PDA

View Full Version : de mijne van hair consultancy


roosje
20 april 2002, 20:33
Dag allemaal,
ben sinds eergisteren lid van het forum...best even wennen.
Wat ik merk is dat iedereen zo'n beetje met haarwerk-vragen loopt. Ikzelf ben al een aantal jaren bij hair consultancy in Bussum. Voor mij is dit dé oplossing en een hulpmiddel om niet aan mijn eigen haar te trekken. Het zit namelijk goed vast!
Ik slaap er mee enz.
Het ziet er hartstikke leuk uit en je wordt erg leuk geholpen.
Enige probleem bij mij is de kleur. Door invloed van u.v. stralen verkleurt het. Dan is er soms kleurverschil met mijn eigen haar.
Enige oplossing daarvoor is verven van a: het haarwerk, b: mijn eigen haar.
Dit brengt helaas weer extra kosten met zich mee.
Maar ja, ik heb er vrij veel voor over om er toch zo normaal mogelijk mee te leven.
Heb ook een baantje om dit te bekostigen.

Zie verder onder trichotillomanie...even voorstellen

groetjes van roosje

Do
20 april 2002, 22:38
Hai Roosje,

Welkom op dit forum.

Fijn om ook eens een positief verhaal te horen. Ik heb het haarwerk ook op ringen vastzitten.

Heb even jou verhaal bij de TTM rubriek doorgelezen en las dat je moeilijk kon plukken omdat je een haarwerk draagt. Fijn om te horen meid dat dit voor jou werkt.
Heb bij ******** wel eens een meisje gezien die ondanks dat zij een haarwerk droeg toch bleef plukken. Ze plukte haar hele haarwerk kapot, de ouders (zaten samen bij mij in de wachtruimte) waren ten einde raad en moesten weer een nieuw haarwerk voor haar bestellen, want die ander was niet meer te repareren. Hartstikke sneu maar ben blij dat dit bij jou niet het geval is.

W.b. het verkleuren van je haarwerk, de mijne licht in de zomer ook wel ietsje op(bijna niet tegen te houden), maar gebruik er wel produkten voor om dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Ik laat echter nooit mijn haarwerk bijkleuren alleen mijn eigen haar (heb een 3/4 haarwerk), aan de zijkanten en de pony laat ik wat plukjes lichtere kleur inzetten (doen ze met een kam, een soort coupe-soleil laat maar zeggen), hier doe ik maanden mee en omdat het maar zo weinig is wat ik laat bijkleuren kost het me maar 17 Euro.(dat valt reuze mee toch?). Misschien zou dit bij jou ook mogelijk zijn.

Hee gezellig dat je er bent en sterkte in de strijd tegen TTM.

Hartelijke groetjes Do.

Kaantje
2 mei 2002, 23:04
Dag roosje en do.

Nu zie ik hier dat jullie het over HC hebben dus denk ik dan reageer ik hier maar.
Ik loop nu al jaren met kale plekken de ene keer erg dan andere keer minder.
NU heb ik vandaag een afspraak gemaakt met Hc.
Ik had eerst een afspraak met een specialist die bij zo'n nederlandse haarwerk gilde zit en ik had daar slechte dingen over gelezen dus ik denk ik ga maar eens een afspraak maken met HC waar jullie zo positief over zijn.
Ik wil weer naar buiten kunnen zonder me te schamen.
Ze waren erg eerlijk tegen me aan de telefoon zonder het bedrijf af te kraken waar ik eerst die afspraak had.
Integenstelling tot die andere specialist die kraakte HC erg af en er zat echt zo'n kauwgomkauwend meisje aan de telefoon vandaar dat ik me toch maar bedacht.
Ik hoop dat het voor mij net zo goed afloopt als voor jullie :)
Groetjes karin

roosje
11 mei 2002, 21:06
Hoi Kaantje!

Welkom dan in Bussum, misschien zie ik je er wel eens!
Ben je er al geweest? Ben erg benieuwd. Gewoon eerlijk zeggen wat je wilt hoor! Er is veel mogelijk, en staat het je niet aan, gewoon zeggen, ze zijn altijd heel bereidwillig.
Sorry dat ik wat laat reageer, maar was er ff tussen uit.
ps: lijd jij ook aan t.t.m.?

;) Roosje

Kaantje
16 mei 2002, 22:00
Hoi roosje!

Ja ik heb ook ttm.
Over Bussum ik ben niet gegaan want ik had een andere zaak gevonden die een stuk goedkoper was.
Ik vond het prijsbedrag van HC gewoon te duur.
Dat had ik er niet voor over.
Dus nu heb ik een haarwerk bestelt en word op maatgemaakt. bij een zaak in amstelveen, een heel aardige man met zijn vrouw.
Ik voelde me daar erg om me gemak omdat ik daar niks hoef aan te betalen of te tekenen. Plus regelt hij alles voor de verzekering zodat ik maar een klein bedrag daadwerkelijk hoef te betalen wanneer hij de schaar erin zet :)
Ik ben heel benieuwd wanneer hij belt als het haarwerk klaar is.
Je hoort het wel als het zover is

Groetjes karin

angel
1 oktober 2002, 12:09
[QUOTE]Originally posted by roosje
Dag Roosje,

Ik heb gisteren een gesprek gehad bij het Medisch Centrum 't Gooi, daar zat iemand van het HC. Toen werd geconstateerd dat ik inderdaad AA heb.
Op zich ben ik zeer benieuwd naar HC, ik las net een mailtje dat extensions niet de juiste oplossing is, vraag me af, hoe ze het haar dan vastzetten zodat dit geen gevolgen heeft voor je eigen haar.
Aangezien jij dus al een paar jaar ervaring hebt, zou je mij de volgende vragen kunnen beantwoorden, dank alvast!

1. Hoe zetten ze het haar vast?
2. lijkt het echt je eigen haar of kan als iemand goed boven op je hoofd kijkt dit alsnog zien?
3. Ik ben alleen boven op mijn hoofd vrij kaal. Is het dan de bedoeling een haarstukje te laten maken of een hele pruik?
4. Hoorde dat het aanschaffen van een haarwerk zo'n 2000 euro gaat kosten en dit tevens 1x in de 3 jaar moet vervangen? Klopt dit?
5. Ik kan mijn eigen haar tot nu toe nog een beetje verbergen, maar het wordt al een stuk moeilijker, maar als ik dit haarwerk laat verwerken met mijn eigen haar, ben ik hierdoor dan niet over een paar jaar helemaal kaal?
6. Wat is het verschil tussen extensions en een haarwerk dat wordt vastgezet?

Misschien vind je het raar dat ik het aan je vraag en niet aan een specialist, maar ik vertrouw eerder iemand die zelf die ervaring heeft.

Dank voor alle moeite!!!

groetjes,

Angel

Misschien

Priya
14 maart 2003, 13:22
ik heb daar vroeger ook gezeten, en ben lange tijd heel tevreden geweest. maar ik vond het erg jammer dat je vaak erg lang moest wachten in de wachtkamer, dat afspraken maken moeilijk was (teveel klanten) en dat als er iets mis was dat daar niks aan gedaan werd. ik ben toen verhuist naar Zandman, maar jullie begrijpen vast dat ik daar al een tijdje geleden weg ben gegaan (net op tijd)

Do
14 maart 2003, 13:41
Nou geef me de 5! Hier exact hetzelfde verhaal.

Priya
14 maart 2003, 19:52
dat heb ik gelezen :D , wat een ellende he? jammer hoor, want ik vond hun technieken wel goed (in mijn geval de hairweavingen, die waren erg mooi geknoopt). en die gaan nu waarschijnlijk verloren. Bussum kan het atelier in Bali niet meer gebruiken denk ik, dat zal ook falliet zijn.

Do
14 maart 2003, 23:48
Ellende???? Dat is wel heel zacht uitgedrukt.

Je wil niet weten welke NACHTMERRIE ik met ze achter de rug heb.

En over die technieken zou ik me niet al te druk maken hoor, heb inmiddels technieken gezien die vergeleken met die van hun erg vernieuwend (dus beter) zijn.

Priya
15 maart 2003, 16:55
Originally posted by Do
heb inmiddels technieken gezien die vergeleken met die van hun erg vernieuwend (dus beter) zijn.

nou word ik wel benieuwd!