

View Full Version : Zelfmoordgedachten door kaalheid


Pagina's : [1] 2

Eminem
14 juni 2004, 00:49
Beste Lotgenoten,

Vanwege de haaruitval ben ik al een paar jaar zwaar depressief.
Ik ben nu zelfs in een stadium gekomen dat de suicidale gedachten vanwege dit duivelse probleem de overhand beginnen te krijgen.Echt waar, de onbeheersbare woede die er door me heen gaat vanwege dit is gewoon niet met een pen of met woorden te beschrijven.Ieder dag denk ik weer bij mezelf, waarom moet dit juist weer mij overkomen en vreet mij zelf op aan deze gedachte.De gedachte die me waarschijnlijk het meeste frustreerd is het keiharde feit dat ik hier mee moet zien te leven, want een oplossing voor dit probleem is er gewoon niet, tenzij de RK19 zijn uitkomst bied, maar dit blijft natuurlijk ook weer een grote vraag.Ik heb echt het gevoel dat ik op een boot zit die langzaam aan het zinken is midden in de overdiepe grote Atlantische oceaan en dat niemand mij te hulp schiet en ik ook geen land zie om naar toe te zwemmen, of dat ik een enorm mooi beeldhouwwerk uit een grote blok ijs heb gemaakt en die ik langzaam voor mijn ogen zie wegsmelten zonder hier iets tegen te doen.Ik kamp nu al jaren met dit probleem, maar nu begin ik het dus echt zat te worden door me zo te voelen.Waar ik mezelf dus ook zo verschrikkelijk aan erger is het feit dat alle, maar dan ook echt alle problemen op te lossen zijn, behalve dit probleem.Als voorbeeld kan ik geven dat ik 100x liever een dikke vette pens had gehad die desnoods zwaar over mijn broek hangt, zodat ik mijn eigen lul niet meer zie.Kijk, aan een probleem als dit is iets te doen, gewoon een kwestie van afslanken.Niet tevreden over je neus, gewoon een neuscorrectie laten doen.Deze plastische ingrepen zijn vrijwel altijd succesvol, maar als het een haartransplantatie betreft zijn de resultaten meestal drastisch en als deze wel succesvol uitpakt is het overgrote deel aanwezig dat de overige haren ook uitvallen en dat er dus weer een ingreep nodig is.Over de kosten voor zo een haartransplantatie ben ik echt niet te spreken.Het is gewoon in een woord schandalig hoeveel zo een ingreep kost.Maar het ergste van alles vind ik vooral dat de verzekering mensen die psychisch hier helemaal van onder door gaan gewoon in de kou laten staan door geen rooie cent te vergoeden.Waarom krijgen mannen die zich een vrouw voelen wel een vergoeding om zich om te laten bouwen, waarom krijgen vrouwen die behaard zijn wel een vergoeding om zich te laten ontharen?Kortom, waarom word er met de mensen die kalend worden of al zijn geen rekening gehouden die door een ware hel gaan.Waar ik ook geen ene reet van begrijp is dat er wel veel tijd word gestoken in het uitvinden van onbenullige dingen, zoals het klonen van dieren, astronauten die een steeds grotere afstand afleggen door de ruimte etc....maar waar blijft nou eigenlijk de oplossing voor het leed waar kalende mensen door heen gaan?Het psyschisch leed onder kalenden bestaat al sinds de mensheid, maar tot de dag van vandaag is er nog steeds geen oplossing??!!
Het onbegrip zit 'm vooral ook in het feit dat degene die met de "oplossing" kan komen naar mijn weten nog rijker kan worden dan "Bill Gates" en bovendien bijna aanbeden zal worden door de slachtoffers van deze ziekte recht uit de hel, genaamd "Alopecia Areata"
Al deze bovengenoemde punten hebben hebben voor mij de emmer bijna doen overlopen en mijn hoofd voorzien van de meest gruwelijke gedachten.
Ik begin nu dus echt het idee te krijgen dat als ik er niet meer ben dat ik dan ook niet meer hoef te leven met deze onbeheersbare woede, frustratie, verdriet, angst, geen zelfvertrouwen, isolering, depressie, agressie, vriendenverlies, eenzaamheid, suicidale gedachten, lichamelijke pijnen en eetproblemen.Ik heb er nog eens erg goed over nagedacht en deze haaruitval/kaalheid is werkelijk het enigste onverslaanbare obstakel die mij tot deze gedachten brengt en tot deze hele lijst van klachten lijd.
Ik heb dus echt het gevoel dat ik word gedwongen om voor schut te lopen hiermee, iets anders kan ik er niet van maken.Het komt in principe op hetzelfde neer als dat er een grote gouden ring door je neus gepierced is, maar die er nooit uit gehaald kan worden en waarmee je dus voor altijd mee moet zien te leven (valt het kwartje?) Kan iemand op dit forum begrijpen waarom ik deze suicidale gedachten nu inmiddels gekregen heb vanwege dit? "het enigste onoplosbare probleem", wat juist je haar moet zijn.Iets dat voor iedereen zichtbaar is.Ik heb nog nooit een lichaamsdeel, zoals een vinger verloren, maar naar mijn mening moet dit dezelfde ervaring zijn als haarverlies/kaalheid.Iemand die zich hier in kan vinden?
:confused: :crybaby: :( :( :mad: :confused: :crybaby: :( :mad:

Henk
14 juni 2004, 06:31
Hoi Eminem,

Heb je geen vrienden waar je ermee over kunt praten? Ik heb ook een verschrikkelijke rottijd gehad toen ik mijn haren verloor, en ik denk de meesten onder ons wel. Het voelt zo oneerlijk aan.
Ik heb op hairsite eens een verhaal gelezen van iemand die ook zelfmoord gepleegd had vanwege zijn haaruitval. Heel indrukwekkend.
Het enige positieve wat ik erover kan zeggen dat je er uiteindelijk sterker uit zult komen, maar dat is een cliché waar je waarschijnlijk weinig aan hebt.

cees
14 juni 2004, 07:57
He eminem, ik heb dit net als wat henk zei ook zo ervaren, ik vond op een gegeven moment niks meer leuk en iedereen kon voor mij de klere krijgen, niks boeide me meer!!! Maar ik heb een vraagje aan je wat je nu zoal gebruikt tegen deze kaaklheid, ik bedoel er zijn aardig wat resultaten geboekt met middelen als finas, duta etc.?
Heel veel sterkte

Eminem
14 juni 2004, 11:27
Bedankt voor jullie reactie en de steundende woorden.
Vrienden heb ik inmiddels niet meer, vanwege de jarenlange islolering vanwege dit probleem.Ook al had ik vrienden dan zou ik het er niet met ze over hebben, vanwege de schaamte.Ik durf dit probleem zelfs niet met mijn psychiater of mijn ouders te bespreken.Alleen via dit forum.Problemen die op te lossen zijn maken mezelf inderdaad sterker nadat deze zijn opgelost, maar dit haarprobleem maakt werkelijk waar een zachtgekookt eitje van mezelf.Dit is omdat ik dit nooit maar dan ook nooit zal kunnen accepteren en omdat er nooit een oplossing voor dit probleem zal komen.Als deze er wel was, of ik zou ik het kunnen accepteren dan zou ik inderdaad wel sterker hier door heen gekomen zijn, maar dit is dus overduidelijk niet het geval.Ik gebruik nu al bijna 10 maanden Finasteride i.c.m vitamine B, maar ik ben alles behalve tevreden met deze medicijnen.Ik merk nog geen eens dat mijn haar dikker word, laat staan hergroei.Wat ik wel begin te merken is dat er bijwerkingen op beginnen te komen, zoals minder zin in seks, minder harde erecties en minder lozing.Waar ik me zwaar aan irriteer is dat er altijd zulke grote verhalen omtrent Finasteride worden opgehangen, maar in de werkelijkheid anders blijkt uit te pakken.Dit is trouwens bij alle haargroeimiddelen het geval.Ik zit dus te overwegen om binnenkort het gebruik te staken, maar ja, wat moet ik dan?? :crybaby:

MauZ
14 juni 2004, 11:49
Je moet zo denken dat je niet de enige bent met dit probleem. Ik zit nu zelf ook al dagen thuis van me werk, omdat ik 'het werk psychisch niet meer aankan'. Maar ik weet zelf ook wel dondersgoed dat mijn haaruitval hierin een permanente rol speelt. Dingen hangen met elkaar samen, veel stress op het werk kan leiden tot versnelde AGA, zo redeneer ik op moment. Maar ja, thuis zitten en heel de tijd zitten piekeren over die haren die wel niet uitvallen, dat werkt ook averrechts. Ik ben zelf 25 nu, weet niet hoe oud jij bent?, en ik ga me er eerdaags toch echt bij neerleggen dat ik kaal word. Er is niets anders aan te doen. Ik slik nu ook 4 maanden fina, maar dat heeft ook nog erg weinig uitgehaald, behalve vermindert libido, vetter wordend gezicht/ voorhoofd, jeukende en stekende hoofdhuid, sheddings als een gek, vermoeidheid enzovoorts. Om heel eerlijk te zijn, kan ik me volledig verplaatsen in het feit dat jij er een einde aan wilt maken, maar ik ben bang dat dat niet de oplossing is. Al denk ik daar zelf over na, dan doe ik mijn ouders zoveel pijn, dat zou ik toch nooit kunnen. Ik zou toch proberen om er met je ouders of je psychiater over te praten, want dat lucht wel op moet ik zeggen. Ik ben zelf ook een binnenvetter en laat meestal weinig los, maar als je eenmaal aan de praat bent, dan gooi ik er ook wel alles uit. Ik hoop dat je er wat aan hebt aan mijn woorden. In ieder geval veel strekte toegewenst!

Groetjes MauZ

Haarmannetje
14 juni 2004, 12:31
Kom op mensen, deze richting moeten wij niet uit. Je moet jezelf een vraag stellen, hoe bot die ook mag klinken:

Zit het tussen de oren of niet?

Eminem bijvoorbeeld, wat is de reden waarom je er zo mee zit? Is het zo dat je op een gegeven moment allemaal nare opmerkingen kreeg van andere mensen? Of iets dergelijks? Hoe het ook zij namelijk, AGA is niet iets om je voor te schamen en het wordt ook gewoon geaccepteerd. Wanneer ik dit zo schrijf dan krijg ik al de kriebels, want wanneer we met zijn allen steeds over AGA praten alsof het een ziekte en een vloek is, dan plaatsen wij onszelf in een slachtofferrol en dat weiger ik in ieder geval voor mijzelf te doen. Ja, ik vind het ook jammer dat ik er last van heb en ik zal er zeker wat aan doen wanneer Het Wondermiddel beschikbaar komt, maar op dit moment... niets aan te doen; het gaat zoals het gaat. Eminem, hoe kijk jij tegen deze gedachtegang aan?

cees
14 juni 2004, 14:00
Maar zorgt die finas die jullie nemen ook niet voor stabilisatie van je haar? Kijk het is normaal om 80 haren per dag te verliezen, dus als er een haar uitvalt moet je niet gaan piekeren want dit is volkomen normaal!
Keep ya head up....

Eminem
14 juni 2004, 16:20
Om je vragen te beantwoorden, de reden dat ik er zo erg mee zit is om het feit dat ik het gevoel heb sta ik voor schut loop met zo'n kalende schedel.Mijn zelfvertrouwen word volledig de grond in geboord.Ik heb zo het gevoel dat ik door deze ziekte de rest voor mijn leven vrijgezel zal blijven.Naar vrouwen toestappen om een praatje te maken behoort nu tot verleden tijd en dat doet pijn, echt verschrikkelijk veel pijn.Bovendien ben ik door dit probleem volledig arbeidsongeschikt geworden.Het heeft voor mij ook totaal geen zin om erover te praten met anderen, want dit zal toch geen enkele reet helpen, omdat het probleem toch daar zal blijven en echt niet zal verdwijnen door er met anderen over te praten.Ik ben allang blij dat ik op dit forum mijn verhaal kwijt kan onder lotgenoten.Als ik met dit verhaal kom met mensen die niet weten hoe het is krijg ik toch altijd hetzelfde antwoord te horen en dat is, maak je geen zorgen er zijn ergere dingen, tot dat ze zelf ervaren hoe het is hiermee te moeten leven.Ik meen als ik zeg dat ik blij ben dat er kalende mensen zijn als jou die er anders tegen aan kunnen kijken en hier mee kunnen leven.Als iedere kalende persoon als mij zou denken dan zouden er weinig kalenden overblijven en zouden de begraafplaatsen vol zitten met kalende mensen als ik.Nogmaals, ik ben blij dat niet iedere kalende persoon als mij denkt en ik respecteer je gedachtengang.

pindakaas
14 juni 2004, 16:49
Eminem, hou deze link in de gaten. Ik zeg niet dat dit HET middel wordt, maar HET zou wel kunnen...

http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?p=25729#post25729

Henk
14 juni 2004, 17:16
Het gevoel om voor schut te lopen met een kale kop ken ik. Ik voelde me ook lang niet knap met die kale kop. Maar het is toch onmogelijk dat als je er met haar goed uitziet en dat je er met een kale kop lelijk uitziet. Aantrekkelijkheid zit toch in meer dan haar? Ik weet wel, vroeger dacht ik er ook niet zo over. Maar ik ken nu zat mensen met heel weinig haar die er toch wel goed uitzien, en ik ken ook zat mensen met veel haar die er minder goed uitzien :) .
De meeste mensen zijn niet zo bezig met jouw kale kop, ik dacht eerst ook wel maar als ik aan mensen uit mijn jeugd denk, die kaal waren, dan herinnerde ik ze me toen nooit als kaal. Daar stond je niet bij stil. Pas toen ik zelf ook begon te kalen, zag je ook andere mannen als kaal of niet-kaal.
Wat ik wil zeggen, de enige die er een probleem van maakte was ik.
Tuurlijk is het erg wat mij, en jij nu, overkomt. Maar je zult er toch mee moeten proberen te leven. Heb je zelf nooit geprobeerd om het te millimeteren, bij de meesten die ik ken staat het harstikke goed.

Eminem
14 juni 2004, 17:31
Ik heb in het verleden altijd mijn haar gemillimeterd met een tondeuse, maar dit zal nu niet meer lukken, aangezien de kale plekken dan nog meer zichtbaar worden.Om mijn kop helemaal glad te schren met een scheermesje dat zie ik ook niet zitten, omdat dit mij niet staat.Bovendien ben ik er ook achter gekomen dat ik niet de juiste schedel heb voor een geschoren koppie.Zo iets moet je staan.

Grover
14 juni 2004, 17:38
Hoi Eminem,

Als ik het goed begrijp heb je Areata ipv Androgenetica? Ipv medijcijnen vroeg ik me af of je ooit een haarwerk overwogen hebt?

Sterkte toegewenst,

Haarmannetje
14 juni 2004, 17:40
Ja Eminem, dat probleem heb ik ook. Bij mij staat een geschoren hoofd nooit een keer en dat is ook helemaal niet wat ik wil. Nu ook, ik heb wel inhammen en ik dacht dat mijn kruin ook al aardig dun aan het worden was (maar dat valt nog wel mee), maar ik zou niet zo snel een superkort kapsel nemen. Ik heb het altijd vrij lang (of vol, laat ik het zo zeggen), waardoor mijn inhammen ook vrijwel niet te zien zijn. Maar goed, dat is slechts een kwestie van tijd... het moment komt daar.

Mijn vader had al diepe inhammen op zijn 23ste, maar het was eigenlijk tot zijn 30ste nog niet veel erger geworden. Als ik de 30 maar haal :).

Eminem
14 juni 2004, 17:45
Een pruik??!!
Nou nee, daar begin ik dus al helemaal niet aan.Dan scheer ik liever mijn kop helemaal kaal.

Haarmannetje
14 juni 2004, 17:53
Eminem, hoever ben je nu dan met je kaalheid?

Eminem
14 juni 2004, 18:09
Op de bovenkant van mijn schedel is het haar helemaal dun en aan de voorkant lopen de inhammen naar elkaar toe, zodat ik helemaal aan de voorkant een soort van knolletje haar heb zitten waar je overigens ook doorheen kijkt.Het ziet er gewoon echt niet uit.Ik moet het nu op zo'n manier zien te kammen dat de kale plekken bedekt zijn met haar, no matter hoe mijn kapsel er uit ziet.De frustratie en ergernis die ik hier aan heb is onbeschrijflijk.
Ik moet nu dus eigenlijk met een kapsel rondlopen waar ik dus eigenlijk nooit mee zou lopen als ik nog gezond haar had.Puur om die klote kale plekken te bedekken. :mad:

Ik heb veel tegenslagen in mijn leven gehad, maar dit is werkelijk de druppel die de emmer heeft doen overlopen.Al deze tegenslagen heb ik tot nu toe overwonnen, maar dit obstakel is niet te overwinnen en maakt me heel langzaam kapot.

Francis
14 juni 2004, 18:28
Heb je het topic al eens gelezen over psychologische gevolgen (zie http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3513)?
Als het een troost kan zijn, mij maakt het ook helemaal kapot - maar zoals eerder al vermeld komt dit niet zozeer meer door de haaruitval zelf, maar wel door HT's die ik heb laten uitvoeren.
Geloof me, je bent echt beter af zonder, hoor! Ik lees in je eerste post dat je zoiets eventueel wel zou overwegen, maar ik raad het ten zeerste af! Een HT neemt namelijk nog een veel groter gedeelte van je vrijheid af en zorgt voor nog meer psychische schade...

Bij mij is het nu ondertussen al zo'n 7 à 8 jaar bezig dat ik de hele dag aan mijn haar loop te denken en ik ben echt waar volledig opgeleefd. Ik kan gewoon niet meer verder - doe sedert een aantal maanden dan ook niks sociaal meer. Tja, enkel nog gaan werken, maar als ik zou kunnen zou ik dat ook liever opgeven. Mijn weekend breng ik voor mijn PC en TV door - zolang ik maar niet buitenshuis moet, sleep ik me langzaam voort in het leven...

Het ergste is dat ik echt zo een drang heb om die verloren periode in te halen. Ik zou wel heel graag terug weggaan, uitgaan, sporten, op vakantie gaan - maar dan moet er heel gauw een oplossing komen. Als ik op pensioen ben, dan hoeft het ook niet meer, hoor! Ik vraag me wel eens af wie of wat ik iets misdaan zou hebben om zó gestraft te worden in het leven. Want vergis je niet, tot nu toe heb ik in feite nog niks gehad aan mijn leven - 't mag eens veranderen!

Eminem
14 juni 2004, 18:59
Beste Francis,

Ook met jou leef ik mee, net als alle andere die hier onder te lijden hebben !!
Zoals je ook misschien al in mijn eerdere posts vernomen hebt is dit tot nu toe het aller, maar dan ook aller ergste dat me ooit is overkomen.En nee, i.t.t
alle andere problemen zal ik hier niet sterker uit komen, eerder het tegendeel.
Wat mij zo verschrikkelijk frustreerd is het feit dat het juist iets moet zijn dat zo zichtbaar is voor anderen en waar eigenlijk helemaal geen oplossing voor is.
Ik weet het, zelfmoord is inderdaad een grote stap die ik neem, maar aan de andere kant ben ik wel voor altijd van het leed verlost.Waarom laat het leed van de kalenden de gemeenschap zo koud, terwijl er wel tijd word gestoken in het uitvinden van andere onnodige bullshit.Ik ben er echt achter gekomen dat dit het ergste is wat een man kan overkomen en dat alles beter is als deze klote ziekte te hebben.Zelf heb ik ook het gevoel dat ik door deze ziekte de mooiste dingen die het leven te bieden heeft helemaal misloop.Een zeer frustrerend punt vind ik dat je een keer jong blijft en deze tijd volop moet benutten, want dit kan niet meer als je eenmaal oud bent.Misschien als de definitieve oplossing op de markt kom ben ik al een oude kerel.Wat betreft vrouwen zit ik ook erg in mijn maag.Voor mijn gevoel is het erg als je een keer of 2 word afgewezen, maar als dit door deze ziekte aan blijft houden dan zullen mijn gedachten over vrouwen op den duur ook veranderen in de negatieve zin.Hier ben ik dus erg bang voor.Ik vind vrouwen om je eerlijk te zeggen al vreemde wezens, maar dit beeld kan nog meer verdraaid worden als gevolg van blijvende afwijzingen.Zo gek is dit toch niet?
Ik heb besloten om nu voor eens en altijd dat masker af te zetten als er grappen over mijn haar gemaakt worden.Voorheen als deze grappen gemaakt werden lachte ik mee om het niet op te laten vallen dat ik er mee zat, terwijl ik van binnen mezelf op zat te vreten.Als ik nu weer uit word gelachen dan zal ik dit niet meer kunnen en beuk ik er op los, ongeacht wat voor consequenties dit meeneemt.
In ieder geval heb ik echt voor mezelf besloten om dit nog even aan te kijken en als er dan nog geen oplossing komt voor deze ziekte rechtstreeks uit de hel
dan kan ik beter beginnen met het opstellen van afscheidsbrieven, want geen enkel mens kan een leven lang met dit onmenselijke leed omgaan.In mij geval denk ik dat een beter woord voor mijn situatie "euthanasie" is als het zover is.
Ik weet dus ook bij god niet wat ik verkeerd gedaan heb om zo gestraft te worden, met een ziekte waar iedereen nachtmerries van krijgt.Ik bedoel maar te zeggen als ik heb gezondigd verdien ik het om gestraft te worden, maar op zo'n duivelse manier???? :mad: :( :mad: :( :mad: :(

d-devil1000
14 juni 2004, 19:14
en lotgenoten

Ik weet precies hoe jij je voelt, ik heb sinds een paar jaar door dat ik veel haar verlies maar pas de afgelopen maanden gaat het goed hard met het me haar, ben nu zeker een goeie NW 3.
Maar het haar is niet het enigste wat bij mij uitvalt, Nee ook mij zelfvertrouwen, de wil om te slagen om een ambiteus leven te lijden.
Het gaat allemaal in rook op en er is niks tegen te doen (slik bijna 1.5 maand fina en gebruik Minox en die stink groene thee komt me me neus uit, en de haaruitval wordt steeds heviger)
Ter indicatie, ik stond vorige week voor de spiegel gel in me haar te doen en eindigde kokhalsend boven het toillet.

En net wat je zegt ik ben ook bang om voor me leven vrijgezel te blijven omdat ik niet meer op een meisje durf af te stappen en dat was vroeger wel anders.
Fucking Hell ik wordt gewoon mensen schuw en ik ga niet meer onnodig naar buiten als het niet hoeft, en dat vindt ik nog het ergste vooral vorige week maatjes lekker naar het strand en ikke thuis omdat ik het simpel weg niet meer trek.
Ben vorige maand op vakantie geweest naar tenerife, Jezus wat een hel ik kan het gewoon niet verwoorden want de tranen schieten zo weer in me ogen en dat terwijl ik vorig jaar nog feestbeest numero UNO was.
Ik heb het gevoel alsof iedereen naar me staart en me afkeurd op iets waar ik simpel weg niks aan kan doen.

Ik heb het erg zwaar ik ga er helemaal kapot aan.
Iedere individu ervaart deze ZIEKTE natuurlijk anders (want dat is het en daar kan je lang of kort over lullen), maar voor mij is dit het eind van de wereld als een kaars die bijna opgebrand is ervaar ik deze laatste paar maanden.
Maar ik probeer altijd een oplossing te zoeken.
Ik weet dat ik nooit een HT zal laten uitvoeren omdat ik hier nogal sceptisch tegenover sta dit vanwege de slechte resultaten en ervaringen van de meeste mensen.
Ik hoop dat er nou eens een middel komt die ons het beloofde land laat zien, Maybe RK19.
Ik vindt dat die ken een zware subsidie en hulp van een paar knappe koppen moet krijgen om nou eens met een oplossing te komen.
Maar ik denk dat we op een wondermiddel nog lang kunnen wachten.

Als over een tijdje me kop echt niet meer te harden is,denk ik dat ik een haarstuk van bijv. toplace.com neem.
Ik zie geen andere opties meer want kaal worden staat mij niet, ik heb helaas niet het hoofd ervoor en kom a.u.b niet zeggen "Och dat went wel, en je moet er maar mee leven" dat zal niet werken voor mij.

Het leven is KUT en ik ben erg bang voor de toekomst.
En jongens laten we nou eerlijk zijn als je diepongelukkig door het leven moet wat heeft het dan nog voor zin.

Waar blijft de oplossing???


Cheers iedereen

Eminem
14 juni 2004, 19:15
Ik heb begrepen dat je een oplossing zoekt om je haartransplantaties ongedaan te maken en je littekens op te vullen.Ik heb uit veel hoeken gehoord dat dit werkelijk een echte topchirurg is op het gebied van jou probleem.Sinds kort is hij ook actief met het opvullen van littekens in het donorgebied, hopenlijk heb je er wat aan. ;)
http://www.torontohairdoctor.com

Haarmannetje
14 juni 2004, 19:31
Kom op mensen! Ik wil hier echt niet als nuchtere Henkie dienst doen, maar gaan jullie niet iets te ver? Ik bedoel, kijk om je heen en zie hoeveel lotgenoten er zijn. Over een paar jaar is kaal worden de standaard en is het eerder uitzondering dan regel om je haar te houden.

Grover
14 juni 2004, 19:33
Een pruik??!!
Nou nee, daar begin ik dus al helemaal niet aan.Dan scheer ik liever mijn kop helemaal kaal.
Wat is de reden dat je deze optie afwijst? Zoals D-devil1000 al vermeldt bestaan er tegenwoordig niet van echt te onderscheiden oplossingen, zoals www.toplace.com (http://www.toplace.com) die aanbiedt. Als medicijnen niet genoeg aanslaan en transplantatie is geen optie voor je, waarom dan niet eens de mogelijkheden van een natuurlijk uitziend haarwerk onderzoeken? Ik ken genoeg mensen waarbij hun zelfwaarde drastisch is veranderd op het moment dat ze overstapten op een haarwerk. Laat het alsjeblieft niet zover komen dat je niet meer wenst te leven vanwege dit ingrijpende probleem : er zijn wel degelijk oplossingen voor. Misschien niet de oplossing waar je direct voor zou kiezen, maar goed : de keuze voor een haarwerk is helender dan een einde aan je leven te maken...

Nate
14 juni 2004, 19:45
Hoi Eminem,

Ik herken je verhaal....voor mij was ook het "doek" gevallen toen ik voor het eerste besefte dat ik in een rap tempo kaal zo worden...ik wist niet van het bestaan van propecia..etc,kon niks meer op een gegeven moment...maar ben erdoorheen gekomen en slik nu 3 jaar Propecia...en mijn haar is beter geworden en nu stabiel..al 2 jaar...pas na 1 jaar werd het beter bij mij....
Maar daar heb jij niks aan natuurlijk....maar wat ik wil zeggen is dat zelfmoord geen oplossing is....klinkt misschien raar voor je maar er bestaat geen "dood"...weet je,je zult "astraal" aan je lichaam blijven zitten....net zo lang totdat je eigenlijke tijd hier op Aarde er opzit....en geloof me dat is nog vele en vele malen erger dan hier gewoon je eigen leven te volbrengen....!
Ik geloof al vele jaren in reincarnatie en ben ook veel spiritueel bezig(boeken lezen)....en dat heeft me veel geholpen...als je de Universele Wetten leert kennen van de kosmos...
Misschien zegt dit je wel helemaal niks...maar als je meer wilt weten kijk is op deze site... www.wayti.com in deze boeken..(geschreven door "Gene Zijde" dikke 50 jaar geleden).

Dat je denkt dat het een straf is om zo vroeg kaal te worden kan ik helemaal inkomen...maar dit is het echt niet...het heeft gewoon met genen te maken,door de Evolutie en de verschillinde culturen mix die is ontstaan....is alles door elkaar gemixt met als gevolg dus..vroegtijdig kalen....teminste dat geloof ik!


Russell

Eminem
14 juni 2004, 19:54
De reden dat ik het dragen van een haarwerk niet zie zitten is om het volgende; alleen al het idee dat het mijn eigen haar niet is maakt mezelf kotsmisselijk, tot nu toe heb ik gelijk kunnen zien wie er een pruik draagt of niet hoe echt het ook mag lijken, ik heb geen zin om mijn haarwerk steeds vast te houden bij wind, het vele onderhoud, de schaamte zo'n winkel binnen te lopen, alleen het idee al dat ik een pruik draag.In ieder geval wil ik je bedanken voor het voorstel.

Eminem
14 juni 2004, 19:58
Russell, is het ooit keihard bewezen wat jij beweerd in je posting.

Russel schreef:
klinkt misschien raar voor je maar er bestaat geen "dood"...weet je,je zult "astraal" aan je lichaam blijven zitten....net zo lang totdat je eigenlijke tijd hier op Aarde er opzit....en geloof me dat is nog vele en vele malen erger dan hier gewoon je eigen leven te volbrengen....!

d-devil1000
14 juni 2004, 20:03
de keuze voor een haarwerk is helender dan een einde aan je leven te maken...[/COLOR][/QUOTE]



Absoluut 100% mee eens, zal ook zeker geen eind aan me leven maken.
Maar ik ben ervan overtuigd dat als je door je kaalheid doodongelukkig door het leven moet, een haarwerk een hele verlichting zal zijn.
Mocht het straks zover zijn (blijf hopen op een middel) dan zal ik zeker een haarwerk laten maken.

Ik ga ff lekker planken in de 555

Later

Grover
14 juni 2004, 20:09
De reden dat ik het dragen van een haarwerk niet zie zitten is om het volgende; alleen al het idee dat het mijn eigen haar niet is maakt mezelf kotsmisselijk, tot nu toe heb ik gelijk kunnen zien wie er een pruik draagt of niet hoe echt het ook mag lijken, ik heb geen zin om mijn haarwerk steeds vast te houden bij wind, het vele onderhoud, de schaamte zo'n winkel binnen te lopen, alleen het idee al dat ik een pruik draag.In ieder geval wil ik je bedanken voor het voorstel.Wellicht zou je eens kunnen proberen je overtuiging dat 'alleen al het idee dat het mijn eigen haar niet is maakt mezelf kotsmisselijk' los te laten? Het feit dat je nu kalend wordt maakt je nog méér dan kotsmisselijk.... dus waarom jezelf niet de kans geven om eens te ervaren wat het is om haar te hebben, ookal is het niet van jezelf. Beter dat, dan een einde aan je leven maken.

Ik heb genoeg mensen gezien waarbij ik NIET zag of ze nu een haarwerk droegen of niet. En neem van mij aan dat ik precies weet waar ik op moet letten. Heb je al de moeite genomen om eens te kijken op www.toplace.com (http://www.toplace.com/) en de voorbeelden daar: http://www.angelfire.com/zine/digest/photos.htm ? Mag jij mij vertellen of jij kan zien of dit haarwerken zijn of niet, als je niet zou weten dat deze foto's van die site komen.

Daarbij hoef je een haarwerk niet 'vast te houden bij wind', aangezien een haarwerk vastgetaped, geklemd of gelijmd zit op je hoofdhuid. Maar het vergt inderdaad het nodige onderhoud. Maar goed, dat is niet te voorkomen natuurlijk : het is en blijft een prothese. Als je géén haarwerk draagt, dan ook vergt je eigen haar onderhoud. Kijk maar eens hoe veel aandacht en energie jij nu al in je eigen haar steekt...

En welke schaamte? Haarspecialisten gaan dag in dag uit om met mensen met haarziektes. En als je via internet een haarwerk besteld, dan hoef je feitelijk geen winkel meer binnen te lopen...

Sterkte,

Francis
14 juni 2004, 20:13
i.t.t alle andere problemen zal ik hier niet sterker uit komen, eerder het tegendeel.
Moest ik nu vandaag de dag een oplossing aangeboden krijgen, denk ik dat ik er sterker zou uitkomen. Ik denk dat ik volop zou beginnen genieten van het leven en mij eens goed zou laten gaan. Je kan pas weten wat geluk is, als je het tegendeel gekend hebt... Maar helaas, een echte oplossing is er nog steeds niet en ondertussen is mijn jeugdige leven bijna voorbij! Vanaf je dertigste krijg je sowieso een andere leefstijl en dan ga ik moeten concluderen dat ik alle leuke dingen (want twintigers normaalgezien doen), gemist heb... Studentenleven? Liefdesleven? Wilde feestjes of vakanties? Vergeet het maar!

Waarom laat het leed van de kalenden de gemeenschap zo koud, terwijl er wel tijd word gestoken in het uitvinden van andere onnodige bullshit.
Ben ik ook mee akkoord - ze kunnen van een man een vrouw maken en omgekeerd (inclusief geslachtdelen enzo). Maar iemand een beetje haar geven? Nee, dat is niet mogelijk!

Voor mijn gevoel is het erg als je een keer of 2 word afgewezen, maar als dit door deze ziekte aan blijft houden dan zullen mijn gedachten over vrouwen op den duur ook veranderen in de negatieve zin.Hier ben ik dus erg bang voor.Ik vind vrouwen om je eerlijk te zeggen al vreemde wezens, maar dit beeld kan nog meer verdraaid worden als gevolg van blijvende afwijzingen.Zo gek is dit toch niet?
Ik heb mij er ondertussen al bij neergelegd dat ik waarschijnlijk altijd vrijgezel zal blijven. Ik ben er 24 en heb -dankzij die haarproblemen- nog nooit een meisje gehad. Zoiets durf ik tegen niemand te vertellen - niet tegen vrienden, collega's of familie - enkel hier op het forum durf ik dat kwijt...
Heb ik dan zo'n slecht karakter? Ik denk het niet echt...
Ben ik te soft? Ik denk het niet - integendeel, mijn haarproblemen hebben mijn karakter redelijk verbitterd gemaakt (oké, da's nu ook wel niet positief, maar kom...)
Is de rest van mijn uiterlijk zo afstotend? Ik heb niet de indruk...

Wat schiet er dan nog over?
Inderdaad...

dan kan ik beter beginnen met het opstellen van afscheidsbrieven, want geen enkel mens kan een leven lang met dit onmenselijke leed omgaan.
Heb ik ook al willen doen, hoor... Alleen heb ik daar de moed en de durf niet voor - mocht er een gemakkelijke oplossing geweest zijn, dan had ik het op een zwak moment al lang gedaan!

Ik heb onlangs voor mijzelf eens afgevraagd wat nu nog de levenskwaliteiten zijn die ik heb - en ik ben tot de vaststelling gekomen dat ik in feite van weinig of niks nog kan genieten... Alles wat ik vroeger zo graag deed, onderga ik nu met schrik. Ik wou bijvoorbeeld enorm graag dit jaar naar Rock Werchter gaan, maar dat gaat uiteraard niet met die haren (je weet nooit welk weer het wordt en je hebt daar niet de mogelijkheid om uren je haren staan te kammen, hé). Was ook wel eens graag op vakantie geweest deze zomer, maar dat is al volledig uitgesloten.
Wat schiet er dan nog over?
Eten misschien... ik heb de laatste jaren enorm leren genieten van eten (klinkt raar, maar dat is zo). Het is voor mij dan ook het enige hoogtepunt van de dag. Wel, als je als 24-jarige enkel maar van zoiets kunt genieten; wat schiet er dan nog over?

Maar voor de rest is alleks oké :crybaby: :crybaby: :crybaby:

ralluf
14 juni 2004, 21:10
Misschien een stomme opmerking, maar hebben jullie er weleens over gedacht om je gewoon kaal te scheren dan wel te milimeteren?

Een collega van mij, zelfde leeftijd als ik (24), ook last van haaruitval heeft zijn haar altijd redelijk kort gehouden en heeft het sinds een maand gemilimeterd, toegeven het is in het begin wennen, maar als je er eenmaal aan gewend bent, dan is er volgens mij niets aan de hand.

Ik durf het zelf (nog) niet, maar het ziet er gewoon 100000 x beter uit dan het op alle mogelijke manieren te verbloemen door de meest rare kapsels te nemen. Want geloof mij juist als je het probeert te verkammen, dan valt het juist op en loop je eigenlijk alleen maar meer te koop met je probleem.

Het vergt wat moet en je moet er misschien ook een hoofd voor hebben, maar het ziet er gewoon beter uit, dan dat je op alle manieren het gaat verkamen en er fucking onzeker van wordt. (zou wel een af en toe een zonnebank ofzo nemen, of in ieder geval zorgen da je een bruine kop hebt).

En als je je er zo mega ongelukkig onder voelt, wat heb je dan te verliezen???

michael
16 juni 2004, 15:18
Zeker ralluf is de enige die het snapt. Wij zijn allemaal kalend, fuck het maar. Scheer die shit zooi er gewoon af, als ik om me heen kijk dan vind ik de mannen met een geschoren kop er eigenlijk bter uit zien dan al die manwijfen die de hele dag met hun haar bezig zijn. Kom op eminem, wat ben je nou , een wijf of zo. Weet je wat jij nodig hebt is gewoon een schop onder je flikker. Dood gaan is geen optie, daarvoor is het leven veel te leuk (denk aan al die wijven die je nog niet hebt geneukt) Maar de ENIGE oplossing is om je haar af te scheren. Een kale kop kan je accepteren en mee leren leven (bij niemand staat het trouwens echt slecht) maar een kalende kop zal je nooit kunnen accepteren. Elke zuchte wind, drupje regen of opmerking breken je af. Als je et niet durft om je haar af te schren ga daneen half jaar naar het buitenland zodat je zelf eerst even kan wennen aan je kalen kop. Dat ga ik ook doen deze winter. Gast, je leeft maar een keer, scheer je kop kaal en maak wat van je leven, pak wat je pakken kan. Geloof me vriend, ik weet hoe je je voelt, ook ik heb mijn afschieds brief aan mijn moeder al klaar gehad.

F*ck iedereen en lef je leven met je hoofd omhoog.

Haarmannetje
16 juni 2004, 16:12
Michael verwoordt het misschien wat onbeschaafd (;)), maar hij heeft wel gelijk. Ik vind het eigenlijk zelfs een beetje laf om te spreken over zelfmoord, enkel vanwege je haaruitval. Er zijn mensen die dagelijks veel meer moeten lijden en dan bedoel ik ook pijnlijk lijden en die toch doorgaan en doorgaan. En dan wil er iemand zich van het leven beroven alleen omdat hij kaal begint te worden net zoals zo'n 40% (en het percentage stijgt) van de mannen ook? Geloof mij, ook ik heb wel eens momenten dat ik echt loop te balen, maar ik laat mij echt niet in een slachtofferrol stoppen door mijn eigen haar. Wat denken die haarzakjes wel niet... ik ben toch veel groter ;).

Ik probeer als volgt te leven: ik verzorg mijn haar en hoofdhuid zo optimaal mogelijk en vervolgens doe ik de dingen die ik wil doen. Daarnaast blijf ik op zoek naar betere oplossingen (bijvoorbeeld via dit forum) en als uiteindelijk De Oplossing beschikbaar komt dan heb ik geluk gehad en zal ik dat zeer zeker gebruiken. Maar in de tussentijd weet ik dat ik er niets aan kan doen en dat accepteer is.

Francis
16 juni 2004, 16:41
Scheer die shit zooi er gewoon af
Heb je misschien ook een oplossing voor diegenen die hun haar niet meer kunnen afscheren (wegens littekens)? Iemand die me hiervoor een oplossing kan aanbieden (wat dan ook), ben ik eeuwig dankbaar!

(denk aan al die wijven die je nog niet hebt geneukt)
Nou, ik hoor hier veel over uitstraling spreken, maar je uiterlijk bepaalt voor een groot gedeelte je uitstraling. Natuurlijk is het wel zo dat je zelfvertrouwen en de manier waarop je je voelt hierin mede bepalend zijn - maar uiterlijk is een belangrijk aspect.
Ik weet nu niet hoe het met Eminem zit, maar vrouwen knappen op mijn hoofd af, hoor! En als de vrouwen zelf niet geïnteresseerd zijn... je kan ze toch moeilijk verkrachten, hé :rolleyes: (enfin, je snapt wel wat ik bedoel...).

michael
16 juni 2004, 17:23
Het zijn niet de mooiste mannen die de meesten vrouwen krijgen hoor. Mooi zijn is voor vrouwen, daarvoor dragen zij ook lingerie en niet wij. Mannen moeten het hebben van macht, geld en aanzien. Ik heb zat vrienden die er goed uitzien maar die nooit een vrouw regelen. Vrouwen vallen meer op mannen met humor, uitstraling en persoonlijkheid. Als je kaal word en met een gebogen hoofd door het leven gaat dan vind je nooit een chick. Daarvoor zeg ik scheer je kop kaal en hou je hoofd omhoog. Ik kijk naar mijn eigen oom, die was op zijn 25 al bijna kaal, dat zag er echt niet uit. Maar nu heeft hij zijn kop kaal geschoren en ziet er drie keer beter uit en neukt zich helemaal suf (sorry voor mijn taalgebruik)

Eminem
16 juni 2004, 17:34
Francis nogmaals, Ik heb begrepen dat je een oplossing zoekt om je haartransplantaties ongedaan te maken en je littekens op te vullen.Ik heb uit veel hoeken gehoord dat dit werkelijk een echte topchirurg is op het gebied van jou probleem.Sinds kort is hij ook actief met het opvullen van littekens in het donorgebied, hopenlijk heb je er wat aan. ;)
http://www.torontohairdoctor.com

Eminem
16 juni 2004, 17:36
Michael, dat de mooiste vrouwen vooral geld kiezen boven alles moet ik je zeker nageven, maar helaas ben ik niet rijk. ;)

Haarmannetje
16 juni 2004, 18:19
Jeetje zeg, wat een negatief beeld van vrouwen weer. Niet iedere vrouw gaat voor roem, geld, macht en aanzien. Je hebt ook nog lieve meisjes in de wereld, die puur gaan voor persoonlijkheid en liefde en rara, dat zijn vaak ook hele mooie meisjes.

Frodo
16 juni 2004, 21:02
jongens, jullie verhalen zijn ook mijn verhalen. ik heb ademloos zitten lezen, vooral die stukken over zelfmoord, zo herkenbaar. Maar tussen doen en niet doen staat altijd de liefde van mijn ouders en broer en vriendin. Ik ben er eerlijk gezegd ook te bang voor, maar er zijn avonden dat ik het niet erg zou vinden om de volgende dag niet meer wakker te worden. De (naderende) kaalheid hangt als een zwarte wolk boven alles wat je doet, echt ELK aspect van je leven wordt erdoor verneukt. Ik zou echt zo gelukkig zijn als ik dit probleem niet had, dan zou ik echt alles aankunnen. Aan een sociaal leven stel ik me niet meer bloot. In tegenstelling tot sommige berichten, alle vrouwen zijn oppervlakkig, zeker in het begin. Ik kan echt niet versieren, want ik ben zeer verlegen. Gelukkig zag ik er vroeger niet verkeerd uit, dus dat was een mazzeltje. Als mijn haartjes nat zijn en/of ik sta onder een lamp, springen de tranen in mijn ogen van frustratie. Een wondermiddel verwacht ik ook niet echt, Fina was immers ook maar per ongeluk ondekt.
Mijn broer is ook kaal, maar dat was zijn eigen schuld (bodybuilding en ..)
Hij had haren als spijkers, maar die kale kop kan hem ECHT niks schelen en hij heeft meerdere vriendinnen ! Bij mij is het pas zichtbaar geworden op mijn 25e en ik ben nu 33 dus er zijn er onder jullie die het nog slechter hebben. Ik hoop echt dat Eminem, Francois en de rest van jullie nog effe onder ons blijven !

pindakaas
16 juni 2004, 21:06
(denk aan al die wijven die je nog niet hebt geneukt

Hahaha, hoe bedoel je, zeggen waar `t op staat... :worship:

Haarmannetje
16 juni 2004, 21:13
Frodo, maar hoe zag het er bij jou uit op je 25ste? Had je toen bijvoorbeeld al inhammen? En hoe is het nu op je 33ste? Ik kan mij eigenlijk daarnaast niet voorstellen dat je geen vriendin hebt vanwege je haaruitval. Het moet de onzekerheid zijn.

Francis
16 juni 2004, 21:31
Jeetje zeg, wat een negatief beeld van vrouwen weer. Niet iedere vrouw gaat voor roem, geld, macht en aanzien. Je hebt ook nog lieve meisjes in de wereld, die puur gaan voor persoonlijkheid en liefde en rara, dat zijn vaak ook hele mooie meisjes.
Even een kort verhaaltje:
Een twee-tal jaar geleden (tussen mijn eerste en tweede HT) leerde ik via via zo'n heel mooi lief meisje kennen. Echt een schat van een meisje... heel lief, mooie persoonlijkheid - geen fotomodel, maar toch wel zeer mooi. Ik kon enorm goed met haar opschieten en we zaten op heel wat vlakken op dezelfde golflengte. We konden uren met elkaar praten -behalve over haar, dat durfde ik niet- en voor mij was ze echt dé ideale vrouw. Ik was dan ook smoorverliefd op haar - eindelijk eens een meisje die wat aandacht aan mij schonk!
Toen ik uiteindelijk haar liet merken dat ik wel wat meer voelde dan alleen maar vriendschap, dan klapte ze opeens helemaal dicht. Ze heeft me toen wel op een aardige manier duidelijk gemaakt dat ze heel graag met me omging, maar dat er ook niks meer dan dat was. Nou, ik ben er zeker van dat ze afknapte op mijn stomme kop - en als ik geen HT laten doen had, was ik misschien nu met haar samen. Daar ben ik echt 100% zeker van!

Nu zou je kunnen zeggen; "och, een meisje die je laat vallen voor je uiterlijk, is het niet waard" - maar ik begrijp haar wel volledig eigenlijk. Waarom zou ze met mij verdergaan terwijl ze ook met een mooie jongen zou kunnen daten - een jongen waarmee ze even goed kan opschieten én die er bovendien dan ook nog eens normaal uitziet (en ik zeg hier opzettelijk niet "goed uitziet" maar wel "normaal uitziet").

Wat ik eigenlijk alleen maar probeer duidelijk te maken is dat haar wel degelijk een rol kan spelen in je sociale leven - en daar kan je zelf jammergenoeg niks aan veranderen...

@ Eminem: Bedankt voor de link! Dr. Jones was me ondertussen (door dit forum) reeds bekend. Bverotti (mede-forummer) werkt trouwens samen met deze dokter...

Frodo
16 juni 2004, 22:01
Hoi Haarmannetje,

Afgaand op foto's van toen had ik redelijk tot goed haar op mijn 25e. Het jeugdige dons bij de haarlijn en de slapen was wel verdwenen en ik had/heb een a-symmetrische haarlijn, links een normale en rechts een grote inham. Ondanks 6 jaar Fina is zijn de inhammen vergroot en is "overall" het aantal haren per cm2 afgenomen. Het verval is in 1996 ingezet en ik dobber naar de waterval. IK heb overigens wel een vriendin, die kickt op een geschoren Beckham en kortharige Brad Pitt. Maar ik ben gewoon een lieve jongen :D
Het valt me wel op dat vrouwen op straat sinds een paar jaar gewoon dwars door me heen kijken. Dat is geen verbeelding, want het is wel eens anders geweest. IK hoef niet knap te zijn, ik wil er normaal uitzien.

Hoe zit het met jouw leeftijd/haarsituatie ?

Haarmannetje
16 juni 2004, 23:45
Francis, ik vind het vervelend voor je met dat meisje. Je hebt het telkens over het niet normaal uitzien van je hoofd (haar) dankzij de HT. Maar wat ik mij dan afvraag, hoe moet ik het voor mij zien dan? Wat is er zo vreemd aan je HT? Bedoel je dat het meisje op je afknapte vanwege die zichtbare HT, of vanwege het feit dat je kaal/kalend bent alleen al? Als die HT zo'n probleem is, waarom laat je die geïmplanteerde haren dan niet meer verwijderen?

Frodo, dus jij hebt al wel een vriendin? Waar maak jij je dan nog druk over :)? En hoezo dat vrouwen dwars door je heen kijken? Verbeeld jij je dat niet gewoon? Niet iedere vrouw valt op iedere man... smaken verschillen.

Hoe het mij mij gesteld is? Oke, hier komt het verhaal. Een twee-/drietal jaren geleden stond ik in de gang onder een felle lamp. Een vriend van mij stond halverwege op de trap en keek dus bovenop mijn kruin. Hij zei opeens: "hey, je wordt kaal!" Ik schrok mij kapot en sindsdien ben ik er ontzettend veel mee bezig (van je vrienden moet je het hebben :)). Toen ik de eerst volgende keer naar mijn kapper ging vroeg ik uiteraard of zij iets kon zien en ze zei dat ze niets anders zag dan wat ze altijd al heeft gezien (ze knipt me al vanaf ongeveer mijn 16de en ik was toen net 20 jaar). Het enige wat ze zag waren inhammen en toen schrok ik weer uiteraard. Want geloof het of niet, dat was mij nog nooit opgevallen. Ik heb mijn haar altijd wat langer gehad (voor ook), zodat het gewoon niet zichtbaar was denk ik. Maar verder zei ze dat die vriend dat waarschijnlijk zei omdat ik onder een felle lamp stond en ik nogal een rode en strakke hoofdhuid had (destijds), wat nu gelukkig niet meer zo is mede dankzij de Rozemarijn shampoo. Ze zei dat het daardoor meer opvalt omdat het er feller doorheenschijnt en dat is ook wel zo. Nu het gewoon weer wat meer rustig is en een normale kleur heeft zie ik mijn hoofdhuid zelf ook niet meer goed (of in ieder geval minder) als ik een spiegel erboven hou.

In ieder geval zijn mijn inhammen wel groter geworden in de loop van de afgelopen twee jaar, maar nog steeds is alles normaal gesproken nog mooi bedekt als mijn haar droog is. Ik heb namelijk vrij veel haar. De haren zelf zijn wel fijn (heb ik altijd al gehad), maar omdat het er veel zijn, lijkt het dik. Zelfs nu nog hoor ik regelmatig dat ik een mooie volle bos heb en dan denk ik: "oh nee, wat moet ik straks zonder!" Maar goed, aan de andere kant zien mensen kennelijk wel dat ik inhammen heb, want dat heb ik wel eens te horen gekregen zo bijvoorbeeld met vrienden onder elkaar, die overigens zelf ook allemaal kalend zijn (in meer of mindere mate). We maken er wel leuke opmerkingen over, zo van: "over tien jaar zijn we allemaal kaal." Ik denk overigens ook dat ik daarom een andere instelling heb dan sommigen hier die zelfs zitten te denken aan zelfmoord. Het ligt denk ik veel aan de manier waarop de omgeving op je reageert. Wanneer je telkens door je kaalheid in de zeik gezet wordt, ga je natuurlijk anders denken dan wanneer je er met elkaar om kunt lachen.

Stress zorgt bij mij altijd voor een ontlading in de hoofdhuid, die daardoor strak wordt en geïrriteerd (roodheid, jeuk enzovoort). Maar nu sinds ik Rozemarijn Shampoo gebruik wordt dat echt steeds minder. Ik ben nu vrijwel van de jeuk en de roodheid af. Door die slechte kwaliteit van de hoofdhuid zijn de haren bovenop ook van slechtere kwaliteit dan aan de zijkanten en achterkant, maar nu na reeds 1,5 maand gebruik van Rozemarijn Shampoo zie ik dat ook nu bovenop steeds meer mooie haren tevoorschijn komen. En dat is ook waar ik op uit ben. Als ik kaal word, dan word ik maar kaal (tenzij er een wondermiddel beschikbaar komt), maar ik wil wel graag dat in ten onder ga in glorie :). Dus alles zo goed mogelijk verzorgen wat er nog is. Dan snel een vriendin scoren nu het nog kan (;)) en dan maakt het me niet meer uit :).

cees
17 juni 2004, 00:06
He frodo, heb je na 6 jaar finas geen goede resultaten geboekt? Heeft het dus ook niet voor stabilisatie gezorgd, wat ze wel beweren in bepaalde onderzoeken (van 5 jaar en langer)! Hoe is je ervaring er verder mee?
Alvast bedankt cees

Franky430
18 juni 2004, 13:32
Hoi Eminem,

Ik begrijp heel goed dat je zelfmoord wilt plegen. Ben nu bijna 28 en sinds mijn 22e sterk kalend. In het begin was het me zelfs niet opgevallen totdat ik een opmerking kreeg van iemand die me vroeg of ik kaal werd of dat ik mijn haar anders had gekamd. Toen begon ik te beseffen dat mijn ergste nachtmerrie waarheid werd. Sindsdien begon ik meer en meer kaal te worden met als gevolg dat ik mijn haar naar voren ging kammen om de kale plekken te bedekken, echt geen zicht. Ik werd hier verschrikkelijk depressief van en kreeg bovendien verschrikkelijk veel opmerkingen omtrent mijn kapsel. Ik had net zoals jij een verschrikkelijke woede binnen mij en wou ook zelfmoord plegen. Uiteindelijk vonden mijn ouders dat ik hieronder te sterk leed en hadden ze me aangeraden een haarwerk te dragen. Ik moet zeggen dankzij het feit dat ik er snel genoeg bij was en mede door het feit dat ik de kale plekken goed wist te bedekken, heeft niemand tot nu toe kunnen vaststellen dat ik een haarwerk draag. De eerste keer toen ze me zagen met dat haarwerk verschoten ze dat ik ineens een mooi (normaal) kapsel droeg maar dat ging snel voorbij. Ik had natuurlijk schrik dat ze gingen merken dat ik een haarwerk droeg maar dat was niet het geval. In het begin voelt dat raar aan, zeker wanneer je voor de eerste maal bij de kappers moet gaan om je haarwerk te laten plaatsen maar dit went wel. Ik draag het nu anderhalf jaar en ben wel veel rustiger geworden van binnen. Maar ook een haarwerk heeft zijn negatieve kanten zo ga ik ook niet meer uit en zit elk weekend eenzaam naar TV te kijken of te computeren omdat ik bang ben dat op een fuif of zo mensen aan mijn haar gaan trekken of over mijn haar wrijven en ze dan duidelijk gaan merken dat ik een haarwerk draag. Uiterlijk kan je het niet zien maar wanneer je door mijn haar wilt gaan of je hand erop legt dan kan je het wel voelen omdat dit vastgeklemd zit op de weinige echte haren die ik nog over heb. Gaan zwemmen is ook gevaarlijk, nochtans het stevig vastzit durf ik toch het risico niet te nemen. Daarnaast durf ik ook niet op een meisje af te stappen, ze zal denken dat ik een mooie haardos heb maar totdat ze met haar vingers er door gaat of iets dergelijks en de waarheid aan het licht zal komen. Op dat moment denk ik dat ze me vierkant zal uitlachen en zal ik nog dieper wegzinken. Hieronder lijd ik nu het meeste dat ik geen vriendin heb en waarschijnlijk ook nooit één zal hebben. Echt verschrikkelijk dat je geen normaal leven meer kunt lijden. Net zoals jij vind ik het verschrikkelijk dat ze hun geld en tijd in zaken steken zoals het veranderen van geslacht enz. Nochtans nu ben ik tot de vaststelling gekomen dat ik vroeger beter mijn haar verschrikkelijk kort had gezet en dan zullen de mensen in het begin misschien lachen en opmerkingen geven maar dit gaat voorbij en uiteindelijk zijn ze je dan gewoon met je kale kop. Nu is er voor mij geen weg terug aangezien iedereen mij kent met een volle haardos en de overgang naar kale kop is te drastisch tenzij ik verander van werk en daar begin met een kale kop maar ik weet nu al dat ik dit niet zal kunnen en blijf daarom ongelukkig en eenzaam. :sad:

pizzacat
18 juni 2004, 14:54
Ik zou het gewoon kaalscheren of milimeteren, doe dat haarwerk weg als het je belemmert. Bedenk dat 40% van de mannen met kaalheid te kampen krijgt. Je bent niet de enige, en je omgeving zal er heus wel begrip voor hebben. Bedenk dat het enige dat gebeurt is dat je minder haar op je hoofd krijgt. dat is op geen enkele manier een feitelijke belemmering in je leven. Goed misschien wat minder sjans, maar sjans en aantrekkelijkheid worden ontzettend bepaald door je uitstralling. Als je lekker in je vel zit straal je dat ook uit. Dus maak je niet te veel zorgen over je haar en ga lekker dingen doen die je graag doet, je krijgt er vanzelf weer zin in. Onthoud ook dat over een jaar of vijf waarschijnlijk echt goede haargroeimiddelen en HT mogelijkheden op de markt zijn, de strijd is nog niet verloren.

Ga voorlopig de Vin Diesel look en be happy.

Jente
18 juni 2004, 15:41
Hallo, sorry dat ik even binnendring in deze thread. Ik ben Janika en zit eigenlijk op het Trichotillomanie-forum en het is vrij toevallig dat ik deze tekst las, en de lange post van Franky trok mijn aandacht. We hebben een heel ander soort probleem: jij kunt er niks aan doen dat je kaal bent, en ik doe het mijzelf aan (ik trek om onverklaarbare reden mijn eigen haar uit). Maar we voelen ons er allebei slecht door, en in een maatschappij waar uiterlijk vreselijk belangrijk is, wordt dat gevoel alleen maar sterker.
Wat me vooral interesseert is wat je schrijft over het haarwerk. Ik ben niet lang geleden naar de kapper geweest om er mij ook eentje te laten aanmeten (letterlijk en figuurlijk). Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken. Je stopt jezelf weg, je laat niet zien wie je bent. Dat is mijn bezwaar. Maar dat je er geen vervelende blikken door krijgt en niet negatief opvalt in een menigte, dat vind ik positief. Het lost onze feitelijke problemen niet op, maar het verbetert -dacht ik toch- onze levenskwaliteit.
Ik heb mijn haarwerkje nog niet, en ik weet ook niet hoe ik erop ga reageren. Ik ga het laten vastzetten zodat ik het er niet af kan halen, en dus niet kan trekken: dan kan de grote kale plek zich misschien een beetje herstellen. Misschien, als het nog niet te laat is, en als ik veel geduld heb.
Ik schrik er wel van dat jij door het haarwerk de neiging hebt om jezelf op te sluiten, en je verlegenheid tegenover meisjes vind ik ook een spijtige zaak. Maar ik herken het: voor vrouwen is mooi haar ook een teken van vrouwelijkheid, en het feit dat mijn haar is aangetast zie ik ook als afbreuk aan mijn vrouwelijkheid. Ook ik heb soms de gedachte dat mannen me niet mooi vinden omdat ik mijn hoofd onder een sjaal verstop. Toch wil ik niet dat het gebrek aan haar mijn sociale leven aantast. Ik hoop dat jij die knop ook leert om te draaien: hoe je eruit ziet, bepaalt natuurlijk hoe je je voelt en hoe mensen in eerste instantie op je reageren, maar: je karakter blijft, je wordt er niet minder door dan een ander. Mensen moeten jou een kans geven, en daar moet jij zelf voor openstaan. Als je openstaat voor een relatie, dan straal je dat uit naar de anderen. En als iemand je niet wil wegens je kale plek of kaalheid, dan is die persoon je niet waard.
Sorry voor mijn onsamenhangende verhaal, maar ik had het gevoel dat ik moest reageren. Sterkte en groetjes van Janika

Francis
18 juni 2004, 17:40
Maar ook een haarwerk heeft zijn negatieve kanten zo ga ik ook niet meer uit en zit elk weekend eenzaam naar TV te kijken of te computeren omdat ik bang ben dat op een fuif of zo mensen aan mijn haar gaan trekken of over mijn haar wrijven en ze dan duidelijk gaan merken dat ik een haarwerk draag. Uiterlijk kan je het niet zien maar wanneer je door mijn haar wilt gaan of je hand erop legt dan kan je het wel voelen omdat dit vastgeklemd zit op de weinige echte haren die ik nog over heb. Gaan zwemmen is ook gevaarlijk, nochtans het stevig vastzit durf ik toch het risico niet te nemen. Daarnaast durf ik ook niet op een meisje af te stappen, ze zal denken dat ik een mooie haardos heb maar totdat ze met haar vingers er door gaat of iets dergelijks en de waarheid aan het licht zal komen. Op dat moment denk ik dat ze me vierkant zal uitlachen en zal ik nog dieper wegzinken. Hieronder lijd ik nu het meeste dat ik geen vriendin heb en waarschijnlijk ook nooit één zal hebben. Echt verschrikkelijk dat je geen normaal leven meer kunt lijden. Net zoals jij vind ik het verschrikkelijk dat ze hun geld en tijd in zaken steken zoals het veranderen van geslacht enz. Nochtans nu ben ik tot de vaststelling gekomen dat ik vroeger beter mijn haar verschrikkelijk kort had gezet en dan zullen de mensen in het begin misschien lachen en opmerkingen geven maar dit gaat voorbij en uiteindelijk zijn ze je dan gewoon met je kale kop. Nu is er voor mij geen weg terug aangezien iedereen mij kent met een volle haardos en de overgang naar kale kop is te drastisch tenzij ik verander van werk en daar begin met een kale kop maar ik weet nu al dat ik dit niet zal kunnen en blijf daarom ongelukkig en eenzaam. :sad:
Wat ik hier waarschijnlijk nog niet vaak vermeld heb op het forum, is dat ik vóór mijn eerste HT ook anderhalf jaar een haarwerk heb gedragen (K33). Wat jij hier nu vertelt is voor mij zó herkenbaar dat het in feite een stukje zou kunnen zijn dat ik zelf destijds zou kunnen geschreven hebben. Identiek dezelfde denkwijze!

Nu net om die redenen dat jij hier aanhaalt (en vooral omwege van contact leggen met meisjes) heb ik mijn haarwerk weggegooid en die HT's laten uitvoeren. Het feit dat je dat haarwerk kon voelen, vond ik heel erg - alhoewel je inderdaad moeilijk kon zien dat ik een haarwerk droeg (de meeste van mijn kameraden toen hebben het niet opgemerkt).

Of ik nu meer gelukkiger was met dat haarwerk of nu met die HT's, kan ik moeilijk zeggen. Ik was/ben door beide systemen ongelofelijk depressief en ze hebben allebei hun voor- (nou ja...) en- nadelen. Enige positieve is dat je nu niks meer kunt voelen zitten aan mijn hoofd - maar op meisjes afstappen doe ik nog steeds niet om de gekende eerder aangehaalde redenen...

Wat ik in elk geval voor mezelf uitgemaakt heb, is dat ik NOOIT nog een haarwerk wil (en ook geen HT's, maar de bestaande kan ik niet zomaar weggooien). Haarwerken zijn voor mij sowieso een afgesloten hoofdstuk en ik probeer me op het forum dan ook zo weinig mogelijk te mengen in haarwerk-discussies. Het is precies alsof ik die zwarte, donkere periode probeer te verdringen - ik hoop dat je alsnog een beetje kunt wennen aan de situatie, want makkelijk is het niet. In feite zou je aan iedereen moeten kunnen zeggen dat je een haarwerk draagt - eveneens wanneer je een vriendin leert kennen. Maar zoiets is zeker niet makkelijk. Ik kon het in elk geval niet en probeerde het feit dat ik een haarwerk droeg dan ook zo veel mogelijk te verbergen.

Vind het wel enorm jammer dat we door al die problemen onze jeugdige jaren zien voorbij flitsen... Je bent maar eenmaal jong en ik zou nu reed al die verloren tijd willen inhalen. Helaas is dat nog altijd niet mogelijk... :crybaby:

Eminem
18 juni 2004, 18:13
Francis en Franky, gebruiken jullie geen Finasteride.
Zoja, heeft dit werkelijk geen enig effect gehad?

Francis
18 juni 2004, 18:35
Francis en Franky, gebruiken jullie geen Finasteride.
Zoja, heeft dit werkelijk geen enig effect gehad?
Gestopt wegens bijwerkingen...
Fina zorgde bij mij voor behoud van bestaande haren - hergroei heb ik in feite nooit gehad.

Henk-yo
18 juni 2004, 21:42
Ik kan niet begrijpen dat iemand zijn hele leven laat beinvloeden door haaruitval. Ik bedoel ik vind het heel erg voor sommigen die aangeven geen leven meer te hebben, of hun jongere jaren te hebben verspild door haaruitval, maar op een gegeven moment moet je er gewoon SCHIJT aan hebben vind ik.

Gewoon lekker leven en ook al valt het uit, en dan .... !!! Een mens is niet alleen een beetje haar. Ik vind, je kunt alles tot in het redelijke doen om het te behelpen, maar ergens houdt het op. Dan moet je gewoon de knop omdraaien en proberen je lekker te voelen en dit ook uit te stralen.

Dus mijn advies voor jullie allemaal, doe wat aan je haaruitval maar laat je niet gek maken. Een mens is meer dan een hoopje haar, je hele image/uitstraling daar gaat het om. En als je er gelukkig uitziet, met of zonder haar, kom je altijd puik voor de dag.

Groetjes van Henk en succes voor iedereen !!!!

Haarmannetje
18 juni 2004, 21:47
Ik ben het met Henk-yo eens. Ik zelf zit ook wel eens goed te balen, maar het is het gewoon niet waard om je eigen leven zo te laten verzieken door wat domme haartjes. Kom nou zeg, jullie zijn allemaal waardige mensen net als ieder ander. Je haar heeft niets te maken met je capaciteiten. Leer van jezelf te houden om wat je waard bent en gegarandeerd dat de omgeving ook op die manier van je gaat houden.

Eminem
18 juni 2004, 22:21
Heel veel respect voor jullie denkwijze, ik wou dat ik ook zo kon denken.
;)

Lonneke
19 juni 2004, 09:29
Ik weet dat ik hier eigenlijk niet thuis hoor, maar door de titel "Zelfmoordgedachten door kaalheid" werd mijn aandacht getrokken....
Ik kan me goed voorstellen dat je je behoorlijk k*t voelt als je haren gaan uitvallen. Ikzelf ben een vrouw met alopecia androgenetica, dus ik weet waar ik over praat. Van een slanke vrouw met lang dik haar ben ik veranderd in een slanke vrouw met kort dun haar. En ik heb het daar soms nog heel moeilijk mee. Zelfmoordgedachten heb ik echter nooit gehad. Hooguit een gevoel van machteloosheid. En ja, ook ik heb vaak gedacht dat ik hierdoor nooit een relatie zou krijgen. Want wie wil er nu een vrouw die bijna kaal gaat worden?!
Ik weet dat ik moet leren leven met mijn haarprobleem, en de ene dag gaat dat beter dan de andere. In ieder geval heel veel succes allemaal!!

Frodo
19 juni 2004, 12:08
Frodo, dus jij hebt al wel een vriendin? Waar maak jij je dan nog druk over ? En hoezo dat vrouwen dwars door je heen kijken? Verbeeld jij je dat niet gewoon? Niet iedere vrouw valt op iedere man... smaken verschillen

Natuurlijk is het leuk als je goede relatie hebt, maar daaraan ontleen ik mijn eigenwaarde dus duidelijk niet ! Dat zou niemand moeten doen.
Als je van anderen afhankelijk bent voor een gevoel van eigenwaarde, ben je bij voorbaat kansloos. Ik heb een probleem, ook met mijn zelfbeeld. Ik heb weinig energie meer en weinig zin om dingen te ondernemen. Het feit dat ik een vriendin hebt, is dan soms een complicerende factor. Zij baalt ervan als ik lig te zeiken over mijn probleem. Maar ik ben wel heel blij dat ze er is!
Ik wil maar zeggen dat het hebben van een vriendin niet niet als het ultieme doel gezien moet worden. Je bent niks meer of minder met of zonder vriendin.

Haarmannetje
19 juni 2004, 12:23
Natuurlijk is het leuk als je goede relatie hebt, maar daaraan ontleen ik mijn eigenwaarde dus duidelijk niet ! Dat zou niemand moeten doen.
Als je van anderen afhankelijk bent voor een gevoel van eigenwaarde, ben je bij voorbaat kansloos. Ik heb een probleem, ook met mijn zelfbeeld. Ik heb weinig energie meer en weinig zin om dingen te ondernemen. Het feit dat ik een vriendin hebt, is dan soms een complicerende factor. Zij baalt ervan als ik lig te zeiken over mijn probleem. Maar ik ben wel heel blij dat ze er is!
Ik wil maar zeggen dat het hebben van een vriendin niet niet als het ultieme doel gezien moet worden. Je bent niks meer of minder met of zonder vriendin.
Ik zeg ook niet dat je niets meer of minder bent met of zonder vriendin, maar meestal gaat haaruitval gepaard met een gevoel van verlies aan aantrekkelijkheid. Dat gevoel is bij mij in ieder geval het sterkste, voor de rest interesseert het me geen ene moer. Als ik een leuke vriendin zou hebben, dan zou ik me echt niet meer zo bezighouden met met haaruitval... en dat mag je van mij aannemen.

En over dat onlenen van eigenwaarde. Ieder mens ontleendt zijn/haar eigenwaarde aan een ander en dus ook een liefdespartner. Uiteraard gebeurt dit niet bewust, maar geheel onbewust. De mensen dicht om je heen zijn als het ware een verlengde van jouw persoon en als daarin verschuivingen plaatsvinden, werkt dat door op jouw eigen persoon. Natuurlijk moet je je daar niet bij neerleggen en zeggen dat je problemen niet meer belangrijk zijn, wanneer je een vriendin hebt. Maar ik kan mij wel goed voorstellen dat je vriendin wel eens baalt van het feit dat je zeikt over je haaruitval. Je moet toch inzien dat de relatie die jullie hebben veel waardevoller is en je haar weinig respect aandoet door over je eigen haar te zeuren, terwijl zij daar niets om geeft en veel van je houdt.

Dit sluit natuurlijk niet uit dat je niet met je haarproblemen bezig zou mogen zijn, maar probeer het in ieder geval niet ten koste van haar te doen (of wie dan ook in je naaste omgeving). Je moet zuinig zijn op mensen die echt bij je blijven om wie je bent.

michael
19 juni 2004, 16:19
Ik zat deze morgen de krant te lezen en daar stond een stukje in over de knapste voetballers. In de lijst met lekkerste keepers stond bartehz en in de lijst met knapste voetballers stond larson. Deze jongens zijn allebei kaal (de 1 vrijwillig.) dus dat betekend dat haar voor een man absoluut niet noodzakelijk is om knap gevonden te hoeven worden. Ik merk de laatste tijd sowieso dat er steeds meer kale mannen komen in commercials en op tv. Loop voor de gein een keertje rond in amsterdam en let is op hoeveel mannen hun haar afscheren. IK vind een kale kop vaak wel iets karakterristieks hebben. Kom op jongens, er zijn belangrijkere dingen in het leven dan een gestileerd kapsel. Met een kale kop geef je een soort signaal af naar je omgeving, zo van "ik word kaal maar het intereseert me niet" Ieder mens heeft zo zijn onzekerheden, maar je omgeving heeft pas respect voor je als jij er wel mee om kan gaan.

beetje zelfspot doet het trouwens ook goed in het leven

Frodo
20 juni 2004, 14:49
Dit sluit natuurlijk niet uit dat je niet met je haarproblemen bezig zou mogen zijn, maar probeer het in ieder geval niet ten koste van haar te doen (of wie dan ook in je naaste omgeving). Je moet zuinig zijn op mensen die echt bij je blijven om wie je bent.[/QUOTE]

Haarmannetje,

ik denk wel dat wij op één lijn zitten. Ik snap alleen niet dat mijn vriendin mij aantrekkelijk vindt, terwijl ik meestal baal van mij uiterlijk. Ik zal wel een goed karakter hebben :D . Maar met een goed karakter (alleen) scoor je geen punten in het uitgaansleven en in het vluchtige sociale verkeer. Voor mij speelt dat veel minder (ben 33), maar voor jongens als Eminem en Francis en zo is dat de keiharde realiteit ! Danceparty's en clubs zijn vaak verkapte veekeuringen met haantjesgedrag, terwijl mijn ervaring is dat je in een meer ongedwongen sfeer (werk/sport) veel makkelijker is.

Haarmannetje
20 juni 2004, 15:02
Haarmannetje,

ik denk wel dat wij op één lijn zitten. Ik snap alleen niet dat mijn vriendin mij aantrekkelijk vindt, terwijl ik meestal baal van mij uiterlijk.
En daar zit denk ik het probleem. Jij denkt dat je geen aantrekkelijk uiterlijk hebt. Dat is wat anders dan het ook daadwerkelijk niet hebben. Ontzettend veel mensen hebben hier last van. Geloof mij, ik zelf ook. Is het bij de één niet het haar, dan is het wel weer de neus. Is het bij de ander niet de ogen, dan zijn het wel weer de oren enzovoort. Accepteer hoe je bent en geniet van het feit dat je vriendin je dus wel gewoon aantrekkelijk vindt.

Ik zal wel een goed karakter hebben :D . Maar met een goed karakter (alleen) scoor je geen punten in het uitgaansleven en in het vluchtige sociale verkeer. Voor mij speelt dat veel minder (ben 33), maar voor jongens als Eminem en Francis en zo is dat de keiharde realiteit ! Danceparty's en clubs zijn vaak verkapte veekeuringen met haantjesgedrag, terwijl mijn ervaring is dat je in een meer ongedwongen sfeer (werk/sport) veel makkelijker is.
Tja, dat is misschien wel waar, maar niet iedereen houdt van danceparty's en clubs. Je kunt het veekeuring-verschijnsel niet generaliseren tot de gehele wereld. Ik zelf ben sowieso niet into danceparty's en clubs, maar oke, voor degenen die dat wel zijn kan het veekeurings-gehalte een probleem vormen dan. Maar toch zie ik zoveel kalende/kale jonge mannen op straat met beeldschone vriendinnen. Volgens mij gaat het ook hier weer om de uitstraling en niet om wel of niet kalend zijn. Wanneer je emotioneel gebukt gaat onder je kaalheid, dan uit zich dat in je uitstraling en die is dan natuurlijk veel minder aantrekkelijk dan wanneer je laat zien van "ik word kaal en het interesseert me niets."

Kijk het probleem zit hem erin dat het lijkt alsof we hier allemaal aan één of andere vreselijke ziekte lijden. Kom zeg, ik blijf erbij, er zijn wel ergere dingen. Het is echt niet zo dat je hele leven nu een puinhoop is, omdat je wellicht niet meer geaccepteerd wordt. Tjonge jonge, wees een vent en heb er schijt aan :). Je spreekt in woorden als "gemakkelijker dit", "gemakkelijker dat". Alsof haar een sleutel is tot gesloten deuren, die gesloten blijven zonder haar. Als dat al zo is, is dat omdat je je zo laat beïnvloeden door je haaruitval.

Hoe dan ook. Ik zou mij nooit in een hoekje laten drukken door wat de samenleving van mij verwacht of wat ik denk dat deze van mij verwacht. Ik ben ik en ik ben zoals ik ben. Ik ga mezelf geen slachtofferrol aannemen enkel vanwege mijn haar. Ik weet wat ik waard ben en dat weten anderen ook. Het gaat wel degelijk om je karakter en om de manier waarop je je opstelt in het leven.

pizzacat
20 juni 2004, 17:40
Ik sluit me bij deze helemaal bij Michael en haarmannetje aan. Kaal worden is niet leuk, maar zoals je aan genoeg voorbeelden om je heen kunt zien is er geen enkele reden om er echt ongelukkiger om te worden. Bedenk eens wat je wel voor leuke dingen hebt: een leuke baan/studie, of allebei in mijn geval, leuke vrienden en vriendinnen, lekker sporten, lekker op stap etc, een heleboel plussen in je leven. En dan ergens een minnetje omdat je kaal wordt, maar dat valt eigenlijk weg tegen de rest.
en zoals al eerder gezegd, voorkom obsessief gedrag door je haar te milimeteren of kaal te scheren, het went snel genoeg, ook voor je omgeving (moet zelf nog ff de knoop doorhakken :P)



gewoon een mooie quote:
"The unbearable lightness of being." Milan Kundera

cherifo
21 juni 2004, 00:32
Ik zat deze morgen de krant te lezen en daar stond een stukje in over de knapste voetballers. In de lijst met lekkerste keepers stond bartehz en in de lijst met knapste voetballers stond larson. Deze jongens zijn allebei kaal (de 1 vrijwillig.) dus dat betekend dat haar voor een man absoluut niet noodzakelijk is om knap gevonden te hoeven worden. Ik merk de laatste tijd sowieso dat er steeds meer kale mannen komen in commercials en op tv. Loop voor de gein een keertje rond in amsterdam en let is op hoeveel mannen hun haar afscheren. IK vind een kale kop vaak wel iets karakterristieks hebben. Kom op jongens, er zijn belangrijkere dingen in het leven dan een gestileerd kapsel. Met een kale kop geef je een soort signaal af naar je omgeving, zo van "ik word kaal maar het intereseert me niet" Ieder mens heeft zo zijn onzekerheden, maar je omgeving heeft pas respect voor je als jij er wel mee om kan gaan.

beetje zelfspot doet het trouwens ook goed in het leven



ja correct maar hoe kan je eigenlijk weten of je wel of niet staat met een kale knikker?en wil het risco niet lopen om met een lelijke kale knikker rond te lopen.. :crybaby:

pizzacat
21 juni 2004, 01:06
Daar kom je op maar 1 manier achter, tip: doe het in de zomer, dan kan je hood huid snel een beetje bijkleuren, hou wel zonnebrand in de buurt. En als je het gaat milimeteren, zet m dan eerst op 9 milimeter en ga dan naar 6 en 3, dan kun je een beetje zien wat het effect is, misschien dat iets 'langer' kort wel leuk is.

high
25 juni 2004, 13:33
He eminem ik weet hoe het voelt om je haar te verliesen maar blijf de kleine dingen in het leven te waarderen!! Blijf er over praten ga desnoots naar een psygiater wat ik trouwens ook doe, omdat je sommige dingen in het verleden niet goed hebt verwerkt of hebt weggedrukt en dat versterkt alleen maar het klote gevoel net een optel som.

Over zelfmoord plegen het lost niks op je je veroorzaakt alleen maar leed in je omgeving want die mensen letten geen eens op je haaruitval maar op de persoon die je bent ( je bent niet alleen maar haar!!!)

leef met je mee...

Francis
25 juni 2004, 17:48
Ik durf dit probleem zelfs niet met mijn psychiater of mijn ouders te bespreken.
Vraagje voor High en Eminem:
Jullie vermelden allebei dat jullie in behandeling zijn bij een psychiater.
Betreft dit enkel voor jullie haarprobleem of zijn er ook nog andere factoren (zonder verder in detail te treden...)?

Ik zie het zelf ook niet echt meer zitten, maar weet niet of een psycholoog/psychiater oplossing zou kunnen bieden. Weet toch al op voorhand want die gaan zeggen en proberen doen. Dergelijke gesprekken kunnen onmogelijk de problemen wegnemen - hoogstens m'n eigen zelfbeeld wat opkrikken, vrees ik...

Eminem
25 juni 2004, 18:03
Om je vraag te beantwoorden, ik ga naar mijn psychiater om ook de overige problemen in mijn leven te bespreken.Deze problemen worden eerlijk gezegd dus allemaal veroorzaakt door de kaalheid waar ik zwaar onder lijd.Dit probleem neemt veel meer psychische en lichamelijke problemen mee dan men ooit zou kunnen denken.Nogmaals de lijst van klachten;onbeheersbare woede, frustratie, verdriet, angst, geen zelfvertrouwen, isolering, depressie, agressie, vriendenverlies, eenzaamheid, suicidale gedachten, lichamelijke pijnen en eetproblemen en slaapproblemen.Zo vreemd vind ik het zelf dus eigenlijk niet dat ik vaak aan zelfmoord denk.Ik weet zeker dat als ik geen alopecia zou hebben dat ik deze klachten allemaal niet zou hebben en dat mijn leven er op dit moment heel anders uit zou zien.Je weet wel.........huisje boompje beestje. :crybaby:

Eminem
25 juni 2004, 18:11
Even voor alle duidelijkheid, ik heb totaal geen kapsones.
Voor mezelf heb ik mooi gezicht, goed lichaam en een goede uitstraling, maar de kaalheid verziekt al deze positieve punten van mezelf.Het verpest het gezicht van mezelf en de uitraling.Kaalheid is ook echt iets dat me totaal niet staat, het staat mezelf voor geen meter i.t.t anderen bij wie het wel kan staan. :mad: :confused:

Francis
25 juni 2004, 19:26
Nogmaals de lijst van klachten;onbeheersbare woede, frustratie, verdriet, angst, geen zelfvertrouwen, isolering, depressie, agressie, vriendenverlies, eenzaamheid, suicidale gedachten, lichamelijke pijnen en eetproblemen en slaapproblemen.
Herken ik volledig - ieder opgenoemde klacht daar heb ik jammergenoeg ook last van én de enige oorzaak is inderdaad mijn haarprobleem (en alles wat daar rond hangt, zoals die HT's enz...).
Zelfs nachtmerries en eetproblemen (zoals jij vermeld) behoren tot mijn klachten - nou ja, eetproblemen... ik zoek troost in het eten, is blijkbaar het enige waar ik nog wat van geniet (heb wel het voordeel dat ik niet zo echt veel bijkom in gewicht...).

Soms denk ik wel eens dat het wat beter zou gaan mocht ik ooit eens één meisje ontmoeten waar ik een klein beetje liefde van kan krijgen... Maar nee, zelfs dat is mij blijkbaar niet gegund!
En zeggen dat ik die HT's liet uitvoeren in de hoop dat ik meer succes zou hebben in de liefde. Ik wou ook wel eens een aantal vriendinnetjes hebben... ik zal nu al héél tevreden mogen zijn als ik ooit één vrouw ontmoet die wél geïnteresseerd is in me...

Er is trouwens weer een heel moeilijke periode aangebroken: de zomer...
Moet je constant aanhoren van collega's hoe mooi hun reis wel geweest is, en hoe goed ze zich geamuseerd hebben in het weekend... En ik, tsja... ik kan al die leuke dingen niet meer doen, alhoewel ik het enorm graag zou willen. Dat het maar gauw terug winter wordt, dan ben ik toch al van die leuke verhalen verlost! :(

Eminem
25 juni 2004, 19:53
Ik ken dat, ik heb ook liever dat als de zon schijnt dat het gaat regenen.
Heb ik tenminste een excuses om thuis te blijven en niets te ondernemen.

cees
25 juni 2004, 20:19
He eminem, hoe oud ben je eigenlijk en welk stadium zit je! Want met deze middelen die er nu zijn kan je nog een lange tijd van je haar genieten die je nu hebt en er zal binnen nu en 6 a 7 jaar heel veel uitgevonden worden op dit gebied! Ik ben er ook al drie jaar mee bezig en bij het begin werd ik ook echt zwaar depressief, ben zelfs met school gepakt toen der tijd! Maar ik gebruik nu veel middelen en heb nog steeds een redelijk bos, niet zoveel als 5 jaar geleden maar toch!

Eminem
25 juni 2004, 20:27
Om je vragen te beantwoorden, mijn leeftijd is 29 jaar.
Ik ben kalend aan de voorkant, maar de hele bovenkant van mijn schedel is dunnend.Ziet er gewoon niet uit.

Eminem
25 juni 2004, 21:45
He eminem, hoe oud ben je eigenlijk en welk stadium zit je! Want met deze middelen die er nu zijn kan je nog een lange tijd van je haar genieten die je nu hebt en er zal binnen nu en 6 a 7 jaar heel veel uitgevonden worden op dit gebied! Ik ben er ook al drie jaar mee bezig en bij het begin werd ik ook echt zwaar depressief, ben zelfs met school gepakt toen der tijd! Maar ik gebruik nu veel middelen en heb nog steeds een redelijk bos, niet zoveel als 5 jaar geleden maar toch!

Zeg Cees, welke middelen gebruik je zoal om je haardos te behouden?

taxmina
25 juni 2004, 23:51
beste eminem

ik geloof dat ik een van de weinige vrouwen ben die ook dit forum lezen, en met alle respect, ik zou je met liefde een flinke schop onder je kont willen geven.
Ik snap als geen ander wat het is om kaal door het leven te moeten, want ik sukkel er al 40 jaar mee ,dus ik heb wel wat ervaring zou je zeggen. {ik ben dus helemaal kaal}
Het is misschien een dooddoener om te zeggen: wat zeur je ,er zijn zat kale mannen en daar wordt niet vreemd van opgekeken,maar een vrouw met een kale kop wordt nagestaard op straat. Laat staan hoe een kind zich voelt, want kinderen onder elkaar zijn bikkelhard.
Ik stel je voor om eens op het "damesforum"wat te lezen misschien helpt dat wat om je een heel,heel,heel klein beetje met je "lot"om te kunnen gaan.

Sterkte taxmina

Eminem
26 juni 2004, 00:11
Bedankt voor je reactie, maar ik ben nou eenmaal niet het type dat zich beter voelt omdat ik niet de enige ben en omdat er ergere gevallen zijn
dan mezelf.Ik identificeer mezelf niet snel met anderen.

taxmina
26 juni 2004, 00:16
Als je je niet wil identificeren met anderen ,moet ook niet zo verschrikkelijk je beklag doen bij lotgenoten en toch proberen er zelf iets positeifs uit te halen . Man we hebben de storm van gisteren weer overleefd en het word dit weekend weer mooi weer, en ik moet werken

taxmina

Haarmannetje
26 juni 2004, 00:20
Ik vind dit een zeer moeilijke kwestie. Helemaal nu taxmina haar bijdrage geleverd heeft. Want, beste mensen, laten we nu wel eerlijk zijn: haaruitval is vele malen erger voor een vrouw dan voor een man. Of het nu wel of niet ook bij vrouwen voorkomt, het haaruitvaltype AGA is een "mannelijk" verschijnsel. Als ik bijvoorbeeld taxmina haar verhaal lees, dan schaam ik mijzelf even dat ik zo zeur over mijn haaruitval als man zijnde. Ik ken ook een meisje dat helemaal kaal is (al haar lichaamshaar; overigens geen AGA) en zij gaat er moeiteloos me om. Het interesseert haar werkelijk niets. Tuurlijk, ze had het probleem liever niet gehad, maar het probleem is er nu eenmaal en ze laat haar leven er niet door verzieken. Daar heb ik werkelijk waar zoveel respect voor en dan zeur ik over mijn "normale" haaruitval waar zo'n 40% van de mannen mee te maken heeft.

Eminem, natuurlijk is het zo dat je met jezelf te maken hebt. Jij voelt je er niet goed onder en dat is vervelend. Je hebt alle recht om er iets aan te doen. Ik probeer ook gewoon een oplossing te vinden en ik ben ervan overtuigd dat we binnen een paar jaar (5 ofzo) toch echt wel die oplossing binnen handbereik zullen hebben. Maar tot die tijd kan ik vaak genoeg benadrukken: je kunt er nu niet veel aan doen; accepteer het en laat je leven er niet door verzieken.

pindakaas
26 juni 2004, 12:05
beste eminem

ik geloof dat ik een van de weinige vrouwen ben die ook dit forum lezen, en met alle respect, ik zou je met liefde een flinke schop onder je kont willen geven.
Ik snap als geen ander wat het is om kaal door het leven te moeten, want ik sukkel er al 40 jaar mee ,dus ik heb wel wat ervaring zou je zeggen. {ik ben dus helemaal kaal}
Het is misschien een dooddoener om te zeggen: wat zeur je ,er zijn zat kale mannen en daar wordt niet vreemd van opgekeken,maar een vrouw met een kale kop wordt nagestaard op straat. Laat staan hoe een kind zich voelt, want kinderen onder elkaar zijn bikkelhard.
Ik stel je voor om eens op het "damesforum"wat te lezen misschien helpt dat wat om je een heel,heel,heel klein beetje met je "lot"om te kunnen gaan.

Sterkte taxmina

Natuurlijk is het bij vrouwen tig keer zo erg, maar vergeet niet dat mannen hier ook zwaar onder kunnen lijden. Dus om iemand: 'met liefde, een flinke schop onder zijn kont te geven'.... :confused: Ten eerste ken je het verleden van Eminem niet, dat hij een thread opent met 'zelfmoord gedachten' zegt waarschijnlijk ook wel genoeg. Waarschijnlijk niet, omdat hij zich zo ow.. zo.. lekker in de samenleving voelt. Misschien is hij wel jarenlang gepest, wie zal het zeggen, hij zelf?

Nogmaals met alle respect taxmina, mannen kunnen er ook zwaar onder lijden en plaatsen ook zij, hun gevoelens op dit 'mannenforum'

Henk-yo
26 juni 2004, 12:05
Voor mezelf heb ik mooi gezicht, goed lichaam en een goede uitstraling, maar de kaalheid verziekt al deze positieve punten van mezelf. Wat doe je nog moeilijk. Je hebt zat positieve punten. Niemand is perfect. Als jij lekker in je vel zit en dit uitstraalt, dan boeit het echt niet hoe kaal je bent. Denk aan al die mensen die helemaal knikkerkaal zijn maar die veel lol in het leven hebben. Fortuyn, Berlusconi etc. etc.



Er is trouwens weer een heel moeilijke periode aangebroken: de zomer...
Moet je constant aanhoren van collega's hoe mooi hun reis wel geweest is, en hoe goed ze zich geamuseerd hebben in het weekend... En ik, tsja... ik kan al die leuke dingen niet meer doen, alhoewel ik het enorm graag zou willen. Dat het maar gauw terug winter wordt, dan ben ik toch al van die leuke verhalen verlost!

Ik ken dat, ik heb ook liever dat als de zon schijnt dat het gaat regenen.
Heb ik tenminste een excuses om thuis te blijven en niets te ondernemen.



Ga ook lekker op vakantie, geniet van je leven man. Schijt aan die haaruitval. Waarom ontneem je al het leuke van het leven van jezelf. Zo maak je het alleen maar erger.

Mijn tip aan jullie allemaal: Doe wat aan je haaruitval, middeltjes, zalfjes etc.., verzorg het goed en zie je zelf als een totaalmens. Niet als iets met mooi of lelijk haar. En dan als je haar lelijk is, als je een goede charisma hebt dan ben je nog steeds de man. En leef. Dan krijg je vanzelf meer maling aan het feit dat je aan het kalen bent. Succes ermee, en straf jezelf niet omdat je haaruitval hebt.
Laat zien dat je een leuk mens bent.

high
26 juni 2004, 20:31
ik lees ook wel dat mensen moeilijk heden hebben om een meisje te krijgen gelukkig kamp ik totaal niet met dit probleem ook al doe ik m'n haar niet en staat het alle kanten op ik maak er ook gretig gebruik van want strax ben ik helemaal kaal en dan zal het wel wat moeilijker worden.

het licht volgens mij ook heel erg wat de eerste indruk is als jij een leuke lach hebt en je lult vrolijk wat van je af over de bloempjes en de bijtjes en gaat niet stilletjes in een hoekje zitten en lacht af en toe mee dan ben je natuurlijk snel de saai piet wat volgens mij nog erger is dan haaruitval!!

Een tip loop gewoon op een meisje af en zeg gewoon eerlijk waarom je naar haar toe komt en knoop een gesrek aan, moet je natuurlijk geen J.LO arrogantje uitzoeken. en als de eerste niet lukt er lopen duizenden leuke meisjes rond die trouwens ook niet volledig happy voelen over zichzelf die haaruitval zeker wel accepteren

en als je echt doeloos bent ga je gewoon naar bang-kok ofzo en neemt een chick mee haha om maar een optie te noemen.

Nog een vraagje aan jullie merken jullie nou echt dat je minder aandacht krijgt van de vrouwtjes?

Haarmannetje
26 juni 2004, 20:38
Persoonlijk ervaar ik niet minder aandacht en ik kan mij ook niet voorstellen dat die aandacht vermindert door kaalheid. Als die aandacht vermindert dan komt dat naar mijn idee omdat je een onzekere uitstraling krijgt door die haaruitval en dus geef je de schuld aan daaraan.

Zoals high zegt, het gaat erom hoe je overkomt. Meisjes vallen meer op jongens die gewoon zichzelf zijn en zich niet zo onzeker opstellen. Neem het leven zoals het is en heb schijt aan dingen die je toch niet kunt beïnvloeden.

Natuurlijk zullen er meisjes zijn die afknappen op een kalend/kaal hoofd. Maar er zijn ook genoeg meisjes die afknappen op stiekeltjes, op zwart haar, op blond haar enzovoort. Het is natuurlijk niet realistisch om te denken dat je met haar ieder meisje wel kunt krijgen die je zou willen. En zeg nu zelf, zou jij een meisje willen die alleen maar bij je is, omdat je toevallig haar hebt? Wat voor iemand zou dat dan wel niet zijn?

taxmina
26 juni 2004, 21:49
BESTE PINDAKAAS


IK BEGRIJP DE PROBLEMEN VAN EMINEM HEEL ERG GOED DENK IK,MAAR IK SNAP NIET DAT ALLE GOED BEDOELDE RAAD, ADVIES STEUN ENZ. VAN IEDER OP DEZE SIDE AFGEDAAN WORDT MET ZICH NIET KUNNEN IDENTIFICEREN MET EEN ANDER, OOK AL HEEFT DIE DEZELFDE PROBLEMEN MET ZIJN OF HAAR HAAR.
lATEN WE WEL WEZEN HET IS VOOR NIEMAND LEUK, EN DAN ZIJN WIJ MET Z'N ALLEN NOG REDELIJK OPEN OM ER OP DE SIDE OVER TE PRATEN, MAAR ER ZIJN ER NOG ZAT DIE DAT ZELFS NOG NIET EENS DURVEN OMDAT ZE ZICH SCHAMEN.
EN WAT DAT OVER Z'N JEUGD BETREFT SNAP IK OOK HEEL GOED ZOALS IK HEM AL SCHREEF.ALS KIND VAN 5 JAAR WERD IK BINNEN TWEE WEKEN KAAL EN DUS UITGESCHOLDEN BIJ DE KONIJNEN AF, HET ENIGE WAT IK ERTEGEN DEED WAS FLINK VAN LEER TREKKEN [ ER LOPEN MISSCHIEN NOG WEL JONGENS OUDER ALS IK ROND WAAR DE BLAUWE PLEKKEN NOG NIET VAN GENEZEN ZIJN]
TOEN IK OP DE MIDDELBARE SCHOOL ZAT WAS IK NOG STEEDS DIE KALE,TERWIJL IK AL JAREN M'N HAAR WEER TERUG HAD. iETS WAT NA MIJN TWINTIGSTE SNEL VERANDERDE,MAAR IK BEN GEZOND,GETROUWD,2 VOLWASSEN KINDERS EN EEN LEUKE BAAN ONDANKS ALLES, DUS WAT WIL JE NOG MEER.
lANG VERHAAL ,MAAR DAT WAS WAT IK HEM EEN BEETJE DUIDELIJK PROBEERDE TE MAKEN EN IK KAN HET NIET HELPEN MAAR BEN AKELIG NUCHTER EN ER IS AL ZOVEEL ANDERE ELLENDE
TAXMINA

Francis
27 juni 2004, 01:42
Vooraleerst even dit:
Ik merk dat in dit topic af en toe gereageerd wordt op vorige uitspraken van me, maar om één of andere reden worden die replies naar Eminem gericht zodat hij op die manier alle "kritiek" (als ik het zo mag noemen) over zich heen krijgt... Dat is uiteraard de bedoeling niet, maar ik denk dat desondanks mijn en Eminem's standpunten in grote lijnen overeenkomen...

Nog een vraagje aan jullie merken jullie nou echt dat je minder aandacht krijgt van de vrouwtjes?
Absoluut! Heel duidelijk zelfs!
Tsja, als je op je 24ste nog nooit een vriendinnetje hebt gehad, dan is dat wel duidelijk, vind ik (en voel me wel 100% hetero, hoor - is zeker niet dat ik in de knoop zou liggen met mezelf op dat vlak).
Ik mag me eigenlijk gelukkig prijzen dat ik niet uitgelachen wordt door de meisjes als ik ergens binnenkom, want meestal gebeurt dat wel... Dus ja, ik krijg aandacht, maar dan wel in negatieve zin!
Bij het afgewezen worden zijn er in feite 2 soorten meisjes. De eerste soort zegt je vlakaf dan ze je niet aantrekkelijk of niet mooi genoeg vinden (maar da's wel handig, want zo weet je meteen dat ze een bitchig karakter hebben) en de andere soort pakt het subtiel aan, maar laat je wel duidelijk merken dat ze je niet willen omwille van je belachelijke kop... Meisjes van tegenwoordig willen blijkbaar (nog maar dan jongens) trots kunnen zijn op hun partner. En als die partner er niet goed uitziet, dan worden ze uiteindelijk zelf belachelijk gemaakt door hun omgeving... dus laten ze me maar links liggen - en gelijk hebben ze!
Ach, heb er mij toch al bij neergelegd dat ik eeuwig vrijgezel zal blijven - zou me zelfs niet kunnen voorstellen hoe ik door het leven zou moeten met mijn haar en een vriendin. Je kan toch moeilijk zeggen "sorry, schat - vandaag kan ik met jou niet uit, want er is te veel wind buiten en dan zou mijn haar in de war liggen" of "sorry, schat - samen op reis gaan kan ik echt niet doen, want dan zie ik er voor de helft van de tijd belachelijk uit"... Zoiets kan gewoon niet en in feite ben ik nu wel blij dat er niemand in mijn leven is - zou echt niet weten hoe ik me daaruit zou moeten redden!

Bijkomende vraag voor Eminem:
Hoe zit het met jouw liefdesleven?
Heb je desondanks al veel vriendinnetjes gehad of zijn die zoals bij mij uitgebleven?

Eminem
27 juni 2004, 10:59
Francis, om je vraag te beantwoorden, ik heb al een aantal vriendinnen gehad.Momenteel heb ik een vriendin, maar ze zit gedetineerd in Engeland.
Hier lijd ik behalve mijn kaalheid ook zwaar onder.Ik zit erg te overwegen om deze relatie stop te zetten.

Eminem
27 juni 2004, 11:07
Oh ja, waar ik ook helemaal geen reet van begrijp is dat mijn vader al bijna 50 jaar is en nog steeds een zeer volle haardos heeft.Het lijkt of er geen haar is uitgevallen.Als ik dit vergelijk met mezelf, een man van 29 jaar dan springen de tranen gewoon in mijn ogen.Ongelofelelijk, echt ongelofelijk. :confused:

Bob
27 juni 2004, 15:36
Ik heb zaterdag m`n kop echt kaalgeschoren (2mm) en heb erg veel positieve reactie`s gekregen, behalve van m`n baas dan.
Volgens vrienden zie ik er een stuk beter uit en volgens de meisies een stuk aantrekkelijker.
Dus voor iedereen hoop

Groeten,
Bob

Haarmannetje
27 juni 2004, 16:42
Oh ja, waar ik ook helemaal geen reet van begrijp is dat mijn vader al bijna 50 jaar is en nog steeds een zeer volle haardos heeft.Het lijkt of er geen haar is uitgevallen.Als ik dit vergelijk met mezelf, een man van 29 jaar dan springen de tranen gewoon in mijn ogen.Ongelofelelijk, echt ongelofelijk. :confused:
Eminem, je vader is niet de enige graatmeter wat betreft kaalheid hoor. Kijk eens aan je moeders kant. En zelfs als daar ook geen kaalheid te bespeuren is kan het zijn dat jij door een genetische mutatie tijdens de verwekking wel gevoelig bent voor kaalheid, hoewel dit wel heel uitzonderlijk zou zijn dan.

Eminem
27 juni 2004, 17:47
Mijn opa van mijn vaders kant is wel kalend.
Vuile klootzak, door hem ga ik nu al jaren door deze hel. :mad:

Haarmannetje
27 juni 2004, 17:51
Mijn opa van mijn vaders kant is wel kalend.
Vuile klootzak, door hem ga ik nu al jaren door deze hel. :mad:
"Vuile klootzak"? Dat vind ik wel een beetje te ver gaan om eerlijk te zijn. Wat moeten we dan? Geen kinderen nemen omdat we genetisch belast zijn met kaalheid?

Eminem
27 juni 2004, 17:57
Misschien klinkt het inderdaad oneerlijk, maar er gaat toch een enorme woede in me om tegenover hem.Ik kan hier niks aan doen.

Tiuri
27 juni 2004, 18:32
Misschien klinkt het inderdaad oneerlijk, maar er gaat toch een enorme woede in me om tegenover hem.Ik kan hier niks aan doen.

dit is een bekend psychologisch fenomeen, je projecteert je eigen problemen op een ander. het is niets om je voor te schamen, maar er zit duidelijk een hoop vast bij jou wat los moet. ik kan een psycholoog aanraden, heb ik ook pas gedaan over iets anders en dat was echt top.

Haarmannetje
27 juni 2004, 19:09
Misschien klinkt het inderdaad oneerlijk, maar er gaat toch een enorme woede in me om tegenover hem.Ik kan hier niks aan doen.
Ik geloof ook wel dat je er niets aan kunt doen: je gevoel is je gevoel. Maar rationeel gezien kun je voor jezelf toch wel indenken dat het gevoel niet juist is? Ik bedoel, wil je die oude man die nota bene jou indirect het leven geschonken heeft om zoiets als kaalheid gaan haten? Er zijn wel ergere dingen die je kunt overerven.

Fara
27 juni 2004, 22:58
hoi,

ik kan het niet helpen, maar ik moet even reageren op deze thread, ook al ben ik geen echte lotgenoot van jullie.

Dat sommigen van jullie problemen hebben met jullie kaalheid: kan ik begrijpen. Maar dat sommigen van jullie enkel maar negatieve zaken kunnen /willen zien: dat niet. Kom op jongens: het lijkt wel een wedstrijdje "wie is er het zieligst".
En nogmaals: ik begrijp het heel goed dat een kaal/kalend hoofd voor veel onzekerheden kunnen zorgen, maar DOE er dan ook iets aan! Degenen die zich aangesproken voelen denken nu waarschijnlijk :" ja, jij hebt makkelijk praten, jij bent niet kaal". en die hebben dan nog gelijk ook, kan ik niks tegenin brengen. Ik ben wel plaatselijk kaal, maar ik doe het mezelf aan (trichotillomanie). Wat ik dan op dit forum kom doen? Die enkele mensen die het zo erg niet meer zien zitten dat ze aan zelfmoord denken proberen te laten luisteren naar de moedgevende woorden van mensen die er WEL over mee kunnen praten.

Als je jezelf steeds maar als slachtoffer beschouwt, steeds maar de oorzaak van al je ellende buiten jezelf zoekt en bovendien nog eens geen bemoedigende praat van anderen willen aannemen,...

Waarmee ik ook weer niet wil zeggen dat het je eigen schuld is als je kaal bent/wordt, maar het is zo gemakkelijk om jezelf de slachtofferrol te bedelen.
Opa's worden beschuldigd en meisjes komen er ook niet al te positief vanaf. Sorry, maar ik voel me eerlijk gezegd behoorlijk aangesproken en wil op dat punt even zeggen: niet elk meisje is zo oppervlakkig als sommigen van jullie schijnen te denken! Wij kunnen heus wel verder kijken dan alleen maar haar of geen haar hoor! Ik denk dan alleen maar aan mijn broer: die is ook behoorlijk kaal aan het worden en die krijgt daar ook weleens opmerkingen over (zogenaamd grappig natuurlijk), maar ondanks dat hij daar wel eens mee zit heeft hij al 2 jaar een hele leuke (zelfs knappe) vriendin! En hij is verder razend populair vbij het vrouwvolk. Als hij wil kan hij er bij wijze van spreken aan elke vinger 10 krijgen. Dus laat alsjeblieft een kale kop geen excuus zijn voor het niet kunnen krijgen van een vriendin!

Kijk gewoon eens op een andere manier naar meisjes. Zie ze niet als 'de vijand', van dat volk dat je alleen maar wilt beledigen, vernederen en de grond intrappen. Zie ze eens gewoon zoals de meeste meisjes zijn: gewoon mensen, die ieder OOK hun onzekerheden hebben, mensen die OOK graag een lieve partner willen vinden en die vaak OOK al gekwetst zijn in hun relaties.

Dit stukje is niet bedoeld om tegen een paar enkels te trappen, maar wel om te proberen om sommigen van jullie eens wat terug in de realiteit te brengen.

Misschien is niet alles wat ik schrijf helemaal duidelijk, ik schrijf dit momenteel helemaal vol van emoties, om alles wat ik hier gelezen heb. Ik voel medeleven en medelijden, sympathie en boosheid,...

PLEASE, focus eens niet alleen op de negatieve dingen van het leven en doe niet alle goedbedoelde opbeurende praat van lotgenoten meteen af als "niet op mij van toepassing". Dit forum is er om elkaar te steunen en te helpen, maar ik hoop dat het ook is toegestaan om mensen wakker te schudden.
Ik bedoel dit allemaal echt goed, voor iedereen, al kan ik het me voorstellen dat het bij enkelen verkeerd zal vallen. Ik lees de reacties wel...

Weet intussen dat ik echt met jullie meeleef, maar dat jullie aan mijn en ieder anders medeleven geen moer hebben maar dat je zelf eens een ander gedachtenpatroon zou moeten proberen te vinden.

Veel succes daarmee
Met goedbedoelde, vriendelijke groeten, Fara

MauZ
27 juni 2004, 23:31
:worship: Mijn complimenten Fara :worship:

Bob
27 juni 2004, 23:36
Veel succes daarmee
Met goedbedoelde, vriendelijke groeten, Fara[/QUOTE]

Het gevoel wat mij drinkt is dat vrouwen toch liever een jongen kiezen met een volle haarlijn.
Tuurlijk als je elkaar al kent of beter leert kennen hoeft dit geen rol te spelen.

Je bent zelf al onzekerder en dat straal je hoe dan ook wel uit.
Waarom zal ze mij uitkiezen terwijl er rond om me knappere mensen rondlopen?

Wat je zij hoor ik wel vaker van vrouwen, maar die kiezen nu en later heus geen kale man uit.
Kortom je zult jezelf meer moeten bewijzen.

Haarmannetje
28 juni 2004, 00:58
Fara heeft absoluut gelijk. Inderdaad neigt dit topic een beetje naar een wedstrijd wie er het meest zielig is. Jezelf in een slachtofferrol praten en zelfs zo ver gaan dat je je eigen recht op een plaats in deze wereld wilt ontzeggen. En dat allemaal vanwege een paar haren die uitvallen waar zo'n 40% van je mede-mannen mee te maken heeft. Ik heb dit hier al zo vaak aangegeven, maar ik doe het nogmaals: het gaat er totaal niet om of je wel of niet kalend bent, het gaat om de manier waarop je ermee omgaat. Natuurlijk wordt je minder geaccepteerd wanneer je zo pessimistisch over je haaruitval doet. Dat werkt door op je karakter die een onzekere lading krijgt. Onzekerheid is niet aantrekkelijk, tenminste, niet deze vorm van onzekerheid. Leef gewoon als een mens en accepteer gewoon de dingen zoals ze zijn en zoals ze gaan.

Bob, jij doet precies wat Fara zegt en dat doen er wel meer hier. Je trekt een duidelijke lijn tussen de man en de vrouw. Die lijn geldt als een scheiding die enkel overgestoken mag worden, wanneer voldaan is aan strenge uiterlijke criteria. Zo is het natuurlijk niet in werkelijkheid. Fara geeft terecht aan dat een meisje ook gewoon een mens is en niet één of andere robot die een lijstje bij langs gaat waarbij kaalheid per definitie afvalt. Dat is pure onzin. Tuurlijk, er zijn meisjes die afknappen op kaalheid, maar is dat zo erg? Iedereen zoekt toch zijn/haar type op? Denk je dat wanneer je niet kaal zou worden/zijn, je ieder meisje kunt krijgen die je wilt? Natuurlijk niet, dan zijn er wel weer andere vereisten waar je niet aan zult voldoen bij bepaalde meisjes.

Kijk, hoe jij over jezelf denkt moet je zelf ook weten natuurlijk, maar ik begin mij wel enorm te irriteren dat ik als lotgenoot meegetrokken wordt telkens in die slachtofferpositie. Ik zie mijzelf totaal niet zo en ik wens ook niet dat er een sfeer gecrëeerd wordt, waarin kalende/kale mannen kanslozen zijn die een meisje wel op hun buik kunnen schrijven.

En het is natuurlijk maar de vraag in hoeverre een "volle haarlijn" een vereiste is voor schoonheid. Laten we eerlijk zijn, wat de één knap vindt, vindt de ander niet knap en andersom. Klinkt cliché, maar het is oh zo waar.

high
28 juni 2004, 13:52
Wat een tekst DAMN, maar bedankt voor je mening ik heb persoonlijk ook niet super veel problemen om kaler te worden maar ik doe er alles aan om het te stoppen omdat het tog niet echt een van de 7 schoonheden is!!
sinds ik last heb gekregen van haaruitval ben ik een echte player geworden wat ik echt niet was maar ik denk zo probeer er nu gewoon zoveel mogelijk te krijgen en daar haal ik plezier uit en zekerheid voor in het dagelijkse leven.

Ik heb ook een paar testen gedaan, normaal verberg ik mijn inhammen en heb ik een leuk kuifje maar laatst dacht ik ik kam alles naar achteren om te kijken wat voor reacties ik zou krijgen van de meisjes die waren positief maar de jongens waren er negatief over

kortom het maakt volgens mij geen flikker uit hoe of wat je je haar doet het gaat er om hoe jij je weet te presenteren tegen over het andere geslacht...

Haarmannetje
28 juni 2004, 14:04
High, inderdaad. Ik zelf ben geen player-type en ik ben ook niet het type dat er alles aan doet om in de smaak te liggen bij anderen; in het bijzonder het andere geslacht. Tuurlijk is het leuk wanneer dat wel het geval is, maar wanneer het aankomt op zaken waar ik zelf weinig aan kan veranderen (kaalheid), dan houdt het op. Ik doe ook alles eraan om mijn haar te behouden, omdat ik het voor mijzelf gewoon mooier vind. Ik vind bij mijzelf kaal niet leuk staan en ook vroeger toen ik klein was, wilde ik nooit stiekeltjes bijvoorbeeld. Ik heb het liever altijd lekker vol. Maar ik doe het dus niet primair voor het andere geslacht... die moet mij maar nemen zoals ik ben en dan weet ik zeker dat een eventuele vriendin ook echt om die reden bij mij is en niet omdat ik toevallig veel haar heb.

Dat je opeens je haar naar achteren hebt gedaan is denk ik juist een goed teken. Daarmee geef je aan dat je je totaal niet druk maakt over je inhammen (en bezig zijnde kaalheid). Je laat het gewoon zonder enig bezwaar zien. Zo van: "hier ben ik, ik heb inhammen en dus?" Ik denk dat je daarmee juist heel zeker overkomt en dat is voordelig in verband met de aantrekkelijkheid. Dat de mannen daarop wat negatief reageren heeft denk ik vooral te maken met het feit, dat hun eigen positie in gevaar komt. Want onbewust zullen zij misschien de positieve reacties van de vrouwen opmerken en dat is slecht voor hun eigen positie.

Dat is altijd het grappige met dit soort processen. Mensen doen net alsof jij het probleem bent, maar in werkelijkheid twijfelen ze aan zichzelf.

high
28 juni 2004, 16:02
he haarman waarom gebruik je geen fina of duta dit helpt echt!!

pindakaas
28 juni 2004, 16:16
Ik heb ook een paar testen gedaan, normaal verberg ik mijn inhammen en heb ik een leuk kuifje maar laatst dacht ik ik kam alles naar achteren om te kijken wat voor reacties ik zou krijgen van de meisjes die waren positief maar de jongens waren er negatief over

What`s the problem then!? :) Of je moet juist alleen op jongens vallen.

Haarmannetje
28 juni 2004, 16:55
he haarman waarom gebruik je geen fina of duta dit helpt echt!!
Ik doe liever niets hormoniaals. Gezien het feit dat er nu wel interessante nieuwe ontwikkelingen voor de deur staan die niets doen met je hormoonhuishouding, wacht ik liever even.

Francis
28 juni 2004, 17:50
Eventjes een kleine reactie...

Kom op jongens: het lijkt wel een wedstrijdje "wie is er het zieligst".
Kan me heel goed voorstellen dat het voor een buitenstaander zo lijkt, maar zo is het niet, hoor. Ik ben nu niet zelf met dit topic gestart, maar toen ik de eerste post van Eminem las, kon ik alleen maar toegeven dat dit voor mij ook van toepassing is. Mijn grootste probleem is echter dat ik er (zoals je aanhaalt, Fara) iets proberen aan te doen heb (2 haartransplanties), maar de resultaten ervan enorm tegenvallen. Het is zo lelijk en afstotelijk, dat het gewoon niet anders kan dat mensen raar opkijken, me beledigen, me uitlachen of afwijzen. Daaraan kan ik zelf niks veranderen - het is gewoon zo. Zelfs al mocht ik vol zelfvertrouwen zijn, dan nog neemt dat niet weg dat ik er belachelijk uitzie. Ik denk dat ik zelf ook raar zou opkijken mocht ik zo iemand op straat tegenkomen. Net daarom probeer ik meerdere malen hier op dit forum iedereen te overtuigen dat haartransplantaties (onder welke vorm dan ook) absoluut geen oplossing zijn en wat mij betreft, bij wet zouden verboden moeten!

niet elk meisje is zo oppervlakkig als sommigen van jullie schijnen te denken! Wij kunnen heus wel verder kijken dan alleen maar haar of geen haar hoor! Ik denk dan alleen maar aan mijn broer: die is ook behoorlijk kaal aan het worden en die krijgt daar ook weleens opmerkingen over (zogenaamd grappig natuurlijk), maar ondanks dat hij daar wel eens mee zit heeft hij al 2 jaar een hele leuke (zelfs knappe) vriendin!
Kijk gewoon eens op een andere manier naar meisjes. Zie ze niet als 'de vijand', van dat volk dat je alleen maar wilt beledigen, vernederen en de grond intrappen.
Nou, daar vergis je je toch in, hoor. Ik kan op mijn erewoord het aantal meisjes waarbij ik ooit iets "geprobeerd" heb niet meer tellen. En van de erste tot de laatste hebben ze me afgewezen! Sommige (zoals ik reeds eerder vertelde) zijn lief en teder waneer ze dit doen - andere dan weer niet. Zelfs meisjes waarvan ik dacht dat ze ook wederkerige gevoelens hadden en waarbij het echt niet mis kon lopen, lieten me gewoon staan! Maar ja, er zullen wel altijd mensen zijn die gans hun leven vrijgezel blijven (en ja, hoor - zo zijn er meer dan je denkt!) en ik behoor er blijkbaar bij. Wel jammer, want je kan je niet voorstellen hoe hevig ik verlang om zo eens een meisje te kunnen knuffelen en graag te zien - terwijl je weet dat zij ook hetzelfde voelt voor jou!
Oh ja, je moet nu niet denken dat ik te hoog mikte, hoor - integendeel! Ik ben zeker niet opzoek naar een supermodel, ofzo - het gewone meisje van de buren is voor mij reeds top, je weet wel wat ik bedoel...

Nu ja, ik kan begrijpen dat er zo'n reacties komen als die van Fara -met alle respect-, maar ik denk dat het heel moeilijk in te beelden is hoe mijn leven er uitziet. Het gaat trouwens niet alleen over meisjes, hoor. Zelfs op het werk wordt ik meestal niet zo gauw aangesproken. Concreet voorbeeld: bij ons op het werk komen er regelmatig klanten over de vloer met vragen en opmerkingen. Alhoewel mijn bureau zich als eerste in de kamer bevindt, zullen zij zich nooit tot mij richten, maar eerder naar een collega gaan om aan hen die vraag te stellen. Op dat moment ken je die mensen niet, maar het is wel duidelijk dat ze gewoon afknappen op dat uiterlijk en dat ze zich liever naar iemand anders richten!

Indien jullie reacties of raad hebben, dan hoor ik heel graag!

Haarmannetje
28 juni 2004, 18:39
Maar Francis, hoe ziet je HT er dan uit? Kun je die ingeplantte haren er dan niet gewoon afscheren, zodat het weer netjes lijkt?

Francis
28 juni 2004, 19:41
Maar Francis, hoe ziet je HT er dan uit? Kun je die ingeplantte haren er dan niet gewoon afscheren, zodat het weer netjes lijkt?
Afscheren is geen optie meer, vermits het litteken vrij diep en groot is. Ik zou uiteraard enkel de getransplanteerde zone kunnen afscheren en het achteraan lang laten, maar dat lijkt me ook niet echt mooi. Heb samen met mijn kapper zowat iedere mogelijkheid geprobeerd, maar tevergeefs...
Hoe ziet het er uit?
Wel, een beetje zoals bij Jacques Vermeire (bekende Vlaming - zie attachment), maar met dat verschil dat mijn haargrens iets meer naar voor zit. Je kan er met andere woorden dwars doorheen kijken en vermits de haren vrij ver van elkaar staan, zie je meteen dat ze niet natuurlijk zijn. Bovendien is bij mij de groeirichting niet naar achter (wat wel het geval is bij Jacques) maar naar mijn rechterkant, want het in model brengen niet bevordert. Een briesje wind laat alles rechtop veren én in tegenstelling tot normaal haar, vallen ze niet terug naar beneden (heel belachelijk!). Getransplanteerde haren hebben ook een andere structuur (dikker) wat het eindresultaat niet ten goede komt. Het lijkt eigenlijk steeds alsof ik mijn haren in een week niet gewassen heb, terwijl ik ze eigenlijk constant verzorg en energie in steek. Kruin is volledig kaal ondertussen, wat ook een contrast geeft met de rest... Ik las onlangs in een topic dat jullie Dirk Advocaat zijn HT niet (meer) mooi vonden - wel, ik zou nu op dit moment héél tevreden zijn mocht ik zijn haar hebben, hoor... (mijn HT-haren even kort uitgelegd - kan er nog uren over doorgaan, maar dat is misschien niet de bedoeling van dit topic... - is gewoon maar even om een idee te geven).

EDIT: Ook nog even vermelden dat mijn haar donkerbruin tot zwart is - door die donkere kleur vallen de getransplanteerde haren in feite nog meer op naar de buitenwereld toe.

Eminem
28 juni 2004, 20:06
Francis, wat als je je hoofd nou echt helemaal glad scheert met een scheermesje, nat dus.Dan valt het litteken op het achterhoofd toch helemaal niet op?
Alleen de diepte van het litteken....maarja, dit zou dan ook (zogenaamd) door een ongeluk veroorzaakt kunnen zijn.Misschien een idee? ;)

pindakaas
28 juni 2004, 20:16
maarja, dit zou dan ook (zogenaamd) door een ongeluk veroorzaakt kunnen zijn.Misschien een idee? ;)

Is dan wel een 'goed gemikt' ongeluk...

Eminem
28 juni 2004, 20:44
Er gebeuren genoeg ongelukken waarbij ook op dit gedeelte van het hoofd littekens ontstaan b.v als je door een ruit gevallen bent.
Echt, als ik in de schoenen van Francis stond had ik mezelf dus echt helemaal glad geschoren en als ze vragen naar het litteken zou ik zeggen dat het door een ongeluk veroorzaakt was, maarja dat is mijn mening hierover.

Brel
2 juli 2004, 23:37
Eminem,

In een paar zinnen zou ik zeggen:

- Ik begrijp dat je zelfmoord wil plegen omdat je kalend bent en toch:
- De cliniek van Poznan in Polen biedt de mogelijkheid om veel goedkoper haar terug te krijgen. Ik heb het gedaan en ben echt tevreden
- Vrouwen zien kalheid anders dan mannen. Vrouw vergeten vaak je uiterlijk voor je innerlijk , Probeer een dating site zoals www.relatieplanet.nl en zet je kale kop op de foto op de site. Je zou verbaasd zijn van hoeveel reakties je kunt krijgt.
- Nu dat de maatschapij weet dat eathetic=big business komen alle labotariae met een oplossing. Het duurt alleen maar wat langer om te ontwikkelen en te testen dan een nieuwe tandborstel.
- Zidane is kaal. En toch wil iedereen op hem lijken. Bush is niet kaal.

Dus wacht nog even want een oplossing komt zeker en mocht je voor die tijd een vrouw tegenkomen die je leuk vindt zoals je bent, dan zou je niet eens de moeite doen om andere berichten in deze forum te lezen.
Er is meer dan hoop.
Brel

Haarmannetje
3 juli 2004, 08:46
Ik begrijp dat je zelfmoord wil plegen omdat je kalend bent
Kun je dat serieus begrijpen? Met alle respect voor iemands gevoelens (die ongetwijfeld echt zijn), maar dit gaat serieus te ver. Dit heeft niets meer met kaalheid te maken, maar met een ander diepgeworteld probleem wat waarschijnlijk te maken heeft met een gebrek aan zelfacceptatie. Het lijkt er misschien op dat kaalheid daar de reden voor is, maar dit kan onmogelijk het geval zijn. Kijk om je heen en zie hoeveel kale/kalende jongeren er zijn. Denken jullie nu werkelijk dat die er allemaal zo'n probleem over maken? Ik moet mijn familie bijvoorbeeld eens vertellen dat ik er al zo mee bezig ben (zoeken naar oplossingen), die verklaren me direct voor een zeikstraal.

Eminem
3 juli 2004, 13:20
Eminem,

In een paar zinnen zou ik zeggen:

- Ik begrijp dat je zelfmoord wil plegen omdat je kalend bent en toch:
- De cliniek van Poznan in Polen biedt de mogelijkheid om veel goedkoper haar terug te krijgen. Ik heb het gedaan en ben echt tevreden
- Vrouwen zien kalheid anders dan mannen. Vrouw vergeten vaak je uiterlijk voor je innerlijk , Probeer een dating site zoals www.relatieplanet.nl en zet je kale kop op de foto op de site. Je zou verbaasd zijn van hoeveel reakties je kunt krijgt.
- Nu dat de maatschapij weet dat eathetic=big business komen alle labotariae met een oplossing. Het duurt alleen maar wat langer om te ontwikkelen en te testen dan een nieuwe tandborstel.
- Zidane is kaal. En toch wil iedereen op hem lijken. Bush is niet kaal.

Dus wacht nog even want een oplossing komt zeker en mocht je voor die tijd een vrouw tegenkomen die je leuk vindt zoals je bent, dan zou je niet eens de moeite doen om andere berichten in deze forum te lezen.
Er is meer dan hoop.
Brel

Ik heb totaal geen vertrouwen in deze kliniek.

Francis
4 juli 2004, 00:34
Denken jullie nu werkelijk dat die er allemaal zo'n probleem over maken? Ik moet mijn familie bijvoorbeeld eens vertellen dat ik er al zo mee bezig ben (zoeken naar oplossingen), die verklaren me direct voor een zeikstraal.
Nou, ik denk dat we vooral niet mogen vergeten dat de één wel mooi is met een kaal hoofd en de ander er totaal niet met staat (zoals bij mij het geval is). Om kaalheid zelf ga je inderdaad geen zelfmoord plegen, maar als je van buitenaf constant kritiek krijgt op je uiterlijk, uitgelachen wordt enz... dan ga je je automatisch van de wereld afsluiten en dan lijkt zelfmoord de enige oplossing te zijn. Iedereen wil toch op een normale manier geaccepteerd worden? En geloof me, kritiek krijgen op zaken die je zelf totaal niet in de hand hebt, kan hard aankomen. Een paar opmerkingen kan je wel verwerken, maar als zoiets constant blijft duren, dan wordt het op den duur wel té veel!

N.B. Laat zeker en vast GEEN haartransplantatie uitvoeren, het maakt het er de situatie alleen maar erger op. Nu hebben de meesten onder ons één probleem - meet een HT krijg je er nog een extra (zwaarder) probleem bij!

pizzacat
4 juli 2004, 01:05
Als iemand zelfmoordneigingen heeft is er eigenlijk professionele interventie nodig. Medicatie of gedragstherapie is dan waarschijnlijk op zijn plaats. Het is normaal af en toe stevig te balen dat je kaal wordt, maar daarna ga je net zo lekker weer een potje voetballen of wat drinken. Op het moment dat het kaal worden je in je leven begint te hinderen is er sprake van een psychologisch probleem, dat kan obsessief gedrag zijn vaak gepaard met depressiviteit. Depressieve mensen hebben de neiging de oorzaak van een probleem bij zichzelf te zoeken, dus als er iets op sociaal vlak misgaat wordt dat snel (bijna altijd onterecht) gekoppeld aan het kaal zijn/worden.

Al met al, zodrda het je in je leven hindert moet je toch aan professionele (psychologische) hulp gaan denken.

Haarmannetje
4 juli 2004, 08:36
Ik ben het volledig met pizzacat eens, maar ik kan mij ook vinden in Francis. Wanneer je daadwerkelijk voortdurend voor paal gezet wordt en keihard wordt uitgelachen dan ligt het probleem inderdaad zeker niet bij jezelf. Je kunt dan wel hulp vragen op psychologisch terrein, maar wanneer de buitenwereld niet ophoudt, dan heeft dat weinig zin. Ja, je kunt jezelf proberen te harden en er op die manier tegen bestand te raken, maar dat is ontzettend moeilijk en de vraag is ook of dat uberhaupt de manier is. Wat Francis terecht zegt: je wilt gewoon op een normale manier door anderen geaccepteerd worden.

Maar Francis, dan vraag ik je, ziet het er werkelijk waar dan zo vreemd uit dat je door wildvreemden keihard uitgelachen wordt en er opmerkingen door krijgt? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Hoe reageer jij daar dan normaal gesproken op?

Biljartbal
4 juli 2004, 12:43
- Zidane is kaal. En toch wil iedereen op hem lijken. Bush is niet kaal.


Brel

Zidane is rijk. Als ik zoveel geld had als Zidane dan kon het mij ook niks schelen of ik kaal was of niet.

Eminem
4 juli 2004, 12:56
N.B. Laat zeker en vast GEEN haartransplantatie uitvoeren, het maakt het er de situatie alleen maar erger op. Nu hebben de meesten onder ons één probleem - meet een HT krijg je er nog een extra (zwaarder) probleem bij![/QUOTE]

En wat als je een littekenloze haartransplantatie laat uitvoeren bij Dr.Jones of bij Dr.Gho? Dan kom je er toch zonder littekens vanaf?

Bob
4 juli 2004, 14:17
He, krijgen jullie werkelijk opmerkingen over je haarlijn?
Hoe reageer je daarop en blijf je wel positief denken?

In de buurt waar ik woon (Haarlem) zie ik maar heel weinig kale jongeren, maar gister in Noordwijk aan zee zag ik er een hele boel.

Ik denk denk zelf niet aan zelfmoord, nu ik een tijdje op fitness zit geeft dat kracht om m`n lichaam te verbeteren (om iets positiefs tegenover het kaalworden te zetten).

Positief blijven denken, er zijn altijd mensen die er slechter uit zien.
Groeten, :rolleyes:

nobody
4 juli 2004, 15:09
Ik ben het volledig met pizzacat eens, maar ik kan mij ook vinden in Francis. Wanneer je daadwerkelijk voortdurend voor paal gezet wordt en keihard wordt uitgelachen dan ligt het probleem inderdaad zeker niet bij jezelf. Je kunt dan wel hulp vragen op psychologisch terrein, maar wanneer de buitenwereld niet ophoudt, dan heeft dat weinig zin. Ja, je kunt jezelf proberen te harden en er op die manier tegen bestand te raken, maar dat is ontzettend moeilijk en de vraag is ook of dat uberhaupt de manier is. Wat Francis terecht zegt: je wilt gewoon op een normale manier door anderen geaccepteerd worden.

[knip]



Het is denk ik moeilijk om de reactie van anderen op jezelf en van jezelf op jezelf (zelfbeeld) uit elkaar te houden aangezien deze volgens mij behoorlijk invloed hebben op elkaar. Als je lekker in je vel zit en assertief bent zullen anderen positiever reageren dan als dit niet zo is. En als anderen positief op je reageren zul je lekkerder in je vel gaan zitten en assertiever gaan reageren dan als dit niet zo is. Laat je niet gek maken door negatieve reacties en blijf dingen proberen is mijn motto. Niet alles zal lukken, maar als er dingen lukken ga je jezelf vanzelf beter voelen en gaan veel andere mensen vaak ook positiever reageren. En ik kan me goed voorstellen dat het soms nodig is om wat externe hulp in te roepen om dit proces op gang te brengen/houden.

Kees
5 juli 2004, 13:53
Eminem, ik weet wat je voelt, ik heb ik van die neigingen gehad om er een einde aan te maken, niet omdat ik kalend ben maar om andere redenen. En iedereen kan tegen je zeggen wat ze willen maar jij voelt wat je voelt op zo'n moment. En dat zijn echt ellendige momenten en beheerst je hele zijn. Ik ben nu blij dat ik met hulp van een psycholoog het niet zo ver gekomen is en ik zelfs nu weer lachend in het leven sta. Terwijl ik destijds dacht dat dat nooit meer zou kunnen.

Voor wat betreft die steeds groter wordende vleespet kan ik een beetje met je meevoelen, bij mij schiet het ook aardig op. en wat me daarbij nog het meeste irriteert is dat het haar op andere plekken zo gycha is. borst, rug, baard etc. Hoe zit dat bij jou?? Heb je trouwens foto's om eens te kijken wlke middelen er nog wel zouden helpen?

Eminem
5 juli 2004, 17:05
Eminem, ik weet wat je voelt, ik heb ik van die neigingen gehad om er een einde aan te maken, niet omdat ik kalend ben maar om andere redenen. En iedereen kan tegen je zeggen wat ze willen maar jij voelt wat je voelt op zo'n moment. En dat zijn echt ellendige momenten en beheerst je hele zijn. Ik ben nu blij dat ik met hulp van een psycholoog het niet zo ver gekomen is en ik zelfs nu weer lachend in het leven sta. Terwijl ik destijds dacht dat dat nooit meer zou kunnen.

Voor wat betreft die steeds groter wordende vleespet kan ik een beetje met je meevoelen, bij mij schiet het ook aardig op. en wat me daarbij nog het meeste irriteert is dat het haar op andere plekken zo gycha is. borst, rug, baard etc. Hoe zit dat bij jou?? Heb je trouwens foto's om eens te kijken wlke middelen er nog wel zouden helpen?

Vleespet :confused: , maar goed om je vragen te beantwoorden de haargroei is op de overige lichaamsdelen perfect en heb hier niks over te klagen.Ik heb geen foto's van mijn haar om op de site te plaatsen.

Whatever77
9 juli 2004, 15:02
Voor wie het waarde moge hebben zal ik hier mijn eigen visie/beslommeringen uiteen proberen te zetten:

- Het heeft allemaal te maken met 'controle'... als je aan vetzucht lijdt kun je er (in theorie) wat aandoen (alhoewel het voor sommige eveneens een rede kan zijn om zelfmoord te overwegen), maar aan kaalheid (of bv. de grootte van je geslachtsdeel.... zie de ophef over viagra/vucuumpompen etc) is op dit moment simpelweg niet zo gek veel aan te doen. Accept it and move on (dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar daar kun je professionele hulp/begeleiding bij krijgen)

- Waarom zou je je willen verzetten tegen kaalheid? ... omdat je kennelijk van mening bent dat je uiterlijke vertoning niet meer acceptabel is in de huidige maatschappelijke/sociale context (vb. in tv-reclames of een willekeurige soapserie zie je vnl afgetrainde mannen (maar ook vrouwen) met een volle bos haar en er lopen nu eenmaal veel mensen rond die anderen in overmatige hoeveelheid op uiterlijk beoordelen). Maar zoals in voorgaande posts al is geschreven zijn er ook personen op deze planeet die Niet op deze manier een ander (willen) beschouwen en veel meer op innerlijk afgaan (of aan andere uiterlijke kenmerken de voorkeur geven en/of kaalheid in elk geval niet als een doorslaggevende factor beschouwen). Misschien is de spoeling wat dunner en zul je wat meer moeite moeten doen om in contact te komen met 'dergelijke individueen', maar je hoeft de moed niet op te geven (zoek cirkels/kringen op waar de kans groter is om gelijkgestemden tegen te komen... als je je bv vnl begeeft op dance-partys en andere doorgaans oppervlakkige gelegenheden dan zul je ze hoogstwaarschijnlijk niet tegenkomen).

Ik begrijp relatief goed waar dergelijke (destructieve) gedachten vandaan komen (heb er zelf namelijk ook mee te kampen), maar ik ga mijn leven niet vergooien omdat ik minder haar heb dan sommige anderen. Je kunt nog zoveel doen/betekenen in deze wereld! ... Ik ken genoeg mensen om me heen die volledig kaal zijn er daar geen problemen mee hebben (en er volgens eigen zeggen kaal niet zo goed uitzien als met een goeie haardos)... daardoor stralen ze zelfvertrouwen uit (zoiets als: I'm bald... but I'm beautiful ;) )...

Accepteer dat je geen Johhny Depp bent en op 40-jarige? leeftijd nog totaal geen rimpels en een mooie bos haar hebt (volgens mij spuit heer Depp zich vol met melkzuur, maar dit terzijde) en kijk naar je positieve aspecten (zowel uiterlijk als innerlijk).... als je in een negatieve gedachtenspiraal terechtkomt vertroebelt je visie/beoordelingsvermogen tot op een moment dat je nergens meer zin in hebt, alles kut/zinloos is en de dag van morgen grauw/lelijk is...

Ik hoop dat ik hiermee niemand voor het hoofd zal stoten, maar dit is een oprechte poging om (gezamelijk) tot een meer positieve levenshouding te komen... sterkte en zoek hulp als je je hoofd niet meer boven water dreigt te houden!

Haarmannetje
9 juli 2004, 15:27
Mee eens met het verhaal hierboven. En ik wil daar nog wat aan toevoegen; een vraag. Willen jullie werkelijk met mensen omgaan die enkel met jullie omgaan omdat jullie toevallig haar zouden hebben? Juist door dit soort situaties leer je pas goed mensen kennen en weet je welke mensen oprecht zijn en welke niet. Kijk, ik leef wat dit betreft heel simpel. Het interesseert me werkelijk geen fluit wat het andere geslacht bijvoorbeeld van mij vindt. Als ik alles moet doen om de aandacht van ieder meisje op te vragen dan is het mij dat niet waard. Ik hecht veel meer waarde aan een meisje dat juist om mij als persoon met mij omgaat en niet omdat ik toevallig veel haar heb. Lekker oppervlakkig zou dat zijn. Zou ze mij dan ook verlaten, wanneer ik op latere leeftijd opeens kaal zou beginnen te worden?

En is het eigenlijk niet gewoon zwak om koste wat het kost te willen voldoen aan dat oppervlakkige ideaalbeeld dat geschetst wordt door met name de televisie? Een saaie wereld zou dat worden. Overigens zijn er best wel veel kale/kalende heren op televisie te zien. Denk maar eens aan Morris van GTST :).

Eminem
9 juli 2004, 15:38
Mee eens met het verhaal hierboven. En ik wil daar nog wat aan toevoegen; een vraag. Willen jullie werkelijk met mensen omgaan die enkel met jullie omgaan omdat jullie toevallig haar zouden hebben? Juist door dit soort situaties leer je pas goed mensen kennen en weet je welke mensen oprecht zijn en welke niet. Kijk, ik leef wat dit betreft heel simpel. Het interesseert me werkelijk geen fluit wat het andere geslacht bijvoorbeeld van mij vindt. Als ik alles moet doen om de aandacht van ieder meisje op te vragen dan is het mij dat niet waard. Ik hecht veel meer waarde aan een meisje dat juist om mij als persoon met mij omgaat en niet omdat ik toevallig veel haar heb. Lekker oppervlakkig zou dat zijn. Zou ze mij dan ook verlaten, wanneer ik op latere leeftijd opeens kaal zou beginnen te worden?

En is het eigenlijk niet gewoon zwak om koste wat het kost te willen voldoen aan dat oppervlakkige ideaalbeeld dat geschetst wordt door met name de televisie? Een saaie wereld zou dat worden. Overigens zijn er best wel veel kale/kalende heren op televisie te zien. Denk maar eens aan Morris van GTST :).

Ja dat is me inderdaad ook opgevallen, maar ik heb ook het idee dat Morris het een beetje probeert te verschuilen door de haren over de kale plekken te bedekken.In ieder geval is het wel veel beter als een comb over. :D

Haarmannetje
9 juli 2004, 15:42
Ja dat is me inderdaad ook opgevallen, maar ik heb ook het idee dat Morris het een beetje probeert te verschuilen door de haren over de kale plekken te bedekken.In ieder geval is het wel veel beter als een comb over. :D
Ja precies :). Hij heeft best al wel een hoge haarlijn, maar hij heeft geluk dat hij verder nog vrij dik haar heeft; ook bovenop. Maar ik geloof niet dat hij daarom als minder wordt beoordeelt. Het gaat er naar mijn mening echt om hoe je er zelf mee omgaat.

pizzacat
9 juli 2004, 17:57
voor je omgeving is jou kaal worden zon langzaam proces, ze zullen je echt niet opeens anders gaan behandelen.

nobody
10 juli 2004, 12:08
-knip-

- Waarom zou je je willen verzetten tegen kaalheid? ... omdat je kennelijk van mening bent dat je uiterlijke vertoning niet meer acceptabel is in de huidige maatschappelijke/sociale context (vb. in tv-reclames of een willekeurige soapserie zie je vnl afgetrainde mannen (maar ook vrouwen) met een volle bos haar en er lopen nu eenmaal veel mensen rond die anderen in overmatige hoeveelheid op uiterlijk beoordelen). Maar zoals in voorgaande posts al is geschreven zijn er ook personen op deze planeet die Niet op deze manier een ander (willen) beschouwen en veel meer op innerlijk afgaan (of aan andere uiterlijke kenmerken de voorkeur geven en/of kaalheid in elk geval niet als een doorslaggevende factor beschouwen). Misschien is de spoeling wat dunner en zul je wat meer moeite moeten doen om in contact te komen met 'dergelijke individueen', maar je hoeft de moed niet op te geven (zoek cirkels/kringen op waar de kans groter is om gelijkgestemden tegen te komen... als je je bv vnl begeeft op dance-partys en andere doorgaans oppervlakkige gelegenheden dan zul je ze hoogstwaarschijnlijk niet tegenkomen).

-knip-



Het bizarre is dat 90% van de mensen afwijkt van dit perfecte beeld. Kijk maar eens om je heen in een drukke winkelstraat, dan zal je zien dat bijna niemand voldoet aan het perfecte tv/reclame beeld. Maar toch laten mensen zich de wet voorschrijven door de 10% minderheid. En als je het mij vraagt vinden de meeste het wel best zo. Als ze maar duidelijk weten waar ze aan toe zijn nemen ze de ondergeschikte rol voor lief.

Maar dit geeft wel aan dat het beeld op zich niet echt belangrijk is. Als de media zou aangeven dat mensen met paars haar en een grote neus cool zouden zijn, zou die zelfde 90% dat beeld als ideaal overnemen.

Haarmannetje
10 juli 2004, 13:53
Het bizarre is dat 90% van de mensen afwijkt van dit perfecte beeld. Kijk maar eens om je heen in een drukke winkelstraat, dan zal je zien dat bijna niemand voldoet aan het perfecte tv/reclame beeld. Maar toch laten mensen zich de wet voorschrijven door de 10% minderheid. En als je het mij vraagt vinden de meeste het wel best zo. Als ze maar duidelijk weten waar ze aan toe zijn nemen ze de ondergeschikte rol voor lief.

Maar dit geeft wel aan dat het beeld op zich niet echt belangrijk is. Als de media zou aangeven dat mensen met paars haar en een grote neus cool zouden zijn, zou die zelfde 90% dat beeld als ideaal overnemen.
Ja precies, het "ideaalbeeld" van de media is zo subjectief als wat. Neem bijvoorbeeld veel tienermeisjes die kwijlen bij het zien van Robbie Williams (ik noem maar iemand). Maar de media heeft de macht om ook gewoon het tegenovergestelde van iemand als Robbie populair te maken.

Dat 90% afwijkt is juist het mooie van de mensheid. Geen enkel ander levende soort kent zo'n variatie. Ik vind het schitterend om ergens op een terrasje te zitten en te kijken wie er allemaal langskomen. Niet om lekker mensen af te kraken die niet voldoen aan dat oppervlakkige droombeeld van de tv, maar gewoon, hoe ieder individu is. Zo durf ik ook wel hardop te zeggen dat ik een oudere vrouw met grijs haar mooi vind als ik er eentje zie. Ik bedoel: een mens is mooi op zichzelf en niet omdat hij of zij toevallig lijkt op één of andere televisiester. Saaie wereld zou dat zijn hoor, wanneer we allemaal op elkaar leken.

pindakaas
10 juli 2004, 15:18
Ja precies, het "ideaalbeeld" van de media is zo subjectief als wat. Neem bijvoorbeeld veel tienermeisjes die kwijlen bij het zien van Robbie Williams (ik noem maar iemand). Maar de media heeft de macht om ook gewoon het tegenovergestelde van iemand als Robbie populair te maken.

Nu we het toch over deze man hebben, hij heeft volgensmij ook een soort van 'lichte HT' ondergaan. Hij had toendertijd een soort van lidteken bovenop z`n hoofd schuin richting z`n wenkbrauw lopen, bij z`n laatste live-optreden zag je daar dus helemaal niets meer van...

pindakaas
10 juli 2004, 15:20
Saaie wereld zou dat zijn hoor, wanneer we allemaal op elkaar leken.

Maar dan had dit forum waarschijnlijk ook niet bestaan, Haarmannetje :)

Whatever77
10 juli 2004, 18:00
Het bizarre is dat 90% van de mensen afwijkt van dit perfecte beeld. Kijk maar eens om je heen in een drukke winkelstraat, dan zal je zien dat bijna niemand voldoet aan het perfecte tv/reclame beeld. Maar toch laten mensen zich de wet voorschrijven door de 10% minderheid. En als je het mij vraagt vinden de meeste het wel best zo. Als ze maar duidelijk weten waar ze aan toe zijn nemen ze de ondergeschikte rol voor lief.


Ik vind het 'perfecte' beeld helemaal niet perfect... er wordt middels een megadosis makeup en de juiste belichting etc een 'ideaalbeeld' gecreerd, maar ik vind veel 'van die reclametypetjes' juist enorm saai (als ik een barbiepop wil dan ga ik wel naar de speelgoedwinkel om de hoek.... :P iedereen heeft wel bepaalde aantrekkelijke kenmerken en ik denk dat de belangrijkste afknapper juist vanuit een innerlijke hoek komt (als je je depressief voelt en jezelf verwaarloost dan straal je dit ook uit... benader je dezelfde situatie bv. vanuit een humoristische/relativerende hoek dan is het uiteindelijke resultaat (op je uiterlijk) tig keer beter (zelfspot doet het volgens mij ook niet slecht bij sommige vrouwen ;) )

Francis
14 juli 2004, 18:12
Maar Francis, dan vraag ik je, ziet het er werkelijk waar dan zo vreemd uit dat je door wildvreemden keihard uitgelachen wordt en er opmerkingen door krijgt? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Hoe reageer jij daar dan normaal gesproken op?
Even een voorbeeld van wat zo'n paar uur geleden gebeurde:
Ik liep in een DVD-winkel en er staan 2 meisjes ('k schat zo een jaar of 20) in diezelfde winkel. Ik passeer ze -zonder iets speciaal te zeggen of ze aan te kijken- en ik hoor ze achter mijn rug zeggen "wat voor een lul is me dat"... Uiteraard reageer ik daar niet op (ken die meisjes toch niet), maar dat is dus zowat hetgene wat anderen over me denken, weet je...
Als ik opmerkingen krijg van mensen die ik wel ken, dan lach ik het meestal weg - ze zullen normaalgezien nooit kunnen merken dat ze me raken. Maar misschien moet ik, zoals iemand anders hier al eens aanhaalde, me eens goed kwaad maken - misschien dat ze dan stoppen met die kritiek. Maar dat verandert natuurlijk niks aan het beeld dat anderen (onbekenden) van me hebben... :crybaby:

Henk
14 juli 2004, 18:38
Rot voor je Francis, maar het is iets waar je mee moet leren leven, denk ik.
Maar ik herken het goed. Soms waren er dagen dat ik er minder aan dacht en dat ik lekker in mijn vel zat, en dan kon zo'n stomme opmerking me behoorlijk depri maken.
Probeer het van je af te zetten, en geniet van de dingen en de mensen die wel leuk zijn.

pindakaas
14 juli 2004, 19:20
Even een voorbeeld van wat zo'n paar uur geleden gebeurde:
Ik liep in een DVD-winkel en er staan 2 meisjes ('k schat zo een jaar of 20) in diezelfde winkel. Ik passeer ze -zonder iets speciaal te zeggen of ze aan te kijken- en ik hoor ze achter mijn rug zeggen "wat voor een lul is me dat"...

Geloof me, deze 'wijven..!' zullen waarschijnlijk nog volop in de puberteit zitten en zeggen dus van dat soort dingen. Het zegt ook gelijk veel over hun eigen situatie. (ik wil niet weten hoe lang zij wel niet voor de spiegel staan, om er in hun ogen, tip top uit te zien...) Gewoon te zielig voor woorden... ik ben blij dat mij dit echt nooit is overkomen, maar mocht dit ooit wel het geval zijn, dan negeer ik ze echt voor de volle 100% Je zult zien dat dat soort 'wijven' over een paar jaar gewoon met een kalende knul thuiskomen... Het is echt stom 'wijven-gelul' onder elkaar toen jij hun passeerde. Ik zou er niet teveel over nadenken Francis.

Mzzl.

p.s. Nu moeten de dames op deze site niet gaan denken dat ik elk vrouwelijk persoon, 'wijf' noem of zo. Maar voor dat soort 'wijven' heb ik echt geen ander woord... :)

Henk
14 juli 2004, 19:34
Je zult zien dat dat soort 'wijven' over een paar jaar gewoon met een kalende knul thuiskomen...
:D
Reken er maar op, en dan ééntje met een minder fijn karakter dan jij Francis.

Haarmannetje
14 juli 2004, 23:19
Even een voorbeeld van wat zo'n paar uur geleden gebeurde:
Ik liep in een DVD-winkel en er staan 2 meisjes ('k schat zo een jaar of 20) in diezelfde winkel. Ik passeer ze -zonder iets speciaal te zeggen of ze aan te kijken- en ik hoor ze achter mijn rug zeggen "wat voor een lul is me dat"... Uiteraard reageer ik daar niet op (ken die meisjes toch niet), maar dat is dus zowat hetgene wat anderen over me denken, weet je...
Als ik opmerkingen krijg van mensen die ik wel ken, dan lach ik het meestal weg - ze zullen normaalgezien nooit kunnen merken dat ze me raken. Maar misschien moet ik, zoals iemand anders hier al eens aanhaalde, me eens goed kwaad maken - misschien dat ze dan stoppen met die kritiek. Maar dat verandert natuurlijk niks aan het beeld dat anderen (onbekenden) van me hebben... :crybaby:
Francis, ik snap de opmerking "wat voor een lul is me dat" niet helemaal. Net alsof ze je kent, maar je zegt zelf al van niet. Het is meer dat zo'n zin mij niet overkomt alsof het gericht is naar je uiterlijk, meer naar je persoonlijkheid. Tenmisnte, zo denk ik over het woord "lul" :). Maar dat is hier dus niet van toepassing.

Maar goed, ik kan mij heel goed voorstellen dat dat geen leuke opmerking is. Jusit omdat jij gewoon als ieder ander binnenkomt en geen mens kwaad doet. En dan opeens maakt iemand zo'n opmerking vanuit het niets. Ik kan niet anders zeggen dan dat je je toch echt moet realiseren dat het probleem dan bij die meisjes ligt en niet bij jou. Ga eens goed bij jezelf na: het is toch niet normaal van iemand om een ander zo te veroordelen zonder enige aanleiding? Degene die dat doet is toch niet goed bij zijn hoofd?

Mag ik vragen wat voor types dat waren? Vast van die huppelkutjes met veel make-up, beetje sletterig gekleed... kortom: breezah :).

Maar gebeurt dit dan echt regelmatig? Kijk, iedereen krijgt wel eens wat te horen, maar je kunt jezelf wijsmaken dat je niets anders te horen krijgt dan commentaar en dan lijkt het leven natuurlijk heel hard. Je moet juist letten op de positieve dingen van het leven en aan het andere gewoon geen aandacht schenken.

sabine
15 juli 2004, 10:33
Bericht verwijderd door Webmaster.
Ongewenste reclame! Zie: http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3733 (http://www.haarweb.nl/forum/showthread.php?t=3733)

Haarmannetje
15 juli 2004, 11:46
Hmmm, Sabine, ik heb het idee dat jij gewoon hoge verkoopcijfers wilt halen ;).

Cloud
15 juli 2004, 11:54
Jeezes, Sabine zit blijkbaar overal :mad: :mad:

Haarmannetje
15 juli 2004, 11:58
Ja, ik zou Sabine ook dringend willen verzoeken ermee op te houden. Sabine, op deze manier vertoon je alle eigenschappen van iemand die gewoon haar producten wil verkopen om lekker geld te verdienen:

- Aankomen met een dubieus onderzoek.
- De mensen de schrik in de benen jagen met hun badkamerspullen.
- Ervaringen aandragen.
- Niet duidelijk zijn over de gebruikte producten.
- Voor dit laatste dient contact opgenomen te worden.

Edit:
Dat van die stoffen in shampoo's is een tijdje een hype geweest, maar het bleek een scam te zijn. Juist om een bepaald product die zogenaamd niet gebruik maakte van die stoffen lekker goed te kunnen verkopen.

DHTkiller
15 juli 2004, 12:48
Francis, ik snap de opmerking "wat voor een lul is me dat" niet helemaal. Net alsof ze je kent, maar je zegt zelf al van niet. Het is meer dat zo'n zin mij niet overkomt alsof het gericht is naar je uiterlijk, meer naar je persoonlijkheid. Tenmisnte, zo denk ik over het woord "lul" :). Maar dat is hier dus niet van toepassing.

Maar goed, ik kan mij heel goed voorstellen dat dat geen leuke opmerking is. Jusit omdat jij gewoon als ieder ander binnenkomt en geen mens kwaad doet. En dan opeens maakt iemand zo'n opmerking vanuit het niets. Ik kan niet anders zeggen dan dat je je toch echt moet realiseren dat het probleem dan bij die meisjes ligt en niet bij jou. Ga eens goed bij jezelf na: het is toch niet normaal van iemand om een ander zo te veroordelen zonder enige aanleiding? Degene die dat doet is toch niet goed bij zijn hoofd?

Mag ik vragen wat voor types dat waren? Vast van die huppelkutjes met veel make-up, beetje sletterig gekleed... kortom: breezah :).

Maar gebeurt dit dan echt regelmatig? Kijk, iedereen krijgt wel eens wat te horen, maar je kunt jezelf wijsmaken dat je niets anders te horen krijgt dan commentaar en dan lijkt het leven natuurlijk heel hard. Je moet juist letten op de positieve dingen van het leven en aan het andere gewoon geen aandacht schenken.
Inderdaad, Haarmannetje, lul is een scheldwoord en is meer gericht op iemands's persoonlijkheid en niet op z'n uiterlijk. Iemand die bv niet gemogen wordt, zoals een leidinggevende of gewoon een collega op het werk (jaloezie). Een scheldwoord is dus meer gericht op mensen die elkaar al kennen. Waarschijnlijk hadden die meiden het toch over iemand anders (ze waren misschien wel afgewezen door die persoon in de disco of zo).

Haarmannetje
15 juli 2004, 13:01
Inderdaad, Haarmannetje, lul is een scheldwoord en is meer gericht op iemands's persoonlijkheid en niet op z'n uiterlijk. Iemand die bv niet gemogen wordt, zoals een leidinggevende of gewoon een collega op het werk (jaloezie). Een scheldwoord is dus meer gericht op mensen die elkaar al kennen. Waarschijnlijk hadden die meiden het toch over iemand anders (ze waren misschien wel afgewezen door die persoon in de disco of zo).
Ah kijk, nieuw inzicht. Daar had ik nog niet aan gedacht. Het kan inderdaad heel goed mogelijk zijn dat ze het gewoon over iemand anders hadden. Een mogelijk scenario:

Meid A: "Trouwens, hoe is het afgelopen met Karel in de disco afgelopen zaterdag?"
Meid B: "Ach, dat is niets geworden."
Meid A: "Niet? Hoezo niet? Ik had begrepen dat Karel je wel zag zitten."
Meid B: "Ja, voor één avondje, maar verder was hij niet geïnteresseerd in mij."
Meid A: "Tjee, wat voor een lul is me dat."

Dit is in welke context het woord "lul" over het algemeen gebruikt wordt. Het heeft verder geen beledigende waarde voor het uiterlijk.

Francis, je moet de psychologische gedachte hierachter goed begrijpen. Het is bekend dat mensen die zich onzeker voelen over hun eigen uiterlijk gesprekken van anderen filteren en op die manier overal beledigingen horen. Dit is in werkelijkheid dan helemaal niet zo: of ze bedoelen het niet beledigend, of ze hebben het over iemand anders, of je denkt iets te horen wat niet is gezegd.

Hetzelfde geldt voor mensen die lachen waarbij je de indruk hebt dat ze lachen omdat jij binnenkomt. Als jij hier heilig van overtuigd bent, dan zul je het ook als zodanig ervaren, terwijl het waarschijnlijk gewoon toevallig was dat jij net binnenkwam.

Francis, je kunt niets veranderen aan wat andere mensen zeggen en doen. Het enige wat je kunt doen is jezelf daarboven plaatsen en dan zul je merken dat het je op een gegeven moment niets meer doet en daar is ook geen reden toe, want men heeft het helemaal niet over jou. Ja tuurlijk, iedereen krijgt wel eens wat te horen van een ander, maar dat hoort bij het leven. Maar kijk uit Francis, je maakt jezelf zo kapot. Zie je zelf als een volwaardig mens. Dwing respect af en respecteer anderen.

Tiuri
15 juli 2004, 13:58
lul (de ~ (m.), ~len)
1 [inf.] penis
2 [inf.] kluns
3 [inf.] naarling [grof]

lul·de·be·han·ger (de ~ (m.))
1 [inf.] kluns

lul·han·nes (de ~ (m.))
1 [inf.] stomme vent, sukkel => naarling

lul·koek (de ~ (m.))
1 [inf.] onzin

lul·len (onov.ww.)
1 [inf.] kletsen, praten [inf.] [inf.]

lul·le·pot (de ~ (m.))
1 [inf.] geklets => onzin

lul·lig (bn.)
1 [inf.] onnozel, sullig => onbeduidend
2 [inf.] karakterloos, flauw => slap
3 [inf.] vervelend, naar

lul·lo (de ~ (m.), ~'s)
1 [inf.] lul, klootzak

lul·mei·er (de ~ (m.))
1 kletser

lul·ver·haal (het ~)
1 [inf.] kletsverhaal

Cloud
15 juli 2004, 16:31
Goeie post hierboven, Haarmannetje, ik sluit me er volledig bij aan.

Francis, hier even de mening van een vrouw. Ik denk niet dat die meisjes in de videotheek het over jou hadden. Ben het eens met wat de anderen hier zeggen: de term 'lul' wordt meestal gereserveerd voor karaktereigenschappen. Als ik het met mijn vriendinnen heb over "wat een lul!" gaat het altijd over mannen die zich "lullig" hebben gedragen : dus die gemeen zijn geweest, of een rotkarakter hebben.
Een lul is zowat het mannelijke equivalent van een bitch, een woord dat ook niks te maken heeft met het uiterlijk van de vrouw in kwestie.

Cloud

Francis
22 juli 2004, 01:55
Mag ik vragen wat voor types dat waren? Vast van die huppelkutjes met veel make-up, beetje sletterig gekleed... kortom: breezah :).
Dank u wel iedereen voor de steun en voor de mooie ontleding van het woordje "lul" ;) Maar hoe komisch dit misschien overkomt op dit forum, des te dramatischer zulke opmerkingen aankomen... En het is alsof ze me zoeken, want gisterenavond liep ik in't stad, en terug opnieuw vonden twee meisjes het heel leuk om in de lach te schieten wanneer ik hen passeerde. Ze zeiden ook iets tegen elkaar, maar dat heb ik niet verstaan - maar op dat moment wezen ze wel naar mijn hoofd. 't Zal wel niet geweest zijn omdat ze me aantrekkelijk vonden!

Trouwens, zulke reacties kan je inderdaad verwachten van die sletterige typetjes (zoals jij beschrijft, Haarmannetje) - maar in die twee situaties was dit helemaal niet het geval. Telkens twee normale meisjes (20 à 23 jaar) - natuurlijke schoonheden zonder al te veel franje. Nou ja, het soort meisje waar ik in feite wel op val. En da's misschien nu net het probleem. Ik ga zulke opmerkingen veralgemenen... dan denk ik nogal vaak "nou, als zij mijn hoofd lelijk vinden, dan zullen alle vrouwen dat wel vinden". En tsja, dan is je zelfvertrouwen weg voordat je het weet...

Haarmannetje
22 juli 2004, 08:45
Francis, heel vervelend voor je dat je op deze manier door je leven gaat, maar toch vraag ik mij echt af in hoeverre jij dergelijke dingen ziet, zoals ze zijn. Ik wijs nogmaals op het psychologisch effect dat wanneer je je onzeker voelt over je uiterlijk, je in je omgeving overal aanleidingen denkt te zien die dat beeld bevestigen. Ik kan mij echt niet voorstellen dat je structureel tegen zulke reacties aanloopt. Kijk, dat je het een keerje meemaakt oke. Er zal altijd ergens wel iemand zijn die tegen een wildvreemde of over een wildvreemde een wat beledigende opmerking maakt.

Maar mag ik vragen hoe jij er dan bij loopt? Straalt de onzekerheid van je af, of niet? Je houding is namelijk erg belangrijk voor de manier waarop je overkomt: rechtop, hoofd opgeheven en weten dat jij net als ieder ander het recht hebt om er te lopen.

Cloud
22 juli 2004, 13:27
Francis,
Het lijkt me dat je dringend aan je zelfvertrouwen moet gaan werken. Haar is niet alles. De meeste vrouwen kijken naar het totaalpakket, geloof me. Uitstraling, lichaamstaal, kleding, ... spelen ook een cruciale rol. Loop met opgeheven hoofd, draag mooie kleren, zorg dat je te allen tijde lekker ruikt, zorg goed voor je lichaam en ontwikkel je geest.
Je haar is 1 minpunt, maar je hebt vast ook nog heel wat pluspunten.

Probeer wat goeie ervaringen op te doen met meisjes. Zorg eerst al dat je gewoon bevriend met eentje wordt... Ik ben het met Haarzoeker eens dat chatten misschien een goeie manier is. Zo geraak je toch makkelijk met iemand aan de praat.

Veel succes!
Cloud

Haarmannetje
22 juli 2004, 13:35
Cloud, je haar hoeft geen minpunt te zijn hoor. Bij sommigen staat het heel mooi zonder haar, of gewoon een kalend hoofd.

Cloud
22 juli 2004, 13:39
Ja, dat weet ik hoor. Pim Fortuyn vond ik bv een knappe man.
Maar ik noem het een minpunt omdat Francis dat duidelijk zo ervaart, en omdat hij zijn HT's mislukt vindt.

Haarmannetje
22 juli 2004, 13:40
Ja, dat weet ik hoor. Pim Fortuyn vond ik bv een knappe man.
Maar ik noem het een minpunt omdat Francis dat duidelijk zo ervaart, en omdat hij zijn HT's mislukt vindt.
Ja oke, ik snap het. In het geval van Francis is het een minpunt. Misschien niet omdat het zo is, maar omdat hij het zo ervaart. Sorry :).

Ja, Pim Fortuyn had wel iets inderdaad.

Oilily
22 juli 2004, 14:32
Francis

Ikzelf ben een vrouw van 27 jaar met ttm...
Ik wil even zeggen dat niet alle vrouwen dezelfde smaak hebben en dus niet steeds op dezelfde mannen vallen. Voor mij bestaat er bij de man trouwens veel minder een 'schoonheidsideaal' dan bij de vrouw... Dus misschien dat die twee vrouwen je uitlachten, dat kan best... Je moet eerlijk zijn, heb jij nog nooit gelachen met andere mensen, terwijl je met een vriend op een terrasje zat of punten gegeven of bij jezelf gedacht 'hoe loopt die er nu bij (qua kledij, manier van lopen whatever). Het feit is, je moet jezelf niet zo serieus nemen en al is iets kunnen relativeren maar zo'n opmerking zeker niet veralgemenen door te denken dat wat zij denken elke vrouw denkt want dat is niet zo. Anders zouden we met allemaal één dezelfde man zijn, nietwaar?
Dus: jij hebt dit, iemand anders heeft iets anders maar vrouwen (toch de vrouwen die ik ken) zien boven dat want er is veel meer...

Groetjes
Kim

pizzacat
23 juli 2004, 13:45
Francis, heb je niet de neiging al het negatiefs in je omgeving op jezelf te betrekken, dat doen depressieve mensen namelijk nogal. 2 meisjes die lachen en wijzen, dikke kans dat het niet om jou ging. Elke afwijzing of vreemd geluid is voor jou waarschijnlijk bewijs dat ze je belachelijk maken of vinden. Mijn advies, ga naar de psycholoog, het probleem zit hem voornamelijk in hoe jij jezelf ziet en jij denkt dat anderen jou zien. Als depressiviteit meer voorkomt in je familie moet je helemaal snel naar de psycholoog/psychiater want dan is er waarschijnlijk spraken van een genetische aanleg voor depressiviteit.

1 belangrijke tip, probeer niet te bedenken wat anderen denken, want dat weet je niet.

Ik zie in de winkel werk zoveel kale/kalende mannen die echt niet depressief zijn, ik ben zelf ,ook al zet het allemaal door, niet van plan me daardoor van de kaart te laten brengen.

Bob
24 juli 2004, 18:42
He Fransis

Strel je je niet een beetje aan?
Er zijn zat lelijke mensen om me heen, maar met een vrolijk humeur en een vrolijke uitstraling hoor je niemand klagen.
Bevendien maakt volgens mijn iedereen dit wel is mee, met haar of zonder haar, knap of lelijk.

pindakaas
24 juli 2004, 18:58
Francis, als je je hoofd niet echt mee hebt. Probeer dat dan te compenseren door andere kwaliteiten te vergrooten. Ga bijv. sporten, fitness etc... Zorg dat je een beetje 'spiermassa' opbouwt...

Vallen de vrouwen ook op hoor.. :)

Tiuri
24 juli 2004, 19:05
Vallen de vrouwen ook op hoor.. :)
en ik ook! :D

pindakaas
24 juli 2004, 19:17
en ik ook! :D

Dat zeg ik... vrouwen ;) :P

Tiuri
24 juli 2004, 19:28
Dat zeg ik... vrouwen ;) :P
*GROM!!!!!!!*

pizzacat
24 juli 2004, 20:34
ik snap m hoor Laurens

Francis
6 augustus 2004, 03:07
He Fransis
Strel je je niet een beetje aan?
Misschien... maar de laatste tijd is de kritiek wel heel fel toegenomen...
Iedereen heeft zo wel eens zijn zegje te doen blijkbaar... zelfs diegenen die ik totaal niet ken!

Maar ja, ik durf wel eens te vergeten dat ik een té opvallend hoofd heb. Vergelijk het bijvoorbeeld met het volgende: als je op straat loopt met een gele shirt, groene broek en rode schoenen, dan zullen velen je ook aanstaren en sommigen zullen je ook aanspreken om kritiek te geven. In zo'n situatie vraag je d'r zelf om, maar ik heb dus zoiets gelijkaardig met mijn haar. Ik lok eigenlijk gewoon reacties uit...

En dan maar klagen dat ik geen vriendin kan krijgen... ik word nauwelijks door de maatschappij geaccepteerd!

Henk
6 augustus 2004, 08:16
Maar wat zijn de reacties van die vreemden dan? En waren die misschien al op de hoogte van je ht's via anderen.

Haarzoeker
6 augustus 2004, 13:51
Francis, heb je al contact gehad met vrouwtjes via chatten???

Saar
6 augustus 2004, 14:55
Ik kan het ook niet laten even te reageren,
1. Ik heb een geweldige vriend (die overigens ook een beetje kalend is maar daarom niet minder lekker) maar als ik een leuke jongen zou zien dan maakt het voor mij geen zak uit hoeveel haar die heeft op z'n hoofd. Ik zie liever ene stel mooie ogen, brede schouders en een lekker kontje dan een volle bos haar (en geloof mij, ik ben niet de enige vrouw!) Ik weet van mezelf dat ik ook sexy kan zijn met kale plekken, hopelijk kom jij erachter dat je dat ook kan zijn!

en 2. Het leven houdt niet op met kaal zijn of weinig haar hebben! Ik ben dus vrouw en ben 19jaar. Mijn haar is gemillimeterd omdat ik AA heb en me dood erger aan al die haren door heel het huis. Zomers loop ik rustig zonder pruik of hoofddeksel (te warm), in de winter draag ik vooral iets omdat het anders zo koud is (koukleum). Mensen kijken wel maar daar blijft het eigenlijk wel bij, ik kijk ook als ik iemand met kale plekken zie. Ik ben ook maar mens en ook nog eens nieuwsgierig dus tuurlijk kijk ik terwijl ik ze helemaal niet uitlach of wil kwetsen, gewoon nieuwsgierigheid.

Hopelijk ga je echt wat positiever denken, ik ben zelf een tijdje depri geweest (nier ivm mn uiterlijk/haar) Achteraf vind ik dat zo zonde van de tijd die ik heb verspild door mezelf in huis op te sluiten...het leven kan zo mooi zijn!

Succes en een dikke knuffel,

Sara

MxK
6 augustus 2004, 19:12
Misschien... maar de laatste tijd is de kritiek wel heel fel toegenomen...
Iedereen heeft zo wel eens zijn zegje te doen blijkbaar... zelfs diegenen die ik totaal niet ken!

Maar ja, ik durf wel eens te vergeten dat ik een té opvallend hoofd heb. Vergelijk het bijvoorbeeld met het volgende: als je op straat loopt met een gele shirt, groene broek en rode schoenen, dan zullen velen je ook aanstaren en sommigen zullen je ook aanspreken om kritiek te geven. In zo'n situatie vraag je d'r zelf om, maar ik heb dus zoiets gelijkaardig met mijn haar. Ik lok eigenlijk gewoon reacties uit...

En dan maar klagen dat ik geen vriendin kan krijgen... ik word nauwelijks door de maatschappij geaccepteerd!

He Francis ik wil je probleem absoluut niet bagataliseren, maar ik kan mij bijna niet voorstellen dat er zoveel mensen zijn die een kalende jongeman zo vreemd vinden. Er lopen er, helemaal als je er op let, zoveel van rond. Kan het echt niet zijn dat je je iets inbeeld? Tuurlijk zullen er best eens mensen zijn die er een flauwe grap over maken, maar uit jouw verhalen lijkt alsof iedereen die jij tegenkomt iets erover zegt.

Haarmannetje
6 augustus 2004, 20:46
Ook ik ga mee met MxK. Francis, we hebben het hier al vaak over gehad, maar onderschat het psychologisch proces van de zelfprojectie niet. Alles wat anderen doen projecteer jij op jezelf in deze context: mensen kijken; ze kijken naar jou vanwege je haar, mensen zeggen wat; mensen praten over jou vanwege je haar, enzovoort, enzovoort. Je bent niet de enige dit alles op een dergelijke manier ervaart, maar je moet je beseffen dat het allemaal wel eens onzin zou kunnen zijn.

Verder, onder andere Saar praat over kijken naar anderen op straat. Jij, Saar, zegt "mensen kijken wel". Maar ik vraag mij altijd af, wat bedoelt iemand met kijken? Als ik over straat loop en ik kom mensen tegen, dan kijk ik ook altijd naar ze. Gewoon, omdat het andere mensen zijn. Moet ik dan net doen alsof ze er niet lopen? Iedereen doet dat. Als je langs iemand fietst en zelfs als je met de auto langs een andere auto rijdt kijk je wie er achter het stuur zit als de situatie dat toelaat. Het is toch volstrekt normaal dat mensen elkaar aankijken?

The Dude
15 augustus 2004, 02:38
Kaal worden SUCKT!!! :eek:

high
16 augustus 2004, 11:46
agg man niemand kijkt naar jou de meesten zijn toch teveel met zichzelf bezig

Uitgeblust
16 augustus 2004, 15:22
Ik ga ff lekker planken in de 555

Impreza .. cool! 'K heb zelf een Honda Civic VTi gehad.

sjef
20 augustus 2004, 14:09
Zeer herkenbaar, de gedachten waar jullie mee rondlopen. Dit tot zelfmoord aan toe. Ik ben ook door de diepe dalen gegaan...

Je kan in de spiegel blijven kijken maar je ziet alleen je spiegelbeeld en dat is een verdraaiing van het origineel. Letterlijk en figuurlijk.
Waarom zie je jezelf zo lelijk? Omdat jij ook zo naar andere mensen kijkt...oppervlakkig...
Wat is je grootste probleem: geen succes bij de vrouwen... geen liefde
En je denkt dat je beste tijd is als je jong bent: NIET dus.
Als je gezond oud mag worden moet je nog heel wat jaartjes.
Waar denk je een vrouw te kunnen ontmoeten voor een serieuze relatie?
In de disco? In het cafe? Op vakantie in Salou? Nee tuurlijk niet.
Dat is alleen gericht op uiterlijk.

Voor mij het allerbelangrijkste in mijn leven: liefde en gezondheid

Mijn ervaring.
Ook ik zag het leven als een dweil tegemoet door de afwezigheid van een aantrekkelijke haarbos en het ontbreken van de grote liefde.
Van nature niet bang dus ik stapte met mijn half kale knar op de vrouwtjes af en ben gedurende mijn 20ste tot 30ste levensjaar continu in een desillusie beland.
Verstand komt met de jaren, haar verlies je met de jaren, dus ik heb mezelf zover kunnen brengen om het eens op een hele andere manier te benaderen.
Mijn absolute grootste wens in het leven is gelukkig worden met een vrouw, niet met alleen een bos haar, dus heb me gericht op de vrouwen in plaats van de haarlotions, pillen, haartransplantaties, zelfmoordgedachten en negatieve denkbeelden.
Ik heb me verdiept in allerlei leuke bezigheden, hobbies, leefwerelden waar vrouwen ook actief in zijn. En ik bedoel niet dat je het nu fijn moet vinden om bij een breiclub of een naaikransje te gaan. Nee, ga terug naar je jeugd of interesseer je eens voor andere zaken dan de disco en vakantie in Spanje.
Een interesse van me die door de jaren heen sterk afgezwakt was door mijn haarproblemen: het spiritualisme.
Heb gewoon de stoute schoenen aangetrokken, ben naar een spiritueel centrum gegaan tijdens een bijeenkomst en.... hele leuke vrouwen ontmoet die wel ff verder kijken dan je kale koppie. En zeker niet zweverig wat je vaak hoort.

Probeer eens echt iets te doen voor je medemens zonder daar profijt van te trekken in wat voor een vorm dan ook (geld, verwachtingen).
Je zult versteld staan met wat voor een vrouwen jij in aanraking komt en die je waarderen om wat je doet, niet om je "looks".

Versieren is niet de kunst om er leuk uit te zien, op een meisje af te stappen en je even leuk te presenteren. Nee. Een echte vrouw verover je op een hele andere manier.

Er zijn heel veel vrouwen zijn die geen perfect uiterlijk hebben zoals de media voorspiegelt. Het is toch heel mooi een relatie te hebben met een vrouw waarbij jullie samen een schoonheidsfoutje hebben maar zo wel samen een perfecte balans vormen. Dat fotomodel past toch niet bij je.

Ik ben niet gelovig maar mocht er iets zijn daarboven wat ons beinvloed dan wordt misschien wel jij kaal om je wakker te schudden en het over een andere boeg te gooien. Weg met die uiterlijke oppervlakkigheid en vind je pad naar je geluk.
Het is niet gemakkelijk maar waar een wil is, is een weg.
Een zelfmoordgedachte is niet je zoektocht naar die weg.

Mij is het ook gelukt, heb een schat van een vrouw, veel mannen vinden haar aantrekkelijk, snappen niet dat ze op mij valt, maar het is juist niet het uiterlijk wat ons bindt. Ik met mijn kale kop, zij met een ander uiterlijk ongemak maar samen een heel mooi stel, waar veel mensen jalours op zijn.

Haarbos weg...ja...is klote, maar kijk wat je wel hebt.
De wereld zit vol met dingen die je niet hebt, leef met wat je wel hebt.

Doe dingen om je medemens te behagen en geniet van hetgeen wat jij ervoor krijgt! Niet altijd (wegwezen!), maar wel van de juiste, ook van vrouwen.
Wedden!

Succes
Pierre

REGIME:

Veel Liefde.

pizzacat
20 augustus 2004, 20:52
goede post, Pierre! Je bent meer dan je haar, en op het moment dat mensen aan zelfmoord denken ben je in een depressie beland en is het tijd voor professionele hulp. En kijk ook eens om je heen naar de kale, halfkale en gemillimeterde mannen om je heen, dat zijn er heel veel, en die zijn echt niet met zn allen zielig en kansloos.

Tiuri
20 augustus 2004, 20:58
idd prachtig stukje proza pierre, bedankt voor je bijdrage!

Haarmannetje
20 augustus 2004, 23:58
Pierre slaat de spijker op zijn kop. Super!

Bob
21 augustus 2004, 18:48
Pierre dat heb je schitterend gezegt,
Ga zo door

MxK
21 augustus 2004, 19:24
Hopen dat bij sommige mensen dit stukje een beetje bijblijft. Je weet in iedergeval de belangrijkste zaken in het leven te benoemen. :worship:

kale kip
24 augustus 2004, 17:15
[QUOTE=Eminem]Oh ja, waar ik ook helemaal geen reet van begrijp is dat mijn vader al bijna 50 jaar is en nog steeds een zeer volle haardos heeft.Het lijkt
ik heb hetzelfde als jou gehad eminem toen ik 20 was begon de ellende al je vrienden volle kop en ik steeds rare manieren om je haar te kammen ik dacht toen ook aan eruit stappen ,ik herken zoveel van je verhaal. echt ,had het bijna zelf kunnen schrijven

ze zeggen van als je ouder word word het minder maar ik hoopte het meer tegen te komen naarmate mijn leeftijd vorderde maar bij mij in mn omgeving niemand ben nu 40 in de fam komt het niet voor mn vader niet zijn vader niet broers niet ik was en ben de lul

ik heb toen toen was ik 23begon toen nog niet zo erg zichtbaar te worden een haarstuk genomen k33 toen niemand zag het en jij zij eminem dat je bang was dat het dan zou afwaaien maar dat ken echt niet ik heb nu 3transplantatsie achter de rug ziet er nog steeds niet uit .ik denk dat een goed haarstuk momenteel de enigste oplossing is en de mooiste met transpl zielig plukje waar je niks mee kan kaalscheren kan niet meer

jij zij ken je zeggen over een ongeluk over dat litteken maar ik heb een keer mn kop kaalgeschoren ziet er niet uit van oor tot oor 1cm breed heb toen maar gouw mn basbalpet opgezet maar daarom denk ik probeer over dat gevoel heen te komen dat zelfmoord neem een goed haarstuk koop hem op tijd nu je nog haar hebt wacht niet tot je kaal bent omdat daar mensen op gaan reageren ,pesten , grappemaakers heb je altijd, ik had nog haar toen ik dat haarstuk nam dus viel niet op mensen dachten dat ik eindelijk mn haar eens goed had laten knippen onder dat haarstuk ging mn kaalhied in rap tempo door

en echt geloof me met een goed haarstuk word je weer de oude omdat tegenwoordig is het niet meer van echt te onderscheiden haarstukken hebben een slechte naam omdat vroeger waren het echte lelijke dingen dat imago hebben die dingen

en ik denk transplant werkt niet als je daar komt vertellen ze je dat het allemaal goed komt ,ze vertellen wat je wild horen, maar dat is niet zo je hebt er een probleem en weet je wat heb je te verliezen met de aanschaf van zo een haarstuk ik ben overtuigt dat het de enigste oplossing is fina werkt niet duta niet transplant niet alle vitamine niet minoxodil niet misschien om te stoppen maar ik heb nog niemand gehoord die weer haar terug kreeg van die zooi mis paar sprieten het is niet anders denk dat een middel nog lang op zich laat wachten dan ben ik al bejaard

dus verdiep je er is in beter dan zelfmoord bij mij hielp het voelde me weer top groet k k

joeser
24 augustus 2004, 18:23
Hoi allemaal!

Ik lees dit alles en ik vind t zeer goed dat er ook optimistische verhalen worden geplaatst op dit forum. Er wordt alleen vaak gezegd dat je je kaalheid moet accepteren omdat vrouwen dit heus niet zo erg vinden. Dan gaat het er dus inderdaad alleen maar om dat jij je zorgen maakt over hoe anderen jou zien en dat je zelf dus eigenlijk lijdt onder de oppervlakkige uiterlijkheden-maatschappij. Echter, ik heb mijn haaruitval tot nu toe nog nooit in verband gebracht met contact met vrouwen. Ik heb geen problemen met contact met vrouwen, ook niet door haaruitval. Ik geloof niet dat vrouwen je enige bron van geluk in het leven zijn, dat idee krijg ik hier wel eens en ik geloof er totaal niet in. Ik geloof dat er veel dingen nodig zijn, ik spreek natuurlijk voor mijzelf, om een geheel gelukkig gevoel te hebben. Dat kan iets zijn wat alleen belangrijk is voor jezelf. Het klinkt misschien vreemd maar mijn haaruitval vind ik ook erg voor het beeld dat ik van mijzelf heb, los van wat anderen van mijn zullen vinden. Ik wil niet kaal zijn voor mijzelf. Ik beschouw het verlies van mijn haar als het verlies van een deel van mijzelf op een bepaalde manier, zonder dat dit iets met andere te maken heeft. Blijf vooral deze optimistische posts maken hoor! Ik zeg dit alleen even om een iets andere benadering te laten horen.

pizzacat
24 augustus 2004, 23:09
haaruitval is bijna per definitie vervelend voor je eigen zelfbeeld, de rest van de wereld interesseert het doorgaans geen hol of je kaal wordt of niet. Pas op het moment dat je het je zelfvertrouwen laat aantasten en je vreemd gaat gedragen (comb-overs, rare petjes, spotjes vermijden) dan gaan mensen het opmerken.

Mensen met een strip HT, probeer eens wat info te verzamelen over litteken-chirurgie, er zijn tegenwoordig manieren om het litteken minder opvallend te maken.

Eminem
6 september 2004, 22:44
haaruitval is bijna per definitie vervelend voor je eigen zelfbeeld, de rest van de wereld interesseert het doorgaans geen hol of je kaal wordt of niet. Pas op het moment dat je het je zelfvertrouwen laat aantasten en je vreemd gaat gedragen (comb-overs, rare petjes, spotjes vermijden) dan gaan mensen het opmerken.

Mensen met een strip HT, probeer eens wat info te verzamelen over litteken-chirurgie, er zijn tegenwoordig manieren om het litteken minder opvallend te maken.

Dus als je een pet draagt wil dit per definitie zeggen dat die persoon zijn kaalheid wilt verbergen...... :confused:

Wat versta je eigenlijk onder rare petjes..... :confused:

The Dude
6 september 2004, 23:19
ik denk haarstukjes.

pizzacat
6 september 2004, 23:28
haaruitval is bijna per definitie vervelend voor je eigen zelfbeeld, de rest van de wereld interesseert het doorgaans geen hol of je kaal wordt of niet. Pas op het moment dat je het je zelfvertrouwen laat aantasten en je vreemd gaat gedragen (comb-overs, rare petjes, spotjes vermijden) dan gaan mensen het opmerken.

Mensen met een strip HT, probeer eens wat info te verzamelen over litteken-chirurgie, er zijn tegenwoordig manieren om het litteken minder opvallend te maken.

Dus als je een pet draagt wil dit per definitie zeggen dat die persoon zijn kaalheid wilt verbergen......

Dat staat er toch niet, lees mijn stukje nou eens goed door. Ik geef aan dat een bepaalde groep kalende/kale mensen hun kaalheid probeert te verbergen door petjes, combovers of haarstukken te dragen. Dit camouflagegedrag valt doorgaans meer in het oog dan het feit dat iemand kaal is/wordt.

Nergens suggereer ik dat alle pettendragers hun kaalheid willen verbergen.

Eminem
6 september 2004, 23:36
Dat staat er toch niet, lees mijn stukje nou eens goed door. Ik geef aan dat een bepaalde groep kalende/kale mensen hun kaalheid probeert te verbergen door petjes, combovers of haarstukken te dragen. Dit camouflagegedrag valt doorgaans meer in het oog dan het feit dat iemand kaal is/wordt.

Nergens suggereer ik dat alle pettendragers hun kaalheid willen verbergen.

Duidelijk... ;)

pizzacat
6 september 2004, 23:42
mooi ;)

Haarmannetje
7 september 2004, 16:59
Ik ben het eens met Pizzacat. Toevallig sprak ik laatst een vriendin en we kwamen zo op het onderwerp haar. Toen zei ik dat ook al aan het kalen ben en dat ik daar van tijd tot tijd wel wat mee zit. Zij zei dat dat onzin is. "Kaalheid gaat zo langzaam dat iedereen altijd weer gewend is aan je haarstatus op een bepaald moment. Mensen zullen uiteindelijk wel kunnen zien dat je kaal wordt, maar niemand kijkt er raar tegen aan of interesseert het wat. Daar gaat het namelijk helemaal niet om in het leven," zei ze. Ik voelde me uiteraard al weer wat beter toen ik dit hoorde :). Vooral omdat ik mij op zich wel wat aangetrokken tot haar voel ;). Maar kijk, zo is het ook gewoon. De enige die er problemen mee heeft is jijzelf en dat kan zo erg worden dat het naar buiten toe zijn uitwerkingen heeft (verminderd positief zelfbeeld -> negatieve uitstraling -> minder succes).

Dit betekent niet dat je er niets aan mag doen ofzo. Kijk, het is nu zo goed als zeker dat kaalheid een medisch "probleem" is. Het is niet zoals het zou moeten zijn en dus op grond daarvan mag je er wat aan doen. Maar als je er echt zelfmoordneigingen van krijgt, lijkt het mij raadzaam om professionele hulp te zoeken.

pizzacat
7 september 2004, 19:42
ik zal het nog sterker vertellen, kale/kalende mensen vallen me pas op sinds ik zelf AGA heb :o :confused: :rolleyes:

Dus je roept je eigen duivels op, je omgeving accepteert het gewoon, wijzelf niet. De echte oplossing tegen AGA is dus eigenlijk simpelweg acceptatie van de situatie.

Tiuri
7 september 2004, 22:02
en ik zal het je nóg sterker vertellen, ik val dus op mannen en het maakt mij dus geen ene fuck uit of een jongen haar heeft of niet. ik let veel meer op gezicht/lichaam/kleren/uitstraling. en kalende jongens kunnen ook JUIST heel mooi zijn!

dus waar maken we ons druk om ;)

pizzacat
8 september 2004, 00:06
En ik zal je het allersterkst vertellen....euh neu toch niet....weltrusten allemaal! morgen weer een nieuwe dag en nieuwe kansen....whaaazaaa!!

Cloud
8 september 2004, 13:08
Ik val ook op mannen, en haar is voor mij ook helemaal niet belangrijk. Ik val zelfs eerder op mannen (al dan niet kalend) met heel kort of gemilimeterd haar dan op mannen met lang haar. Lang haar vind ik niet zo mooi bij een man. Gezicht, lichaam (en daarmee bedoel ik niet: gespierd), uitstraling is wat telt.

Haarmannetje, bloeit daar iets moois? :cool:

Cloud

Druifstuif
8 september 2004, 14:09
ik zal het nog sterker vertellen, kale/kalende mensen vallen me pas op sinds ik zelf AGA heb :o :confused: :rolleyes:

Dus je roept je eigen duivels op, je omgeving accepteert het gewoon, wijzelf niet. De echte oplossing tegen AGA is dus eigenlijk simpelweg acceptatie van de situatie.

Je omgeving accepteert het wel (doorgaans wel lijkt me) en we maken het voor onszelf vaak ook erger dan het is, maar simpel feit is toch dat kale(nde) mannen over het algemeen onaantrekkelijker worden gevonden. Zelf heb ik dat iig wel zo ervaren. Ik had vroeger ook heel lang en dik haar en kreeg daar vaak complimentjes over, dat mis ik dus echt... :crybaby:

Haarmannetje
8 september 2004, 14:52
Ik val ook op mannen, en haar is voor mij ook helemaal niet belangrijk. Ik val zelfs eerder op mannen (al dan niet kalend) met heel kort of gemilimeterd haar dan op mannen met lang haar. Lang haar vind ik niet zo mooi bij een man. Gezicht, lichaam (en daarmee bedoel ik niet: gespierd), uitstraling is wat telt.
Wat bedoel je dan met lichaam :)?

Verder, lang haar is weer het uiterste vind ik. Er is ook nog iets tussen lang haar en gemilimeterd. Dat is wat ik zelf het mooiste vind.

Haarmannetje, bloeit daar iets moois? :cool:
Wie weet, maar mijn ware engel ben jij nog altijd ;).[/QUOTE]

Haarmannetje
8 september 2004, 15:20
Je omgeving accepteert het wel (doorgaans wel lijkt me) en we maken het voor onszelf vaak ook erger dan het is,
Even een algemene opmerking over het idee dat de omgeving je moet accepteren. Dat slaat nergens op. Het is toch te erg voor woorden dat wij onszelf in een positie plaatsen van "de anderen moeten ons accepteren en dat doen ze gelukkig." Sorry hoor, maar zo weiger ik te leven. Ik eis mijn plaats in deze wereld op en ik heb werkelijk schijt aan de mening van anderen over mij. Mij moeten accepteren vanwege mijn haaruitval? Dan accepteer ik anderen ook omdat ze toevallig haar hebben. Ja kom zeg, bijna de helft van de mannen heeft het, dus waar praten we over. Als iemand mij niet accepteert omdat ik toevalig kalend ben, lekker boeien... dan schrijf ik zo'n persoon ook direct af. Ik ga mijzelf echt niet als een zielig minderheidspersoontje opstellen. Ik ga dan liever om met mensen die het waard zijn om mee om te gaan.

maar simpel feit is toch dat kale(nde) mannen over het algemeen onaantrekkelijker worden gevonden. Zelf heb ik dat iig wel zo ervaren. Ik had vroeger ook heel lang en dik haar en kreeg daar vaak complimentjes over, dat mis ik dus echt... :crybaby:
Waarom zou je nu dan minder aantrekkelijk zijn? Alleen omdat ze die complimentjes niet meer maken? Denk je werkelijk dat je haargroei het enige is in het leven, waardoor je wel of niet aantrekkelijk bent?

Verder heb je het over een "simpel feit". Hoe kom je daarbij? Verwijs je nu naar die dubieuze totaal subjectieve studies die alle andere factoren van een mens voor het gemak maar even buiten beschouwing laten? Kom zeg, in de werkelijkheid spelen er zoveel meer factoren een rol. Kijk naar Cloud. Een hele intelligente meid waar je verstandig mee kunt praten en die daarom alleen al een verrijking van je leven kan zijn binnen een relatie met haar en zij geeft ook niets om het wel of niet hebben van haar. Daarnaast zullen er natuurlijk altijd troela's zijn en blijven die daar wel belang aan hechten, maar dat mag hoor. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en wensen en het is niet realistisch om te denken te kunnen voldoen aan de verwachtingen van iedereen. Alsof je met een bos haar opeens wel iedere meid kunt krijgen... dacht het niet.

pizzacat
8 september 2004, 18:48
Ik wil er even wat maatschappelijk-beschouwelijks aan toevoegen.

Het beeld dat in de reclame-mode wereld wordt gecreeerd is natuurlijk wel de adonis met volle lokken. Mooi vol haar is een van de algemene, universele, schoonheidsidealen. Maar zoals de vorige zin al aangeeft er zijn er meer schoonheidsidealen. Veel mannen en vrouwen zich laten misleiden en imponeren door dat ideale beeld, dat beeld is niet alleen te wijten aan de reclame en showbizz wereld, we leven in een maatschappij waar daar vraag naar is. En heden ten dage is het addagium 'sex sells' niet weg te denken uit bijkans elke commercial.

Maar dit alles staat in contrast met ons dagelijkse functioneren, waarbij karakter, uitstraling, inhoud en tal van andere aspecten grotendeels bepalen hoe mensen ons aanschouwen. Haar is maar een heel klein gegeven in het geheel,en mag eigenlijk nooit iets zijn dat ons persoonlijk geluk in de weg staat. Door je haar te millimeteren of te scheren haal je het eigenlijk weg uit je voorkomen, dat voorkomt veel eigen getob en mensen zien nog meer de ware persoon.

Mijn pizza is klaar, ik ga eten.
Ave

Pizzacat

Druifstuif
8 september 2004, 19:18
.


Waarom zou je nu dan minder aantrekkelijk zijn? Alleen omdat ze die complimentjes niet meer maken? Denk je werkelijk dat je haargroei het enige is in het leven, waardoor je wel of niet aantrekkelijk bent?

Niet het enige, zeg ik dat dan ergens? En als je eerst ergens wel veel complimentjes over krijgt en daarna niet meer, dan ben je volgens mij op dat punt dus minder aantrekkelijk geworden.

Haarmannetje
8 september 2004, 19:27
Niet het enige, zeg ik dat dan ergens? En als je eerst ergens wel veel complimentjes over krijgt en daarna niet meer, dan ben je volgens mij op dat punt dus minder aantrekkelijk geworden.
Waarom? Is het zeggen van "goh, wat heb jij mooi haar" een uiting van aangetrokken voelen? Ik kan dat ook zeggen van iemand, maar daarmee hoef ik me niet per definitie tot diegene aangetrokken te voelen.

kale kip
15 september 2004, 14:52
Dat staat er toch niet, lees mijn stukje nou eens goed door. Ik geef aan dat een bepaalde groep kalende/kale mensen hun kaalheid probeert te verbergen door petjes, combovers of haarstukken te dragen. Dit camouflagegedrag valt doorgaans meer in het oog dan het feit dat iemand kaal is/wordt.

Nergens suggereer ik dat alle pettendragers hun kaalheid willen verbergen.
onzin goed haarstuk is onzichtbaar en als je er kut mee voelt dan is een haarstuk een oplossing vooral als je anders zelfmoord in je gedachten heb ik bedoel dan wel een GOEDhaarstuk en als je je met een petje lekkerder voelt wat is daar op tegen

kale kip
15 september 2004, 15:13
[QUOTE=pizzacat]Ik wil er even wat maatschappelijk-beschouwelijks aan toevoegen.

Het beeld dat in de reclame-mode wereld wordt gecreeerd is natuurlijk wel de adonis met volle lokken. Mooi vol haar is een van de algemene, universele, schoonheidsidealen. Maar zoals de vorige zin al aangeeft er zijn er meer schoonheidsidealen. Veel mannen en vrouwen zich laten misleiden en imponeren door dat ideale beeld, dat beeld is niet alleen te wijten aan de reclame en showbizz wereld, we leven in een maatschappij waar daar vraag naar is. En heden ten dage is het addagium 'sex sells' niet weg te denken uit bijkans elke commercial.

Maar dit alles staat in contrast met ons dagelijkse functioneren, waarbij karakter, uitstraling, inhoud en tal van andere aspecten grotendeels bepalen hoe mensen ons aanschouwen. Haar is maar een heel klein gegeven in het geheel,en mag eigenlijk nooit iets zijn dat ons persoonlijk geluk in de weg staat. Door je haar te millimeteren of te scheren haal je het eigenlijk weg uit je voorkomen, dat voorkomt veel eigen getob en mensen zien nog meer de ware persoon

zit wat in wat je zegt maar toch haal je het probleem niet weg mensen beoordelen op uiterlijk en iemand die echt er verschrikkelijk mee zit praat je niet uit het probleem en transplant helpt je nog verder naar de klote ik heb er 3achter de rug niks blijft klote en ik heb alles geprobeert alle vitamine duta fina minoxodil voor de transp haarstuk ben er over tuigt dat het nu nog het enigste is voor die transpl heb ik nog geinformeert over huid expansie dan word er een ballon onder je hooft huid geplaatst in een aantal maanden vloeistof in gespoten maar geen ziekehuis wou dit doen wel als je huid verbrand is dan word het vergoed maar al betaal je zelf de ingreep doen ze het fucking niet de was 1dokter in tiel ziekehuis die dat wel deed maar die is vrhuist naar de antillen dus dat was dat je ken dus een strijkijzer op je kop zetten en wachten tot je knar verbrand is dan gaan ze je helpen maar dat lijkt me geen strak plan .pijnlijk.

hoe dan ook het probleem praat je niet weg sommige onder ons zetten zich er over heen en sommige blijven hun leven lang zich er aan storen
wel vind ik dat er over praten helpt maar denken dat iemand die kaal is en er niet uitkomt met van er is meer dan haar alleen denk dat dat niet werkt

gr k.k

Tiuri
15 september 2004, 15:19
Yo Kale Kip! Thnx voor je goede bijdrage, maar wil je in het kader van de leesbaarheid voortaan meer op je interpunctie letten? Bedankt :cool:

kale kip
15 september 2004, 16:09
Yo Kale Kip! Thnx voor je goede bijdrage, maar wil je in het kader van de leesbaarheid voortaan meer op je interpunctie letten? Bedankt :cool:

als ik het zo lees tja daar zit wat in komt goed ha ha

foobar
26 september 2004, 14:09
Beste Lotgenoten,

Vanwege de haaruitval ben ik al een paar jaar zwaar depressief.
Ik ben nu zelfs in een stadium gekomen dat de suicidale gedachten vanwege dit duivelse probleem de overhand beginnen te krijgen.Echt waar, de onbeheersbare woede die er door me heen gaat vanwege dit is gewoon niet met een pen of met woorden te beschrijven.Ieder dag denk ik weer bij mezelf, waarom moet dit juist weer mij overkomen en vreet mij zelf op aan deze gedachte.De gedachte die me waarschijnlijk het meeste frustreerd is het keiharde feit dat ik hier mee moet zien te leven, want een oplossing voor dit probleem is er gewoon niet, tenzij de RK19 zijn uitkomst bied, maar dit blijft natuurlijk ook weer een grote vraag.Ik heb echt het gevoel dat ik op een boot zit die langzaam aan het zinken is midden in de overdiepe grote Atlantische oceaan en dat niemand mij te hulp schiet en ik ook geen land zie om naar toe te zwemmen, of dat ik een enorm mooi beeldhouwwerk uit een grote blok ijs heb gemaakt en die ik langzaam voor mijn ogen zie wegsmelten zonder hier iets tegen te doen.Ik kamp nu al jaren met dit probleem, maar nu begin ik het dus echt zat te worden door me zo te voelen.Waar ik mezelf dus ook zo verschrikkelijk aan erger is het feit dat alle, maar dan ook echt alle problemen op te lossen zijn, behalve dit probleem.Als voorbeeld kan ik geven dat ik 100x liever een dikke vette pens had gehad die desnoods zwaar over mijn broek hangt, zodat ik mijn eigen lul niet meer zie.Kijk, aan een probleem als dit is iets te doen, gewoon een kwestie van afslanken.Niet tevreden over je neus, gewoon een neuscorrectie laten doen.Deze plastische ingrepen zijn vrijwel altijd succesvol, maar als het een haartransplantatie betreft zijn de resultaten meestal drastisch en als deze wel succesvol uitpakt is het overgrote deel aanwezig dat de overige haren ook uitvallen en dat er dus weer een ingreep nodig is.Over de kosten voor zo een haartransplantatie ben ik echt niet te spreken.Het is gewoon in een woord schandalig hoeveel zo een ingreep kost.Maar het ergste van alles vind ik vooral dat de verzekering mensen die psychisch hier helemaal van onder door gaan gewoon in de kou laten staan door geen rooie cent te vergoeden.Waarom krijgen mannen die zich een vrouw voelen wel een vergoeding om zich om te laten bouwen, waarom krijgen vrouwen die behaard zijn wel een vergoeding om zich te laten ontharen?Kortom, waarom word er met de mensen die kalend worden of al zijn geen rekening gehouden die door een ware hel gaan.Waar ik ook geen ene reet van begrijp is dat er wel veel tijd word gestoken in het uitvinden van onbenullige dingen, zoals het klonen van dieren, astronauten die een steeds grotere afstand afleggen door de ruimte etc....maar waar blijft nou eigenlijk de oplossing voor het leed waar kalende mensen door heen gaan?Het psyschisch leed onder kalenden bestaat al sinds de mensheid, maar tot de dag van vandaag is er nog steeds geen oplossing??!!
Het onbegrip zit 'm vooral ook in het feit dat degene die met de "oplossing" kan komen naar mijn weten nog rijker kan worden dan "Bill Gates" en bovendien bijna aanbeden zal worden door de slachtoffers van deze ziekte recht uit de hel, genaamd "Alopecia Areata"
Al deze bovengenoemde punten hebben hebben voor mij de emmer bijna doen overlopen en mijn hoofd voorzien van de meest gruwelijke gedachten.
Ik begin nu dus echt het idee te krijgen dat als ik er niet meer ben dat ik dan ook niet meer hoef te leven met deze onbeheersbare woede, frustratie, verdriet, angst, geen zelfvertrouwen, isolering, depressie, agressie, vriendenverlies, eenzaamheid, suicidale gedachten, lichamelijke pijnen en eetproblemen.Ik heb er nog eens erg goed over nagedacht en deze haaruitval/kaalheid is werkelijk het enigste onverslaanbare obstakel die mij tot deze gedachten brengt en tot deze hele lijst van klachten lijd.
Ik heb dus echt het gevoel dat ik word gedwongen om voor schut te lopen hiermee, iets anders kan ik er niet van maken.Het komt in principe op hetzelfde neer als dat er een grote gouden ring door je neus gepierced is, maar die er nooit uit gehaald kan worden en waarmee je dus voor altijd mee moet zien te leven (valt het kwartje?) Kan iemand op dit forum begrijpen waarom ik deze suicidale gedachten nu inmiddels gekregen heb vanwege dit? "het enigste onoplosbare probleem", wat juist je haar moet zijn.Iets dat voor iedereen zichtbaar is.Ik heb nog nooit een lichaamsdeel, zoals een vinger verloren, maar naar mijn mening moet dit dezelfde ervaring zijn als haarverlies/kaalheid.Iemand die zich hier in kan vinden?
:confused: :crybaby: :( :( :mad: :confused: :crybaby: :( :mad:

Beste Eminem,

Je post deed me kotsen. Schaam je!

Doe @#$@#$ wat met je leven!!!

Als jij denkt dat je haar(uitval) in de weg staat tot een gelukkig leven. Dan ben je echt een loser.
Geloof mij, als je heel je jeugd hebt moeten vechten om verder te komen en je in de twintig kaal wordt is dan geen super probleem (wel jammer maargoed er is meer!).


Je zegt dat je geen vrienden meer hebt. *Zucht* misschien ligt daar een oorzaak van je depressiviteit.
Doe daar wat aan!?

Connery has also gone on record with his support of--you guessed it--baldness. Perhaps as a boost to bald men around the world, since his Bond roles, Connery went without a toupee in The Untouchables, and it was after that film that he claimed the title, "Sexiest Man Alive." Proof that neither age nor hair has anything to do with success!

http://www.tartans.com/modules.php.srl.op+modload,name+News,file+article, sid+65,mode+thread,order+0,thold+0.html

http://www.baldrus.com/manofyear.htm


Doe wat aan jezelf. In de mentale zin.

Ga sporten.
http://www.bodybuilding.com/fun/index.html
http://forum.bodybuilding.com/

Scoor chicks
http://www.sosuave.net/forum/index.php

En als laatste... koop een boek over zelfvertrouwen. Lees het van A tot Z. Bedenk dan nogmaals of haaruitval het ergste in de wereld is (wel jammer maar er is meer!).

Mensen met zo'n instelling verliezen altijd. Verander je instelling. Anders ga je het niet lang volhouden.

Succes.

Peter

pizzacat
26 september 2004, 14:17
beste foobar, dank je voor de bijdrage, het gaat intussen al stukken beter met eminem. Probeer je post voortaan wat vriendelijker te beginnen, met honing vang je meer vliegen dan met azijn.
groeten.

aan iedereen; kaalheid blijft vervelend, maar het mag je leven er niet onder laten leiden. Psychische problemen erdoor, dan toch professionele hulp erbij zoeken ( nee geen HT kliniek )

foobar
26 september 2004, 14:34
Pizza,


Ok, natuurlijk maar dit soort "gezeur" kan ik slecht verdragen. Je hebt zeker gelijk dat het verstandiger is om vriendelijk te beginnen.
Maar de jongeman heeft toch echt de verkeerde 'frame of mind' en een aai over zijn bol en lieve woordjes helpen 'm echt niet.

Michael:

Kom op eminem, wat ben je nou , een wijf of zo. Weet je wat jij nodig hebt is gewoon een schop onder je flikker. Dood gaan is geen optie, daarvoor is het leven veel te leuk (denk aan al die wijven die je nog niet hebt geneukt)
....
Gast, je leeft maar een keer, scheer je kop kaal en maak wat van je leven, pak wat je pakken kan. Geloof me vriend, ik weet hoe je je voelt, ook ik heb mijn afschieds brief aan mijn moeder al klaar gehad.

F*ck iedereen en lef je leven met je hoofd omhoog.

Iemand die hetzelfde wilde zeggen was me al voor. :cool:

Teveel mensen hebben zwaardere dingen meegemaakt en hebben wel zelfmoord gepleegd.

Goed, genoeg gezegd.

Ltr.

pizzacat
26 september 2004, 15:15
Je hebt ook zeker gelijk, ik ben zelf aanhanger van de provocatieve psychologie, een nieuwe stroming in therapieen die veel confronterender is naar de client. Maar zoals gezegd; het gaat al een stuk beter met eminem dan eerst.
groeten

Haarmannetje
26 september 2004, 18:07
Ik vind het goed van Eminem dat hij zich er doorheen heeft gewerkt. Sowieso denk ik dat de ergenis aan je kaalheid vooral periodiek is en het meest heftig in je jongere jaren. Niet dat Eminem nu opeens ouder is natuurlijk, maar de acceptatie en relativering kan opeens zijn intrede doen door gebeurtenissen in je leven enzovoort.

foobar
26 september 2004, 22:58
check:

http://channels.netscape.com/ns/celebrity/becksmith.jsp?p=81

http://channels.netscape.com/ns/celebrity/gallery_fr.jsp?floc=ce-othr-1-l1-g-hairless&gname=hairless

Uitgeblust
26 september 2004, 23:19
Scoor chicks
http://www.sosuave.net/forum/index.php
Haha .. wat een coole website ... dit stukje intrigeerde mij het meest:

The woman enters the house followed by a guy. The guy is all smiles thinking that great acts of intimacy are about to occur. But, alas, the woman launches into a rant about men.

“My ex-boyfriend was such a jerk,” she began. “Why is it that men treat me so roughly?”

The guy then transformed into Mr. Sensitive. “There, there,” he purrs. “They do not know how great you are! You are beautiful, lovely, enchanting, dazzling in every way, and they are idiots when they cannot see it.”

“You are so nice! What a friend you are!” she squeals. “Let me tell you more of my problems with men…”

And so the guy, who was excited because great acts of intimacy would occur, leaves severely disappointed with a hollow feeling echoing throughout him. “I thought that through friendship, love would eventually spring. How wrong I was! A friend she sees, a friend you be.”

When he entered the house, the guy noticed a sign above the door. At the time, he was too excited to even CONSIDER reading it. Now that he was leaving, he read it. “So true!” he cried. For the sign above the door read:

Friendship- Abandon all hope ye who enter!
Dit maak ik dus mijn hele leven (onbewust) mee ... altijd de man met wie ze praten kan .. kon ik maar opnieuw beginnen met het leven, zoveel dingen die ik recht wil zetten .. :D ..

Sorry voor het off-topic-gaan, maar ik heb zelf weinig te melden over zelfmoord. Dat woord alleen al ... brrrr ... ik zou mezelf in ieder geval heel erg laf voelen.

foobar
27 september 2004, 17:43
@Uitgeblust

je kan www.doubleyourdating.com gratis newsletter ook eens checken. Zoek op kazaa naar double your dating.pdf
Lezen die zooi. Kan je lachen.

www.fastseduction.com (is tijdelijk uit de lucht maar zeker lezen)
Misschien vind je het wat, hoor 't wel.

Als jij dit soort dingen echt meemaakt.. hmzz doe er snel wat aan man, zonde van de hotte chicks die je mis loopt man.


Wat betreft zelfmoord.

Of het laf is hangt af van de situatie.

In Japan ligt het idee van zelfmoord heel anders.
Zelfdoding vanuit de gedachte van respect vind ik wel nobel.
Maargoed, hele walgelijke slappelingen begrijpen sowieso niet wat dat is. Dus in hun gevallen is zelfmoord niet eerzaam.

ltr.

jongen25
27 september 2004, 17:56
'Eerzaam, eerzaam'... kom op zeg. Iemand die zich in Japan om wat voor reden dan ook buiten het collectief heeft geplaatst, ziet zelfmoord vaak als enige optie. Het is een ontkenning van het primaat van het individu, zoals we dat in het Westen (meer) kennen. Ik vind de Japanse traditie van harakiri niet eerzaam en heb er ook geen respect voor. Het is eerder een uitwas van eng collectivisme. Ook al is het dubieus dat mensen op dit forum met zelfmoord dreigen omdat ze misschien wel kaal worden; dit verschijnsel is net zo afkeurenswaardig. Ik ben van mening dat zelfmoord een individuele keuze is, die hopelijk op goede gronden wordt gekozen (zoals uitzichtloos lijden aan een dodelijke ziekte, dus niet aan AGA). Amen.

Frans
15 oktober 2004, 20:24
Hallo Eminem,

De gedachten die je had / hebt ten aanzien van je haaruitval kan ik me heel goed voorstellen. Ik heb ze jaren lang gehad en in zekere zin heb ik ze nog steeds. Maar sinds twee jaar heb ik nu een 'echte' ziekte, te weten dystrofie, een zenuwziekte. Het voordeel van 'echt' ziek worden is dat je wakker wordt en weer gaat zien wat echt belangrijk is. Door de ziekte raak ik langzaam het gevoel in mijn handen en ellebogen kwijt. Ik kan niet meer teveel doen zonden pijn te hebben. Nu ben ik bijna mijn werk kwijt, heb steeds minder energie, krijg problemen met mijn erecties (ook niet echt heel bevordelijk voor je humeur hahahaha) en ga zo maar door. En het gekke is zelfs nu denk ik nog wel eens aan mijn haarverlies (crazy world). Maar het wordt mij ook steeds duidelijker dat andere dingen belangrijker worden, zoals fijne mensen om je heen, alles nog kunnen doen, je goed voelen, geen pijn hebben en ga zo maar door. Realiseer je dat je door je focus op je haarverlies hele mooie momenten mist en het leven aan je voorbij trekt. Mijn leven wordt steeds mooier ondanks de beperkingen en dat doordat ik anders tegen dingen ga aankijken. Ik weet dat het geen directe oplossing is maar probeer te relativeren.

Veel sterkte,
Frans

Frans
15 oktober 2004, 20:27
Oh en eminem mocht je er behoefte aan hebben om over deze gevoelens te praten waar ik ook (en ik vermoed velen op dit forum) mee worstelen laat het me weten via de mail.

Nogmaals sterkte

waardhuw
22 oktober 2004, 13:31
Eminem,

Ik word kaal. Ik ben nu 33 en ik weet mijn hele leven al dat ik kaal zal worden. Ik vind mezelf ook knap. Kaal of niet. Arrogant. Nee hoor je moet toch wat. Al zullen een heleboel mensen het niet met me eens zijn.
Boeien.
Ik slik sinds een jaar proscar. Met het idee. Het is op dit moment het beste wat ik kan doen. Het helpt redelijk (denk/ hoop ik.)

Kijk ik vind het absoluut niet leuk om kaal te worden dat vooropgesteld. Maar om daar mijn hele leven door te laten vergallen.

Ik probeer gewoon alles er aan te doen om de kaalslag te beperken en anders scheer ik alles er in een keer af. probleem opgelost.

Kaal worden is niet het enige onoplosbare probleem hoor (ik ken mensen met de rotste ziektes die zouden tekenen als ze alleen maar kaal waren)
Ik heb leuk werk
Ik geniet van hobbies en van het leven.
Je moet kijken naar de dingen die je wel kunt en van kan genieten en niet frustreren over wat je niet hebt of kan. niemand is perfect.

Nou suc6 er mee.

See youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu<

Me

JoostW
22 oktober 2004, 15:35
Hallo allemaal,

Ik ben Joost, kom uit amsterdam, en ben 23 jaar. Al vanf mijn 20e wordt ik steeds kaler. Ik heb een grote kale plek op mijn achterhoofd en ook mijn haargrens en de inhammen trekken steeds verder op. Ook bovenop wordt mijn haar steeds dunner. Ironisch is dat ik tot mijn 20e een dikke bos haar had waar ik toen ook al niet tevreden mee was omdat ik het niet te hanteren vond :confused: .
Ik ben hier voor het eerst op dit forum om eens te kijken naar hoe andere mensen, en dan vooral jonge mensen dit problemen beleven.

Ik moet zeggen dat de ervaringen en persoonlijke gevoelens van jullie allemaal zeer herkenbaar zijn. Minder zelfvertrouwen, thuis blijven, minder contact met vrouwen en opmerkingen van andere mensen. Ik heb het zelf ook gehad en soms nog steeds. Maar in die drie jaar dat het nu aan de gang is heb ik ook een aantal dingen geleerd en beleefd die mij moed hebben gegeven.

Waar het allemaal om draait, is het accepteren van het feit dat je kaal wordt. Ik zag dat veel van jullie allemaal pillen, drankjes, cremes en weet ik veel wat tot je nemen om die kaalheid maar tegen te gaan terwijl het uitstel van executie is. Haartransplantatie is naar wat ik hier begrepen heb geen goede optie, dat is wel het enige waar ik ooit aan gedacht heb. Maar de conclusie is, volgens mij, dat je uiteindelijk toch wel kaal wordt, wat je ook tot je neemt. Dus vroeg of laat zul je het moeten accepteren; waarom zal je je al die jaren van gedoe met pillen etc. niet besparen en er nu al mee beginnen.
Bedenk wel dat 40 % van de mannen er vroeg of laat last van krijgt, en dan heb jij het tenminste al gehad.

Dat accepteren van het feit dat ik kaal word gaat in horten en stoten en met terugvallen. Zeker gezien mijn leeftijd, 23, is het bijzonder zuur dat je al kaal wordt terwijl de meeste jongens dat nog niet hebben. In Amsterdam ,waar het veel om imago en uiterlijk draait, is kaal worden in eerste instantie een doodssteek voor je zelfvertrouwen.
En daar zit, denk ik, nou het hele mentale aspect in. Zelfvertrouwen en acceptatie. Door acceptatie kan je weer werken aan je zelfvertrouwen, maar meer zelfvertrouwen helpt je bij het accepteren. Misschien zijn in het dit specifieke geval wel synoniemen. Maar laat ik vertellen hoe ik er uit ben gekomen.

Ten eerste ben ik gestopt met de waarom vragen. Waarom ik, waarom is het zo oneerlijk, waarom anderen niet. Het antwoord op deze vragen is er wat mij betreft niet. Het voelt soms als een straf, en ik als ongelovige ging soms zelfs denken dat God me strafte omdat ik nooit tevreden over mijn haar ben geweest. Dus zei God, fuck jou, dan wordt je maar kaal. Gaat helemaal nergens over, maar zover was ik dus. Er is geen antwoord, behalve dan een medische, de hele hormonen kwestie. Dus stop met die vragen en je bent al begonnen met accepteren.

Ten tweede ging ik werken aan miijn gevoel dat iedereen mijn kaalheid als een issue zou zien. Ik werd onzeker omdat ik dacht dat iedereen over me praatte, iedereen naar mijn kaalheid keek, en misschien iedereen me zelfs uitlachte. Is niet het geval! Zeker als ik mensen een lange tijd niet had gezien keken ze wel even raar op, maar dan gaat het leven voor hun ook weer verder. Natuurlijk kreeg ik wel opmerkingen van vrienden, familie, bekenden enz, maar daar moet je niet mee zitten. Ik stelde me wat dat betreft kwetsbaar op. Ik zei ook gewoon dat ik het kut vond, maar liet ook zien dat het niet mijn leven bepaalde, of dat nou waar was of niet. Op een gegeven moment is het geen issue meer, schenkt niemand er meer aandacht aan, en kan jij dat gevoel ook loslaten.

Ten derde het contact met vrouwen. Ik dacht dat vrouwen niet meer tot mij aangetrokken zouden zijn omdat ik kaal werd. Voor mijn 20e had ik niet veel te klagen, ik trok ze niet met bosjes naar binnen maar dat was ook niet mijn aard. Wel had ik eens in de zoveel tijd een vriendinnetje en ook in de losse contacten had ik geen problemen. Toen mijn kaalheid voor mij echt een probleem werd heb ik een lange tijd vrouwen gemeden. Ik ging nog wel uit, maar zoop me helemaal lam en schonk verder geen aandacht aan vrouwen en zij niet aan mij.
Totdat ik verscheidene keren vrouwen\meisjes van mijn middelbare school periode tegen kwam. Met sommige van hen had ik weleens wat gedaan en ook nu waren ze nog steeds geinteresseerd. Dat sterkte mijn zelfvertrouwen en ik kwam erachter dat er genoeg jonge vrouwen zijn die het echt geen ene reet interesseerde of ik kaal werd of niet. Ik verzorgde me verder goed, zowel qua uiterlijk als kleding, en met mijn studie ging het ook steeds beter. Ik straalde weer meer zelfvertrouwen uit en ik merkte dat de interesse van vrouwen weer toenam. Natuurlijk ging dit ook gepaard met tegenslagen. Er zijn ook vrouwen die de kaalheid wel als een probleem zien, maar dat zijn ook niet de vrouwen waar toe ik me aangetrokken voel. Ik kreeg ook weer een vriendin, en niet een of andere geiten wollen sok, maar een meisje die met haar uiterlijk genoeg andere gasten,met haar, makkelijk kan krijgen. Haar interesseerde het niets dat ik kaal werd. Via haar kwam ik erachter dat er zoveel mensen zijn, vooral ook vrouwen, die onzeker zijn over van alles en nog wat. Zij vind mijn kaalheid geen probleem en werd aangetrokken door de uitstraling die ik had.
En daar draait het bij veel leuke mooie vrouwen ook om, niet om die kale plek, of die noodgedwongen korte kop, maar om wat je uitstraalt. Ik weet dat dit heel cliche klinkt, maar het is wel echt zo!!

Ten vierde en dat is meer van praktische aard. Verberg het niet!! Ik probeerde het in het begin ook te camoufleren en haalde allemaal rare capriolen uit om het te verbergen. Gevolg, het valt alleen maar meer op en je laat meteen zien dat je er een probleem mee hebt. Daarmee wordt je een makkelijk doelwit.

Dit klinkt misschien als een juichverhaal, maar zo is het niet bedoeld. Ik heb er ook nog wel problemen mee dat ik kaal word. Eerst had ik vooral een kale plek op mijn achterhoofd, ok iedereen mag het zien. Nu wordt het overal wat minder dus moet ik er ook aan gaan geloven om het heel kort te gaan dragen. Daar heb ik nog wel problemen mee, omdat ik denk dat het me niet staat. Maar ja ik sta meer voor lul als ik met slierten haar allemaal plekken ga bedekken. Ik weet dat er een moment komt dat ik het geaccepteerd heb er niet meer 398 keer per dag aan denk. Het gaat langzaam maar het komt.
Daarom wil ik al die mensen die met zelfmoord ideeen rondlopen zeggen: man dat is zonde!!!! Als jij over 20 jaar daar aan terug denkt dan lach je om je kaalheid en ben je dankbaar dat je het niet gedaan hebt.
Verder hoop ik dat mensen hier wat aan hebben. Misschien tot later!

Gegroet,
Joost

Haarmannetje
22 oktober 2004, 16:05
Joost, van harte welkom hier op het forum en meteen een prachtige binnenkomst! Ik wil je daarmee complimenteren. Ik kan mij volledig vinden in jouw verhaal en ben het er absoluut mee eens. Ook ik ben nu al een tijdje uit dat dal gekropen, maar nog steeds met zijn ups en downs. Er zijn wel momenten dat ik flink baal, maar dat zijn maar momenten en gek genoeg alleen wanneer ik alleen thuis zit. Als ik de deur uit ga en met anderen omga en leuke dingen doe denk ik nergens meer aan.

En ook een mooi stuk van jou over die vrouwen. Ook ik ben er van overtuigd dat het niet je kaalheid is wat een obstakel vormt, maar je negatieve houding/uitstraling als gevolg daarvan. Tuurlijk, er zijn ook vrouwen die er wel op afknappen maar net als jij interesseren die vrouwen mij niet. En ik vraag mij altijd af: is het dan zo erg dat je nu die vrouwen misloopt? Wat maakt het uit dat die vrouwen je daardoor niet interessant vinden? Andere vrouwen knappen weer af op sportschoenen enzovoort. Je kunt toch nooit iedereen tevreden stellen.

Nogmaals, klasseverhaal!

JoostW
22 oktober 2004, 16:36
Ik ben het net vergeten, maar ik wilde even zeggen dat ik dit forum erg nuttig vind. Het is goed om te weten dat er meer mensen , en dan vooral mensen van mijn leeftijd, hetzelfde probleem hebben. Ik kijk altijd bijna dwangmatig naar het achterhoofd van leeftijdsgenoten in de hoop dat er ook eens iemand anders de lul is, maar vaak tevergeefs ;) .
De reden dat ik op dit forum kwam was dat ik vanmorgen weer in een dikke dip zat maar na het lezen van al jullie posts op deze topic ben ik er weer helemaal uit. Is niet lullig bedoeld maar om sommige heb ik hardop lopen grinniken, maar op anderen heb ik met verbazing gereageerd. Ik wist niet dat er mensen waren die zo in de knoop zitten door dit probleem en dat sterkte mij weer in mijn eigen gevoel dat het wel meevalt met mezelf. Ik zeg dit niet om lullig te doen, maar met respect en in de hoop dat de "ergste gevallen" ook een manier vinden om weer verder te kijken!

Gegroet,
Joost

Mailman
22 oktober 2004, 18:29
Mooi verhaal Joost. Helemaal mee eens. Mijn huidige vriendin zal er niet een seconde van wakker liggen dat ik dun haar heb bovenop (de hoofdhuid zie je met gemak). En qua aandacht van vrouwen heb ik al helemaal niet te klagen. En als een vrouw me af zou wijzen omdat ik dun haar heb, who cares, met zo één zou ik niet eens wat willen als ze me daarom niet zou willen.

Het gaat om je uistraling inderdaad. En gelukkig heb ik die mee ;) Ik hoor meestal als we het over m'n dunne haar hebben dat ik wel een 'goeie kop' heb. En dat is goed voor je zelfvertrouwen. Maar er zijn er wel genoeg die kaal zijn en het juist net niet moeten hebben van hun uistraling. Voor hen gaat die vlieger in deze context niet helemaal op. Voor hun geldt dan nog steeds zeker: Kop op en probeer het te accepteren. 70% v/d mannen wordt uiteindelijk kaal. En zoals Joost het mooi zei: Jij hebt het proces dan al doorstaan. Oftewel, probeer er altijd iets positiefs uit te halen.

Lucky
22 oktober 2004, 18:29
Joost, aardig verhaal.

Eén ding toch, nu relativeer je alles, maar zoals ik uit je verhaal begreep probeerde je alles in het begin wel te camoufleren en heb je er nu moeite mee om het bolleke helemaal kort te scheren. Dan verschil je toch weer behoorlijk van mij. Ik zou zeker nooit de dingen gaan camoufleren, sterker nog, als ik al een kale plek op het achterhoofd zou hebben zou ik nooit het haar lang houden.

Dus mijn tip, eraf met die zooi, staat 10x beter. :)

Haarmannetje
23 oktober 2004, 01:03
Smorlez, bedoel je nu uitstraling of uiterlijk? Uitstraling heb je namelijk zelf in de hand. Daar kun je aan werken.

Haarmannetje
23 oktober 2004, 01:04
Ik kijk altijd bijna dwangmatig naar het achterhoofd van leeftijdsgenoten in de hoop dat er ook eens iemand anders de lul is, maar vaak tevergeefs ;) . Dat doe ik ook, of naar inhammen. Maar ik moet zelf toch wel zeggen dat ik 3 op de 5 mannen van mijn leeftijd toch wel met op zijn minst een beginnende vorm zie lopen.

Mailman
23 oktober 2004, 11:37
Smorlez, bedoel je nu uitstraling of uiterlijk? Uitstraling heb je namelijk zelf in de hand. Daar kun je aan werken.

Ik bedoel de uitstraling. Mensen zijn vaak van mening dat het het uiterlijk is dat je mooi maakt. Uiterlijk is er wel een onderdeel van, maar de uitstraling is toch de finishing touch.

Ik ben niet van mening dat je je uitstraling helemaal zelf in de hand kunt hebben. Wel gedeeltelijk, bv. de kleding die je draagt, hoe je je haar hebt ;) , je lichaamshouding etc. Maar de uistraling waar ik op doel zijn de kenmerken die je minder in de hand hebt zoals de uitstraling van je ogen, vorm van het gezicht, je neus etc. Het is wel wenselijk dat je deze zaken 'mee' hebt om een goede uitstraling te kunnen hebben.

Haarmannetje
23 oktober 2004, 12:24
Maar dat noem ik dan uiterlijk. Bij uitstraling denk ik eerder aan de manier waarop je kijkt: nors, vrolijk, chagerijnig, kwaad, lief, geïnteresseerd enzovoort. En wat is dan een goede uitstraling? Dat is vrij subjectief.

ycelik
27 juni 2005, 23:20
Eminem.
Kijk eens in de spiegel , kijk eens goed in de spiegel.
En denk eens na wat defineert jouw Eminem is het niet die wenkbrauwen die ogen die mond die neus die jouw jouw maken.
Heb je ooit gehoord dat haren de portaal naar het ziel waren, neeh dat zijn de ogen, voor de meeste mensen dan.
Mensen kunnen uit jow ogen meer lezen dan uit je haren.
Kijk eens goed en denk je kaalheid weg , stel je jezelf voor met een bos haren , met die rechte lijn en die dikke haren.
Ben je dan iemand anders? Ben je plots zo ver van de realiteit af en opeens zo anders.
Of ben je nog steeds.......jezelf.
Ben je nog steeds die persoon met die hoop en dromen, met die ogen?
Tuurlijk blijf je die persoon.
En wees er trots op , want jij bent uniek , als geen andere , een kunstwerk.
Je bent misschien een kunstwerk die niet begrepen is of niet in de smaak valt , 1tje die eenzaam hangt aan die muur waar iedereen langs loopt of misschien om lacht.
Maar vergeet niet we zijn uniek dus ons visie op mooiheid op kunst is anders.
En op een dag of dagen , gaan er mensen komen die niet langs jouw lopen maar erbij stil gaan staan en gaan bewonderen over hoe mooi je bent.
Misschien gaan ze ook nooit meer weg..........

Haarmannetje
28 juni 2005, 10:56
Wijze woorden, ycelik! Zo is het maar net!

ycelik
28 juni 2005, 20:32
Haarmannetje, wise you are.:)
Ik bedoel als ik je posts lees kan ik het echt zo vaak met jouw eens zijn.

simbah
29 juni 2005, 08:37
Zelfmoordgedachtes? Kom op he, je hebt dan toch wel ongeveer 3 duizend euro over voor een haartransplantatie.

wilfried
29 juni 2005, 08:50
Je Bent Gevallen?
Plat Op Je Gezicht?
Sta Op En Glimlach Dapper,
Want De Schande Dat Je Viel Is Niets,
Noch Dat Je Ligt.
Maar Dat Je Liggen Blijft------
Dat Is Een Schande!

kale kip
29 juni 2005, 18:29
Misschien klinkt het inderdaad oneerlijk, maar er gaat toch een enorme woede in me om tegenover hem.Ik kan hier niks aan doen.
hy heeft het misschien daar ook zwaar problemen mee gehad hy kreeg het ook cado myn vader zit ook nog goed in zn haar

we praten er over dat is goed maar geeft geen oplossing pas als er een middel komt dan pas oplossing en dat zie ik nog niet snel komen als ik eerlyk ben dus eminem het blyft klote en een onoplosbaar probleem denk acepteren is het enigste wat je ken doen ook jij sterkte gr k.k

Buutnlander
4 juli 2005, 06:35
hy heeft het misschien daar ook zwaar problemen mee gehad hy kreeg het ook cado myn vader zit ook nog goed in zn haar

we praten er over dat is goed maar geeft geen oplossing pas als er een middel komt dan pas oplossing en dat zie ik nog niet snel komen als ik eerlyk ben dus eminem het blyft klote en een onoplosbaar probleem denk acepteren is het enigste wat je ken doen ook jij sterkte gr k.k

Leute gebruik aub hoofdletters en leestekens! Dit is dermate irritant voor mijn ogen.

Guoy
4 juli 2005, 23:23
Leute gebruik aub hoofdletters en leestekens! Dit is dermate irritant voor mijn ogen.

Ik ben het hier beduidend mee eens.

kale kip
8 juli 2005, 17:05
Leute gebruik aub hoofdletters en leestekens! Dit is dermate irritant voor mijn ogen.
leer eens nederlands en koop een fucking bril

ycelik
8 juli 2005, 18:40
Dude no need to get rude.

Bas6562
8 juli 2005, 19:08
Dude no need to get rude.

Nee, vind ik ook. Altijd maar die sms-achtige manier van schrijven, echt irritant. Ja, het zal misschien lekker typen, maar het is zeker niet prettig om te lezen. Nou let ik daar misschien ook wel extreem op wellicht, ik ben wel n beetje een taalpurist:D .

Buutnlander
8 juli 2005, 23:53
leer eens nederlands en koop een fucking bril

Hey hey pas op he, niet zo brutaal doen. Ik geef mijn mening en jij mag dat uiteraard ook doen, maar ik ben er niet van gediend als je me zo persoonlijk aanvalt.

pizzacat
9 juli 2005, 08:27
[QUOTE=kale kip]leer eens nederlands en koop een fucking bril[/QUOTE

Pardon? Leer eens fatsoenlijk posten, op deze manier maak je jezelf heel snel tot persona non grata.

Spike99
13 juli 2005, 14:30
ik heb ook ZM gedachtes door haarverlies

Guoy
17 juli 2005, 01:54
leer eens nederlands en koop een fucking bril

"Leer eens Nederlands en koop een "fucking" bril."

Fucking is geen Nederlands woord. Dus probeer zelf eerst eens Nederlands te leren. Je zou in plaats van "fucking" hier bijvoorbeeld "leuke" kunnen neerzetten.

En het feit dat Buutnlander als buitendlander beter Nederlands kan schrijven dan jij en je hem vervolgens gaat verwijten dat hij geen Nederlands kan slaat dus eigenlijk nergens op.

Daarnaast snapte ook ik vrijwel niets van je bericht. Een tip is om altijd nog even je berichtje door te lezen voor je hem gaat posten.

Haarmannetje
17 juli 2005, 10:56
Volgens mij is 'kale kip' eveneens 'kippie zonder koppie' ;).

Buutnlander
18 juli 2005, 04:42
"Leer eens Nederlands en koop een "fucking" bril."

En het feit dat Buutnlander als buitendlander beter Nederlands kan schrijven dan jij en je hem vervolgens gaat verwijten dat hij geen Nederlands kan slaat dus eigenlijk nergens op.



Wie zegt dat ik een buitenlander ben, ben een geboren, getogen Hollander:P

Salvamia
18 juli 2005, 08:07
He geen ruzie maken he :mad:

ycelik
18 juli 2005, 09:35
Die toevallig turks spreekt :P

Guoy
18 juli 2005, 14:09
Wie zegt dat ik een buitenlander ben, ben een geboren, getogen Hollander:P

Oh dat wist ik niet! Nou ja, moet je maar niet zo'n nickname hebben! :P Eigen schuld! :D

rizla
20 juli 2005, 01:47
ik heb ook ZM gedachtes door haarverlies

heb dr ook over gedacht een paar maanden lang:confused: je maalt helemaal door over je haar en ziet jezelf over een paar jaar zonder meissie en haar, balen van je leven, maar ik had na een paar maandjes wel genoeg gebaald over dat kl*tehaar van me voor de rest van me leven... je blijft dr wel aan denken en het houd me ook bezig en de commentaren van mensen die het opvallen doen me nog wel iets maar niet meer op zo een manier dat ik er elke minuut van de dag door wel van kan janken.
ben dr heus niet voor in therapie geweest ofzow, het went wel aardig

kevin
20 juli 2005, 11:17
heb dr ook over gedacht een paar maanden lang:confused: je maalt helemaal door over je haar en ziet jezelf over een paar jaar zonder meissie en haar, balen van je leven, maar ik had na een paar maandjes wel genoeg gebaald over dat kl*tehaar van me voor de rest van me leven... je blijft dr wel aan denken en het houd me ook bezig en de commentaren van mensen die het opvallen doen me nog wel iets maar niet meer op zo een manier dat ik er elke minuut van de dag door wel van kan janken.
ben dr heus niet voor in therapie geweest ofzow, het went wel aardig

Kaal worden is velen malen erger dan kaal zijn. Misschien een geruststelling.

Haarmannetje
20 juli 2005, 11:35
Ik heb ook wel eens met de gedachte gespeeld, maar niet echt vanwege mijn haaruitval, maar meer om hoe kut deze wereld is. Waar je ook komt waar mensen zijn, overal zie je dezelfde ellende, hetzelfde gedrag en het vervelende is: mensen leren het nooit! Op het macroniveau vind ik de mensheid best een beetje zielig. Het dualistische aspect in ons ten aanzien van instinct en rationaliteit draait ons de nek om.

Maar goed, ik realiseerde mij dat ik gek zou ben om zoiets te doen. Ik geef mijn enige echte zekerheid (namelijk dat ik nu leef) op voor datgene waar ik mij aan erger? Dat gaat er bij mij nu niet meer in. Die eer geef ik de mensheid niet :). Nee, ik zie het zo: ik leef nu en nu ik er toch ben kan ik er beter maar het beste van maken en zo erg vind ik het nu ook weer niet hier op lokaal niveau.

Pieter19
20 juli 2005, 14:45
Haarmannetje, je hebt nog al een negatieve kijk op de wereld en vele andere hier op forum ook. Als je negatief kijkt op de wereld is het ook negatief zo heb ik het geleert en dat is geen fabeltje. Mocht het je boeien zou ik eens een boek lezen van Thich Nhat Hanh en krijg je een heel ander inzicht opzaken in de wereld en dat kan je misschien wat helpen voor mensen die het wat moeilijk hebben. En zelfmoord? komaan, ga dan liever ergens naar een heel ander continent en begin een heel nieuw & ander leven, er zijn miljoene betere oplossingen die je kunt doen die beter zijn dan zelfmoord ;).

Guoy
20 juli 2005, 15:06
Kan je deze boeken van Thich Nhat Hanh in iedere boekenwinkel kopen of zijn ze zeldzaam en kan je ze alleen bij speciale (boeddhistische?) boekwinkels kopen?

Pieter19
20 juli 2005, 15:40
Kan je deze boeken van Thich Nhat Hanh in iedere boekenwinkel kopen of zijn ze zeldzaam en kan je ze alleen bij speciale (boeddhistische?) boekwinkels kopen?

Guoy, normaal kan je ze in elke boekenwinkel kopen hoor. Zoniet moet je maar eens langs je bibliotheek wandelen, ben er zeker van dat ze wat boeken hebben van hem. In mijn locale bibliotheek vond ik zo'n 3-4 boeken. :)

ycelik
20 juli 2005, 16:00
Zelfmoord is the easy cowardly way out.
Met je leven omgaan en met je problemen dealen dat is pas moeilijk.
Respect.....

Guoy
20 juli 2005, 18:07
Ik heb net trouwens een boek gekocht van Thich Nhat Hanh. Het heet: Vrede Aanraken. Er waren nog twee anderen, maar de inhoud kwam allemaal nogal overheen leek mij. Welke heb jij gelezen Pieter?

wilfried
20 juli 2005, 18:29
Zelfmoord is totaal zinloos, je wordt toch terug op de aarde gezet totdat je de levenslessen die je moet hebben hebt gehad!
Dus : LEVEN, ervan genieten en ervan leren!
Al moet je 100 keren terug op aarde komen hiervoor, je komt gewoon terug!

Dan pas kan je blijven aan de andere zijde!

Guoy
20 juli 2005, 18:39
That's just a theory. ;)

Haarmannetje
20 juli 2005, 18:45
Zelfmoord is totaal zinloos, je wordt toch terug op de aarde gezet totdat je de levenslessen die je moet hebben hebt gehad!
Dus : LEVEN, ervan genieten en ervan leren!
Al moet je 100 keren terug op aarde komen hiervoor, je komt gewoon terug!

Dan pas kan je blijven aan de andere zijde!
Een nogal absolute aanname die natuurlijk totaal niet de absolute waarheid verkondigd :).

Maar Karin, oke, stel je komt terug, maar dan wel met de kans dat je geboren wordt zonder AGA-genen ;).

Pieter19
20 juli 2005, 18:58
Ik heb net trouwens een boek gekocht van Thich Nhat Hanh. Het heet: Vrede Aanraken. Er waren nog twee anderen, maar de inhoud kwam allemaal nogal overheen leek mij. Welke heb jij gelezen Pieter?

Guoy lijkt me wel een goed boek, heb hem zelf nog niet gelezen, vertel me later maar hoe je dat boek vond. Ik heb verschillende boeken gelezen van hem zoals "Het hart" & "Leven in aandacht", zeer goede boeken btw! PS: je hoeft totaal niet Boeddhist te zijn om van Thich Nhat Hanh levenswijsheid te kunnen leren, het is een zeer wijze man die een Nobelprijs heeft gekregen voor vreden uit te handen van Martin Luther King. Veel lees genot :)

Guoy
20 juli 2005, 19:18
Hee bedankt! Ik heb ook al eens een boekje gelezen van de Dalai Lama namelijk "De Kunst Van Het Geluk". Wat volgens mij een vergelijkbaar boek is. Ik vind het echt geweldig hoe die boeddhisten al die positieve dingen kunnen schrijven over het leven terwijl ze zelf zo kut behandeld worden. Echt heel veel bewondering voor die mensen. Ik lees steeds in dat boekje van de Dalai Lama als ik me kut voel om wat voor reden dan ook en daarna ben ik weer helemaal op en top en kan ik er weer een tijdje tegen!

Als je de sfeer in die boeken leuk vind moet je eens "Aqueous Transmission" van Incubus downloaden. Een geweldig nummer om totaal ying yang van te worden. Ik luister het soms voor het slapen gaan om helemaal rustig en blij in slaap te vallen. Een aanrader!

wilfried
20 juli 2005, 19:27
Ik weet 100% zeker dat REINCARNATIE bestaat!
Het is geen theorie!
Lees het boek maar eens van ROBERT MONROE, genaamd astrale reizen.

PS. Ik hou er wel rekening mee hoor dat jullie nog jong zijn, eens de 40 voorbij begint de echte zoektocht pas echt!!!:cool:
En blijf je zoeken totdat je zoveel mogelijk antwoorden weet.
En in de volgende levens daarop leer je weer andere dingen bij.
En dat blijft zo maar doorgaan.
Tot je dan uiteindelijk aan de andere zijde beland, maar daar moet je dan ook weer leren, en leren, en nog eens leren!

Tja, ons bestaan is nu éénmaal ONEINDIG, er is geen begin, geen midden en geen eind!

Moeilijk hé, groetjes Karin.

Haarmannetje
20 juli 2005, 19:30
Aha en Monroe is de alwetende :)? Sorry dat ik zo'n lullige opmerking maak, maar naar mijn mening weet niemand het zeker. Jij komt aanzetten met Monroe als HET bewijs voor reïncarnatie, maar dan denk ik: waarom zou die Monroe de absolute waarheid kennen?

Guoy
20 juli 2005, 19:34
Ja idd. Als ik alles mag geloven wat geschreven staat dan was ik van iedere religie "lid". Maar het zal wel aan m'n leeftijd liggen. Geloof je dat mensen ook in dieren kunnen reincarneren en vice versa of alleen mensen in mensen?

Haarmannetje
20 juli 2005, 19:40
Ja idd. Als ik alles mag geloven wat geschreven staat dan was ik van iedere religie "lid". Maar het zal wel aan m'n leeftijd liggen. Geloof je dat mensen ook in dieren kunnen reincarneren en vice versa of alleen mensen in mensen?
Ja, inderdaad, één ding heb ik mij voorgenomen: geloof vooral in jezelf en in je eigen mogelijkheden om de waarheid te leren kennen. Lees alles met de nodige afstandelijkheid en kritische houding... neem niets zomaar aan.

Wat betreft je vraag, daar heb ik zelf ook een antwoord op (want ik neem aan dat je die vraag stelt aan Karin?). Naar mijn idee zijn mensen fysiologisch en biologisch gezien wellicht niet ver verwijderd van dieren, maar ik zie toch duidelijk een verschil. De mens is volledig in staat om zijn instinctieve basis te doorgronden en zelfs te onderdrukken. Wij zijn in feite in staat om ons los te maken van het 'dierlijke' en een hogere status te bereiken. Dat vind ik toch wel zeer bijzonder, dat ik denk: misschien is de mensheid inderdaad wel heel bijzonder als levende soort, dat reïncarnatie (er voor het gemak van uitgaande dat het bestaat) zich inderdaad enkel beperkt tot de menselijke soort.

ycelik
20 juli 2005, 19:49
Je kunt zeggen dat de bewustzijn van de mens zo sterk is omdat hij zich naar een ander soort level gebracht dan dieren.
Dat alleen mensen reincarneren of hun bewustzijn is zo sterk hun essentie is zo sterk dat het niet wilt ophouden en de volgende container zoekt.
Paar theorieen , overigens geloof niet in reincarnatie, heb niks meegemaakt dat op een vorige leven duidt.
Wat voor velen wel de reden is om er in te geloven.