PDA

View Full Version : ik snap niet waarom ik kalende ben


high
26 juni 2004, 20:38
ik snap echt niet waarom ik kalende ben mijn opa van mijn moeder( de belangrijkste bron van kaalheid) is net 78 geworden en heeft amper haaruitval alleen een beetje inhammen.
Mijn andere opa is onder tusen dood maar op z'n 80ste had ook nog veel haar. maar wel inhammen

waar kan het dan aan lichen???

Haarmannetje
26 juni 2004, 20:41
De vader van je moeder de belangrijkste bron? Dat volg ik even niet. Dat klopt namelijk helemaal niet. Je hebt evenveel kans om het van je vaders kant op te lopen. Als er gewoon iemand is waarvan jij het bloed "deelt" die zelf kalend is, heb jij die kans ook. Als bijvoorbeeld je opa het niet heeft, maar je oom wel (een zoon van je opa), dan kan dat het ook verklaren.

Tiuri
27 juni 2004, 00:46
ik snap echt niet waarom ik kalende ben

kut dat je kalend bent high, maar helaas kun je ook gewoon pech hebben. er worden ook mannen kaal in families waarin het aan allebei de kanten totaal niet voorkomt.

Axel
27 juni 2004, 07:28
Ik heb het bloed van men moeder ( O Positief ), worden dus de genen dan via m'n moeder doorgegeven ? (men vader heeft A+)

Haarmannetje
27 juni 2004, 08:28
Ik heb het bloed van men moeder ( O Positief ), worden dus de genen dan via m'n moeder doorgegeven ? (men vader heeft A+)
Volgens mij maakt dit niet uit voor andere erfelijke eigenschappen.

high
27 juni 2004, 10:56
ik heb gehoord van een specialist dat je de meeste kans hebt om het haar van je opa van je moeder z'n kant te krijgen

pizzacat
27 juni 2004, 23:51
genetich gezien krijg je, als man, net iets meer genen van je moeder dan van je vader, omdat op het mannelijke Y-chromosoom minder genen zitten dan het vrouwelijke X-Chromosoom. Daarnaast is je dna nooit 100% gelijk aan het dna dat je van je vader en moeder samen kreeg. Er sluipen altijd mutaties in en dat is goed voor de variatie (en daarmee de overlevingskansen) van de soort. Je kunt stellen dat als bijna iedereen in je familie kaal is je een grote kans hebt om ook kaal te worden, als er geen kaalheid voorkomt heb je toch een kleine kans ook kaal te worden.

opzichgoed
28 juni 2004, 00:59
ik heb gehoord van een specialist dat je de meeste kans hebt om het haar van je opa van je moeder z'n kant te krijgenNou dan ben ik zeker de enige uitzondering?????!!!!! :confused:

Haarmannetje
28 juni 2004, 01:16
ik heb gehoord van een specialist dat je de meeste kans hebt om het haar van je opa van je moeder z'n kant te krijgen
Bedoel je daarmee ook de kleur, de structuur en de stijl? Ik weet zeker dat ik het van mijn vaders kant heb en vooral mijn van mijn vader zelf. Ik heb dezelfde kleur, dezelfde structuur en dezelfde stijl. Toen ik een jeugdfoto van mijn vader zag viel zijn haar precies zoals dat van mij. Ook ooms van mij (broers van mijn vader) vertonen dezelfde kenmerken en neven van mij. En wat betreft de kaalheid vertoon ik hetzelfde patroon als mijn vader. Langzaam groeiende inhammen en verder nog een volle bos. Aan mijn moeders kant was het vooral diffuus en al voor de 30 helemaal kaal (behalve één oom).

Tiuri
28 juni 2004, 09:35
Nou dan ben ik zeker de enige uitzondering?????!!!!! :confused:

Ik ben HELAAAAASSSSSSS (:( :( :() ook een uitzondering, maar voor zover ik gelezen hebt klopt het wel dat je haar het meest lijkt op die van je opa aan moeders kant.